![]() |
Citat:
Såg ett program på svt förut som gick in på mat med mera. Och det gäller väl att ha ett öga för köttet för att avgöra om det är bra eller dåligt, om man ska ta hem det eller välja annat. Minns inte namnet på programmet, men Henrik Schyffert var med. |
|
Citat:
Ja den var bra, men knappast det han syftade på. :D http://www.youtube.com/watch?v=De96FYBHCXs |
Citat:
|
Jag kan verkligen rekommendera morotsbrödet i boken som avhandlar LCHQ frukost av Pauluns (paret och inte enbart Fredrik).
Dinkelmjöl, riven morot, vetekross, havrekross, linfrön, honung, olja, salt, jäst och vatten är allt du behöver. Ni som snackar om lingongrova etc, gör om gör rätt! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
25 g jäst 2.5 dl vatten 1 tsk salt 1 msk honung 1 dl havrekross 2 dl vetekross 0.75 dl neutral olja 3 dl grovriven morot 0.5 dl krossat linfrö 10 dl dinkelmjöl Värm vatten till 37 grader och lös jästen. Blanda salt, morot, kross och linfrön och honung. Rör sen ut olja och dinkelmjöl om vartannat, degen är lite kladdig och det är ok. Jäs under bakduk 30 min, baka ut på lätt mjölat bord och dela i 4 lika delar. Dela de fyra delarna i lagom stora frallor och placera på plåt. Jäs i 30 minuter till under duk. Grädda på 200-225 grader i 10-12 minuter. |
Kan nån förklara vad det är för grej med potatis?
Fast kontra mjölig potatis och när man ska använda respektive. :hattenav: |
Citat:
Mjölig för mos eller puré, fast för allt annat. Mjölig kan även användas för pommes. |
Citat:
Fast = kok och stek. Bra tumregel. Vill du lära dig än mer, kika här. |
I allmänhetens tjänst har jag smakat mig igenom några tuber risgrynsgröt. Och överraskande vinnare blev. http://gbg.cooponline.se/Archive/Pro...0011390732.jpg
Man får ju salta lite och skvätta i mjölk i omgångar under den sakta uppvärmningen. Men det gäller ju all risgrynsgröt annars lär det bli tapetklister. Ren slump att jag testade Coop:s gröt. Dom sålde kilosrullarna för 5 spänn och det är ju billigare än vad 500 gram kostar. :moneybag: Äppelmos passar bra till risgrynsgröt, till andra sorter blir det rårörda lingon. OBS: Det är absolut förbjudet att äta gröt med mjölk i tallriken. Måste man absolut ha mjölk till så häll upp iskall mjölk i ett glas. Men isvatten passar bättre och speciellt till risgrynen som ändå badar i mjölk. Dricker aldrig mjölk i glas men i tallrik med skivad banan/äppelmos och kokt ägg slinker det ner. Men mjölken måste vara iskall. Både tallrik och mjölken åker in i frysen 30 min före man ska äta. Kan ni koka ägg förresten? Klart jag kan tänker ni, men jag är inte så säker på det. Lägg ägget/äggen i kallt vatten och precis när det börjar koka upp lyfter man bort kastrullen från plattan. På med lock och låt det stå i 5:30 minuter. Blir mycket bättre konsistens på både gula och vita än när man kokar på vanligt vis. Är äggen för små kan tiden bli för lång. Så ge fan i att köpa små ägg som drunknar i äggkoppen. Ica har ägg i 12-pack både mellan och large i samma hög, men till samma pris. Ta large så får ni mer ägg för samma peng. Bäst av allt är att dom är bruna och det är trevligare än vita ägg. Vi äter med ögat också. |
Citat:
Det var fan i mig en salig blandning. Själv föredrar jag kanel och socker på risgrynsgröten, självklart med mjölk i skålen. Ett iskallt glas mjölk och banan är väldigt gott. |
Och vad är det för fel på risgrötens egen Rolls Royce?
Spoiler:
Men då är jag iofs jävig i frågan.:whistling: 89 personer av 100, hade Felix som klar etta i SVT:s Plus förra julen. :cheers: |
Äter du skivad banan/äppelmos och kokt ägg i en skål med mjölk?? :D
Skivad banan och mjölk i skålen. Kokt ägg i en äggkopp. Äppelmos och mjölk i skålen. Kokt ägg i en äggkopp. Något mer ni vill missförstå? Ja det var så sant. Vill ni ha mackor till så pula inte ner dom i mjölken. :rolleyes: Och vad är det för fel på risgrötens egen Rolls Royce? Skiljer ganska lite mellan grötrullarna. Så Rolls Royce får stå för dig. :innocent: Men just Icas var djävligt klistrig ett tag, men det kan skilja sig från gång till gång. All gröt kokas förövrigt på samma ställe, men med olika recept. Det lilla som nu kan skilja dom åt. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Annars finns det utbredd fältforskning, min egen, som stöder den teorin. http://www.clicksmilies.com/s1106/ti...smiley-034.gif Men kanel ska vara med i gröten. Rör man ner direkt i kastrullen vid slutet av kokningen, brukar fastna i botten annars. Men ihop med socker och ljummen mjölk blir det mer godis än gröt och då kan man lika gärna ta en risifrutti. :) |
Mjölk har man kylskåpskall (dvs. 3-4 grader) i ett glas bredvid. I risgrynsgröt har man socker och eventuellt kanel - salt har man till middagen.
