Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
mar 2018
29

Calatans analys och speltips inför Stryktipset v.13 (31/3)

Detta blir min sista analys och mina sista speltips som jag skriver här på Sharps och spelen som läggs i Sharps Stryktipsbolag på lördag kommer vara de sista jag lägger. Jag behöver kliva av detta p g a privata skäl.
Jag vill tacka Sharps och framförallt Lazlo men även medlemmarna i de olika Sharps-bolagen för möjligheten och förtroendet!

Osedvanligt blandad kupong denna vecka med matcher från inte mindre än 6 olika tävlingar. Dessutom 5 kvällsmatcher med lite blandade starttider så det blir en utdragen rättning av de inlämnade raderna på lördag.


1. Everton - Manchester City
Omgång 32 av 38 i engelska Premier League.
Everton är ett av tre lag som gör upp om sjundeplatsen i ligan (möjligen även sjätteplatsen om Arsenal fortsätter sin kräftgång). En sjundeplats innebär just i år spel i Europa League nästa säsong - om vinnaren av FA-cupen slutar bland de 6 bästa lagen i ligatabellen, vilket sannolikheten är ca 94% för om man skall tro oddsen på marknaden. Formen hos Everton är god med 9 poäng från de senaste fem matcherna. Skapar ungefär lika mycket kvalificerade målchanser som genomsnittet i ligan och släpper till något fler kvalificerade målchanser är genomsnittet i ligan.
Manchester City överlägsen ligaledare och frågan är bara hur stor marginalen skall bli ner till tvåan och om man kanske kan nå den magiska gränsen 100 poäng på en säsong. Är det formstarkaste laget i serien med 13 poäng från de fem senaste matcherna. Manchester City är det lag i ligan som skapar allra flest och släpper till allra minst antal kvalificerade målchanser, även om trenden är att den hysteriskt höga prestationsnivån mattats något det sista. Möter Liverpool borta på onsdag i första kvartsfinalmatchen i Champions League.
Everton något av en mardrömsmotståndare för Pep Guardiola - har inte lyckats vinna över dem på tre försök.
Manchester City befogade (stor)favoriter men kan ha tankarna på onsdagens match i Champions League och Everton har kanske mest att spela för i ligan. Utgångstips X med garderingar i ordningen 2-1.

Statistik


2. Brighton - Leicester
Omgång 32 av 38 i engelska Premier League.
Brighton på plats 12 har nu 9 poäng upp till plats 7 och spel i Europa League och 6 poäng ner till nedflyttningsstrecket. Fin form med 10 poäng från de fem senaste matcherna med riktigt starka prestationer på hemmaplan. Brighton både skapar och släpper till ungefär lika mycket kvalificerade målchanser som genomsnittet i ligan, trenden är positiv.
Leicester på plats 8 jagar en topp-7-plats och spel i Europa League. Har tagit 6 poäng de senaste fem matcherna med lita blandade prestationer på bortaplan. Leicester både skapar något fler och släpper till något färre kvalificerade målchanser än genomsnitt i ligan, trenden är positiv.
Kan gå åt vilket håll som helst. Bättre grundkapacitet hos Leicester men något bättre form och prestationer det senaste hos Brighton. Utgångstips 1 med gardering 2.

Statistik


3. Manchester United - Swansea
Omgång 32 av 38 i engelska Premier League.
Manchester United just nu ligatvåa men både Liverpool och Tottenham jagar hack i häl. Har 12 poäng från de fem senaste matcherna men har blandat och gett väldigt mycket prestationsmässigt det senaste. Kan uppträda som två helt olika lag från match till match eller t o m från halvlek till halvlek, och det är inget gott betyg. Manchester United skapar och släpper till kvalificerade målchanser ungefär i paritet med Leicester och Crystal Palace snarare än övriga topp-5-lag; bättre än genomsnittet i ligan men det slår inga gnistor om statistiken. De två senaste matcherna har Manchester United helt rättvist åkt ur Champions League mot Sevilla och långt ifrån välförtjänt slagit Brighton i FA-cupens kvartsfinal.
Swansea har 3 poängs marginal ner till nedflyttningsstrecket. Formen är god med 8 poäng från de senaste fem matcherna, men prestationerna på bortaplan har varit bleka. Swansea är det lag i ligan som skapar allra minst antal kvalificerade målchanser och man är också bland de fem lag i ligan som släpper till flest kvalificerade målchanser mot sig.
Utgångstips 1.

Statistik


4. Newcastle - Huddersfield
Omgång 32 av 38 i engelska Premier League.
Newcastle har 4 poäng ned till nedflyttningszonen. Har tagit 8 poäng de senaste fem matcherna, prestationerna på hemmaplan har varit stabila och kliniska. Newcastle både skapar något färre och släpper till något fler kvalificerade målchanser än genomsnitt i ligan.
Huddersfield har 3 poängs marginal ner till nedflyttningsstrecket. Har tagit 7 poäng de senaste fem matcherna, enda gången man varit i närheten av att kunna störa motståndarlaget på bortaplan det senaste var mot iskalla och extremt formsvaga tabelljumbon West Bromwich. Huddersfield är bland de tre lag i ligan som skapar allra minst antal kvalificerade målchanser och man släpper till ungefär lika mycket kvalificerade målchanser mot sig som genomsnittet i ligan.
Utgångstips 1.

Statistik


5. Watford - Bournemouth
Omgång 32 av 38 i engelska Premier League.
Watford fastnar mer och mer i ingenmansland, har nu 7 poäng upp till sjundeplatsen och 8 poäng ner till nedflyttningsstrecket. Formen är sisådär med 6 poäng från de senaste fem matcherna, men starka prestationer på hemmaplan. Watford både skapar och släpper till ungefär lika många kvalificerade målchanser som genomsnittet i ligan.
Samma läge i ligatabellen för Bournemouth, d v s 7 poäng upp till sjundeplatsen och 8 poäng ner till nedflyttningsstrecket. Formen tveksam med 5 poäng från de senaste fem matcherna, prestationerna på bortaplan inget som rosar marknaden. Bournemouth skapar något färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan och är det lag i ligan som släpper till allra flest kvalificerade målchanser mot sig.
Utgångstips 1.

Statistik


6. West Bromwich - Burnley
Omgång 32 av 38 i engelska Premier League.
West Bromwich tabelljumbo och läget är kritiskt med 10 poäng upp till säker mark igen. Har nu 7 lika raka som rättvisa förluster i ligan även om man möjligen var värda 1 poäng nu senast mot Bournemouth. West Bromwich skapar klart färre med släpper även till något färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan.
Burnley på plats 7 har faktiskt lite häng även på plats 6 vilken i skrivande stund innehas av ett darrigt Arsenal med 5 poäng till godo. Sjundeplatsen i sig är dock värt att slåss om och formen är god med 8 poäng från de senaste fem matcherna. Ganska blandade prestationer på bortaplan det senaste. Burnley är bland de 4 lag i ligan som skapar allra minst kvalificerade målchanser framåt. Släpper även till fler kvalificerade målchanser mot sig än genomsnittet i ligan; trots detta är det bara 3 lag i ligan som släppt in färre mål än Burnley!
Två lag med stort defensivt kunnande men samtidigt klen offensiv. Ett mål emot sig på lördag hade varit förödande för West Bromwich, känns som att de kommer säkra bakåt med hela laget och hoppas på fasta situationer på offensiv planhalva. Luktar 0-0? Utgångstips X räcker väldigt långt här.

Statistik


7. West Ham - Southampton
Omgång 32 av 38 i engelska Premier League.
En riktigt ångestladdad holmgång på nedflyttningsstrecket.
West Ham precis över nedflyttningsstrecket med 2 poängs marginal. Har bara tagit 3 poäng de senaste fem matcherna och det har mestadels känts ofokuserat och nästan lite uppgivet. West Ham både skapar färre och släpper till fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan.
Southampton har alltså 2 poäng upp till säker mark. Har tagit 5 poäng de fem senaste matcherna. Prestationerna har inte varit direkt dåliga det senaste och man borde helt klart fått med sig fler poäng. Bytte tränare till rutinerade Mark Hughes innan senaste matchen där man slog Wigan på bortaplan i FA-cupen. Inte den vackraste av segrar men säkerligen en fin boost för självförtroendet. Southampton både skapar och släpper till ungefär lika många kvalificerade målchanser som genomsnittet i ligan.
Utgångstips 2 med gardering X.

Statistik


8. Birmingham - Ipswich
Omgång 39 av 46 i engelska Championship.
Birmingham på nedflyttningsplats är bland de fem formsvagaste lagen i serien med 3 poäng från de fem senaste matcherna. Spelet har dock inte sett så nattsvart ut; fyra ganska jämna matcher bl a mot topplagen Middlesbrough och Cardiff där man matchade båda vad gäller antal skapade avslut och avslut på mål. Helt rättvis seger hemma mot Hull nu senast där man vann skottstatistiken med 13-6 och statistiken för skott på mål med 8-1. Birmingham är bland de lag i serien som skapar minst och släpper till flest antal kvalificerade målchanser, trenden är dock positiv.
Ipswich är något av en gåta. Man är bland de 4-5 lagen i serien som både skapar minst och släpper till flest kvalificerade målchanser, men ändå lyckas man tråckla ihop bra insatser ganska ofta. Har 7 poäng från de senaste fem matcherna trots att man inte vunnit statistiken över avslut och avslut på mål i någon av matcherna. Har bara 1 poäng från de tre senaste matchen och har därmed definitivt tappat kontakten med lagen som slåss om playoff-platser. Säsongen och motivationen har dött lite nu?
Riktigt bra prestationer av Birmingham det senaste trots mestadels röda siffror i resultatkolumnen, har dessutom mest att spela för. Utgångstips 1.

Statistik


9. Hull - Aston Villa
Omgång 39 av 46 i engelska Championship.
Väldigt starka prestationer av Hull som lyft spelet det senaste trots utebliven poängskörd i flera matcher. Skapade t ex i runda slängar dubbelt så mycket chanser som motståndarlagen i hemmamatcherna mot Barnsley, Millwall och Norwich. Just nu 6 poängs marginal ned till nedflyttningszonen och behöver fortsätta ta poäng för att känna sig riktigt säkra på nytt kontrakt. Skapar fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien och släpper till ungefär lika mycket kvalificerade målchanser som genomsnittet i serien.
Fjärdeplacerade Aston villa har spelat ihop 9 poäng från de fem senaste matcherna men 6 av dessa har kommit i ganska jämna matcher mot trend- och formsvaga Sheffield Wednesday och Sunderland från nedre tredjedelen av tabellen. Slog visserligen även serieettan Wolverhampton med 4-1 men det var med en stor portion flyt där man satte alla skott på mål i mål. Men inga förtroendeingivande prestationer de gröna siffrorna till trots och de två senaste matchen har man mycket riktigt fått stryk av Queens PR och Bolton. Skapar något fler och släpper till något färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien.
Ganska jämna förutsättningar kapacitetsmässigt trots stort avstånd i tabellen. Fördel Hull vad gäller trend och momentum. När spelvärdet ser ut att hamna på hemmalaget går jag utan att tveka emot Aston Villa för tredje matchen i rad. Tycker dessutom att oddsmarknaden ligger några procentenheter för lågt när det gäller sannolikheten för hemmaseger så här föreligger någon slags värdeboost på den raka ettan, då blir den både veckans spik och veckans skräll!

Statistik


10. Walsall - Portsmouth
Omgång 39 av 46 i engelska League One.
Walsall ligger på plats 18 med 4 poängs marginal ned till nedflyttningsstrecket. Är det formsvagaste laget i hela serien med blott 3 poäng från de fem senaste matcherna. Förlorade rättvist borta mot topplaget Peterborough. Vann sedan borta med 0-3 mot mittenlaget Southend i en match där Southend faktiskt skapade flest kvalificerade målchanser men inte lyckades peta in bollen. Fick därefter rättvist stryk hemma av bottenlaget Rochdale även om siffrorna 0-3 var i största laget. Efter det höll man ihop det bra borta mot serieledarna Shrewsbury men fick se sig besegrade med 2-0 vilket ändå inte var helt orättvist. Nu senast mötte man serietvåan Wigan hemma men Wigan dödade matchen med 3 mål redan i första halvlek och vann helt rättvist. Förhållandevis svårt spelschema för Walsall det senaste men prestationerna har varit bleka med något undantag. Sett till hela säsongen så är Walsall ett av de tre lag i serien vilka skapar allra minst kvalificerade målchanser framåt och man är också bland den handfull lag i serien som släpper till allra mest kvalificerade målchanser mot sig, trenden är svagt negativ.
Det ser mer och mer ut som att fem lag kommer göra upp om de två sista playoff-platserna för spel i Championship. Åttondeplacerade Portsmouth är ett av lagen men det skiljer bara 4 poäng mellan femte och nionde plats. Formen är ok med 9 poäng från de fem senaste matcherna. Vann klart mot mitten/bottenlaget Fleetwood. Fick sedan stryk av mittenlaget Blackpool hemma i en match där oavgjort hade varit mer rättvist. Förlorade därefter med 1-3 hemma mot mittenlaget Gillingham trots att Portsmouth vann skottstatistiken med 17-5 och skapade tre gånger så många kvalificerade målchanser. Studsade tillbaka och slog bottenlaget Oxford borta knappt men rättvist. Klar och rättvis 3-0-seger nu senast hemma mot mitten/bottenlaget Oxford. Sett till säsongen som helhet skapar Portsmouth ungefär lika mycket kvalificerade målchanser som genomsnittet i serien och man är efter Wigan det lag i serien som släpper till minst antal kvalificerade målchanser mot sig, trenden är svagt positiv.
Högre kapacitet och motivation hos Portsmouth. Tvåan är ett vettigt spikalternativ.

Statistik


11. Juventus - Milan
Omgång 30 av 38 i italienska Serie A.
Juventus leder ligan med 2 poängs marginal. Har även bäst hemmafacit av alla lag i ligan med 12 vinster på 14 matcher. Är det lag i ligan som gjort flest mål både totalt sett och framförallt på hemmaplan. Detta trots att det är fyra lag i ligan som kommit till fler avslut per match både totalt sett och på hemmaplan och två lag som kommit till fler avslut på mål per match både totalt sett och på hemmaplan. Juventus överpresterat en del? Har kvartsfinal i Champions League mot Real Madrid redan på tisdag. Både ordinarie mittbacken Chiellini och ordinarie vänsterbacken Alex Sandro drog på sig skador i samband med senaste ligamatchen och är tveksamma inför lördagens match.
Milan just nu på plats 6 men har fortfarande chans på fjärdeplatsen och spel i Champions League. Är det formstarkaste laget i ligan med 15 poäng från de fem senaste matcherna inklusive en stark och klinisk bortaseger mot ligatrean Roma med 0-2. Milan har kommit till fler avslut per match och avslut på mål per match än Juventus totalt sett. På bortaplan är det bara Napoli som skapat fler avslut per match och avslut på mål per match än Milan. Har dock gjort minst antal mål av topplagen i ligan. Milan underpresterat en del? Har bara ligan att fokusera på (förutom cupfinalen i mitten av maj).
Gynnsamt läge för Milan att möta Juventus just precis nu. Utgångstips X som garderas i ordningen 2-1.

