Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Offtopic (https://www.sharps.se/forums/offtopic/)
-   -   Gourmand eller ungkarl? (https://www.sharps.se/forums/offtopic/6386-gourmand-eller-ungkarl/)

Donald 2012-11-23 23:26

Vad brukar du laga på din färs, Wagner?

Wagner 2012-11-24 00:01

Hamburgare i dag och köttfärssås på söndagar. :)

Inga konstigheter alltså. Lite järpar att steka och stoppa i frysen går alltid åt, uppgradera pizzan och lite så där. Brukar köpa en vanlig Orientale men när man är klar så har den ingenting med originalet att göra.

Det blir rester av köttfärssås i botten. Sen fläsk* från frysen, lite järpar och så täcker vi allt med salami.

* Går lika bra med fläsk som kyckling. https://www.sharps.se/forums/148918-post35.html

Ja det är nästan bättre. Fläsk kan man frysa och steka på till pasta med lite pepparsås eller liknande. Kyckling gör sig inget vidare i frysen och så gifter det sig inte med spagettin heller - för lika i konsistensen.

Ja det var så sant - har en uppgradering på Yoghurt-fronten också. https://www.sharps.se/forums/193803-post49.html

Dom sålde burkarna för 13 spänn i närheten så jag cykla dit och köpte på mig några burkar förra veckan. Kom dit och upptäckte att det var Ekologisk Turkisk Yoghurt. Skit samma den lär inte smaka sämre tänkte jag. Gjorde den inte heller utan var klart bättre.

Gjord i Österrike och den andra i Tyskland, vad nu det skulle spela för roll? :offtopic:

Den ekologiska innehåller lite mindre av både protein och kolhydrater. Den luktar heller inte lika "härsket" som originalet. http://www.lindahlsmejeri.se/produkt...k-yoghurt.aspx http://www.lindahlsmejeri.se/produkt...k-yoghurt.aspx

Och så slutklämmen i första länken - En krämig yoghurt med en konsistens som påminner om mjukglass. Jag kan bara hålla med. :yes:

Wagner 2013-03-07 20:05

Gillar ni hårt bröd så kommer ni älska det här. Körde på Rustik tidigare men det här var snäppet vassare.

http://www.inthekitchen.se/wp-conten...nds-surdeg.jpg

Nej det är inte min spis så slipper vi frågor på det. :lol:

edit: Drygt 11 600 som fixade ett gratisex. :whistling: http://smartson.se/leksands-surdeg.html

Lillis 2013-03-07 20:36

Gillar du surdegsbröd måste du prova Fäbodknäcke surdeg, svart förpackning. Grymt!!

Wagner 2013-03-23 18:11

Det finns bacon och så finns det BACON http://www.mediabanken.se/ICA/ICAHan...&itype=jpg300p

Produktbeskrivning
Torrsaltat bacon är handsaltat och därefter torkat och rökt över bokflis. Saltet drar ut vattnet ur köttet och baconet går att knapersteka hårdare än traditionellt bacon och skvätter dessutom mindre i stekpannan.


51 sidor på Flashback om ni vill förkovra er ytterligare. :lol: https://www.flashback.org/t799884

Så något gott till kvällsfikat. http://3.bp.blogspot.com/_y7jH09_Klm...emium-pist.jpg

SuprMario 2013-03-23 18:25

Snyggt Wagner - vilka affärer hittar vi detta bacon? Måste prova tror jag...

Wagner 2013-03-23 18:33

Valfri Ica-butik skulle jag tro. :)

Så vill vi ha en uppdatering. https://www.sharps.se/forums/204311-post79.html

Lemasive 2013-03-23 20:27

Seriöst, vem äter bacon från vanlig affär? Smaklöst och trist, låt en slaktare ta fram och skär skivorna i cm inte mm så får ni en bättre upplevelse.

Wagner 2013-03-30 01:22

Citat:

Ursprungligen postat av martinsson (Inlägg 204291)
http://www.onfos.de/media/catalog/pr...5360015698.jpg

Provat denna Wagner? Billig och riktigt god.

Njae. kanske passar bättre med grädde/naturell än till glass.

Blir 3 svaga http://www.3dnamewallpapers.com/preview/cd45/wagner.jpg av 5 möjliga.

