Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2020-09-29, 18:17   #1
 
Reg.datum: jul 2011
Inlägg: 2 549
Sharp$: 5341
Standard

V75 SKELLEFTEÅ 3/10 oktober 2020


Björn Karlsson tänker jag inte spika till den procenten.
__________________
Som ofta bäst när det gäller.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
SO (+10)
Spiken64 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-09-30, 12:13   #2
Rob
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 946
Sharp$: 3081
Standard

Pave Faks första garderingsstreck?

Annars var ju inte procenten på seismic wave så roligt heller...

Rolig chansspik blir elsa mearas i fjärde, dags o stoppa dit nosen först nu.
Rob är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-10-01, 09:53   #3
 
KalleKluts avatar
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 4 170
Sharp$: 9333
Standard

När Nurmos och Goop skickar upp ett gäng till Skellefteå så kan vi räkna med 99,9% chans att det blir jackpot på 5r och eventuellt 6r
Lägg till Bergh och Båth på det..
KalleKlut är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-10-01, 22:38   #4
 
mr_stylezs avatar
 
Reg.datum: nov 2011
Ort: Lund
Inlägg: 2 672
Sharp$: 5198
Standard

Tycker det ser ut att vara många överstreckade till på lördag, skönt!
Har gått igenom omgången 3 tim nu ikväll och kunnat plocka bort flera betrodda vars procent är alldeles för höga genemot chansen.
Får se hur många av dem som vinner på lör, säkert hälften iaf :P

Nedan följer de jag tar bort pga för hög spelprocent (kan såklart ändras till inlämning på lördag)

1: 12,9. Pokerface alldeles för uppskriven. Drogs iofs bakåt sist men tog ju inget då den väl fick fritt sista 200 heller, hur ska den vinna från spår 12 trots Goop? Nej det tror jag inte på.
9 Duger inte fartmässigt här tror jag. Näst senast spurtade tex nr 7 Pacino Brave ned den med lätthet, tog väl 20 m på den på upploppet bara....

2: 11 (Helt obegriplig procent på den på 3140 gäller det o ha innerspår och vara med där framme, det har Jensa tjatat om 1 miljon ggr och det stämmer) 10 och 8 har liknande procent men är mycket bättre hästar, mer förståeligt på dessa.
Omgångens mest överstreckade, rätt procent här vore väl kanske 3%.

3: Här ligger väl procenten rätt ok tycker jag, ingen speciellt överspelad, kanske 7 Bellfaks då, nästan garantigalopp från det spåret över kort distans..

4: 1 Har visat klar begränsning senaste loppen, håller troligen inte ut 4 från start här och sen kommer säkert 10 farandes med mot spets.. Duger inte till vinst.

5: Man vill ju säga 6an här men den ska såklart vara dunderfavorit.. ändå är procenten i överkant. 75% hade jag absolut kunna köpa men nästan 85... njae.. Jag tar nog med Marcelleria här från perfekt spår, avskydde banan senast vilket Bergh var tydlig med, toppform före dess, mot spets här och släpper, får bra lopp oavsett.

6: Hittar inget spec, mer en del understreckade isf...

7: 1. Ska den verkligen vara andrahandare här? Inte distansgynnad direkt och så ska den först lyckas hålla ut 5 och framförallt 6an, sen ta emot 11an om den är lika bra som sist och även om den sviker har vi 7 som har nått toppform igen, samt 9 10 12 som är erkänt bra kortloppare... Tillåt mig tvivla starkt. 8% ngt sånt är mer rimligt.


Så nu kan ni välja spikar av hästarna ovan 3-4 st sitter säkert =)
__________________
Kuskar som inte försöker vinna, kanske inte bör vara kuskar.....
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
qwerta (+10), monimaker1 (+10), asgaya3141 (+10)
mr_stylez är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-10-01, 23:33   #5
 
Reg.datum: aug 2018
Inlägg: 591
Sharp$: 5514
Standard

Jag har gått igenom fem avdelningar noggrant inför lördagen. Den som orkar kan läsa igenom det.

AVDELNING 1

A-HÄSTAR

1 Mellby Granat (36%)

B-HÄSTAR

12 Västerbo Pokerface (18%)
6 M.C.C.Orlando (12%)

B/C-HÄSTAR

3 ANTHEM (8%)
4 MELLBY GUAVA (7%)

C-HÄSTAR

8 Swagger (5%)
9 Faster Than You (4%)
5 Global Upset (4%)
7 Pacino Brave (2%)
11 Don Draper (2%)

D-HÄSTAR

2 Kingofthehill F. (1%)
10 Mr Sånna (1%)


SPETSANALYS

1 Mellby Granat har startat från spår ett i volten en gång tidigare, då som tvååring. Den gången var det inget snack och dåvarande körsvennen Björn Goop vände direkt till spets utan problem. Han fick även upp farten bra från spår åtta i volten på Årjäng i somras, även om Robert Bergh inte prickade klockrent då. Nu kör Ulf Eriksson och det är ett plus jämfört Bergh själv. Med tanke på att hästen har visat prov på att han får upp farten snabbt ska spetschansen ses som god och det vankas någon form av skygglappar, vilket han har gått med i flera starter på slutet. Det finns även chans att han kan få överta om han blir överflyglad.

2 Kingofthehill F. har hållt upp ledningen från spår ett i volten, men visat att han även hanterar mer snäva spår. Man har respekt för motståndet och det troliga är att man söker sig ned på innerspår direkt. Inte spetsaktuell.

