Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2017-04-19, 14:55   #1
 
Reg.datum: maj 2013
Inlägg: 1 492
Sharp$: 15627
Standard

Jens Sjödens statistikanalys v86 19/4


Omsättningen fortsätter öka. Plus 35 procent förra onsdagen. Det är ändå en relativt svag jackpoteffekt (sedan Tillsammans-införandet ligger man ungefär 20 procent upp vanliga omgångar, utan jackpot). Jag tror det spelar in att TV-sändningarna uteblivit fyra veckor i rad. Sedan tidigare vet man att det kostar några omsättningsmiljoner, och i längden är det nog inte bra att spelarna vänjer sig av vid att följa loppen på tv. En hackande dator är trots allt inte samma sak.

Sidhänvisningarna i analysen avser Statistikbibeln V86.


V86-1: Autostart, stayerdistans, mellanklass. Struken: 12

14 sådana här lopp har avgjorts tidigare. Tolv av vinnarna har rankats 1-2.
Det är inte så lätt att vinna från innerspåret i sådana här lopp. Det blir många positionsväxlingar och ”ettan” hamnar till slut bland de sista i en lång rad där alla radar upp sig på innerspår.
1 Albatros DK (48 procent) är en sårbar favorit och jag tror mer på andrahandaren 5 Part Nan Angelen (22 procent).


V86-2: Autostart, medeldistans, sjuhästarslopp för fyraåriga

5 Makethemark är en bra favorit. Bästa hästen och bästa spåret, få motståndare. Det handlar mest om att formen ska sitta där redan i årsdebuten, och det låter väldigt positivt från stallet.

Vad har hänt med Melanders stallform? Inte ens världsstjärnor som Nuncio och Volstead vinner längre, eller spelarfavoriter som Disco Volante och Time Machine.
En helt oprövad 4 Milligan’s School kan ändå vara intressant då spelet ligger så lågt som åtta procent. Tarzan har satt upp sig själv, vilket historiskt varit en indikation om förhöjd segerchans.


V86-3: Autostart, medeldistans, ston i låg klass

Ett V75-lopp. Förutsättningarna genererar många skrällar [V75-bibeln sidan 198]. Så mycket som 16 procent av loppen vinns av någon av de tre lägst rankade hästarna, som alltså har avsevärt bättre chanser än spelprocenten antyder. Det här givet som omgångens skrällopp, och jag helgarderar!


V86-4: Ett tillägg, kort distans, låg klass

Intressant statistik finner man på sidan 135. Man ser att startvoltens hästar är mycket gynnade samt att favoritfrekvensen är så låg som sju procent.
Finska hästar blir ofta lite bortglömda när de startar i Sverige, men inte den här gången. 13 Ypäjä Hereiam räknas som ”bästa hästen” och gynnas av omstarter, men garderas på grund av förutsättningarna.
41 procent av de här loppen vinns från ledningen.


V86-5: Autostart, kort distans, låg klass. Struken: 11

Johan Untersteiners stallform var svag ganska länge, men nu har det vänt. Till exempel vann han de två senaste V75-loppen både som kusk och tränare. Om 2 Uncle Tupelo smittats av uppåtformen, vilket man kan gissa, ses han som första motbud till den motiverade favoriten 4 Nobel Amok.


V86-6: Autostart, medeldistans, låg klass

- Så här långt ser det ut att vara ett lyckoköp. Så uttalar sig stallet om 6 Live for Greatness i tisdagens Travronden. Stora ord, med tanke på att han köptes för 350 000 dollar (3,1 miljoner kronor). Nu tävlar han mot hästar med max 260 000. Om stallet ens är i närheten av att ha bedömt hästens kapacitet rätt är han givetvis ”klar”!
Sådant där prat brukar spelarna ta fasta på, men inte den här gången. En annan häst i loppet är omgångens största favorit. 6 Live for Greatness är bara spelad till elva procent. Det måste väl vara större chans än så att storstallet är rätt ute i bedömningen? Spikas!


V86-7: Autostart, kort distans, stolopp

2 Volontary Simplcty toppresterade senast, på V75, mot hingstar, över opassande distans och startmetod. Toppformen sitter där. Nu blir det ledningen, det är kort distans och bara ston emot. Given att tippa.


V86-8: Autostart, medeldistans, hög klass

5 Hillustrious är gissningsvis bästa hästen. Han gör definitivt första starten i ny regi. Han vann spårlotten och tar ledningen. Chansen är förstås svårbedömd, men nog borde han vara favorit i loppet i alla fall.


Mitt spel

Två sjuor och 72 sexor gav i sammanhanget små 2 780 kronor tillbaks senast. På Tillsammans-systemet alltså; systemet här i analysen för 585 kronor gav också sju rätt men 1 420 kronor tillbaks.
Surt att vara så nära hela tiden, men det är bara att erkänna att jag inte funderade över att strecka Queer Fish.

En tröst är att jag satte DD på enkelraden till 26,91 samt att båda dessa vinnare spikades på det mindre systemet här i analysen! Otroligt bra odds egentligen, det var ju inga chanstips det handlade om utan hästar som borde varit klara favoriter - kapacitetsmässigt bäst.

Nya tag idag!

5 Part Nan Angelen
5 Makethemark
Alla
13, 1, 6, 7
4, 2, 3
6 Live for Greatness
2 Volontary Simplcty
5, 3, 8, 7
144 kronor

Det finns många fina speldrag i omgången. Att spela vinnare på alla fyra spikarna borde kunna löna sig, liksom att ha dem som utgångar i tvillingspel. 5 Hillustrious i sista är just nu också ett fint speldrag, men jag gissar att den kommer att stå i väldigt lågt odds, under två gånger, då starten går.
Lycka till med spelbesluten!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Torstens (+10), enstahill (+7), Mcdilsson (+5), Grovport (+5)
elwiz är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td