Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
jul 2020
21

Analys av Europatipset 22/7 - JACKPOT!

Det finns 5 fina miljoner i jackpot adderat till onsdagens Europatips. En kupong som startar med matcher från England och Italien för att därefter huserar hela den tionde omgången av Allsvenskan. Med ett par riktigt mysiga drag finns goda förhoppningar om en finfin utdelning även denna gång. Först ut blir toppmötet från Liverpool där Klopps mannar ställs mot Chelsea. Häng med!



Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Onsdag kl 18:59

1. Liverpool - Chelsea 1

Statistik
Chelsea har efter mycket möda och besvär nu klättrat förbi Leicester i toppen. Lampards gäng ligger parkerade på en tredjeplats med två omgångar kvar och möjligheten till att lösa en direktplats till Champions League är därmed god. Gästerna lyckades dessutom ta sig till FA-cupfinal då Manchester United slogs tillbaka (3-1) i söndags. Sommaren har med andra ord varit till stor belåtenhet för gästerna. Liverpool är sedan länge klara ligamästare. Klubben kan dock inte längre lösa den magiska 100 poängs-gränsen. Lite trist trots allt. Hemma har däremot The Reds 17-1-0 och mest troligt vill nog Klopp och hans manskap stänga Premier League-butiken med den där nollan intakt. Med lite flyt kan vi nu få spela ettan på Anfield till procent under 50 och då känns det som ett givet val att ge Englands bästa fotbollslag 19/20 fullt förtroende.

2. Manchester United - West Ham 1

Statistik
Kupongens största bank finns på Old Trafford. West Ham reser hit med dubbla segrar i ryggen och laget får därmed anses som klara för fortsatt spel i Premier League till kommande säsong (sex poäng och 14 plusmål tillgodo på Aston Villa). Nu väntar ett Man United med massor att spela för då en plats i nästa års Champions League finns att lägga vantarna på. Tolv raka i ligan har slutat med seger eller poäng för Solskajers armé och vi får backa bandet till 2007 för att senast skönja en West Ham-skalp på Drömmarnas teater. Ettan kommer streckas hårt men det får spela mindre roll. Bara spika av och gå vidare.

3. Parma - Napoli X

Statistik
Dags att förflytta oss till Italien och första paret ut är Parma och Napoli. För hemmalaget flyter det på riktigt dåligt just nu. Trots en 2-0-ledning i första halvlek kunde inte de vitklädda ens lösa poäng mot Sampdoria i söndags. Kulusevski låg däremot bakom det mesta som hände i första halvlek där svensken förutom sitt mål (noterat som självmål men det var Kulans strut helt och hållet) slog hörnan som ledde fram till 1-0 och hade dessutom ett jätteläge till ytterligare ett mål under första 45. Värdarna har därmed 0-1-6 på de sju senaste. Napoli kommer till Ennio Tardini med en 2-1-vinst mot Udinese i ryggen. Spelet fortsätter dock att hacka en aning och förr eller senare är det dags för de himmelsblå att faila. Parma vann faktiskt december-mötet med 2-1 och kan mycket väl få till en fullträff igen. Alla tecken rekommenderas.

4. Inter - Fiorentina X

Statistik
I Milano ska tabelltvåan Inter försöka ta sista chansen att haka på Juventus i toppen är det tänkt. De blåsvarta hade nog däremot behövt en seger på Olympiastadion häromsistens för att på riktigt ge sig in i striden om Scudetton. Värdarna plockade ett 2-2-resultat med sig hem från huvudstaden och uppförsbacken är såklart enorm. Lukaku fick i alla fall trycka in en strut från elva meter och belgaren var därmed åter i målprotokollet efter en kortare tids skada. Fiorentina reser till San Siro med fem raka utan förlust. Formen är därmed god och de violetta kommer av allt att döma sluta någonstans i mitten av tabellen när säsongen senare summeras. Florens-klubben kommer knappast sälja sig billigt och med överdrivna streck västerut finns ingen som helst anledning att hålla Ribéry och company utanför. Helgardera därför redan från start och jobba in skrällen.