3 Anthem är den som främst utmanar Berghs häst om spets. Stoet är väldigt rask ur volten och även lite snävare spår bekommer henne inte vilket hon visade på Boden den 22/3 under fjolåret. Från spår två på tilläggsvolten var hon klart raskast. Spår tre är klart bra för henne men även om hon skulle lyckas att ta sig förbi från start är nog Magnus angelägen om en rygg över distansen, det är trots allt ett sto som står hårt inne på pengarna.

4 Mellby Guava är snabb ur volten och kuskförstärkt med Erik Adielsson som är en av Sveriges skickligaste kuskar med startmetoden. Hästen har dock snabba hästar innanför sig och med ett snävt spår ska det mycket till om ekipaget ska nå först fram. Oavsett är det dock en ryggresa som gäller då hästen trivs bäst med den melodin.

5 Global Upset är en av få hästar som skulle kunna tänkas prova i tät om han kom dit, men vi har svårt att se det. Hästen har inte visat tillräcklig snabbhet i volten för att kunna ta sig förbi dessa konkurrenter från ett snävt spår och accelerationen efter en bit är något begränsad.

6 M.C.C.Orlando är medel ut och det gäller att Wäjersten prickar rätt om han ska kunna vara med där framme direkt trots springspår. Lyckas han få iväg sin häst bra tål han att köras offensivt mot tät och skulle Mellby Granat blir överflyglad är det inte helt osannolikt att Wäjersten är först framme och ställer frågan. Hästen trivs bra med jämnt tempo och kostar inte inledningen för mycket kan kusken tänkas prova.

7 Pacino Brave har haft springspår en gång tidigare, då ensamt och han öppnade hyggligt. Men han visade precis som vid flera andra gånger i voltstart en begränsning gällande explosiviteten efter en bit. Nu är det spår sju, vilket är svårare än sjättespåret och det blir tufft att ta sig förbi invändiga även om Ohlsson är skicklig och ofta träffar rätt. Men han saknar explosiviteten och möter snabba hästar.

SPETSCHANS

1 Mellby Granat - 59% (Rygg ledaren: 4 Anthem Utvändigt: 9 Faster Than You)

6 M.C.C.Orlando 25% (Rygg ledaren: 4 Anthem Utvändigt: 12 Västerbo Pokerface)

Övriga - 16%


LOPPANALYS

Småöppen inledning där Klass 1 ska avgöras över medeldistans med voltstart. Från innerspåret hittar vi 1 Mellby Granat som kan öppna över medel i volt. Nu vankas det dessutom skygglappar då man är angelägna om att hitta till front och prickar Eriksson starten bör ekipaget ha vettig chans att svara springspårshästarna, varför hästen gäller som knapp spetsfavorit. Från den positionen kan han stoltsera med 2/3.

Utmanar om ledningen gör främst 6 M.C.C.Orlando som gick positivt senast efter ett längre uppehåll. Då avslutade han 11,5/800 med god spänst över mål. Hästens trivs dock bättre med ett jämnt och hårt tempo i loppen då han är mer stark än snabb och det är ingen man bara sveper ett fält med genom att begära riktigt låga farter. Därför är läget den här gången passande då han startar från springspår. Hästen kan öppna medel och med lite extra fart utifrån ska spetschansen vara hygglig om kusken prickar starten.

”Börje” hoppar upp på Nurmostränat för första gången och det är alltid intressant. Nu beror det visserligen på att Jorma är över i Finland och kör, så man ska inte dra några större växlar av att det är extra påställt när det är kuskbyte. 12 Västerbo Pokerface har svarat för flera starka insatser på sistone och senast blev allt fel. Först hängandes i spåren, och senare i loppet drogs hästen bakåt på bortre långsidan. 300 kvar fick han fritt och klockades då till 11/300.

Goop från tolfte nu och han lär säkert chansa lite från start för att komma ned någonstans längre fram i andraspår. Lyckas han med det bör ekipaget blanda sig i striden för styrkan har han via Echo-blodet och aktuell kusk är skicklig på att hålla igång hästarna över upplopp.

3 Anthem är snabb ut och trots att märren står hårt inne i loppet ska hon inte nonchaleras. Going Kronos-avkomman är fint stammad och besitter höga toppar. Hon har tyvärr dragits med fräschörproblem, men man har lagt om träningen och hon är i fin dagsförfattning. Närmast segrade hon från dödens i ett spårtrappelopp för ston och hon vann i bekväm stil efter 14,5/800. Hon behöver givetvis höja sig för att ha någon chans i det här sällskapet, men rygg ledaren ska inte nonchaleras och den lilla skogsstigen (Open-stretch) finns alltid tillgodo över upploppet.

4 Mellby Guava gick klart bra senast trots en resa i andraspår mot bra hästar i Diamantstofinalen. Nu lämnar ”Rogge” över tömmarna till Erik Adielsson och det är givetvis en väldig förstärkning, speciellt när det gäller voltstart. Hästen öppnar klart bra även med tränaren i sulkyn och med Erik upp kan det bli riktigt bra trots snävt spår. Outsider.


AVDELNING 2

A-HÄSTAR

1 One Kind Of Art (33%)
10 Leave Your Sox On (22%)
8 Prime Lini (18%)

B-HÄSTAR

11 Golden Boy Sisu (7%)
2 Shut Up And Dance (6%)

B/C-HÄSTAR

6 Ingesson (4%)
7 Zodiac Kronos (3%)

C-HÄSTAR

12 Joyness (2%)
5 Bang Boomerang (2%)

D-HÄSTAR

4 Let’s Dance L.A. (1%)
3 Blue Bell (1%)
9 Wally Cocktail (1%)


SPETSANALYS

Det kryllar inte av startsnabba hästar i det här långloppet och på sin höjd öppnar hästarna något över medel.

1 One Kind Of Art kan lägga iväg ganska bra och ska ses med relativt goda chanser att försvara innerspåret. Han har startat från spåret tre gånger tidigare och skött sig i starten varje gång. ,ed Haugstad öppnade han klart över medel och höll ut hästar som Brother Bill initialt. Då också med vanlig vagn, precis som det är anmält med nu. Spetsfavorit.

2 Shut Up And Dance är långsam ut bakom bilen och knappast spetsaktuell. Dunder låter dock nöjd med att sitta i andraspår, varför vi kan vänta oss en lugn start där han inte har någon större tanka på att hitta ned på innerspåret.

3 Blue Bell är precis som många Triton Sund-avkommor inte särskilt rask från start och med en långsam häst invändigt blir han över från start och riskerar vingel.

4 Let’s Dance L.A. har inte visat någonting som tyder på att han ska kunna blanda sig i någon spetsstrid. Hästen är nu anmäld barfota, vilket är en balans som han har testat en gång tidigare och då galopperat. Slår det väl ut i den här starten kan han möjligen öppna något förbättrat och på sin höjd ta sig förbi de två invändiga.

5 Bang Boomerang är under utveckling och med det brukar startsnabbheten också komma. Hittills har han dock inte visat att han kan öppna nämnvärt och på sin höjd är han tillräckligt snabb för att hitta ned i andraspår tidigt. Inte mer.

6 Ingesson är en stor och tung häst som lever på styrkan. Startsnabbheten är däremot en av hans svagare sidor och vi kan inte räkna med någon snabbstart. Han öppnar knappt medel vid full laddning och har inte explosivitet nog att trycka sig förbi hästar, varför han får sökas ned i andraspår succesivt.

7 Zodiac Kronos öppnar medel vid full laddning, men då krävs det helstängda huvudlaget för att han ska bli mer skärpt då det är en ganska slö häst som inte tar i helt annars. Han saknar även den där explosiviteten i startögonblicket som många hästar har nytta av och får därmed svårt att blåsa förbi invändiga hästar. Nu blir det endast ett open-eye huvudlag likt senast och räkna inte med att han är med i någon startrusning. Det blir att söka position.

8 Prime Lini är stallkamrat till ovanstående och Nurmos håller hästen ganska högt. Hästen kan öppna över medel vid laddning och känslan vi får är att han är som snabbast med spår längre ut varför inte läget behöver vara fel med flera starttröga konkurrenter invändigt om sig. Björn gör säkerligen ett rejält försök framåt, men att ta sig förbi stallkamraten blir svårt. Som bäst positionen i rygg på ledaren. Andrahandsfavorit till spets då favoriten är osäker emellanåt och kan galoppera.

SPETSCHANS

1 One Kind Of Art - 60% (Rygg ledaren: Prime Lini Utvändigt: Leave Your Sox On)

8 Prime Lini - 15% (Rygg ledaren: Let’s Dance L.A. Utvändigt: Leave Your Sox On)

Övriga - 25%

LOPPANALYS

Tre varv med autostart och det brukar sällan hända så mycket i dessa lopp. En betrodd till ledningen och sedan lågt tempo då ingen vill sätta upp tempot utvändigt över lång distans.

1 One Kind Of Art är en av loppets bästa hästar och från spåret är han spetsfavorit med starttröga konkurrenter utvändigt. Det är första gången han är ute över tre varv, men det är en stark häst som ger intrycket av att hantera distansen på ett bra sätt. Tempot lär dessutom inte skruvas upp nämnvärt förrens under slutvarvet och får han fuska bort en del blir han svår att plocka ned från spets, varifrån han har 2/2.

Tuffast emot är 10 Leave Your Sox On som ger ett mycket fint intryck. Salmelas toppstammade ämne har visat sig vara benhård och tål att lägga flera speeder i loppen. Tuffare emot nu, men han är mogen uppgiften. Senast vann han med enkelhet från dödens och gången innan lämnade han samtliga konkurrenter runt slutkurvan efter 10,5/800, åkandes. Hästen är under stark utveckling och Ohlsson är nog angelägen om att avancera fram till dödens efter en bit, då hästen strider bra utvändigt.

8 Prime Lini körs den här gången av Björn Goop, som är Jormas ersättare under dagen och det troliga scenariot är att han laddar framåt då han har en häst som kan öppna. När stallkamraten är spetsfavorit bör det inte bli någon längre körning dessa emellan, men det faktum att de kommer från samma stall gör också att det blir lättare för Prime Lini att bli nedsläppt i ledarryggen. Det är en högst gynnsam position över tre varv och är det på något sätt han ska vinna loppet är det om han kan slå av One Kind Of Art på speed efter en förnäm resa. Skulle dock scenariot inträffa att Nurmos andrahäst galopperar ligger vägen öppen för spets och i den positionen har hästen 3/3.

11 Golden Boy Sisu hängde med bra till andraplatsen efter en invändig resa senast på V75. Det här är en långklivad Love You-avkomma som är mer stark än snabb, varför tre varv inte bör vara några problem. Han är dock ganska hygglig på att växla tempo, vilket han har visat vid attackerna bakifrån och näst senast såg han läcker ut när han svepte fältet via 11/800. Inte avsågad.

2 Shut Up And Dance hamnar i kön, men Robert Dunder sitter bakom en häst som tål jobb och som strider in i det sista. Senast utmanade han Bridge Jumper trots utvändigt löpning och lite slit med aktionen runt sista sväng. Den hästen är bra och det är knappast tuffare motstånd nu. Med lite klaff dyker han upp där framme igen.

AVDELNING 3

A-HÄSTAR

5 Tangen Haap (49%)
2 Pave Faks (18%)

B-HÄSTAR

4 Mel Odin (15%)

B/C-HÄSTAR

6 Myr Faksen (7%)

C-HÄSTAR

1 Philip Ess (3%)
7 Bellfaks (2%)
11 Art Kjarvald (2%)
10 Faste Viking (1%)
12 Lome Diamant (1%)

D-HÄSTAR

3 Bro Viking (1%)
8 Forspärla (1%)

SPETSANALYS

1 Philip Ess öppnar över medel och höll ut Tangen Haap näst senast. Hästen har 2/2 i front, däribland derbysegern. Men med tanke på att han inte har vuxit in i eliten så som man hade hoppats körs han sällan i front nuförtiden och här riktar Ohlsson in sig på att söka ryggen på Mel Odin som laddas framåt.

2 Pave Faks styrka ligger inte i startsnabbheten och han öppnar som bäst medel om han är mogen för att laddas lite. Tangen Haap tog utan problem en längd på honom på Bollnäs i augusti och även om Ove A kan trycka av honom lite mer nu är det inte aktuellt att blanda sig i någon spetsstrid.

3 Bro Viking kan lägga iväg hyggligt vid laddning men har inte farten som räcker här. Man är även inne från stallet på att direkt söka position och sedan försöka lifta med så gott det går.

4 Mel Odin öppnade klart bra från samma läge för fem starter sedan men kunde inte trycka sig förbi Sjö Vinn initialt. Nu är det endast Philip Ess som kan öppna bra invändigt och denne söker tidigt rygg, varför Mel Odin ska ha goda chanser att tidigt sitta placerad i tät.

5 Tangen Haap kan öppna över medel vid laddning men det räcker inte för att ta sig förbi Mel Odin från start. Karlsson kan tänkas prova att köra till efter en bit men det troliga är han blir utsvarad och får harva i dödens.

6 Myr Faksen öppnar likvärdigt med Mel Odin vid full laddning men tar sig knappast förbi med spår utanför. På Hagmyren möttes de från samma spår och distans ifjol och då öppnade de ganska likvärdigt de första stegen innan Faksen söktes ned i andraspår. Det blir nog ungefär samma melodi nu då Goop lär vara sugen på Tangen Haaps rygg.

7 Bellfaks är en svår häst även om han börjar bli något mer pålitlig. I autostart går det dock fort från början och det gäller att han har benen med sig om han ska kunna komma iväg hyggligt. Kan hästen laddas iväg något är han medel ut, men det är ingen spetsfaktor och Djuse söker sig ned i andraspår.

8 Forspärla har sin bästa bit till slut i loppen och söker som så ofta annars position även här. Han ställs mot snabbare kallblod nu och inte alls snabb nog för att det ska finnas fog att ladda. Söker sig nedåt i banan.


SPETSCHANS

4 Mel Odin - 75% (Rygg ledaren: 1 Philip Ess Utvändigt: 5 Tangen Haap)

5 Tangen Haap - 15% (Rygg ledaren: 4 Mel Odin Utvändigt: Pave Faks)

Övriga - 10%


LOPPANALYS

Kallbloden gör upp i Steggbests Minne och det brukar sällan skrälla. Det luktar inte någon större överraskning den här gången heller och 5 Tangen Haap blir rättmätig favorit från ett bra spår. Karlsson har siktat hit och från spår fem är det framåt som gäller. ”Haapen” sticker ut i fältet och även om det vankas svar invändigt är hästen tillräckligt bra för att vinna även från dödens. Kusken är även inställd på att det kan vankas svar invändigt men han tar gärna positionen utvändigt ledaren då han vet att han har bästa hästen. Det låter mycket bra inför loppet gällande favoriten och det vankas även norskt huvudlag för första gången i karriären på elvaåringen. Det är alltid intressant och med den extraväxeln är han än mer het. Normalt svårslagen och givet tips.

Hästen är som nämnt klassen i gänget, men man ska ändå ha med sig att Björn Karlsson inte är någon toppkusk och när han sitter med en storfavorit där huvudscenariot är positionen utvändigt ledaren bör man syna denne.

4 Mel Odin är initial spetsfavorit och Melander har indikerat att han gärna vill göra det så svårt för favoriten som möjligt, varför han då tänker svara spets. En position han har 1/4 i. Kusken brukar inte lägga sig på rygg och det såg vi bland annat för fem starter sedan då han körde ordentligt mot Pydin och öppnade första 500 på en 18-tid. Han kunde sedan inte svara denne men liftade med i rygg och kom i mål på 1.20,8 efter ett högt tempo loppet igenom. Aktuell kusk är inte särskilt vass, men i spets kan han köra och hästen klarar en 20-tid när han är på topp. Ska han hålla undan för en pressande Tangen Haap krävs det att han är förbättrad, men formen sitter där vilket han visade bakom Månlykke A.M. i SM.

