Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Fabio Fognini – Nicolas Almagro

Semifinaldags i Vina del Mar. Fognini (15 rankad) mot Almagro (18).

Jag tänkte lägga ut dessa spel imorse, men hann inte själv spela dom. Så oddset har tyvärr sjunkit lite på Fognini, men här finns massor med spelvärde kvar tycker jag ändå.

Hur jag än vänder och vrider på denna match så ser jag bara en vinnare och jag ser en klar vinnare, och det är Fognini. Det kan på pappret låta som en väldigt tuff match, mellan två jämna spelare, men jag tycker inte så är fallet om man tittar lite närmare på detta möte.

* Almagro gör sin tävlingsdebut här i Vina del Mar. Innan sina två vinstmatcher här på gruset så hade han inte spelat en enda tävlingsmatch sedan tre månader tillbaka, p.g.a. skada. Och inte en enda tävlingsmatch på gruset sedan sex-sju månader tillbaka. Han har mött två mediokra spelare här, Ålund (rankad 133) och Taro Daniel (226). Jag har sett båda matcher och det är en Almagro som är en bra bit från formen. En mycket bra bit. Rytmen är inte riktigt där, tillslaget är inte på topp och rörelseschemat ser lite kantigt ut.

* Almagro kommer i sina tveksamma form nu att ställas mot en riktigt bra grusspelare. Nu pratar vi inte om halvbra spelare utan spelare i ren världsklass på detta underlag. Fognini har inlett året bra och har sju vinster och två förluster. En av dessa förluster är mot Djokovic på hardcourt. Fognini fick även en bra uppladdning till denna turnering i Chile då han spelade två Davis Cup matcher på gruset mot argentinarna Carlos Berlocq och Juan Monaco. Två spelare som är vassa på gruset och som är rankade runt 40-strecket. Två spelare som i detta nu är bättre spelare än Almagro, klart bättre på gruset.

* Fogninis grusform är superb. Han har 17-1 på dom arton senaste grusmatcherna. Han har vunnit två av dom tre senaste grustävlingarna som han ställt upp i. I Hamburg och i Stuttgart segrade han (sommaren 2013).

* Almagro leder inbördes möten med 4-2. Men på gruset är dom 2-2. Almagros vinster kommer dock från 2007 och 2008 medan Fogninis vinster kommer från 2009 och 2013. Senast dom möttes på gruset så vann Fognini med 6-4 7-6. För dryga halvåret. Klyftan mellan dom är dock betydligt större nu. Också viktigt att notera att Almagro gått från att vara en skicklig grusspelare, tidigt in på sin karriär, till att föredra hardcourt-banor. Gruset är därmed inte ett underlag där Almagro spelar sin bästa tennis på för tillfället utan det är hardcourt. Medan Fognini är allra bäst på grus och kanske spelar sin bästa grustennis någonsin.

-

Jag har väldigt svårt och se hur Almagro ska slå Fognini här. Det finns bara ett sätt och det är att Fognini kollapsar mentalt. Vilket han kan göra ibland. Däremot tror jag inte att det sker inatt då han är i alldeles för bra form för en genomklappning och då han ställs emot en motståndare som han själv vet inte är bättre än honom. Då brukar han leverera mentalt och på banan. Sett ur ett spelmässigt perspektiv så ser jag inte heller hur Almagro ska kunna nöta ner Fognini. Han har inte den rörelsen, tålamodet eller tillslaget till att göra det för tillfället. Enda sättet Almagro kanske skulle kunna rubba Fognini på är om han går all in och börjar försöka slå vinnare på varje boll. Och lyckas. I långa bolldueller ser jag bara en segrare och det är Fognini.

Jag går på dom höga oddsen och spelar 2-0 i set till Fognini. Samt -1.5 game på Fognini. Den raka ettan på Almagro ger runt 1.80 på vissa sajter och det tycker jag också är ett mycket bra pris.

2014-02-08 23:00TennisFabio Fognini vs Nicolas Almagro -1.5Game FT 10 2.050


Odds på denna match kan man se här:http://www.oddsportal.com/tennis/chi...r/#home-away;2

Mitt spreadsheet kan man se här: https://www.sharps.se/spreadsheet/29355

Lycka till vid rygg.
Tennis

Fabio Fognini – Nicolas Almagro

  • Postad:
    08 feb 2014
    19:30
  • Rekare: gullegris
  • Spel: 1 -1.5SET
  • Insats: 8,00
  • Odds: 3,19
  • Spreadsheet: Tennis
  • Bolag: Pinnaclesports
  • Datum:
    08 feb 2014
    23:00
  • Sport: Tennis
  • Land: Chile
  • Liga: Tennis
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Sprite 2014-02-09 01:53

6-4, 1-6, 7-6 (7-5)

Sprite 2014-02-09 01:39

Blä! Blev repris från igår. Fognini gör ett bra första set och vinner 6-4, ett dåligt andra set och förlorar 1-6 och nu avgörs det sista, antagligen via tiebreak

Sprite 2014-02-08 20:37

Riktigt bra rek och rygg på -1,5 gem. Vågar mig dock inte på setspelet då Fognini inte verkade helt mentalt stabil igår mot Chardy i andra set där racket åkte i backen någon gång dessutom och det slutade med 6-3 till Chardy. I brist på info om Fogninis tidigare matcher blir det 4+ istället för en given 5+.

maddmax 2014-02-08 19:44

Går med på den raka till 1.833 hos Pinnacle.

Gillar dina rekar skarpt (sharp!), hoppas att du fortsätter leverera i samma stil. Det enda jag skulle vilja se är EV, annars full poäng. Tack!
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td