Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2017-05-03, 15:24   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 866
Sharp$: 3617
Standard

V86-statistik 3/5 Jens Sjöden


Månadsskifte igen, och roligt att titta på den fantastiska utvecklingen för Sveriges bästa spel!

Januari 80,69 --> 134,24 +66 procent
Februari 83,75 --> 91,62 + 9,4 procent
Mars 93,62 --> 112,84 +21 procent
April 74,69 --> 93,10 +25 procent
Summa 332,75 --> 431,80 +30 procent

Siffrorna visar hur V86-omsättningen (i miljoner kronor) förändrats mellan 2016 och 2017. Nästan hundra miljoner upp efter årets första tredjedel! Efter att Tillsammans infördes har utvecklingen varit fantastisk. Mest anmärkningsvärt är kanske att man fortfarande, efter ett halvt år, ser en så stark utveckling. Den mattas inte av, som nästan alltid annars när spelnyheter lanseras. En stabil ökning om 30 procent är helt enkelt makalöst bra.

Man hade säkert kunnat observera motsvarande mönster även på V75, om spelet inte drabbats av den olycksaligt spelhämmande tidsflytten till 16:20 på lördagar. Den hämmar ungefär lika mycket som Tillsammans lyfter – alltså många miljoner varje vecka. Sammantaget står V75 stilla, och till och med backar något (se senaste V75-bloggen).

Utländska ekipage underspelas. Det fick vi två nya exempel på förra onsdagen när Engwerda/Ebbinge tog en dubbel. Någon som tror att man åker från Holland till Jägersro utan anledning…? Japp, tydligen de flesta. 15 procent och 1,6 procent var vinnarna spelade till. Om V86-spelarnas spel legat till grund för vinnaroddsen hade dessa, efter spelavdrag, blivit 5,40 samt 49,38. Nu blev de istället 3,36 respektive 15,42 – en tydlig indikation om att vinnarspelarna i alla fall visste mer än V86-spelarna. Och då ska man minnas att utländska hästar underskattas på vinnarspelet också.
Undrar om något av de åtta vinnande V86-systemen hade spikat duon…?

Det är ofta Solvallas partner som får stå för utdelningen. Senast var Solvalla-vinnarna rankade 1, 1, 1, 6 medan de på Jägersro rankades 3, 4, 7, 9 och gjorde så att det blev miljonutdelning.
Veckan innan var det Åby som såg till att inte någon fick åtta rätt.

Skillnaderna i medianutdelningar, beroende på vilken bana som är X-presspartner:
Åby 141 061 kronor
Jägersro 49 662 kronor
Bergsåker 30 731 kronor

Sidhänvisningarna i analysen avser Statistikbibeln V86 om ej annat anges.

V86-1: Autostart, medeldistans, sexhästarslopp
■ 1 Onceforall Face vann tvååringarnas största lopp, Uppfödningslöpningen.
■ Över det loppet vilar en förbannelse.
■ Efter storsegern spås man en kort karriär och ond, bråd död!
Jag brukar likna det vid att vara barnstjärna i Hollywood. Att det finns några lysande undantag fulländar jämförelsen!
1 Onceforall Face har klarat sig bättre än de flesta. Dock: Efter den där storsegern har han gjort 46 starter och bara vunnit en enda! På sidan 233 i Statistikbibeln V75 finns en längre ”hur gick det sen?”-text om tidigare års vinnare.

2 Sahara One är yngst och fattigast i fältet. Majoriteten av de insprungna pengarna fick han efter en andraplats i ett årgångslopp i Finland…
Hur kan han vara spelad? Jo, han har spetschans. Från ledningen kan alla hästar vinna. Så sent som i måndags fick vi se en tvåprocentare vinna V75, eftersom han nått ledningen!
6 Staro Advisor Joli är rejält startsnabb och har de bästa meriterna. Det är inte säkert han når ledningen, men det är mitt u-tips och han tippas därför.

V86-2: Autostart, kort distans, låg klass. Struken: 1
I sådana här lopp är spårstatistik mer viktig än i andra. Den här aktuella hittas på sidan 64 och jag publicerade en uppdaterad version på Twitter (@StatistikJens) tidigare idag.
Den som gynnas kolossalt av strykningen är 6 Global Resistance; frågan är om han räcker ändå. Triochansen har också ökat, på den spelformen kan han hjälpa till att driva upp oddset.

Melanders stallform är ytterst tveksam. Årets segerprocent är historiskt låg och inte ens Nuncio vinner lopp längre. I ljuset av det vågar jag inte gå all-in på storfavoriten 5 Dice Man, som annars startar under ideala förutsättningar.

V86-3: Autostart, kort distans, låg klass
Snarlikt föregående lopp, fast på Jägersro. Här har bara 35 sådana här lopp avgjorts. Spår 5 är bäst även här, ganska överlägset med sju segrar (20 procent). Det enda spår ingen lyckats segra från är 3. Spår 9 är näst sämst med en segrare. Den vinklade vingen gör att det blir skillnad i spårstatistiken mellan Jägersro och andra banor.

