![]() |
Är alla riktiga gourmetnissar :)
Under stenhårda träningstider så lyder en enkel, god (den började man gilla efter ett par hundra burkar) och nyttig middag. 250g eller nya kesella 500g kvarg 1%. Fast jag väljer hellre 250g och icas, den är mycket mer mjuk i konsistensen än arlas. Värm lite bär (blåbär, hallon mango) skiva ner en banan, och i med lite cashewnötter. Simsalabim, ett ordentligt proteinmål med låg kcal, lite kolisar i bananen, och bra vitaminer i bären och fina fetter från nötterna :) Tar inte mer än nån minut, och är billigt och nyttigt. :) Vi kanske ska starta en tråd om nyttigheter oxå? |
Vet inte när vattenmelon och fetaost kvalade in som gourmetmat. :)
Men ni ska få en enkel macka som täcker det mesta kroppen behöver. Vasa sport/havreknäcke med messmör och skivad banan. Klart. Har man för vana att supa en vecka i sträck ska man åtminstone försöka få i sig ett par sådana om dan. Ger man dessutom fan i brännvinet så blir kropp och själ ännu gladare. :D |
I dag anlände ett litet nätt paket till Floravägen med omnejd, innehållande det enda man behöver för att överleva en intensiv grill period...:yes:
http://img217.imageshack.us/img217/7...0430wa0000.jpg Dessa härligheter tillsammans med en rejäl köttbit & ett par hundra Hogisar bräcker en big ticket alla dar i veckan :thumbup: |
Citat:
http://www.albundy.net/temp/401.jpg |
Citat:
Bra kött äts bara med lite grönt till. Inte mer inte mindre |
Citat:
|
Nu tar vi & hejdar oss en smula här dödas ingenting bortsett från en tung baksmälla. Givetvis handlar allt om vilket kött man grillar & kvalitén på denna men nu råkar jag ha en viss förkärlek för fläskfilé & den mår bra av lite smaksättning ala yankeestyle så det så.
Dennis grillkorv & det där gröna ni yrar om hör ICKE hemma på min bbq. :cheers: |
Smaksättning är lika med http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...LqIpE3HQOTqIsa
|
Ja det här hänt lite på Yoghurt-fronten. Ni som inte hängt med kan börja läsa härifrån. https://www.sharps.se/forums/126294-post22.html
Började för ett par månader sen när blicken fastnade på en burk i kylskåpet. Fetthalt 5 % helt plötsligt! Efter lite efterforskning på nätet visade det sig att grekerna ändrat receptet och halverat fettmängden för att kunna betala av på statsskulden, finns några upprörda forum om detta på nätet. En sak om dom rivit Akropolis och malt till stenmjöl, men förstöra nationalskatten är ju oförlåtligt. Men jag fortsatte med mina burkar och tyckte det bara smaka märkligare och märkligare. Så blev det några hotellnätter i Stockholm och då hade dom Turkisk Yoghurt 10 %. Köpte en sån där hink för ett par år sen..en matsked tog jag sen åkte skiten i soporna, helt oätligt. Bara några dar innan resan hade Ernst stått med en sån där burk på tv och jag tänkte för mig själv fan vad den där såg krämig ut. Tillbaka till frukosten på hotellet. Ja vi provar väl då tänkte jag, såg ju gott ut! Mycket riktigt, smaka hur bra som helst. Sista dan lyckades jag hitta en bland frukostpersonalen som pratade svenska och hörde mig för om märke. Jo det var ju Lindahls som jag misstänkte, deras burkar tar ju upp halva kylrummet på Ica-kvantum och nu förstår jag varför. Burken för ett par år sen då? Tja, antingen var det något annat märke eller så var det något fel på innehållet. Hur som helst med den saken. Så här ser det ut i kylskåpet numera. http://www.lindahlsab.se/media/175/t...rt-240x320.png 19:90 för ett helt kilo. 26:90 för 500 gram av den grekiska smörjan. Inte undra på att allt går åt helvete för dom. :lol: |
Var på Fäviken Magsinet utanför Järpen i helgen och åt. Bra.
