![]() |
Vad brukar du laga på din färs, Wagner?
|
Hamburgare i dag och köttfärssås på söndagar. :)
Inga konstigheter alltså. Lite järpar att steka och stoppa i frysen går alltid åt, uppgradera pizzan och lite så där. Brukar köpa en vanlig Orientale men när man är klar så har den ingenting med originalet att göra. Det blir rester av köttfärssås i botten. Sen fläsk* från frysen, lite järpar och så täcker vi allt med salami. * Går lika bra med fläsk som kyckling. https://www.sharps.se/forums/148918-post35.html Ja det är nästan bättre. Fläsk kan man frysa och steka på till pasta med lite pepparsås eller liknande. Kyckling gör sig inget vidare i frysen och så gifter det sig inte med spagettin heller - för lika i konsistensen. Ja det var så sant - har en uppgradering på Yoghurt-fronten också. https://www.sharps.se/forums/193803-post49.html Dom sålde burkarna för 13 spänn i närheten så jag cykla dit och köpte på mig några burkar förra veckan. Kom dit och upptäckte att det var Ekologisk Turkisk Yoghurt. Skit samma den lär inte smaka sämre tänkte jag. Gjorde den inte heller utan var klart bättre. Gjord i Österrike och den andra i Tyskland, vad nu det skulle spela för roll? :offtopic: Den ekologiska innehåller lite mindre av både protein och kolhydrater. Den luktar heller inte lika "härsket" som originalet. http://www.lindahlsmejeri.se/produkt...k-yoghurt.aspx http://www.lindahlsmejeri.se/produkt...k-yoghurt.aspx Och så slutklämmen i första länken - En krämig yoghurt med en konsistens som påminner om mjukglass. Jag kan bara hålla med. :yes: |
Gillar ni hårt bröd så kommer ni älska det här. Körde på Rustik tidigare men det här var snäppet vassare.
http://www.inthekitchen.se/wp-conten...nds-surdeg.jpg Nej det är inte min spis så slipper vi frågor på det. :lol: edit: Drygt 11 600 som fixade ett gratisex. :whistling: http://smartson.se/leksands-surdeg.html |
Gillar du surdegsbröd måste du prova Fäbodknäcke surdeg, svart förpackning. Grymt!!
|
Det finns bacon och så finns det BACON http://www.mediabanken.se/ICA/ICAHan...&itype=jpg300p
Produktbeskrivning Torrsaltat bacon är handsaltat och därefter torkat och rökt över bokflis. Saltet drar ut vattnet ur köttet och baconet går att knapersteka hårdare än traditionellt bacon och skvätter dessutom mindre i stekpannan. 51 sidor på Flashback om ni vill förkovra er ytterligare. :lol: https://www.flashback.org/t799884 Så något gott till kvällsfikat. http://3.bp.blogspot.com/_y7jH09_Klm...emium-pist.jpg |
Snyggt Wagner - vilka affärer hittar vi detta bacon? Måste prova tror jag...
|
Valfri Ica-butik skulle jag tro. :)
Så vill vi ha en uppdatering. https://www.sharps.se/forums/204311-post79.html |
Seriöst, vem äter bacon från vanlig affär? Smaklöst och trist, låt en slaktare ta fram och skär skivorna i cm inte mm så får ni en bättre upplevelse.
|
Citat:
Blir 3 svaga http://www.3dnamewallpapers.com/preview/cd45/wagner.jpg av 5 möjliga. |
Citat:
I ärlighetens namn har jag inte testat några andra men det behövs inte heller. Helt underbart krämig och mild i smaken...ähh, jag citerar från Zetas hemsida i stället. Zetas Feta från Lesvos är en fantastiskt smakrik feta som kommer från en ljuvlig ö. Örtrikt bete ger unik smak. Floran och betet blir annorlunda mot det foder djuren får på det grekiska fastlandet. Den ständiga närvaron av salt i luften gör också att mjölken och osten får en unik karaktär. Förpackad i lag med havssalt, precis som i ostbutiken i Grekland. |
Fredag är helgdag.
