Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2020-12-20, 19:26   #1
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 178
Sharp$: 57155
Standard

V75-Solvalla 26 dec (finaler)


Den enda riktiga V75an under winterburst och även om det inte är någon av årets sportsligt bästa finalomgångar så ser det riktigt spännande ut. Är ju en riktig skräpomgång på Umåker dagen innan så känns bäst vettigast att lägga krutet på denna omgång för oss som inte spelar varenda dag året runt.

V75-1

Det känns upplagt för Exaudio Vici . Speciellt som den alltid går med skor tilll skillnad mot de flesta. En vettig spik att inleda med.

V75-2

Spelvänlig klass 2 final utan någon högre sportslig klass. Spontant säger jag Vicar (hemmaplan) före Trumpie, men kan bli fler här när man läst på.

V75-3

Veckans snackis blir om Very Kronos klarar spår 1 bak bilen utan galopp. Ja det gör den nog. Har inte galopperat tidigare från spår 1 och verkar väldigt mycket mer travsäker nu. Vinner troligen därmed om den inte blir fast och med Erik i vagnen löser nog även det sig. Disco Volante spetsar nog. Men kan bli rejäl körning mot Elain Web och det skulle troligen bara gynna favoriten.

V75-4

Inte sett Frankrikeloppet senast men oj vad bra Lugauers Devs Daffodil var senast i Sverige. Det intrycket gör att man inte annat än kan tro på vinst. Men ett fint lopp detta och ingen säker spik alls. Hur har den tagit långresorna?

Bra hästar för klassen på alla volterna. Alhambra Mail riktigt bra senast också.

V75-5

Även klass 1 finalen ser väldigt spelvänlig ut. Många tänkbara vinnare. Drar till med Upper Face som är en av många som kan vinna detta.

V75-6

Bronsfinalen känns också öppen. Van Gogh Z.S favorit troligen igen . Men skor runt om nu . Dock väldigt bra i finalen senast som Farlander Am vann på ett ruggigt sätt. Ingen sådan kanon i denna final. Beartime helt annat spår nu än på slutet men gynnad av barfotaförbudet och Jepson brukar hitta rätt resor oavsett spår.

V75-7

Här känns Night Brodde som en kul chansspik. Mycket bättre distans nu och brukar gå oerhört bra på just Solvalla. Kanonläge och dessutom bra spelvärde på den lite sämre insatsen senast. Men är ett lopp med fler tänkbara vinnare.

Efter Solvalla omgången känns det perfekt att ladda för Rommes V75a på måndagen. Söndag nästa helg Momarken med bara okända hästar.

Lycka till !
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Fulsprit (+5), ajvide (+15)
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-22, 16:13   #2
 
Reg.datum: aug 2018
Inlägg: 591
Sharp$: 5514
Standard

AVDELNING 1
HÄSTÄGARKANNAN - STAYERLOPP
3140 VOLT


SPETSANALYS:

1 Mirakel Håleryd står ensam på startvolten och kan lägga iväg ganska hyggligt. Tävlar han på topp är han inte sämre än hästarna på den första tilläggsvolten och allt talar för att Björn Goop kör i ledningen till en början. 6 Vikens Dome lär dock köras offensivt och vi kan nog räkna med att Bergh så tidigt som möjligt försöker överta ledningen från Goop.

SPETSFAVORIT: 6 VIKENS DOME

RYGG LEDAREN: 1 MIRAKEL HÅLERYD


LOPPANALYS:

6 Vikens Dome plockade ned Jeppas Tarpon från dödens via 1.13,0/1000 senast. Här stöter han på ett tuffare gäng, men har samtidigt ett läge som gör att möjligheterna är goda för att köra sig till ledningen en bit in i loppet. Han är duktig på att hålla farten och visade även 1.13,5/1000 från dödens på He’s Marvelous över tre varv på Romme i november. Då var han slagen i slutkurvan, men han bet ändå i och kom tillbaka lite över upploppet. Kan Bergh köra sig till spets här räcker det långt om han kan springa en 13-tid sista varvet igen.

Hästarna från ytterligare tillägg är dock lite tuffare och det ser ut att kunna bli en ganska förnäm väg fram för dessa. 10 Exaudio Vici är en stenkross som inte räds tuffa upplägg. Troligen synar Jorma dödens en bit in i loppet och då får ledarhästen bekänna färg. Han har dock inte visat att han klarar av att springa så mycket fortare än Vikens Dome sista varvet och han kommer att få kämpa. Det som talar för honom är dock att han gynnas utav skotvånget och att Bergh lär få lägga en speed för att ta sig till tät. Tipsetta.

Från ytterligare tillägg finner vi 13 Racing Brodda och uppgiften ser på förhand tuff ut med 80 meter tillägg. Det som talar för henne är att det kan lösa sig ganska bra då en del ekipage söker sig till sargen och lite körning mellan starka hästar. Racing Brodda är även hon stark, men framför allt speedigare än sina konkurrenter och formmässigt ser det positivt ut. Här gör hon första starten över tre varv men lång distans är normalt sett bara en fördel. Insatsen i sommartravets final visade hur höga toppar hon har och det är troligen den bästa insatsen hon har svarat för i karriären. 1.11,9 över lång distans där hon klockades till 1.09,2/1000. Banan var snabb den dagen, men insatsen svettig. Stämmer det med positionerna här och hon inte får för långt fram så kommer hon gå starka sista 700 och det är inte omöjligt att hon hinner fram.

Dessa tre känns allra hetast men jag måste ändå nämna 5 Ufo Jet som visade upp sig från sin bästa sida senast då han liftade med i rygg på Global Unspoked för att sedan lätt speeda förbi både denne och ledande Indra’s Secret precis innan mållinjen. Är han lika bra nu får de andra se upp om han får sin resa i draget.

9 Global Unspoked var sämre senast trots en ganska förnäm löpning, men blev ändå klart nerspeedad av Ufo Jet då. Hästen kan bättre och från stallet skyller man lite på balansen med tanke på banan och han är behandlad efteråt efter att inte riktigt ha varit helt fräsch. Här har han möjlighet att få en spårsnål resa från läget vilket är gynnsamt. Med tanke på att han kan bli lite bortglömd efter den senaste insatsen är han värd en plats på kupongen. Han kan trots allt mycket i ljusa stunder.


RANKING:

A-HÄSTAR

10 EXAUDIO VICI (32%)
6 VIKENS DOME (24%)
13 RACING BRODDA (18%)

B-HÄSTAR

5 UFO JET (7%)
9 GLOBAL UNSPOKED (6%)

B/C-HÄSTAR

11 GANYBOY (3%)
2 AMIGO RACER (3%)

C-HÄSTAR

1 MIRAKEL HÅLERYD (2%)
7 NAUGHTY BOY (1%)
8 MADRONJO (1%)

D-HÄSTAR

4 ILLER TOOMA (1%)
3 ANNA BAFFEL (1%)
12 BRITISH STEEL (1%)


AVDELNING 2
STL KLASS II, FINAL
2140 AUTO


SPETSANALYS:

1 Charles du Sud öppnar medel men kan inte hålla ut 2 Trumpie som är klar spetsfavorit. Westerholms häst är inte som allra kvickast direkt när bilen släpper, men när han får upp farten efter femtio meter går det fort, vilket gör att det är svårt att ta en hel längd på honom. Han har hållt ut snabba hästar som Hunt Am från spår två tidigare och har nu fördelen av att ha värsta konkurrenten i spetsstriden sida vid sida. 3 Stepping Moneyball tar inte längden på Trumpie och laddas Charles du Sud för fullt kan det även bli tufft att nå ner i rygg ledaren.

SPETSFAVORIT: 2 TRUMPIE

RYGG LEDAREN: 1 CHARLES DU SUD


LOPPANALYS:

Nicklas Westerholm har ett ämne i 2 Trumpie. Helbrodern till Svante Båths duktiga märr Super Sarah har inlett karriären lovande och det är ett härligt driv i honom. Han gör sällan en dålig insats och från de här spåren blir han ofta svårstoppad med sin startsnabbhet. Här är han klar spetsfavorit och i den positionen blir han svårstoppad. Han stegade undan till en säker seger senast på ett lite regntungt underlag, och då mot flera av konkurrenterna han stöter på nu. Det ser ut som en bra segerchans och jag anser att det är omgångens bästa spik. Det rör sig dock om orutinerade hästar och det finns spännande motbud värda sin plats på kupongen. Jag nöjer mig därför med utgång på Westerholms häst.

1 Charles du Sud huserar inte särskilt ofta på veckans största spelform, men hästen är inte alls tokig. Det är en hel del franskt blod i hästen hos mödernet och han tål att gå i ett jämnt, hårt tempo. Att han rankas upp som det främsta motbudet till favoriten är på grund av att han är favorit till positionen i rygg på ledaren. Han visade även prov på en stark avslutning bakom Trumpie i det senaste loppet och med lite tempo och fritt över upploppet kan han bli en jobbig överraskning för många.

4 Jaramaz Boko höll klart bra efter att ha avancerats fram utvändigt Trumpie i det senaste loppet. Det här verkar vara en ganska tuff märr och hon har verkligen papperna i ordning. Muscle Hill korsat med Garland Lobell-blodet via Welat Boko skojar man inte bort. Den sistnämnda har i sin tur lämnat toppston som Hevin Boko och Evin Boko. Lägg där till att hon är syster till V75-vinnaren Istanbul Boko och det kan inte se så mycket bättre ut. Spår fem nu och i finalen vill säkerligen Erik bjuda henne en ryggresa med tanke på senast. Får hon lifta med i ett hyggligt tempo och slipper kastas loss alltför tidigt kan hon utmana om segern.

3 Stepping Moneyboy har visat upp en härlig utvecklingskurva och det är inget snack om att han är bra. Senast utmanade han Ol Dono Lengai och formen ser verkligen ut att infinna sig där den ska. Hur han ska vinna det här loppet är dock oklart. Hans största chans är om Jepson kan pressa sig förbi Maxime Marais bakom Charles du Sud och då nå vinnarhålet. Men det blir svårt och blir det körning initialt och han inte kommer ner ser det tufft ut. Tar han det lugnt från start lär det bli en väl bekväm inledning för Westerholm och ett långsamt förstavarv. Jepson brukar allt som oftast ha ett ess i rockärmen, men här känns det som sagt lite knivigt då han inte tar en längd på Trumpie samtidigt som jag tror att Maxime Marais kan få bra snurr på Charles du Sud från innerspåret.

