Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2014-06-04, 16:04   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 868
Sharp$: 3650
Standard

V86-statistik 4/6 Jens Sjöden


Jens Sjödén, författare till Statistikbibeln V75, bjuder här på en genomgång av dagens V86-omgång på Bergsåker/Solvalla.

Omsättningen på V86 har diskuterats flitigt på sistone. ATG:s vd blev anklagad för att skönmåla siffrorna efter en presskonferens nyligen. Tydligt verkar, att V86 Express ogillas av travjournalister och banbesökare, men uppskattas av spelarkåren som helhet. Det har väl att göra med att upplevelsen framför tv:n blivit bättre. Och att man överhuvudtaget TV-sänder, det var ju när man slutade med detta som det rasade.

Om man jämför omsättningen för den senaste V86-omgången (för två veckor sedan) med den för motsvarande omgång förra året, var uppgången 22%. Omgången innan det, 14 maj, uppvisade +21%. Den senare siffran är mer att ta fasta på, då den omgången inte var dopad med jackpotpengar. Noteringen att matcha idag är 15.1 miljoner!

Man kan notera att sommaren är här, och därmed favoritsegrarna. Den som spelat favoriterna har plussat båda de senaste omgångarna. 14 insatser tillbaks för två omgångar sedan och 10 senast.

V86-1: Autostart, medeldistans, hög klass
2 Sandrngham Hanover är bästa hästen, kommer från stall i form och har bästa spetschansen. Given tipsetta och spikidé. I skrivande stund är han ännu inte favorit, men det kan man vara säker på att han blir till slut.

Favoriten brukar vinna första avdelningen på V86. Så har skett 10 av de 13 senaste omgångarna.

3 BBS Mandarino är favorit när detta skrivs (31% mot 26%). Han kan nog bara vinna loppet från ledningen. Om man tror att det är han som är spetshästen, är det givetvis honom man ska spela. Jag tror att 2 kan vinna från dödens, men inte tvärtom och spetshästen är favorit till segern oavsett.

6 Ajlexes Daylight har också en rimlig spetschans. Som spelad till bara 5% är han ett fint garderingsstreck. Lite frågetecken kring stallformen; 27 starter utan seger i maj.

V86-2: Autostart, medeldistans, 9-hästarslopp för stoeliten [sidan 25]
2 Captivating Ås (26%) var duktig senast, men kommentatorerna var onödigt förvånade. Hon fick dödens, men det är den näst mest gynnsamma position man kan finna i ett travlopp. Den är mycket bättre än alla andra positioner utom ledningen. Speciellt gäller detta över kort distans, det är alls inte lika ansträngande att gå i andraspår då.

Senast hade hon toppspår och mötte dåligt motstånd över rätt distans. Inget av detta gäller nu, en upprepning av segern är alls ej sannolik.

Det finns två hästar som är bättre. Bäst av alla är 3 Miss Beniss (34%) som ur det perspektivet är rätt favorit. 7 Örbäckens Cruella (19%) ska laddas för ledningen, och om kommer dit ska det vara bästa chansen. Spetshästen vinner generellt oftare än ”bästa hästen”, men proportionerna 4:3 ungefär.

Statistiken visar att spår 5 lyckas överlägset bäst, medan 8-9 är klart sämst. I det här loppet spelar det mindre roll, då alla tre får ses som chanslösa oavsett startspår.

V86-3: Autostart, medeldistans, låg klass
4 Fredericks Laukko blir ganska stor favorit (41% just nu!), men bör ha omgångens svagaste favoritchans. För tre starter sedan provade han V75 och galopperade omotiverat mitt i loppet. Näst sist står det en etta i programraden – men han fick bestämma i ledningen och förlorade ändå. Dock hade han tur, och målettan blev diskad. Senast fick han bestämma i spets över kort distans, men var ändå trött i god tid före mål. Visst talar startspår och stallform för honom här, men han är inte tillräckligt bra?

De bästa hästarna finner man först i turordningen. 9 Raz Mackenzie är nog bäst i fältet, men har det hopplöst usla niondespåret… han får vara RIKTIGT bra för att vinna. 5 Demo är jättebra, jätte-startsnabb och har bästa spåret. Han har inte startat på fyra månader – hade man varit säker på formen hade det varit ett spikbud. Nu bara en tipsetta som behöver garderas. Det ”värsta” är, att han förmodligen spetsar och släpper till favoriten…

V86-4: Autostart, medeldistans, låg klass [sidan 32]
Favoritduon är missgynnad av sina startspår långt ute på vingen, det brukar vara lite tuffare att infria därifrån. Statistiken visar samtidigt att skrällrisken är relativt liten; nästan 9 gånger av 10 segrar någon rankad 1-5. Av dessa borde man kunna räkna bort 4 Claude Guegan som står för hårt inne. Stallkamraten 10 Big Ben är bättre och mer intressant på spelet. Kusken har dock inte vunnit lopp sedan 2012 och det året blev det bara en seger.

V86-5: Autostart, kort distans, låg klass
Omgångens öppnaste lopp. Visst kan 3 Kennie vara rätt favorit, chansen finns att han bara är bäst. Men han är spelad till 50% och så stor kan chansen knappast vara, det finns det inga indikationer som tyder på i alla fall. På V86 gäller det ofta bara att gissa vilket lopp det skräller i, och den här avdelningen rankas högt på den listan.

V86-6: Autostart, medeldistans, 7-hästarslopp för 3-åriga [sidan 22]
Att man aldrig lär sig… det går inte att skriva ut så många treåringslopp som man gör. Hästarna räcker inte till. Det spelar ingen roll att man lockar med 100 000 (dagens största) i förstapris. Det finns en stoavdelning också, med samma fina prispengar. Den höll på att bli inställd på grund av för få anmälda, men till slut lyckades man skrapa ihop fem stycken (körs som V65-3).

Uppfödningslöpningen är rolig att vinna om man är hästägare. Det ger 600 000 in på kontot. Men om man går in och kollar hur de framtida karriärerna ser ut för de som vunnit loppet är det dyster läsning. Sedan loppet gjorde entré på V75 2003 (Even Who vann, någon som minns?) finns en enda som nått en karriär utanför årgångsloppen: Raja Mirchi utgör det lysande undantaget. Överspelet på de här storloppsvinnarna är enormt, en faktor 10 ungefär!

”7 Al Dente har jag inte känt botten i ännu och jag tycker bara han blir bättre och bättre” – så säger försiktige Kihlström i Expressen och det bör man ju ta till sig. Säkert kan ekipaget ha omgångens bästa vinstchans. Samtidigt kan man också ta till sig, att stallet anser 1 Digital Control vara lika bra, samt det faktum att storfavoriter överspelas. De har goda segerchanser, mer än 50/50, men inte så höga som deras spelprocent säger.

Startspår kan man tro är av underordnad betydelse i sjuhästarslopp, men statistiken håller inte med. 1 och 3 utmärker sig som sämre än övriga spår, 4-5 är bäst som vanligt. Favoritens sjundespår visar – liksom 2 och 6 – neutrala siffror.

V86-7: Autostart, medeldistans, låg mellanklass
40: 7-6-7. Det är fina siffror som tyder på att Witasp visat stallform senaste månaden. Det understryks av att det gått ännu bättre sista veckan, samt av oddsnivån: Den som spelat vinnare i alla 40 starterna har fått 105 insatser tillbaks.

Här har man bästa hästen i andrahandsfavoriten 9 Diamond of Ace. Han är svår att tippa mot, men det är också farligt att spika någon från det usla niondespåret. Favoriten har vingelspår (7) och vinner sällan.

V86-8: Autostart, kort distans, stolopp [sid 16-17]
Favoriten ”slog ett liknande gäng på bra sätt och förutsättningarna är ännu bättre den här gången” skriver Travronden. Det är svårt att hålla med. Senast hade hon perfekta 5/1640a, vilket i statistiken uppvisar ett favoritinfriandeindex om 1.5. Det ökar alltså chansen att infria med en faktor 1.5, eller +50%. Spår 3 däremot är negativt. Indextalet är 0.7 – förhandschansen är halverad gentemot senast. Sedan kan man också invända, att loppet senast var stängt vid 415’ och nu vid 450’, det bör alltså vara marginellt tuffare emot också. Fast sex av motståndarna var med även i förra loppet…

33: 0-3-0. Det är inte siffror som tyder på stallform hos spårlottvinnaren 5 Staro Family – annars kunde hon fått tipsettan under rådande gynnsamma förutsättningar. Förra gången hon vann ett lopp var för precis 13 månader sedan – vilket också var senast förutsättningarna löd 5/1640a…

Statistiken talar för att favoriten ska ha en normalchans runt 1/3, långt ifrån de 56% hon är spelad till i skrivande stund. Sedan ska man räkna in att startspåret är en minusfaktor. Samtidigt vinner andrahandarna påfallande ofta, dessa är goda spelobjekt. Så tror jag det är den här gången också. Jag brukar inte puffa för hästar med innerspår bakom bil, och särskilt inte i kortdistanslopp, det finns det normalt inte skäl för.

Men här talar mycket för 1 True Blue For You:
- Hästen har visat att hon är en av få som faktiskt kan ta ledningen från innerspår bakom bil
- Hon har aldrig förlorat i spets, 3/3 vinster
- Björn Goop är påtagligt optimistisk
- Och så statistiken då, som säger att det är andrahandaren man ska spela på i sådana här lopp

Sedan hoppas man ju alltid på favoritfall i sista avdelningen, eftersom värdeökningen vid favoritseger kommer att ligga runt 0 kr.

