Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2020-12-20, 19:26   #1
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 152
Sharp$: 57009
Standard

V75-Solvalla 26 dec (finaler)


Den enda riktiga V75an under winterburst och även om det inte är någon av årets sportsligt bästa finalomgångar så ser det riktigt spännande ut. Är ju en riktig skräpomgång på Umåker dagen innan så känns bäst vettigast att lägga krutet på denna omgång för oss som inte spelar varenda dag året runt.

V75-1

Det känns upplagt för Exaudio Vici . Speciellt som den alltid går med skor tilll skillnad mot de flesta. En vettig spik att inleda med.

V75-2

Spelvänlig klass 2 final utan någon högre sportslig klass. Spontant säger jag Vicar (hemmaplan) före Trumpie, men kan bli fler här när man läst på.

V75-3

Veckans snackis blir om Very Kronos klarar spår 1 bak bilen utan galopp. Ja det gör den nog. Har inte galopperat tidigare från spår 1 och verkar väldigt mycket mer travsäker nu. Vinner troligen därmed om den inte blir fast och med Erik i vagnen löser nog även det sig. Disco Volante spetsar nog. Men kan bli rejäl körning mot Elain Web och det skulle troligen bara gynna favoriten.

V75-4

Inte sett Frankrikeloppet senast men oj vad bra Lugauers Devs Daffodil var senast i Sverige. Det intrycket gör att man inte annat än kan tro på vinst. Men ett fint lopp detta och ingen säker spik alls. Hur har den tagit långresorna?

Bra hästar för klassen på alla volterna. Alhambra Mail riktigt bra senast också.

V75-5

Även klass 1 finalen ser väldigt spelvänlig ut. Många tänkbara vinnare. Drar till med Upper Face som är en av många som kan vinna detta.

V75-6

Bronsfinalen känns också öppen. Van Gogh Z.S favorit troligen igen . Men skor runt om nu . Dock väldigt bra i finalen senast som Farlander Am vann på ett ruggigt sätt. Ingen sådan kanon i denna final. Beartime helt annat spår nu än på slutet men gynnad av barfotaförbudet och Jepson brukar hitta rätt resor oavsett spår.

V75-7

Här känns Night Brodde som en kul chansspik. Mycket bättre distans nu och brukar gå oerhört bra på just Solvalla. Kanonläge och dessutom bra spelvärde på den lite sämre insatsen senast. Men är ett lopp med fler tänkbara vinnare.

Efter Solvalla omgången känns det perfekt att ladda för Rommes V75a på måndagen. Söndag nästa helg Momarken med bara okända hästar.

Lycka till !
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Fulsprit (+5), ajvide (+15)
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-22, 16:13   #2
 
Reg.datum: aug 2018
Inlägg: 591
Sharp$: 5514
Standard

AVDELNING 1
HÄSTÄGARKANNAN - STAYERLOPP
3140 VOLT


SPETSANALYS:

1 Mirakel Håleryd står ensam på startvolten och kan lägga iväg ganska hyggligt. Tävlar han på topp är han inte sämre än hästarna på den första tilläggsvolten och allt talar för att Björn Goop kör i ledningen till en början. 6 Vikens Dome lär dock köras offensivt och vi kan nog räkna med att Bergh så tidigt som möjligt försöker överta ledningen från Goop.

SPETSFAVORIT: 6 VIKENS DOME

RYGG LEDAREN: 1 MIRAKEL HÅLERYD


LOPPANALYS:

6 Vikens Dome plockade ned Jeppas Tarpon från dödens via 1.13,0/1000 senast. Här stöter han på ett tuffare gäng, men har samtidigt ett läge som gör att möjligheterna är goda för att köra sig till ledningen en bit in i loppet. Han är duktig på att hålla farten och visade även 1.13,5/1000 från dödens på He’s Marvelous över tre varv på Romme i november. Då var han slagen i slutkurvan, men han bet ändå i och kom tillbaka lite över upploppet. Kan Bergh köra sig till spets här räcker det långt om han kan springa en 13-tid sista varvet igen.

Hästarna från ytterligare tillägg är dock lite tuffare och det ser ut att kunna bli en ganska förnäm väg fram för dessa. 10 Exaudio Vici är en stenkross som inte räds tuffa upplägg. Troligen synar Jorma dödens en bit in i loppet och då får ledarhästen bekänna färg. Han har dock inte visat att han klarar av att springa så mycket fortare än Vikens Dome sista varvet och han kommer att få kämpa. Det som talar för honom är dock att han gynnas utav skotvånget och att Bergh lär få lägga en speed för att ta sig till tät. Tipsetta.

Från ytterligare tillägg finner vi 13 Racing Brodda och uppgiften ser på förhand tuff ut med 80 meter tillägg. Det som talar för henne är att det kan lösa sig ganska bra då en del ekipage söker sig till sargen och lite körning mellan starka hästar. Racing Brodda är även hon stark, men framför allt speedigare än sina konkurrenter och formmässigt ser det positivt ut. Här gör hon första starten över tre varv men lång distans är normalt sett bara en fördel. Insatsen i sommartravets final visade hur höga toppar hon har och det är troligen den bästa insatsen hon har svarat för i karriären. 1.11,9 över lång distans där hon klockades till 1.09,2/1000. Banan var snabb den dagen, men insatsen svettig. Stämmer det med positionerna här och hon inte får för långt fram så kommer hon gå starka sista 700 och det är inte omöjligt att hon hinner fram.

Dessa tre känns allra hetast men jag måste ändå nämna 5 Ufo Jet som visade upp sig från sin bästa sida senast då han liftade med i rygg på Global Unspoked för att sedan lätt speeda förbi både denne och ledande Indra’s Secret precis innan mållinjen. Är han lika bra nu får de andra se upp om han får sin resa i draget.

9 Global Unspoked var sämre senast trots en ganska förnäm löpning, men blev ändå klart nerspeedad av Ufo Jet då. Hästen kan bättre och från stallet skyller man lite på balansen med tanke på banan och han är behandlad efteråt efter att inte riktigt ha varit helt fräsch. Här har han möjlighet att få en spårsnål resa från läget vilket är gynnsamt. Med tanke på att han kan bli lite bortglömd efter den senaste insatsen är han värd en plats på kupongen. Han kan trots allt mycket i ljusa stunder.


RANKING:

A-HÄSTAR

10 EXAUDIO VICI (32%)
6 VIKENS DOME (24%)
13 RACING BRODDA (18%)

B-HÄSTAR

5 UFO JET (7%)
9 GLOBAL UNSPOKED (6%)

B/C-HÄSTAR

11 GANYBOY (3%)
2 AMIGO RACER (3%)

C-HÄSTAR

1 MIRAKEL HÅLERYD (2%)
7 NAUGHTY BOY (1%)
8 MADRONJO (1%)

D-HÄSTAR

4 ILLER TOOMA (1%)
3 ANNA BAFFEL (1%)
12 BRITISH STEEL (1%)


AVDELNING 2
STL KLASS II, FINAL
2140 AUTO


SPETSANALYS:

1 Charles du Sud öppnar medel men kan inte hålla ut 2 Trumpie som är klar spetsfavorit. Westerholms häst är inte som allra kvickast direkt när bilen släpper, men när han får upp farten efter femtio meter går det fort, vilket gör att det är svårt att ta en hel längd på honom. Han har hållt ut snabba hästar som Hunt Am från spår två tidigare och har nu fördelen av att ha värsta konkurrenten i spetsstriden sida vid sida. 3 Stepping Moneyball tar inte längden på Trumpie och laddas Charles du Sud för fullt kan det även bli tufft att nå ner i rygg ledaren.

SPETSFAVORIT: 2 TRUMPIE

RYGG LEDAREN: 1 CHARLES DU SUD


LOPPANALYS:

Nicklas Westerholm har ett ämne i 2 Trumpie. Helbrodern till Svante Båths duktiga märr Super Sarah har inlett karriären lovande och det är ett härligt driv i honom. Han gör sällan en dålig insats och från de här spåren blir han ofta svårstoppad med sin startsnabbhet. Här är han klar spetsfavorit och i den positionen blir han svårstoppad. Han stegade undan till en säker seger senast på ett lite regntungt underlag, och då mot flera av konkurrenterna han stöter på nu. Det ser ut som en bra segerchans och jag anser att det är omgångens bästa spik. Det rör sig dock om orutinerade hästar och det finns spännande motbud värda sin plats på kupongen. Jag nöjer mig därför med utgång på Westerholms häst.

1 Charles du Sud huserar inte särskilt ofta på veckans största spelform, men hästen är inte alls tokig. Det är en hel del franskt blod i hästen hos mödernet och han tål att gå i ett jämnt, hårt tempo. Att han rankas upp som det främsta motbudet till favoriten är på grund av att han är favorit till positionen i rygg på ledaren. Han visade även prov på en stark avslutning bakom Trumpie i det senaste loppet och med lite tempo och fritt över upploppet kan han bli en jobbig överraskning för många.

4 Jaramaz Boko höll klart bra efter att ha avancerats fram utvändigt Trumpie i det senaste loppet. Det här verkar vara en ganska tuff märr och hon har verkligen papperna i ordning. Muscle Hill korsat med Garland Lobell-blodet via Welat Boko skojar man inte bort. Den sistnämnda har i sin tur lämnat toppston som Hevin Boko och Evin Boko. Lägg där till att hon är syster till V75-vinnaren Istanbul Boko och det kan inte se så mycket bättre ut. Spår fem nu och i finalen vill säkerligen Erik bjuda henne en ryggresa med tanke på senast. Får hon lifta med i ett hyggligt tempo och slipper kastas loss alltför tidigt kan hon utmana om segern.

3 Stepping Moneyboy har visat upp en härlig utvecklingskurva och det är inget snack om att han är bra. Senast utmanade han Ol Dono Lengai och formen ser verkligen ut att infinna sig där den ska. Hur han ska vinna det här loppet är dock oklart. Hans största chans är om Jepson kan pressa sig förbi Maxime Marais bakom Charles du Sud och då nå vinnarhålet. Men det blir svårt och blir det körning initialt och han inte kommer ner ser det tufft ut. Tar han det lugnt från start lär det bli en väl bekväm inledning för Westerholm och ett långsamt förstavarv. Jepson brukar allt som oftast ha ett ess i rockärmen, men här känns det som sagt lite knivigt då han inte tar en längd på Trumpie samtidigt som jag tror att Maxime Marais kan få bra snurr på Charles du Sud från innerspåret.

6 Vicar är en häst jag alltid tyckt ha överskattats av spelarkollektivet då han bara varit stark och trög. Senast var dock ett klart fall framåt då han såg bättre ut än någonsin i en snabb avslutning. Minus för spåret nu då han riskerar vingel och han behöver fortfarande en del hjälp med tempot för att räcka. Men på insatsen senast är han väl värd att lyfta upp. Gynnas även kraftigt om banan skulle bli något tungsprungen.

Vid ytterligare gardering är Norges bidrag intressant. 8 Thai Knight har varit lite av en snackhäst under karriären och blir nu klart kuskförstärkt av Björn Goop. Hästen kommer till loppet med form och besitter en ganska vass speed.

4 Morotai Degato spurtade rappt senast och är inte så tokig för klassen när han tävlar på topp. Passande läge för att hitta ner i en fin position och klaffar det ordentligt behöver han inte vara helt borta. Fart finns i honom.


RANKING:

A-HÄSTAR

2 TRUMPIE (40%)

B-HÄSTAR

1 CHARLES DU SUD (12%)
4 JARAMAZ BOKO (12%)
3 STEPPING MONEYBALL (11%)
6 VICAR (11%)

B/C-HÄSTAR

8 THAI KNIGHT (5%)
4 MOROTAI DEGATO (4%)

C-HÄSTAR

11 GELATIAMO (2%)
7 M.T.NOSLER (1%)

D-HÄSTAR

10 KNIFETOWN HALL (1%)
9 DIGITAL LITERACY (1%)


AVDELNING 3
GERT LINDBERGS LOPP - STL GULDDIVISIONEN, FINAL
2140 AUTO


SPETSANALYS:


3 Disco Volante är en av de mest startsnabba hästarna i den högsta klassen och här ser det upplagt ut för ledningen. 1 Very Kronos kan öppna fort men med tanke på hans tidigare galopphistorik tror jag inte att han pressas för fullt i ett försök att svara ledningen. 5 Elian Web är istället den största utmanaren om spetsen från ett bra spår fem. Att han ska ta längden på Disco Volante ser jag dock inte som särskilt sannolikt, speciellt inte med tanke på att Elian visat tveksam form. Vid full laddning dessa emellan bör dock Jorma ha hygglig chans att kunna kliva ner i rygg ledaren.

SPETSFAVORIT: 3 DISCO VOLANTE

RYGG LEDAREN: 5 ELIAN WEB


LOPPANALYS:

1 Very Kronos är kanske landets bästa häst för tillfället. Insatsen senast var svettig och det var tänkt att han efter den starten skulle göra bokslut för året. Båth bestämde sig dock efter ett snack med ägarna om att ta ut hästen här i finalerna då han såg väldigt fräsch ut efter förra starten och för oss travälskare lyfter det såklart annandagen ytterligare. Att han lottades till innerspåret var dock inget positivt då jag anser att galopprisken ökar och risken finns alltid att han kan bli fastlåst även om jag inte ser det som särskilt sannolikt. Men med de här minusfaktorerna i beaktning så är det ändå ingen häst jag vill luta mig emot fullt ut i finalerna, dock väl medveten om att han vinner detta felfri och om han hittar ut i andraspår direkt. Ingen spik, men en sund utgångshäst.

3 Disco Volante kan jag väl aldrig påstå att jag har tagit till mig som sort, men i ljusa stunder är han vass, vilket han bland annat visade senast på Solvalla. Här piper han till ledningen och även om han blev mosad av Very Kronos vid den senaste sammandrabbningen så tror jag att Ohlsson vill testa i spets hela vägen här även om Erik kommer fram utvändigt. Detta med tanke på att han var klart förbättrad i starten därefter. Kommer Very Kronos bort kan jag absolut se honom rinna undan här.

Det kan inte finnas många kuskar som är vassare för dagen än Magnus A Djuse. Killen kör med bravur och här sitter han åter bakom 6 Floris Baldwin som han rattade in till andraplaceringen bakom Very Kronos på Åby. Då gick han ett riktigt starkt lopp och visade prov på sina höga toppar. Med flera startsnabba konkurrenter innanför bör det vara en god chans till att han kan trilla ner i andraspår tidigt och tempo på loppet lär det bli med Hannu Korpi i fältet. Se upp!

7 Sevilla följde med i rygg på ovanstående i det förra loppet och svarade åter för en riktigt stark prestation. Lövgrens kämpe har verkligen tagit ett kliv till som åttaåring och han är bättre än någonsin. Vingelläge nu, men har Lövgren lite flyt i inledningen och slipper bli hängande kommer spurten återigen bita bra.

10 Selmer I.H. fick loppet kört i halsen senast men kunde avgöra snyggt tack vare gasglada finnar och galopp på Coin Perdu i gott slagläge. Här har han en tuffare uppgift framför sig, men hästen är riktigt vass i ljusa stunder och gör sällan ett dåligt lopp. Ska åter ses som en outsider.

12 Nadal Broline är inte samma häst längre, men han kämpade som väntat ner Pastore Bob i lördags. Han fick dock ge vika för en formstark Dragster som dock hade all världens tur, kombinerat med en skicklig Adielsson i sulkyn. Hur som så tror jag iallafall att han fungerar klart bättre när han får spara speeden nuförtiden. Spår tolv kan låta iskallt och det är klart att det ser tufft ut mot flera formstarka konkurrenter från bättre lägen. Men det finns en chans att han är förbättrad med två lopp i kroppen och mycket kan hända i finaler. Han ska ses som ett skrällbud.


RANKING:

A-HÄSTAR

1 VERY KRONOS (45%)

B-HÄSTAR

3 DISCO VOLANTE (14%)
6 FLORIS BALDWIN (12%)
7 SEVILLA (8%)

B/C-HÄSTAR

10 SELMER I.H. (5%)
12 NADAL BROLINE (5%)

C-HÄSTAR

4 ESPRIT SISU (3%)
5 ELIAN WEB (3%)
11 HAZARD BOKO (2%)
8 GRAINFIELD AIDEN (1%)
9 DIAMANTEN (1%)

D-HÄSTAR

2 SNOWSTORM HANOVER (1%)


AVDELNING 4
STL DIAMANTSTOET, FINAL
2140 VOLT



SPETSANALYS:

1 Ella Pace är kvick iväg och formen sitter där. Oskar är nog sugen på att prova för spets ett tag men han kommer högst troligen få ge vika tidigt då Adrian Kolgjini ska till spets till varje pris med 2 Kali Smart. Denne är klar spetsfavorit och lite mer ovisst med positionen i rygg på ledaren då både Örjan och Erik är väldigt skickliga i starten och återfinns på samma volt. Men man ska ha respekt för att Oskar har en kvickfotad häst och huvudscenariot är att det är han som är placerad i vinnarhålet efter en bit.

SPETSFAVORIT: 2 KALI SMART

RYGG LEDAREN: 1 ELLA PACE


LOPPANALYS:

2 Kali Smart är en klart bra märr som är under utveckling. Hon var hårt betrodd i lördags på V75 mot hästar som Wild Love och Tessy d’Ete, men lyckades inte hålla undan för den sistnämnda. Den här uppgiften ser inte tuffare ut och Adrian lär ha samma plan som förra gången, dra i hårt tempo och hoppas att det håller hela vägen. Det är förstahästen i loppet, men hon ser samtidigt ut att bli väl hårt streckad. Man ska ändå ha respekt för de tuffaste i fältet och att några av konkurrenterna på startvolten är vana att starta från tillägg.

12 Devs Daffodil kommer från en tredjeplats på Vincennes, där hon dock inte levde upp till förväntningarna som favorit med Goop i vagnen. Det ska dock sägas att det var klart bra ston med i fältet och körningen som blev mot Voyage d’Amour runt slutsvängen tog ut sin rätt. Det positiva var att hon ändå var klar trea trots att hon stumnade lite. Segrande Voyage d’Amour är dessutom ett kapabelt sto med höga toppar, vilket hon visade nu, så Devs Daffodil behöver inte skämmas. Nu är hon tillbaka på svensk mark igen och ska försöka vinna finalen av diamantstoet. Innan resan till Frankrike hade hon visat toppform på svensk mark och är hon i närheten av lika bra som då bör hon ha goda chanser att blanda sig i segerstriden.

3 Iceland Radio var spelad till 3,78 jämfört med Kali Smarts 10,93 när dessa möttes i slutet av november på nationalbanan. Noterbart är att den förstnämnda då stod på tilläggsvolten. Iceland Radio galopperade dock bort sina chanser och vi fick aldrig någon duell dessa två emellan. Melander selade därefter ut sin häst på V86 där hon ställdes mot Chicharita på ett smetigt underlag. Efter att favoriten forcerats till ledningen via dryga spår valde Kihlström att avancera fram mot dödens. Det skulle visa sig vare ett icke vinstgivande drag då hästen tröttnade rejält på bortre långsidan, men Örjan måste ha känt att märren kändes fin då han valde ett offensivt upplägg. Kanske var det banan som ställde till det för dagen? Hur som så tar Melander ut henne här igen och uppgiften ser passande ut. Det ser upplagt ut för en spårsnål resa i rygg på konkurrenter som drar i ett hårt tempo och det borde passa. Segerchansen ökar markant om Örjan lyckas hitta till vinnarhålet i rygg på ledaren, men då huvudscenariot är tredje invändigt får han nöja sig med tredjeranken.

5 Alhambra Mail var mycket bra senast när hon speedade förbi Kantens Rose efter en ganska tuff inledning för bägge hästarna. Hon startar från innerspår nu och det behöver inte alls vara fel då det blir en spårsnål inledning och luckor brukar uppstå. Hittar Jepson ut i andraspår efter en bit kan hon räcka långt även här.

4 Gal Gadot Racing har under året startat från tillägg i nio av tretton starter. Lägg till att hon har galopperat bort sig i sex starter. Där av står hon bra inne på kapacitet och likt Iceland Radio startade hon från tillägg på Kali Smart i samma lopp. Hon var då aldrig i närheten av Kolgjinis märr, men avslutade klart godkänt där bakom med skor runt om. I starten därefter, tillika den senaste starten, drabbade hon samman med Ella Pace som skrällde från ledningen. Gal Gadot Racing var dock klart mer spelad i loppet men galopperade tyvärr bort alldeles för mycket mark för att sedan orka göra sig gällande. Lite halvklurigt läge nu och även om Erik är en mästare i volten är jag långt ifrån säker på att man kan ta sig förbi invändiga i starten. Detta kan båda för en resa i andraspår och då tror jag inte att hästen vinner det här. Så trots en passande proposition är hon bara en i mängden.

13 Valetta gör det bra mest hela tiden, men var utan chans mot Devs Daffodil när dessa möttes på Jägersro, då båda även då startade från dubbla tillägg. Jag anser dessutom Valetta vara något mer missgynnad än Devs Daffodil av skoförbudet. Med dessa faktorer inräknade har jag svårt att se Valetta stå som segrare i det här loppet även om hon ofta svarar för starka prestationer. Tilläggas bör dock att hon var klar tvåa i det loppet och har Devs Daffodil en lite sämre dag samtidigt som det klaffar med ryggar för Valetta finns fart för att överraska.

1 Ella Pace överraskade de flesta spelarna när hon spårade runt om i förra starten och insatsen var klart positiv. Det tål dock att poängteras att det blev ett märkligt lopp med många omstarter och en kvarts fördröjning, vilket gjorde att halva fältet galopperade bort sig. Nu ställs hon inför en klart tuffare uppgift och Oskar kommer inte få bestämma i tät om ekipaget når dit initialt. Dit vill Adrian och han kommer köra tills han sitter där. Ger sig Oskar inte in i någon duell kan det lösa sig bra med rygg ledaren och från den positionen kan hon knipa en fin peng, men särskilt segeraktuell känns hon inte den här gången.

Med en ledare som troligen drar i ett hårt tempo är positionen utvändigt ledaren inte särskilt lockande för någon av konkurrenterna. Från första tilläggsvolten återser vi 10 Laleh Pellini samt 11 Orlando från springspår och laddas dessa iväg kan det mycket väl bli en tuff resa för någon av de. Den sistnämnda kommer från en hygglig prestation utvändigt ledaren, men har visat att hon är klart bäst när hon får spara speeden och man vill nog ogärna se henne i dödens här. Laleh är lite mer av sorten som tål grovjobb, men det är ändå svårt att tro att hon ska vinna ett sådant här lopp från dödens. Dock två hästar med en del kapacitet i sig.


RANKING:

A-HÄSTAR

2 KALI SMART (25%)
12 DEVS DAFFODIL (21%)
3 ICELAND RADIO (12%)

B-HÄSTAR

5 ALHAMBRA MAIL (12%)
4 GAL GADOT RACING (7%)
13 VALETTA (7%)

B/C-HÄSTAR

1 ELLA PACE (4%)
10 LALEH PELLINI (3%)
11 ORLANDO (3%)

C-HÄSTAR

6 FUEL BURN (2%)
7 WHELK (2%)
8 SAGA DOC (1%)
9 LYX HÅLERYD (1%)

D-HÄSTAR

-

AVDELNING 5
STL KLASS 1, FINAL
2140 AUTO



SPETSANALYS:

1 Astronascente Zac höll ut 4 Sweetman senast, men då sida vid sida. Helt andra spår nu och bättre chans till spets för den sistnämnda. För att ta ett exempel så har Astronascente Zac blivit överflyglad av Golden Guard med innerspår mot fjärdespår. Sweetman har från aktuellt spår tagit en längd på ”Guarden” när denne haft innerspår. Goops häst är dock i toppform nu och gynnas gentemot konkurrenterna av skotvånget. Jag säger dock ändå knapp fördel Sweetman från läget.

SPETSFAVORIT: 4 SWEETMAN

RYGG LEDAREN: 1 ASTRONASCENTE ZAC


LOPPANALYS:

1 Astronascente Zac var kanonbra senast och såg bättre ut än någonsin när han länsade undan över upploppet trots en tuff öppning i benen. Spetsläge återigen, men spår ett kan innebära problem när det gäller att hålla ut startsnabba konkurrenter. Han blir hårt streckad, men blir han över från start och får nöja sig med rygg ledaren får han hoppas på turen. Hästen har en vass kortspeed om luckan infinner sig, men det är tuffa hästar i fältet och det kan bli svårt att hitta ut.

Tipsettan ges istället till 4 Sweetman som dock fick se sig slagen av ovanstående senast, men höll klart bra från utvändigt ledaren efter att ha testats ordentligt från start. Nu slipper han starta sida vid sida mot Goops häst och chanserna stiger därmed för spets. Persson lär prova en bit och når ekipaget dit körs han givetvis i den positionen. Blir öppningen inte allt för kostsam ska segerchanserna ses som goda.

5 Eddy West har sett kanonfin ut på slutet och senast vann han komfortabelt från ledningen efter att Sjöström lättat lite på tömmarna i sista sväng. Han vann åkandes med god spänst över mål, vilket vi tar med oss. Vid starten dessförinnan blev han hängande från start och fick backa sig bak i ledet. Det bekom dock inte hästen som gick med i ryggar sista 800 för att sedan kastas loss. Han kunde klockas till 1.10,5/800 och plockade enkelt ner ledande Ready Doc. Allt som allt så har det varit en mycket fin utveckling i Sahara Dynamite-sonen och från läget kan det bli en bra position i andraspår tidigt i loppet. Gynnas av skotvånget och rankas upp i A-gruppen.

2 Oracle Tile har ju varit lite av en snackhäst efter många uppradade segrar. Nu ställs han mot ett tufft gäng, men det går inte att nonchalera hästen då han har ett bra läge, gynnas av skotvånget samt framförallt får Örjan Kihlström i vagnen för första gången. I det senaste loppet fick han se sig besegrad av Vitro Diablo över 2600 meter och det tycker jag är en ganska begränsad häst. Han måste höja sig, men jag tror att han är redo för en betydligt starkare insats och vill varna. Noterbart är dessutom att han kommer tävla i en amerikansk vagn för första gången.

Allt blev fel för 3 Upper Face senast då han blev hängandes i tredjespår en bra bit innan han fick backas ner för att köras längs sargen. Men det är en bra häst i grunden och här är Adrian ute efter revansch. Att ha ”ÖK” på insidan likt senast är dock ett aber och han kan säkert få extra bra snurr på Oracle Tile från start om han är på det humöret. Det finns därför viss risk för att Adrian kan bli hängande en bit även här. Hittar han ned i rygg ska han dock ses med vinstchans. Gynnas om hårt tempo.

Jörgen Westholm är en fantastisk tränare men som kusk brukar jag ibland säga att han är född i dödens. Det är väl inte helt otänkbart att han hamnar där nu heller och då får 6 Gardner Shaw vara riktigt bra om han ska greja det. Rankas ner lite på grund av risken för tuff resa, men man ska samtidigt komma ihåg att han besitter väldig kapacitet om det skulle klaffa lite.

7 Frodo S. blir lite bortglömd här. Svårt läge, men det kan lösa sig och hästen besitter en vass slutrepa. Han stretade emot bra från spets senast, men lyckades inte stå emot Upper Face över upploppet efter att denne fick en fin resa. Innerspåret var även lite regntungt den dagen. Till skillnad från då möter han nu konkurrenter som även de tävlar med skor runt om, vilket är till Frodos fördel. Skrällvarning.


RANKING:

A-HÄSTAR

4 SWEETMAN (25%)
1 ASTRONASCENTE ZAC (20%)
5 EDDY WEST (15%)

B-HÄSTAR

2 ORACLE TILE (10%)
3 UPPER FACE (8%)
6 GARDNER SHAW (7%)
7 FRODO S. (4%)

B/C-HÄSTAR

8 DANILO BRICK (3%)
11 GOONER (3%)

C-HÄSTAR

9 READY DOC (2%)
10 AXEL RUDA (2%)

D-HÄSTAR

12 RIPTIDE R.D. (1%)


AVDELNING 6
STL BRONSDIVISIONEN, FINAL
2140 AUTO



SPETSANALYS:

1 Miracle Tile är, som norrbaggarna säger, ”lynrask ut”. Erik är ute efter rygg ledaren med ickevinnaren och det mest trolige scenariot är att Bergh trycker iväg 5 Van Gogh Z.S. ordentligt från start med målet att trycka sig förbi 4 Algot Zonett för att kunna överta. Det låter även på stallet som att de är sugna på att stänga in honom för att han ska bli än kvickare från start. Wäjersten har fått ordning på sin häst och han kan säkert öppna förbättrat, men huvudscenariot är att Bergh trycker sig förbi.

SPETSFAVORIT: 5 VAN GOGH Z.S.

RYGG LEDAREN: 1 MIRACLE TILE


LOPPANALYS:

5 Van Gogh Z.S. har inte startat sedan den förra bronsfinalen där det blev ett tufft lopp. Hästen höll dock väldigt bra bakom Farlander Am och snabbt spurtande Born Unicorn och ett klart plusbetyg till insatsen. Vid den starten fick han mestadels trava i andra- och även tredjespår mot bättre hästar och nu ser det upplagt ut för ledningen i en lite enklare upplaga av bronsfinalen. Skor runt om är inga problem, vilket han inte minst visade på Örebro i oktober. Det ser ut som en toppchans och jag anser att det är hela omgångens bästa spik.

4 Algott Zonett är det svårt att inte bli imponerad av och han hade nog besegrat Merritt på Bergsåker om denne hade tränats av någon annan. Wäjersten var tidigt ganska segersäker vad det såg ut och när stallkamraten kom fort ville han inte begära det lilla extra. Hur som ytterligare en stark insats i ett lopp som blev passande kört över icke optimal distans. Han kan säkert öppna något förbättrat jämfört med tidigare och när den värsta konkurrenter startar utvändigt sida vid sida är det inte osannolikt att Wäjersten testar en bit. Normalt får han dock svårt att svara ut Van Gogh och huvudscenariot är istället att han placerar Algott i dödens efter en bit.

Blir det tempo på tillställningen kan det åter bli 11 Merritt som sticker nosen först. Sexåringen är vass på speed och Kihlström upp för första gången kan ge en liten extra kick. Det känns som en häst som kommer passa honom utmärkt. Kräver dock lite tempo på tillställningen, men stallkamraten kanske kan ordna det.

1 Miracle Tile behöver man nästan lura först över mållinjen. Erik lyckades dock hålla undan med henne senast, då väldigt knappt mot ett annat sto som bromsade. Här fick hon ett perfekt läge för en optimal löpning i rygg på ledaren och ska man lura henne först är det optimalt. Erik liftar med och hoppas på lucka över upploppet. Farten finns där.

7 Speedy Tilly kommer närmast från en start där han gav sig från ledningen via 1.12,0/800. Hur mycket av insatsen som berodde på skotvånget låter jag vara osagt, men han var inte lika vass som tidigare. Han kan lägga iväg ganska bra från start och trots spår sju är det hygglig chans att ekipaget med Westerholm i sulkyn kan slinka ner i en vettig position. Har normalt sett en stark avslutning att tillgå om det löser sig.

6 Global Tailwind kunde inte slå klorna i Van Gogh efter ett lopp i rygg ledaren i november. Han rekordsänkte dock över medeldistans och utmanade ändå med Örjan i sulkyn. Nu sitter som vanligt Rikard N Skoglund upp och han har gjort sig känd för att vara offensiv i sulkyn. Här bör han dock inse att han inte kommer förbi Van Gogh och rygg ledaren lär också tidigt vara upptaget. Ekipaget har dock en väldigt bra chans att komma ner i andraspår direkt och kan han sedan bli avlöst ska han inte ses som helt borta. Det finns dock en risk att han får dra fram lite speedigare konkurrenter om det blir en resa i kön och det kan bli för tufft.

10 Beartime är vass när han får spara speeden och det känns som att han har hittat en växel till från att ha varit ganska begränsad. Svårt läge nu och det får inte bli för mycket spår. Men klaffar det och han får spara sin speed till upploppsrakan är han skrällduglig.


RANKING:

A-HÄSTAR

5 VAN GOGH Z.S. (40%)

B-HÄSTAR

4 ALGOTT ZONETT (17%)
11 MERRITT (11%)
1 MIRACLE TILE (8%)
7 SPEEDY TILLY (7%)

B/C-HÄSTAR

6 GLOBAL TAILWIND (4%)
10 BEARTIME (4%)

C-HÄSTAR

3 VOLARE GAR (3%)
2 DIGITAL CLASS (3%)
12 NEELIX (1%)

D-HÄSTAR

9 ECLIPSE AM (1%)
8 PERSONAL GOALS (1%)


AVDELNING 7
STL SILVERDIVISIONEN, FINAL
2140 AUTO



SPETSANALYS:

1 Hickothepooh är normalt inte känd för sin startsnabbhet, men han startade sida vid sida om erkänt raske Patent Leather senast. Han öppnade då i takt med denne och såg riktigt explosiv ut i startmomentet. Nu är det han själv som startar med spår längst in på vingen och han har flera riktiga startkanoner utanpå sig. Det kan bli svårt att hålla upp spets och framför allt väldigt kostsamt att ge sig in i den striden. 2 Night Brodde laddas vad som går för att ta längden och här vill man verkligen till spets. Även 5 Always On Time är en riktig raket bakom vingen och får nu stifta bekantskap med ”Svampen”, ”Rally-Calle”, eller vad ni nu vill kalla honom. Jepson brukar iallafall kunna få lite extra fart på hästarna från start och det skulle inte förvåna mig om han piper till ledningen initialt för att sedan släppa till Marc Elias och Night Brodde som blir den slutgiltiga ledaren. Då har vi ändå inte nämnt 3 Dom Perignon som kan lägga iväg riktigt kvickt. Där tror jag dock att Torbjörn är medveten om att det blir väldigt svårt att ta en längd på invändig häst och att det i sådant fall blir en väl tuff öppning.

SPETSFAVORIT: 2 NIGHT BRODDE

RYGG LEDAREN: 5 ALWAYS ON TIME


LOPPANALYS:

1 Hickothepooh är en häst som duger fullgott i den högsta klassen. Han har tävlat mycket mot guldhästar på norsk mark och har besegrat en del topphästar under sin karriär. För ett tag sedan var han lite drabbad av kolik, men har hämtat sig bra därefter och kommer till Solvalla med tre segrar i raden och närmast en triumf från dödens. När han har sina formtoppar besitter hästen en hög högstanivå och om vi blickar tillbaka till sommaren 2019 var det tal om både Oslo Grand Prix och Kymi Grand Prix. Hästen hade då preparerats länge för OGP och kretsen stod över lopp som Sweden Cup för att gå all in på hemmaplan. Tyvärr fick han aldrig någon inbjudan trots bra prestationer, men istället fick han en inbjudan från Finland. Han var på väg till Kouvola för start men skadade sig olyckligt i transporten.

Formen sitter där, Kihlström i vagnen, det vankas norskt huvudlag och hästen kan tidigt sitta bra på det. Jag finner stort värde i hästen och kan se honom vinna med flera upplägg. Dödens efter en bit mot hästar som har fått öppna tufft eller ryggresa i andraspår och avgöra på speed. Sannolikheten att han blir fast på innerspåret bedömer jag som liten då det kommer att laddas ordentligt från flera håll och han själv kan även öppna.

2 Night Brodde var blek sista biten senast och var aldrig nära att utmana övermakten i Vikens High Yield trots rygg ledaren. Från stallhåll anser man att hästen växer ordentligt i spets och tänker inte släppa till någon den här gången. Själv tycker jag att Night Brodde visat sig gå bra även bakifrån tidigare och den senaste insatsen lämnar trots allt ett litet frågetecken. Hur som så är han spetsfavorit nu även om han skulle bli överflyglad av Always On Time initialt. Huvudscenariot är att Marc sitter i ledningen relativt tidigt och sedan kör där. Han har bra statistik på Solvalla och har faktiskt grejat seger i fem av sex felfria lopp på nationalbanan. Är han så bra som han kan vara kan han bli svårfångad om han slipper en alltför tuff öppning.

5 Always On Time har det lyst form om på slutet och han satt fast med sparat senast på Forus. Vid starten dessförinnan speedade han till seger efter sen lucka från rygg ledaren och besegrade bland andra Lionel. Det är sådana resor han ska ha i tuffa gäng och han är absolut segerduglig även här om Jepson hittar ner i rygg ledaren. Kuskförstärkt, formstark och möjlig positionsvinnare är faktorer som gör att hästen ska räknas tidigt.

Det var en snackis hur 10 Vikens High Yield skulle fungera med skotvånget senast på Åby. Efteråt kan vi bara konstatera att han var fortsatt väldigt bra och givetvis tillhör han topphästarna även i finalfältet. Bakspår är dock lite klurigt och det kan bli en tuff resa. Hästen går bra oavsett upplägg, men Bergh brukar sällan vilja ge bort något gratis och finns chansen är det nog inte osannolikt att vi får se ett ganska tidigt avancemang fram till positionen utvändigt ledaren. Night Brodde var ingen match att hålla undan för på Åby, men det är en annan uppgift att gå utanpå den på Solvalla och han har faktiskt presterat som allra bäst på hemmaplan.

6 Zio Tom Jet var strålande när han brisade undan från tät på Halmstad och det var nog inte många som hade räknat med att han skulle vinna på det sättet. Annat läge nu och härifrån blir det högst sannolikt ingen ledning. Med kvicka konkurrenter invändigt ser det dock ljust ut för Djuse gällande att tidigt hitta ned i andraspår och därefter kan det lösa sig bra. Med lite tempo på loppet är det inte omöjligt att Djuse kan styra till seger även den här gången.


RANKING:

A-HÄSTAR

1 HICKOTHEPOOH (23%)
2 NIGHT BRODDE (20%)
5 ALWAYS ON TIME (15%)

B-HÄSTAR

10 VIKENS HIGH YIELD (15%)
6 ZIO TOM JET (9%)

B/C-HÄSTAR

8 HEADING REFERENCE (3%)
3 DOM PERIGNON (3%)

C-HÄSTAR

9 FRANKLIN FACE (2%)
11 FINAL DREAM (2%)
4 REMARKABLE FEET (2%)

D-HÄSTAR

12 MR CLAYTON J.F. (1%)
7 KENNEDY (1%)
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Enkelrad (+10), Tipsb (+5), viking90 (+100), NicklasA (+10), TungPung (+5), Newstream (+10), Gotland (+50), Basse (+50), exlee (+20), shasha (+10), zeke (+100), hoola (+10), Difsteve (+5), Bowery (+100), Fulsprit (+25), Henkezan (+10), eveton (+10), NORTHLAD (+10), SakanAA (+10), MikaF (+10), asgaya3141 (+10), linfre (+5), Fefaifb (+19), SistaStallskriket (+25), ajvide (+15), Snubben (+10), abstruse (+1), znipstern (+5)
Piraten är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-23, 14:43   #3
 
Reg.datum: jul 2018
Ort: Halland
Inlägg: 6 458
Sharp$: 17412
Standard

Värt att notera inför annandagsomgången att Katja Melkko som har två hästar till start på Solvalla denna dagen, betrodda Exaudio Vici och mindre streckade Elian Web idag till Mantorpstävlingarna ikväll har strukit Big Shot pga. Infektion. Hade hon strukit för hälta hade det väl varit en annan femma men infektion kan ju smitta vidare tänker jag.
Jag vet inte om alla hennes hästar står i samma stall eller så men det kanske framkommer i nån intervju och Exaudio & Elian lär väl kollas noga innan starten.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Gotland (+5)
viking90 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-25, 14:12   #4
 
Reg.datum: nov 2014
Inlägg: 5 667
Sharp$: 50080
Standard

Daniel Berglund V75 Solvalla Annandagen på Service Plays
hoola är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-25, 14:16   #5
 
Reg.datum: nov 2014
Inlägg: 5 667
Sharp$: 50080
Standard

Ur Thomas Uhrbergs blogg:

Favoritbetonat
Omgången på annandagen ser favoritbetonad ut. Jag har på mitt förslag anlitat två singelstreck men det finns faktiskt möjlighet att utnyttja ytterligare en duo, Exaudio Vixi i inledningen Trumpie i avdelning två exempelvis, men då blir naturligtvis utdelningen därefter. Men det är ju också så att faller någon av de stora favoriterna skenar raskt utdelningen.
Avslutningsvis skall ni alla ha en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

V75-1: Exaudio Vixi är som tanks över lång distans. Det är god chans att han får ta över tidigt. Strular det på vägen är det öppet bakom så ett gott råd är: En eller många. Jag väljer många!
Rank: 10-9-6-13-5
V75-2: Trumpie vann en enkel spetsvinst senast. Har läget och därmed åter fin chans. Spik på lilla men gardera på stora. Vicar är en tuffing som växer med uppgifterna. Jaramaz Boko blir bättre och bättre och Digital Literacy kan överraska med smyglopp.
Rank: 10-9-6-13-5
V75-3: Very Kronos har verkligen imponerat i höst och vinter. De gamla galopptendenserna verkar ett minne blott. Läget nu kan ställa till det men jag räknar med att Erik hittar ut och vinner!
Rank: 1
V75-4: Kali Smart var tvåa i lördags men hade en rad topphästar bakom sig. Har spetsläge igen och är het i segerjakten. Men det finns utmanare. Devs Daffodil har visat på knallform. Iceland Radio kan få loppet och Alhambra Mail var helfin senast så strecka på. Glöm ej Goops duo.
Rank: 2-10-3-5-12-13
V75-5: Gardner Shaw hade jag som unghäst. Han har verkligen löpt upp till sin fina härstamning. Är mitt bud. Eddy West är inte att leka med och måste streckas. Även duon Astronascente Zac och Oracle Tile är bra nog att dyka upp i striden.
Rank: 6-5-1-2
V75-6: Van Gogh Z.S. staplar gedigna insatser. Går från alla lägen och är hästen att slå denna gång. Spik nummer två.
Rank: 5.
V75-7: Vikens High Yield har imponerat men läget kan ställa till det. Dom Perignon med spetsläge är intressant Night Brodde där framme och Zio Tom Jet skall ej glömmas.
Rank: 10-3-2-6.

Thomas system
V75-1: 5, 6, 9, 10, 13 Res: 1-11.
V75-2: 2, 5, 6, 9. Res:3-1.
V75-3: 1. Res: 3-12.
V75-4: 2, 3, 5, 10, 12, 13. Res: 7-11.
V75-5: 1, 5, 6, 9. Res: 4-7.
V75-6: 5. Res: 6-4.
V75-7: 2, 3, 6, 10. Res: 7-1.
Systemet är på 1920 rader och kostar 960 kronor att lämna in. Om ni även spikar 2 Trumpie i den andra avdelningen blir systemet på 480 rader och kostar 240 kronor.
hoola är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-25, 14:34   #6
 
Nicklass avatar
 
Reg.datum: mar 2010
Ort: Linköping
Inlägg: 654
Sharp$: 1497
Standard

Har oscar aviserat spets med Ella pace?
Nicklas är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-25, 14:45   #7
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 152
Sharp$: 57009
Standard

Svenska spel har släppt oddsen. Testade två 50 kr lir till höga odds.

Lyx Håleryd avd 4 plats till 10,50: vass spurtare om rätt lopp. Vinstkandidater på alla tre volterna och borde kunna bli ett rivigt lopp. Smygars och plats inte omöjligt.

Men bästa spelet kändes ändå 50 kr v på Beartime i avd 6 till 35 ggr. Så dålig borde inte chansen vara. Gynnad av barfotaförbudet. Snö i Stockholm idag och kanske svår bana för spetshästarna . Jepson ska inte stå i 35 ggr med en så pass bra häst som skulle kunna få rätt lopp.
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-25, 19:29   #8
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Brutalt kuskplus på Amigo Racer 2%

Trumpie 48% ser verkligen ut att bli väl stor favorit.

Rimligt med bara 16% på Disco mot 60% på Very?

Whelk 2% bästa stänkaren?

Folk glömmer fort, Upper Face 5%.

Kanske för djupt vatten men 3% på Volare Gar från det läget bör vara i underkant.

Night Brodde 15% tackar för sig i silver med en finalseger?
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-25, 19:40   #9
 
Staketkuskens avatar
 
Reg.datum: jul 2012
Inlägg: 1 329
Sharp$: 2929
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av viking90 Visa inlägg
Värt att notera inför annandagsomgången att Katja Melkko som har två hästar till start på Solvalla denna dagen, betrodda Exaudio Vici och mindre streckade Elian Web idag till Mantorpstävlingarna ikväll har strukit Big Shot pga. Infektion. Hade hon strukit för hälta hade det väl varit en annan femma men infektion kan ju smitta vidare tänker jag.
Jag vet inte om alla hennes hästar står i samma stall eller så men det kanske framkommer i nån intervju och Exaudio & Elian lär väl kollas noga innan starten.
Melkko till Travronden Spel om Exaudio Vici:
- Han var väldigt bra på Jägersro, men fick feber efter det loppet och blev ganska sjuk. Nu har han tränat på i några veckor och allt är normalt. Jag hade inte planerat var och när jag skulle starta honom, men eftersom han känns så fin i träningen så blev det här passande lopp.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
viking90 (+5)
Staketkusken är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-25, 19:53   #10
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

30: 14-4-2 har Melkko nu på sistone, vilket jävla facit! Känslan ändå att Exaudio Vici skulle stå på fållan framför för att vara förstahästen och ett tänkbart spikförslag. Vikens Dome däremot ser ut ha kommit bra på det i den här schackmatchen med propp, läge och motstånd.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-25, 20:31   #11
 
Reg.datum: sep 2020
Inlägg: 151
Sharp$: 659
Standard

Tror att det finns rätt hygglig chans för hög utdelning i morgon. Har hittat ett par favoriter som kan fällas med lite flax och då ska jag definitivt vara med och hugga.
Slark är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-25, 20:49   #12
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 8 363
Sharp$: 1145


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Piraten Visa inlägg
AVDELNING 1
HÄSTÄGARKANNAN - STAYERLOPP
3140 VOLT


SPETSANALYS:

1 Mirakel Håleryd står ensam på startvolten och kan lägga iväg ganska hyggligt. Tävlar han på topp är han inte sämre än hästarna på den första tilläggsvolten och allt talar för att Björn Goop kör i ledningen till en början. 6 Vikens Dome lär dock köras offensivt och vi kan nog räkna med att Bergh så tidigt som möjligt försöker överta ledningen från Goop.

SPETSFAVORIT: 6 VIKENS DOME

RYGG LEDAREN: 1 MIRAKEL HÅLERYD


LOPPANALYS:

6 Vikens Dome plockade ned Jeppas Tarpon från dödens via 1.13,0/1000 senast. Här stöter han på ett tuffare gäng, men har samtidigt ett läge som gör att möjligheterna är goda för att köra sig till ledningen en bit in i loppet. Han är duktig på att hålla farten och visade även 1.13,5/1000 från dödens på He’s Marvelous över tre varv på Romme i november. Då var han slagen i slutkurvan, men han bet ändå i och kom tillbaka lite över upploppet. Kan Bergh köra sig till spets här räcker det långt om han kan springa en 13-tid sista varvet igen.

Hästarna från ytterligare tillägg är dock lite tuffare och det ser ut att kunna bli en ganska förnäm väg fram för dessa. 10 Exaudio Vici är en stenkross som inte räds tuffa upplägg. Troligen synar Jorma dödens en bit in i loppet och då får ledarhästen bekänna färg. Han har dock inte visat att han klarar av att springa så mycket fortare än Vikens Dome sista varvet och han kommer att få kämpa. Det som talar för honom är dock att han gynnas utav skotvånget och att Bergh lär få lägga en speed för att ta sig till tät. Tipsetta.

Från ytterligare tillägg finner vi 13 Racing Brodda och uppgiften ser på förhand tuff ut med 80 meter tillägg. Det som talar för henne är att det kan lösa sig ganska bra då en del ekipage söker sig till sargen och lite körning mellan starka hästar. Racing Brodda är även hon stark, men framför allt speedigare än sina konkurrenter och formmässigt ser det positivt ut. Här gör hon första starten över tre varv men lång distans är normalt sett bara en fördel. Insatsen i sommartravets final visade hur höga toppar hon har och det är troligen den bästa insatsen hon har svarat för i karriären. 1.11,9 över lång distans där hon klockades till 1.09,2/1000. Banan var snabb den dagen, men insatsen svettig. Stämmer det med positionerna här och hon inte får för långt fram så kommer hon gå starka sista 700 och det är inte omöjligt att hon hinner fram.

Dessa tre känns allra hetast men jag måste ändå nämna 5 Ufo Jet som visade upp sig från sin bästa sida senast då han liftade med i rygg på Global Unspoked för att sedan lätt speeda förbi både denne och ledande Indra’s Secret precis innan mållinjen. Är han lika bra nu får de andra se upp om han får sin resa i draget.

9 Global Unspoked var sämre senast trots en ganska förnäm löpning, men blev ändå klart nerspeedad av Ufo Jet då. Hästen kan bättre och från stallet skyller man lite på balansen med tanke på banan och han är behandlad efteråt efter att inte riktigt ha varit helt fräsch. Här har han möjlighet att få en spårsnål resa från läget vilket är gynnsamt. Med tanke på att han kan bli lite bortglömd efter den senaste insatsen är han värd en plats på kupongen. Han kan trots allt mycket i ljusa stunder.


RANKING:

A-HÄSTAR

10 EXAUDIO VICI (32%)
6 VIKENS DOME (24%)
13 RACING BRODDA (18%)

B-HÄSTAR

5 UFO JET (7%)
9 GLOBAL UNSPOKED (6%)

B/C-HÄSTAR

11 GANYBOY (3%)
2 AMIGO RACER (3%)

C-HÄSTAR

1 MIRAKEL HÅLERYD (2%)
7 NAUGHTY BOY (1%)
8 MADRONJO (1%)

D-HÄSTAR

4 ILLER TOOMA (1%)
3 ANNA BAFFEL (1%)
12 BRITISH STEEL (1%)


AVDELNING 2
STL KLASS II, FINAL
2140 AUTO


SPETSANALYS:

1 Charles du Sud öppnar medel men kan inte hålla ut 2 Trumpie som är klar spetsfavorit. Westerholms häst är inte som allra kvickast direkt när bilen släpper, men när han får upp farten efter femtio meter går det fort, vilket gör att det är svårt att ta en hel längd på honom. Han har hållt ut snabba hästar som Hunt Am från spår två tidigare och har nu fördelen av att ha värsta konkurrenten i spetsstriden sida vid sida. 3 Stepping Moneyball tar inte längden på Trumpie och laddas Charles du Sud för fullt kan det även bli tufft att nå ner i rygg ledaren.

SPETSFAVORIT: 2 TRUMPIE

RYGG LEDAREN: 1 CHARLES DU SUD


LOPPANALYS:

Nicklas Westerholm har ett ämne i 2 Trumpie. Helbrodern till Svante Båths duktiga märr Super Sarah har inlett karriären lovande och det är ett härligt driv i honom. Han gör sällan en dålig insats och från de här spåren blir han ofta svårstoppad med sin startsnabbhet. Här är han klar spetsfavorit och i den positionen blir han svårstoppad. Han stegade undan till en säker seger senast på ett lite regntungt underlag, och då mot flera av konkurrenterna han stöter på nu. Det ser ut som en bra segerchans och jag anser att det är omgångens bästa spik. Det rör sig dock om orutinerade hästar och det finns spännande motbud värda sin plats på kupongen. Jag nöjer mig därför med utgång på Westerholms häst.

1 Charles du Sud huserar inte särskilt ofta på veckans största spelform, men hästen är inte alls tokig. Det är en hel del franskt blod i hästen hos mödernet och han tål att gå i ett jämnt, hårt tempo. Att han rankas upp som det främsta motbudet till favoriten är på grund av att han är favorit till positionen i rygg på ledaren. Han visade även prov på en stark avslutning bakom Trumpie i det senaste loppet och med lite tempo och fritt över upploppet kan han bli en jobbig överraskning för många.

4 Jaramaz Boko höll klart bra efter att ha avancerats fram utvändigt Trumpie i det senaste loppet. Det här verkar vara en ganska tuff märr och hon har verkligen papperna i ordning. Muscle Hill korsat med Garland Lobell-blodet via Welat Boko skojar man inte bort. Den sistnämnda har i sin tur lämnat toppston som Hevin Boko och Evin Boko. Lägg där till att hon är syster till V75-vinnaren Istanbul Boko och det kan inte se så mycket bättre ut. Spår fem nu och i finalen vill säkerligen Erik bjuda henne en ryggresa med tanke på senast. Får hon lifta med i ett hyggligt tempo och slipper kastas loss alltför tidigt kan hon utmana om segern.