6 Vicar är en häst jag alltid tyckt ha överskattats av spelarkollektivet då han bara varit stark och trög. Senast var dock ett klart fall framåt då han såg bättre ut än någonsin i en snabb avslutning. Minus för spåret nu då han riskerar vingel och han behöver fortfarande en del hjälp med tempot för att räcka. Men på insatsen senast är han väl värd att lyfta upp. Gynnas även kraftigt om banan skulle bli något tungsprungen.

Vid ytterligare gardering är Norges bidrag intressant. 8 Thai Knight har varit lite av en snackhäst under karriären och blir nu klart kuskförstärkt av Björn Goop. Hästen kommer till loppet med form och besitter en ganska vass speed.

4 Morotai Degato spurtade rappt senast och är inte så tokig för klassen när han tävlar på topp. Passande läge för att hitta ner i en fin position och klaffar det ordentligt behöver han inte vara helt borta. Fart finns i honom.


RANKING:

A-HÄSTAR

2 TRUMPIE (40%)

B-HÄSTAR

1 CHARLES DU SUD (12%)
4 JARAMAZ BOKO (12%)
3 STEPPING MONEYBALL (11%)
6 VICAR (11%)

B/C-HÄSTAR

8 THAI KNIGHT (5%)
4 MOROTAI DEGATO (4%)

C-HÄSTAR

11 GELATIAMO (2%)
7 M.T.NOSLER (1%)

D-HÄSTAR

10 KNIFETOWN HALL (1%)
9 DIGITAL LITERACY (1%)


AVDELNING 3
GERT LINDBERGS LOPP - STL GULDDIVISIONEN, FINAL
2140 AUTO


SPETSANALYS:


3 Disco Volante är en av de mest startsnabba hästarna i den högsta klassen och här ser det upplagt ut för ledningen. 1 Very Kronos kan öppna fort men med tanke på hans tidigare galopphistorik tror jag inte att han pressas för fullt i ett försök att svara ledningen. 5 Elian Web är istället den största utmanaren om spetsen från ett bra spår fem. Att han ska ta längden på Disco Volante ser jag dock inte som särskilt sannolikt, speciellt inte med tanke på att Elian visat tveksam form. Vid full laddning dessa emellan bör dock Jorma ha hygglig chans att kunna kliva ner i rygg ledaren.

SPETSFAVORIT: 3 DISCO VOLANTE

RYGG LEDAREN: 5 ELIAN WEB


LOPPANALYS:

1 Very Kronos är kanske landets bästa häst för tillfället. Insatsen senast var svettig och det var tänkt att han efter den starten skulle göra bokslut för året. Båth bestämde sig dock efter ett snack med ägarna om att ta ut hästen här i finalerna då han såg väldigt fräsch ut efter förra starten och för oss travälskare lyfter det såklart annandagen ytterligare. Att han lottades till innerspåret var dock inget positivt då jag anser att galopprisken ökar och risken finns alltid att han kan bli fastlåst även om jag inte ser det som särskilt sannolikt. Men med de här minusfaktorerna i beaktning så är det ändå ingen häst jag vill luta mig emot fullt ut i finalerna, dock väl medveten om att han vinner detta felfri och om han hittar ut i andraspår direkt. Ingen spik, men en sund utgångshäst.

3 Disco Volante kan jag väl aldrig påstå att jag har tagit till mig som sort, men i ljusa stunder är han vass, vilket han bland annat visade senast på Solvalla. Här piper han till ledningen och även om han blev mosad av Very Kronos vid den senaste sammandrabbningen så tror jag att Ohlsson vill testa i spets hela vägen här även om Erik kommer fram utvändigt. Detta med tanke på att han var klart förbättrad i starten därefter. Kommer Very Kronos bort kan jag absolut se honom rinna undan här.

Det kan inte finnas många kuskar som är vassare för dagen än Magnus A Djuse. Killen kör med bravur och här sitter han åter bakom 6 Floris Baldwin som han rattade in till andraplaceringen bakom Very Kronos på Åby. Då gick han ett riktigt starkt lopp och visade prov på sina höga toppar. Med flera startsnabba konkurrenter innanför bör det vara en god chans till att han kan trilla ner i andraspår tidigt och tempo på loppet lär det bli med Hannu Korpi i fältet. Se upp!

7 Sevilla följde med i rygg på ovanstående i det förra loppet och svarade åter för en riktigt stark prestation. Lövgrens kämpe har verkligen tagit ett kliv till som åttaåring och han är bättre än någonsin. Vingelläge nu, men har Lövgren lite flyt i inledningen och slipper bli hängande kommer spurten återigen bita bra.

10 Selmer I.H. fick loppet kört i halsen senast men kunde avgöra snyggt tack vare gasglada finnar och galopp på Coin Perdu i gott slagläge. Här har han en tuffare uppgift framför sig, men hästen är riktigt vass i ljusa stunder och gör sällan ett dåligt lopp. Ska åter ses som en outsider.

12 Nadal Broline är inte samma häst längre, men han kämpade som väntat ner Pastore Bob i lördags. Han fick dock ge vika för en formstark Dragster som dock hade all världens tur, kombinerat med en skicklig Adielsson i sulkyn. Hur som så tror jag iallafall att han fungerar klart bättre när han får spara speeden nuförtiden. Spår tolv kan låta iskallt och det är klart att det ser tufft ut mot flera formstarka konkurrenter från bättre lägen. Men det finns en chans att han är förbättrad med två lopp i kroppen och mycket kan hända i finaler. Han ska ses som ett skrällbud.


RANKING:

A-HÄSTAR

1 VERY KRONOS (45%)

B-HÄSTAR

3 DISCO VOLANTE (14%)
6 FLORIS BALDWIN (12%)
7 SEVILLA (8%)

B/C-HÄSTAR

10 SELMER I.H. (5%)
12 NADAL BROLINE (5%)

C-HÄSTAR

4 ESPRIT SISU (3%)
5 ELIAN WEB (3%)
11 HAZARD BOKO (2%)
8 GRAINFIELD AIDEN (1%)
9 DIAMANTEN (1%)

D-HÄSTAR

2 SNOWSTORM HANOVER (1%)


AVDELNING 4
STL DIAMANTSTOET, FINAL
2140 VOLT



SPETSANALYS:

1 Ella Pace är kvick iväg och formen sitter där. Oskar är nog sugen på att prova för spets ett tag men han kommer högst troligen få ge vika tidigt då Adrian Kolgjini ska till spets till varje pris med 2 Kali Smart. Denne är klar spetsfavorit och lite mer ovisst med positionen i rygg på ledaren då både Örjan och Erik är väldigt skickliga i starten och återfinns på samma volt. Men man ska ha respekt för att Oskar har en kvickfotad häst och huvudscenariot är att det är han som är placerad i vinnarhålet efter en bit.

SPETSFAVORIT: 2 KALI SMART

RYGG LEDAREN: 1 ELLA PACE


LOPPANALYS:

2 Kali Smart är en klart bra märr som är under utveckling. Hon var hårt betrodd i lördags på V75 mot hästar som Wild Love och Tessy d’Ete, men lyckades inte hålla undan för den sistnämnda. Den här uppgiften ser inte tuffare ut och Adrian lär ha samma plan som förra gången, dra i hårt tempo och hoppas att det håller hela vägen. Det är förstahästen i loppet, men hon ser samtidigt ut att bli väl hårt streckad. Man ska ändå ha respekt för de tuffaste i fältet och att några av konkurrenterna på startvolten är vana att starta från tillägg.

12 Devs Daffodil kommer från en tredjeplats på Vincennes, där hon dock inte levde upp till förväntningarna som favorit med Goop i vagnen. Det ska dock sägas att det var klart bra ston med i fältet och körningen som blev mot Voyage d’Amour runt slutsvängen tog ut sin rätt. Det positiva var att hon ändå var klar trea trots att hon stumnade lite. Segrande Voyage d’Amour är dessutom ett kapabelt sto med höga toppar, vilket hon visade nu, så Devs Daffodil behöver inte skämmas. Nu är hon tillbaka på svensk mark igen och ska försöka vinna finalen av diamantstoet. Innan resan till Frankrike hade hon visat toppform på svensk mark och är hon i närheten av lika bra som då bör hon ha goda chanser att blanda sig i segerstriden.

3 Iceland Radio var spelad till 3,78 jämfört med Kali Smarts 10,93 när dessa möttes i slutet av november på nationalbanan. Noterbart är att den förstnämnda då stod på tilläggsvolten. Iceland Radio galopperade dock bort sina chanser och vi fick aldrig någon duell dessa två emellan. Melander selade därefter ut sin häst på V86 där hon ställdes mot Chicharita på ett smetigt underlag. Efter att favoriten forcerats till ledningen via dryga spår valde Kihlström att avancera fram mot dödens. Det skulle visa sig vare ett icke vinstgivande drag då hästen tröttnade rejält på bortre långsidan, men Örjan måste ha känt att märren kändes fin då han valde ett offensivt upplägg. Kanske var det banan som ställde till det för dagen? Hur som så tar Melander ut henne här igen och uppgiften ser passande ut. Det ser upplagt ut för en spårsnål resa i rygg på konkurrenter som drar i ett hårt tempo och det borde passa. Segerchansen ökar markant om Örjan lyckas hitta till vinnarhålet i rygg på ledaren, men då huvudscenariot är tredje invändigt får han nöja sig med tredjeranken.

5 Alhambra Mail var mycket bra senast när hon speedade förbi Kantens Rose efter en ganska tuff inledning för bägge hästarna. Hon startar från innerspår nu och det behöver inte alls vara fel då det blir en spårsnål inledning och luckor brukar uppstå. Hittar Jepson ut i andraspår efter en bit kan hon räcka långt även här.

4 Gal Gadot Racing har under året startat från tillägg i nio av tretton starter. Lägg till att hon har galopperat bort sig i sex starter. Där av står hon bra inne på kapacitet och likt Iceland Radio startade hon från tillägg på Kali Smart i samma lopp. Hon var då aldrig i närheten av Kolgjinis märr, men avslutade klart godkänt där bakom med skor runt om. I starten därefter, tillika den senaste starten, drabbade hon samman med Ella Pace som skrällde från ledningen. Gal Gadot Racing var dock klart mer spelad i loppet men galopperade tyvärr bort alldeles för mycket mark för att sedan orka göra sig gällande. Lite halvklurigt läge nu och även om Erik är en mästare i volten är jag långt ifrån säker på att man kan ta sig förbi invändiga i starten. Detta kan båda för en resa i andraspår och då tror jag inte att hästen vinner det här. Så trots en passande proposition är hon bara en i mängden.

