Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2017-02-24, 15:24   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 866
Sharp$: 3615
Standard

V75-statistik 25/2 Jens Sjöden


December 84,36 --> 86,82
Januari 80,69 --> 134,24
Februari 83,75 --> 91,62

Så ser omsättningsutvecklingen ut för V86, de tre första månaderna med Tillsammans. Först, i miljoner kronor, vad som omsattes samma månad året innan, och sedan vad det utvecklats till. Man kan också uttrycka det så här:
December Plus 2,9 procent
Januari Plus 66 procent
Februari Plus 9,4 procent

Totalt tolv omgångar, plus 63,88 miljoner eller 26 procent! Antalet jackpotomgångar var sex stycken ifjol, men bara fem i år.
Trots en jackpotomgång mindre, är den genomsnittliga omsättningsökningen 5,3 miljoner per omgång.

”Vi gjorde tre riktigt stora förändringar 15 augusti 2015. Vi senarelade starttiden, vi införde positioneringssystemet och vi började jobba lite annorlunda med tv. Dels med en ny studio och dels med ett nytt redaktionellt upplägg. Det har slagit väl ut och vi har ökat omsättningen på lördagar.
Det är omöjligt för oss att särskilja vad som givit vad. Men de här tre sakerna i kombination har givit oss två miljoner kronor mer i nettoomsättning på lördagarna.”

Så sa ATG:s vd i en intervju publicerad i Travronden 14 februari, och fortsatte så här, apropå framgångarna för Tillsammans:
”V86 lyfte onekligen med ett par miljoner, men V75 har ju funnits på ATG Tillsammans i tre år så det är inte en förklarande variabel varför det har ökat. Det har att göra med de tre sakerna som jag sa.”

Därmed antyds att Tillsammans på V75 omsätter lika mycket idag som vid premiären för tre år sedan, eller åtminstone samma som i augusti 2015, då den impopulära tidsflytten genomfördes.
Det tror jag helt enkelt inte stämmer. Konceptet har utvecklats under tiden, intresset exploderade senare än så.

Skulle det trots allt visa sig, att Tillsammans på V75 omsätter mindre än två miljoner per lördag, är jag beredd att offentligt äta upp min älskade hatt. I själva verket tror jag att det är MER – och det faktum att omsättningsökningen på V75 stannar vid märkligt låga två miljoner, beror på att 16:20 hämmar. Kraftfullt.
Kan det vara så att Tillsammans omsätter tio miljoner, och att 16:20 ”kostar” åtta millar per lördag? Kanske. Siffrorna finns, men är hemliga.

Nuncio slog rekordet, och är med 90,13 procent den starkaste varmblodiga V75-favoriten. Han hade det tidigare rekordet också, men vid det tillfället förlorade han.

Omsättningen backade två procent, och faktiskt har samtliga årets V75:or visat minussiffror.

Omsättningsrekord på V64 i måndags har jag läst här och där; 21,3 miljoner.
Nja, det stämmer väl sådär. Redan vid premiäromgången för 18 år sedan, 3 mars 1999, omsattes mer: 29,1 miljoner. Alla tiders rekord sattes 14 juli 1999, då 39,9 miljoner omsattes. Måndagens notering har överträffats närmare hundra gånger, men det var drygt fem år sedan sist.

Sidhänvisningarna i analysen avser Statistikbibeln V75.

V75-1: Stoeliten, autostart, medeldistans. Struken: 8
Förra gången gavs 6 Indoor Voices årets hittills mest obefogade favoritskap. Man hade skrivit ut en omöjlig proposition. Hon förväntades ro iland med en uppgift som Commander Crowe och On Track Piraten gått bet på. I loppet svarade hon för en kanonprestation, slagen endast med fem längder. Precis som Commander Crowe slutade hon tvåa (Piraten blev trea, men startade också med ytterligare ett tillägg). Jämför med hur det gick för övriga, välmeriterade tilläggshästar: Usain Henna, Going for Gold Zaz och Udo’s Oiler, som beräknas vara i mål inom kort. Indoor Voices’ prestation får fem plus, spelarnas kan vi tala tystare om…

Den här gången möter hon bara ston. Det är autostart och hon har framspår. Endast sju motståndare. Främsta motbudet har bakspår. Men nu är hon MINDRE betrodd, samma häst man nyligen jämställde med Commander Crowe under dennes glansdagar? Det blir till att tala tyst om spelarnas prestation även den här gången.

V75-2: Stolopp, spårtrappa, medeldistans. Struken: 8
18 sådana här lopp har avgjorts. Fem gånger har favoriten segrat. Loppen förväntas generera skrällar, och så har det blivit också. Bland de 18 vinnarna finner man hästar rankade 5, 6, 8, 8, 11, 11, 13. Skrällfrekvensen lyder 39 procent, och det har varit rejäla skrällar: Alla sju har varit spelade inom 1-5 procent.