Wagner 2013-05-09 19:25

Citat:

Ursprungligen postat av Wagner (Inlägg 183799)
Nu har vattenmelonen dykt upp. 2 miljoner träffar på google så inget jag kommit på själv direkt. Däremot åt jag det för första gången i höstas när det vankades all inclusive på Kreta-semestern. :)

Fetasallad har väl alla ätit. Men tomat och gurka ledsnar man rätt snabbt på. Så till receptet då, eller vad det ska kallas? Enkelt hur som helst och ju varmare väder desto bättre smakar det. Receptet var det ja..
+ http://static.caloriecount.about.com...eta-130939.jpg

Lite sallad för tuggmotståndet och något gott bröd kompletterar. Grekerna själva äter varken Icas feta eller Fontana så då gör inte vi det heller. Viktigast är dock vattenmelonen för det funkar inte alls med andra sorter. Det är något med sältan i osten som gifter sig med just den melonen.

Ska äta det själv till lunch i morgon. Kommer säkert inte smaka lika bra som sist, då skyller vi på värmen. :D

Ny testvinnare för i år. http://www.fontana.se/wp-content/upl...74-195x264.png http://www.fontana.se/sortiment/feta-lesvos-2/

I ärlighetens namn har jag inte testat några andra men det behövs inte heller. Helt underbart krämig och mild i smaken...ähh, jag citerar från Zetas hemsida i stället.

Zetas Feta från Lesvos är en fantastiskt smakrik feta som kommer från en ljuvlig ö. Örtrikt bete ger unik smak. Floran och betet blir annorlunda mot det foder djuren får på det grekiska fastlandet. Den ständiga närvaron av salt i luften gör också att mjölken och osten får en unik karaktär. Förpackad i lag med havssalt, precis som i ostbutiken i Grekland.

sskssk 2013-05-10 09:19

Fredag är helgdag.

Då är det våfflor med dulce de leche som gäller till frukost.

http://www.yerbate.se/files/dulce-de-leche.jpg

Wagner 2013-07-28 20:34

Sommarlunch
 
Fjällfil (Just fjällfil och ingenting annat) med kanel och frysta hallon och blåbär. Några schyssta mackor till efter tycke och smak.

Wagner 2013-08-21 23:08

Dags att baka pizza. http://www.clicksmilies.com/s1106/er...smiley-016.gif

Beställa pizza är lite som fiskdamm. Man vet aldrig vad man får så därför gör man den själv.

Själva degen är inga konstigheter. Själv har jag något recept från Jamie Oliver men det går säkert att googla fram något som passar. Tomatsåsen ligger det heller ingen ingen hjärnkirurgi bakom. Köp en burk hela tomater och koka ihop efter bästa förmåga.

Sen bakar ni ut pizzor av degen och lägger på såsen. Som efter det ska in i frysen. Sen när ni är sugna är det bara att plocka fram så mycket ni ska ha. Men först...

Ugnen: Vänd en plåt upp och ned och ställ i nederkant på ugnen som ska vara 275 grader.

Osten: Ingen färdigriven margarinost, då kan ni lika gärna ringa turken på hörnet. Nej riktig ost ska det vara. Ser ut så här.

Sen är det bara att lägga på efter tycke och smak. Gillar man kebab så gäller denna, ser ut som på bilden. Är ju inte lika viktig som osten. Men varför snåla och dom där småbitarna är rätt äckliga även om resultatet blir okay när man stekt på dom. Dom här behöver bara en kort svettning i stekpannan.

Lägg den frysta degen på ugnsgallret så är den lätt att skjuta över till den heta plåten i ugnen. Man får vara lite snabb, för tinar den för mycket blir det ett helvete att få över den på plåten, så riv osten och ha fyllningen klar innan ni plockar ut den från frysen. Efter cirka 8 min är hela härligheten klar. Inte så krångligt som det låter och ett kärt besvär om ni som jag lever för att äta och inte äter för att överleva.

martinsson 2013-08-21 23:14

Inga bilder på pizzan?

Wagner 2013-08-21 23:18

Jag är så djävla oteknisk. :)

Därför jag inte har någon avatar nu. Tog bort den förra och har inte lyckats fått dit någon ny. :idiot:

SuprMario 2013-08-22 08:51

hmm - varför ska degen med tomatsåsen in i frysen innan tillagning? Känns som man hellre vill slaska på allt man vill ha och sedan skicka in skiten in i så varm ugn som möjligt ett tag....
Eller finns det en tanke bakom frysningen?

