Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
okt 2017
20

Calatans analys och speltips inför Stryktipset v.42 (21/10)

Tycker nog att förra veckans analys och spelförslag var värda ett bättre öde. Watford slog mycket riktigt Arsenal och vändningen kom för Crystal Palace mot Chelsea, precis som vi var inne på. Sen gick inte kryss-spiken Swansea-Huddersfield hem trots en jämn och tät match och skott i ribban av Huddersfield. Preston tappar ledningen i 95:e minuten och QPR gör helt planenligt en bra match men åker på ett baklängesmål i andra halvlek trots dominans på planen och i skottprotokoll. Men så är det. Stryktipset är som allt annat spelande ett maratonlopp och någon vecka är det stolpe in istället.Nu på lördag drar Tips-SM hos Svenska Spel igång. Anmäl dig och lämna in ett 64-raderssystem varje vecka i sex veckor (med start lördag 21 oktober). Vinnaren i individuella tävlingen får 300 000 kronor samt en Premier League-helg i London och vinnande laget i lagtävlingen får 50 000 kr/person samt en Premier League-helg i London.

Veckans kupong innehåller 5 matcher från Premier League, 7 matcher från Championship och avslutningsvis 1 match från Allsvenskan.

Tabell Premier League
Tabell Championship
Tabell Allsvenskan


1. Huddersfield - Manchester United
Huddersfield gick ut starkt och startade säsongen med två raka vinster. Sen har verkligheten kommit ikapp lite och man har nu 9 poäng från 8 matcher. Har sett uddlösa ut framåt men presterat bland de bättre lagen defensivt, är bland de åtta lag i ligan som släppt till minst antal skott och skott på mål emot sig.
Manchester United har visserligen fin statistik men har inte varit helt bländande de senaste två matcherna på bortaplan. Mot Southampton vann man med 0-1 men Southampton skapade fler målchanser. Nu senast i den mållösa matchen mot Liverpool skapade United bara 1 skott på mål. Har en växande skadelista. Backen Bailly samt mittfältarna Pogba, Fellaini och Carrick saknas sen tidigare. Frågetecken även kring mittbacken Jones och offensiva yrvädret Rashford. Manchester United har ett utmanande spelschema framöver; efter Huddersfield möter man Tottenham, Benfica och Chelsea i ligan och Champions League. Går man in 100% i denna match eller är tankarna längre fram i kalendern?
Ser ut att bli en del värde i krysset som tas med tillsammans med tvåan.

Statistik


2. Manchester City - Burnley
Vad ska man säga om Manchester City? Som en korsning mellan en Ferrari och en ångvält drar de fram i både Premier League och i Champions League. 7-2, 5-0 och 5-0 i de tre senaste hemmamatcherna i ligan (mot Stoke, Crystal Palace och Liverpool). Är inga tillfälligheter, även om siffrorna kanske blivit lite väl stora ibland. Man är det lag i serien som kommer till allra flest skott och skott på mål. Saknar fortfarande försvararna Mendy och Kompany men så har det set ut i ett par veckor.
Burnley har inlett överraskande bra sett till tabellposition. Har dessutom ett bortafacit som inger respekt: 9 poäng på 4 matcher mot Chelsea, Tottenham, Liverpool och Everton. Men då har man överpresterat något kopiöst och haft en rejäl dos tur; mer rättvist hade varit 1 poäng efter de 4 matcherna. Saknar förstahandsvalet i målet Heaton men Pope har klivit in de senaste matchen och gjort det riktigt bra.
Jag gillar att nosa upp potentiella skrällar men här kan jag bara inte se någonting annat än en hemmaseger. Kommer säkerligen få äta upp detta men sparar garderingarna till andra matcher.

Statistik


3. Newcastle - Crystal Palace
Newcastle har tagit ett stabilt kliv tillbaks upp i Premier League. Speciellt hemmaspelet har sett bra ut. Man presterar bättre än genomsnittet i serien när det gäller att komma till skott på mål och skapa farliga målchanser. Har även släppt till något över genomsnittet i serien när det gäller motsvarande parametrar emot sig, men då har man mött bl a tokoffensiva Tottenham och Liverpool.
Varnade för Crystal Palace förra veckan men då var det hemmaplan där statistiken sett betydligt bättre ut än vad som återspeglade sig i tabellen. På bortaplan ser det rödare ut men då har man också mött riktigt tufft motstånd i form av bl a båda Manchesterlagen och Liverpool.
Lurig match men magen säger börja strecka från vänster och gardera tidigt.

Statistik


4. Stoke - Bournemouth
Stoke ligger strax över nedflyttningszonen i totala tabellen men på sjunde plats sett till enbart hemmamatcher. Det stämmer ganska bra med den underliggande statistiken: på hemmaplan presterar Stoke lite bättre än genomsnittet i ligan vad gäller skott på mål och farliga målchanser. Har även släppt till mer emot sig än genomsnittet men totalt sett tycker jag det är ett styrkebesked på hemmaplan där man tagit emot bl a Arsenal, Manchester United och Chelsea.
Bournemouth ligger näst sist både i den totala tabellen och räknat enbart på bortamatcher. Man är bland de sämre på bortaplan både när det gäller att skapa och släppa till skott på mål och farliga målchanser.
Även om ettan ser ut att bli överstreckad tycker jag att det är det mest logiska tecknet.

Statistik


5. Swansea - Leicester
Uj vilken svårbedömd match. Båda lagen presterar sämre än genomsnittet i ligan på hemma- respektive bortaplan. Swansea saknar ordinarie mittfältaren Fer p g a avstängning och eventuellt också forwardsalternativet Bony. Leicester sparkade sin tränare i veckan, svårt att veta vad effekten av detta blir. Saknar långtidsskadade backen Huth och mittfältaren James men så har det sett ut i drygt en månad nu.
Leicester får utgångstipset p g a bättre grundkapacitet och tränarbyte som ibland kan ge positiva effekter, men kan egentligen gå hur som helst och här bör man nog inte snåla med garderingar.

Statistik


6. Aston Villa - Fulham
Sjundeplacerade Aston Villa är också det sjunde bästa hemmalaget i Championship. Man toppar formtabellen sett till de 5 senaste matcherna; har då visserligen mött 4 lag från nedre halvan av tabellen men prestationerna har varit genomgående bra. Saknar ordinarie vänsterbacken Taylor p g a avstängning.
Fulham är det näst bästa laget sett till tabellen för enbart bortamatcher, men då är en inte helt liten portion tur inbakat där. De två senaste bortamatcherna mot QPR och Nottingham har man fått med sig 6 poäng men hemmalagen har varit bättre och mer rättvist hade kanske varit 1 poäng från dessa två matcher. Även senaste hemmamatchern mot Preston hade man flyt och reducerade i 95:e minuten. Saknar ordinarie högerbacken Fredericks och högeryttern Ojo.
Aston Villa får utgångstipset p g a stabilare prestationer och bättre momentum.

Statistik


7. Barnsley - Hull
Två lag som inlett säsongen knackigt. Barnsley presterar något sämre än genomsnittet i serien när det gäller att skapa målchanser framåt och släppa till målchanser mot sig. Hade tur som fick en poäng med sig senast mot Middlesbrough m h a ett självmål. Hull är bland de lag i serien som skapar mest målchanser framåt men släpper också till något mer målchanser än genomsnittet. På pappret klent bortafacit men då har man också mött svårt motstånd rakt igenom. Saknar sedan länge forwarden Hernandez och nu också defensive mittfältaren Meyler och vänsterbacksalternativet Kingsley p g a avstängning respektive skada.
Så länge svenska folket i stort streckar hemmalaget mer än bortalaget finns ett relativt stort spelvärde i Hull.

Statistik


8. Bolton - Queens PR
Bolton sist i såväl tabell som formtabell och det är ganska välförtjänt. Är bland de lag i serien som levererar allra sämst när det gäller att skapa målchanser framåt och undvika målchanser mot sig. Vann visserligen senast mot Sheffield Wednesday men just Sheffield Wednesday har haft väldigt svårt att hitta rätt i bortaspelet så det är en dålig värdemätare tycker jag. QPR är bland de allra bästa i serien när det gäller att skapa målchanser framåt och presterar ungefär som genomsnittet vad gäller att undvika målchanser mot sig. Har bara plockat 3 poäng på de 4 senaste matcherna men har vunnit statistiken för skott och skott på mål i samtliga dessa matcher. Saknar backen Onuoha.
Prestationen hos QPR har varit fundamentalt bättre än hos Bolton även om det inte syns fullt ut i tabellen. Tvåan räcker väldigt långt här.