13 Valetta gör det bra mest hela tiden, men var utan chans mot Devs Daffodil när dessa möttes på Jägersro, då båda även då startade från dubbla tillägg. Jag anser dessutom Valetta vara något mer missgynnad än Devs Daffodil av skoförbudet. Med dessa faktorer inräknade har jag svårt att se Valetta stå som segrare i det här loppet även om hon ofta svarar för starka prestationer. Tilläggas bör dock att hon var klar tvåa i det loppet och har Devs Daffodil en lite sämre dag samtidigt som det klaffar med ryggar för Valetta finns fart för att överraska.

1 Ella Pace överraskade de flesta spelarna när hon spårade runt om i förra starten och insatsen var klart positiv. Det tål dock att poängteras att det blev ett märkligt lopp med många omstarter och en kvarts fördröjning, vilket gjorde att halva fältet galopperade bort sig. Nu ställs hon inför en klart tuffare uppgift och Oskar kommer inte få bestämma i tät om ekipaget når dit initialt. Dit vill Adrian och han kommer köra tills han sitter där. Ger sig Oskar inte in i någon duell kan det lösa sig bra med rygg ledaren och från den positionen kan hon knipa en fin peng, men särskilt segeraktuell känns hon inte den här gången.

Med en ledare som troligen drar i ett hårt tempo är positionen utvändigt ledaren inte särskilt lockande för någon av konkurrenterna. Från första tilläggsvolten återser vi 10 Laleh Pellini samt 11 Orlando från springspår och laddas dessa iväg kan det mycket väl bli en tuff resa för någon av de. Den sistnämnda kommer från en hygglig prestation utvändigt ledaren, men har visat att hon är klart bäst när hon får spara speeden och man vill nog ogärna se henne i dödens här. Laleh är lite mer av sorten som tål grovjobb, men det är ändå svårt att tro att hon ska vinna ett sådant här lopp från dödens. Dock två hästar med en del kapacitet i sig.


RANKING:

A-HÄSTAR

2 KALI SMART (25%)
12 DEVS DAFFODIL (21%)
3 ICELAND RADIO (12%)

B-HÄSTAR

5 ALHAMBRA MAIL (12%)
4 GAL GADOT RACING (7%)
13 VALETTA (7%)

B/C-HÄSTAR

1 ELLA PACE (4%)
10 LALEH PELLINI (3%)
11 ORLANDO (3%)

C-HÄSTAR

6 FUEL BURN (2%)
7 WHELK (2%)
8 SAGA DOC (1%)
9 LYX HÅLERYD (1%)

D-HÄSTAR

-

AVDELNING 5
STL KLASS 1, FINAL
2140 AUTO



SPETSANALYS:

1 Astronascente Zac höll ut 4 Sweetman senast, men då sida vid sida. Helt andra spår nu och bättre chans till spets för den sistnämnda. För att ta ett exempel så har Astronascente Zac blivit överflyglad av Golden Guard med innerspår mot fjärdespår. Sweetman har från aktuellt spår tagit en längd på ”Guarden” när denne haft innerspår. Goops häst är dock i toppform nu och gynnas gentemot konkurrenterna av skotvånget. Jag säger dock ändå knapp fördel Sweetman från läget.

SPETSFAVORIT: 4 SWEETMAN

RYGG LEDAREN: 1 ASTRONASCENTE ZAC


LOPPANALYS:

1 Astronascente Zac var kanonbra senast och såg bättre ut än någonsin när han länsade undan över upploppet trots en tuff öppning i benen. Spetsläge återigen, men spår ett kan innebära problem när det gäller att hålla ut startsnabba konkurrenter. Han blir hårt streckad, men blir han över från start och får nöja sig med rygg ledaren får han hoppas på turen. Hästen har en vass kortspeed om luckan infinner sig, men det är tuffa hästar i fältet och det kan bli svårt att hitta ut.

Tipsettan ges istället till 4 Sweetman som dock fick se sig slagen av ovanstående senast, men höll klart bra från utvändigt ledaren efter att ha testats ordentligt från start. Nu slipper han starta sida vid sida mot Goops häst och chanserna stiger därmed för spets. Persson lär prova en bit och når ekipaget dit körs han givetvis i den positionen. Blir öppningen inte allt för kostsam ska segerchanserna ses som goda.

5 Eddy West har sett kanonfin ut på slutet och senast vann han komfortabelt från ledningen efter att Sjöström lättat lite på tömmarna i sista sväng. Han vann åkandes med god spänst över mål, vilket vi tar med oss. Vid starten dessförinnan blev han hängande från start och fick backa sig bak i ledet. Det bekom dock inte hästen som gick med i ryggar sista 800 för att sedan kastas loss. Han kunde klockas till 1.10,5/800 och plockade enkelt ner ledande Ready Doc. Allt som allt så har det varit en mycket fin utveckling i Sahara Dynamite-sonen och från läget kan det bli en bra position i andraspår tidigt i loppet. Gynnas av skotvånget och rankas upp i A-gruppen.

2 Oracle Tile har ju varit lite av en snackhäst efter många uppradade segrar. Nu ställs han mot ett tufft gäng, men det går inte att nonchalera hästen då han har ett bra läge, gynnas av skotvånget samt framförallt får Örjan Kihlström i vagnen för första gången. I det senaste loppet fick han se sig besegrad av Vitro Diablo över 2600 meter och det tycker jag är en ganska begränsad häst. Han måste höja sig, men jag tror att han är redo för en betydligt starkare insats och vill varna. Noterbart är dessutom att han kommer tävla i en amerikansk vagn för första gången.

Allt blev fel för 3 Upper Face senast då han blev hängandes i tredjespår en bra bit innan han fick backas ner för att köras längs sargen. Men det är en bra häst i grunden och här är Adrian ute efter revansch. Att ha ”ÖK” på insidan likt senast är dock ett aber och han kan säkert få extra bra snurr på Oracle Tile från start om han är på det humöret. Det finns därför viss risk för att Adrian kan bli hängande en bit även här. Hittar han ned i rygg ska han dock ses med vinstchans. Gynnas om hårt tempo.

Jörgen Westholm är en fantastisk tränare men som kusk brukar jag ibland säga att han är född i dödens. Det är väl inte helt otänkbart att han hamnar där nu heller och då får 6 Gardner Shaw vara riktigt bra om han ska greja det. Rankas ner lite på grund av risken för tuff resa, men man ska samtidigt komma ihåg att han besitter väldig kapacitet om det skulle klaffa lite.

7 Frodo S. blir lite bortglömd här. Svårt läge, men det kan lösa sig och hästen besitter en vass slutrepa. Han stretade emot bra från spets senast, men lyckades inte stå emot Upper Face över upploppet efter att denne fick en fin resa. Innerspåret var även lite regntungt den dagen. Till skillnad från då möter han nu konkurrenter som även de tävlar med skor runt om, vilket är till Frodos fördel. Skrällvarning.


RANKING:

A-HÄSTAR

4 SWEETMAN (25%)
1 ASTRONASCENTE ZAC (20%)
5 EDDY WEST (15%)

B-HÄSTAR

2 ORACLE TILE (10%)
3 UPPER FACE (8%)
6 GARDNER SHAW (7%)
7 FRODO S. (4%)

B/C-HÄSTAR

8 DANILO BRICK (3%)
11 GOONER (3%)

C-HÄSTAR

9 READY DOC (2%)
10 AXEL RUDA (2%)

D-HÄSTAR

12 RIPTIDE R.D. (1%)


AVDELNING 6
STL BRONSDIVISIONEN, FINAL
2140 AUTO



SPETSANALYS:

1 Miracle Tile är, som norrbaggarna säger, ”lynrask ut”. Erik är ute efter rygg ledaren med ickevinnaren och det mest trolige scenariot är att Bergh trycker iväg 5 Van Gogh Z.S. ordentligt från start med målet att trycka sig förbi 4 Algot Zonett för att kunna överta. Det låter även på stallet som att de är sugna på att stänga in honom för att han ska bli än kvickare från start. Wäjersten har fått ordning på sin häst och han kan säkert öppna förbättrat, men huvudscenariot är att Bergh trycker sig förbi.

SPETSFAVORIT: 5 VAN GOGH Z.S.

RYGG LEDAREN: 1 MIRACLE TILE


LOPPANALYS:

5 Van Gogh Z.S. har inte startat sedan den förra bronsfinalen där det blev ett tufft lopp. Hästen höll dock väldigt bra bakom Farlander Am och snabbt spurtande Born Unicorn och ett klart plusbetyg till insatsen. Vid den starten fick han mestadels trava i andra- och även tredjespår mot bättre hästar och nu ser det upplagt ut för ledningen i en lite enklare upplaga av bronsfinalen. Skor runt om är inga problem, vilket han inte minst visade på Örebro i oktober. Det ser ut som en toppchans och jag anser att det är hela omgångens bästa spik.

4 Algott Zonett är det svårt att inte bli imponerad av och han hade nog besegrat Merritt på Bergsåker om denne hade tränats av någon annan. Wäjersten var tidigt ganska segersäker vad det såg ut och när stallkamraten kom fort ville han inte begära det lilla extra. Hur som ytterligare en stark insats i ett lopp som blev passande kört över icke optimal distans. Han kan säkert öppna något förbättrat jämfört med tidigare och när den värsta konkurrenter startar utvändigt sida vid sida är det inte osannolikt att Wäjersten testar en bit. Normalt får han dock svårt att svara ut Van Gogh och huvudscenariot är istället att han placerar Algott i dödens efter en bit.

Blir det tempo på tillställningen kan det åter bli 11 Merritt som sticker nosen först. Sexåringen är vass på speed och Kihlström upp för första gången kan ge en liten extra kick. Det känns som en häst som kommer passa honom utmärkt. Kräver dock lite tempo på tillställningen, men stallkamraten kanske kan ordna det.

