promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Dominic Thiem – Kevin Anderson

Mycket intressant match och ett otroligt fint odds. Detta tror jag talar för Thiem, jag rankar mina argument med "stjärnor". Ju högre, desto viktigare.

*****
Den viktigaste aspekten i detta spel är att Kevin Anderson inte kunnat ladda upp ordentligt inför årets Australien Open, samt att hans form under en längre tid varit väldigt risig. Precis innan nyår åkte han på en virus sjukdom, som gjort att han tappat ett antal kilo och som gjort att han inte kunnat träna ordentligt. Något som synts på hans resultat då han förra veckan förlorade mot 160-rankade Steve Johnson i Auckland, i två raka. I sin första omgång i Australien Open så mötte han 82a rankade Veseley, där hade han också stora problem, men där lyckades han vinna matchen till slut efter fem set (hamnade i 0-2 underläge). Anderson har varit i risig form under en längre tid nu. Tar man tex en titt på hans senaste sexton matcher så har han en record på 6-10. Bara sex vinster. Formen är inte bra och hans ranking är otroligt överskattad.

****
Thiem är en supertalang som inlett året mycket bra. Han har en record på 7-1, 2014. Där han slagit hyfsade spelare som Klizan (rankad 43a) och Sousa (rankad 51a). Han kvalade in till AO, och sedan slog han Sousa i första omgången efter fyra set. Så han har alltså redan hunnit vinna fyra matcher här i Australien.

***
Anderson trivs inte särskilt väl i AO (även om han gjorde det bra förra året). Han har förvisso en record på 12-6 här, men många av dessa är segrar i kvalet. Det längsta han gått är till en åttondel. Men han har på sina tolv vinster i AO bara slagit en spelare som varit rankad inom topp 50 (Verdasco). 2008 åkte han ut mot 84a rankade Falla. 2011 åkte han ut mot 100a rankade Kavcic. Även om det var ett tag sedan så har han åkt dit mot spelare som varit sämre rankade än honom själv.


**
Värmen talar emot båda två kanske. Thiem har spelat många matcher och kan vara lite sliten. Många hävdar att det är han som kommer få lida om matchen går till fem set, men som jag skrev innan, med tanke på Anderson fysiska status så undrar jag om det inte är Thiem som tjänar på att matchen blir lång. Anderson spelade faktiskt fem set i sin första omgång och han såg väldigt trött och seg ut. Jag kan se Anderson ge upp denna match pga trötthet.

*
Ungdomlig respektlöshet, går Thiem in med den inställningen så tror jag han kan vinna detta lättare än många kanske tror. Jag tror inte att han chokar som Veseley gjorde i första omgången om han skulle hamna i samma läge (2-0 set ledning). Av det han tidigare visat så har han potential att redan i år hamna bland dom 40 bästa i rankingen. Detta är en spelare som man kommer få höra otroligt mycket om i framtiden.
-
Intressant är att Thiem i förberedelserna inför AO fått träna lite med Djokovic, vilket han säger har gett honom otroligt mycket, även om det bara varit under en kort tid.

Orutinen talar emot Thiem. Men med tanke på Andersons form och fysiska status så ser jag inte varför Thiem ska kunna vinna detta. Jag tycker oddset är mycket fint på österrikaren.
Tennis

Dominic Thiem – Kevin Anderson

 • Postad:
  15 jan 2014
  01:31
 • Rekare: gullegris
 • Spel: 1
 • Insats: 8,00
 • Odds: 2,66
 • Bolag: Pinnaclesports
 • Datum:
  15 jan 2014
  04:30
 • Sport: Tennis
 • Land: Australien
 • Liga: Tennis
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Sprite 2014-01-15 10:13

Kevin Anderson höll sin serve genom hela matchen och breakade en gång i varje set. 6-4, 6-3, 6-4. Grattis till det överlägset högsta betyget någonsin här på sharps!
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td