Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2017-01-06, 18:51   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 866
Sharp$: 3619
Standard

V75-statistik 7/1 Jens Sjöden


I december fanns fem omgångar som går att jämföra med motsvarande föregående år.

16:20 (3 st): -6,3 procent (-17,2 miljoner)
19:30 (1 st): +3,2 procent (+2,2 miljoner)
14:30 (1 st): +176 procent (+93,9 miljoner)

Naturligtvis beror den nedersta extremnoteringen på en lyckad Winterburst-satsning snarare än på starttiden. Men jag har noterat fenomenet tidigare: Undrar om man med 16:20 funnit den optimalt impopulära starttiden? Såväl tidigare som senare starttid uppskattas av spelarna. Man har ju kunnat följa det här experimentet i 16 månader nu. Konkurrenten Stryktipset har tagit marknadsandelar under perioden…

2016
Fjolårets omsättning snittade 71,9 miljoner per omgång. Det är en nedgång med 2,4 procent gentemot 2015 och den lägsta noteringen sedan 2002.
Totalomsättningen 5 610 miljoner är samtidigt särklassigt rekord, 7,2 procent högre än året innan som också var ett rekordår. Detta beror förstås på alla extra-75:or, som också satte rekord. 26 sådana förra året gör en varannan vecka i snitt!

Extraomgångarna – särskilt de utländska - är mindre populära, så de drar ned snittomsättningen. 8 maj slogs alla tiders (botten)rekord då omgången på Vermo omsatte endast 19,6 miljoner. 29 december på Uleåborg stannade det vid 20,9 miljoner. Tio utländska omgångar omsatte totalt 416 miljoner.
Sett bara till de svenska, så snittades 76,4 miljoner per omgång. Det är en uppgång med 2,4 procent gentemot 2015.

Dagens största favorit segrade i 60 procent av omgångarna. Det kan jämföras med 69 procent 2015 och 56 procent tidigare år.

Top 7
Så här trodde spelarna på Super Bull förra fredagen – den största skrällen i spelformens historia, från spår 5/kort-auto…!

Vinnarspelarna 3,01 procent
V5-spelarna 2,66 procent
Top 7-spelarna 2,15 procent
V75-spelarna 2,12 procent

Och så här såg förtroendet ut för lördagens och årets sista Top 7-vinnare Staro Ivy League:

Vinnarspelarna 18,45 procent
V5-spelarna 17,52 procent
V75-spelarna 16,74 procent
Top 7-spelarna 16,07 procent

För femte gången i rad var det ingen som hade sju rätt. Rollerpoten växer sakta, då omsättningen trots all hausse inte vill ta sig. 2 478 620 kronor extra ligger i alla fall i potten idag!

Sidhänvisningarna i analysen avser Statistikbibeln V75.

V75-1: Silver, voltstart, medeldistans
Efter raketspurten 7 Beppe Am levererade senast, förstod man att han skulle bli favorit i nästkommande start. Det är dock alltid lite fördel spetshästen gentemot ”bästa hästen”, och då spelet ligger som det gör (42-34 i favoritens favör) är 3 Top of the World det mer intressanta spelobjektet. Chanserna bör vara ungefär de omvända.

5 Chip Dealer har en ruskig toppkapacitet. Han var bra tidigare, men tänk om han funnit ytterligare en växel nu, i första starten i ny regi? Spåret är trist och det finns ingen dokumenterad form, ändå tycker jag 1,6 procent är i lägsta laget. Så liten chans har hästen ingenstans under gulddivisionen. Högst upp i raden finns en etta, han riskerar att bli nästan utan startpoäng om det går dåligt här.

Vid voltstart finns alltid en påtaglig omstartsrisk. Men i så här hög klass kanske det påverkar mindre? Tittar man i statistiken för sådana här lopp [sidorna 119-120] och jämför med motsvarande autostartade [sidorna 109-112] så finner man en riktigt stor skillnad i favoritfrekvens. Det kan nog vara så, att det är just omstarter som är orsaken till denna.

Under fjolåret var Örjan Kihlström en av de mest överspelade kuskarna på V75, och inget tyder på att kollektivet kommer att börja glömma bort honom på länge än. Hans favorituppsittningar vinner visserligen i 35 procent av fallen, men de blir kroniskt överspelade.

V75-2: Jippolopp, ett tillägg, lång distans. Struken: 12
Förra veckans lördagslopp ändrade inte på resultatmönstret från tidigare lopp. Starten gick iväg i första försöket, favoriten (dagens största) på startvolten kunde spetsa och vinna.
Nu har 17 lördagslopp avgjorts inom ramen för V75. Mönstret är tydligt: Sex gånger har spetshästen på start hållit undan (som hårt betrodd), alla andra gånger har tilläggshästar vunnit. Dessa har rankats 2, 2, 2, 4, 4, 5, 6, 6, 7, 8, 11. Trots dominans av tilläggsvinnare, har ingen av dem varit favorit. Lite tillspetsat: Går loppet iväg utan omstart, så vinner en betrodd häst på start, annars gynnas tilläggshästar och mindre betrodda.

U-tipset denna gång lyder omstart, och att därmed någon av de bättre men mindre betrodda på tilläggsvolten vinner. Favoriten har spår 5, vilket är extra knixigt för orutinerade hästar i låg klass.

V75-3: Klass II, autostart, lång distans. Struken: 12
9 Test Drive är obesegrad felfri, men också fältets fattigaste och mest orutinerade häst. Säkerligen drar Örjan på sig mycket extra spel (se under V75-1). Därtill har hästen lottats till ett nummer som spelarna tokälskar. Han kan såklart vinna det ojämna loppet, men han är också ett skolexempel på överspelad favorit.
Stallets V75-facit är sådär. 32: 1-0-2 sedan 23 oktober. Segern togs hemma på Solvalla, där stallets hästar tävlar mest och bäst. Och med världens tur; rygg ledaren och lucka i exakt rätt ögonblick (Test Drive i Top 7-loppet annandag jul).

10 Sebastian Journey har mött favoriten och visat sig minst lika bra. Mindre känd kusk i sulkyn gör att spelproportionerna, trots skillnad i stallform till Sebbes favör, ser ut så här: 49-16!

Ingen av dessa orutinerade hästar tippas. 5 Drabant Hornline sitter i ledningen, extra viktigt över lång distans (inte tvärtom, som man märkligt nog hör ibland). Han är den klara statistikvinnaren av loppet och en av omgångens mer spelvärda till låga 13 procent.

V75-4: Kallblod, två tillägg, lång distans
14 Moe Svarten är ett norskt kallblod mycket bättre än de andra. I skrivande stund är han bara knapp favorit till 19 procent, men han lär bli en raket under lördagen då de bäst pålästa spelarna kliver in.

V75-5: Klass I, autostart, medeldistans
Den här gången har man valt ett öppet lopp som Top 7, det är inte så givet som det brukar vara vilken som ska spikas som etta.
1 Alorac Mathbell är bäst och gynnas denna gång av hemmaplan. Innerspåret visar extra fin statistik då det är vinklad vinge [sidan 37]. Han tippas, men visst kan han bli fast.
Bland övriga utmärker sig 3 Ola Montana och 2 Forecast. Någon av dessa bär vinna om man, vilket jag misstänker kan bli svårt, lyckas hålla tipsettan instängd hela vägen.
Jag vågar inte ta bort 4 Diora from My. Tre raka segrar nu, hur bra är hon egentligen…? Bara 4,2 procent trots livets bästa form hos såväl kusk som häst, det är taget!

V75-6: Stolopp, ett tillägg, medeldistans. Struken: 1
5 Ioana Hanover är tveklöst omgångens nyckelhäst. Som spelad till 70 procent (!) styr hon utdelningen. Under fjolåret såg vi, att det blir femrättsjackpot i hälften av omgångarna där ”dagens största” vunnit, mot bara fyra procent av övriga. Medianutdelningen på sju rätt låg vid 11 000 då dagens största segrat, att jämföra med 345 000 annars…!

