Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2020-03-19, 23:13   #1
 
Reg.datum: aug 2018
Inlägg: 590
Sharp$: 5493
Standard

V86 Solvalla/Åby 25/3


Lite tankar inför omgången nästa onsdag. Får hoppas på fortsatt tävlande i en osäker omvärld. Har säkert missat en hel del drag så fyll på med era ideér.

AVDELNING 1

Några tuffa starthästar på den främre volten i bland andra 3 Ecke Steel. Det är dock hästarna på tillägg jag hyser störst respekt för och jag rankar Berghs andra häst först i loppet.

12 Västerbo Lexington har ”Robban” ganska höga tankar om och han tror på en fin säsong för fyraåringen. Hästen gjorde det bra ifjol och har visat prov på gott kunnande. Han kan vinna med flera upplägg, men kanske vill man köra i ryggar när det är årsdebut. Hur som så avslutar han ordentligt i spåren sista 700 även om formen inte är på topp än.

11 Mister Donald är ett av motbuden. Hästen har gjort några fina prestationer och har visat prov på fina fartresurser.

AVDELNING 2

Så bra som 6 Cobbys Nana var senast känns det givet att ge henne tipset nu när det bara är ston emot över lång distans. Har hon bara tagit det senast loppet på rätt sett segerstrider hästen även med en tuffare löpning, men Rikard har nog spets i sikte och ekipaget bör ha respekt med sig.

5 Super Sarah har rätt inställning och goda fartresurser. Skulle ovanstående tvingas till en tyngre löpning kan hon bli farlig på speed.

AVDELNING 3

Öppet lopp med spårtrappa. Det skiljer inte så mycket mellan insprungna pengar och jag tror därför en del på 1 Ninia’s Boy. Viss galopprisk förekommer från ”innersniffen”, men hästen är kvick iväg och är han bara fullt körbar ska spetschansen vara god. Intrycken på slutet har varit goda och han trivs utmärkt över distansen. Håller han upp ledningen blir han svårslagen, men på Åby är inte rygg ledaren fy skam heller.

Det är öppet där bakom och bred gardering känns aktuellt. Tidigast emot får väl ändå anses vara 11 Global Agreement med Peter Untersteiner.

AVDELNING 4

1 Ultra Mark är en svårbedömd import från italiensk mark, signifikativt för Dahlén. Han står bra inne på pengar, vilket sällan de utländska gör i första starten och det stärker ju hans aktier. Men man ska ha med sig att han skördade störst framgång som två- och treåring, då med en del segrar för en viss Holger Ehlert.

Nu var det ett tag sedan han stod i det stallet, och vi kan istället titta på att han faktiskt har en hygglig rad. Man ser på hästen att han är hygglig och det är inte helt lätt för honom i Italien där det går undan i jämnt, hårt tempo. Det är nämligen så att han inte har startsnabbheten med sig, varför den svenska modellen där man allt som oftast pullar upp när körningen gett sig, kan vara till en fördel. Här har han spår ett, vilket kan bli en fälla, men löser det sig behöver han inte vara borta ur striden. Det är ändå en Varennare, vars moder är syster till Frisky Bieffe, vilken skördade stora framgångar på tävlingsbanorna.

Normalt sett är 2 Enriko Ha ett hett segerbud då han står sig väl i fältet på kapacitet och har startsnabbheten som ett vapen. Problemet är dock att Sverre sitter bakom tömmarna. Han har visserligen vunnit med hästen tidigare, men det är ju ingen riktig kusk tillskillnad från de som kör regelbundet och med framgång.

Då tror jag istället mer på 4 Ivory di Quattro som är en väldigt rejäl häst. Hästen kan lägga iväg ordentligt vid full laddning och jag är inne på att det blir ett offensivt upplägg från Dwight Pieters då han också är fullt medveten om att spetschansen ökar med tanke på de extra innerspåren på upploppsrakan. Given tipsetta och toppchans om spets.

AVDELNING 5

4 Vikens High Yield kördes länge i ryggar senast och det resulterade i att han inte hann fram. Men han gick i mål med gott om krafter sparade, vilket bådar gott inför den här starten. Det kommer att skrikas högt och lågt om hur han gick senast, men jag tror ändå att procenten kommer stanna på en rimlig nivå då han möter flera bra konkurrenter. Jag ser på kommande uppgift som en mycket god segerchans då både häst och kusk är kvicka iväg och bör hålla ut Il Duce Boko och Marc Elias sida vid sida. Sedan ser jag inte vem som ska plocka ned ekipaget.

