Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2014-04-16, 16:30   #61
 
OtaBengas avatar
 
Reg.datum: maj 2012
Inlägg: 300
Sharp$: 770
Standard

Jens Sjödén, författare till Statistikbibeln V75, bjuder här på en genomgång av ondagens V86-omgång på Solvalla och Jägersro.

V86-1: Autostart, kort distans, 10-hästarslopp för ston
Omgångens kanske öppnaste lopp inleder. Spetshästen vinner säkerligen, men loppet är öppet eftersom man inte vet vem detta är. Den som vet kan spika!

V86-2: Autostart, medeldistans, 9-hästarslopp [sidan 25]
Efter den första genomgången av startlistorna kändes det som att 9 Stormysky var den häst i omgången med den bästa segerchansen. Det är i alla fall den som är mest överlägsen sina motståndare.

Men… statistiken visar hemska resultat för spår 9. Man kommer helt enkelt inte till därifrån, det blir inga gynnsamma löpningar. Segerfrekvensen är urusel. Det är bara spår 8 som är sämre, och 8-9 är i särklass. De är så dåliga, de har inte ens hälften av övrigas segerfrekvens.

Sätter man då ihop det med spårets rykte så förstår man att hästar med detta läge är usla spelobjekt. När de väl vinner är det till favoritodds, fastän förhandschanserna är så små. I tidningstips och liknande står det ofta ”fint smygläge” eller liknande om spår 9 och det här har nötts in i Spelarnas medvetande.

Det bör vara så att storfavoriten 9 Stormysky (40%) är överspelad i förhållande till chans. Man kan ju också tänka på, att den genomsnittliga V86-favoriten är överspelad med 10-15%. Man ska i schablonfallet multiplicera spelprocenten med 0.85-0.90 för att få fram den verkliga chansen. Här är minusförutsättningarna starkare än de genomsnittliga.

Vem vinner då? När inte bästa hästen vinner så vinner spetshästen, det vet ”alla”.

5 Victory Power är ruggigt startsnabb men har inte vunnit lopp på tre år. Hur kommer det sig? Jo, man har släppt ledningen gång efter annan. Så gjorde man för fem starter sedan då hästen blev tvåa bakom Alvena Pele (3.3 milj). Han hade ett helt koppel med andra miljonärer bakom sig och motståndet är snäppet lättare nu.

När man väl börjat släppa ledningen blir resultaten därefter, det bildas en ond cirkel. Självförtroende hos såväl häst som kusk sjunker. Hästar tar ut sig på ett helt annat sätt i ledningen. Nu blir han istället avhängd från rygg ledaren gång efter annan och samlar blygsamma placeringar.

Spår 5 visar överlägsna resultat på Solvalla, särskilt i sådana här lopp. Den största anledningen är att det är det lättaste att spetsa från. Här är ju 5 Victory Power naturligt startsnabb också, så han är klar tipsetta i spetsstriden.

Men han är spelad till 1% och då släpper man ju. Nu är det dock första Thomas Dalborg och det är intressant. Han gjorde sig snabbt ett namn i höstas efter att inte alltid ha följt de oskrivna reglerna. Tänk om han svarar ledningen här? Då vinner hästen förstås, och kommentatorernas hakor åker i backen. ”Hur kunde han orka efter 1.10 första varvet!? Dagens prestation!”
Så brukar det låta. Det är inte ofta lågprocentare körs i spets, men vi har sett ett par exempel på det den senaste månaden (båda vann förstås).

U-tipset är ändå att han släpper, och den som kan lista ut vem som tar över har hittat en fin spik. Man kan helgardera loppet på två streck, genom att plocka med bästa hästen/favoriten också.

V86-3: Autostart, medeldistans, mellanklass
Spelmässigt snarlikt föregående lopp. Även här har en överlägsen favorit lottats till spår 9. En skillnad är att man på Jägersro tävlar med vinklad vinge. Det gynnar överlag bakspåren en aning, och speciellt just spår 9 som visserligen fortfarande är ett minus, men inte lika starkt som på Solvalla.

Tredjehandaren 3 Djali Boko har tagit ledningen alla tre gånger han haft samma spår, men han är ensam fyraåring i fältet och var dessutom ute redan som tvååring. Alla kan förstås vinna i ledningen… men normalt ska man inte behöva strecka honom.

Samma här som i föregående lopp. Det är jätte-lätt att se vem som är bästa hästen/favoriten, inte lika uppenbart vem som är spetshästen. Oavsett så är loppet täckt på två streck!

V86-4: Autostart, medeldistans, stolopp i mellanklass. Struken: 12 [sidan 42]
3 Twigs Voici startade så sent som förra veckan. Om status quo råder vinner hon förstås igen. Bara ston emot nu! Hästen är galet startsnabb, ett jätteplus förstås. Favoriter i ledningen lägger inte. Omgångens bästa favoritchans.

Eftersom loppets bästa häst, 10 Strong Reasons, bara är spelad till 0% kan det ändå vara motiverat att strecka två hästar även i detta lopp. Såklart att spetshästen har den bättre chansen, men proportionerna 40:0… galet!