1 Miracle Tile behöver man nästan lura först över mållinjen. Erik lyckades dock hålla undan med henne senast, då väldigt knappt mot ett annat sto som bromsade. Här fick hon ett perfekt läge för en optimal löpning i rygg på ledaren och ska man lura henne först är det optimalt. Erik liftar med och hoppas på lucka över upploppet. Farten finns där.

7 Speedy Tilly kommer närmast från en start där han gav sig från ledningen via 1.12,0/800. Hur mycket av insatsen som berodde på skotvånget låter jag vara osagt, men han var inte lika vass som tidigare. Han kan lägga iväg ganska bra från start och trots spår sju är det hygglig chans att ekipaget med Westerholm i sulkyn kan slinka ner i en vettig position. Har normalt sett en stark avslutning att tillgå om det löser sig.

6 Global Tailwind kunde inte slå klorna i Van Gogh efter ett lopp i rygg ledaren i november. Han rekordsänkte dock över medeldistans och utmanade ändå med Örjan i sulkyn. Nu sitter som vanligt Rikard N Skoglund upp och han har gjort sig känd för att vara offensiv i sulkyn. Här bör han dock inse att han inte kommer förbi Van Gogh och rygg ledaren lär också tidigt vara upptaget. Ekipaget har dock en väldigt bra chans att komma ner i andraspår direkt och kan han sedan bli avlöst ska han inte ses som helt borta. Det finns dock en risk att han får dra fram lite speedigare konkurrenter om det blir en resa i kön och det kan bli för tufft.

10 Beartime är vass när han får spara speeden och det känns som att han har hittat en växel till från att ha varit ganska begränsad. Svårt läge nu och det får inte bli för mycket spår. Men klaffar det och han får spara sin speed till upploppsrakan är han skrällduglig.


RANKING:

A-HÄSTAR

5 VAN GOGH Z.S. (40%)

B-HÄSTAR

4 ALGOTT ZONETT (17%)
11 MERRITT (11%)
1 MIRACLE TILE (8%)
7 SPEEDY TILLY (7%)

B/C-HÄSTAR

6 GLOBAL TAILWIND (4%)
10 BEARTIME (4%)

C-HÄSTAR

3 VOLARE GAR (3%)
2 DIGITAL CLASS (3%)
12 NEELIX (1%)

D-HÄSTAR

9 ECLIPSE AM (1%)
8 PERSONAL GOALS (1%)


AVDELNING 7
STL SILVERDIVISIONEN, FINAL
2140 AUTO



SPETSANALYS:

1 Hickothepooh är normalt inte känd för sin startsnabbhet, men han startade sida vid sida om erkänt raske Patent Leather senast. Han öppnade då i takt med denne och såg riktigt explosiv ut i startmomentet. Nu är det han själv som startar med spår längst in på vingen och han har flera riktiga startkanoner utanpå sig. Det kan bli svårt att hålla upp spets och framför allt väldigt kostsamt att ge sig in i den striden. 2 Night Brodde laddas vad som går för att ta längden och här vill man verkligen till spets. Även 5 Always On Time är en riktig raket bakom vingen och får nu stifta bekantskap med ”Svampen”, ”Rally-Calle”, eller vad ni nu vill kalla honom. Jepson brukar iallafall kunna få lite extra fart på hästarna från start och det skulle inte förvåna mig om han piper till ledningen initialt för att sedan släppa till Marc Elias och Night Brodde som blir den slutgiltiga ledaren. Då har vi ändå inte nämnt 3 Dom Perignon som kan lägga iväg riktigt kvickt. Där tror jag dock att Torbjörn är medveten om att det blir väldigt svårt att ta en längd på invändig häst och att det i sådant fall blir en väl tuff öppning.

SPETSFAVORIT: 2 NIGHT BRODDE

RYGG LEDAREN: 5 ALWAYS ON TIME


LOPPANALYS:

1 Hickothepooh är en häst som duger fullgott i den högsta klassen. Han har tävlat mycket mot guldhästar på norsk mark och har besegrat en del topphästar under sin karriär. För ett tag sedan var han lite drabbad av kolik, men har hämtat sig bra därefter och kommer till Solvalla med tre segrar i raden och närmast en triumf från dödens. När han har sina formtoppar besitter hästen en hög högstanivå och om vi blickar tillbaka till sommaren 2019 var det tal om både Oslo Grand Prix och Kymi Grand Prix. Hästen hade då preparerats länge för OGP och kretsen stod över lopp som Sweden Cup för att gå all in på hemmaplan. Tyvärr fick han aldrig någon inbjudan trots bra prestationer, men istället fick han en inbjudan från Finland. Han var på väg till Kouvola för start men skadade sig olyckligt i transporten.

Formen sitter där, Kihlström i vagnen, det vankas norskt huvudlag och hästen kan tidigt sitta bra på det. Jag finner stort värde i hästen och kan se honom vinna med flera upplägg. Dödens efter en bit mot hästar som har fått öppna tufft eller ryggresa i andraspår och avgöra på speed. Sannolikheten att han blir fast på innerspåret bedömer jag som liten då det kommer att laddas ordentligt från flera håll och han själv kan även öppna.

2 Night Brodde var blek sista biten senast och var aldrig nära att utmana övermakten i Vikens High Yield trots rygg ledaren. Från stallhåll anser man att hästen växer ordentligt i spets och tänker inte släppa till någon den här gången. Själv tycker jag att Night Brodde visat sig gå bra även bakifrån tidigare och den senaste insatsen lämnar trots allt ett litet frågetecken. Hur som så är han spetsfavorit nu även om han skulle bli överflyglad av Always On Time initialt. Huvudscenariot är att Marc sitter i ledningen relativt tidigt och sedan kör där. Han har bra statistik på Solvalla och har faktiskt grejat seger i fem av sex felfria lopp på nationalbanan. Är han så bra som han kan vara kan han bli svårfångad om han slipper en alltför tuff öppning.

5 Always On Time har det lyst form om på slutet och han satt fast med sparat senast på Forus. Vid starten dessförinnan speedade han till seger efter sen lucka från rygg ledaren och besegrade bland andra Lionel. Det är sådana resor han ska ha i tuffa gäng och han är absolut segerduglig även här om Jepson hittar ner i rygg ledaren. Kuskförstärkt, formstark och möjlig positionsvinnare är faktorer som gör att hästen ska räknas tidigt.

Det var en snackis hur 10 Vikens High Yield skulle fungera med skotvånget senast på Åby. Efteråt kan vi bara konstatera att han var fortsatt väldigt bra och givetvis tillhör han topphästarna även i finalfältet. Bakspår är dock lite klurigt och det kan bli en tuff resa. Hästen går bra oavsett upplägg, men Bergh brukar sällan vilja ge bort något gratis och finns chansen är det nog inte osannolikt att vi får se ett ganska tidigt avancemang fram till positionen utvändigt ledaren. Night Brodde var ingen match att hålla undan för på Åby, men det är en annan uppgift att gå utanpå den på Solvalla och han har faktiskt presterat som allra bäst på hemmaplan.

6 Zio Tom Jet var strålande när han brisade undan från tät på Halmstad och det var nog inte många som hade räknat med att han skulle vinna på det sättet. Annat läge nu och härifrån blir det högst sannolikt ingen ledning. Med kvicka konkurrenter invändigt ser det dock ljust ut för Djuse gällande att tidigt hitta ned i andraspår och därefter kan det lösa sig bra. Med lite tempo på loppet är det inte omöjligt att Djuse kan styra till seger även den här gången.


RANKING:

A-HÄSTAR

1 HICKOTHEPOOH (23%)
2 NIGHT BRODDE (20%)
5 ALWAYS ON TIME (15%)

B-HÄSTAR

10 VIKENS HIGH YIELD (15%)
6 ZIO TOM JET (9%)

B/C-HÄSTAR

8 HEADING REFERENCE (3%)
3 DOM PERIGNON (3%)

C-HÄSTAR

9 FRANKLIN FACE (2%)
11 FINAL DREAM (2%)
4 REMARKABLE FEET (2%)

D-HÄSTAR

12 MR CLAYTON J.F. (1%)
7 KENNEDY (1%)
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Enkelrad (+10), Tipsb (+5), viking90 (+100), NicklasA (+10), TungPung (+5), Newstream (+10), Gotland (+50), Basse (+50), exlee (+20), shasha (+10), zeke (+100), hoola (+10), Difsteve (+5), Bowery (+100), Fulsprit (+25), Henkezan (+10), eveton (+10), NORTHLAD (+10), SakanAA (+10), MikaF (+10), asgaya3141 (+10), linfre (+5), Fefaifb (+19), SistaStallskriket (+25), ajvide (+15), Snubben (+10), abstruse (+1), znipstern (+5)
Piraten är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-23, 14:43   #3
 
Reg.datum: jul 2018
Ort: Halland
Inlägg: 6 459
Sharp$: 17424
Standard

Värt att notera inför annandagsomgången att Katja Melkko som har två hästar till start på Solvalla denna dagen, betrodda Exaudio Vici och mindre streckade Elian Web idag till Mantorpstävlingarna ikväll har strukit Big Shot pga. Infektion. Hade hon strukit för hälta hade det väl varit en annan femma men infektion kan ju smitta vidare tänker jag.
Jag vet inte om alla hennes hästar står i samma stall eller så men det kanske framkommer i nån intervju och Exaudio & Elian lär väl kollas noga innan starten.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Gotland (+5)
viking90 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-25, 14:12   #4
 
Reg.datum: nov 2014
Inlägg: 5 670
Sharp$: 50101
Standard

Daniel Berglund V75 Solvalla Annandagen på Service Plays
hoola är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-25, 14:16   #5
 
Reg.datum: nov 2014
Inlägg: 5 670
Sharp$: 50101
Standard

Ur Thomas Uhrbergs blogg:

Favoritbetonat
Omgången på annandagen ser favoritbetonad ut. Jag har på mitt förslag anlitat två singelstreck men det finns faktiskt möjlighet att utnyttja ytterligare en duo, Exaudio Vixi i inledningen Trumpie i avdelning två exempelvis, men då blir naturligtvis utdelningen därefter. Men det är ju också så att faller någon av de stora favoriterna skenar raskt utdelningen.
Avslutningsvis skall ni alla ha en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

