Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2022-02-26, 10:40   #1
 
Reg.datum: nov 2014
Inlägg: 5 670
Sharp$: 50097
Standard

Jens Sjödén V75 Axevalla


Jens Sjödén: "Statistikanalys V75"
Axevallas februariomgång är den V75:a på hela året med lägst andel spetsvinnare.
I år bjuds på en mix av starka favoriter och öppna lopp.
Och omgången innehåller en riktig skattebetalare!

Jens Sjödén
idag kl. 11:35

Axevalla brukar arrangera en V75-omgång den här årstiden. Så här har det gått tidigare:
undefined
Här ser man hur spelarna rankat vinnarna, utdelningen, omsättningen (i miljoner kronor) och längst till höger hur många av vinsterna som togs från ledningen.
Att bara 29 procent av loppen har vunnits från spets är oöverträffat lågt.
2010 satte den här omgången alla tiders utdelningsrekord och rekordet står sig ännu!
Den här veckan går det enligt ATG:s prognos inte att vinna mer 55 miljoner (på sju rätt).

En sammanfattning:
32 procent favoritsegrar
31 procent skrällar (spelarnas rank 5-15)
87 139 kronor medianutdelning



V75-1: Silver, voltstart, lång distans
Lång distans är inte populärt bland tränare och ägare. Det blir tunt anmält då det står 2640 i propositionen, den här gången inte ens fullt fält.
Senast ett sådant här lopp avgjordes anmäldes elva hästar. Vinnare blev den som spelarna rankat allra sist.

Den här gången blir det knappast någon skräll. Loppet blev ojämnt, flera är chanslösa.
Favoriten 5 Four Guys Dream (39 procent) sticker ut. Det är bästa hästen och det är spetshästen. Han kommer i sitt livs bästa form. Motståndet är enklare än han är van vid.
Startspår och startmetod är vad som framför allt talar mot seger. Hästen är dock inte särskilt osäker (galopp i 1/20 senaste). Många omstarter skulle dock sannolikt påverka negativt.

Andrahandsfavoriten 9 Unico Broline (24 procent) är den som tävlar på samma nivå som favoriten. De slutade etta-tvåa vid mötet i bronsfinalen annandag jul och det är en sannolik ordning idag också. Som spårlottningen utföll lär Unico få den tyngre löpningen, sannolikt i andraspår eller värre i minst två kilometer. Då räcker det inte att vara ungefär lika bra, eller rentav lite bättre, då måste han vara MYCKET bättre än favoriten för att segra och det är han knappast.
Andrahandaren gynnas sannolikt av omstartsscenariot. Han startar från bakspår och lägger inte bort krafter i att laddas för ledningen. Statistiken visar också att just andrahandsfavoriter och högst rankade bakspårshäst är de som ökar sina segerandelar mest i lopp som föregåtts av omstart.

Spelfaktorn är det tal man kan multiplicera spelprocenten med för att få fram chansprocenten, som ett slags ROI baserad på spelprocent i stället för odds. För en Stefan Persson-favorit lyder detta tal 0,55.



V75-2: Stolopp för lärlingar, ett tillägg, medeldistans
Det skräller gärna i de här lärlingsloppen på Axevalla. Tidigare resultat:
undefined

Ifjol kom loppet iväg först i sjätte försöket. Strulet bidrog till att det dunderskrällde då. Med lärlingar spridda över två volter behöver man inte häpna om scenariot upprepas.

10 Heloise Am (23 procent) blir favorit på ”bästa hästen”. Prestationen näst senast var hennes livs bästa, då var hon alldeles osannolikt bra. Kan hon prestera på den nivån igen så räcker det.

Fältets allra minst spelade häst är också loppets spetsfavorit. 6 Elsa Rols var stark vid segern för fyra starter sedan. Därefter har det blivit två galopper och en svagare prestation. På förmodat sannolik gynnsam löpning ska chansen kunna matcha spelets 0,67 procent.

Loppet är omgångens skrällopp nummer ett och ett potentiellt helgarderingsobjekt.

Marcus Lilius har varit V75-favorit en gång. Då blev det torsk bakom en 23-procentare.



V75-3: Guld 10-hästarslopp, autostart, kort distans. Struken: 7
Ibland är det bra att låta örat boka ögat. Efter flera månader av svaga prestationer var Milligan’s School förra veckan redo att normalprestera igen – något som tränaren varit noga med att meddela spelarna på förhand.
Fyra getingar blev betyget i ”Tarzans” Expressen-spalt.
Den här veckan ges FEM getingar till 1 Disco Volante, som blir 2022 års hittills största V75-favorit.

Chansen minskade knappast efter att värsta motbudet strukits. Hästen tävlar mot sig själv. Frågan är om 77 procent är motiverat? Hästen har galopperat i 2/9 från innerspår bakom bil. På Axevalla är det dock inte alls lika missgynnsamt som på andra banor utan tvärtom en plusfaktor.
Chans- och spelprocent harmonierar relativt väl.

Bakom bör 4 Zenit Brick kunna besegra övriga. Helt häpen ska man inte bli heller om det tar emot sista 50 för Disco och tuffe Zenit tar sig förbi. Chansen ska i alla fall inte vara lägre än spelets 4,9 procent. Disco förlorar loppet åtminstone två gånger av tio och Zenit vinner åtminstone en av dessa gånger.

Spelfaktorn för Ulf Ohlsson lyder 0,87.



V75-4: Brons, autostart, kort distans
Här hittar vi omgångens mest obefogade favoritskap.
2 Pere Ubu förväntas leda från start till mål. Med sin svåröverträffade startsnabbhet vet alla att han tar ledningen.
Det gjorde han också i det ytterst snarlika loppet på Färjestad näst senast.
Då fick han släppa två hästar förbi sig.
Att inte 3 Bravo Sabotage och 6 Master Blaster också tog sig förbi berodde på att de satt fast.
Färjestad är en riktig spetsbana med kort upplopp.
Axevallas februariomgång är den V75:a på hela året med lägst andel spetsvinnare.
Att Pere Ubu ska stå emot de där 50 extra metrarna som Axevalla bjuder på gentemot Färjestad, där han hade behöver ett ännu kortare upplopp… nä, det händer inte.
42 procent av spelarna betalar hela skatten och lite till åt oss!

Andrahandsfavoriten 3 Bravo Sabotage har visat nedåtform och når inte sin favoritposition ledningen. Till 17 procent är han också överspelad.

Den som spelar 5/1640a i V75-loppen går plus, det ser vi vartenda år.
Här har formtoppade 5 Versace Broline (5,2 procent) en toppchans att segra till överodds och över-rens. Hästen har tänt till i ny regi och stallformen är fantastisk (1-3-2-3-1-1 med sex olika hästar det senaste). Ett av hela omgångens allra bästa spelobjekt.

Spårgynnad är inte 9 Mojo Express, men han är i sitt livs form och ute över sin bästa distans. Chansen är bättre än 1,6 procent.
Med en så överspelad favorit och en lite tveksam andrahandare har i princip alla andra högre chans- än spelprocent.

Under 2020-2022 har Stefan Persson infriat fyra av 23 favoritskap, 17 procent.



V75-5: Klass II, autostart, medeldistans
Bara fyra sådana här Klass II-lopp har avgjorts på Axevalla. Hittills har ingen favorit segrat. Spårstatistiken spretar:
undefined

Loppet är omgångens mest svårrankade. Det är lägsta klassen, hästarna har inte mötts. De har gjort 10-23 starter vardera.
Tredjehandsfavoriten 1 Rocket Boy får tipset på att han kan nå ledningen. I spets är han obesegrad, 4/4. Spåret fungerar bättre på Axevalla än på andra banor. Det tas inte så många spetssegrar den här tävlingsdagen, men ledningen är ändå mest gynnad position och mer än 16 procent spetssegrar är det trots allt.

Det är inte säkert att tipsettan spetsar och det är heller inte säkert att han segrar om ledningen nås. Favoriten 4 Hobart (25 procent) lär få trava i andraspår loppet igenom men räknas ändå på ”bästa hästen”.
11 Darlington Fame (8,3 procent) och 12 Global Bodyguard (8,3 procent) är för dagen med och tävlar om det senare epitetet. Båda streckas direkt även på det lilla systemet.

Spelfaktorn för Emilia Leo lyder 0,56. Under 2019-2022 har två av elva favoritskap infriats.



V75-6: Stolopp, ett tillägg, medeldistans
Det här loppet tittade jag närmare på i papperstidningen. En tabell som inte fick plats är denna, som visar hur spelarna rankat tidigare vinnare:
undefined

Två hästar sticker ut. 8 Cash and Carry (35 procent) var jättestark V75-tvåa på Åby, slagen bara av en kapacitetsmässigt överlägsen Flemming Jensen-häst som startat från gynnad volt. Själv hade Cash and Carry startat från den missgynnade mellanvolten, och dessutom från bakspår…
Den här gången startar hon från startvolten och är överlägset bästa hästen där. Hon är redo att prestera ännu bättre än senast, meddelar tränaren. Att det nu är hemmaplan missgynnar knappast! En rimlig favorit.

Flemming Jensen har dock fältets allra bäst även den här gången, nu i gestalt av andrahandsfavoriten 13 Eenymeenyminymoedk (19 procent). Det går bra för tilläggshästarna på Axevalla och i praktiken är det inte mycket till tillägg, då motbudet startar från bakspår i volten framför.

Favoritduon sticker ut ganska rejält. 7 Quiz Roc (18 procent) är tredjehandsfavorit på att vara förväntad spetshäst. Senast gav hon sig från spets i ett enklare lopp på spetsbanan Jägersro.
Skulle favoritduon komma bort är vinnaren nog någon annan. Naturligtvis finns skrällpotential i loppet. Två eller många!

Spelfaktorn för Jorma lyder 0,94.



V75-7: Klass I, autostart, medeldistans
7 Gordon Brodde är omgångens skrikhäst.
Den här omgången snittar två spetsvinnare, det blir den här och Disco Volante?
Hästens två senaste starter samt den hysteriska stallformen ligger till grund för det stora förtroendet: 45 procent.

Så här har spelarna rankat tidigare vinnare på Axevalla:
undefined

12 Best of Dream Trio är loppets mest intressanta häst. Han gör första starten i Sverige. Klass I är en relativt låg klass, det är inte jätte-konstigt ifall han visar sig vara för bra för den. Chansen är såklart svår att bedöma, men 3,9 procent ska den rimligen kunna matcha. Generellt är det alldeles för lite för en fjärdehandare.

Skulle favoriten komma bort blir loppet öppet. Spelar man på det scenariot går det åt många streck!

Petter Lundberg har varit V75-favorit en gång sedan 2019. Då satte han dit en 26-procentare.


Mitt spel
V75-1: 5 Four Guys Dream
V75-2: 10 Heloise Am
V75-3: 1 Disco Volante
V75-4: 4, 5, 9, 12
V75-5: 1, 2, 4, 5, 6, 11, 12
V75-6: 8, 13
V75-7: 7 Gordon Brodde
28 kronor

Bolagsspelen är såklart mycket större än det där lilla bassystemet. Där lär det i första hand bli gardering i stoloppen (V75-2, V75-6), där det finns skrällpotential. På Statiskt Statistiskt helgarderas de!
Som vanligt kan man följa på sajten hur systemen bygger sig.


På söndag spelar vi GS75 igen. Så här har det gått tidigare då Bollnäs arrangerat:
undefined
Hittills har spelarna rankat alla vinnare inom topp-sju.

Lycka till med spelbesluten!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
bosseguldheden (+10), Grovport (+5)
hoola är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td