Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2014-06-28, 07:20   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 866
Sharp$: 3616
Standard

Almedalen & spelpolitiken...


En krönika av Hatten:

Målen för spelpolitiken är en sund och säker spelmarknad där sociala skyddsintressen värnas genom att efterfrågan på spel tillgodoses under kontrollerade former. ( http://www.regeringen.se/sb/d/5820 )

Är då spelmonopolet det bästa möjliga vägen för att hålla svenska konsumenter med bästa möjliga villkor?

Det vi garanterat vet är att en koncessionsändring där alla intressenter kan söka licens som uppfyller grundläggande krav skulle medföra avsevärt förbättrade odds och därmed lägre kostnader för konsumenterna .

Huruvida Staten skulle tappa intäkter är främst en fråga om vilka förutsättning och synsätt på hur man beräknar intäkterna. Men det är ingelunda skrivet i sten att det behöver ge lägre inkomster än vad spelmonopolet genererar till staten.

Frågan är HUR viktig konsumenternas väl och ve är i sammanhanget, enär det är fastslaget att en breddad konkurrens ger bättre odds och lägre kostander för konsumenterna så är den bärande punkten som kvarstår : SPELSÄKERHET.

Är ATG och Svenska Spel (folklotterier och postkodlotteriet räknar jag inte in i spel, det är lotterier) bäst på marknaden när det gäller SPELSÄKERHET?!

Naturligtvis är dom bäst på den skyddade Svenska Marknaden, men hur dessa företag uppfyller sin roll jämfört med hur det ser ut internationellt är betydligt mer tveksamt.

Svenska Spel har bland annat haft följande avsevärt stora problem:

1: Robotspel och illigalt intrång på pokersiten och spelarnas konton, vilket inneburit fängelsestraff för åtalade och viss återbetalning till drabbade spelare.

2: Svenska Spel har upprepade gånger utsatts för en lavinartad ökning av korrupt spel, där Basketligan utreds fortfarande, men Svensk fotboll under endast 2013 polisanmälde 6 olika(kan ha varit fler) misstänkta matcher och enligt mina beräkningar bör minst 20talet matcher misstänkas varit korrupta under 2013

3: Svenska Spels oerhört tveksamma handhavande av spel på Schlagerfestivalen och Lets Dance, där SS till slut blev tvungna att stänga allt spel och återbetala insatserna efter bevisade spelskandaler .

Följaktligen kan man med fog ställa sig tveksam till Svenska Spels förmåga att tillhandahålla SPELSÄKERHET för konsumenterna!

Svenska Spel får avsevärda problem att framhålla att spelsäkerheten sköts bättre av SS än vad internationella konkurrenter är kapabla till.

ATG i sin tur har inte haft färre spelskandaler.

1: Upprepade tillfällen har spel till fastställda resultat varit möjliga i efterhand (bevisade under såväl 2012 som 2013)

2: Upprepade tillfällen stora problem med utomnordiska spelsamarbetspartners som bevisats har givit rejkback till spelarna och därmed stängts av under 2014. Vilket är intressant enär ATG under en följd av år envist hävdat att rejkbackspel varit förbjudet, men i Januari 2014 gick ut med en pressrelease där det stolt hävdades att Rejkback spel nu är förbjudet. Således har ATG medvetet ljugit ett stort antal gånger till en alltmer upprörd spelarkår under en följd av år.

3: Ett flertal gånger har slarv av ordningsföljd i mål bevisats med eftersatt kontrollfunktion , vilket inte bara påverkat hästägare, tränare och kuskar/jockeys utan i ännu högre grad konsumenterna som felaktigt inte fått rättmätiga vinster utbetalda. Det har också rört sig om mycket stora belopp, miljontals kronor som konsumenterna lidit skada.

4: Ett flertal gånger har också uppenbara stötspel påvisats, utan att vare sig ATG, ST eller SG reagerat på adekvat sätt. Dopingprov har negligerats och förhör med inblandade parter negligerats. Informationsproblem inom sporten är uppenbart eftersatt och ingen som helst insikt i korrupt spel finns inom ATG/ST/SG

Det är uppenbart att SPELSÄKERHETEN inom hästsporten är gravt eftersatt i ett internationellt perspektiv och på inget sätt kan hävda att KONSUMENTERNAS bästa tas tillvara genom att ATG har monopol på spel på hästar. Möjligen kan det hävdas att det är för hästsportens bästa, men det är en avtalsfråga vid förhandlingar med staten inför eventuell koncessionförsäljning.