Följande spår har man lyckats vinna från: 1, 2, 2, 4, 4, 5, 6, 6, 6, 7, 7, 8, 8, 8, 10, 11, 11, 12. Elva vinnare inom 4-8 gör 61 procent, och då har ändå nio sådana hästar varit strukna! Ännu har ingen segrat från tredje ledet bakom bilen, 13-15.

Sveriges bästa travtips har både 2015 och 2016 funnits i Travronden, och man leder ligan även i år. I tidningen har man fyra A-hästar: 3, 5, 8, 14. 8 har strukits, och jag tycker, delvis baserat på ovanstående, att 5 New Flame sticker ut. 14 Qatrine Gel körs av Örjan Kihlström. Honom skulle jag vilja ha som kusk bakom en egen häst, då det optimerar chansen. Men som spelare tänker jag tvärtom: Jag vet att han blir överspelad med ”allt” nuförtiden. Lågt spelvärde i denna.

1,39 miljoner V75-kronor var spelade på 8 Xanthis Amazing då han ströks under fredagsmorgonen. I skrivande stund ligger 1,72 miljoner på henne, och mer blir det. Även dessa pengar hamnar på favoriten (turordningsetta!), vilket bidrar till ytterligare överspel.

V75-3: Guld, autostart, lång distans
Ifjol avgjordes tre sådana här lopp. Alla vanns från spår 5. Under den senaste tioårsperioden har 62 procent av loppen vunnits från toppspåret, som bäst till vinnaroddset 106,38. Utförlig statistik finns på sidan 92.
Senast fick 5 On Track Piraten ledningen, medan 1 Obi Wan hamnade långt bak utvändigt. Den senare tog flera längder till slut, men bättre än tvåa gick givetvis inte att bli under de förutsättningarna. Fem gånger på tvillingen var ett av årets bästa överodds. Får man hälften nu är det härligt spelvärt!

Flemming Jensen har sagt, att han vill köra i ledningen med 1 Obi Wan. Om det blir så, och lugn dödens för Piraten, så har Obi större chans att vinna än förlora loppet. Det är grymt tungt att trava utvändigt över 2 640 meter, så himla mycket skiljer det inte mellan hästarna.
Men vem tror det blir så? Takter brukar inte bli lugn när han hamnar i dödens. Om inte Piraten spetsar av egen kraft så trycker han sig till ledningen. Obi kommer att få chansen till slut: Oavsett vem som hamnar i dödens så lär denne bli trött sista biten. Jag bedömde senast Obis chans att slå Piraten som 1/10. Under rådande, avsevärt mer gynnsamma förutsättningar är chansen bättre, kanske 1/6. Men Piraten vinner 8/10.

Tidigare har 33 favoriter nått över 80 spelprocent. Av dessa har 26 infriat: 79 procent.

V75-4: Klass I, voltstart, medeldistans
Det har varit ont om omstarter sista tiden. Slipper vi sådana igen är det spikchans på att 6 Man at Work spetsar och leder runtom. Magnus Jakobsson är en av få toppkuskar som inte överspelas.

Omstarter ökar slumpfaktorns inflytande. Kanske blir Men at Work rentav utkörd? Framspårshästarna, särskilt spetsbuden, ödslar mest krafter. Bakspåren gynnas. En-eller-många!

V75-5: Brons, autostart, kort distans. Struken: 2
47 procent av insatserna, eller 1 390 257 V75-kronor, var spelade på 2 Erica då hon ströks strax före lunch på torsdagen. I skrivande stund har två miljoner spelats på henne och det kommer in mer. Dessa pengar hamnar huvudsakligen på 12 Önas Igor.

Loppet är vidöppet. Jag noterar att den som har Drömläget, 5/1640a, ligger rankad allra sist i spelarnas ranking, till låga 0,30 procent (så liten chans har ingen häst). På sidorna 127-128 finns intressant specialstatistik över de här loppen. Bland annat ser man att de som rankas allra sist, 10-11, segrar i sex procent av loppen under rådande förutsättningar. Det är jättemycket, sett i relation till hur de är spelade! I ett lopp där så många har jämna chanser väljer jag att helgardera.

V75-6: Klass II, autostart, medeldistans
6 Rigel Face är omgångens nyckelhäst, motsvarande Pokemon Ås förra veckan. Då fick jag den önskade skrällen, och så blev det också fina pengar på sju rätt samt utdelning i alla vinstgrupper.
ST redovisar stallets 38 senaste V75-starter (tillbaka till 15 oktober). Två av dessa har slutat med seger, varav den ena kom i ett årgångslopp - just sådana har man specialiserat sig på! Tolv av starterna har ändat i galopp, vilket inbegriper två av fem på Eskilstuna.
Som kusk har Ludde tagit en seger på 25 V75-starter sedan 30 april.