/Jens Sjödén
Mejl: [email protected]
Jens Sjödén ger ut Statistikbibeln V75, samt även Solvallabibeln V86.

Källa: http://www.travnet.se/blog/2014/06/0...sakersolvalla/
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
mr_stylez (+5)
Migge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-06-04, 16:23   #2
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 680
Sharp$: 2439
Standard

Och eftersom Jens inte slutar att svamla så kan inte jag sluta att kritisera.

I lördags var hans bedömning att favoriten i sista skulle vara streckad på 90% av kvarvarande kuponger.

Rätt svar? 66% av kvarvarande kuponger hade streck för favoriten. Räknar man i andel av kvarvarande rader så var den något överspelad men inom marginalerna för helt normal varians. Fakta är att "favoriten i sista" oftast har ett RAD-rens som ligger närmare sin spelprocent än övriga hästar i sista.

Om skrällarna är överrepresenterade bland kvarvarande RADER eller inte beror i stort sett enbart på hur lätt eller svårt det har varit i loppen innan. Vid ett "lågt" radvärde inför sista så har medelsystemet fler streck kvar än normalt och då rensar skrällarna inte alls på samma sätt som när medelsystemet har färre streck kvar i snitt.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-06-04, 17:01   #3
 
putte64s avatar
 
Reg.datum: sep 2012
Inlägg: 7 558
Sharp$: 8282

Fotboll, testet slutfört
Stats: 57 - 143 - 0
ROI: 95.31%
Vinstprocent: 28.50%

Standard

Snubben är galen
Den sjukaste tipster som någonsin funnits
Men de som tror åå sagorna är ä u sjukate


Citat:
Ursprungligen postat av Strappa71 Visa inlägg
Och eftersom Jens inte slutar att svamla så kan inte jag sluta att kritisera.

I lördags var hans bedömning att favoriten i sista skulle vara streckad på 90% av kvarvarande kuponger.

Rätt svar? 66% av kvarvarande kuponger hade streck för favoriten. Räknar man i andel av kvarvarande rader så var den något överspelad men inom marginalerna för helt normal varians. Fakta är att "favoriten i sista" oftast har ett RAD-rens som ligger närmare sin spelprocent än övriga hästar i sista.

Om skrällarna är överrepresenterade bland kvarvarande RADER eller inte beror i stort sett enbart på hur lätt eller svårt det har varit i loppen innan. Vid ett "lågt" radvärde inför sista så har medelsystemet fler streck kvar än normalt och då rensar skrällarna inte alls på samma sätt som när medelsystemet har färre streck kvar i snitt.
__________________
Om man gör som man alltid har gjort, då får man samma resultat som man alltid har fått!
putte64 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-06-05, 00:18   #4
 
Sprites avatar
 
Reg.datum: aug 2011
Ort: Umeå
Inlägg: 2 091
Sharp$: 8348
Standard

Citat:
2 Sandrngham Hanover är bästa hästen, kommer från stall i form och har bästa spetschansen. Given tipsetta och spikidé.
Vann med 1,5 längd.

Citat:
2 Captivating Ås (26%). Senast hade hon toppspår och mötte dåligt motstånd över rätt distans. Inget av detta gäller nu, en upprepning av segern är alls ej sannolik.
Kom trea.

Citat:
4 Fredericks Laukko blir ganska stor favorit (41% just nu!), men bör ha omgångens svagaste favoritchans. För tre starter sedan provade han V75 och galopperade omotiverat mitt i loppet. Näst sist står det en etta i programraden – men han fick bestämma i ledningen och förlorade ändå. Dock hade han tur, och målettan blev diskad. Senast fick han bestämma i spets över kort distans, men var ändå trött i god tid före mål. Visst talar startspår och stallform för honom här, men han är inte tillräckligt bra?

De bästa hästarna finner man först i turordningen. 9 Raz Mackenzie är nog bäst i fältet, men har det hopplöst usla niondespåret… han får vara RIKTIGT bra för att vinna. 5 Demo är jättebra, jätte-startsnabb och har bästa spåret. Han har inte startat på fyra månader – hade man varit säker på formen hade det varit ett spikbud. Nu bara en tipsetta som behöver garderas. Det ”värsta” är, att han förmodligen spetsar och släpper till favoriten…
Han gillar inte chansen men skriver senare att favoriten får ledningen så indirekt säger han bra favorit eftersom den mest spelade hästen kommer få ledning. Så tolkade jag det iaf och spikade.