V75-1: Exaudio Vixi är som tanks över lång distans. Det är god chans att han får ta över tidigt. Strular det på vägen är det öppet bakom så ett gott råd är: En eller många. Jag väljer många!
Rank: 10-9-6-13-5
V75-2: Trumpie vann en enkel spetsvinst senast. Har läget och därmed åter fin chans. Spik på lilla men gardera på stora. Vicar är en tuffing som växer med uppgifterna. Jaramaz Boko blir bättre och bättre och Digital Literacy kan överraska med smyglopp.
Rank: 10-9-6-13-5
V75-3: Very Kronos har verkligen imponerat i höst och vinter. De gamla galopptendenserna verkar ett minne blott. Läget nu kan ställa till det men jag räknar med att Erik hittar ut och vinner!
Rank: 1
V75-4: Kali Smart var tvåa i lördags men hade en rad topphästar bakom sig. Har spetsläge igen och är het i segerjakten. Men det finns utmanare. Devs Daffodil har visat på knallform. Iceland Radio kan få loppet och Alhambra Mail var helfin senast så strecka på. Glöm ej Goops duo.
Rank: 2-10-3-5-12-13
V75-5: Gardner Shaw hade jag som unghäst. Han har verkligen löpt upp till sin fina härstamning. Är mitt bud. Eddy West är inte att leka med och måste streckas. Även duon Astronascente Zac och Oracle Tile är bra nog att dyka upp i striden.
Rank: 6-5-1-2
V75-6: Van Gogh Z.S. staplar gedigna insatser. Går från alla lägen och är hästen att slå denna gång. Spik nummer två.
Rank: 5.
V75-7: Vikens High Yield har imponerat men läget kan ställa till det. Dom Perignon med spetsläge är intressant Night Brodde där framme och Zio Tom Jet skall ej glömmas.
Rank: 10-3-2-6.

Thomas system
V75-1: 5, 6, 9, 10, 13 Res: 1-11.
V75-2: 2, 5, 6, 9. Res:3-1.
V75-3: 1. Res: 3-12.
V75-4: 2, 3, 5, 10, 12, 13. Res: 7-11.
V75-5: 1, 5, 6, 9. Res: 4-7.
V75-6: 5. Res: 6-4.
V75-7: 2, 3, 6, 10. Res: 7-1.
Systemet är på 1920 rader och kostar 960 kronor att lämna in. Om ni även spikar 2 Trumpie i den andra avdelningen blir systemet på 480 rader och kostar 240 kronor.
hoola är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-25, 14:34   #6
 
Nicklass avatar
 
Reg.datum: mar 2010
Ort: Linköping
Inlägg: 654
Sharp$: 1497
Standard

Har oscar aviserat spets med Ella pace?
Nicklas är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-25, 14:45   #7
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 178
Sharp$: 57155
Standard

Svenska spel har släppt oddsen. Testade två 50 kr lir till höga odds.

Lyx Håleryd avd 4 plats till 10,50: vass spurtare om rätt lopp. Vinstkandidater på alla tre volterna och borde kunna bli ett rivigt lopp. Smygars och plats inte omöjligt.

Men bästa spelet kändes ändå 50 kr v på Beartime i avd 6 till 35 ggr. Så dålig borde inte chansen vara. Gynnad av barfotaförbudet. Snö i Stockholm idag och kanske svår bana för spetshästarna . Jepson ska inte stå i 35 ggr med en så pass bra häst som skulle kunna få rätt lopp.
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-25, 19:29   #8
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Brutalt kuskplus på Amigo Racer 2%

Trumpie 48% ser verkligen ut att bli väl stor favorit.

Rimligt med bara 16% på Disco mot 60% på Very?

Whelk 2% bästa stänkaren?

Folk glömmer fort, Upper Face 5%.

Kanske för djupt vatten men 3% på Volare Gar från det läget bör vara i underkant.

Night Brodde 15% tackar för sig i silver med en finalseger?
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-25, 19:40   #9
 
Staketkuskens avatar
 
Reg.datum: jul 2012
Inlägg: 1 329
Sharp$: 2930
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av viking90 Visa inlägg
Värt att notera inför annandagsomgången att Katja Melkko som har två hästar till start på Solvalla denna dagen, betrodda Exaudio Vici och mindre streckade Elian Web idag till Mantorpstävlingarna ikväll har strukit Big Shot pga. Infektion. Hade hon strukit för hälta hade det väl varit en annan femma men infektion kan ju smitta vidare tänker jag.
Jag vet inte om alla hennes hästar står i samma stall eller så men det kanske framkommer i nån intervju och Exaudio & Elian lär väl kollas noga innan starten.
Melkko till Travronden Spel om Exaudio Vici:
- Han var väldigt bra på Jägersro, men fick feber efter det loppet och blev ganska sjuk. Nu har han tränat på i några veckor och allt är normalt. Jag hade inte planerat var och när jag skulle starta honom, men eftersom han känns så fin i träningen så blev det här passande lopp.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
viking90 (+5)
Staketkusken är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-25, 19:53   #10
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

30: 14-4-2 har Melkko nu på sistone, vilket jävla facit! Känslan ändå att Exaudio Vici skulle stå på fållan framför för att vara förstahästen och ett tänkbart spikförslag. Vikens Dome däremot ser ut ha kommit bra på det i den här schackmatchen med propp, läge och motstånd.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-25, 20:31   #11
 
Reg.datum: sep 2020
Inlägg: 151
Sharp$: 659
Standard

Tror att det finns rätt hygglig chans för hög utdelning i morgon. Har hittat ett par favoriter som kan fällas med lite flax och då ska jag definitivt vara med och hugga.
Slark är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-25, 20:49   #12
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 8 363
Sharp$: 1145


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Piraten Visa inlägg
AVDELNING 1
HÄSTÄGARKANNAN - STAYERLOPP
3140 VOLT


SPETSANALYS:

1 Mirakel Håleryd står ensam på startvolten och kan lägga iväg ganska hyggligt. Tävlar han på topp är han inte sämre än hästarna på den första tilläggsvolten och allt talar för att Björn Goop kör i ledningen till en början. 6 Vikens Dome lär dock köras offensivt och vi kan nog räkna med att Bergh så tidigt som möjligt försöker överta ledningen från Goop.

SPETSFAVORIT: 6 VIKENS DOME

RYGG LEDAREN: 1 MIRAKEL HÅLERYD


LOPPANALYS:

6 Vikens Dome plockade ned Jeppas Tarpon från dödens via 1.13,0/1000 senast. Här stöter han på ett tuffare gäng, men har samtidigt ett läge som gör att möjligheterna är goda för att köra sig till ledningen en bit in i loppet. Han är duktig på att hålla farten och visade även 1.13,5/1000 från dödens på He’s Marvelous över tre varv på Romme i november. Då var han slagen i slutkurvan, men han bet ändå i och kom tillbaka lite över upploppet. Kan Bergh köra sig till spets här räcker det långt om han kan springa en 13-tid sista varvet igen.

Hästarna från ytterligare tillägg är dock lite tuffare och det ser ut att kunna bli en ganska förnäm väg fram för dessa. 10 Exaudio Vici är en stenkross som inte räds tuffa upplägg. Troligen synar Jorma dödens en bit in i loppet och då får ledarhästen bekänna färg. Han har dock inte visat att han klarar av att springa så mycket fortare än Vikens Dome sista varvet och han kommer att få kämpa. Det som talar för honom är dock att han gynnas utav skotvånget och att Bergh lär få lägga en speed för att ta sig till tät. Tipsetta.

Från ytterligare tillägg finner vi 13 Racing Brodda och uppgiften ser på förhand tuff ut med 80 meter tillägg. Det som talar för henne är att det kan lösa sig ganska bra då en del ekipage söker sig till sargen och lite körning mellan starka hästar. Racing Brodda är även hon stark, men framför allt speedigare än sina konkurrenter och formmässigt ser det positivt ut. Här gör hon första starten över tre varv men lång distans är normalt sett bara en fördel. Insatsen i sommartravets final visade hur höga toppar hon har och det är troligen den bästa insatsen hon har svarat för i karriären. 1.11,9 över lång distans där hon klockades till 1.09,2/1000. Banan var snabb den dagen, men insatsen svettig. Stämmer det med positionerna här och hon inte får för långt fram så kommer hon gå starka sista 700 och det är inte omöjligt att hon hinner fram.

Dessa tre känns allra hetast men jag måste ändå nämna 5 Ufo Jet som visade upp sig från sin bästa sida senast då han liftade med i rygg på Global Unspoked för att sedan lätt speeda förbi både denne och ledande Indra’s Secret precis innan mållinjen. Är han lika bra nu får de andra se upp om han får sin resa i draget.

9 Global Unspoked var sämre senast trots en ganska förnäm löpning, men blev ändå klart nerspeedad av Ufo Jet då. Hästen kan bättre och från stallet skyller man lite på balansen med tanke på banan och han är behandlad efteråt efter att inte riktigt ha varit helt fräsch. Här har han möjlighet att få en spårsnål resa från läget vilket är gynnsamt. Med tanke på att han kan bli lite bortglömd efter den senaste insatsen är han värd en plats på kupongen. Han kan trots allt mycket i ljusa stunder.


RANKING:

A-HÄSTAR

10 EXAUDIO VICI (32%)
6 VIKENS DOME (24%)
13 RACING BRODDA (18%)

B-HÄSTAR

5 UFO JET (7%)
9 GLOBAL UNSPOKED (6%)

B/C-HÄSTAR

11 GANYBOY (3%)
2 AMIGO RACER (3%)

C-HÄSTAR

1 MIRAKEL HÅLERYD (2%)
7 NAUGHTY BOY (1%)
8 MADRONJO (1%)

D-HÄSTAR

4 ILLER TOOMA (1%)
3 ANNA BAFFEL (1%)
12 BRITISH STEEL (1%)


AVDELNING 2
STL KLASS II, FINAL
2140 AUTO


SPETSANALYS:

1 Charles du Sud öppnar medel men kan inte hålla ut 2 Trumpie som är klar spetsfavorit. Westerholms häst är inte som allra kvickast direkt när bilen släpper, men när han får upp farten efter femtio meter går det fort, vilket gör att det är svårt att ta en hel längd på honom. Han har hållt ut snabba hästar som Hunt Am från spår två tidigare och har nu fördelen av att ha värsta konkurrenten i spetsstriden sida vid sida. 3 Stepping Moneyball tar inte längden på Trumpie och laddas Charles du Sud för fullt kan det även bli tufft att nå ner i rygg ledaren.