Mat: friterat grishuvud(?) syrade morötter (?) kex av linfrö och ättika en liten klump av alldeles nyystad ost, lavendel vild öringrom i ett varmt skal av torkat grisblod frasiga lavar och mild, lätt syrad vitlöksgrädde suggfläsk pilgrimsmussla "i skalet ur elden" tillagad över björkkol och enekvistar torsk penslad med lite honung därefter stekt i en torr och het panne, ett grönkålsblad ångat så kort att det dör på tallriken, gran och ättika storöring marinerad i svampvinäger, råkost, sås gjord av mörkt rostad havre rå blåmussel och vildärtspaj jämtländska gryn och frön, mjölksyrad rova och kobuljong filtrerad genom höstlöv, vilda växter tärnat kohjärta, rostat märgben, blommor, toast och örtsalt oxsvans bakad med lök och mjöd, grönt och grön sås vällagrad hårdost av ko, reducerat youghurtvassle och bitter sallad vildhallonis vattlingon, tjockgrädde och strösocker äggula konserverad i socker, smulor av tallbark, glass av älgört pudding a lättsyrad mjölk och grädde, frusna joser av blåbär och sallad hallonsylt från i höstas, vispat ankägg och mjölksorbet som förr torkade bär, älgörtskarameller och tjärpastiller björksirap och torkat kött i ett litet pajskal av solrosfrö Dryck: fävikens ljust mjöd, bengt-johnny & jan-anders, öster-övsjö 2010 bourgogne blanc, benoit ente, gôte d'or 2010 la lune, mark angeli, loire 2010 Pommard "les petits noizonz", catherine & dominique derain, Côte d'or 2005 riesling aulese, eitelsbacher karthäuserhofberg, mosel |
Ska försöka slänga ihop den där menyn till lunch på skafferi-rester. :)
Oxsvans brukar jag koka buljong på. Det var så sant. Köper ni fortfarande köttfärs i butik? Kan tro det och det gjorde jag själv alldeles för länge. Skämmes tammefan. :no: Köp en sån här ni också. http://www.smartson.se/test/hem-trad...ttkvarnar.html (Tefal ME7021)och ni kommer inte ångra er. 5 kilo malde den på ett nafs och vilken djävla skillnad mot det andra skräpet, som man aldrig vet vad det är heller. Tyckte City Gross hade bra färs men det var bara ibland visade det sig. Vissa gånger smakade det ingenting och det som saknades var köttsmak. Vilket jag uppskattar på just köttfärs. Råvaran då. Ja jag köpte vacumpackad högrev (Irland) på Willys för 59 spänn kilot och den var kanon. Duger det åt Mannerström så duger det åt mig också. http://www.expressen.se/gt/mannerstrom-om-kottfusket/ Fan det bästa jag läst på länge och svenska köttlobbyn satt nog kotletten i halsen. :D Citat:
Bon Appétit. http://www.clicksmilies.com/s1106/er...smiley-016.gif |
Dagens skörd, 5e för säsongen. Har så jag klarar mig över nästa istid nu :)
|
http://www.wasa.com/Global/happening...ej-package.png
Godaste "påsbrödet" jag ätit. Lingongrovan åker ut. |
Citat:
|
|
Citat:
Nej du Wagner nu sjönk du i mina ögon.:sad44: |
Messmör är något annat. Det här är gammaldags messmör. :)
Smakar mer som mesost, men du äter väl inte det heller. :D |
Citat:
|
Citat:
Fick sätta in fyra tandkronor för ganska precis ett år sen. Dom hade borrat så ofta i samma tänder så det gick helt enkelt inte längre. Allt bottna i att jag biter/gnisslar tänder (yrkesskada) i sömnen. Varje år fick jag söka akut för för att lagningarna lossnat, hände minst en gång per år. Kärringdjäveln bara laga och så var det bra med det, inget varför lagningarna rasa ut på löpande band. Det var först när jag hamna hos en riktig tandläkare som problemet uppdagades. Fick en bettskena men gaddarna var redan så trasiga så dom gick inte att rädda. Nåja, det mesta av tänderna är kvar. Bara en liten del på toppen som blivit krona/kronor. Men tillräckligt mycket för att det inte gick att laga längre. Nu har du fått ett helt nytt bett, sa hon den riktiga tandläkaren när allt var klart och jag 15 lax fattigare. Jag har funderat ett helt år på det där med "nytt bett" men inte kommit någon vart. Tyvärr så har hon bara hand om jourärenden nu så jag kan inte fråga heller. :sad44: Men lite lustigt är det. Tidigare så kunde man bita sig både i tunga och kinder när man käka. Tungan har man lärt sig att gömma undan men kinderna sitter ju där dom sitter. Direkt efter "nya bettet" märkte jag ingen skillnad, men efter några månader märkte jag att jag inte bet mig längre. Ungefär som att käften behövde ett par månader för att hitta nya läget. Nu måste jag både tugga, skotta in mera och prata samtidigt för att ligga i riskzonen och det behöver man ju inte göra. Blev en hel anekdot av detta men det bjuder vi på. :popcorn: |
Haha, ingen med tänder i gott skick väljer att äta messmör, hur gammaldags det än må vara ;) Skön utläggning man fick på köpet :D
|
Då ska vi ta och reda ut det härmed "glass" och glass.
