Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2013-03-05, 17:19   #1
 
spacesouls avatar
 
Reg.datum: apr 2012
Inlägg: 8
Sharp$: 605
Standard

Oddsmall tennis?


Överallt kan man läsa om att man måste räkna fram målodds och att man utgår ifrån sin oddsmall men hittar inget om hur man tar fram en oddsmall.
Målodds förstår jag bygger mycket på erfarenhet samt vad som händer i matchen med.

Men hur ska man egentligen utforma en oddsmall? Jag har förståt så långt att man utgår ifrån startoddsen, och förstår att man måste väga in viss statistik mht resp. spelare, i vilka situationer de är starkare eller svagare etc.
Men jag behöver något att utgå ifrån, hur ska jag komma igång, vilka grunder bygger en oddsmall på?
spacesoul är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-03-06, 09:52   #2
 
droids avatar
 
Reg.datum: apr 2012
Inlägg: 82
Sharp$: 1625
Standard

Om du kan hitta en modell för att värdera den "sanna" sannolikheten att respektive spelare i en match vinner en enstaka poäng vid egen serve så har du minsta byggstenen till din modell.

Med hjälp av detta kan du sedan matematiskt räkna ut alla möjliga typer av sannolikheter, t.ex. att vinna ett serve-gem, att vinna ett set mm. Det kan likställas med en oddsmall.

Sedan finns det givetvis andra faktorer än strikt matematiska som kan vara värda att ta i beaktande som kan förändras under matchens förlopp. T.ex. motivation (ligger du under med 5*-0 i ett set är du förmodligen inte lika motiverad som vid matchstart), skador, momentum mm.
droid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-03-18, 17:25   #3
 
spacesouls avatar
 
Reg.datum: apr 2012
Inlägg: 8
Sharp$: 605
Standard

Tack!

Blev ett par tankesätt klokare, även lyckats googla fram lite mer information, gäller bara för mig att sortera allt sätta mig in i det, men det börjar ljusa en del.
spacesoul är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-03-18, 18:22   #4
 
tornados avatar
 
Reg.datum: okt 2012
Inlägg: 601
Sharp$: 3825
Standard

Hej Vad hittade du på google? länktips. Tack
tornado är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2013-03-18, 20:18   #5
 
spacesouls avatar
 
Reg.datum: apr 2012
Inlägg: 8
Sharp$: 605
Standard

Har inte hittat något sammanfattande utan mycket utspritt, gått igenom länkarna som tipsas om på olika trådar här bland annat, sen hitta jag ett gammalt blogginlägg av johannes, m.m. Kollat hans film. Gått igeom länkarna igen, kollat filmen igen. Med andra ord lite info här och lite där som jag nu gör att det börjar klarna lite men långt ifrån någon oddsmall.
Så vad som gäller för mig nu är att sammanfatta lite av det jag hittat, gör en mall/upplägg av vad som jag läst/tror är viktigt att studera etc. sen börja kolla matcher och få erfarenhet av det. Och där efter eller ihop med det kan jag tänka mig en oddsmall kommer börja växa fram.

Länkexempel:
https://www.sharps.se/forums/taenkarh...-ni-pa-tennis/
http://answermyquestionjerk.se/johannes/arkiv/
spacesoul är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg


td