V86-5: Autostart, kort distans, 4-åringslopp
4 Denim Boko sprang in en miljon som tvååring. Treåringssäsongen började bra med 3 segrar på 4 starter, men sedan har karriären stagnerat. Som spelare ska man inte gå in på toton på hästar som varit framgångsrika som tvååriga.

5 Donna di Quattro har en snarlik historia. Det blev 3 segrar på 7 starter som tvååring och 0.63 miljoner insprunget. Sedan stagnerade karriären, det blev 1 seger på 12 starter som treåring – och det var karriärens sista?

2 Valetta Strix, 3 Lessy Brodda och 7 The Divine Miss F saknar meriter som tvååringar. De gör upp om segern här istället!

V86-6: Autostart, medeldistans, stolopp i låg klass [sidan 42]
Ännu en ”9:a” som jättefavorit. 9 Perfect Cash ser ut att bli hela omgångens största. Just spår 9 bakom bil överspelas enormt. Å andra sidan vinner ”dagens största” 6/10 inom V86-spelet, och i det perspektivet är favoriten inte överspelad.

Man hamnar i dålig position, förmodligen hamnar favoriten bland de allra sista. Det vill till att man tror att favoriten är en klass bättre än resten, om man ska spika! Och om detta verkar experterna eniga.

Motbudet är självklart spetsande andrahandaren 4 Lotuscherie. Ännu ett tvåhästarslås!

V86-7: Lopp med tre tillägg, stayerdistans [sidan 103]
Statistiken talar för favoriten. Dels vinner favoriterna ofta i sådana här lopp, dels ser man ett klart plus för hästarna längst bak. Å andra sidan har 15 Juggle Face galopperat 5 gånger i rad. Felfri tar han förstås lätt 20 meter på de närmast framför och resten är ju bara rundningsmärken. Klar spik om man tror att han travar.

V86-8: Autostart, kort distans, mellanklass [sid 13-14]
1 Isinbajeva visade toppform så sent som i onsdags och hon står åter perfekt inne. Dock är det inte alls lika lätt att nå ledningen från innerspår som från spår 4, som hon hade senast. U-tipset måste vara att hon misslyckas, och då är vinstchansen bara marginell (6% från rygg ledaren, 1% från tredje inner). Statistiken visar också att omgångens svagaste favoritskap ”aldrig” infrias på V86.

Statistiken visar att spår betyder mycket i sådana här lopp. Det mest sannolika är att någon med spåren 3-5 segrar, oavsett hur dessa råkar ligga i spelarranken. Nu ligger de i botten alla tre, tillsammans får de 5% av spelet på sig! Ett riktigt spännande lås att avsluta omgången med :-)

/Jens Sjödén
Mail: [email protected]
Jens Sjödén ger ut Statistikbibeln V75, samt även Solvallabibeln V86.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
mr_stylez (+5)
OtaBenga är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-16, 16:39   #62
 
Reg.datum: apr 2010
Inlägg: 393
Sharp$: 2151


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Tänkte nämna Renate Bowl som omgångens skräll, men NicklasJ hann före. Efter vidare studier har jag dock hittat ÄNNU intressantare grejer!

Upplagt för skräll i sista avd med favoriten på innerspår och andrahandaren från bricka 12.

4 Matrix Revolution är heeeelt bortglömd. Kommer få en fin position och är inte chanslös mot någon i det här gänget. Slog New Approach senast, men fick stryk av Ruhuna. 500m kortare den här gången borde göra det enklare att hålla Ruhuna bakom sig.

5 Vulcan Brick kämpade på bra i ledningen på Åbys V75 och var trea i mål, några centimeter bakom Pretty Trio och Paramount. Spetsläge nu igen och sämre hästar har runnit ifrån från ledningen på sommarbanor.

Vill även småvarna lite för 11 Elit Sund som kan ta rygg på Vulcan Brick och med lite tur sitter den i fin position direkt. Inget fel på den hästens kapacitet som bekant.

1-3 % på dessa hästar i nuläget är alldeles för lite.

9 Satisfied verkar vara hela forumets häst idag och den är också given på kupongen.
LeBanner är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-16, 16:40   #63
 
Reg.datum: sep 2013
Inlägg: 9 089
Sharp$: 21445
Standard

NicklasJ och trance_error har sett samma sak som jag - nämligen 7 Renate Bowl i V86-4.
Streckad på 2% och 20 ggr i vinnarodds. Sett allt bättre ut på slutet.
Given gardering till fina stoet 3 Twigs Voici.
mackpeter är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-16, 16:49   #64
 
Reg.datum: maj 2013
Inlägg: 931
Sharp$: 20
Standard

Snabba banor, spets som gäller
Spikarna blir Wiss Rambo (BG+Ufo vagn) och Twigs Voici
Sparlopp V86-6 Lotuscherie och Perfect Cash, tvungen lägga till Artemis också, bara 3%
Skräller tror jag J.Lövgren gör med någon av Crowne eller Lessy Brodda, varför inte båda
Lycka till alla Sharpsare
dzeno är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-16, 17:09   #65
 