Det främsta motbudet till favoriten är dock inte spetshästen utan tuffe 2 Pave Faks. 143 starter och 73 galopper är inget rolig läsning, men han har ruggiga toppar när han travar. Det såg vi inte minst i somras när han var med i samma lopp som Odd Herakles skulle försöka slå världsrekord på Leangen. Han klev på i dödens 700 kvar och avslutade 18/800. 19,4 stannade segertiden på och det väger tungt i sammanhanget. Ove A Lindqvist upp nu, vilket är ett plus då han har gjort det mycket bra med den här svårkörda hästen. 7/11 gånger har han fått runt honom felfritt. Ove tänker vara med i matchen tidigt och har han hästen med sig provar han lite från start. Han har inte snabbheten för att svara ut flera av de utvändiga men i bästa fall kan han placeras i tredjepar utvändigt.

Det är anmält med barfota runt om, vilket är en balans han aldrig har travat i på tre försök. Men han såg fin ut som fastlåst bakom Odd Herakles och Tangen Haap med flera i Augusti. Då travade han utan bakskor från identiskt läge och lyckas Ove hålla honom i skinnet nu kan det ge en positiv effekt. Motbud.

Börjar åldern ta ut sin rätt på hedershästen 6 Myr Faksen? Han har inte kommit upp i normal kapacitet under året, men till hästens fördel brukar han gå bra i just det här loppet och han slutade ifjol tvåa bakom Lome Brage. I våras kunde han dock inte alls haka på nämnd över kort distans, trots ett lopp i rygg på ledaren. Han var svag den dagen och ställdes sedan av för ett sommaruppehåll. Hästen har varit sådär på slutet, men Goop upp för första gången är intressant och brukar kunna ge en bra effekt. Behöver dock ryggresa och en del klaff, då är han väldigt speedig när han lever upp till sitt kunnande. Den diffusa formen går dock inte att undgå och mot tuffa konkurrenter känns han inte särskilt het häst mot häst.


AVDELNING 4

A-HÄSTAR

12 Abrystir (24%)
4 Mellby Hope (17%)
7 Elsa Mearas (15%)

B-HÄSTAR

14 Elliann (7%)
1 Brida (7%)

B/C-HÄSTAR

13 Easy Creation (6%)
9 Fragolini Am (5%)
10 Queen Roc (5%)
15 Zolly (3%)
8 La Norna (3%)

C-HÄSTAR

5 Ava (2%)
11 Let It Happen W.W. (2%)

D-HÄSTAR

6 Re Love (1%)
3 Bag In Box (1%)
2 All Cash (1%)


SPETSANALYS

Ove A Lindqvist har tydligt deklarerat att han gärna vill köra i ledningen med 1 Brida. Ove kommer göra ett allvarligt försök att svara upp men ska han lyckas med bedriften krävs det att hästen öppnar förbättrat för Mellby Hope är klart snabbare och mer explosiv. Huvudscenariot är ledarryggen.

2 All Cash öppnade hyggligt senast, men hade stort anlopp efter strykning och mötte enklare hästar. Tuffare emot nu och hon får svårt att nå spets. Söker sig ned mot innerspåret.

3 Bag In Box öppnade hyggligt senast och är klart hygglig ut. Är dock ingen explosiv sort och kan knappast svara Båths häst utvändigt och får svårt att ta sig förbi Brida. Inte spetsaktuell och Mika får rikta in sig på att söka sig ned mot sargen.

4 Mellby Hope är väldigt snabb ur volten och har spetsat från springspår på tillägg. Senast hade hon spår två på tillägg och hade det inte varit några hästar framför hade hon brakat till ledningen. Spår fyra nu vilket inte är optimalt, men samtidigt är det inte några hästar utanpå och Erik får större frihet i volten, vilket han brukar ta tillvaro på. Hästen är mer explosiv än invändiga och ska ses med bra chans att tidigt sitta i ledningen.

SPETSCHANS

4 Mellby Hope - 72% (Rygg ledaren: Brida Utvändigt: Abrystir)

1 Brida - 20% (Rygg ledaren: Mellby Hope Utvändigt: Abrystir)

Övriga - 8%

LOPPANALYS

Diamantstoet den här dagen brukar gynna mellanvolten. I år är dock upplagan inte av den bättre och det är överlag ganska begränsade hästar på både start- och mellanvolten.

12 Abrystir räcker dock långt i de här sällskapen och Magnus A Djuse upp likt vid vinsten för två starter sedan är ett klart plus. Hon var tillbaka efter lång paus senast och det syntes att det fattades en del samtidigt som hästen låg på för mycket. Inför den här starten är däremot Roger påtagligt optimistisk och Going Kronos-märren är anmäld med maxad balans och utrustning. Hon får en spårsnål inledning från spåret och med flera ston som trivs bäst i ryggar är det inte omöjligt att Djuse kan syna dödens varvet kvar, varifrån hon kan visa sig vara tuffast.

4 Mellby Hope är en annan Going Kronos-avkomma men denne är inte lika enkel och agerar lite ojämnt. Hon var dock väldigt fin senast då hon länsade undan efter att ha pressats till ledning från tillägg. Här stöter hon på några tuffa märrar, men får hon fuska bort lite i spets kommer hon bjuda upp till strid.

7 Elsa Mearas har visat form en längre tid och är tidigt aktuell. Hästen öppnar bra och har goda möjligheter att sitta vettigt på det tidigt. Nu slipper hon hästar som Rossi Palema, Lipstick Tooma och Unique Juni, vilka är några av de hon har stångats emot på slutet. Barfota runt om nu vilket är ett litet plus jämfört med när bakskorna sitter på och hästen tål att göra en del själv i loppen.