Sylt och liknande har man till havregrynsgröt, som man äter i fullkornsvariant med kanel och mjölken i ett glas bredvid. Och förresten kommer risgrynsgröten i ett blått packet och i torr form. Man köper för fan inte de där pölsakorvarna ni snackar om! Jiiiiiiizez! |
Det var som fan. Trodde du hade egen risodling på balkongen. :ohmy:
Snart får man väl höra att du inte har en ko i carporten utan köper mjölk på tetra. Det räcker att jag maler köttfärsen själv så skippar jag korvstoppning, smörystning och liknande sysslor. Hur ska jag annars hinna skriva alla recept och anekdoter? http://www.clicksmilies.com/s1106/er...smiley-010.gif |
Vänta lite här nu Einstein, du ställer in mjölken i frysen(!!) 30 minuter innan den kan förtäras, men du kan inte koka gröt i fem minuter för att slippa käka korvgröt?
:smoke: |
Vet inte hur du kokar gröt och vill nog inte veta det heller, än mindre äta den. :cry: http://www.recept.nu/recept_nu/fruko...ed_kanelstang/
Beträffande mjölken så sköter den sig själv i frysen. :rolleyes: |
En kul sak är ju att om du har mjölk i gröten och kryddor kommer det smaka mer, du får en jämnare konsistens och även en behaglig värme.
Lite socker, mycket kanel, och mjölk äter man risgrynsgröt med. Jag brukar ha en bit efterungslimpa på sidan med en gräddost och en svart kaffe. |
Jag brukar äta det som frugan ställer fram.
|
Att ni ens debatterar gröt, i alla dess former, i denna tråd är förbluffande.
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Gröt ska ätas kall direkt ur förpackningen! Mums:thumbup:
|
Citat:
|
Citat:
|
Kände mig nyttig och tog en Big Double Beef till lunch. 76pix för å må skit resten av eftermiddagen, tack donken!
Ingen starköl hade de heller, ska det vara så? |
Citat:
60 % Spoiler:
40 % Spoiler:
Viktigt att inte vänta tills vattnet kokar innan man slänger i gryna för annars blir det pannkaka - ordvits. :whistling: Jag gjorde själv så i 20-25 år så jag vet vad jag pratar om. Vattnet och grynen kokar inte ihop och det blir bara en läskig sörja. :thumbdown: Så i med grynen innan det börjar koka. När det sen börjar bubbla så är gröten i princip klar. Rårörda lingon till och det är inget att diskutera vidare. :rant: |
En vän till mig anser att man skall steka havregrynsgröt och äta med bacon, det du.
|
Den undre på din bild käkar jag Wagge. två dl vatten och sen in i micron på någon minut. Perfekt med gubbesylt!
Fast det blir ju förstås mest sörja, på helgerna får frugan göra i kastrull! |
Ja stekt gröt är klassisk fattigmansmat. Fick man nog själv som barn, fast stryk istället för bacon om man inte åt upp. :)
Men allt prat om gröt börjar stå mig upp i halsen. Så i morgon drar jag till Grekland på en garanterat grötfri vecka. Så nu kan ni passa på att leva ut era lustar. Ta Nöt-Crème på harvregrynsgröten och drick avslagen trocadero till, jag kommer inte bry mig. http://th735.photobucket.com/albums/...ssesSmiley.jpg |
Ägget kokar man bäst inifrån genom att injicera varm grädde.
|
Citat:
|
Citat:
Edit: gräddinjicerade vaktelägg... Tråden har svängt från plastkorvsgröt till vaktelägg, jäklar vilken nivåhöjare man är! |
http://static3.devote.se/gallery/big...4a608e6bb1.jpg Har det verkligen det? :cry:
|
Citat:
|
Då dyker vi ner i kvarnen igen. https://www.sharps.se/forums/193945-post51.html
Begick misstaget att köpa svensk högrev förra gången. :cry: En tia billigare på Coop och så skulle jag slippa ett besök på Willys senare i veckan. Fan vet vad det var för nödslakt, ljust kött och knappt något fett. Svårt att se på paketen då dom nästan rullar ihop köttet. Malningen i sig är ju här för att stanna men man måste vara noggrannare med råvaran lärde jag mig. Då dök denna lilla vän upp. 129 spänn kilot men värd varenda krona. :clap: http://www.ica.se/varor-butiker/vara...t/ica-us-beef/ http://norrkoping.matvaran.se/ica_pr...3920115933.jpg |
Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved