Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2017-01-20, 15:13   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 866
Sharp$: 3618
Standard

V75-statistik 21/1 Jens Sjöden


Det gäller att hitta skrällen.
Det har jag varit inne på i flera blogginlägg den senaste tiden. I lördags kom den i Guld. Det hör inte till vanligheterna. Av alla 65 noll-en-procentare som segrat, hade innan Obi Wan bara en enda dykt upp i gulddivisionen. Det är inte en klass som lämpar sig för massgardering. Man har mycket bättre chans att få in en sådan rensare, om man helgarderar någon annanstans.
Alla enprocentare startar inte med samma chanser. I Guld är de överspelade, medan de i Klass II underspelas, generellt.

Att en av tidernas största favoriter, Aron the Baron, segrade i samma omgång spelade mindre roll (för sjurättsutdelningen i alla fall, utdelningen för 5-6 rätt påverkas starkt negativt de gånger ”dagens största” vinner).
Det ligger inte så mycket pengar i att ”fälla dagens största”. När storfavoriter faller segrar i regel andrahandaren och det kan bli låg utdelning ändå. Det är skrällarna som styr utdelningen!
Årets rader har haft snarlik struktur. Storfavoriterna har segrat, och båda gångerna har EN jätteskräll vunnit. Först kom den i Klass II och sjuan gav 233 000, och senast alltså i Guld, vilket man ”bara” fick 61 000 för.

Sidhänvisningarna i analysen avser Statistikbibeln V75.

V75-1: Klass I, autostart, kort distans
Under fredagförmiddagen postade jag statistik på Twitter som berör det här loppet. Man hittar samma på sidan 149. Bara en gång på tio segrar favoriten under rådande förutsättningar. Nedre rankinghalvan, 7-12, segrar en gång på fyra. Generellt har dessa hästar chanser på ungefär dubbla spelprocenten. Det blir ytterligare lite bättre, då man tar hänsyn till att det många gånger, på grund av strykningar, inte funnits några 11:e-12:e-rankade hästar i loppen.

Det är inte ofta det händer, men den här gången ligger omgångens skrällopp nummer ett som V75-1.

V75-2: Klass II, voltstart, medeldistans
Under torsdagen lade jag upp spårstatistik för sådana här lopp på Twitter (@StatistikJens). Det har avgjorts 264 stycken, så siffrorna är pålitliga. Man finner dem också, tillsammans med ytterligare statistik, på uppslaget 184-185.

Bara 13 gånger tidigare har spelarna valt att favoritspela den med spår 11. Och bara en av dessa 13 har lyckats infria. 11 Titan Brodde är därtill loppets fattigaste häst [statistik om betydelsen finns på sidan 272] och osäker, med två galopper i de tre senaste starterna. Han är given att gardera.

Trots läget är det inte givet att favoriten är en så lugn individ att han gynnas av omstarter. Det var länge sedan det blev någon på V75, och då har vi också fått se många favoritsegrar. Dags nu för en favoritfällande omstart, då det är så lågklassiga djur?

Specialstatistik finns på sidan 185. Där ser man, att bara en gång på fem vinner någon rankad på lägre halvan under rådande omständigheter. Lite lägre chans än i föregående lopp således. Chansen för de lågrankade ökar om det blir omstarter, men inte så mycket. Det mesta av den frigjorda segerchansen tas upp av andra-tredjehandarna. Man kan följa statistik över detta fenomen på sidan 94.

V75-3: Guld, autostart, kort distans
30 gånger tidigare – senast i lördags – har en häst spelats till mer än 80 procent. Av dessa extremstarka favoriter har 23 segrat, 77 procent alltså. Bland kallbloden har åtta av nio storfavoriter segrat, vilket då innebär att 15/21 varmblodiga favoriter vunnit: 71 procent. I Guld är noteringen 5/8 = 62 procent.
Underlaget är i minsta laget, men man kan gissa att jättefavoriterna generellt inte riktigt har chanser i paritet med sina extrema spelprocent.

Vid sen strykning kan 9 Thai Broadway bli tidernas största V75-favorit. Den vill man med andra ord undvika att ha som förstareserv.

V75-4: Kallblod, ett tillägg, medeldistans
Även detta lopp har jag lagt ut statistik om på Twitter. Man ser att det är väldigt jämna chanser mellan start- och tilläggshästar, ingen volt är gynnad över den andra. Man kan fördjupa sig på sidorna 271-272.

En häst på varje volt utmärker sig. Det går inte att invända mot att 14 Bellfaks är favorit. I statistiken ser man att favoriten vinner 1/3 under rådande förutsättningar, och andrahandaren lika ofta. Det bör alltså vara ett bättre spelvärde i 1 Hallsta Vinnex. Haken med båda är deras osäkerhet. Favoriten galopperar varannan gång och Hallsta Vinnex har mycket värre galopprocent än så. Han har dock gått felfritt fyra gånger av fem nu på slutet!

Norgetävlande kallblod är fantastiskt gynnade i svenska lopp och här finns bara ett: 9 Gangtrött. Hästen har vunnit sex gånger av 25, 24 procent här i Sverige. I Norge är motståndet tuffare. Där har han vunnit fyra gånger av 98, fyra procent.
Norska kallblod blir underspelade också. Skulle man investerat en slant på Gangtrött i alla sverigestarter skulle man fått 168 slantar tillbaks – plus 600 procent!
Även denna gång kan man kallt räkna med att chansen är mycket större än spelprocenten säger. Men denna säger 0,36… Även om chansen är fem-tio gånger större än så, är förlustrisken uppenbar.

V75-5: Silver, autostart, lång distans. Strukna: 8, 12
Om 2 Thai Navigator lyckas ta ledningen, tror jag ändå att han släpper. Det är inte roligt att ha favoriten utvändigt om sig i 2 640 meter. Det är viktigt att gå på innerspår över aktuell distans och chansen att luckan kommer är större än normalt. Att två är strukna hjälper också till lite.
2 Thai Navigator har sina meriter från norska årgångslopp, det imponerar inte speciellt. Han startar sällan och kommer från galopp. Skulle han sluta tvåa blir det nog rekordlåg utdelning på Top 7, så på den spelformen är det värt att ta bort hästen helt. Spelfördelningen är ju hemlig (!) men det finns skäl att tro att han blir väldigt hårt spelad som tvåa.

V75-6: Brons, autostart, medeldistans
11 Mellby Ciceron var länge en favorithäst, men efter väl många andraplatser släppte jag honom. Senast kom han ut ”som en ny häst” och tankarna gick mot stallkamraten Mellby Duke: Tänk om man hittat rätt på den här också? I så fall är även han för bra för aktuell klass. Hästen streckas på den misstanken. Dessutom finns statistik som talar för honom: På sidan 115 ser man att spåret faktiskt uppvisar ett positivt indextal, och specialjämförelsen på sidan 114 talar starkt för loppets andrahandare!

Det här är inget skrällopp. Bara en gång på elva segrar någon på undre rankinghalvan (jämför med V75-1 och V75-2!). Favoriten 3 Lincoln Lawyer har kanske inte chans riktigt i paritet med sin höga spelprocent, men ändå bäst chans i loppet.

V75-7: Stolopp, ett tillägg, medeldistans
Det här är för statistikspelare kända skrällförutsättningar. Jag utser det till omgångens skrällopp nummer två. Omstarter gynnar andra-tredjehandare samt tilläggs- och bakspårshästar – och i viss mån skrällar. Man kan läsa utförligt om sådana här lopp på sidorna 191 och 213-214.
På sidan 191 kan man utläsa, att chansen att någon rankad 7 eller lägre segrar är så pass fin som 29 procent under rådande förutsättningar. På spelet har dessa hästar tillsammans endast tolv procent!

På Färjestad har bara fyra sådana här lopp avgjorts. Tre av vinnarna har stått på tillägg och spelarnas rank lyder 1, 4, 7, 8.

Mitt spel
Lite slarvigt: En skräll, och det blir femsiffrigt. Två skrällar, och det blir sexsiffrigt. Det spelar ingen roll att två stora favoriter vunnit, om det samtidigt också skräller rejält. Däremot har storfavoriter en stor inverkan på femrättsutdelningen: Det blir jackpot på fem rätt 1/2 om dagens största segrat, men bara 1/20 om den förlorat.

Jokersystemet:
Alla (2)
Alla (11)
2 On Track Piraten (5)
14, 1, 9
3 Fossens Bonus (5)
3, 11, 5, 8, 12
10, 11, 14, 8, 1, 9, 12, 13, 15, 2, 6

På en kupong skulle det där kosta 11 880 kronor. Jag får ned det till ”normal bolagsstorlek” genom att sätta två enkla krav efter spelarnas rank:
- 3-4 favoriter (spikarna inkluderade) ska vinna.
- 1-2 skrällar (spelarnas rank 5 och nedåt) ska vinna.
Nu kostar det 3 782 kronor. Lycka till med spelbesluten!

Källa: https://www.travronden.se/blogg/jens...bloggen-v75-66
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
elwiz (+50), ricBLo636 (+10), enstahill (+7), Borderline66 (+5), Ganondorf (+5), hammering (+5), Fefaifb (+10), soy_z (+5), griffot (+5), Difsteve (+3), Desideen (+3), Grovport (+5), Billman (+10), sjukstuga (+10)
Migge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-01-20, 16:40   #2
 
Reg.datum: maj 2013
Inlägg: 1 492
Sharp$: 15627
Standard

Migge.... cred för att du alltid hänger på låset med jens analyser.
elwiz är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-01-21, 08:33   #3
 
Reg.datum: mar 2013
Inlägg: 6
Sharp$: 2437
Standard

Håller med, mycket uppskattat!
Pepps är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-01-21, 11:35   #4
 
Reg.datum: jul 2011
Inlägg: 132
Sharp$: 273
Standard

I avd4 får jag det till att även Stolt Odin är Norge tävlande.
Grovport är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-01-21, 12:03   #5
 
Reg.datum: maj 2015
Inlägg: 943
Sharp$: 2742
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Grovport Visa inlägg
I avd4 får jag det till att även Stolt Odin är Norge tävlande.
Ja, 2 Tangen Stegg och 7 Ulsrud Troll också. De är åtminstone norsktränade (vilket inte 9 Gangtrött är...). Men huvudsaken är väl att hästarna tävlar i norsk, och därmed hård, konkurrens.
Spiritus är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td