Det enda jag är orolig för, och som kan ställa till det, är om Adrian får rejäl fart på 7 Franklin Face från start. Men jag tror ändå att det blir svårt att trycka sig förbi när kurvan kommer så tätt inpå.

AVDELNING 6

8 Vincent As brukar gå bra efter lite vila och det här motståndet lägger han normalt sett på rygg om han fungerar fullt ut. Men hästen är ojämn och det är inte bara att gå ut och vinna. Med alla faktorer inräknade är dock segerchansen relativt hög.

Det främsta motbudet är 6 Global Unspoked som vann ett liknande lopp senast. Hästen tål att gå ett tungt slutvarv och är inte många meter sämre än Dahléns häst. Han är genom karriären härdad i tuffa årgångslopp och står sig väl i det här fältet.

Där bakom är jag lite spänd på att se vad 3 Magic Allybis kan uträtta. Lyckas Örjan hitta till ledningen efter en bit kan det bära länge om han får bestämma lite. Hästen höll starkt i dödens mot bra hästar senast och nu blir det barfota runt om och Örjan i sulkyn. Det som kan ställa till det är om Björn är lite grinig och ogärna släpper till den hästen han en gång tränade själv.

AVDELNING 7

Svårlöst sprinterlopp där det är få hästar man kan se som vinnare. Jag tror dock mest på 5 Speedy Face som lär bli favorit i loppet. Hästen har varit lite uppsnackad under hösten, men har inte riktigt fått det att lyfta. Nu har han skaffat sig ytterligare hårdhet nere i Frankrike, där han har presterat hyggligt. Det här kommer aldrig att bli någon elitloppshäst och sprinterdistans kanske inte är optimalt, men det finns också saker som talar för hästen. Han är på väg uppåt till skillnad från flera av konkurrenterna. Hästen kan även öppna över medel vid laddning och startar från ett perfekt femtespår.

Jag litar inte helt på hästen och Kolgjinis stallform är väl sådär. Lägg till Dante i sulkyn och ovisst löpningsförlopp med flera startsnabba både invändigt och utvändigt, vilket gör det lite vanskligt som spikbud i min bok. Det kan däremot vara en sund utgångshäst.

AVDELNING 8

Åke Lindblom åker till Solvalla med två hästar, varav han endast kör en själv. Här selar han ut högkapabla 5 Chapuy som årsdebuterar, men jag räknar med att det är iordningställt när Åke åker österut. Optimal distans, perfekt spår och barfota runt om. Quite Easy-avkommorna är ofta fartfyllda och bra över sprint, vilket hästen har bevisat stämmer. Han har besegrat hästar som Man At Work och även om det inte är toppform tror jag på toppchans.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
exlee (+10), viking90 (+8), asgaya3141 (+9)
Piraten är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-03-20, 09:29   #2
 
Reg.datum: aug 2018
Inlägg: 590
Sharp$: 5493
Standard

Avdelning 4 körs på Solvalla och INTE på Åby, så jag tar tillbaka det där med att chanserna ökar för Ivory di Quattro att nå ledningen. Men jag bedömer de som relativt stora även på Solvalla.
Piraten är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-03-20, 17:12   #3
 
Reg.datum: dec 2019
Inlägg: 1 516
Sharp$: 2963
Standard

Piraten har väl nämt de mest intressanta i sin tidiga fundering och jag ryggar de flesta.
Men här kommer en tidig fredags snabbis.

V86 1) 12 Västerbo Lexington gör årsdebut men är definitivt med i striden i detta ihåliga startfält. Robban har nog ställt iordning.

V86 2) 5 Super Sarah är en välstammad 4 åring som har stora förväntningar på sig. Har väl gått sådär i senaste loppen. Men ganska ihåligt motstånd här oxå.

V86 3) 11 Global Agreement var dunderfin senast och kanske hästen att slå.
1 Ninia’s Boy har två raka på distansen och visst kan det bli en tredje. Christoffer är en grym doldistränare. Inte bara duktig catchdriver.
7 Beethoven gjorde bort sig senast men jag har ett gott öga till hästen. Stänkare !

V86 4) 5 Lee Sånna. Här snackar vi bättre än raden. Ok en vinst på 51 försök är inget bra CV men här har vi en stänkare De Luxe.

V86 5) 5 Il Duce Boko från formstall och dito kusk är väl hästen att slå.
Vill dock hissa en stänkar varningsflagga för distansgynnade 2 Alicia Bore. Barfota är ++.

V86 6) 8 Vincent As. Grym stayer. Spikförslag trots årsdebut.

V86 7) 6 Mellby Drake. Har två Vincennes ägg i korgen. Men i normal (fjolårets) författning är det hästen att så. Psst Viking Kronos avkomma.