Från dubbla tillägg ska 14 Elliann försöka jaga ikapp fältet och det är hon vad vid. Senast såg hon däremot trög ut och krafterna tröt runt sista sväng, men hon gick trots allt nytt rekord över 2180 meter så det tar vi med oss. Hon slutade då bakom ovanstående Elsa Mearas, men denne fick också en invändig löpning och tvingas de bättre hästarna ut i spåren för lite jobb den här gången kan hon bli farlig. Uppgiften är allt annat en enkel men har hon en bra dag är hon tung i spurten och till låg procent får hon inte nonchaleras.


AVDELNING 6

A-HÄSTAR

13 Very Kronos (38%)
12 Apollon de Kacy (20%)

B-HÄSTAR

1 Enriko Ha (10%)
2 Algott Zonett (8%)
14 Hard Times (6%)

B/C-HÄSTAR

5 Xanthis Coktail (4%)
3 Mellby Fog (4%)

C-HÄSTAR

6 Zorro Swing (3%)
9 Hunkydoro Degato (2%)

D-HÄSTAR

8 Owen Face (1%)
11 Coal Trader (1%)
7 Digital Engine (1%)
10 Tempel L.B. (1%)
4 Hunter Dillon (1%)


SPETSANALYS

1 Enriko Ha är stabil i voltstart och körs av en toppkusk som inte ger bort något gratis till övriga. Ekipaget har öppnat bra från spåret tidigare och Björn kan begära en hel del av honom direkt när han vänder upp, vilket är till stor fördel då det återfinns några kvicka hästar utvändigt i loppet. Med avsaknaden av springspårshästar ses spetschansen som mycket god.

2 Algot Zonett har varit tacksam i voltstart på slutet och han har visat att han sköter liknande lägen utan problem. Han är inte tillräckligt snabb för att vara spetsaktuell, men öppnar medel och någon större risk för tappstart är det inte. Söker sig möjligen framåt i ett andraskede och kan få överta om det har förekommit körning initialt. Huvudscenariot är dock att Goop svarar upp spets tidigt och vill köra där.

3 Mellby Fog är kvick ur volten och trivs i ledningen där han har 3/3. Roger låter dock ödmjuk inför uppgiften och det låter mellan raderna som att det är att lifta med till en bra placering som gäller. Djuse lär därför ha siktet inställt på att nå ner i rygg på Enriko Ha initialt.

4 Hunter Dillon startar från snävt spår, varifrån han har tappat vid flera tidigare starter. Han har inget att göra med spetsstriden och viss galopprisk finns.

5 Xanthis Coktail öppnade bra från femtespåret den 11/6 på Dannero. Nu slipper han springspårshästar utvändigt om sig och får större anlopp, vilket kan göra några meter. Han är helt klart en faktor, men bör ändå få svårt att ta sig förbi Enriko Ha då denne får upp farten omgående.

SPETSCHANS

1 Enriko Ha - 65% (Rygg ledaren: Mellby Fog Utvändigt: Algot Zonett)

2 Algot Zonett - 16% (Rygg ledaren: Enriko Ha Utvändigt: Zorro Swing)

Övriga - 19%


LOPPANALYS

Stig Lindmarks styrkeprov har körts sedan 2011 och fem av gångerna har hästarna från dubbla tillägg hunnit fram. Mellanvolten har undantagshästen Nahar segrat från, han följde sedan upp det med att vinna samma lopp från dubbla tillägg senare. Bullyoung har även vunnit därifrån. Framspåren har vunnit två gånger, då i svaga upplagor. Tittar vi på årets upplaga ser vi tidigt att hästarna från dubbla tillägg ska ses med mycket goda segerchanser. Det står några hyggliga på start, men mellanvolten håller ingen högre klass och bör rundas.

13 Very Kronos blir rättmätig favorit och det är klart att han sticker ut i fältet. Det här är ett riktigt ämne och senast hade han kunnat placerats i ledningen om aktionen hade varit med honom runt första kurvan. Som oftast när hästen startar är det mycket snack om såvida han kommer att fungera eller inte. Statistiskt har han dock ett bra facit med voltstartsmetoden och räknar man in det franska systemet har han 6/7 felfria lopp varav fem vinster.

12 Apollon de Kacy har hittat höstformen ordentligt och visar att han fortfarande matchar eliten som tioåring. Hårdheten han har skaffat sig genom karriären har han stor nytta av i stayerloppen när han får sätta klorna i mer valpiga konkurrenter och han är benhård när han kastas loss. Det här är inte det tuffaste loppet han har varit ute i och det är faktiskt första gången han endast startar med dubbla tillägg på svensk mark. Han avslutade 10/800 senast och såg kraftfull ut över mål.

Det är farligt att dissa Goop i spets med en hygglig häst och 1 Enriko Ha är vid det här läget härdad i tuffa gäng på V75. Han kommer närmast från en fjärdeplats i Klass 1-finalen på Solvalla och det är en god merit. Här gör han sin första start över tre varv, men hästen har starka meriter över 2640 meter vilket väger tungt. Bland annat under elitloppshelgen då han slog av Lucky Base efter ett lopp i rygg ledaren. Då höll han även undan för Ganyboy och Global Unspoked via 11/500. Hästen har 4/5 i spets och leder det här stayerloppet länge.