Wagner 2013-08-22 14:43

Försök att lägga in en färsk deg med fyllning på en plåt som håller 275 grader, återkom sen och berätta hur det gick. :)

Sen är det praktiskt att göra flera pizzor åt gången. Att sätta en deg, som tar 2 dar, för en pizza känns lite väl pretentiöst.

Tanken är att allt ska vara så djävla hett som möjligt. Lägga en färsk/fryst deg på en kall plåt och skyffla in i ugnen ger inte alls samma resultat.

sskssk 2013-08-30 15:13

Citat:

Ursprungligen postat av Wagner (Inlägg 268510)
Försök att lägga in en färsk deg med fyllning på en plåt som håller 275 grader, återkom sen och berätta hur det gick. :)

Sen är det praktiskt att göra flera pizzor åt gången. Att sätta en deg, som tar 2 dar, för en pizza känns lite väl pretentiöst.

Tanken är att allt ska vara så djävla hett som möjligt. Lägga en färsk/fryst deg på en kall plåt och skyffla in i ugnen ger inte alls samma resultat.

Har herrn några bra tips på hur man skyfflar in den färska degen med tomatsås i frysen då?

Ryggade ditt "recept" idag på morgon och om man bortser från hur oestetiska pizzabottnarna blev, så kan jag meddela att det var inte så där överdrivet smidigt att få in dom i frysen (misstänker att du trollat), hur som ligger mina kantiga pizzabottnar i frysen nu med bakplåtspapper imellan, misstänker att jag kommer få lite problem med dom när det är dags att slänga in pizzorna i ugnen om några timmar.

Inte fick jag håll i rätt ost heller, hade bara 6månaders lagrad på ica, men kompenserade det med att göra en riktig hjärnkirurgisk tomatsås istället så hoppas det går jämnt ut.

Wagner 2013-08-30 16:30

Jaha. :) http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/50153123/

sskssk 2013-08-30 16:37

Citat:

Ursprungligen postat av Wagner (Inlägg 270340)

Drälla var det ja....

Wagner 2013-08-30 16:38

:D :D :D

Wagner 2013-09-18 20:35

Nu har jag avnjutit kvällsgröten och tänkte delge er receptet. Börja med att slänga ut micron så börjar vi.

Vi ska koka havregrynsgröt på spisen. Provköket har efter idogt testande kommit fram till att en blandning av 60 % havregryn och 40 % fibergryn ger optimalt resultat.

5 dl vatten och drygt 2 dl gryn blir lagom för 2 pers om man har har vana att äta lunch. Vattnet i en kastrull med lite salt. Nu kommer den lite knepiga biten. Vattnet ska bli varmt men absolut inte vara i närheten av att koka när grynen åker i. För sen ska det gosa ihop sig i 2 helst 3 minuter innan det börjar småkoka. Då är gröten i princip klar men ska puttra några minuter till så man får pytsa i lite mer vatten under kokningen. En dl till ungefär eller så mycket att man uppnår önskad konsistens.

Jag vet vad jag pratar om för under 25 års tid så lät jag vattnet koka upp helt innan grynen åkte i. Blev ingen bra "gröt" alls för vattnet går inte in i grynen utan ligger runt dom samma och allt samman kallnar rätt kvickt. Så hellre i med grynen för tidigt än att riskera ett för snabbt uppkok.

Vill man hälla kall mjölk över varm gröt så är jag den första att beklaga. Vi andra äter med rårörda lingon och ett glas isvatten på sidan. Iskall mjölk i ett glas funkar väl också. Bara ni inte slår den över gröten. :rant:

Mackor kan ni väl bre och komponera själva så den biten hoppar jag.

Wagner 2013-10-25 20:04

Nytt recept på bacon. https://www.sharps.se/forums/239469-post125.html

Man tar Tulips vanliga, kan man få för 7:90-8:90 när det är annons. Gör som det står på paketet. Fast dom där 10 minuterna i ugnen räcker inte, räkna med minst en kvart. Men satan vad fint det blir. :clap:

134 gram vägde det innan, står 125 på förpackningen. Gissa vad som blir kvar efter förbränningen?

Rätt svar vinner den gissade vikten i :moneybag:. Ingen kommer förmodligen gissa rätt så närmast vinner. En gissning per person så det gäller att inte bli för girig och rösta taktiskt. Ni får hålla på hela morgondagen också så hinner ni köpa ett paket och testa. :D

Stooges 2013-10-25 20:22

Gissar på 51 gram kvar !

Wagner 2013-10-25 20:37

Kommer det inga fler gissningar så vinner du. :)

Vi kan ju sticka emellan med pompen. Den friteras enklast i en djupare stekpanna. Några jättemängder funkar inte (vill man väl inte sätta i sig heller?) men upp till 300 gram går bra. Smala strips, jag brukar köra med Willys men det funkar nog med det mesta.

hardballs 2013-10-25 22:32

77 gram!

jag har gjort bööllar! vaniljbullar. första gången och jag har fett med deg kvar, orkar inte!!!!!! hahahahha:ful: https://lh3.googleusercontent.com/-U...025_221747.jpg

Wagner 2013-10-25 22:37

Ja du slösa inte med pärlsockret heller. :)

Galeocerdo cuvier 2013-10-25 22:43

Citat:

Ursprungligen postat av Wagner (Inlägg 282927)
Ja du slösa inte med pärlsockret heller. :)

Haha, det är lågkonjunktur.

Wagner 2013-10-25 22:48

Citat:

Ursprungligen postat av Galeocerdo cuvier (Inlägg 282933)
Haha, det är lågkonjunktur.

Inte om man bor på Hornsbergs strand va? :)

Gissa på baconet nu. Mycket vill väl ha mer? :popcorn:

RobinD 2013-10-25 22:48

94g är min gissning

Wagner 2013-10-25 22:56

Ja en av er har inte stekt mycket bacon i sina dar. Åtminstone inte vägt det. :)

RobinD 2013-10-25 23:05

Citat:

Ursprungligen postat av Wagner (Inlägg 282943)
Ja en av er har inte stekt mycket bacon i sina dar. Åtminstone inte vägt det. :)

Gah! Min röst ogiltigförklaras pga ett typo. Skulle vara 64...

SlimCharles 2013-10-25 23:36

48 :yes:

Wagner 2013-10-26 00:16

Citat:

Ursprungligen postat av RobinD (Inlägg 282946)
Gah! Min röst ogiltigförklaras pga ett typo. Skulle vara 64...

Baconflott på fingrarna? :)

Från kl 17 fram till nu har det petats i 33 olika trådar. Kan det bero på http://www.clicksmilies.com/s1106/er...smiley-012.gif tro?

Semicolon 2013-10-26 01:09

Min gissning är 44,66. Slänger med decimalerna också ifall nu någon vill gissa på 44. (utgångspunkten är dina 134 g)

Wagner 2013-10-26 01:19

Gissar någon på 44, och det skulle vara rätt, så vinner ju den och du torskar på grund av decimalerna. :)

Nu har inte jag några decimaler på min våg. Är väl mest inom knarkhandeln dom är gångbara. :evilgrin39:

hardballs 2013-10-26 04:52

Hahah dissa inte mina bullar, för mycket pärlsocker är fan inte gott! :gun_bandana:

KP 2013-10-26 07:49

Citat:

Ursprungligen postat av Wagner (Inlägg 282875)
Nytt recept på bacon. https://www.sharps.se/forums/239469-post125.html

Man tar Tulips vanliga, kan man få för 7:90-8:90 när det är annons. Gör som det står på paketet. Fast dom där 10 minuterna i ugnen räcker inte, räkna med minst en kvart. Men satan vad fint det blir. :clap:

134 gram vägde det innan, står 125 på förpackningen. Gissa vad som blir kvar efter förbränningen?

Rätt svar vinner den gissade vikten i :moneybag:. Ingen kommer förmodligen gissa rätt så närmast vinner. En gissning per person så det gäller att inte bli för girig och rösta taktiskt. Ni får hålla på hela morgondagen också så hinner ni köpa ett paket och testa. :D

Inte så svårt. En snabb titt i min formelsamling säger.
"Ta vikten på din bacon före stekning och multiplicera summan med 0.29"

Så 134*0,29 = 38.86 gram såvida inte din våg har en felmarginal på 9.32% (nej inte enheter :D). Isådana fall så blir vikten 32.87 gram. Men som officiellt svar så säger jag 38.86 gram :popcorn:

Wagner 2013-10-26 09:27

Åhh, en baconformel, nu börjar det likna något. http://www.clicksmilies.com/s1106/er...smiley-002.gif

Att den här tillagas i ugn istället för stekpanna har du förstås tagit med i beräkningen? :popcorn:

Än finns chansen då ingen ännu träffat bullseye. :gun_bandana:

Shell Peppe 2013-10-26 11:15

45

:popcorn:



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved