Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jan 2017
12

Krönika: African Cup 2017

Den Afrikanska motsvarigheten till Europas Fotbolls-EM drar igång 14 Januari med match Gabon – Guinea Bissau. Gabon står som värd för evenemanget ligger i västra Afrika, söder om Kamerun och har Kongo som granne i öster. Klimatet brukar spela ganska stor roll för hur målrikt mästerskapet blir. När matcherna spelats i länder med torr hög värme har det betytt lågt tempo och få mål. Gabon ligger i den tropiska klimatzonen och temperaturerna är höga hela året med små årstidsvariationer oavsett om det är regn eller sol. 1 av 2 regnperioder infaller under mästerskapet så risken är stor att det blir varmt och fuktigt när matcherna skall spelas.

Som vanligt när det gäller African Cup så finns det ingen direkt storfavorit till slutsegern. Av de 16 lag som nått slutspelet har hälften vunnit mästerskapet vid ett eller fler tillfällen. Dessutom har ytterligare 4 av de återstående lagen varit i final någon gång. Detta avspeglas också i outright-oddsen där Elfenbenskusten som knapp favorit ger ~5,00 i odds men där ytterligare 6 lag snittar under 10,00 hos bookies. Ovanligt nog kvalade inte Nigeria in till denna upplaga, de lyckades bara få till 1 vinst på de 4 matcherna som spelades. Egypten vann gruppen där Tchad drog sig ur gruppspelet så endast 1 lag gick vidare. Utöver de 7 oddsfavoriterna så är det nog bara Marocco som kan läggas till som troligt kvartsfinallag. Dessa 8 tillsammans är seedade i sina grupper.

Elfenbenskusten 5,00
Senegal 6,50
Algeriet 9,00
Ghana 10,00
Gabon 10,00
Egypten 11,00
Kamerun 12,00
Marocco 19,00

Oddsen är de högsta erbjudna vid tidpunkten jag tittade.

Tyvärr har inget spelbolag lagt ut matchodds för samtliga gruppspelsomgångar utan enbart den första så någon möjlighet att göra bra trader på matchoddsen finns inte. En titt i min egen historiebok för mästerskapet visar att jag har varit flitigast och mest framgångsrik med just trading. Men då på ö/u linan, i de flesta fall inte från matchstart. Den mest logiska traden är att köpa underspelet innan match och sedan sälja av efter hand, men då startoddsen för u2,5 generellt ligger på 1,55-1,60 under mästerskapet så blir utväxlingen lite för låg i förhållande till risken man tar så jag har använt en annan strategi. Dels har jag jobbat med 1,5 linan men det jag profiterat mest på har varit att köpa u2,5 när det kommit ett tidigt mål i vilken match som helst! Kommer målet första 15 min. så brukar oddset hoppa upp mot ~3.00. Det som skiljer Afrikanska lag från den ”gamla världens” landslag är att matchtempot brukar gå ned rejält efter ett mål. Mest när oddsfavoriten gjort mål men även när motsatsen infaller. Ni som gillar att gräva i statistik kan rätt snabbt vidimera detta faktum. Ni kan också se att lagens individuella målsnitt inte alls korresponderar till linans odds under mästerskapet, orsaken är givetvis att kvaliteten på många lag i kvalspelet är väsentligt sämre och det blir många fler mål än under slutspelet.

Arrangörslandet, Gabon är rena främlingslegionen vad gäller spelarnas hemvist och kvalitet. Laget innehåller en världsstjärna, Pierre-Emerick Aubameyang men också BP's försvarare Junior Serge Martinsson Ngouali. Elfenbenskusten är titelförsvarare och skall nog vara favorit på pappret också. Laget är fyllt med flera kända namn liksom Senegal trupp som ser stark ut. Algeriet i samma grupp som Senegaleserna känns som det lag som är därnäst i rankingen. Mahrez och Slimani från Leicester är toppar men även mittfältet inger respekt offensivt. Det kan nog vara det lag som gör flest mål i turneringen. Kamerun tror jag inte alls på, de borde klara sig förbi gruppspelet men därefter är det nog stopp. I övrigt är det väl bara Ghana kvar värda att nämnas, även de har en namnkunnig trupp och kan få en bra resa till Semifinal då de finns på den svagare halvan av grupperna.

Det lär som sagt bli mest trading inledningsvis för min del, men jag tycker att Ghana -0,75 @ ~2,17 kan vara värde. Möjligen också Algeriet -1 @ ~2,15 då klassen på Zimbabwes försvar är riktigt dålig.

Trupperna finns på http://www.bbc.com/sport/football/38500696

Jag lär få återkomma under turneringens gång!

Kommentera (22)

promo
td