Hästar med Spotlite Lobell som morfar bör alltid bevakas i långlopp och när mamman dessutom heter Hilda Zonett är det än mer givet. Dennes avkomma 2 Algot Zonett är en ”gammal” snackhäst som dragits med en del problem. Eller vad sägs om duellen när han var klar favorit i Breeders Crown mot Monark Newmen? Bergh pressade febrilt sista varvet och duon lämnade övriga med 12/1000 i en stenhård duell.

Hade hästen varit mera travsäker hade han sprungit in betydligt mer pengar vid det här laget. Det är bara att titta i vilka lopp han galopperat bort sig. Spelad till 6,33 i E3, spelad till 4,23 i Sommarfavoriten (mer spelad än Gareth Boko och Rajesh Face), spelad till 23,00 i ett stentufft Norrlands Grand Prix, samt spelad som favorit i E3 revanschen (mot hästar som Baron Gift och Handsome Brad).

Mellan alla galoppöden var hästen riktigt bra och i försöket till Norrlands Grand Prix höll han mycket bra efter att ha kört sig till ledningen via tredjespår. Han avslutade 10/800 men fick ge sig mot topphästen Muscle Hustle som tassade med i rygg och fick fritt.

Efter att ha varit borta två år från tävlingsbanan har han hittat stilen igen hos Wäjersten och framförallt blivit betydligt mer travsäker. 6/8 lopp har han gått felfri i under säsongen och två segrar samt två andraplatser kan han stoltsera med. Näst senast testade man även lyckan på V75 i ett Klass 2-försök, med en femteplats som resultat. Hästen såg fin ut i skymundan, men loppet blev fel för honom då det inte är hans melodi att spara speeden i ryggar och kastas loss. När han dessutom tvingas ut i fjärdespår runt slutkurvan är det bara att glömma den starten. Vi tar dock med oss att han avslutade runt 11,5/800 resan till trots, med god spänst över mål.

Hur det ska gå till om han ska vinna loppet är svårt att sia om, men någon ledning blir det inte och det låter som en lugn start aviseras från kusken, för att sedan avancera om tillfälle. Kan han placeras i dödens med två varv kvar kan jag absolut se honom plocka ned Enriko Ha. Men frågan är om han då orkar stå emot tilläggshästarna? Hästen kräver fast och fin bana då han lätt blir rullig annars varför det är värt att kolla banmästarens rapport.

14 Hard Times fick ge sig mot Apollon de Kacy senast, men insatsen var plusbetonad. Ohlsson avancerade tidigt fram till dödens och där tuggade han på via 14/2000. Hästen plockade med lätthet ner en svag Digital Ink, men fick ge sig mot Apollon och i rygg liftandes Selmer I.H. Tränare Åsebö låter uppåt inför uppgiften och allt tyder på att hästen står redo för en ny stark insats och den här gången slipper han förmodligen grovjobbet.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
qwerta (+10), exlee (+10), Tirich (+10), fweewea (+10), mr_stylez (+25), Liisa (+15), Gotland (+10), MikaF (+10), eveton (+10), sigh (+10), Executive (+5), mackpeter (+10), AndWes (+10), Basse (+10), viking90 (+100), Newstream (+10), greenj (+25), MorganL (+10), NAFETS (+20), Saeljarsnoken (+100), SakanAA (+25), DIF (+20), Torstens (+50), Lazlo (+77), bosseguldheden (+20), asgaya3141 (+5), Henkezan (+5), Desideen (+10), heddari (+50), Snubben (+25), mindmaze (+25), Greven-plast (+10), Ponken (+10), momo (+5)

Senast redigerad av Piraten den 2020-10-01 klockan 23:35.
Piraten är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-10-02, 10:02   #6
 
mr_stylezs avatar
 
Reg.datum: nov 2011
Ort: Lund
Inlägg: 2 672
Sharp$: 5198
Standard

Snygg genomgång! Tack och bock! Sånt här skulle man vilja se 4-5 st här på sharps göra inför varje onsdag och lördag, men tiden har man ju tyvärr sällan :/ (själv har man en 10månaders dotter härhemma som kräver det mesta av tiden tex så.. ibland önskar man det var 48 tim på en dag...) :P

Väldigt intressant att läsa andras tankar om lopp, spetsstrid och annat mer utförligt, man tycker ju alltid att man räknat ut det så bra själv men alltid nyttigt att jämföra med ngn annans syn på det hela!

Delar dina tankar rätt så väl, är väl på 12 avd 1 och 4 avd 4 vi skiljer oss åt mest kanske, då jag i avd 1 inte tror den är bra nog att vinna från 12espår helt enkelt mot dessa och 4an tror jag får släppa tät mot 10 som lär laddas från springspår på tilägg...
Annars är vi rätt så överens!
__________________
Kuskar som inte försöker vinna, kanske inte bör vara kuskar.....
mr_stylez är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-10-02, 10:12   #7
 
Reg.datum: aug 2020
Inlägg: 6
Sharp$: 259
Standard

Bra analys av omgången ,Piraten!
Mycket läsvärt.
Men du har kanske sett fel på One kind of art.
Den har ju 3 starter från spår 1 och har galopperat alla gångerna.
Tadeuz är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-10-02, 10:31   #8
 
mr_stylezs avatar
 
Reg.datum: nov 2011
Ort: Lund
Inlägg: 2 672
Sharp$: 5198
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Tadeuz Visa inlägg
Bra analys av omgången ,Piraten!
Mycket läsvärt.
Men du har kanske sett fel på One kind of art.
Den har ju 3 starter från spår 1 och har galopperat alla gångerna.
Om du kollar de tre loppen så har den gått felfritt alla gångerna från spår 1, det är först senare i loppen den galopperat.

Osäker häst är det helt klart, men inte från de innersta startspåren i början iaf, han bör absolut gå felfritt här, sen får man se senare i loppet huruvida den sköter sig
__________________
Kuskar som inte försöker vinna, kanske inte bör vara kuskar.....
mr_stylez är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-10-02, 12:19   #9
 
Reg.datum: aug 2020
Inlägg: 6
Sharp$: 259
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av mr_stylez Visa inlägg
Om du kollar de tre loppen så har den gått felfritt alla gångerna från spår 1, det är först senare i loppen den galopperat.

Osäker häst är det helt klart, men inte från de innersta startspåren i början iaf, han bör absolut gå felfritt här, sen får man se senare i loppet huruvida den sköter sig
Du har alldeles rätt där. Han galopperar inte i starten. Kollade loppen han gjort från spår 1.Jag antog att det var i starten han hade galopperat utan att kolla loppen. One kind of art är helt klart bästa hästen i loppet.
Vinner nog om den håller sig i trav och tar sig ut från innerspåret.
Den verkar ju inte vara någon snabbstartare.
Tadeuz är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-10-02, 15:27   #10
 
Reg.datum: nov 2014
Inlägg: 5 669
Sharp$: 50089
Standard

Jens Sjödèn V75 Skellefteå på Service Plays
hoola är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-10-02, 15:29   #11
 
Reg.datum: nov 2014
Inlägg: 5 669
Sharp$: 50089
Standard

Daniel Berglund V75 Skellefteå på Service Plays
hoola är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-10-02, 16:38   #12
 
Shooters avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 21 765
Sharp$: 37649
Standard

Jag tycker att det ser ut att kunna ge bra betalt i morgon.
Shooter är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-10-02, 18:18   #13
 
Reg.datum: sep 2013
Inlägg: 9 089
Sharp$: 21445
Standard

Piratens inlägg i natt var bland de mest genomgående jag hittills läst här på sharps. Jag brukar säga om mina vänners alkoholintag, att här är det inte kvalitet som gäller - det är kvantitet. Men Piratens analyser är kvalitativa och kreativt intelligenta presenterade logiskt och lättbegripligt. Tack och Respekt

Mitt bolagssystem i detta ögonblick har två spikar. I V75-5 startar 6 Seismic Wave. Denne valack går rakt upp mot eliten och kommer att starta i slutet av maj nästa år på Solvalla. Han blir dagens största favorit till 85 %. Men han vinner och spikas då jackpot på över 6 miljoner hjälper upp sjurättspotten.

Min andra spik blir favoriten 1 Mellby Granat i V75-1. Han tar ledningen SoS. Den kapablare konkurrenten 12 får svårt att runda fältet och hinner inte fram på det korta upploppet. En bra spik till 25 %.

Med dessa spikar finns utrymme för bra garderingar i övriga avdelningar.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Piraten (+50), Gotland (+25)
mackpeter är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-10-02, 20:30   #14
 
Reg.datum: aug 2018
Inlägg: 591
Sharp$: 5514
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av mackpeter Visa inlägg
Piratens inlägg i natt var bland de mest genomgående jag hittills läst här på sharps. Jag brukar säga om mina vänners alkoholintag, att här är det inte kvalitet som gäller - det är kvantitet. Men Piratens analyser är kvalitativa och kreativt intelligenta presenterade logiskt och lättbegripligt. Tack och Respekt

Mitt bolagssystem i detta ögonblick har två spikar. I V75-5 startar 6 Seismic Wave. Denne valack går rakt upp mot eliten och kommer att starta i slutet av maj nästa år på Solvalla. Han blir dagens största favorit till 85 %. Men han vinner och spikas då jackpot på över 6 miljoner hjälper upp sjurättspotten.

Min andra spik blir favoriten 1 Mellby Granat i V75-1. Han tar ledningen SoS. Den kapablare konkurrenten 12 får svårt att runda fältet och hinner inte fram på det korta upploppet. En bra spik till 25 %.

Med dessa spikar finns utrymme för bra garderingar i övriga avdelningar.
Tack så mycket, fina ord!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
mackpeter (+60)
Piraten är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-10-02, 21:39   #15
 
Reg.datum: nov 2010
Inlägg: 550
Sharp$: 1949
Standard

Jag är upptagen hela morgondagen och lämnar alltså in tidigt i dag. Som vanligt ska 2 av 3 A-hästar vinna.

Jag spikar 6 Seismic Wave i avdelning 5 (bästa hästen). Jag spikar även Cargo Door i avdelning 7 (spets och slut). Riktigt trist att Berglund har 6 Cargo Door som förstahäst, vilket borde innebära att strecken går upp emot 35-40% i morgon. Fortfarande spikvärt i min bok dock, även på de relativt höga procenten. Angående sista avdelningen så är 11 Cab Lane riktigt grym, men har bakspår. Blir svårt på 1640m att ta in det avståndet när det kommer att gå ruskigt snabbt. Första motbudet är 5 Fabian B.R som är mycket snabb ut – och det är det enda reella hotet för 6 Cargo Door i min bok. Jag spikar dock ändå.

Blir nog lite vinnarspel och raketer. Men där kommer jag skicka efterhandare om det är något att hänga i granen.

fweewea är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td