Citat:
Favoritduon är missgynnad av sina startspår långt ute på vingen, det brukar vara lite tuffare att infria därifrån. Statistiken visar samtidigt att skrällrisken är relativt liten; nästan 9 gånger av 10 segrar någon rankad 1-5. Av dessa borde man kunna räkna bort 4 Claude Guegan som står för hårt inne. Stallkamraten 10 Big Ben är bättre och mer intressant på spelet. Kusken har dock inte vunnit lopp sedan 2012 och det året blev det bara en seger.
Andrahandaren vann och Jens "heltäckte" på fyra hästar.

Citat:
Omgångens öppnaste lopp. Visst kan 3 Kennie vara rätt favorit, chansen finns att han bara är bäst. Men han är spelad till 50% och så stor kan chansen knappast vara, det finns det inga indikationer som tyder på i alla fall. På V86 gäller det ofta bara att gissa vilket lopp det skräller i, och den här avdelningen rankas högt på den listan.
Han var bara bäst men Jens var lite fel ute att det skulle skrälla här då tre av de fem mest spelade hästarna var topp 3 i mål.

Citat:
7 Al Dente har jag inte känt botten i ännu och jag tycker bara han blir bättre och bättre” – så säger försiktige Kihlström i Expressen och det bör man ju ta till sig. Säkert kan ekipaget ha omgångens bästa vinstchans. Samtidigt kan man också ta till sig, att stallet anser 1 Digital Control vara lika bra, samt det faktum att storfavoriter överspelas. De har goda segerchanser, mer än 50/50, men inte så höga som deras spelprocent säger.
Omgångens bästa vinstchans vann. Och Jens gav oss en fin och säker tvilling till 5,79. Digital Control var 0,2 sek/km före trean i mål.

Citat:
Här har man bästa hästen i andrahandsfavoriten 9 Diamond of Ace. Han är svår att tippa mot, men det är också farligt att spika någon från det usla niondespåret. Favoriten har vingelspår (7) och vinner sällan.
Svårtolkad text men hans tipsetta var inte ens nära på att vinna med sin sjätteplats.

Citat:
Favoriten ”slog ett liknande gäng på bra sätt och förutsättningarna är ännu bättre den här gången” skriver Travronden. Det är svårt att hålla med. Senast hade hon perfekta 5/1640a, vilket i statistiken uppvisar ett favoritinfriandeindex om 1.5. Det ökar alltså chansen att infria med en faktor 1.5, eller +50%. Spår 3 däremot är negativt. Indextalet är 0.7 – förhandschansen är halverad gentemot senast. Sedan kan man också invända, att loppet senast var stängt vid 415’ och nu vid 450’, det bör alltså vara marginellt tuffare emot också.

Statistiken talar för att favoriten ska ha en normalchans runt 1/3, långt ifrån de 56% hon är spelad till i skrivande stund. Sedan ska man räkna in att startspåret är en minusfaktor.
Jens trodde på andrahandaren som inte heller vann men han tryckte lätt bort en 48%-are.


På det stora hela så är ju Jens helt rätt ute i nästintill varenda avdelning vad gäller favoritens chans att vinna eller torska. Den som tycker Jens bara skrev skit till denna omgång lär nog rannsaka sig själv och sitt spelande.


Kan köra en analys på lördag med efter V75-omgången då jag även ska se loppen och så får vi se hur rätt eller snett han är på det då. Jag tippar på att han som normalt är mer rätt än snett på det.
__________________
Välj ett jobb du älskar och du kommer aldrig att behöva arbeta en dag i hela ditt liv

Senast redigerad av Sprite den 2014-06-05 klockan 00:20.
Sprite är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-06-05, 00:38   #5
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 680
Sharp$: 2439
Standard

Det är stor skillnad på att "bara skriva skit" och att konstant blanda in uppenbart felaktiga råd. Återigen så skulle favoriten i sista ha rensat riktigt bra i förhållande till hur den var spelad. Att inte spela eller spika den enbart av anledningen att den springer i sista loppet är och förblir ett uselt råd.

Och när en så uppenbar sak inte verkar gå in för honom så är det passupp på allt annat med. Oavsett när och vad han prickar på resten.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-06-05, 08:29   #6
 
Reg.datum: jan 2012
Ort: stockholm mm
Inlägg: 890
Sharp$: 5185
Standard

Undrar hur många 1 000 timmar som det läste / Kollade video / ringde samtal och funderade ändrade och , en del köpte "dyra" tips och några spelade säkert system för flera 1 000 kr

Men harry boy gjord väl sina system på en bråkdel av en sekund, likväl var 2 dvs hälften av de vinnande systemen harry boy. de kostade 2 resp 300 kronor.


En av Jens styrkor är att våga tala emot favoriten, från en statistiskt perspektiv.

Man kan plocka guld ur statistiken, även hans

är lite ur min

14 omgångar i rad har V86-1 inte varit över 4 i odds 9 av gångerna under 2
36 omgångar har det bara varit över 10 i odds 3 gånger i V86-8, och då har det varit som högst 13 gånger
incitatus är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td