Det här är verkligen ingen statistikvinnare. De snäva spåren 4-5 är hypersvåra i sådana här tilläggslopp [se till exempel sidan 213]. Favoritens meriter kommer från treåringslopp. Sådana överskattas konsekvent av spelarna! Så här precis efter årsskiftet är hon nu ensam fyraåring mot äldre. Vid V75-segern senast mötte hon bara treåriga, och med max 325’ intjänat. Nu möter hon alltså äldre med upp till 975’.

13 Withma är grymt bra, spelarna verkar inte ha fatta hur bra än. Trots att hon är andrahandare ligger spelet vid 6,9 procent. Det dröjer nog tills hon är så lågt betrodd i ett stolopp nästa gång! Nu är det inte stoeliten med Anna Mix och de andra. Hemmaplansgynnad!

Bakspår på tillägg är super – om det blir omstarter. Just omstarter är så avgörande för resultaten, att jag tycker de borde anges i programmet. När man ser loppen i lopparkivet finns inte omstarterna med, och det blir lätt att man felvärderar en hästs prestation vilket kan få betydelse för tipsen lång tid framåt. 5/2140-2, så finns det plats att skriva i programmet! Där tvåan i det här fallet då skulle ange antalet omstarter.

Om loppet går iväg i första försöket, är tyvärr risken stor att den överspelade favoriten kommer iväg hyfsat och ändå lyckas vinna. Men vi håller tummarna för omstart!

V75-7: Brons, autostart, kort distans
Omgångens överlägset säkraste vinnare avslutar. Det vore jättekonstigt, och osvenskt, om 3 Global Satisfaction inte släpptes till ledningen, men över kort distans spelar det mindre roll. Då orkar så här bra hästar avgöra från dödens. ”Bara” 56 procent i skrivande stund innebär dessutom att hästen är ett spelfynd. Och bevaka vinnaroddsen! I slutet av tävlingsdagar spelar man ogärna favoriter, det är läge för överodds här. Vågar man drömma om två gånger?

Mitt spel
Hittills har jag inte missat vinnaren i ett enda travlopp i år – jag satte nämligen V86:an i onsdags (på Tillsammans i alla fall, med alla hästar i de tre sista loppen!). Det är väl inte alldeles omöjligt att sviten håller i sig över ytterligare en tävlingsdag, då det finns två starka spikar och loppen i övrigt är ganska så ojämna med många ”chanslösa”:

3, 7, 5
11, 8, 9, 7, 10
5, 9, 10, 4
14 Moe Svarten (9)
1, 3, 2, 4
13, 15, 5, 14, 3
3 Global Satisfaction (4)
600 kronor

Lycka till med spelbesluten!

Källa: https://www.travronden.se/blogg/jens...bloggen-v75-64
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Staketkusken (+10), Ganondorf (+5), hammering (+5)
Migge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-01-06, 18:59   #2
 
Reg.datum: jun 2013
Ort: Malmö
Inlägg: 1 498
Sharp$: 1794
Standard

Test Drive ???
spalato är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-01-06, 21:46   #3
 
Rickarts avatar
 
Reg.datum: mar 2013
Ort: Karlstad
Inlägg: 1 451
Sharp$: 2499
Standard

test drive ????????
__________________
Chips
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Rickart är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-01-06, 22:40   #4
 
Reg.datum: maj 2015
Inlägg: 943
Sharp$: 2742
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av spalato Visa inlägg
Test Drive ???
Ja? Vann V75-5 den 26 december 2016.
Spiritus är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-01-06, 22:54   #5
 
Timotimos avatar
 
Reg.datum: nov 2011
Inlägg: 440
Sharp$: 2779
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Spiritus Visa inlägg
Ja? Vann V75-5 den 26 december 2016.
JA men startar inte imorrån..
Timotimo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-01-06, 22:58   #6
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 328
Sharp$: 3016
Standard

Uppenbarligen felskrivet. Han gör en omnämning om stallets enda vinst sen 23 oktober, vilken åsyftar Test Drive. Men i inledningen ska det givetvis stå Titan Brodde.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Spiritus (+2)
xanathaar är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td