SPETSFAVORIT: 2 TRUMPIE

RYGG LEDAREN: 1 CHARLES DU SUD


LOPPANALYS:

Nicklas Westerholm har ett ämne i 2 Trumpie. Helbrodern till Svante Båths duktiga märr Super Sarah har inlett karriären lovande och det är ett härligt driv i honom. Han gör sällan en dålig insats och från de här spåren blir han ofta svårstoppad med sin startsnabbhet. Här är han klar spetsfavorit och i den positionen blir han svårstoppad. Han stegade undan till en säker seger senast på ett lite regntungt underlag, och då mot flera av konkurrenterna han stöter på nu. Det ser ut som en bra segerchans och jag anser att det är omgångens bästa spik. Det rör sig dock om orutinerade hästar och det finns spännande motbud värda sin plats på kupongen. Jag nöjer mig därför med utgång på Westerholms häst.

1 Charles du Sud huserar inte särskilt ofta på veckans största spelform, men hästen är inte alls tokig. Det är en hel del franskt blod i hästen hos mödernet och han tål att gå i ett jämnt, hårt tempo. Att han rankas upp som det främsta motbudet till favoriten är på grund av att han är favorit till positionen i rygg på ledaren. Han visade även prov på en stark avslutning bakom Trumpie i det senaste loppet och med lite tempo och fritt över upploppet kan han bli en jobbig överraskning för många.

4 Jaramaz Boko höll klart bra efter att ha avancerats fram utvändigt Trumpie i det senaste loppet. Det här verkar vara en ganska tuff märr och hon har verkligen papperna i ordning. Muscle Hill korsat med Garland Lobell-blodet via Welat Boko skojar man inte bort. Den sistnämnda har i sin tur lämnat toppston som Hevin Boko och Evin Boko. Lägg där till att hon är syster till V75-vinnaren Istanbul Boko och det kan inte se så mycket bättre ut. Spår fem nu och i finalen vill säkerligen Erik bjuda henne en ryggresa med tanke på senast. Får hon lifta med i ett hyggligt tempo och slipper kastas loss alltför tidigt kan hon utmana om segern.

3 Stepping Moneyboy har visat upp en härlig utvecklingskurva och det är inget snack om att han är bra. Senast utmanade han Ol Dono Lengai och formen ser verkligen ut att infinna sig där den ska. Hur han ska vinna det här loppet är dock oklart. Hans största chans är om Jepson kan pressa sig förbi Maxime Marais bakom Charles du Sud och då nå vinnarhålet. Men det blir svårt och blir det körning initialt och han inte kommer ner ser det tufft ut. Tar han det lugnt från start lär det bli en väl bekväm inledning för Westerholm och ett långsamt förstavarv. Jepson brukar allt som oftast ha ett ess i rockärmen, men här känns det som sagt lite knivigt då han inte tar en längd på Trumpie samtidigt som jag tror att Maxime Marais kan få bra snurr på Charles du Sud från innerspåret.

6 Vicar är en häst jag alltid tyckt ha överskattats av spelarkollektivet då han bara varit stark och trög. Senast var dock ett klart fall framåt då han såg bättre ut än någonsin i en snabb avslutning. Minus för spåret nu då han riskerar vingel och han behöver fortfarande en del hjälp med tempot för att räcka. Men på insatsen senast är han väl värd att lyfta upp. Gynnas även kraftigt om banan skulle bli något tungsprungen.

Vid ytterligare gardering är Norges bidrag intressant. 8 Thai Knight har varit lite av en snackhäst under karriären och blir nu klart kuskförstärkt av Björn Goop. Hästen kommer till loppet med form och besitter en ganska vass speed.

4 Morotai Degato spurtade rappt senast och är inte så tokig för klassen när han tävlar på topp. Passande läge för att hitta ner i en fin position och klaffar det ordentligt behöver han inte vara helt borta. Fart finns i honom.


RANKING:

A-HÄSTAR

2 TRUMPIE (40%)

B-HÄSTAR

1 CHARLES DU SUD (12%)
4 JARAMAZ BOKO (12%)
3 STEPPING MONEYBALL (11%)
6 VICAR (11%)

B/C-HÄSTAR

8 THAI KNIGHT (5%)
4 MOROTAI DEGATO (4%)

C-HÄSTAR

11 GELATIAMO (2%)
7 M.T.NOSLER (1%)

D-HÄSTAR

10 KNIFETOWN HALL (1%)
9 DIGITAL LITERACY (1%)


AVDELNING 3
GERT LINDBERGS LOPP - STL GULDDIVISIONEN, FINAL
2140 AUTO


SPETSANALYS:


3 Disco Volante är en av de mest startsnabba hästarna i den högsta klassen och här ser det upplagt ut för ledningen. 1 Very Kronos kan öppna fort men med tanke på hans tidigare galopphistorik tror jag inte att han pressas för fullt i ett försök att svara ledningen. 5 Elian Web är istället den största utmanaren om spetsen från ett bra spår fem. Att han ska ta längden på Disco Volante ser jag dock inte som särskilt sannolikt, speciellt inte med tanke på att Elian visat tveksam form. Vid full laddning dessa emellan bör dock Jorma ha hygglig chans att kunna kliva ner i rygg ledaren.

SPETSFAVORIT: 3 DISCO VOLANTE

RYGG LEDAREN: 5 ELIAN WEB


LOPPANALYS:

1 Very Kronos är kanske landets bästa häst för tillfället. Insatsen senast var svettig och det var tänkt att han efter den starten skulle göra bokslut för året. Båth bestämde sig dock efter ett snack med ägarna om att ta ut hästen här i finalerna då han såg väldigt fräsch ut efter förra starten och för oss travälskare lyfter det såklart annandagen ytterligare. Att han lottades till innerspåret var dock inget positivt då jag anser att galopprisken ökar och risken finns alltid att han kan bli fastlåst även om jag inte ser det som särskilt sannolikt. Men med de här minusfaktorerna i beaktning så är det ändå ingen häst jag vill luta mig emot fullt ut i finalerna, dock väl medveten om att han vinner detta felfri och om han hittar ut i andraspår direkt. Ingen spik, men en sund utgångshäst.

3 Disco Volante kan jag väl aldrig påstå att jag har tagit till mig som sort, men i ljusa stunder är han vass, vilket han bland annat visade senast på Solvalla. Här piper han till ledningen och även om han blev mosad av Very Kronos vid den senaste sammandrabbningen så tror jag att Ohlsson vill testa i spets hela vägen här även om Erik kommer fram utvändigt. Detta med tanke på att han var klart förbättrad i starten därefter. Kommer Very Kronos bort kan jag absolut se honom rinna undan här.

Det kan inte finnas många kuskar som är vassare för dagen än Magnus A Djuse. Killen kör med bravur och här sitter han åter bakom 6 Floris Baldwin som han rattade in till andraplaceringen bakom Very Kronos på Åby. Då gick han ett riktigt starkt lopp och visade prov på sina höga toppar. Med flera startsnabba konkurrenter innanför bör det vara en god chans till att han kan trilla ner i andraspår tidigt och tempo på loppet lär det bli med Hannu Korpi i fältet. Se upp!

7 Sevilla följde med i rygg på ovanstående i det förra loppet och svarade åter för en riktigt stark prestation. Lövgrens kämpe har verkligen tagit ett kliv till som åttaåring och han är bättre än någonsin. Vingelläge nu, men har Lövgren lite flyt i inledningen och slipper bli hängande kommer spurten återigen bita bra.

10 Selmer I.H. fick loppet kört i halsen senast men kunde avgöra snyggt tack vare gasglada finnar och galopp på Coin Perdu i gott slagläge. Här har han en tuffare uppgift framför sig, men hästen är riktigt vass i ljusa stunder och gör sällan ett dåligt lopp. Ska åter ses som en outsider.

12 Nadal Broline är inte samma häst längre, men han kämpade som väntat ner Pastore Bob i lördags. Han fick dock ge vika för en formstark Dragster som dock hade all världens tur, kombinerat med en skicklig Adielsson i sulkyn. Hur som så tror jag iallafall att han fungerar klart bättre när han får spara speeden nuförtiden. Spår tolv kan låta iskallt och det är klart att det ser tufft ut mot flera formstarka konkurrenter från bättre lägen. Men det finns en chans att han är förbättrad med två lopp i kroppen och mycket kan hända i finaler. Han ska ses som ett skrällbud.


RANKING:

A-HÄSTAR

1 VERY KRONOS (45%)

B-HÄSTAR

3 DISCO VOLANTE (14%)
6 FLORIS BALDWIN (12%)
7 SEVILLA (8%)

B/C-HÄSTAR

10 SELMER I.H. (5%)
12 NADAL BROLINE (5%)

C-HÄSTAR

4 ESPRIT SISU (3%)
5 ELIAN WEB (3%)
11 HAZARD BOKO (2%)
8 GRAINFIELD AIDEN (1%)
9 DIAMANTEN (1%)

D-HÄSTAR

2 SNOWSTORM HANOVER (1%)


AVDELNING 4
STL DIAMANTSTOET, FINAL
2140 VOLT



SPETSANALYS:

1 Ella Pace är kvick iväg och formen sitter där. Oskar är nog sugen på att prova för spets ett tag men han kommer högst troligen få ge vika tidigt då Adrian Kolgjini ska till spets till varje pris med 2 Kali Smart. Denne är klar spetsfavorit och lite mer ovisst med positionen i rygg på ledaren då både Örjan och Erik är väldigt skickliga i starten och återfinns på samma volt. Men man ska ha respekt för att Oskar har en kvickfotad häst och huvudscenariot är att det är han som är placerad i vinnarhålet efter en bit.

SPETSFAVORIT: 2 KALI SMART

RYGG LEDAREN: 1 ELLA PACE


LOPPANALYS:

2 Kali Smart är en klart bra märr som är under utveckling. Hon var hårt betrodd i lördags på V75 mot hästar som Wild Love och Tessy d’Ete, men lyckades inte hålla undan för den sistnämnda. Den här uppgiften ser inte tuffare ut och Adrian lär ha samma plan som förra gången, dra i hårt tempo och hoppas att det håller hela vägen. Det är förstahästen i loppet, men hon ser samtidigt ut att bli väl hårt streckad. Man ska ändå ha respekt för de tuffaste i fältet och att några av konkurrenterna på startvolten är vana att starta från tillägg.