5. Sampdoria - Genoa 2

Statistik
Derby della Lanterna blir sista italienska stoppet. Lokalrivalerna Sampdoria och Genoa ska drabba samman och det är två rätt formstarka gäng som kliver ut på sin gemensamma matta. Ekdals Samp har vunnit tre raka fajter medan de rödblåa löst treor i två av de tre senaste. Ranieris mannar har förutom en fin segertrend på slutet också varit ordentligt produktiva framåt. Under juli har laget slagit till med 14 mål på sex matcher där bland annat Gabbiadini och Quagliarella varit riktigt målsugna. Nu underskattas dock Genoa. Davide Nicolas grabbar slåss för nytt kontrakt och bör komma ut rejält taggade till derbyt. Svenska folket verkar skjuta upp ettan mot 50 procent vilket är uppåt väggarna knas. Visst har Sampdoria en fin trend inbördes sett över de senaste säsongerna men detta är i grunden två jämna lag. När tvåan ser ut att betala magiskt är det solklart att strecka matchen från höger.

6. Djurgården - Östersund 2

Statistik
Även om det var Häcken som dominerade mot Östersund senast så behöver inte de rödsvarta be om ursäkt för poängen. Sonko-Sundbergs nick till 2-2 var vacker och spelet har över en längre period sett rätt bra ut för ÖFK. Djurgården fick inte alls till det mot Elfsborg i Borås där Une-Larsson med bara ett fåtal minuter kvar stod för ett praktfullt självmål. Mästarnas inledning av Allsvenskan är tveksam och nog fanns förväntningar på mer än fyra segrar efter nio omgångar på Blårändernas konto. Gästerna har nypt sju av nio möjliga poäng på resande fot på slutet och här finns chans till ytterligare pinnar. Högersidan rensar kanonfint och då är det med pennan från höger vi jobbar.

7. Häcken - AIK 1

Statistik
Efter 6-0 hemma mot Elfsborg förra torsdagen blev det svårare för Häcken då Östersund stod som helgens opponent. En poäng på Jämtkraft Arena kunde dock varit tre. Hisingslaget hade ordentligt med lägen för att trycka dit ytterligare en boll bakom Keita. Wålemark, Friberg, Irandust med flera kom gång på gång fram i fina kombinationer. AIK ska testa lyckan på Bravida Arena denna onsdag. Norling var märkbart upprörd över sitt lags insats mot Varberg (2-2) i veckan och mot ett sprudlande offensivt hemmalag kommer Gnaget få än mer bekymmer att freda sig. Ettan är första tecken att måla ner.

8. IFK Norrköping - Varberg 1

Statistik
Efter åtta raka utan förlust kom så Norrköpings första nederlag. 2-4 borta mot Sirius var en plattmatch sett ur Norrköpings-ögon och nu är det knyta näven och hoppa tillbaka på framgångståget som gäller för Kamratföreningen. Bra läge att direkt försöka göra det mot Varberg. Det blir dock inte helt lätt. Nykomlingen reser till Östergötland med en 2-2-fajt i ryggen mot AIK och Boisarna har under hela sommaren sett fina ut där kollektivet gjort Varberg framgångsrika med 14 pinnar in på kontot. Att Simon Thern saknades i Peking häromsistens märktes och någon “walk in the park” kommer det knappast bli för de vitklädda. Ettan ska snabbt garderas med åtminstone ett kryss.

9. Helsingborg - Örebro X

Statistik
Helsingborg har inför torsdagens möte med Örebro fyra raka matcher utan förlust. Skåningarna har därmed sakteliga börjat röra på sig i botten och spelet över hela banan har successivt sett bättre ut. Inför matchen mot Örebro får dock coach Mellberg klara sig utan sin holländska striker, Van den Hurk. 27-åringen är avstängd vilket får anses som ett stort avbräck. ÖSK reser till Olympia med en fin 3-1-seger i ryggen mot Mjällby. Detta blir dock Sportklubbens första match på riktigt gräs denna säsong och frågan är hur laget löser den uppgiften. 1X blir utgångstecken, men på större system är det knappast fel att även plocka med tvåan.

10. IFK Göteborg - Falkenberg 1

Statistik
Göteborg lirade 1-1 för andra matchen i rad då Hammarby fick lämna ifrån sig poäng till de blåvita under måndagskvällen. En sen straff räddade poängen till IFK och nu får Poya och hans mannar testa lyckan hemma på Gamla Ullevi igen. Falkenberg är jumbo i Allsvenskan efter nio omgångar och gästerna saknar både skickligheten och den där lilla extra turen för att vinna matcher just nu. Mot Helsingborg på hemmaplan senast hade de gulklädda en 2-0-ledning med bara drygt tio minuter kvar utan att kunna knyta ihop säcken. Sylisufajs 1-0-strut var det dock inget större fel på och 21-åringen kommer bli mycket viktig för gästernas fortsatta kamp i botten. 1-1 har de två senaste matcherna dessa lag emellan slutat så även om ettan ska målas ner per omgående ska ett kryss ta plats på större system.