Statistik


12. Bayern München - Dortmund
Omgång 28 av 34 i tyska Bundesliga.
Bayern München överlägsna ligaledare och det bästa hemmalaget i ligan. Är det lag i ligan som med viss marginal kommer till flest avslut och avslut på mål; är även det lag i ligan som släpper till minst avslut på eget mål. Har dock ’bara’ 10 poäng från de fem senaste matcherna inklusive tre segrar mot formsvaga bottenlagen Wolfsburg, Freiburg och Hamburger SV. Fick helt rättvist stryk nu senast av ligasexan RB Leipzig som vann skottstatistiken med 16-9 och statistiken för skott på mål med 6-2. Bayern München har bortamatch mot Sevilla i kvartsfinalen i Champions League redan på tisdag.
Dortmund på tredje plats i ligan och med en Champions League-plats helt i egna händer. Har varit nere i en liten prestationssvacka i februari och i samband med det även åkt ur Europa League. Mycket bättre prestationer de två senaste matcherna dock där man rättvist slog ligafyran Eintracht Frankfurt och trettondeplacerade Hannover hemma. Sett till säsongen som helhet så är Dortmund bland de tre lag i ligan som skapar flest avslut och avslut på mål; är även bland de tre lag i ligan som släpper till minst avslut på eget mål.
Fördel Bayern München sett till kapacitet men hur mycket fokus ligger redan nu på tisdagens match i Champions League? Dortmund har mest att spela för tabellmässigt. Utgångstips 1 med helgardering vad det lider.

Statistik


13. Paris SG - Monaco
Final i franska Coupe de la Ligue, spelas på neutral plan (Matmut Atlantique i Bordeaux).
PSG överlägsna ligaledare och det lag i Ligue 1 som skapar mest avslut och avslut på mål samt släpper till minst avslut mot eget mål. Visserligen det formstarkaste laget i ligan med 15 poäng från de fem senaste matcherna men förutom mot bottenlaget Metz och Troyes så har det inte sett helt övertygande ut. Slog visserligen Marseille och Angers hemma men både Marseille och Angers skapade fler avslut och avslut på mål än PSG och i senaste matchen borta mot Nice skapade Nice i stort sett lika mycket chanser som PSG. PSG fick Mbappé utvisad i semifinalen, Neymar är fortfarande skadad och Di María drog på sig en skada i samband med senaste ligamatchen. Så eventuellt saknar PSG sina tre bästa spelare tillika bästa offensiva vapen på lördag.
Monaco i praktiken klar ligatvåa bakom just PSG. Är det näst formstarkaste laget i ligan med 13 poäng från de senaste fem matcherna. Men inga bländande insatser direkt, skapade inte fler chanser än bottenlagen Lille, Strasbourg och Toulouse men tog likväl 7 poäng från de tre matcherna. Sett till säsongen som helhet så skapar såväl PSG som Marseille och Lyon fler avslut och avslut på mål än Monaco och det är hela 7 lag som släpper till färre avslut mot eget mål än Monaco.
Känns lite som att båda lagen gått halvt på semester i ligaspelet men klar fördel PSG sett till grundkapacitet. Utgångstips 1 men den understreckade tvåan till runt eller t o m under 10% lockar också.

StatistikVeckans spik: Hull

Veckans skräll: HullEnkelraden:
1.X
2.1
3.1
4.1
5.1
6.X
7.2
8.1
9.1
10.2
11.X
12.1
13.1


Lilla systemet: 64 rader
1.X2
2.12
3.1
4.1
5.1
6.X
7.X2
8.1
9.1
10.2
11.X2
12.1X
13.12


Mellansystemet: 720 rader
1.1X2
2.12
3.1[X]
4.1[X]
5.1[X]
6.X
7.[X]2
8.1
9.1
10.2
11.(1)X2
12.1X2
13.1(X)2
Villkor:
- Max 1 tecken inom parentes sitter
- Max 1 tecken inom hakparentes sitter


Stora systemet: 3168 rader
1.1X2
2.12
3.1[X]
4.1[X]
5.1[X]
6.X
7.[X]2
8.1X
9.1
10.2
11.(1)X2
12.1X2
13.1(X)2
Villkor:
- Max 1 tecken inom parentes sitter
- Max 2 tecken inom hakparentes sitter

Kommentera (3)

promo
td