V86 8) 2 Sebastian Journey har Jorma läge och Melkko hästen kanske kan hålla undan med lite försynt maning av eleganten Kontio.
5 Chapuy med formtoppade Guldtanden gör intressant årsdebut. Hästen har ju normalt mycket spring i benen och bör bevakas.
12 S.G. Charpentier står hårt inne och är väl bortlottad men får en stänkarvarning på Örjan läge och kanske överpace om någon Solvallakusk törs utmana papa Jorma Guldtanden kör nog på chans.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
viking90 (+8)

Senast redigerad av Efterhandaren den 2020-03-20 klockan 18:06.
Efterhandaren är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-03-22, 16:43   #4
 
Reg.datum: jul 2018
Ort: Halland
Inlägg: 5 343
Sharp$: 15381
Standard

Kollat i listorna en del under helgen, fortfarande långt kvar tills Onsdag så får försöka läsa lite intervjuer osv men som det ser ut nu som spikar jag högst troligt Vikens High Yield & Vincent As!

Roliga streck kan vara 11 Jobie Storm i avd2 som gjorde ett jätte bra lopp senast och drog fram vinnaren Rally hans genom sista kurvan och blev slagen in mot linjen.
Hästen har dock aldrig vunnit men värd vinst är hon!

4 Ivory di Quattro (avd4) blir nog en A-häst för mig i mitt tillsammanslag, Dwight Pieters är en talangfull kusk och kör här en startsnabb häst, i samma lopp missar jag inte IT Inventor med Elias Strandberg!
viking90 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-03-23, 21:51   #5
 
KalleKluts avatar
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 1 714
Sharp$: 5158
Standard

Några rensare som definitivt kommer med på min lapp.

Avd 4. 11 I.T.Inventor har lite snabba pengar på sig men som han gått ute i spåren! Det luktar lite körning mellan några ekipage och då kommer Strandberg flygande.

Avd 6. 6 Global Unspoked (spik för egen del) Jag tycker att Oskar gör det förbannat bra med sitt stall både vad gäller styrningar och träning. Toppform och bör få ett fint upplägg med 3 volter och bara 10 hästar. Med oklar form på Dahléns häst så litar jag stenhårt på G U.

Avd 7. T Uhrberg rattar 1 Global Takeover som nog håller ledningen initialt. Bör hamna som sämst på 3e inner efter 500m. Har en fin spurt att tillgå när open stretch kommer.

Avd 8. Får vi se Åke ladda med 5 Chapuy efter vintervila? Med den utgångspunkten så bör 6 Concrete Dee hamna som sämst 3 ytter. På så vis så slipper Haugstad bränna för mycket från start och kanske få en "välförtjänt" seger med tanke på senaste tidens dråpslag haha. Om han nu inte bränt psyket på sin häst
KalleKlut är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-03-23, 21:59   #6
 
HuBBaBuBBas avatar
 
Reg.datum: jul 2012
Inlägg: 10 444
Sharp$: 1750
Standard

2 Heavenly May 2,25% ... inte många här som har kvalat in till Oaks-finalen.
Anmäld barfota bike men det kanske ändras. Ett lopp i kroppen kanske är för lite med tanke på distansen.
Blir nog ett vågat lås på 2,6,11 här men ska man gå säker ska 1,3,5 med.

8 Betting Queen är bra men spåret och avsaknad av lopp gör det svårt över 2640.

Senast redigerad av HuBBaBuBBa den 2020-03-23 klockan 22:11.
HuBBaBuBBa är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-03-23, 22:09   #7
 
Reg.datum: jul 2014
Inlägg: 725
Sharp$: 3414
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av HuBBaBuBBa Visa inlägg
2 Heavenly May 2,25% ... inte många här som har kvalat in till Oaks-finalen.
Anmäld barfota bike men det kanske ändras. Ett lopp i kroppen kanske är för lite med tanke på distansen.
Blir nog ett vågat lås på 2,6,11 här men ska man gå säker ska 1,3,5 med.
Jag gillar vågade lås!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
HuBBaBuBBa (+3)
Santorini är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-03-24, 06:05   #8
 
HuBBaBuBBas avatar
 
Reg.datum: jul 2012
Inlägg: 10 444
Sharp$: 1750
Standard

Avd 3.

6 Jeppas Tarpun är superintressant. Vann ju på ett fantastiskt sätt på Färjestad sist.
Gillar att det är en Axevalla-tränad häst nu av formtoppade Johan L Sundgren (Restless Heart, Jasmin Band)
Visade härlig inställning!