3 Stepping Moneyboy har visat upp en härlig utvecklingskurva och det är inget snack om att han är bra. Senast utmanade han Ol Dono Lengai och formen ser verkligen ut att infinna sig där den ska. Hur han ska vinna det här loppet är dock oklart. Hans största chans är om Jepson kan pressa sig förbi Maxime Marais bakom Charles du Sud och då nå vinnarhålet. Men det blir svårt och blir det körning initialt och han inte kommer ner ser det tufft ut. Tar han det lugnt från start lär det bli en väl bekväm inledning för Westerholm och ett långsamt förstavarv. Jepson brukar allt som oftast ha ett ess i rockärmen, men här känns det som sagt lite knivigt då han inte tar en längd på Trumpie samtidigt som jag tror att Maxime Marais kan få bra snurr på Charles du Sud från innerspåret.

6 Vicar är en häst jag alltid tyckt ha överskattats av spelarkollektivet då han bara varit stark och trög. Senast var dock ett klart fall framåt då han såg bättre ut än någonsin i en snabb avslutning. Minus för spåret nu då han riskerar vingel och han behöver fortfarande en del hjälp med tempot för att räcka. Men på insatsen senast är han väl värd att lyfta upp. Gynnas även kraftigt om banan skulle bli något tungsprungen.

Vid ytterligare gardering är Norges bidrag intressant. 8 Thai Knight har varit lite av en snackhäst under karriären och blir nu klart kuskförstärkt av Björn Goop. Hästen kommer till loppet med form och besitter en ganska vass speed.

4 Morotai Degato spurtade rappt senast och är inte så tokig för klassen när han tävlar på topp. Passande läge för att hitta ner i en fin position och klaffar det ordentligt behöver han inte vara helt borta. Fart finns i honom.


RANKING:

A-HÄSTAR

2 TRUMPIE (40%)

B-HÄSTAR

1 CHARLES DU SUD (12%)
4 JARAMAZ BOKO (12%)
3 STEPPING MONEYBALL (11%)
6 VICAR (11%)

B/C-HÄSTAR

8 THAI KNIGHT (5%)
4 MOROTAI DEGATO (4%)

C-HÄSTAR

11 GELATIAMO (2%)
7 M.T.NOSLER (1%)

D-HÄSTAR

10 KNIFETOWN HALL (1%)
9 DIGITAL LITERACY (1%)


AVDELNING 3
GERT LINDBERGS LOPP - STL GULDDIVISIONEN, FINAL
2140 AUTO


SPETSANALYS:


3 Disco Volante är en av de mest startsnabba hästarna i den högsta klassen och här ser det upplagt ut för ledningen. 1 Very Kronos kan öppna fort men med tanke på hans tidigare galopphistorik tror jag inte att han pressas för fullt i ett försök att svara ledningen. 5 Elian Web är istället den största utmanaren om spetsen från ett bra spår fem. Att han ska ta längden på Disco Volante ser jag dock inte som särskilt sannolikt, speciellt inte med tanke på att Elian visat tveksam form. Vid full laddning dessa emellan bör dock Jorma ha hygglig chans att kunna kliva ner i rygg ledaren.

SPETSFAVORIT: 3 DISCO VOLANTE

RYGG LEDAREN: 5 ELIAN WEB


LOPPANALYS:

1 Very Kronos är kanske landets bästa häst för tillfället. Insatsen senast var svettig och det var tänkt att han efter den starten skulle göra bokslut för året. Båth bestämde sig dock efter ett snack med ägarna om att ta ut hästen här i finalerna då han såg väldigt fräsch ut efter förra starten och för oss travälskare lyfter det såklart annandagen ytterligare. Att han lottades till innerspåret var dock inget positivt då jag anser att galopprisken ökar och risken finns alltid att han kan bli fastlåst även om jag inte ser det som särskilt sannolikt. Men med de här minusfaktorerna i beaktning så är det ändå ingen häst jag vill luta mig emot fullt ut i finalerna, dock väl medveten om att han vinner detta felfri och om han hittar ut i andraspår direkt. Ingen spik, men en sund utgångshäst.

3 Disco Volante kan jag väl aldrig påstå att jag har tagit till mig som sort, men i ljusa stunder är han vass, vilket han bland annat visade senast på Solvalla. Här piper han till ledningen och även om han blev mosad av Very Kronos vid den senaste sammandrabbningen så tror jag att Ohlsson vill testa i spets hela vägen här även om Erik kommer fram utvändigt. Detta med tanke på att han var klart förbättrad i starten därefter. Kommer Very Kronos bort kan jag absolut se honom rinna undan här.

Det kan inte finnas många kuskar som är vassare för dagen än Magnus A Djuse. Killen kör med bravur och här sitter han åter bakom 6 Floris Baldwin som han rattade in till andraplaceringen bakom Very Kronos på Åby. Då gick han ett riktigt starkt lopp och visade prov på sina höga toppar. Med flera startsnabba konkurrenter innanför bör det vara en god chans till att han kan trilla ner i andraspår tidigt och tempo på loppet lär det bli med Hannu Korpi i fältet. Se upp!

7 Sevilla följde med i rygg på ovanstående i det förra loppet och svarade åter för en riktigt stark prestation. Lövgrens kämpe har verkligen tagit ett kliv till som åttaåring och han är bättre än någonsin. Vingelläge nu, men har Lövgren lite flyt i inledningen och slipper bli hängande kommer spurten återigen bita bra.

10 Selmer I.H. fick loppet kört i halsen senast men kunde avgöra snyggt tack vare gasglada finnar och galopp på Coin Perdu i gott slagläge. Här har han en tuffare uppgift framför sig, men hästen är riktigt vass i ljusa stunder och gör sällan ett dåligt lopp. Ska åter ses som en outsider.

12 Nadal Broline är inte samma häst längre, men han kämpade som väntat ner Pastore Bob i lördags. Han fick dock ge vika för en formstark Dragster som dock hade all världens tur, kombinerat med en skicklig Adielsson i sulkyn. Hur som så tror jag iallafall att han fungerar klart bättre när han får spara speeden nuförtiden. Spår tolv kan låta iskallt och det är klart att det ser tufft ut mot flera formstarka konkurrenter från bättre lägen. Men det finns en chans att han är förbättrad med två lopp i kroppen och mycket kan hända i finaler. Han ska ses som ett skrällbud.


RANKING:

A-HÄSTAR

1 VERY KRONOS (45%)

B-HÄSTAR

3 DISCO VOLANTE (14%)
6 FLORIS BALDWIN (12%)
7 SEVILLA (8%)

B/C-HÄSTAR

10 SELMER I.H. (5%)
12 NADAL BROLINE (5%)

C-HÄSTAR

4 ESPRIT SISU (3%)
5 ELIAN WEB (3%)
11 HAZARD BOKO (2%)
8 GRAINFIELD AIDEN (1%)
9 DIAMANTEN (1%)

D-HÄSTAR

2 SNOWSTORM HANOVER (1%)


AVDELNING 4
STL DIAMANTSTOET, FINAL
2140 VOLT



SPETSANALYS:

1 Ella Pace är kvick iväg och formen sitter där. Oskar är nog sugen på att prova för spets ett tag men han kommer högst troligen få ge vika tidigt då Adrian Kolgjini ska till spets till varje pris med 2 Kali Smart. Denne är klar spetsfavorit och lite mer ovisst med positionen i rygg på ledaren då både Örjan och Erik är väldigt skickliga i starten och återfinns på samma volt. Men man ska ha respekt för att Oskar har en kvickfotad häst och huvudscenariot är att det är han som är placerad i vinnarhålet efter en bit.

SPETSFAVORIT: 2 KALI SMART

RYGG LEDAREN: 1 ELLA PACE


LOPPANALYS:

2 Kali Smart är en klart bra märr som är under utveckling. Hon var hårt betrodd i lördags på V75 mot hästar som Wild Love och Tessy d’Ete, men lyckades inte hålla undan för den sistnämnda. Den här uppgiften ser inte tuffare ut och Adrian lär ha samma plan som förra gången, dra i hårt tempo och hoppas att det håller hela vägen. Det är förstahästen i loppet, men hon ser samtidigt ut att bli väl hårt streckad. Man ska ändå ha respekt för de tuffaste i fältet och att några av konkurrenterna på startvolten är vana att starta från tillägg.

12 Devs Daffodil kommer från en tredjeplats på Vincennes, där hon dock inte levde upp till förväntningarna som favorit med Goop i vagnen. Det ska dock sägas att det var klart bra ston med i fältet och körningen som blev mot Voyage d’Amour runt slutsvängen tog ut sin rätt. Det positiva var att hon ändå var klar trea trots att hon stumnade lite. Segrande Voyage d’Amour är dessutom ett kapabelt sto med höga toppar, vilket hon visade nu, så Devs Daffodil behöver inte skämmas. Nu är hon tillbaka på svensk mark igen och ska försöka vinna finalen av diamantstoet. Innan resan till Frankrike hade hon visat toppform på svensk mark och är hon i närheten av lika bra som då bör hon ha goda chanser att blanda sig i segerstriden.

3 Iceland Radio var spelad till 3,78 jämfört med Kali Smarts 10,93 när dessa möttes i slutet av november på nationalbanan. Noterbart är att den förstnämnda då stod på tilläggsvolten. Iceland Radio galopperade dock bort sina chanser och vi fick aldrig någon duell dessa två emellan. Melander selade därefter ut sin häst på V86 där hon ställdes mot Chicharita på ett smetigt underlag. Efter att favoriten forcerats till ledningen via dryga spår valde Kihlström att avancera fram mot dödens. Det skulle visa sig vare ett icke vinstgivande drag då hästen tröttnade rejält på bortre långsidan, men Örjan måste ha känt att märren kändes fin då han valde ett offensivt upplägg. Kanske var det banan som ställde till det för dagen? Hur som så tar Melander ut henne här igen och uppgiften ser passande ut. Det ser upplagt ut för en spårsnål resa i rygg på konkurrenter som drar i ett hårt tempo och det borde passa. Segerchansen ökar markant om Örjan lyckas hitta till vinnarhålet i rygg på ledaren, men då huvudscenariot är tredje invändigt får han nöja sig med tredjeranken.

5 Alhambra Mail var mycket bra senast när hon speedade förbi Kantens Rose efter en ganska tuff inledning för bägge hästarna. Hon startar från innerspår nu och det behöver inte alls vara fel då det blir en spårsnål inledning och luckor brukar uppstå. Hittar Jepson ut i andraspår efter en bit kan hon räcka långt även här.