Citat:
Ingredienser Skummjölk, socker, glukos-fruktossirap, vegetabiliskt fett, vatten, vasslepulver, glukossirap, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror), stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl,guarkärnmjöl, karragenan), vaniljstångbitar, färgämne (betakaroten), naturligt extrakt av vanilj från Madagaskar, naturlig arom. Volym/Vikt: 1 L / 500 g http://2.bp.blogspot.com/_KcCtCfL1J0...0_82922308.jpgIngredienser: Färsk grädde (39%!) skummjölk, sockerlösning, äggula, arom: vanilj, socker. Volym/Vikt: 500 ML / 430 g Två saker utmärker sig. Det är nästan lika mycket glass i förpackningen på 500 ML som den ovan på 1000 ML. 430 vs 500 gram. Skillnaden? Luft. Och nu menar jag luft bokstavligen. Plus lite andra snaskigheter som lyxglassen med högst kvalitet, tillverkad av de absolut bästa ingredienserna håller sig med. Grädde hör dock inte dit. Nu när ni vet vad som gäller behövs en riktig skopa. Ser ut så här. http://www.oana.nu/images/65202.jpg En vanlig matsked böjer sig som ett grässtrå och även skopor typ denna kommer gå av förr eller senare. http://www.oana.nu/images/FI-2007110000.ashx.jpg Ni som tycker smaken kvittar och föredrar lättskopad glass, mest på grund av luften, kan givetvis fortsätta som förut. :hattenav: |
Ska det vara svensk glass så är det Sia eller Lejonet och Björnen som gäller. Innehåller dock inte så fina ingredienser som Häagen-Dazs :(
http://www.siaglass.se/cms/images/pr...40-250x300.jpg http://www.lejonetochbjornen.se/imag...enskvanilj.jpg Vågar man gå in och titta vad Ben & Jerrys är gjort utav? :) |
SIA är ett bra budgetval, saxat från hemsidan: " I vår gräddglass kan Du alltid lita på att det finns färsk vispgrädde med en fetthalt på minst 36%."
Dock så vispar de in en del luft så du får ut ca 750g av deras 1,5liters glass. |
Citat:
Italiensk vanilj Innehåll: Mjölk, socker, smör, glukossirap, skummjölkspulver, äggula, vaniljkärnor, Bourbonvanilj. Emulgeringsmedel: Mono- och Diglycerider av fettsyror. Stabiliseringsmedel: Guarkärnmjöl, fruktkärnmjöl, karragenan. Näringsvärde/100g: Protein: 5 g, Fett: 10 g, Kolhydrat: 19 g. Energivärde/100g: 199 kcal, 833 kJ. |
Ben & Jerrys är mer godis än glass. Räcker bra med vanilj så fixar man resten själv.
http://shootmealready.blogg.se/image...0_77143943.jpg med lite hyvlad http://www.lindtusa.com/common/image...1875_large.png Så enkelt och så gott. Bättre än sex och räcker ungefär lika länge. :evilgrin39: Funkar också. http://se-img2.ciao.com/ise/images/p...d--1049827.jpg |
Jag vet att herr Wagner kommer fnysa åt det här, men jag gillar verkligen Lidl's eget "lyxmärke".