12 Devs Daffodil kommer från en tredjeplats på Vincennes, där hon dock inte levde upp till förväntningarna som favorit med Goop i vagnen. Det ska dock sägas att det var klart bra ston med i fältet och körningen som blev mot Voyage d’Amour runt slutsvängen tog ut sin rätt. Det positiva var att hon ändå var klar trea trots att hon stumnade lite. Segrande Voyage d’Amour är dessutom ett kapabelt sto med höga toppar, vilket hon visade nu, så Devs Daffodil behöver inte skämmas. Nu är hon tillbaka på svensk mark igen och ska försöka vinna finalen av diamantstoet. Innan resan till Frankrike hade hon visat toppform på svensk mark och är hon i närheten av lika bra som då bör hon ha goda chanser att blanda sig i segerstriden.

3 Iceland Radio var spelad till 3,78 jämfört med Kali Smarts 10,93 när dessa möttes i slutet av november på nationalbanan. Noterbart är att den förstnämnda då stod på tilläggsvolten. Iceland Radio galopperade dock bort sina chanser och vi fick aldrig någon duell dessa två emellan. Melander selade därefter ut sin häst på V86 där hon ställdes mot Chicharita på ett smetigt underlag. Efter att favoriten forcerats till ledningen via dryga spår valde Kihlström att avancera fram mot dödens. Det skulle visa sig vare ett icke vinstgivande drag då hästen tröttnade rejält på bortre långsidan, men Örjan måste ha känt att märren kändes fin då han valde ett offensivt upplägg. Kanske var det banan som ställde till det för dagen? Hur som så tar Melander ut henne här igen och uppgiften ser passande ut. Det ser upplagt ut för en spårsnål resa i rygg på konkurrenter som drar i ett hårt tempo och det borde passa. Segerchansen ökar markant om Örjan lyckas hitta till vinnarhålet i rygg på ledaren, men då huvudscenariot är tredje invändigt får han nöja sig med tredjeranken.

5 Alhambra Mail var mycket bra senast när hon speedade förbi Kantens Rose efter en ganska tuff inledning för bägge hästarna. Hon startar från innerspår nu och det behöver inte alls vara fel då det blir en spårsnål inledning och luckor brukar uppstå. Hittar Jepson ut i andraspår efter en bit kan hon räcka långt även här.

4 Gal Gadot Racing har under året startat från tillägg i nio av tretton starter. Lägg till att hon har galopperat bort sig i sex starter. Där av står hon bra inne på kapacitet och likt Iceland Radio startade hon från tillägg på Kali Smart i samma lopp. Hon var då aldrig i närheten av Kolgjinis märr, men avslutade klart godkänt där bakom med skor runt om. I starten därefter, tillika den senaste starten, drabbade hon samman med Ella Pace som skrällde från ledningen. Gal Gadot Racing var dock klart mer spelad i loppet men galopperade tyvärr bort alldeles för mycket mark för att sedan orka göra sig gällande. Lite halvklurigt läge nu och även om Erik är en mästare i volten är jag långt ifrån säker på att man kan ta sig förbi invändiga i starten. Detta kan båda för en resa i andraspår och då tror jag inte att hästen vinner det här. Så trots en passande proposition är hon bara en i mängden.

13 Valetta gör det bra mest hela tiden, men var utan chans mot Devs Daffodil när dessa möttes på Jägersro, då båda även då startade från dubbla tillägg. Jag anser dessutom Valetta vara något mer missgynnad än Devs Daffodil av skoförbudet. Med dessa faktorer inräknade har jag svårt att se Valetta stå som segrare i det här loppet även om hon ofta svarar för starka prestationer. Tilläggas bör dock att hon var klar tvåa i det loppet och har Devs Daffodil en lite sämre dag samtidigt som det klaffar med ryggar för Valetta finns fart för att överraska.

1 Ella Pace överraskade de flesta spelarna när hon spårade runt om i förra starten och insatsen var klart positiv. Det tål dock att poängteras att det blev ett märkligt lopp med många omstarter och en kvarts fördröjning, vilket gjorde att halva fältet galopperade bort sig. Nu ställs hon inför en klart tuffare uppgift och Oskar kommer inte få bestämma i tät om ekipaget når dit initialt. Dit vill Adrian och han kommer köra tills han sitter där. Ger sig Oskar inte in i någon duell kan det lösa sig bra med rygg ledaren och från den positionen kan hon knipa en fin peng, men särskilt segeraktuell känns hon inte den här gången.

Med en ledare som troligen drar i ett hårt tempo är positionen utvändigt ledaren inte särskilt lockande för någon av konkurrenterna. Från första tilläggsvolten återser vi 10 Laleh Pellini samt 11 Orlando från springspår och laddas dessa iväg kan det mycket väl bli en tuff resa för någon av de. Den sistnämnda kommer från en hygglig prestation utvändigt ledaren, men har visat att hon är klart bäst när hon får spara speeden och man vill nog ogärna se henne i dödens här. Laleh är lite mer av sorten som tål grovjobb, men det är ändå svårt att tro att hon ska vinna ett sådant här lopp från dödens. Dock två hästar med en del kapacitet i sig.


RANKING:

A-HÄSTAR

2 KALI SMART (25%)
12 DEVS DAFFODIL (21%)
3 ICELAND RADIO (12%)

B-HÄSTAR

5 ALHAMBRA MAIL (12%)
4 GAL GADOT RACING (7%)
13 VALETTA (7%)

B/C-HÄSTAR

1 ELLA PACE (4%)
10 LALEH PELLINI (3%)
11 ORLANDO (3%)

C-HÄSTAR

6 FUEL BURN (2%)
7 WHELK (2%)
8 SAGA DOC (1%)
9 LYX HÅLERYD (1%)

D-HÄSTAR

-

AVDELNING 5
STL KLASS 1, FINAL
2140 AUTO



SPETSANALYS:

1 Astronascente Zac höll ut 4 Sweetman senast, men då sida vid sida. Helt andra spår nu och bättre chans till spets för den sistnämnda. För att ta ett exempel så har Astronascente Zac blivit överflyglad av Golden Guard med innerspår mot fjärdespår. Sweetman har från aktuellt spår tagit en längd på ”Guarden” när denne haft innerspår. Goops häst är dock i toppform nu och gynnas gentemot konkurrenterna av skotvånget. Jag säger dock ändå knapp fördel Sweetman från läget.

SPETSFAVORIT: 4 SWEETMAN

RYGG LEDAREN: 1 ASTRONASCENTE ZAC


LOPPANALYS:

1 Astronascente Zac var kanonbra senast och såg bättre ut än någonsin när han länsade undan över upploppet trots en tuff öppning i benen. Spetsläge återigen, men spår ett kan innebära problem när det gäller att hålla ut startsnabba konkurrenter. Han blir hårt streckad, men blir han över från start och får nöja sig med rygg ledaren får han hoppas på turen. Hästen har en vass kortspeed om luckan infinner sig, men det är tuffa hästar i fältet och det kan bli svårt att hitta ut.

Tipsettan ges istället till 4 Sweetman som dock fick se sig slagen av ovanstående senast, men höll klart bra från utvändigt ledaren efter att ha testats ordentligt från start. Nu slipper han starta sida vid sida mot Goops häst och chanserna stiger därmed för spets. Persson lär prova en bit och når ekipaget dit körs han givetvis i den positionen. Blir öppningen inte allt för kostsam ska segerchanserna ses som goda.

5 Eddy West har sett kanonfin ut på slutet och senast vann han komfortabelt från ledningen efter att Sjöström lättat lite på tömmarna i sista sväng. Han vann åkandes med god spänst över mål, vilket vi tar med oss. Vid starten dessförinnan blev han hängande från start och fick backa sig bak i ledet. Det bekom dock inte hästen som gick med i ryggar sista 800 för att sedan kastas loss. Han kunde klockas till 1.10,5/800 och plockade enkelt ner ledande Ready Doc. Allt som allt så har det varit en mycket fin utveckling i Sahara Dynamite-sonen och från läget kan det bli en bra position i andraspår tidigt i loppet. Gynnas av skotvånget och rankas upp i A-gruppen.

2 Oracle Tile har ju varit lite av en snackhäst efter många uppradade segrar. Nu ställs han mot ett tufft gäng, men det går inte att nonchalera hästen då han har ett bra läge, gynnas av skotvånget samt framförallt får Örjan Kihlström i vagnen för första gången. I det senaste loppet fick han se sig besegrad av Vitro Diablo över 2600 meter och det tycker jag är en ganska begränsad häst. Han måste höja sig, men jag tror att han är redo för en betydligt starkare insats och vill varna. Noterbart är dessutom att han kommer tävla i en amerikansk vagn för första gången.

Allt blev fel för 3 Upper Face senast då han blev hängandes i tredjespår en bra bit innan han fick backas ner för att köras längs sargen. Men det är en bra häst i grunden och här är Adrian ute efter revansch. Att ha ”ÖK” på insidan likt senast är dock ett aber och han kan säkert få extra bra snurr på Oracle Tile från start om han är på det humöret. Det finns därför viss risk för att Adrian kan bli hängande en bit även här. Hittar han ned i rygg ska han dock ses med vinstchans. Gynnas om hårt tempo.

Jörgen Westholm är en fantastisk tränare men som kusk brukar jag ibland säga att han är född i dödens. Det är väl inte helt otänkbart att han hamnar där nu heller och då får 6 Gardner Shaw vara riktigt bra om han ska greja det. Rankas ner lite på grund av risken för tuff resa, men man ska samtidigt komma ihåg att han besitter väldig kapacitet om det skulle klaffa lite.

7 Frodo S. blir lite bortglömd här. Svårt läge, men det kan lösa sig och hästen besitter en vass slutrepa. Han stretade emot bra från spets senast, men lyckades inte stå emot Upper Face över upploppet efter att denne fick en fin resa. Innerspåret var även lite regntungt den dagen. Till skillnad från då möter han nu konkurrenter som även de tävlar med skor runt om, vilket är till Frodos fördel. Skrällvarning.