Totalt sett finns det ingen fog för att konsumenterna skulle få det sämre vid en öppen licensförsäljning med ordentlig kontrollmöjlighet genom lotteriinspektionen , det skulle definitivt gynna konsumenterna på ALLA tänkbara sätt.

PS många kanske påpekar Svenska Spels nytta för föreningslivet och breddsporten i Sverige, men sanningen är att Svenska Spel sponsrar med drygt 100 miljoner totalt, i övrigt så är det stat, kommun och landsting som står för kostnaderna av svensk idrott.

Således är det endast en fråga om hur eventuella licensavtal skrivs, som påverkar idrotten och hästsporten, och där finns det numera internationella exempel att lära sig av och därefter skriva en svensk modell för bästa möjliga utfall för alla parter.

Källa: http://www.gamblersvardag.se/category/hattens-kronika
Migge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-07-02, 17:26   #2
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 866
Sharp$: 3616
Standard

Seminarium om spelmarknaden i Sverige:

– Det är tydligt att vi får en större och större samsyn om att spelmarknaden måste omregleras mot konkurrens på lika villkor. Så sammanfattar Svensk Travsports ordförande Hans Ljungkvist (längst till vänster i bild) dagens seminarium på Visbytravet under politikerveckan på Gotland.

ATGs VD Hasse Skarplöth inledde med att beskriva ATG:s situation som i längden ohållbar med att verka med gamla regler på en ny marknad där det är fri körning för utlandsstationerade bolag. Såväl ATG som Svensk Travsport säger bestämt nej tack till fortsatt monopol.

– Spelet blir allt mer globalt och det går inte att försvara monopolet. Den svenska travsporten håller mycket hög standard och vi ser en stor potential att sälja travet internationellt. Jag är övertygad om att även staten långsiktigt blir vinnare på en omreglering, säger Hans Ljungkvist.

Aftonbladets chefredaktör Jan Helin skrädde inte orden om dagens situation på spelmarknaden.

– Spelpolitiken i Sverige kännetecknas av dubbelmoral från staten och är ett enda stort hyckleri. Spelmonopolet kommer inte att hålla och jag anser att den absolut måste omregleras.

Spelreklam från bolag som inte har tillstånd att verka i Sverige uppgår till mångmiljardbelopp och regeringen utreder nu främjandeförbudet, dvs möjligheten att stoppa spelreklamen från utländska bolag.

– Man ältar presstödet fram och tillbaka, som bara är en bråkdel av reklamintäkterna från spelet och man fortsätter att försöka hitta vinklar att stoppa spelreklamen. Skulle man införa ett förbud kommer vi flytta Aftonbladets servrar till andra länder, säger Jan Helin.

Moderaternas speltalesperson Gustaf Hoffstedt konstaterade att det finns en mycket stor majoritet i riksdagen för att införa ett licenssystem.

– Jag säger ja till lika villkor på tre olika grunder: näringspolitiskt, folkhälsopolitiskt och skattepolitiskt.

– Vi borde varit snabbare på bollen, men såväl travet, ATG och KD har ganska sent svängt i frågan, men som spelmarknaden ser ut idag är oacceptabelt. Jag tror vi får en omreglering under nästa mandatperiod oavsett vem som vinner valet.

Socialdemokraternas Peter Johnsson är i stort sett av samma uppfattning.

– Vårt ansvar är att hitta en fungerande lösning och förutsättningar som anpassas till hur verkligheten ser ut och som tar utgångpunkt från riskerna med spel. Jag är tveksam om det kan genomföras så snabbt som under 2015, men under nästa mandatperiod har vi ett nytt system.

Källa: https://www.travsport.se/article/2.292/1.385101
Migge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-07-02, 18:14   #3
 
putte64s avatar
 
Reg.datum: sep 2012
Inlägg: 7 558
Sharp$: 8278

Fotboll, testet slutfört
Stats: 57 - 143 - 0
ROI: 95.31%
Vinstprocent: 28.50%

Standard

Att vänstermaffian ska överge ett monopol måste ha lågt odds
__________________
Om man gör som man alltid har gjort, då får man samma resultat som man alltid har fått!
putte64 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-07-02, 18:19   #4
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 866
Sharp$: 3616
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av putte64 Visa inlägg
Att vänstermaffian ska överge ett monopol måste ha lågt odds
Alliansen har under sina åtta år vid makten INTE gjort ett skit för att ta bort spelmonopolet (eller för den delen alkoholmonopolet!) så länge skattemiljarderna trillar in i Anders Borgs fickor & statskassan = katjing!

Hyckleriet om folkhälsan är enbart skrattretande & ett hån mot svenska folket!

Så oddsen är faktiskt ännu lägre på Alliansen än vad det är på "vänstermaffian" helt klart...
Migge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-07-02, 18:28   #5
 
putte64s avatar
 
Reg.datum: sep 2012
Inlägg: 7 558
Sharp$: 8278

Fotboll, testet slutfört
Stats: 57 - 143 - 0
ROI: 95.31%
Vinstprocent: 28.50%

Standard

Nja, vi snackar om en filosofifråga.
Vänsterdårarna vill ha monopol, på allt.
Idioterna tror att det är bra om såskoppar sitter och slappar på jobbet, man behöver aldrig bli bättre på något.
Går det inte ihop är det bara att höja skatterna.
Hur mycket är en rimlig skatt, 31%, 35%, 45%, 70% eller exakt så mycket de vill ta för att dölja sina misstag ???


Citat:
Ursprungligen postat av Migge Visa inlägg
Alliansen har under sina åtta år vid makten INTE gjort ett skit för att ta bort spelmonopolet (eller för den delen alkoholmonopolet!) så länge skattemiljarderna trillar in i Anders Borgs fickor & statskassan = katjing!

Hyckleriet om folkhälsan är enbart skrattretande & ett hån mot svenska folket!

Så oddsen är faktiskt ännu lägre på Alliansen än vad det är på "vänstermaffian" helt klart...
__________________
Om man gör som man alltid har gjort, då får man samma resultat som man alltid har fått!
putte64 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-07-03, 12:57   #6
 
Reg.datum: jan 2011
Inlägg: 658
Sharp$: 5535
Standard

Man ska dock ha klart för sig att det knappast blir sänkta spelavdrag i någon större utsträckning även om det blir reglerat spel istället för monopol.
Skillnaden blir framförallt i betydligt större urval av evenemang samt att Spelsäkerheten kommer att öka avsevärt enär ansvar och regler blir tydligare för kunderna och framförallt spelbolagen.

Även om Staten skulle ta ut 10% i skatt istället för dagens rån på 46% från hästsportens nettoinkomst, skulle det med största sannolikhet endast innebära att hästsporten skulle öka sina nettointäkter, inte att spelskatten skulle sänkas i någon större utsträckning.
hatten1 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-07-03, 13:53   #7
 
Reg.datum: feb 2011
Inlägg: 104
Sharp$: 590
Standard

Med licensmarknad så riskerar vi sämre odds. Begränsat utbud då flera som ej får licens stänger ute svenska kunder. Blir det som i danmark så har man ingen hjälp alls av danska staten vid tvister , de hävdar att de saknar kompetensen för att ta tag i frågorna så det är ingen skillnad alls mot innan för dem. Limiteringen sker i samma utsträckning som tidigare. Förutom att man utestänger de bolagen som är ren scam så ser jag ingen vinning för spelarna. De flesta insatta i danmark är ju även medvetna om att licensen aldrig kom till för spelarnas skull utan för att staten skulle få in mer pengar. Vilket ju inte är fel i sig.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
the_mirage (+1)
Stooges är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-07-03, 14:50   #8
Cc
 
Ccs avatar
 
Reg.datum: maj 2010
Ort: Karon, Phuket - Thailand
Inlägg: 846
Sharp$: 11053
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Stooges Visa inlägg
Med licensmarknad så riskerar vi sämre odds.
Ganska troligt att du har rätt där Stooges, men det filas på ett EU förslag som är tänkt att reglera även skatteavdraget så det blir uniformt av konkurrensskäl. Strävan inom EU är ju att försöka åstadkomma konformitet vad gäller lagstiftning och beskattning. Men det lär nog aldrig hända...
__________________
"Om det fanns en profitabel marknad skulle det just nu suttit ett team av insatta och tömt allt värde."
- matchingbetisover 2015-09-08
Cc är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-07-03, 18:36   #9
 
Reg.datum: jan 2011
Inlägg: 658
Sharp$: 5535
Standard

Var och är ju min tanke att vi tar rygg på Storbrittanien och inte kopierar Danmark rakt av. Men som oftast när något privatiseras verkar det bli sämre för konsumenterna :-(
hatten1 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-07-03, 19:52   #10
 
Reg.datum: nov 2011
Inlägg: 1 489
Sharp$: 3466
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av hatten1 Visa inlägg
Var och är ju min tanke att vi tar rygg på Storbrittanien och inte kopierar Danmark rakt av. Men som oftast när något privatiseras verkar det bli sämre för konsumenterna :-(
Hur ser det ut i Storbtiannien?

Och hur illa är situationen i Danmark med bookies som inte längre accepterar danskar som kunder? För när man kollar SBR rating lista och ser i kolumnen vilka bolag som inte tillåter kunder från ett visst land så verkar danskar kunna spela på i princip alla bookies som svenskar kan bortsett ifrån Bet-At-Home eller liknande "sämre" EU bookie.
kusagwa är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-07-03, 21:16   #11
 
Reg.datum: feb 2011
Inlägg: 104
Sharp$: 590
Standard

Denna listan är gammal så det är möjligt att många öppnat upp igen för danskar , faktiskt ingen aning. Även möjligt att en del av dem skaffat licens , ingen koll alls.

Lukket for danske sportsbetting-kunder efter 1/1-2012
12bet
188Bet
1Bet
24hPoker
888Sport
AllYouBet
Bet-at-home
BetClic
Betoto
BetRedKings
Betsson
Betstar
Betway
Blue Square
Boylesports
Bwin
Canbet
Centrebet
Coral
DigiBet
Doxxbet
Expekt
Gamebookers
Hollywood Sportsbook
IASbet
Linesmaker
Livebet
Luxbet
NoiQ
Noxwin
Offsidebet
Paddy Power
PAF
Redbet
Skybet
Sports Interaction
Stan James
Totesport
William Hill
Stooges är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-07-03, 21:50   #12
 
Reg.datum: nov 2011
Inlägg: 1 489
Sharp$: 3466
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Stooges Visa inlägg
Denna listan är gammal så det är möjligt att många öppnat upp igen för danskar , faktiskt ingen aning. Även möjligt att en del av dem skaffat licens , ingen koll alls.

Lång men intressant lista.
De jag hittade efter en koll på SBR (http://www.sportsbookreview.com/sportsbooks/) var följande:

Bet-At-Home

Men orkar inte kolla så att alla på din lista finns med på SBR, får göra det en annan dag.
kusagwa är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-07-03, 21:59   #13
 
Reg.datum: feb 2011
Inlägg: 104
Sharp$: 590
Standard

Sportsbookreview listan stämmer inte. Många av de som står på listan vet jag att danska kunder ej kan lira hos men det kvittar. Själva grejen är att man blir utestängd av en del är en negativ effekt av licenssystemet. Ur spelarnas perspektiv.
Stooges är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-07-03, 22:39   #14
 
Reg.datum: nov 2011
Inlägg: 1 489
Sharp$: 3466
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Stooges Visa inlägg
Sportsbookreview listan stämmer inte. Många av de som står på listan vet jag att danska kunder ej kan lira hos men det kvittar. Själva grejen är att man blir utestängd av en del är en negativ effekt av licenssystemet. Ur spelarnas perspektiv.
Aha, okej synd att listan inte stämde. Men håller helt med dig, blir bara dåligt.
kusagwa är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td