Då är det våfflor med dulce de leche som gäller till frukost. http://www.yerbate.se/files/dulce-de-leche.jpg |
Sommarlunch
Fjällfil (Just fjällfil och ingenting annat) med kanel och frysta hallon och blåbär. Några schyssta mackor till efter tycke och smak.
|
Dags att baka pizza. http://www.clicksmilies.com/s1106/er...smiley-016.gif
Beställa pizza är lite som fiskdamm. Man vet aldrig vad man får så därför gör man den själv. Själva degen är inga konstigheter. Själv har jag något recept från Jamie Oliver men det går säkert att googla fram något som passar. Tomatsåsen ligger det heller ingen ingen hjärnkirurgi bakom. Köp en burk hela tomater och koka ihop efter bästa förmåga. Sen bakar ni ut pizzor av degen och lägger på såsen. Som efter det ska in i frysen. Sen när ni är sugna är det bara att plocka fram så mycket ni ska ha. Men först... Ugnen: Vänd en plåt upp och ned och ställ i nederkant på ugnen som ska vara 275 grader. Osten: Ingen färdigriven margarinost, då kan ni lika gärna ringa turken på hörnet. Nej riktig ost ska det vara. Ser ut så här. Spoiler:
Sen är det bara att lägga på efter tycke och smak. Gillar man kebab så gäller denna, ser ut som på bilden. Är ju inte lika viktig som osten. Men varför snåla och dom där småbitarna är rätt äckliga även om resultatet blir okay när man stekt på dom. Dom här behöver bara en kort svettning i stekpannan. Spoiler:
Lägg den frysta degen på ugnsgallret så är den lätt att skjuta över till den heta plåten i ugnen. Man får vara lite snabb, för tinar den för mycket blir det ett helvete att få över den på plåten, så riv osten och ha fyllningen klar innan ni plockar ut den från frysen. Efter cirka 8 min är hela härligheten klar. Inte så krångligt som det låter och ett kärt besvär om ni som jag lever för att äta och inte äter för att överleva. |
Inga bilder på pizzan?
|
Jag är så djävla oteknisk. :)
Därför jag inte har någon avatar nu. Tog bort den förra och har inte lyckats fått dit någon ny. :idiot: |
hmm - varför ska degen med tomatsåsen in i frysen innan tillagning? Känns som man hellre vill slaska på allt man vill ha och sedan skicka in skiten in i så varm ugn som möjligt ett tag....
Eller finns det en tanke bakom frysningen? |
Försök att lägga in en färsk deg med fyllning på en plåt som håller 275 grader, återkom sen och berätta hur det gick. :)
Sen är det praktiskt att göra flera pizzor åt gången. Att sätta en deg, som tar 2 dar, för en pizza känns lite väl pretentiöst. Tanken är att allt ska vara så djävla hett som möjligt. Lägga en färsk/fryst deg på en kall plåt och skyffla in i ugnen ger inte alls samma resultat. |
Citat:
Ryggade ditt "recept" idag på morgon och om man bortser från hur oestetiska pizzabottnarna blev, så kan jag meddela att det var inte så där överdrivet smidigt att få in dom i frysen (misstänker att du trollat), hur som ligger mina kantiga pizzabottnar i frysen nu med bakplåtspapper imellan, misstänker att jag kommer få lite problem med dom när det är dags att slänga in pizzorna i ugnen om några timmar. Inte fick jag håll i rätt ost heller, hade bara 6månaders lagrad på ica, men kompenserade det med att göra en riktig hjärnkirurgisk tomatsås istället så hoppas det går jämnt ut. |
|
Citat:
|
:D :D :D
|
Nu har jag avnjutit kvällsgröten och tänkte delge er receptet. Börja med att slänga ut micron så börjar vi.