4 Gal Gadot Racing har under året startat från tillägg i nio av tretton starter. Lägg till att hon har galopperat bort sig i sex starter. Där av står hon bra inne på kapacitet och likt Iceland Radio startade hon från tillägg på Kali Smart i samma lopp. Hon var då aldrig i närheten av Kolgjinis märr, men avslutade klart godkänt där bakom med skor runt om. I starten därefter, tillika den senaste starten, drabbade hon samman med Ella Pace som skrällde från ledningen. Gal Gadot Racing var dock klart mer spelad i loppet men galopperade tyvärr bort alldeles för mycket mark för att sedan orka göra sig gällande. Lite halvklurigt läge nu och även om Erik är en mästare i volten är jag långt ifrån säker på att man kan ta sig förbi invändiga i starten. Detta kan båda för en resa i andraspår och då tror jag inte att hästen vinner det här. Så trots en passande proposition är hon bara en i mängden.

13 Valetta gör det bra mest hela tiden, men var utan chans mot Devs Daffodil när dessa möttes på Jägersro, då båda även då startade från dubbla tillägg. Jag anser dessutom Valetta vara något mer missgynnad än Devs Daffodil av skoförbudet. Med dessa faktorer inräknade har jag svårt att se Valetta stå som segrare i det här loppet även om hon ofta svarar för starka prestationer. Tilläggas bör dock att hon var klar tvåa i det loppet och har Devs Daffodil en lite sämre dag samtidigt som det klaffar med ryggar för Valetta finns fart för att överraska.

1 Ella Pace överraskade de flesta spelarna när hon spårade runt om i förra starten och insatsen var klart positiv. Det tål dock att poängteras att det blev ett märkligt lopp med många omstarter och en kvarts fördröjning, vilket gjorde att halva fältet galopperade bort sig. Nu ställs hon inför en klart tuffare uppgift och Oskar kommer inte få bestämma i tät om ekipaget når dit initialt. Dit vill Adrian och han kommer köra tills han sitter där. Ger sig Oskar inte in i någon duell kan det lösa sig bra med rygg ledaren och från den positionen kan hon knipa en fin peng, men särskilt segeraktuell känns hon inte den här gången.

Med en ledare som troligen drar i ett hårt tempo är positionen utvändigt ledaren inte särskilt lockande för någon av konkurrenterna. Från första tilläggsvolten återser vi 10 Laleh Pellini samt 11 Orlando från springspår och laddas dessa iväg kan det mycket väl bli en tuff resa för någon av de. Den sistnämnda kommer från en hygglig prestation utvändigt ledaren, men har visat att hon är klart bäst när hon får spara speeden och man vill nog ogärna se henne i dödens här. Laleh är lite mer av sorten som tål grovjobb, men det är ändå svårt att tro att hon ska vinna ett sådant här lopp från dödens. Dock två hästar med en del kapacitet i sig.


RANKING:

A-HÄSTAR

2 KALI SMART (25%)
12 DEVS DAFFODIL (21%)
3 ICELAND RADIO (12%)

B-HÄSTAR

5 ALHAMBRA MAIL (12%)
4 GAL GADOT RACING (7%)
13 VALETTA (7%)

B/C-HÄSTAR

1 ELLA PACE (4%)
10 LALEH PELLINI (3%)
11 ORLANDO (3%)

C-HÄSTAR

6 FUEL BURN (2%)
7 WHELK (2%)
8 SAGA DOC (1%)
9 LYX HÅLERYD (1%)

D-HÄSTAR

-

AVDELNING 5
STL KLASS 1, FINAL
2140 AUTO



SPETSANALYS:

1 Astronascente Zac höll ut 4 Sweetman senast, men då sida vid sida. Helt andra spår nu och bättre chans till spets för den sistnämnda. För att ta ett exempel så har Astronascente Zac blivit överflyglad av Golden Guard med innerspår mot fjärdespår. Sweetman har från aktuellt spår tagit en längd på ”Guarden” när denne haft innerspår. Goops häst är dock i toppform nu och gynnas gentemot konkurrenterna av skotvånget. Jag säger dock ändå knapp fördel Sweetman från läget.

SPETSFAVORIT: 4 SWEETMAN

RYGG LEDAREN: 1 ASTRONASCENTE ZAC


LOPPANALYS:

1 Astronascente Zac var kanonbra senast och såg bättre ut än någonsin när han länsade undan över upploppet trots en tuff öppning i benen. Spetsläge återigen, men spår ett kan innebära problem när det gäller att hålla ut startsnabba konkurrenter. Han blir hårt streckad, men blir han över från start och får nöja sig med rygg ledaren får han hoppas på turen. Hästen har en vass kortspeed om luckan infinner sig, men det är tuffa hästar i fältet och det kan bli svårt att hitta ut.

Tipsettan ges istället till 4 Sweetman som dock fick se sig slagen av ovanstående senast, men höll klart bra från utvändigt ledaren efter att ha testats ordentligt från start. Nu slipper han starta sida vid sida mot Goops häst och chanserna stiger därmed för spets. Persson lär prova en bit och når ekipaget dit körs han givetvis i den positionen. Blir öppningen inte allt för kostsam ska segerchanserna ses som goda.

5 Eddy West har sett kanonfin ut på slutet och senast vann han komfortabelt från ledningen efter att Sjöström lättat lite på tömmarna i sista sväng. Han vann åkandes med god spänst över mål, vilket vi tar med oss. Vid starten dessförinnan blev han hängande från start och fick backa sig bak i ledet. Det bekom dock inte hästen som gick med i ryggar sista 800 för att sedan kastas loss. Han kunde klockas till 1.10,5/800 och plockade enkelt ner ledande Ready Doc. Allt som allt så har det varit en mycket fin utveckling i Sahara Dynamite-sonen och från läget kan det bli en bra position i andraspår tidigt i loppet. Gynnas av skotvånget och rankas upp i A-gruppen.

2 Oracle Tile har ju varit lite av en snackhäst efter många uppradade segrar. Nu ställs han mot ett tufft gäng, men det går inte att nonchalera hästen då han har ett bra läge, gynnas av skotvånget samt framförallt får Örjan Kihlström i vagnen för första gången. I det senaste loppet fick han se sig besegrad av Vitro Diablo över 2600 meter och det tycker jag är en ganska begränsad häst. Han måste höja sig, men jag tror att han är redo för en betydligt starkare insats och vill varna. Noterbart är dessutom att han kommer tävla i en amerikansk vagn för första gången.

Allt blev fel för 3 Upper Face senast då han blev hängandes i tredjespår en bra bit innan han fick backas ner för att köras längs sargen. Men det är en bra häst i grunden och här är Adrian ute efter revansch. Att ha ”ÖK” på insidan likt senast är dock ett aber och han kan säkert få extra bra snurr på Oracle Tile från start om han är på det humöret. Det finns därför viss risk för att Adrian kan bli hängande en bit även här. Hittar han ned i rygg ska han dock ses med vinstchans. Gynnas om hårt tempo.

Jörgen Westholm är en fantastisk tränare men som kusk brukar jag ibland säga att han är född i dödens. Det är väl inte helt otänkbart att han hamnar där nu heller och då får 6 Gardner Shaw vara riktigt bra om han ska greja det. Rankas ner lite på grund av risken för tuff resa, men man ska samtidigt komma ihåg att han besitter väldig kapacitet om det skulle klaffa lite.

7 Frodo S. blir lite bortglömd här. Svårt läge, men det kan lösa sig och hästen besitter en vass slutrepa. Han stretade emot bra från spets senast, men lyckades inte stå emot Upper Face över upploppet efter att denne fick en fin resa. Innerspåret var även lite regntungt den dagen. Till skillnad från då möter han nu konkurrenter som även de tävlar med skor runt om, vilket är till Frodos fördel. Skrällvarning.


RANKING:

A-HÄSTAR

4 SWEETMAN (25%)
1 ASTRONASCENTE ZAC (20%)
5 EDDY WEST (15%)

B-HÄSTAR

2 ORACLE TILE (10%)
3 UPPER FACE (8%)
6 GARDNER SHAW (7%)
7 FRODO S. (4%)

B/C-HÄSTAR

8 DANILO BRICK (3%)
11 GOONER (3%)

C-HÄSTAR

9 READY DOC (2%)
10 AXEL RUDA (2%)

D-HÄSTAR

12 RIPTIDE R.D. (1%)


AVDELNING 6
STL BRONSDIVISIONEN, FINAL
2140 AUTO



SPETSANALYS:

1 Miracle Tile är, som norrbaggarna säger, ”lynrask ut”. Erik är ute efter rygg ledaren med ickevinnaren och det mest trolige scenariot är att Bergh trycker iväg 5 Van Gogh Z.S. ordentligt från start med målet att trycka sig förbi 4 Algot Zonett för att kunna överta. Det låter även på stallet som att de är sugna på att stänga in honom för att han ska bli än kvickare från start. Wäjersten har fått ordning på sin häst och han kan säkert öppna förbättrat, men huvudscenariot är att Bergh trycker sig förbi.

SPETSFAVORIT: 5 VAN GOGH Z.S.

RYGG LEDAREN: 1 MIRACLE TILE


LOPPANALYS:

5 Van Gogh Z.S. har inte startat sedan den förra bronsfinalen där det blev ett tufft lopp. Hästen höll dock väldigt bra bakom Farlander Am och snabbt spurtande Born Unicorn och ett klart plusbetyg till insatsen. Vid den starten fick han mestadels trava i andra- och även tredjespår mot bättre hästar och nu ser det upplagt ut för ledningen i en lite enklare upplaga av bronsfinalen. Skor runt om är inga problem, vilket han inte minst visade på Örebro i oktober. Det ser ut som en toppchans och jag anser att det är hela omgångens bästa spik.

4 Algott Zonett är det svårt att inte bli imponerad av och han hade nog besegrat Merritt på Bergsåker om denne hade tränats av någon annan. Wäjersten var tidigt ganska segersäker vad det såg ut och när stallkamraten kom fort ville han inte begära det lilla extra. Hur som ytterligare en stark insats i ett lopp som blev passande kört över icke optimal distans. Han kan säkert öppna något förbättrat jämfört med tidigare och när den värsta konkurrenter startar utvändigt sida vid sida är det inte osannolikt att Wäjersten testar en bit. Normalt får han dock svårt att svara ut Van Gogh och huvudscenariot är istället att han placerar Algott i dödens efter en bit.

Blir det tempo på tillställningen kan det åter bli 11 Merritt som sticker nosen först. Sexåringen är vass på speed och Kihlström upp för första gången kan ge en liten extra kick. Det känns som en häst som kommer passa honom utmärkt. Kräver dock lite tempo på tillställningen, men stallkamraten kanske kan ordna det.