11. Kalmar FF - Sirius 2

Statistik
Sirius tog sin första seger på hemmaplan mot IFK Norrköping sedan 1974 i helgen (4-2) och Uppsala-laget fortsätter att överraska. Sugita hade stor show och stod för två mål i mötet med Kamratföreningen. Nannes grabbar har sex raka torsk varav de fem senaste är med uddamålet. Elias Andersson är avstängd hos besökarna och Nils Fröling är fortsatt skadad hos hemmalaget men i övrigt verkar det vara mer eller mindre friska trupper tillgängliga. Då de blåsvarta just nu är ett bättre fotbollslag ska tvåan gå först i led. X2 bör räcka.

12. Malmö FF - Hammarby 1

Statistik
Malmö ligger tvåa i Allsvenskan men har ändå fått en mindre krisstämpel på sig inledningsvis. Det säger det mesta om hur upphaussade detta “Real Malmö” varit inför säsongen. För Hammarby brinner det också i knutarna. Bajen har inte alls kommit upp i fjolårsnivå och med bara tre segrar på de nio första omgångarna med dessutom bara nio mål producerade framåt är det något som inte riktigt stämmer hos de grönvita. Vi ska komma ihåg att gästerna snittade 2,5 mål per match under Allsvenskan 2019 så det är nog dags för Billborn och company att få ordning på sitt magiska anfall innan det är försent. På Stadion har Di blåe vunnit sju raka inbördes i liga och cup och nu är också Jeppe Andersen avstängd hos HIF. Givet att inleda från vänster även denna gång därmed.

13. Mjällby - Elfsborg 2

Statistik
Strandvallen bjuder på kupongens sista läckerbit. Mjällby gästas av Elfsborg och det är två lag som under sommaren överraskat. För nykomlingens del blev det dock förlust på Behrn Arena i måndags (1-3) trots ett tidigt 1-0-mål på straff. Klubbens andra raka nederlag var därmed ett faktum. Gästerna repade snabbt mod efter 0-6-förnedringen mot Häcken. Tim Rönning var tillbaka mellan stolparna och fick också hålla nollan då Djurgården besegrades med 1-0. Thelins mannar är stabila och har faktiskt bara förlorat en match, den mot Häcken, under sommaren. Nog känns besökarna som det bästa av dessa lag och här blir det fullt förtroende hela vägen för Elfsborg.


Singelstrecket! - Manchester United

Ett motiverat och för tillfället starkt Manchester United ska bara vinna hemma på Old Trafford. Spika av Solskjaers mannar och gå vidare!

Kupongrensaren! - Östersund

När Djurgården svajar i sina prestationer ska inte Östersund räknas bort. Jämtarna har sett allt bättre ut och till låg procent ska de rödsvarta få utrymme tidigt.


Spelförslag:

432 rader

1. Liverpool - Chelsea 1
2. Man United - West Ham 1
3. Parma - Napoli 1x2
4. Inter - Fiorentina 1x2
5. Sampdoria - Genoa x2
6. Djurgården - Östersund 1x2
7. Häcken - AIK 1
8. Norrköping - Varberg 1x
9. Helsingborg - Örebro 1x
10. Göteborg - Falkenberg 1
11. Kalmar - Sirius x2
12. Malmö - Hammarby 1
13. Mjällby - Elfsborg 2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Liverpool - Chelsea 1
2. Man United - West Ham 1
3. Parma - Napoli 1(x2)
4. Inter - Fiorentina 1x2
5. Sampdoria - Genoa 1x2
6. Djurgården - Östersund (1x)2
7. Häcken - AIK 1(x)
8. Norrköping - Varberg 1(x)
9. Helsingborg - Örebro 1x2
10. Göteborg - Falkenberg 1(x)
11. Kalmar - Sirius x2
12. Malmö - Hammarby 1x
13. Mjällby - Elfsborg 2



Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td