Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Ernest Gulbis – Tomas Berdych

Semifinal i Rotterdam. Underlaget är inomhus, en snabb matta alltså. Gulbis mot Berdych. Man får i detta nu hela 2.80 på en Gulbis seger. Och det tycker jag är otroligt generöst. Jag skulle säga att detta är en 50-50 match. Kanske till och med lite fördel Gulbis. Så detta spelas utan att tveka.

* Underlaget är alltså inomhus, snabb matta. Generellt sätt brukar det betyda mindre marginaler då man får fler gratisbollar på sin serve, poängen avgörs snabbare, osv. Båda har servat bra turnering igenom och där kommer inte dyka upp många breakbollar i matchen, det är min gissning iaf.

* Berdych är 16-7 inomhus senaste året (från och med idag). Gulbis är 14-4. Jag skulle faktiskt vilja säga att även om både trivs bra inne så är inomhus mer anpassat för Gulbis än Berdych. Speciellt då den höga studsen inte existerar, där Berdych annars är otroligt stark på att trycka ner dessa bollar. Han har det lite svårare när han måste böja på knäna och jobba underifrån då han gärna slår plattare än många andra på touren. Dessutom får han svårare att styra med sin forehand som han annars gör otroligt bra. Inomhusmatta, alltså, ett litet plus för Gulbis.

* Dessa har mötts fem gånger, Berdych leder med 3-2. Det är 1-1 i inomhusmöten. 2013 i Marseille vann Berdych med 6-4 6-7(10) 6-4, och 2010 vann Gulbis med 3-6 6-3 7-6(3), i Memphis. Dom har också mötts en gång på hardcourt, och en gång på gräs (femte matchen på grus, irrelevant i detta sammanhang). På hardcourt 2009 så vann Berdych 6-2 7-6(6). På gräs 2012 i Wimbledon, vilket man faktiskt kan jämföra med inomhus-matta, så vann Gulbis i tre raka set, men samtliga i tiebreak, 7-6(5) 7-6(4) 7-6(4).

Som man ser, alla matcher mellan dessa på lite snabbare underlag har varit jämna och ju snabbare underlag desto tätare, och mindre marginaler som avgör. Ofta har tiebreak varit avgörande och det är nästa grej som jag tycker talar för Gulbis.

* I alla (fyra på snabbare underlag) möten mellan Gulbis och Berdych så har det spelats hela sex tiebreaks. Gulbis leder denna statistik med 5-1. Berdych har också på senare tid hamnat i någon tiebreak-frossa, där han chokar gång på gång. Senast i förra matchen mot Janowicz. Berdych är på de åtta senaste tiebreaken 1-7. Han har alltså bara vunnit ett tiebreak av åtta. Och tiebreak kan bli helt avgörande i denna match. (Gulbis 4-4 i sina senaste åtta tiebreaks)

* Formmässigt är det jämnt mellan spelare. Båda har spelat bra här i Rotterdam. Gulbis har dock slagit ut dom bättre spelarna. Dimitrov, Istomin och Del Potro väger mycket tyngre än Janowicz, Mahut och Seppi. Jag har faktiskt blivit jätteimponerad av Gulbis spel i denna turnering. Framförallt av hans lugn på banan vilket inte brukar vara synonymt med letten och det tycker jag lovar otroligt gott inför denna match. För gör han en lika bra match som mot Del Potro, spelmässigt, så tror jag han tar detta i två raka.

Jag vet att någon då kanske tänker att Del Potro var småskadad, men jag tyckte snarare att Gulbis var så pass överlägsen att Del Potro vek ner sig.

Hur jag än vänder och vrider på detta så ser jag en jämn tillställning med otroligt små marginaler som avgör. Då är 2.80 på Gulbis - galet bra.

Spelar även att första set går till tiebreak för en mindre insats.

2014-02-15 14:00TennisErnest Gulbis vs Tomas Berdych FöRSTA SET TB Ja FT 5 3.500


Lycka till vid rygg.


Mitt spreadsheet: https://www.sharps.se/spreadsheet/29355

Odds på denna match: http://www.oddsportal.com/tennis/net...H/#home-away;2
Spela på Unibet och få Se bonus här
Tennis

Ernest Gulbis – Tomas Berdych

  • Datum:
    15 feb 2014
    14:00
  • Sport: Tennis
  • Land: Holland
  • Liga: Tennis
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Slurf 2014-02-15 15:07

Sedan bryter han Gulbis i nästa.

Slurf 2014-02-15 15:06

Plockar fram ytterligare ett ess där två millimeter av bollen är inne i ett superviktigt läge.

Slurf 2014-02-15 15:02

FAN VAD TUR HAN HAR MED ALLA MARGINALER

Slurf 2014-02-15 14:53

Sluta spela felfritt nu Berdych. Om Gulbis får till sin forehand och Berdych kan börja bjuda på någonting så kanske han vänder.

Sprite 2014-02-15 07:52

Grym rek!

Slurf 2014-02-15 03:39

Trevliga rekar som vanligt. Sprider insatserna på raka till 2.80, Ö22.5 gem till 1.80 @365 och +2.5 gem till 2.04 @ Marathon.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td