1 Miracle Tile behöver man nästan lura först över mållinjen. Erik lyckades dock hålla undan med henne senast, då väldigt knappt mot ett annat sto som bromsade. Här fick hon ett perfekt läge för en optimal löpning i rygg på ledaren och ska man lura henne först är det optimalt. Erik liftar med och hoppas på lucka över upploppet. Farten finns där.

7 Speedy Tilly kommer närmast från en start där han gav sig från ledningen via 1.12,0/800. Hur mycket av insatsen som berodde på skotvånget låter jag vara osagt, men han var inte lika vass som tidigare. Han kan lägga iväg ganska bra från start och trots spår sju är det hygglig chans att ekipaget med Westerholm i sulkyn kan slinka ner i en vettig position. Har normalt sett en stark avslutning att tillgå om det löser sig.

6 Global Tailwind kunde inte slå klorna i Van Gogh efter ett lopp i rygg ledaren i november. Han rekordsänkte dock över medeldistans och utmanade ändå med Örjan i sulkyn. Nu sitter som vanligt Rikard N Skoglund upp och han har gjort sig känd för att vara offensiv i sulkyn. Här bör han dock inse att han inte kommer förbi Van Gogh och rygg ledaren lär också tidigt vara upptaget. Ekipaget har dock en väldigt bra chans att komma ner i andraspår direkt och kan han sedan bli avlöst ska han inte ses som helt borta. Det finns dock en risk att han får dra fram lite speedigare konkurrenter om det blir en resa i kön och det kan bli för tufft.

10 Beartime är vass när han får spara speeden och det känns som att han har hittat en växel till från att ha varit ganska begränsad. Svårt läge nu och det får inte bli för mycket spår. Men klaffar det och han får spara sin speed till upploppsrakan är han skrällduglig.


RANKING:

A-HÄSTAR

5 VAN GOGH Z.S. (40%)

B-HÄSTAR

4 ALGOTT ZONETT (17%)
11 MERRITT (11%)
1 MIRACLE TILE (8%)
7 SPEEDY TILLY (7%)

B/C-HÄSTAR

6 GLOBAL TAILWIND (4%)
10 BEARTIME (4%)

C-HÄSTAR

3 VOLARE GAR (3%)
2 DIGITAL CLASS (3%)
12 NEELIX (1%)

D-HÄSTAR

9 ECLIPSE AM (1%)
8 PERSONAL GOALS (1%)


AVDELNING 7
STL SILVERDIVISIONEN, FINAL
2140 AUTO



SPETSANALYS:

1 Hickothepooh är normalt inte känd för sin startsnabbhet, men han startade sida vid sida om erkänt raske Patent Leather senast. Han öppnade då i takt med denne och såg riktigt explosiv ut i startmomentet. Nu är det han själv som startar med spår längst in på vingen och han har flera riktiga startkanoner utanpå sig. Det kan bli svårt att hålla upp spets och framför allt väldigt kostsamt att ge sig in i den striden. 2 Night Brodde laddas vad som går för att ta längden och här vill man verkligen till spets. Även 5 Always On Time är en riktig raket bakom vingen och får nu stifta bekantskap med ”Svampen”, ”Rally-Calle”, eller vad ni nu vill kalla honom. Jepson brukar iallafall kunna få lite extra fart på hästarna från start och det skulle inte förvåna mig om han piper till ledningen initialt för att sedan släppa till Marc Elias och Night Brodde som blir den slutgiltiga ledaren. Då har vi ändå inte nämnt 3 Dom Perignon som kan lägga iväg riktigt kvickt. Där tror jag dock att Torbjörn är medveten om att det blir väldigt svårt att ta en längd på invändig häst och att det i sådant fall blir en väl tuff öppning.

SPETSFAVORIT: 2 NIGHT BRODDE

RYGG LEDAREN: 5 ALWAYS ON TIME


LOPPANALYS:

1 Hickothepooh är en häst som duger fullgott i den högsta klassen. Han har tävlat mycket mot guldhästar på norsk mark och har besegrat en del topphästar under sin karriär. För ett tag sedan var han lite drabbad av kolik, men har hämtat sig bra därefter och kommer till Solvalla med tre segrar i raden och närmast en triumf från dödens. När han har sina formtoppar besitter hästen en hög högstanivå och om vi blickar tillbaka till sommaren 2019 var det tal om både Oslo Grand Prix och Kymi Grand Prix. Hästen hade då preparerats länge för OGP och kretsen stod över lopp som Sweden Cup för att gå all in på hemmaplan. Tyvärr fick han aldrig någon inbjudan trots bra prestationer, men istället fick han en inbjudan från Finland. Han var på väg till Kouvola för start men skadade sig olyckligt i transporten.

Formen sitter där, Kihlström i vagnen, det vankas norskt huvudlag och hästen kan tidigt sitta bra på det. Jag finner stort värde i hästen och kan se honom vinna med flera upplägg. Dödens efter en bit mot hästar som har fått öppna tufft eller ryggresa i andraspår och avgöra på speed. Sannolikheten att han blir fast på innerspåret bedömer jag som liten då det kommer att laddas ordentligt från flera håll och han själv kan även öppna.

2 Night Brodde var blek sista biten senast och var aldrig nära att utmana övermakten i Vikens High Yield trots rygg ledaren. Från stallhåll anser man att hästen växer ordentligt i spets och tänker inte släppa till någon den här gången. Själv tycker jag att Night Brodde visat sig gå bra även bakifrån tidigare och den senaste insatsen lämnar trots allt ett litet frågetecken. Hur som så är han spetsfavorit nu även om han skulle bli överflyglad av Always On Time initialt. Huvudscenariot är att Marc sitter i ledningen relativt tidigt och sedan kör där. Han har bra statistik på Solvalla och har faktiskt grejat seger i fem av sex felfria lopp på nationalbanan. Är han så bra som han kan vara kan han bli svårfångad om han slipper en alltför tuff öppning.

5 Always On Time har det lyst form om på slutet och han satt fast med sparat senast på Forus. Vid starten dessförinnan speedade han till seger efter sen lucka från rygg ledaren och besegrade bland andra Lionel. Det är sådana resor han ska ha i tuffa gäng och han är absolut segerduglig även här om Jepson hittar ner i rygg ledaren. Kuskförstärkt, formstark och möjlig positionsvinnare är faktorer som gör att hästen ska räknas tidigt.

Det var en snackis hur 10 Vikens High Yield skulle fungera med skotvånget senast på Åby. Efteråt kan vi bara konstatera att han var fortsatt väldigt bra och givetvis tillhör han topphästarna även i finalfältet. Bakspår är dock lite klurigt och det kan bli en tuff resa. Hästen går bra oavsett upplägg, men Bergh brukar sällan vilja ge bort något gratis och finns chansen är det nog inte osannolikt att vi får se ett ganska tidigt avancemang fram till positionen utvändigt ledaren. Night Brodde var ingen match att hålla undan för på Åby, men det är en annan uppgift att gå utanpå den på Solvalla och han har faktiskt presterat som allra bäst på hemmaplan.

6 Zio Tom Jet var strålande när han brisade undan från tät på Halmstad och det var nog inte många som hade räknat med att han skulle vinna på det sättet. Annat läge nu och härifrån blir det högst sannolikt ingen ledning. Med kvicka konkurrenter invändigt ser det dock ljust ut för Djuse gällande att tidigt hitta ned i andraspår och därefter kan det lösa sig bra. Med lite tempo på loppet är det inte omöjligt att Djuse kan styra till seger även den här gången.


RANKING:

A-HÄSTAR

1 HICKOTHEPOOH (23%)
2 NIGHT BRODDE (20%)
5 ALWAYS ON TIME (15%)

B-HÄSTAR

10 VIKENS HIGH YIELD (15%)
6 ZIO TOM JET (9%)

B/C-HÄSTAR

8 HEADING REFERENCE (3%)
3 DOM PERIGNON (3%)

C-HÄSTAR

9 FRANKLIN FACE (2%)
11 FINAL DREAM (2%)
4 REMARKABLE FEET (2%)

D-HÄSTAR

12 MR CLAYTON J.F. (1%)
7 KENNEDY (1%)


Varför i helvete skriver du sådana långa och jobbiga utläggningar kring varje lopp - ingen vill se dessa! Vi vill ha action, precis som i koppen!

Spoiler:
Skämtar bara - en otrolig fröjd att läsa dina utförliga analyser som är genomarbetade som väldigt få, om någon som man sett publiceras, i alla fall. Du skall ha ett stort tack och kudos för den tid du lägger ned bara på att skriva ned dessa. Märks också att du lagt x antal timmar på lopparkivet. Fortsätter du slikt, så finns det inte en chans i helvetet att du inte sätter en miljonrad - varför inte i morgon? STRÅLANDE JOBB!!!
__________________
YNWA
---------------------------------------------------
Sverige är förlorat - välkommen kaos!
Fulsprit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-25, 20:55   #13
 
Reg.datum: sep 2020
Inlägg: 151
Sharp$: 659
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Fulsprit Visa inlägg
Varför i helvete skriver du sådana långa och jobbiga utläggningar kring varje lopp - ingen vill se dessa! Vi vill ha action, precis som i koppen!

Spoiler:
Skämtar bara - en otrolig fröjd att läsa dina utförliga analyser som är genomarbetade som väldigt få, om någon som man sett publiceras, i alla fall. Du skall ha ett stort tack och kudos för den tid du lägger ned bara på att skriva ned dessa. Märks också att du lagt x antal timmar på lopparkivet. Fortsätter du slikt, så finns det inte en chans i helvetet att du inte sätter en miljonrad - varför inte i morgon? STRÅLANDE JOBB!!!
Varför i helvete citerar du sådana långa och jobbiga utläggningar - ingen vill se dessa!

Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
AmaerildeRimfrost (+20)
Slark är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-25, 21:02   #14
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 8 363
Sharp$: 1145


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Slark Visa inlägg
Varför i helvete citerar du sådana långa och jobbiga utläggningar - ingen vill se dessa!


Hehe, tog inte lång stund innan första geniet nappade på betet... Du trodde säkerligen du skulle få en massa Sharps för detta PK-inlägg...

__________________
YNWA
---------------------------------------------------
Sverige är förlorat - välkommen kaos!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Slark (+10), BroderH (+1)

Senast redigerad av Fulsprit den 2020-12-25 klockan 21:42.
Fulsprit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-25, 21:08   #15
 
Reg.datum: sep 2019
Inlägg: 7
Sharp$: 48
Standard

[url]https://www.atg.se/spel/V75_2020-12-26_5_5?couponId=bfad37ee-1511-4e51-ab21-f11d1c4db660[/url

JAG litar på no10 i 1: o h 7.e
kali får en spik osså
lde andra är småsvåra

Senast redigerad av Fluff den 2020-12-25 klockan 21:14.
Fluff är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td