Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Sanna Vint – Inari D.E

Premiär för V86 Express ikväll och dessutom kryddat med jackpot efter förra veckans omöjliga omgång. Många lopp att hålla reda på och dessutom två banor nu istället för en.
Mycket spel på onsdagar och nätbolagen tillhandahåller spel på 14 lopp för kvällen. Vilket såklart är intressant för oss spelare och även kan vara en fördel. Chansen för spelvärde ökar ju såklart när sidorna måste spotta ut odds till så många lopp.

Det spel jag valt att reka till ikväll är en H2H mellan 4 Sanna Vint och den tyske hästen 9 Inari som startar i V86-4 som är ett fyraåringslopp för ston.

Häst vs Häst

Sanna Vint började sitt tävlande förra året som 3 åring. De flesta starter har kommit på Solvalla, vilket också är tränaren/kusken Tommy Hannés hemmabana, i olika treåringslopp. Utvecklingen har gått i rätt riktning hela tiden och vid ett lopp på Solvalla den 11 December fick man verkligen upp ögonen för detta sto när hon stred ända in på linjen efter en tung resa från dödsposition.
Hästen stod länge på tur för en vinst och senast så var det dags i ett diamantstoförsök på Solvalla där hon efter sen lucka flög fram och avgjorde enkelt.
Inför dagens lopp så är hon den häst som hittills tjänat mest i fältet men anses väl ändå inte tillhöra favoriterna till vinst men är mångas 3e-4e streck.

Inari D.E är en tysk import som kommit upp med tränaren Dirk Grusdas som alltmer börjar synas på de svenska travbanorna.
Hästen har på sina 3 starter i Sverige visat på rätt så bra kapacitet men även en stor osäkerhet. Senast fick satt rutinerade Ulf Ohlsson upp och fick ett fint lopp från spets på kort distans. Gjorde ett bra lopp men blev avslagen av en bättre häst precis före mållinjen.
I de starter hästen gjort i Sverige så har den varit ute i lite enklare motstånd än Sanna Vint och är dessutom den häst som tjänat klart minst i dagens lopp.
Nästan hälften så mycket som H2H-motståndaren (122 637 vs 231 600).

Min uppfattning är att Sanna Vint är den mer kapable av de två hästarna för stunden. Hon har varit ute i tuffare lopp och klarat av olika typer av upplägg och ofta slutat högt upp i placeringarna.

Kusk vs Kusk
Just nu är det lite osäkert vem det är som kommer köra Sanna Vint. Antingen blir det tränaren Tommy Hanné eller Ville Karulahti.
Eftersom det ändå står just nu uppsatt på ATG att Tommy Hanné ska köra så utgår jag från det.
Tommy är en människa som är svår att ogilla. Han är ett stort föredöme med sin kärlek för sporten och sin kämparanda. Däremot är jag inte alltid lika imponerad av hans häststyrningar. Han är långt ifrån någon toppkusk men är rutinerad och konstigt nog går ofta hans hästar som bäst för honom själv.
Början av 2014 har varit succéartat för Hanné och han ståtar just nu med 30% i segerprocent som kusk. Stallet är i toppform och det får man väl säga att styrningarna varit också. T.ex senaste loppet med Sanna Vinst var en väldigt lyckad kuskinsats.

Inari D.E lotsas idag runt av Thorsten Tietz som även kört hästen tidigare.
Jag vet inte så jätte mycket om denna tyske kusk men han har fina siffror i Sverige. På 61 starter de senaste 5 åren har han en segerprocent på 26% vilket är väldigt högt. Förmodligen har det till viss del att göra av att de tyska hästar som kommit upp hit till Sverige för att tävla står väldigt bra inne i loppen och haft bra segerchans. Man reser ju inte flera 100 mil för att vinna en matlapp.

I kuskmatchen så anser jag att det inte är några större skillnader. Håller dom som ungefär likvärdiga utan att veta alltför mycket om den tyske kusken förutom de få loppen som man sett där han varken gjort bort sig eller kört genialiskt.

Travsäkerhet
Som jag skrivit tidigare så är travsäkerheten väldigt viktig speciellt i H2H spel.
Här tycker jag en del av värdet även finns i reken.
Sanna Vint har galopperat 1 av 15 starter vilket är 6,6% av gångerna.
Jag har ingen statistik över de tyska starterna men Inarie D.E har i Sverige galopperat 2 av 3 starter 66.6% av gångerna.
Senaste loppet var ett steg i rätt riktning men då satt även Ulf Ohlsson upp vilket kan ha hjälp. Dessutom så kom hästen snabbt till spets vilket brukar vara en fördel.
Kanske har dessa två galopper bara varit olycksfall i vardagen men med den information som finns tillgänglig så ser i alla fall jag en förhöjd risk för galopp hos hästen.

Form
Sanna Vint visade senaste starten att toppformen sitter. Hon kommer dessutom från ett stall som har formen i absolut zenit just nu och det rullar på mycket bra för Hanné för stunden. Ända lilla frågetecknet är att det är såpass täta starter som vecka/vecka för hästen men stallet tror inte det ska vara några problem.
Inari D.E verkar också vara påväg mot form. Avslutade bra näst senast efter galopp och senast så gjorde man ett fint lopp från spets.

Löpningsförlopp
Sanna Vint startar från fjärde spår och är inte tillräckligt snabb för att komma till ledningen här. Får försöka hitta en bra position i andra spår vilket inte borde vara några större problem med bara 9 startande.
Finns även en chans att man kan köra sig till ledningen efter en bit. Sugar Neo får väl stå som spetsfavorit och har visat sig klart bättre med ryggresa.

Inari D.E tror jag nog man kommer ge en invändig resa. Är ju startsnabb så försöker nog hålla rygga på 1 Impression som också är rätt snabb iväg. Kommer nog hamna 3-4e inner och hoppas på lucka.

Värdering
Med tanke på att jag anser Sanna Vint som den bättre hästen som dessutom är travsäkrare och i toppform så tycker jag 1.80 vi får på NordicBet är spelvärt. Med det oddset måste hästen vara före i mål 55,5% av gångerna. Jag tycker snarare det är en 60/40 chans vilket motsvarar 1.65 i odds.

Vill för övrigt bara skriva att det är kul med så mycket feedback som jag fått i rekarna. Det gör att man gärna fortsätter att skriva och bjuda på de fina odds som man hittar.
Spela på NordicBet och få Se bonus här
Trav

Sanna Vint – Inari D.E

 • Postad:
  26 feb 2014
  17:27
 • Rekare: NicklasJ
 • Spel: 1 1
 • Insats: 1,00
 • Odds: 1,80
 • Info: V86-4 Solvalla
 • NordicBet
 • Datum:
  26 feb 2014
  19:40
 • Sport: Trav
 • Land: Sverige
 • Liga: Trav
 • Period: H2H

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Pilkast 2014-02-27 01:44

Snyggt!!!

NicklasJ 2014-02-26 20:00

Spelet satt så det va kul. Hoppas någon ryggade. Blev inte riktigt det löpningsförlopp som var väntat men det löste sig väldigt fint i loppet ändå för reken.

NicklasJ 2014-02-26 19:09

Du har rätt i att man snabbt blir limiterad när man spelar trav. Men det är samma på alla europeiska nätbolag och inte bara Nordic Bet. Alternativet är ju då att inte reka något trav alls och att inte skriva i de trådar som gäller angående trav på nätbolagen.
Har inte spelat speciellt många travspel på Nordic Bet än och jag vet inte hur många som verkligen ryggar här. Svårt att veta hur mycket det påverkar ens egna limits på sidorna. Man brukar ju hamna rätt snabbt under "manuell kontroll" av egen kraft ändå.

Sprite 2014-02-26 18:50

5:a av mig. All info man kan begära och bra värde. Klockrent!

Slurf 2014-02-26 18:44

Ja, oddset ligger ju tydligen kvar. Men om du får ett normalutfall - vilket för en duktig spelare på den här spelformen kommer att innebära att du har en extrem ROI med tanke på hur felsatta oddsen ofta är - så kommer detta inte att kunna pågå länge, speciellt inte när du drar med dig x-antal ryggare. Hade jag haft en liten marknad som jag dödade så hade jag i alla fall behållit spelen privat istället för att äventyra min framtid på spelbolaget genom att reka ut spelen, det handlar inte om egoism utan om realism.

Slurf 2014-02-26 18:21

Jag kan inget om trav, men jag hade alltså drygt 127% ROI efter 132 på att rygga honom på den här spelformen på Nordicbet innan de stängde våra konton, tvingade oss till en muntlig verifiering och sedan fick vi plötsligt spela typ 4kr per spel. Du skjuter dig i foten genom att reka dessa, du har en chansa att få hålla på ett tag om du håller dem för dig själv men att skriva ut dem här är ju bara vansinne. Spelen kan i vissa fall ligga kvar ett tag om det är V65/V75, men är det loppen utanför dessa så slashas det direkt. Du får i alla fall en femma av mig för en välskriven rek.

Slurf 2014-02-26 18:15

Inget fel på reken, men det är totalt meningslöst att skriva välformulerade rekar på den här spelformen på Nordicbet. Det slashas efter några få personer har spelat, det räckte ofta med att jag och farsan spelade ett maxbet på runt 300-500kr var.

putte64 2014-02-26 18:12

Tror det blir jämnt

Tomte 2014-02-26 18:03

Ännu en bra rek. Keep up the good work.

Pilkast 2014-02-26 17:53

Ännu en mycket snygg rek, utsökt - inte överförtjust i oddset då det är så få hästar med i loppet och det lätt kan bli fel för din rek och rätt för motståndaren, trots bakspår.

Reken innehåller det mesta, om inte allt och du erhåller en 4 av mig - om odet bara gällde reken skulle du fått en 5a, men då jag inte riktigt gillar oddset så är det vad du får, hehe...

Skulle, återigen, vilja fråga de som gett betygen innan mig vad ni gett reken för betyg? Det blir ju enbart löjligt om en sådan här rek får 2.65 (låg i det innan jag röstade på iofs 4 röster)!

Lycka till med reken...
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td