promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Clermont – Le Havre

Vi provar en rek i morgondagens Ligue 2.

7:an Clermont tar emot Le Havre som finns på en 14:e plats. Hemmalaget är fyra poäng från uppflyttningsplats och är i skriande behov av en seger för att haka på i toppen. Motståndarna Le Havre inledde säsongen knackigt men har spelat upp sig på slutet och är fem poäng från säker mark och borde klara sig kvar.

Clermont är mycket starka hemma med raden 5-5-0 12-5. Man är alltså obesegrade på hemmaplan och har i snitt bara släppt in ett mål varannan match. På de fem senaste hemmamatcherna har man bara släppt in ett mål!

Som vanligt i mina rekar har bortalaget sämre statistik. Le Havre har raden 1-6-2 8-10 på bortaplan. Alltså bara en seger och man gör knappt ett mål per match borta.

Båda lagen har bra form. Clermont har skrapat ihop 10 poäng på de fem senaste matcherna, medan Le Havre är snäppet värre med 11 poäng på de senaste fem. Detta gör att båda lagen är bland de hetaste lagen i ligan.

Hemmalaget har inga nya skadebekymmer att oroa sig för. De som saknas i truppen har inte spelat match på länge.

I bortalaget är det dock lite tuffare. Mittfältaren Zola (17/0) är avstängd. Borta sedan uppehållet (dvs spelade inte förra matchen) är försvararen Pinteaux (13/1) samt anfallarna Rivieré (13/3) och Sao (12/1). Dessutom sålde man anfallaren Mahrez (17/3) under uppehållet till Leicester i England.

De senaste fem mötena lagen emellan har slutat med fyra Clermont segrar och en oavgjord. Det första mötet lagen emellan denna säsong slutade 1-0 till Clermont hemma hos Le Havre.

Jag bygger spelet på att Clermont är starka på hemmaplan och är ruskigt svåra att göra mål på där. Le Havre har det betydligt svårare på bortaplan och saknar dessutom tre anfallare (om man räknar den sålde Mahrez) vilket gör det ännu tuffare.

Jag tror det kommer bli en tuff och tight tillställning, men med ovanstående statistik ser jag en fördel till Clermont. Högst oddset är hela 2,70 hos William Hill som är riktigt spelvärt (har tyvärr inte möjlighet att spela där) men 2,50 som jag fick är också bra. Skulle tänka mig att spela ner till 2,15-2,20.

Lycka till och skriv som vanligt kommentarer om reken och/eller matchen.
Spela på Bet365 och få Se bonus här
Fotboll

Clermont – Le Havre

  • Datum:
    17 jan 2014
    20:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Frankrike
  • Liga: Ligue 2 Orange
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Sprite 2014-01-17 15:42

Bra rek, gillar skarpt att du som jag inte rekar på pajasbolag som ändå inte går att rygga för de flesta.

pepphe 2014-01-17 00:52

Känns som ett bra spel, rygg!

Oliiiveer13 2014-01-16 23:47

va inne lite snabbt tidigare idag och noterade att Clermont tillsammans med 4 andra lag inte förlorat hemma.(än)
fortsätt gärna reka dem här lite "mindre/undre" ligorna, inte så ofta man ser dem och de gör det roligare att följa den här typen av lag!
reken har med den statistik om lagen samt spelarna som räcker för en rygg! keep it up
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td