Förra veckan gjorde en holländare rent hus på V86,nu testar en tysk. Utländska hästar brukar duga utmärkt i Sverige, speciellt i de lägre klasserna (starka prestationer ger ju jättelite pengar i andra länder). Utländska kuskar är det helt annorlunda med, vilket naturligtvis oroar.
Chansen för 7 Rossini Diamant är svårbedömd, men normalt så är de utländska underspelade när de kommer hit.

6 Elegant Ås gav sig från spets i ett kortlopp senast och imponerade inte heller då han vann ett oerhört billigt V86-lopp i februari. Två segrar i karriären, men tio andra-tredjeplatser säger också någonting. Kan ändå inte sågas, då han är favorit att nå ledningen igen.

V86-4: Autostart, kort distans, treåringslopp
Tio startande är mycket för att vara treåringslopp, särskilt med tanke på det ”låga” förstapriset, 80 000 kronor. Förra veckan avgjordes som bekant två treåringslopp med 100 000 kronor i förstapris, vilka bara lockade fem startande vardera (de som kom sist fick 8 500 kronor!). Skillnaden nu är distansen. 1640 är mer populärt! Och passar unga hästar bättre.
Man kan följa resultaten från tidigare likadana lopp på sidan 58.

7 Pontiac SW hade utvecklats massor inför den föregående starten och kom ut som en ny häst. En liknande prestation gör honom överlägsen igen. Motiverad som omgångens största favorit.
Det finns en som kan hota – kanske. Vi har i alla fall inte sett 2 Espor de Ginai tidigare. Generellt brukar franska hästar duga bra.

V86-5: Autostart, kort distans, låg klass
Som V86-3, men än lägre klass. Vi ser åter en på pappret överlägsen tysk. Enligt tränaren är den här lika bra som hästen i V86-3. Då bör 4 Tragopan Jet ha den bättre chansen, då dels det här loppet håller lägre klass, och dels spårlottningen utfallit fördelaktigare. På sidan 64 kan man läsa om att favoritfrekvensen ökar då klassen på loppen blir lägre!

V86-6: Autostart, medeldistans, stolopp
Ett ”V75-lopp” som är enkelt att identifiera som omgångens skrällopp nummer ett. Helgarderas!

V86-7: Autostart, medeldistans, mellanklass. Struken: 11
Förra veckan fick vi se en favorit FÖRLORA från spets i ett sådant här lopp. Innan hade de nio senaste vunnits från ledningen! Men Iago Zon är ursäktad: Han mötte en utländsk häst som tävlade i ”fel klass”, på ungefär samma vis vi ser idag i de två föregående Jägersro-loppen. Och Iago var långt före trean i mål!

Här finns tyskens tredje häst: 3 Abano H. Vis av många års erfarenheter från liknande gästspel, så vet man att de slutar i antingen succé eller fiasko. Om de två tidigare segrat, är det god chans att Tietz tar en trippel. Om de två tidigare inte räckt till, så är det inte så troligt att den här räcker heller.
3 Abano H är inte lika oprövad som de andra; vi såg honom på Jägersro två gånger ifjol. Och klassen är högre i det här loppet. Då är det inte lika enkelt längre för de utländska gästerna. Tippas, men garderas!

V86-8: Autostart, kort distans, hög klass
5 Quel Borbon vann spårlotten, hela 26 procent av loppen vinns från bricka 5 i den här höga klassen (sidan 68!). Hästen är också väldigt startsnabb och flyger nog till ledningen. Men det verkar inte som att formen finns där efter jättelång vila och bara två lopp. 6 Jeepster ses som favorit både att överta ledningen och vinna loppet. Tvillingoddset?

Mitt spel
När dagens största favorit förlorar från ledningen brukar jag inte ge godkänt. Men senast föll Iago Zon mot en som tävlade i ”fel klass”. Det blir så ibland när utländska kommer hit i lägre klasser; det är inte alltid så lätt att översätta meriter eller prispengar. Och han var långt före trean i mål!
Av mina övriga spikar vann en, medan en (Thaiger Exclusive), såklart, galopperade bort sig direkt i starten. Bara sex rätt. Nya tag!

6, 2, 5
Alla
7, 6, 8
7, 2
4 Tragopan Jet
Alla
3, 1, 2, 8, 10
6 Jeepster
2 970 kronor

Den som tycker ovanstående är för dyrt, kan testa att spika den tyska hästen även i V86-3. Det finns en rimlig chans att de helt enkelt är överlägsna i den låga klassen, och underspelade lär de vara hursomhelst. Då kostar systemet 990 kronor att lämna in. Lycka till med spelbesluten!

Källa: https://www.travronden.se/blogg/jens...bloggen-v86-64
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Torstens (+10), Grovport (+10), Heztapa (+2), enstahill (+7)
Migge är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-05-03, 17:24   #2
 
Reg.datum: jun 2011
Ort: Eskilstuna
Inlägg: 321
Sharp$: 2397
Standard

Statistik är värt mkt när det gäller dom bästa hästarna..Brukar följa sådant
lelle_16 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td