Helges avatar
 
Reg.datum: sep 2011
Inlägg: 8 455
Sharp$: 42467
Standard

Valetta Strix


Om ni inte läst vad Ludde säger i intervju på Spelvärde.se, så gå in och läs

"Flyger till spets och sen springer hon en 1.11.5 tid."
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Trinity (+1)
Helge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-16, 17:15   #66
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 4 326
Sharp$: 17990
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Helge Visa inlägg
Om ni inte läst vad Ludde säger i intervju på Spelvärde.se, så gå in och läs

"Flyger till spets och sen springer hon en 1.11.5 tid."
Han e go Ludde. Den evige optimisten
Har varit så arg på honom så många gånger men kan inte hjälpa att jag ändå någonstans älskar hans personlighet.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Fulsprit (+5)
NicklasJ är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-16, 17:18   #67
 
Reg.datum: dec 2013
Inlägg: 140
Sharp$: 617
Standard

Min kupong ikväll!

Registrerat spel

Datum: Onsdag 2014-04-16
Bana: Solvalla / Jägersro Tr
Spelform: V86, omg. 8

Avd Ordinarie hästar
1 3, 5, 6
2 2, 7
3 2, 4, 7, 10
4 1, 3, 4, 6
5 7 The Divine Miss F.
6 9 Perfect Cash
7 1, 8, 11, 13, 14, 15
8 8, 9

Vadet gäller startnummer

1 152 rader x 1 x 0,25 kr Totalt: 288,00 kr
kornflex80 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-16, 17:18   #68
 
Helges avatar
 
Reg.datum: sep 2011
Inlägg: 8 455
Sharp$: 42467
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av NicklasJ Visa inlägg
Han e go Ludde. Den evige optimisten
Har varit så arg på honom så många gånger men kan inte hjälpa att jag ändå någonstans älskar hans personlighet.

Man kan inte annat än älska honom, travsporten skulle vara bra mycket tråkigare utan honom.

Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Fulsprit (+5)
Helge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-16, 17:23   #69
 
Reg.datum: aug 2013
Inlägg: 1 398
Sharp$: 607
Standard

Blir ett Jokersystem idag med spikar på Wiss Rambo, Paramount och Perfect Cash.

1) A: 3 B: 5,1 C: 2,6
2) 3 Wiss Rambo
3) 9 Paramount
4) B: 3,6,4 C: 2,7
5) A: 7 B: 4,5,2 C: 3,1,6
6) 9 Perfect Cash
7) B: 15,11,13 C: 8,12
8) A: 12 B: 1,2,9 C. 6,8,11

Krav 1-3 A Hästar och 0-2 C Hästar

Senast redigerad av Tamuli den 2014-04-16 klockan 18:04. Anledning: råkade byta plats på 1:an som skulle vara B-häst och 2:an som är en C-häst
Tamuli är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-16, 17:25   #70
 
TOBYTYKEs avatar
 
Reg.datum: apr 2011
Ort: Göteborg
Inlägg: 1 850
Sharp$: 8053
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Helge Visa inlägg
Om ni inte läst vad Ludde säger i intervju på Spelvärde.se, så gå in och läs

"Flyger till spets och sen springer hon en 1.11.5 tid."
vilken häst?

Valetta strix förmodar jag

Senast redigerad av TOBYTYKE den 2014-04-16 klockan 17:27.
TOBYTYKE är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-16, 17:26   #71
 
Reg.datum: maj 2013
Inlägg: 4 038
Sharp$: 2231
Standard

V86 under hunkan,börjar hårt å håvar in big-time på slutet
1.Clara R.C.
3.Wiss Rambo
3-7-9
3.Twigs Voici
4.Denim Boko
5-9-11
6-7-11-12-13-14-15
1-2-6-8-9-12

som vanligt aldrig V8 el. V7,V6 men däremot V5+V4 de e grejer de
coolmanriver är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-16, 17:30   #72
 
Reg.datum: mar 2011
Ort: borlänge
Inlägg: 619
Sharp$: 937
Standard

Roger W låter lurig på Rosy Cheeks i 6 avd mkt bra träningsrundor vunnit 6 av 9 5% intressant.
leffa är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-16, 17:30   #73
 
Helges avatar
 
Reg.datum: sep 2011
Inlägg: 8 455
Sharp$: 42467
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av TOBYTYKE Visa inlägg
vilken häst?

Valetta strix förmodar jag
Japp, det stämmer bra det
Helge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-16, 17:36   #74
 
TOBYTYKEs avatar
 
Reg.datum: apr 2011
Ort: Göteborg
Inlägg: 1 850
Sharp$: 8053
Standard

Tror Stormsky är helt chanslös idag såvida inte loppet körs i halsen på honom...
och då spikade jag ändå den på V75 senast.
TOBYTYKE är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-04-16, 17:41   #75
 
Reg.datum: sep 2013
Inlägg: 9 089
Sharp$: 21445
Standard

1) 1,2,3,4,5
2) 3
3) 9
4) 3,7
5) 2,4,7
6) 4,6,9,11
7) 8,11,13,15
8) 1,2,6,12

480 kr
mackpeter är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td