Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Hamras One More

Jackpot ikväll på Örebro och många aneldningar att lägga lite extra tid inför spelandet. Som vanligt skannar man även av nätbolagen efter fina överodds och jag fastnade för detta platsspel på Expekt.

Hästen:
11 Hamras One More är ingen jättestjärna direkt men nöter på och plockar ofta med sig en peng hem. Hästens startsnabbhet gör att den ofta hamnar bra på det och får fina lopp även om han inte vinner så mycket (9% vinster, 35% plats på 75 starter).
Hamras har tävlat på under vintern men tappade formen under december och gjorde några sämre starter. Har nu under 2014 börjat hitta tillbaka till formen och senast på Solvalla så drog man fram vinnaren Utility Bus,som för övrigt gjorde ett fint lopp som tvåa i silverdivisionen i helgens v75a, i tredjespår och höll själv fint till en tredjeplats.
Ska väl egentligen själv hellre gå i ryggar och det loppet visar att hästen är i bra slag. Senast kunde man även för första gången sen i November tävla utan skor som är ett klart plus för Hamras och samma balans är anmäld idag.
Visserligen är det medeldistans idag och jag tror hästen är snäppet bättre på kort distans men med bakspår och ett rygglopp så gör det inte lika mycket.
Har gjort fler bra lopp även över aktuell distans.

Kusken:
Jennifer Tillman är ingen favorit kusk för mig och även allmänt så anses hon väl inte som någon av de bättre. Hon är dock ordinarie kusk till Hamras One More och känner honom väl vilket får ses som ett litet plus.
Hästen verkar inte direkt vara speciellt svårkörd och med sin snabbhet är den lättplacerad så jag anser inte att kusken gör någon skillnad varken till eller ifrån här.

Konkurrenter:
Dagens Dubbels första avdelning är ett öppet lopp för hästar som tjänat mellan 400 000- 1 465 000.
Som så ofta på vardagsloppen med ett första pris på 35 000 så är det en blandad kompott, där några rätt kapabla hästar är med för att hitta formen och matchas mot större uppgifter och några föredettingar startar för att tjäna in en matlapp.
11 hästar kommer till start då nr 10 Lady\'s Photo är struken.

Den bästa hästen i fältet är 3 Bruning Line Gral som i somras gjorde några otroligt fina prestationer som räcker i klart hårdare sällskap än idag.
Häsen fick sedan en välbehövlig vilopaus och sedan Åke lämnade Sverige för en ny karriär i USA så har hästen inte hittat tillbaka till samma form.
Har nu igen fått en tränings/viloperiod och är knappast i full form idag. Anders Svanstedt säger dock att man ska köra barfota runt om och tror på bra chans ändå. Det troliga är att det blir ett offensivt upplägg av den gasglade Anders och kommer hästen inte till ledningen så kan det bli högt tempo på loppet.

Favoriten just nu är 2 Noir De Cherie som får Björn Goop upp för första gången. Såklart intressant då Björn alltid får bra fart på hästarna och speciellt sånna här starka hästar som behöver väckas lite för att ta ut sig.
Hästen är relativt snabb ut och troligen kommer man göra allt för att hålla ut lill-Svanstedt och köra sig till spets så tidigt som möjligt. Gick förra gången i ny vagn och det visade sig vara en liten extra växel. Kommer köras i samma vagn idag.

5 Aloe Vera är förmodligen den snabbaste från start och jag tror hon tar sig till spets men eftersom det är medeldistans så släpper man troligtvis till den av de mer betrodda som är först fram för att ta över.

6 Goldomaster är också rätt snabb ut och vill nog ha en bra position. Man ska idag köra i jänkarvagn vilket hästen tidigare gått bra med och man ska nog inte underskatta denna då han med rätt lopp absolut har kapacitet för att vara med och åtminstonde jaga en pallplats.

En annan konkurrent till en pallplats är 12 Notre Crown som gjorde några rätt bra lopp i höstas/vintras och som har duktige Adielsson i sulkyn. Har fått ett lopp nu efter lite vila/träning men är troligtvis inte i toppform än.

Löpningsförlopp:
Så som jag ser loppet så tror jag att det finns stor chans för en rätt utdragen körning i start, med flera startsnabba hästar som kör för position, och högt tempo på loppet.
Detta borde gynna 11 Hamras One More som med hjälp av sin startsnabbhet kan följa starthästarna och få en bra position från sitt bakspår.
Lyckas man sedan få en rygg att gå i på sista långasidan så är inte en pallplats långt borta med förhoppningsvis många trötta ben till slut.

Värdering:
Med hjälp av bra form, optimal balans och en ryggresa i ett lopp där många motståndare är lite ringrostiga så tror jag att Hamras One More har ca 28-29%chans att nå en pallplacering vilket motsvarar ca 3.5 i odds.
Bet365 och Unibet värderar ungefär som jag och ger just nu 3.25 och 3.5 i odds på spelet.
Expekt sticker ut med sina 4.25 som motsvarar ca 23,5% chans. Om jag har gjort en korrekt bedömning så är det ett fint överodds som jag delar till er.
Lycka till alla ni som väljer att rygga och hoppas vi får vinna tillsammans!
Trav

Hamras One More

  • Postad:
    24 feb 2014
    18:08
  • Rekare: NicklasJ
  • Spel: 1 1-3
  • Insats: 1,00
  • Odds: 4,25
  • Info: V64-5 Örebro
  • Bolag: Expekt
  • Datum:
    24 feb 2014
    20:36
  • Sport: Trav
  • Land: Sverige
  • Liga: Trav
  • Period: Plats

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

NicklasJ 2014-02-24 20:50

Björn fick riktigt bra snurr på Noir De Cherie i starten och spetsstriden va över direkt. Hamras hamnade 3e ytter men orkade inte efter att ha fått dra tåget i tredje spår. Blev helt enkelt fel lopp.
Tack för all positiva kommentarer. Gör att man tycker det är kul att fortsätta skriva rekar!

Migge 2014-02-24 19:40

Underbar rek, så komplett med info & detta är femstjärnigt!

Sprite 2014-02-24 19:11

Riktigt bra rek!

Calatan 2014-02-24 18:53

Ett sant nöje att läsa! Du skriver utförligt men enkelt så att även en icke-trav-intresserad kan ta till sig.

Pilkast 2014-02-24 18:40

Kollade denna, men har bara pengar på Unibet, just nu och det oddset är på gränsen, så inget spel till 3.25 - 4.26 däremot är riktigt bra... Har Hamras i en H2H mot Noiere De Cherie istället, till 2.70... Med rätt ryggar som sagt!

Mycket bra rek, med utförlig info om både den egna hästen och motståndet, samt din egen %-bedömning... Jag ser inte att det fattas något - riktigt bra!!!

Lycka, till! :-)

Tomte 2014-02-24 18:33

Väldigt utförligt och välskrivet. Den ryggar vi :-)
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td