Loppspecifik statistik finns på sidorna 175-176 (och lite publicerade jag i morse på Twitter, @StatistikJens!). Favoriter har det svårt från sjättespåret, det blir ofta vingel och/eller galopp. Man ser också att det finns rimliga skrällchanser. Det här är omgångens skrällopp nummer två, och jag helgarderar igen!

V75-7: Silver, autostart, medeldistans. Struken: 1
Så som 5 Springover presterat i ny regi de tre senaste starterna får han ses som tydlig favorit till segern, särskilt efter att ha vunnit spårlotten. Han är till och med i nuläget lite underspelad.
Vinner inte bästa hästen så vinner spetshästen. Även 7 Jeepster (fyra procent!) är underspelad.
En tredje häst kan vinna detta ojämna lopp: 2 Mellby Collector.

Apropå Örjans överspel: Det förefaller starkare på streckspel än på vinnarspel och starkare på V75 än på andra spel. Den som spelat vinnare i de 300 senaste starterna (så många ST redovisar) har fått 230 insatser tillbaks. Det gör 77 procent och tyder inte på något extremt överspel.
Under 2016-17 har han varit den överlägset mest spelade V75-kusken. I schablonfallet får man multiplicera spelprocenten med 0,78 för att få fram den riktiga chansen. Det ger en placering i den absoluta botten. Exempel: När Örjan rattar en 50-procentare har den egentligen 50 X 0,78 = 39 procents segerchans.

Mitt spel
”Absolut en spelvärd spikidé för de mindre systemen och hämtgurka för platsspelaren.”
Så skrev jag om Annabelle Dimanche (V75-2) i lördags. 2,46 blev platsoddset men loppet vanns av Johnny Takter med Othala, då han gjorde den loppavgörande manövern att tidigt i loppet köra sig till ledningen trots tillägg. Annabelle spurtade bäst av alla och slog övriga klart, men från sjunde utvändigt vinner man inte lika ofta som från spets…

Andra spiken Nuncio vann såklart, men sedan galopperade både tredje spiken Brosa Am och den fjärde, Great King Wine. Särskilt surt med den senare, som stod i ett våldsamt överodds. Det var över huvud taget många galopper. Banan var så dålig att tyvärr minst en häst, Calypso Am, blev allvarligt skadad.

Till den sista avdelningen hade det blivit så illa att bara tre hästar travade felfritt, och då var det ändå rutinerade silverdivisionare samt autostart (mina varningar, till 0,37 respektive 0,78 procent, slutade tvåa och trea…).
Nu hoppas jag Eskilstuna bjuder på bättre bana, så kanske tipsen också stämmer lite bättre!

6 Indoor Voices (9)
5 New Flame (7)
5, 1
6 Man at Work (8)
Alla (5)
Alla (6)
5, 7, 2
396 kronor

Lycka till med spelbesluten!

Källa: https://www.travronden.se/blogg/jens...bloggen-v75-72
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
MatsE (+8), SO (+1), Difsteve (+3)
Migge är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-02-24, 20:06   #2
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 866
Sharp$: 3615
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Migge Visa inlägg

V75-5: Brons, autostart, kort distans. Struken: 2
47 procent av insatserna, eller 1 390 257 V75-kronor, var spelade på 2 Erica då hon ströks strax före lunch på torsdagen. I skrivande stund har två miljoner spelats på henne och det kommer in mer. Dessa pengar hamnar huvudsakligen på 12 Önas Igor.

Loppet är vidöppet. Jag noterar att den som har Drömläget, 5/1640a, ligger rankad allra sist i spelarnas ranking, till låga 0,30 procent (så liten chans har ingen häst). På sidorna 127-128 finns intressant specialstatistik över de här loppen. Bland annat ser man att de som rankas allra sist, 10-11, segrar i sex procent av loppen under rådande förutsättningar. Det är jättemycket, sett i relation till hur de är spelade! I ett lopp där så många har jämna chanser väljer jag att helgardera.
Här blev det nog rejält fel för Jens...5 Queer Fish är en av två favoriter och långtifrån några 0,30% i insatsfördelning
Migge är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-02-24, 20:12   #3
 
Reg.datum: aug 2010
Inlägg: 453
Sharp$: 1634
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Migge Visa inlägg
Här blev det nog rejält fel för Jens...5 Queer Fish är en av två favoriter och långtifrån några 0,30% i insatsfördelning
Jag tror att Jens menar nr 6 som har strukits ner till spår 5
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+5)
MatsE är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td