Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Grigor Dimitrov – Rafael Nadal

Ska försöka hålla det så konkret som möjligt.

Jag tror att matchen mellan Nadal och Dimitrov kan gå över 3.5 set inatt och oddset för det finner jag utmärkt. 2.30 tog jag tidigare idag på Bet365. Allt ner till 2.00 finner jag mycket spelvärt. Helt ok med 1.95+ också, men sen är det stopp.


1. Dimitrov har någonting i sitt spel som gör att Nadal har relativt svårt för honom. Det kan vara den fina backhands-slicen som sänker tempot och får Nadal ur balans en aning. Speciellt när han slicar över den på Nadals backhand. Det är min teori. I vilket fall som helst så stärks detta påstående av deras inbördes-möte statistik. Dom har mötts tre gånger, Nadal har förvisso vunnit alla tre gångerna men Dimitrov har vid samtliga tillfällen plockat ett set i matchen. De två senaste matcherna var förra året och ett av dom spelades på hardcourt. Det andra på grus, där bulgaren lyckades ta ett set, även på Nadals favoritunderlag där han anses nästan vara oslagbar. Det tredje mötet ägde rum 2009 då Dimitrov bara var 18 år gammal. Men även där tog han matchen till ett avgörande tredje set.

2. Nadal har lite småbekymmer. Han har stora skav på vänsterhanden, som han fick akuttejpa mot Nishikori. Här är en bild på hans skav: http://i.imgur.com/cPP2ojD.jpg.

Lägg därtill att han fick lite problem med en fot i matchen mot Monfils.

Frågan är hur detta kan komma att påverka Nadal? Jättesvårt och säga men det är väl inget som kommer störa spanjoren särskilt mycket. MEN Nadal är känd för att vara otroligt noga i allt han gör, och gör det lite ont så kanske han omedvetet börjar känna efter litegrann och det kan räcka för att Dimitrovs ska kunna göra denna match jämn.

3. Nyckeln för Dimitrov i denna match blir helt klart serven. Att den fungerar. Jag sa precis samma sak om Wawrinka, inför hans match mot Djokovic och serven där var otroligt avgörande.
Dimitrov har så här långt servat otroligt bra. Han är femma i ess-ligan, före spelare som Wawrinka Berdych, Tsonga och Federer (alla spelat minst lika många matcher).
Dimitrov är också den spelaren som vinner allra flest bollar när förstaserven sitter. Han är tia på vunna poäng efter andraserve, där är Nadal nummer nitton. Nu har Dimitrov kanske inte mött världens bästa returnerare, men det är ändå en imponerande statistik.

4. Formen. Dimitrov tyckte jag såg lite osäker ut i början, men han har spelat upp sig för varje match. Han har ändå slagit bra spelare, lite underskattade lirare. Batista som slog ut Del Potro, fick ge sig. Lu som var i grym form inför Australian Open, fick också ge sig. Däremellan besegrades Raonic i fyra set.

Nadal som såg jättebra ut mot Monfils, dippade lite mot Nishikori senast. Svårt och tolka det där, men det visar att om Nadal inte är 100% så får han problem. Även mot en spelare som Nishikori. Nadal är inte omänsklig och är det i någon Grand Slam där skrällar kan hända så är det här i Australian Open. Så här i inledningen på året. Det har vi sett många bevis på, senast igår natt.

5. Dimitrov säger inför att han tränat hårt under försäsongen och att han verkligen inte är nöjd med att ha nått en kvartsfinal. Utan han vill längre. Om han faktiskt menar det han säger så tror jag det betyder mycket i denna match. En hungrig Dimitrov är att föredra helt enkelt.

Dimitrov:

"I like my chances"

"First of all, I'm really happy to be out there in the quarter-final," said the 22-year-old Dimitrov.

"But I'm not even close to satisfaction.

http://www.stuff.co.nz/sport/tennis/...-against-Nadal
-
Ingen hemlighet att Dimitrov har en enorm potential och ses av många som en kommande världsetta. Detta blir lite av ett mandomsprov för honom. Kan han spela konsekvent och kan han hålla det mentala spelet på en bra och sansad nivå, så kan han tom vinna denna match IMO. Jag tror inte han har den där riktiga mentala kapaciteten eller fysiken till att vinna sett över fem set, men jag tror mycket väl att han kan göra denna match jämn.

Odds på denna match kan man se här: http://www.oddsportal.com/tennis/aus.../#over-under;2
Mitt spreadsheet kan man se här: https://www.sharps.se/spreadsheet/29355

Lycka till vid rygg.
Spela på Bet365 och få Se bonus här
Tennis

Grigor Dimitrov – Rafael Nadal

  • Datum:
    22 jan 2014
    04:00
  • Sport: Tennis
  • Land: Australien
  • Liga: Tennis
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

gullegris 2014-01-22 13:44

Ditt var mer imponerande. Fan vad bra han spelade Dimitrov, förtjänade mer tycker jag.

sirlarsson 2014-01-22 09:01

Vi båda spelade rätt

sirlarsson 2014-01-21 22:44

Bra spel, jag valde istället Tiebreak i matchen till 2,52. Se om man valde rätt eller fel, hoppas båda sitter

Tilleyy 2014-01-21 21:40

Rygg, 2u! Tack för reken!

Sprite 2014-01-21 19:58

Bra rek! Fattar inte varför den har så lågt betyg just nu. En given fyra av mig i alla fall!
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td