Statistik


9. Bristol City - Leeds
Bristol City är bland de lag i serien som skapar allra mest framåt i form av målchanser, speciellt på hemmaplan har det sett riktigt vasst ut. Man släpper också till färre målchanser mot sig än genomsnittet. Leeds inledde säsongen riktigt starkt men har helt tappat sin mojo och självförtroendet. Har bara tagit 3 poäng på de 5 senaste matcherna men det kunde i ärlighetens namn lika gärna varit 0 poäng.
Helt klart bland de tre starkaste ettorna på kupongen.

Statistik


10. Derby - Sheffield Wednesday
Derby har visserligen 6 poäng från de 5 senaste matcherna men man har skapat färre chanser framåt och släppt till mer chanser emot sig än motståndarna i samtliga dessa matcher, utom möjligtvis i 1-1 mötet med bottenlaget Birmingham som var ganska jämn chansmässigt. Sheffield Wednesday har varit väldigt ojämna och blandat och gett framförallt på bortaplan. I grund och botten skapar man dock fler och bättre målchanser framåt än både Derby och genomsnittet i serien och man släpper till färre målchanser emot sig än Derby.
Krysset och framförallt tvåan ser ut att bli understreckade så de är de mest intressanta tecknen att sitta på.

Statistik


11. Middlesbrough - Cardiff
Säsongen har varit en besvikelse än så länge för högt siktande Middlesbrough. Man har varit väldigt ojämna och skapar färre och sämre målchanser än genomsnittet i serien och släpper också till mer målchanser mot sig än genomsnittet. Cardiff har inlett säsongen lysande men mattats av något de senaste matcherna. Totalt sett har man dock skapat flest målchanser av all lag i serien och släppt till minst målchanser mot sig av alla lag.
Svenska folket och Tio Tidningar streckar hemmalaget. Stort värde i krysset men även till viss del i tvåan och vi streckar i den ordningen.

Statistik


12. Sheffield United - Reading
Två lag som presterat ganska snarlikt men som återfinns i helt olika ändar av tabellen. Båda lagen skapar färre målchanser än genomsnittet i serien men släpper också till färre målchanser än snittet. Reading skapar något fler chanser än Sheffield United men de senare släpper å andra sidan till färre chanser bakåt än Reading. Båda lagen har mött förhållandevis starkt motstånd de 5 senaste matcherna och presterat bra. Sheffield United har fått med sig poängen man förtjänat men Reading har det inte.
Sheffield United får utgångstipset p g a hemmaplan och något bättre momentum men ettan ser samtidigt ut att bli brutalt överstreckad. Reading inte alls så ofarliga som streckprocenten antyder; krysset skall med tidigt och även tvåan i ett större system.

Statistik


13. AFC Eskilstuna - Elfsborg
Med 3 matcher kvar av Allsvenskan behöver AFC Eskilstuna ta in minst 6 poäng på Jönköping för att klättra förbi upp från direktnedflyttningsplats. Såg ut att greppa sista halmstråt i och med segrar mot Örebro och IFK Göteborg men tappade taget igen med 1-1 mot Jönköping och nu senast förlust borta mot Häcken. De två senaste matcherna har man också varit klart sämst på planen. Hur mycket tror man själva på ett mirakel? Nu har man dessutom sin bäste målskytt Turay avstängd. Elfsborg har varit ett av de bättre hemmalagen men samtidigt ett av de sämre bortalagen hela säsongen och det har hållt i sig även på slutet. Säkrade definitivt nytt kontrakt i och med den inte helt rättvisa segern senast mot Sundsvall.
Streckprocenten ser ut att sitta ganska rätt. Svårt att veta vilket lag som kommer till matchen med bäst huvud. Utgångstips 1 med tidig gardering 12.

Statistik


Enkelraden:
1.2
2.1
3.1
4.1
5.2
6.1
7.2
8.2
9.1
10.2
11.X
12.1
13.1


Lilla systemet: 64 rader
1.X2
2.1
3.1
4.1
5.12
6.1
7.X2
8.2
9.1
10.X2
11.X2
12.1
13.12


Mellansystemet: 384 rader
1.X2
2.1
3.1X
4.1
5.1X2
6.1
7.X2
8.2
9.1
10.X2
11.X2
12.1X
13.12


Stora systemet: 1728 rader
1.X2
2.1
3.1X
4.1
5.1X2
6.1X
7.X2
8.2
9.1
10.X2
11.X2
12.1X2
13.1X2

Kommentera

promo
td