Logga in
dec 2018
07

Hockey V.49, del 2!


Vårt första försök på Powerplay-system slutade tyvärr i hedersamma 7 rätt då Linköping bortaslog ett formstarkt Brynäs. Kanske är Linköping på väg tillbaka till den fina form de hade i början av serien? Nåväl vi tar självklart ny sats på Powerplay för lördagen och siktar in oss på att pricka in de åtta rätta tecknet denna gång!

Vad gäller våra spelförslag så fixade de värmländska lagen BIK och FBK att två av tre gick in och ett fint plus på 10,5 units.

Helgen innehåller ett helt gäng intressanta matcher och vi har ett riktigt toppmöte i SAAB Arena mellan Linköping och Färjestad. Det är dessutom två av ligans mest formstarka lag för stunden!

I HockeyAllsvenskan fortsätter Leksand att gå väldigt tungt och frågan är om man kan bryta sin sex matchers långa förlustsvit när man under fredagen åker upp till Ö-vik för att möta ett Modo med tre raka segrar. Eller blir det sjunde raka nollpoängaren för de vitblå från Dalarna?
Vi väljer att gå på ett lite större system denna gång i jakten på 8 rätt! 162 radar och vi satsar på 4 helgarderingar och en halv.

Om vi börjar med matcherna där vi kör helt under någon gardering så är det Brynäs, HV71 och Örebro som vi litar fullt ut på under lördagen. Vad gäller HV71 och Örebro så finns motiveringen i våra spelrekar på dessa lag längre ner i texten.

Brynäs litar vi även på till fullo när de under lördagen tar emot bottenlaget Timrå. Gävlelaget hade poäng i nio raka matcher innan man åkte på torsk mot Linköping under torsdagen och därmed sabbade vårt system då. Det till trots så litar vi Brynäs igen här, Timrå är helt ett alldeles för dåligt bortalag med hela 10 nollpoängare och endast en seger under sina tolv tidigare bortamatcher. Vi räknar med att elfte nollpoängaren på bortaplan kommer under lördagen.

I matchen Luleå – Djurgården så tror vi på Luleå. Norrlänningarna förlorade förvisso första platsen i tabellen senast men formen är ändå god och när man nu tar emot ett Djurgården som endast har en trepoängare under de fem senaste matcherna så tror vi absolut att Luleå får med sig minst ett kryss.HockeyAllsvenskan:

Fredag:
Modo – Leksand
Oskarshamn – Björklöven
Vita Hästen – AIK
Västervik – Karlskrona
Västerås – Pantern


SHL:

Lördag:
Frölunda – Växjö
Linköping – Färjestad
Rögle – Skellefteå
Brynäs – Timrå
Luleå – Djurgården
Mora – HV71
Örebro – Malmö

Vilken fantastisk start de nya tränarna fick i Örebro! Man fullkomligt körde över Frölunda på hemmaplan och vann tillslut med hela 7-1. Bättre start går knappast få och vi tror att närkingarna nu kommer kunna bygga vidare på all den nyfunna energi som detta hockeylag nu sprudlar av.

Det finns inte mycket statistik att bygga detta spel på då Örebro gått sanslöst dåligt fram till tränarbytet men det faktum att Örebro har en stark trupp på pappret och den fina hockey man bjöd på direkt med nya tränarna gör att vi känner att detta spel måste testas. Spelar Örebro med samma energi som under torsdagen kommer Malmö få det oerhört tufft under lördagen.

Kvällsmatch i Behrn Arena under en lördag med torsdagens fina insats i ryggen och allt nytt hopp det ger Örebrofansen kommer självfallet innebära att de rödvita närkingarna kommer eldas på av en riktigt bra stämning.

Vi anser detta spel vara värt att testa ner till 2.30 i odds!
Här har vi ett snabbt returmöte mellan lagen som möttes under torsdagen nere i Jönköping. Nu är det alltså dags för returmöte och denna gång uppe i Jalas Arena, Mora.

HV71 klädde av Mora fullständigt i torsdagens möte och vann skotten med hela 39-18 och matchen med 6-0. Känslan är att HV71 är på gång på allvar nu! Man har tre raka trepoängare efter segrar mot Rögle, Växjö och nu senaste Mora och har därmed fått kontakt med Brynäs på sista slutspelsplatsen. Med tanke på hur jämn årets SHL-tabell är så har faktiskt HV71 numera bara sex poäng upp till topp-6 och med tanke på Jönköpinglagets underliggande corsi-statistik så är vi övertygade om att HV71 blir att räkna med i vårens slutspel.

Mora har det betydligt tyngre. Man är fortsatt sist i ligan med endast en seger på sina sju senaste matcher och vi ser inget som talar för att dalagänget ska lyckas plocka några poäng på hemmaplan under helgen.

Här är helt enkelt HV71 både det bättre laget och laget med starkast formkurva och vi ser värde i HV71 ner till 2.00 gånger pengarna!
Rögle har tappat den stekheta form de hade tidigare och har nu endast en seger efter ordinarie tid på de fem senaste matcherna. Senast blev det 1-1 borta mot ett defensivt skickligt Malmö och det var väl en halv bjudning från domarna åtminstone, men derby är derby och Rögle tog vara på det bäst under de första 60 minuterna.

Skellefteå har vi inte riktigt fått något bra grepp om hittills. När man tror att de lämnat den djupaste formsvacka som SHL skådat den här säsongen så blixtrade de till med 9-0 hemma mot Malmö, men därefter är det sig likt igen i den långa lunken. Två segrar och två förluster efter ordinarie tid efter islossningen samt en vinst på straffar och en förlust på övertid. Mellanmjölk igen men nu är det inte vilken match som helst.

Mot just Rögle har de allt som oftast haft det väldigt enkelt och inbördes är det nu åtta raka segrar, där sju kommit efter ordinarie tid, och där hela sex stycken vunnits med minst två mål. Enda matchen som gick till övertid låg Skellefteå dessutom under med 0-3 när endast tio minuter återstod. De vet hur man gör mål mot Rögle och har ett snitt på dessa åtta matcher på fina 4.13!

Visserligen bortamatch nu men det här är en förkrossande statistik i nutid, vilket det gäller att fortsätta rida på även om Skellefteå inte är lika heta nu som de tidigare säsongerna. Mötet tidigare i höstas slutade 5-1 uppe i Norrland, men det var innan Rögle blivit varma i kläderna. Här lastar vi in fem units till finfint odds. För den som är tuffare än oss kan även gå på -2.5 eller varför inte -3.5 till över 15 gånger pengarna? BOL!

Kommentera