Spårtrappa och då åker 5,6,7,8,13,14 med per automatik med.. 1an är bra så den åker med såklart, 11 är för stor favorit för att ha vunnit på kort sist och med bakspår nu. 5 No Limit La Ma 4-5% ?????
och 14 Far From Over måste ju bara med när Adrian kör en skräll dessutom.

12 Milos Ganador skulle kunna skrälla med en hemmatränad (bra tider & och tuffa race) skrällkusk Micke J

Låg klass över 2640am luktar skräll med storfavorit från bakspår. Hoppas jag har rätt eftersom jag garderar loppet.

Senast redigerad av HuBBaBuBBa den 2020-03-24 klockan 06:23.
HuBBaBuBBa är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-03-24, 07:58   #9
 
HuBBaBuBBas avatar
 
Reg.datum: jul 2012
Inlägg: 10 444
Sharp$: 1750
Standard

Vilken av Drakarna vinner DD-1? 6 Mellby Drake eller 9 Mack Dragon
HuBBaBuBBa är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-03-24, 08:18   #10
 
Reg.datum: jul 2017
Inlägg: 3 841
Sharp$: 11385
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av HuBBaBuBBa Visa inlägg
Vilken av Drakarna vinner DD-1? 6 Mellby Drake eller 9 Mack Dragon
Ja spikar Mack
zimonzzon85 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-03-24, 08:20   #11
 
Reg.datum: jul 2017
Inlägg: 3 841
Sharp$: 11385
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av zimonzzon85 Visa inlägg
Ja spikar Mack
Speedy face kanske sätter fart på loppet så de gynnar Mack?
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
HuBBaBuBBa (+9)
zimonzzon85 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-03-24, 08:31   #12
 
HuBBaBuBBas avatar
 
Reg.datum: jul 2012
Inlägg: 10 444
Sharp$: 1750
Standard

Måste ju vara ett skämt att 8 Italiano Boko och 7 Titan Igiro står i 4 och 2%
Jesper Olsson och speciellt Magnus A Djuse är väldigt duktiga kuskar.
Hybrid och barfota anmält på 8 Italiano Boko och är intressant om det står sig. Detta lopp blir det körning i. Hoppas 2 och 4 kör död på varann. 11 IT Inventor och 12 Bordeaux Doc åker oxå med. 9an hoppar jag över tror jag men dumt kanske om man garderar brett.
HuBBaBuBBa är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-03-24, 08:34   #13
 
Reg.datum: jul 2017
Inlägg: 3 841
Sharp$: 11385
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av HuBBaBuBBa Visa inlägg
Måste ju vara ett skämt att 8 Italiano Boko och 7 Titan Igiro står i 4 och 2%
Jesper Olsson och speciellt Magnus A Djuse är väldigt duktiga kuskar.
Hybrid och barfota anmält på 8 Italiano Boko och är intressant om det står sig. Detta lopp blir det körning i. Hoppas 2 och 4 kör död på varann. 11 IT Inventor och 12 Bordeaux Doc åker oxå med. 9an hoppar jag över tror jag men dumt kanske om man garderar brett.
Ett måste streck , håller med om Italiano Boko , med på 4 streck just nu
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
HuBBaBuBBa (+5)
zimonzzon85 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-03-24, 08:35   #14
 
HuBBaBuBBas avatar
 
Reg.datum: jul 2012
Inlägg: 10 444
Sharp$: 1750
Standard

Och glöm inte 4 D'laina och 7 Up To Me vid gardering av 5 Chapuy

Måste väl nämna Concrete Dee men helt ärligt så tycker jag inte hästen har nån vinnarskalle och inga märkvärdiga tider heller att tala om samt en kusk som är lite si sådär. Men när norrbaggen står i 4-5% så är det ju lite intressant ändå och blir det hård körning och 5an behöver loppet för att Jorma svarar som finska gasglada kuskar gör.

Senast redigerad av HuBBaBuBBa den 2020-03-24 klockan 08:44.
HuBBaBuBBa är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-03-24, 10:46   #15
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 11 897
Sharp$: 25959
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av HuBBaBuBBa Visa inlägg
2 Heavenly May 2,25% ... inte många här som har kvalat in till Oaks-finalen.
Anmäld barfota bike men det kanske ändras. Ett lopp i kroppen kanske är för lite med tanke på distansen.
Blir nog ett vågat lås på 2,6,11 här men ska man gå säker ska 1,3,5 med.

8 Betting Queen är bra men spåret och avsaknad av lopp gör det svårt över 2640.
Heavenly är min andrahäst också. Men Super Sarah först och Nana blir nog först tredjestreck.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
HuBBaBuBBa (+5)
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg


td