Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Milos Raonic – Grigor Dimitrov

Ett litet specialspel. Jag tror det finns bra möjligheter till att första set i matchen mellan Raonic och Dimitrov går till tiebreak.

Spelet är alltså att första set går över 12.5 game, dvs till ett tiebreak.

Rankar mina argument med 1-5 stjärnor, där fem är det viktigaste i sammanhanget, fyra näst viktigaste, osv.

*****
Raonic har en vana att relativt ofta spela tiebreak i första set. Inte helt oväntat då han har en fruktansvärt bra serve och då det tar lite tid för motståndaren att börja läsa vart den kan ta vägen. Något som gör att första set i Raonics matcher brukar bli långa.

Tar man en titt på statistiken så visar den att i tio av Raonics femton senaste matcher så har första set gått till tiebreak. Båda Raonics matcher här i Australian Open har gått till tiebreak i första set.

Dimitrov är inte lika benägen att spela tiebreak i första set då han är en spelare som lever mycket på sina allround-kunskaper. Men i två av hans sex matcher denna säsong har han inlett första set med ett tiebreak. Och i en av dessa fyra resterande med en 7-5 vinst. Båda två vinner mycket poäng på sin förstaserve helt enkelt, och det är nästa argument.

****
Det är inte bara Raonic som kan serva, Dimitrov har även han en vass serve. Även om den såklart inte kan mätas med kanadensarens. Så här långt i turneringar så vinner båda otroligt mycket av sina poäng när förstaserven sitter.

Dimitrov som mötte superheta Lu i förra omgången vann hela 86% av bollarna när förstaserven satt. Och det en fin statistik mot en in-form spelare som Lu. I första omgången mot Klahn vann han 89% av alla bollar när förstaserven satt.

Raonics siffror här är ungefär lika bra. I första omgången mot Gimeno-Traver vann han 86% av bollarna när förstaserven satt. Och i andra omgången mot Hanescu var siffran 85%.

Med dessa siffror så är Dimitrov faktiskt bäst i Australian Open så här långt, när det kommer till vunna poäng efter förstaserve, medan Raonic är en fin fyra. En procent bakom. Se listan här: http://www.ausopen.com/en_AU/scores/...ts_won_ms.html

Båda vinner helt enkelt mycket lätta poäng på sin serve, och ingen av dom kan räknas som en utmärkt returnerare, vilket gör att spelet känns mer troligt att gå in. Det är också nästa argument, det här med returer.

***
Jag skulle inte vilja påstå att någon av dom är i en strålande form precis. Det är en väldigt oviss match på förhand. Dom har sett helt ok ut här i början utan att direkt imponera stort. Därför tror jag inte att vi helt plötsligt får se någon av dom returnera i världsklass. Eller mer rättvist returnera över sin förmåga. Dom tendenserna har inte funnits här i Australian Open eller i inledningen av denna säsong. Dimitrov har t.ex. på sina sex matcher denna säsong lyckats bryta sin motståndare i första set, i två av dessa matcher. Raonic i en av sex matcher.

En snabb jämförelse, som kanske inte ska överskattas, men som betyder lite i sammanhanget, är att Dimitrov ställdes emot en annan bra servare, Marin Cilic i Brisbane, för ett par veckor sedan. Och Dimitrov förlorade med 7-5 7-5 utan att breaka kroaten en enda gång.

*
Värmen tror jag avskräcker båda, speciellt Raonic från långa dueller. Ligger man under med 40-15 eller dylikt tror jag att man inte kommer slita ihjäl sig för att försöka vända underläget i gamet. Utan det kommer fuskas lite, med rädsla för en lång match där värmen knäcker någon av dom.

-

Jag tror att vi kommer få se en jämn match mellan två unga spelare som kommer vara i toppen av tennisen under många år framöver. I denna fight tror jag dock att båda inleder lugnt, där dom koncentrerar sig på att först och främst hålla sina servegame. Statistiken talar iaf för ett tiebreak i första set och mycket fina 2.90 på Sportingbet känns för bra för att inte testas.

Bet365 erbjuder 2.62 på samma spel, likaså Ladbrokes. BWIN har 2.55. Se oddslistan här: http://www.oddschecker.com/tennis/au...-set-tie-break

Samtliga odds spelvärda enligt mig. Jag tycker också att \'över 10.5 game\' i första set till oddset 2.20 på bet365 och Ladbrokes är mycket spelvärt. Se oddslista här: http://www.oddsportal.com/tennis/aus...#over-under;12

Mitt spreadsheet: https://www.sharps.se/spreadsheet/29355
Tennis

Milos Raonic – Grigor Dimitrov

  • Postad:
    17 jan 2014
    15:34
  • Rekare: gullegris
  • Spel: Annat 12.5G
  • Insats: 8,00
  • Odds: 2,90
  • Bolag: Sportingbet
  • Datum:
    18 jan 2014
    04:00
  • Sport: Tennis
  • Land: Australien
  • Liga: Tennis
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Sprite 2014-01-18 07:10

Tyvärr kom enda tiebreaket först i fjärde set

asfalt75 2014-01-18 00:38

ryggen klar och tack för den senaste reken =)

sirlarsson 2014-01-17 17:23

Mycket tveksam till att Raonic är din mamma dock

PEACE 2014-01-17 17:21

Raonic är min mamma!

PEACE 2014-01-17 17:10

Fantastiska rekar!

Gruskungen 2014-01-17 17:01

Mycket fin rek. Förtjänar mer än en trea i snittbetyg. Lycka till.

sirlarsson 2014-01-17 16:51

Som gammal tennisrekare går jag i god för att detta oddset är kanonbra.

TheGambler 2014-01-17 16:41

Har inte spelbolagen samma info?

Sprite 2014-01-17 15:41

Riktigt bra rek. En fyra av mig då jag saknar ännu lite mer värde för en femma.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td