http://www.lidl.com.cy/static_conten...21466_04_b.jpg De godaste sorterna är choklad och (jordgubb, ej med på bild). Kila till närmsta nazze-bod och prova, grymt gott. :) |
Känns ju halvkul att kolla på Lejonet och Björnens sortiment och se att många "fancy" sorter har vatten som förstaingrediens :)
|
Citat:
Finns billigare glass som är helt okey. En del Kina-krogar kan ha hygglig glass och dom har garanterat inte spenderat hela budgetöverskottet på den biten. Det är den där lösfrysta sörjan som skummar i käften som är vidrigast. :cry: Nu när Donald nämnde vatten så måste jag spinna vidare på Yoghurten jag plussa för. https://www.sharps.se/forums/193803-post49.html Den vätskar sig något otroligt, förmodligen ett sätt att hålla nere priset, andra kör ju med luft. Men det går att lösa. Man öppnar burken ett dygn innan man behöver och gräver ett par hål med en sked. Sen är det bara att hälla av ett par gånger per dygn. Det som är kvar blir fast och fint ungefär som creme fresh. Den grekiska, innan dom förstörde den, vätska också till sig lite grann. Men det rörde man bara ihop med resten så blev det perfekt. Funkar alltså inte med den här sorten. Men så kostar den bara en tredjedel så mycket. Skulle tippa på att det blir uppåt 2 dl vätska att slå bort och det är ju rätt mycket på ett kilo. För skojs skull håller jag på att spar överflödet från en hink, återkommer i slutet på veckan med mer exakta siffror. Men nu äter vi. Mät upp 200 gram, typ, från den väl avrunna Yoghurten. Till det frysta hallon och blåbär, jordgubbe slinker också med. Häll upp bara ett par minuter innan så dom inte tinar för mycket. Jordgubben får delas ett par gånger. En matsked krossat linfrö strör man över det vita. Till slut ett gäng russin. Inget man bara tar ur asken utan dom hälls ut på en tallrik så att dom får torka och bli lite hårda och småsega. Minst en vecka behöver dom ligga och torka till sig så man får ha lite framförhållning. Lite av Icas kärnfria minivattenmelon gifter sig bra med det hela. Kaffe/te och mackor efter tycke och smak. http://www.clicksmilies.com/s1106/er...smiley-001.gif Om ni gjort allting rätt så ska ni efter avslutat värv le lyckligt för er själv vid köksbordet och allvarligt överväga frukost 3 ggr om dan. |
Citat:
Tack Wagner för inspirationen! |
Ta 2 betala för 1 den här veckan på ICA. http://www.lindt.com/fileadmin/lindt...excellence.png
Dom titta lite när jag la upp 40 kakor på bandet. Men vem bryr sig nu klarar man sig ett år, kanske! :popcorn: 10:95 st och det får ni inte ens marabous "choklad" för. Smaken man gärna glömmer. http://mydaays.blogg.se/images/2009/...0_59041488.jpg |
Spinner vidare på glassen och den eddieh plussa för. Mest luft som jag trodde. :)
Häagen-Dazs innehåller 86 % glass då volym är omräknat till vikt. Lidl 55 %. :whistling: Men dom är ändå inte värst. Coop, vem annars, är klassens värsting med 53 procent luft. H-D innehåller 14 % luft och resten pendlar mellan 45 och 53 procent. Vad mer behöver sägas? Hela listan. http://www.testfakta.se/Mediaarkiv/D...INARY/6262.pdf Ett citat från Råd & Rön. Citat:
|
Wagner, vilken är den godaste Lindtkakan?
|
Citat:
Lindt Creation 70% "Mint Ett hölje av kraftig mörk choklad med 70% kakao omsluter en krämig vit chokladtryffel toppad av en mintcoulis." är heller inte så dum. Fast jag gör en egen variant nu. :) Mazarinbotten med ett lika tjockt lager chokladtryffel - gjord på bas-chokladen. På det lägger man på ett lager utkavlad marsipan. Låt det stelna i kylskåp, skär upp i bitar och stoppa i frysen. :popcorn: |
Det blev världens godaste spagetti med köttfärssås. Tyvärr ingen bild. Kanske nästa gång jag tillagar nåt. Ser inte mig som nybörjare i köket men har mycket att lära. Behöver utöka mitt "receptförråd" dock. Kryddar alltid efter känsla. Tillbaka till maten
De vanliga ingredienserna: köttfärs(nöt) hackad lök (fin)krossad tomat och massor av kryddor självklart måste man smaka av om allt sitter emellanåt. Om ni gillar stark mat så släng i lite tabasco oxå... mums! Favoriter i repris är: Ris och kyckling kycklingpasta tonfisksallad kycklingsallad m.m. |
|
Citat:
Tomatpuré Hela tomater 20% färs Rödlök Ketchup(Heinz) Oregano Salt Svartpeppar En slurk 40% grädde Beroende på storlek hel eller halv buljongtärning. Tillagas på max trean eller motsvarande. |
Vill ge dessa chips en liten knuff.
http://jonssonschips.se/ För er som inte känner för att vräka i er chips och ändå få mycket smak och kvalitet är dessa underbara. Jag föredrar svampsmaken och priset brukar bara vara runt 26kr för 150g. |
Spoiler:
Gick det bra med malningen? http://www.clicksmilies.com/s1106/er...smiley-016.gif https://www.sharps.se/forums/193945-post51.html Tårtan har jag inte testat. Men gifter den sig med glass är jag inte främmande för ett försök. :) Var tvungen att kolla upp den. "Chokladbotten med en gyllene kräm, insvept i chokladtryffel, dekorerad med grön mandel." Det där gyllene kräm lät lite diffust. :whistling: |
I december blir det ett efterlängtat besök på Noma i Köpenhamn.
|
Citat:
Jag brukar bara palla med 18 på lunchen så det får vara för mig. :lol: |
Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved