Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2018-08-12, 11:57   #1
fri
 
Reg.datum: nov 2011
Inlägg: 728
Sharp$: 1510
Standard

Statistik-Jens V75 Dannero 12 augusti


Då dagens V75-blogg ligger utanför betalvägg antar jag att det är ok att publicera den här?

https://www.travronden.se/blogg/jens...loggen-v75-181

Efter en lång, fin sommar var det ett tag sedan, men under Åby Stora-tävlingarna fick vi en påminnelse om vädrets och banunderlages betydelse. Efter tre avdelningar var värdet 372 365 kronor, det högsta någonsin.
Ingen hittade sju rätt. För första gången i V75:s långa historia, missar alla sjuan två "riktiga" omgångar i rad. Ifjol vid den här tiden inträffade samma sak, men i två extraomgångar med rekordlåga omsättningar, 19 respektive 20 miljoner.
Därmed spelar vi om en jättepott nästa lördag - decimerad av att ATG fonderar pengar, tjugo procent, inför sommarfinalen om några veckor.

Att Dannero arrangerar V75 dagen efter Åby Stora är en tradition sedan ifjol. Så här gick det då:
2017 2 favoriter 3 skrällar 795 101 kronor

Sidhänvisningarna i analysen avser Statistikbibeln V75.

V75-1: Guld, autostart, medeldistans. Struken: 9

"Hoppas på bra bana". Så lyder den träffsäkra lopprubriken i Travronden. Storfavoriten 5 Whitehouse Express - i skrivande stund omgångens största - är mer banberoende än de flesta. Jag garderar med den pålitligare 4 Beau Mec och är trygg i det.

Spelfaktorn är det tal man kan multiplicera spelprocenten med för att få fram segerchansen. För en Örjan-favorit lyder detta tal 0,96.

V75-2: Kallblod, autostart, medeldistans

Treåriga kallblodsston… man kan ifrågasätta om det är rätt att anordna totalisatorspel i sådana lopp. Det är åtminstone ett finallopp där deltagarna mött varandra helt nyligen, det underlättar. Men ston är mer oberäkneliga än hingstar (V75-4) och så här unga hästar kan utvecklas hastigt.

Favoritduon 2 Voje Maren och 9 Brenne Blesa kommer båda att få trava i andraspår loppet igenom. Då är det inte lätt att vinna storlopp.
3 Jeksa tar ledningen och även 1 Järvsö Saga får en resa på innerspår. Dessa är tidigast emot.
Med de fyra mest streckade är man ofta trygg i lopp av den här typen.

Lars Anvar Kolle har haft en V75-favorit - förlorade då.

V75-3: Jippolopp, ett tillägg, medeldistans

Propositionen är missgynnsam för tilläggshästarna, som ”borde” fått tjäna upp till 375’. Från de mängder av snarlika lopp som avgjorts inom V86-spelet vet vi att…
…tilläggshästarna normalt är gynnade. Justeringen av propositionen har utjämnat chanserna.
…spetshästen håller till mål i 34 procent av loppen.
…spår 2 på tilläggsvolten sticker ut som klart bäst.

Bästa hästen är 15 New Joker och spetshästen är 6 Hamilkar Boko. Dessa sticker ut chansmässigt och den senare är något av ett spelfynd till tolv procent. Men loppet är lågklassigt och det kan bli omstarter. Två-eller-många!

Spelfaktorn för Ove A Lindqvist lyder 0,42.

V75-4: Kallblod, autostart, medeldistans

Svenskt Kallblodskriterium dök upp på V75 för första gången 2014. De tre första åren segrade andrahandsfavoriten, ifjol tredjehandaren. Loppet har avgjorts även tidigare, utanför V75, och favoriterna har totalt segrat 15 gånger av 25 – 60 procent. Den noteringen stämmer väl överens med vad som gäller kallblodslopp över 2140a generellt. Se sidan 266!

• Kallblodslopp är mycket lättare än andra, speciellt autostartade sådana.
• Årgångslopp är enklare än andra för spelarna.
• Finallopp är mer lättippade och mindre skrällgenererande än andra.
Ovanstående faktorer i kombination gör att man kan förvänta sig en god chans för de mest betrodda och försumbara chanser för de skrällrankade.

Här är det hingstar och valacker som möts. Dessa är mer stabila och reducerar skrällrisken ytterligare. Som vanligt vinner någon av de topprankade.
Andrahandaren 1 Rappstjernen (18 procent) har aldrig förlorat och dessutom tagit alla segrar utom en i Norge, där konkurrensen är tuffare. Till skillnad från favoriten startar han på innerspår. Jag tycker han borde vara favorit.

Spelfaktorn för Ulf Ohlsson lyder 1,06.

V75-5: Kallblod, tre tillägg, medeldistans

STC’s Guldtäcke dök upp på V75 för första gången 2002. Sedan dess har det varit årligt återkommande, sånär som 2011 och 2013, då Dannero förlorade sin V75-omgång och loppet istället låg inom V86-spelet. Man kan följa resultaten på sidan 276!

Poängen med handikapplopp är, att hästarna ska placeras av någon kunnig så, att de ska ha exakt samma chans att nå mållinjen först. En svår uppgift har det visat sig.
Favoriten har segrat i sex av de 14 lopp som avgjorts på V75. Andra- och tredjehandare har vunnit två gånger var. Så här har det alltså sett ut:
Favoriten: 43 procent chans
Andrahandaren: 14 procent chans
Tredjehandaren: 14 procent chans
Alla övriga: Två procent chans

Visst, 14 lopp är för lite för att siffrorna ska vara pålitliga. Men skillnaden mellan spelarnas och handikapperns förmåga att bedöma chanserna förefaller ändå i största laget! Om man med tilläggen lyckats att helt utjämna chanserna skulle alla starta med sju procents chans var.

Det har visat sig svårt att stå på mellanvolterna. Här har vinnarna återfunnits:
Start: 3 gånger – 21 procent
20 m tillägg: 1 gång – 7 procent
40 m tillägg: -
60 m tillägg: 2 gånger – 14 procent
80 m tillägg: 4 gånger – 29 procent
120 m tillägg: 4 gånger – 29 procent
Antalet tilläggsvolter varierar, men oavsett antal: De allra längst bak gynnas mest. Speciellt gäller det, när det finns en ensam häst längst bak.

Favoriten 12 Järvsöodin står på rätt volt och har bäst chans i loppet. Men han är yngst i fältet, bara fem år, vilket är ett extra aber i kallblodslopp. På samma volt startar nioårige tredjehandaren 13 Latino (åtta procent). Han är loppets spelfynd!

Spelfaktorn för JOP lyder 1,12.

V75-6: Jippolopp, ett tillägg, lång distans. Struken: 10

Hög klass! Sådana här lopp har varit vanliga inom V86 och därifrån vet vi en sak: Tilläggshästarna är mycket gynnade. Man får gå tillbaka fyra år för att hitta ett lopp där en tilläggshäst inte vann.
Samtidigt infriar favoriter ofta, även om de står på start, och spetshästen håller till mål i 36 procent av loppen.
Denna statistik talar för varannangångshästen 13 Tesio (55 procent), men det gör inte hans individuella. Han tog fem raka i början av karriären, men det var ett par år sedan och sedan dess har han inte lyckats prestera två gånger i rad.
Redén/Kihlström vinner med "allt", även om det blir uppförstorat målfoto. Jag ser 5 Wutan som ett spelfynd till 16 procent.
Stall Berghs V75-form? ST redovisar bara de 41 senaste starterna och på dessa har det blivit 0 segrar.

Spelfaktorn för Robert Bergh lyder 0,83.

V75-7: Stolopp, spårtrappa, medeldistans

De här har vi börjat lära oss. Hälften av loppen vinns från spåren 5-8, dessa gynnas mycket av hur porpositionen är utformad. Oddsen blir för höga och procenten för låga dessutom. Resultatprofilen är favorit-eller-skräll.
Några spår sticker ut som sämre än de andra. Ett av dessa har favoriten 15 Millie Millionaire. Övriga torsklägen är 1 och 9, dessa missgynnas av hur propositionen är utskriven.
Det är omgångens skrällopp nummer ett som avslutar och jag massgarderar!

Mitt spel

Banunderlaget ställde de flesta analyser och samtliga V75-system offside under lördagen. På't igen!

5, 4
3, 2, 1, 9, 5
15, 6
1 Rappstjernen
12, 13
5 Wutan
Alla
300 kronor

På Tillsammans spelar jag mycket större. Hur systemet utvecklar sig där går att följa på sajten.
Lycka till med spelbesluten!
__________________
"Eat your betting money but don’t bet your eating money."
fri är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-08-13, 00:15   #2
Banned
 
Reg.datum: apr 2015
Inlägg: 7 176
Sharp$: 5203
Standard

Är det inte dags för Jensa att pensionera sig? Han kan väl för f-n ta och titta i lopparkivet nån gång också, alla vinnare ryms inte inom standardavvikelsen....
Stankarn är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Svara



td