Vi ska koka havregrynsgröt på spisen. Provköket har efter idogt testande kommit fram till att en blandning av 60 % havregryn och 40 % fibergryn ger optimalt resultat. 5 dl vatten och drygt 2 dl gryn blir lagom för 2 pers om man har har vana att äta lunch. Vattnet i en kastrull med lite salt. Nu kommer den lite knepiga biten. Vattnet ska bli varmt men absolut inte vara i närheten av att koka när grynen åker i. För sen ska det gosa ihop sig i 2 helst 3 minuter innan det börjar småkoka. Då är gröten i princip klar men ska puttra några minuter till så man får pytsa i lite mer vatten under kokningen. En dl till ungefär eller så mycket att man uppnår önskad konsistens. Jag vet vad jag pratar om för under 25 års tid så lät jag vattnet koka upp helt innan grynen åkte i. Blev ingen bra "gröt" alls för vattnet går inte in i grynen utan ligger runt dom samma och allt samman kallnar rätt kvickt. Så hellre i med grynen för tidigt än att riskera ett för snabbt uppkok. Vill man hälla kall mjölk över varm gröt så är jag den första att beklaga. Vi andra äter med rårörda lingon och ett glas isvatten på sidan. Iskall mjölk i ett glas funkar väl också. Bara ni inte slår den över gröten. :rant: Mackor kan ni väl bre och komponera själva så den biten hoppar jag. |
Nytt recept på bacon. https://www.sharps.se/forums/239469-post125.html
Man tar Tulips vanliga, kan man få för 7:90-8:90 när det är annons. Gör som det står på paketet. Fast dom där 10 minuterna i ugnen räcker inte, räkna med minst en kvart. Men satan vad fint det blir. :clap: 134 gram vägde det innan, står 125 på förpackningen. Gissa vad som blir kvar efter förbränningen? Rätt svar vinner den gissade vikten i :moneybag:. Ingen kommer förmodligen gissa rätt så närmast vinner. En gissning per person så det gäller att inte bli för girig och rösta taktiskt. Ni får hålla på hela morgondagen också så hinner ni köpa ett paket och testa. :D |
Gissar på 51 gram kvar !
|
Kommer det inga fler gissningar så vinner du. :)
Vi kan ju sticka emellan med pompen. Den friteras enklast i en djupare stekpanna. Några jättemängder funkar inte (vill man väl inte sätta i sig heller?) men upp till 300 gram går bra. Smala strips, jag brukar köra med Willys men det funkar nog med det mesta. |
77 gram!
jag har gjort bööllar! vaniljbullar. första gången och jag har fett med deg kvar, orkar inte!!!!!! hahahahha:ful: https://lh3.googleusercontent.com/-U...025_221747.jpg |
Ja du slösa inte med pärlsockret heller. :)
|
Citat:
|
Citat:
Gissa på baconet nu. Mycket vill väl ha mer? :popcorn: |
94g är min gissning
|
Ja en av er har inte stekt mycket bacon i sina dar. Åtminstone inte vägt det. :)
|
Citat:
|
48 :yes:
|
Citat:
Från kl 17 fram till nu har det petats i 33 olika trådar. Kan det bero på http://www.clicksmilies.com/s1106/er...smiley-012.gif tro? |
Min gissning är 44,66. Slänger med decimalerna också ifall nu någon vill gissa på 44. (utgångspunkten är dina 134 g)
|
Gissar någon på 44, och det skulle vara rätt, så vinner ju den och du torskar på grund av decimalerna. :)
Nu har inte jag några decimaler på min våg. Är väl mest inom knarkhandeln dom är gångbara. :evilgrin39: |
Hahah dissa inte mina bullar, för mycket pärlsocker är fan inte gott! :gun_bandana:
|
Citat:
"Ta vikten på din bacon före stekning och multiplicera summan med 0.29" Så 134*0,29 = 38.86 gram såvida inte din våg har en felmarginal på 9.32% (nej inte enheter :D). Isådana fall så blir vikten 32.87 gram. Men som officiellt svar så säger jag 38.86 gram :popcorn: |
Åhh, en baconformel, nu börjar det likna något. http://www.clicksmilies.com/s1106/er...smiley-002.gif
Att den här tillagas i ugn istället för stekpanna har du förstås tagit med i beräkningen? :popcorn: Än finns chansen då ingen ännu träffat bullseye. :gun_bandana: |
45
:popcorn: |
Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved