Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Harry Haythrow

Har ett litet annorlunda spel som jag rekar idag. Det är alltså på att Harry Haythrow ska sluta top 5 i Olympiatravsfinalen. Denna spelform finns bara tillgänglig på Nordic Bet.

Loppet:
Idag drar storloppssäsongen i Sverige igång med första startskottet Olympatravet på Åby. Loppet går över 2140m och Åby har som vanligt även 2 open stretch spår på upploppet som ger de invändiga hästarna chansen.
Loppet är otroligt jämnt i år och det ser på förhand väldigt ovisst ut vem som tillslut blir slutsegrare. När hästarna är så jämna kapacitetsmässigt så blir ju löpningsförloppet ännu mer utslagsgivande.
Favorit just nu är 5 Raja Mirchi som Lutfi Koljini i vanlig optimistisk stil i princip lovat vinst med. Men det gör Ludde också lite för ofta för att det ska tas som någon sanning. Hästen ruskigt bra de dagar som allting fungerar för hästen. Nu ska det bli barfota runt om som hästen har svarat mycket bra på de två gånger tidigare i karriären som man haft den balansen.
Körs ju framåt och kan inte tänka mig att någon tar emot denna tanks ifall den är felfri.
Andrahandare är 7 Sanitysom slagit Raja vid båda starterna i år. Har i dessa två varit 2a och 1a efter lopp i ledningen. Idag från spår 7 blir det nog väldigt svårt att ta sig dit och då sjunker vinstchanserna på denna hingst ordentligt.

Hästen
Den häst som jag rekar , 9 Harry Haythrow ,har också slagit favoriten vid båda starterna i år. I årsdebuten sköljde han fältet på sista långsidan i mäktig stil när Takter sov lite bakom Sanity i ledningen. Blev vinst då. Senast släppte man till Sanity och slutade som 2a med krafter kvar sparade fast i ryggen.
Ett optimalt prepp lopp inför finalen nu.
Harry Haythrow är lite utav ett under. Hästen gör i princip aldrig ett dåligt lopp och utvecklas fortfarande hela tiden fast hästen nu hunnit bli 8 år. Gör idag sin 55e raka rikstotolopp på v75an. Helt otroligt.
Till dagens spelform i reken är det intressant statistik att hästen har 19 raka top 5 placeringar. På dessa 19 starter har han dessutom bara missat pallplatsen 3 gånger. Alltså en otroligt jämnpresterande häst som hänger med i alla tempon och alltid ändå har en polett kvar tillslut.


Löpningsförlopp
Här är dagens stora aber och anledningen till att Harry som varit en utav de som presterat bäst i starterna i år ändå bara är streckad på 7% på v75an.
Hästen startar från spår 9 och har två ryggar i startmomentet att välja på.
Antingen 1 Kash\'s Cantab som visserligen är snabb ut men som troligen kommer släppa till 3 Mr Picolit som i sin tur kanske släpper eller svarar 4 Brad De Veluwe. Hur som helst tar det nog inte lång tid innan 5 Raja Mirchi är framme och övertar ledningen. Då riskerar Harry alltså att hamna 4-5e inner.
Tar man istället rygg på 2 Ed You så hamnar man förmodligen bland de absolut sista i andraspår. Det är förvisso bara 10 hästar med och därför inte så långt bak.

Sammanfattning/Värdering
Hästen och statistiken talar lite för sig själv. Harry presterar lopp efter lopp på en bra och jämn nivå.
Det stora problemet är var hästen hamnar från början. Därför tycker jag top 5 spelet är som mest intressant. Med bara 10 deltagare behöver han bara ha hälften bakom sig vid mållinjen. Det troliga är att loppet kommer gå i rasande tempo med en gasglad Koljini i ledningen. Detta brukar vara rätt så utslagsgivande och kan absolut ge chanserna till de som ligger lite längre bak att hamna på lite bättre slutplaceringar.
Tycker oddset vi får är riktigt bra. 1.85 motsvarar att han måste nå top 5 54%av gångerna. För mig borde oddset snarare ligga på 1.5 = 66,6%.
Alltså i mina ögon ett väldigt bra överodds.

För att se hur det gått för mina tidigare rekar kan ni kolla i mitt spreadsheet:
https://www.sharps.se/spreadsheet/30366

Lycka till!
Spela på NordicBet och få Se bonus här
Trav

Harry Haythrow

  • Datum:
    26 apr 2014
    15:19
  • Sport: Trav
  • Land: Sverige
  • Liga: Trav
  • Period: Top 5

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Ace 2014-04-26 16:25

Fick mitt spel bekräftat och till rätt odds ganska snabbt efter målgång men nu verkar sidan ligga nere.
Är nog därför ditt spel inte rättats såvida vi inte välte hela huset om många ryggade...

NicklasJ 2014-04-26 16:15

Kul att du ryggade! Har inte heller någon aning om hur Nordic Bet beter sig vid dessa situationer. Bara spelat H2H där tidigare i princip och då voidas ju spelet om 1 av involverade hästarna stryks.
Skönt om dom inte justerar oddset! Har själv inte fått mitt spel rättat än vilket är konstigt.

Ace 2014-04-26 16:03

Tackar för ännu en kanonrek med substans som egentligen inte lämnar något övrigt att önska!
Skönt att den satt och att Nordicbet inte justerade oddset efter strykningen på Noras Bean.
Jag trodde på en justering men hade i ärlighetens namn inte koll där. Håll igång rekandet Kungen, dina betyg blir förhoppningsvis rättvisa med nya reksystemet.

NicklasJ 2014-04-26 14:02

Spelet låg på deras lista över mest populära spel efter reken så det va nog en del som ryggade denna.
Trist att du inte han rygga.
Började precis undra när mina obligatoriska 0.5 betyg skulle trilla in. Nu har dom kommit så slipper oroa mig längre. Nu får vi hålla tummarna att spelet sitter också!

Sprite 2014-04-26 13:57

Haha spelet är så bra så de har tagit bort spelet. Given femma trots att jag inte hann rygga

NicklasJ 2014-04-26 13:17

Tack grabbar! Ja Jocklon detta är ett väldigt bra spel. Sällan man ser sånt värde på odds under 2 gånger.

jocklon 2014-04-26 12:10

Täkte skriva min första rek på ett par månader nu... och det hade varit ett maxspel på Harry sluta på plats till 3 ggr degen... men detta spelet som du har lagt fram känns ju 100% igt faktiskt... fick bli en insättning på NB

Tomte 2014-04-26 12:06

I vanlig ordning välskrivet och välmotiverat. Keep up the good work!
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td