RANKING:

A-HÄSTAR

4 SWEETMAN (25%)
1 ASTRONASCENTE ZAC (20%)
5 EDDY WEST (15%)

B-HÄSTAR

2 ORACLE TILE (10%)
3 UPPER FACE (8%)
6 GARDNER SHAW (7%)
7 FRODO S. (4%)

B/C-HÄSTAR

8 DANILO BRICK (3%)
11 GOONER (3%)

C-HÄSTAR

9 READY DOC (2%)
10 AXEL RUDA (2%)

D-HÄSTAR

12 RIPTIDE R.D. (1%)


AVDELNING 6
STL BRONSDIVISIONEN, FINAL
2140 AUTO



SPETSANALYS:

1 Miracle Tile är, som norrbaggarna säger, ”lynrask ut”. Erik är ute efter rygg ledaren med ickevinnaren och det mest trolige scenariot är att Bergh trycker iväg 5 Van Gogh Z.S. ordentligt från start med målet att trycka sig förbi 4 Algot Zonett för att kunna överta. Det låter även på stallet som att de är sugna på att stänga in honom för att han ska bli än kvickare från start. Wäjersten har fått ordning på sin häst och han kan säkert öppna förbättrat, men huvudscenariot är att Bergh trycker sig förbi.

SPETSFAVORIT: 5 VAN GOGH Z.S.

RYGG LEDAREN: 1 MIRACLE TILE


LOPPANALYS:

5 Van Gogh Z.S. har inte startat sedan den förra bronsfinalen där det blev ett tufft lopp. Hästen höll dock väldigt bra bakom Farlander Am och snabbt spurtande Born Unicorn och ett klart plusbetyg till insatsen. Vid den starten fick han mestadels trava i andra- och även tredjespår mot bättre hästar och nu ser det upplagt ut för ledningen i en lite enklare upplaga av bronsfinalen. Skor runt om är inga problem, vilket han inte minst visade på Örebro i oktober. Det ser ut som en toppchans och jag anser att det är hela omgångens bästa spik.

4 Algott Zonett är det svårt att inte bli imponerad av och han hade nog besegrat Merritt på Bergsåker om denne hade tränats av någon annan. Wäjersten var tidigt ganska segersäker vad det såg ut och när stallkamraten kom fort ville han inte begära det lilla extra. Hur som ytterligare en stark insats i ett lopp som blev passande kört över icke optimal distans. Han kan säkert öppna något förbättrat jämfört med tidigare och när den värsta konkurrenter startar utvändigt sida vid sida är det inte osannolikt att Wäjersten testar en bit. Normalt får han dock svårt att svara ut Van Gogh och huvudscenariot är istället att han placerar Algott i dödens efter en bit.

Blir det tempo på tillställningen kan det åter bli 11 Merritt som sticker nosen först. Sexåringen är vass på speed och Kihlström upp för första gången kan ge en liten extra kick. Det känns som en häst som kommer passa honom utmärkt. Kräver dock lite tempo på tillställningen, men stallkamraten kanske kan ordna det.

1 Miracle Tile behöver man nästan lura först över mållinjen. Erik lyckades dock hålla undan med henne senast, då väldigt knappt mot ett annat sto som bromsade. Här fick hon ett perfekt läge för en optimal löpning i rygg på ledaren och ska man lura henne först är det optimalt. Erik liftar med och hoppas på lucka över upploppet. Farten finns där.

7 Speedy Tilly kommer närmast från en start där han gav sig från ledningen via 1.12,0/800. Hur mycket av insatsen som berodde på skotvånget låter jag vara osagt, men han var inte lika vass som tidigare. Han kan lägga iväg ganska bra från start och trots spår sju är det hygglig chans att ekipaget med Westerholm i sulkyn kan slinka ner i en vettig position. Har normalt sett en stark avslutning att tillgå om det löser sig.

6 Global Tailwind kunde inte slå klorna i Van Gogh efter ett lopp i rygg ledaren i november. Han rekordsänkte dock över medeldistans och utmanade ändå med Örjan i sulkyn. Nu sitter som vanligt Rikard N Skoglund upp och han har gjort sig känd för att vara offensiv i sulkyn. Här bör han dock inse att han inte kommer förbi Van Gogh och rygg ledaren lär också tidigt vara upptaget. Ekipaget har dock en väldigt bra chans att komma ner i andraspår direkt och kan han sedan bli avlöst ska han inte ses som helt borta. Det finns dock en risk att han får dra fram lite speedigare konkurrenter om det blir en resa i kön och det kan bli för tufft.

10 Beartime är vass när han får spara speeden och det känns som att han har hittat en växel till från att ha varit ganska begränsad. Svårt läge nu och det får inte bli för mycket spår. Men klaffar det och han får spara sin speed till upploppsrakan är han skrällduglig.


RANKING:

A-HÄSTAR

5 VAN GOGH Z.S. (40%)

B-HÄSTAR

4 ALGOTT ZONETT (17%)
11 MERRITT (11%)
1 MIRACLE TILE (8%)
7 SPEEDY TILLY (7%)

B/C-HÄSTAR

6 GLOBAL TAILWIND (4%)
10 BEARTIME (4%)

C-HÄSTAR

3 VOLARE GAR (3%)
2 DIGITAL CLASS (3%)
12 NEELIX (1%)

D-HÄSTAR

9 ECLIPSE AM (1%)
8 PERSONAL GOALS (1%)


AVDELNING 7
STL SILVERDIVISIONEN, FINAL
2140 AUTO



SPETSANALYS:

1 Hickothepooh är normalt inte känd för sin startsnabbhet, men han startade sida vid sida om erkänt raske Patent Leather senast. Han öppnade då i takt med denne och såg riktigt explosiv ut i startmomentet. Nu är det han själv som startar med spår längst in på vingen och han har flera riktiga startkanoner utanpå sig. Det kan bli svårt att hålla upp spets och framför allt väldigt kostsamt att ge sig in i den striden. 2 Night Brodde laddas vad som går för att ta längden och här vill man verkligen till spets. Även 5 Always On Time är en riktig raket bakom vingen och får nu stifta bekantskap med ”Svampen”, ”Rally-Calle”, eller vad ni nu vill kalla honom. Jepson brukar iallafall kunna få lite extra fart på hästarna från start och det skulle inte förvåna mig om han piper till ledningen initialt för att sedan släppa till Marc Elias och Night Brodde som blir den slutgiltiga ledaren. Då har vi ändå inte nämnt 3 Dom Perignon som kan lägga iväg riktigt kvickt. Där tror jag dock att Torbjörn är medveten om att det blir väldigt svårt att ta en längd på invändig häst och att det i sådant fall blir en väl tuff öppning.

SPETSFAVORIT: 2 NIGHT BRODDE

RYGG LEDAREN: 5 ALWAYS ON TIME


LOPPANALYS:

1 Hickothepooh är en häst som duger fullgott i den högsta klassen. Han har tävlat mycket mot guldhästar på norsk mark och har besegrat en del topphästar under sin karriär. För ett tag sedan var han lite drabbad av kolik, men har hämtat sig bra därefter och kommer till Solvalla med tre segrar i raden och närmast en triumf från dödens. När han har sina formtoppar besitter hästen en hög högstanivå och om vi blickar tillbaka till sommaren 2019 var det tal om både Oslo Grand Prix och Kymi Grand Prix. Hästen hade då preparerats länge för OGP och kretsen stod över lopp som Sweden Cup för att gå all in på hemmaplan. Tyvärr fick han aldrig någon inbjudan trots bra prestationer, men istället fick han en inbjudan från Finland. Han var på väg till Kouvola för start men skadade sig olyckligt i transporten.

Formen sitter där, Kihlström i vagnen, det vankas norskt huvudlag och hästen kan tidigt sitta bra på det. Jag finner stort värde i hästen och kan se honom vinna med flera upplägg. Dödens efter en bit mot hästar som har fått öppna tufft eller ryggresa i andraspår och avgöra på speed. Sannolikheten att han blir fast på innerspåret bedömer jag som liten då det kommer att laddas ordentligt från flera håll och han själv kan även öppna.

2 Night Brodde var blek sista biten senast och var aldrig nära att utmana övermakten i Vikens High Yield trots rygg ledaren. Från stallhåll anser man att hästen växer ordentligt i spets och tänker inte släppa till någon den här gången. Själv tycker jag att Night Brodde visat sig gå bra även bakifrån tidigare och den senaste insatsen lämnar trots allt ett litet frågetecken. Hur som så är han spetsfavorit nu även om han skulle bli överflyglad av Always On Time initialt. Huvudscenariot är att Marc sitter i ledningen relativt tidigt och sedan kör där. Han har bra statistik på Solvalla och har faktiskt grejat seger i fem av sex felfria lopp på nationalbanan. Är han så bra som han kan vara kan han bli svårfångad om han slipper en alltför tuff öppning.

5 Always On Time har det lyst form om på slutet och han satt fast med sparat senast på Forus. Vid starten dessförinnan speedade han till seger efter sen lucka från rygg ledaren och besegrade bland andra Lionel. Det är sådana resor han ska ha i tuffa gäng och han är absolut segerduglig även här om Jepson hittar ner i rygg ledaren. Kuskförstärkt, formstark och möjlig positionsvinnare är faktorer som gör att hästen ska räknas tidigt.

Det var en snackis hur 10 Vikens High Yield skulle fungera med skotvånget senast på Åby. Efteråt kan vi bara konstatera att han var fortsatt väldigt bra och givetvis tillhör han topphästarna även i finalfältet. Bakspår är dock lite klurigt och det kan bli en tuff resa. Hästen går bra oavsett upplägg, men Bergh brukar sällan vilja ge bort något gratis och finns chansen är det nog inte osannolikt att vi får se ett ganska tidigt avancemang fram till positionen utvändigt ledaren. Night Brodde var ingen match att hålla undan för på Åby, men det är en annan uppgift att gå utanpå den på Solvalla och han har faktiskt presterat som allra bäst på hemmaplan.

6 Zio Tom Jet var strålande när han brisade undan från tät på Halmstad och det var nog inte många som hade räknat med att han skulle vinna på det sättet. Annat läge nu och härifrån blir det högst sannolikt ingen ledning. Med kvicka konkurrenter invändigt ser det dock ljust ut för Djuse gällande att tidigt hitta ned i andraspår och därefter kan det lösa sig bra. Med lite tempo på loppet är det inte omöjligt att Djuse kan styra till seger även den här gången.


RANKING:

A-HÄSTAR

1 HICKOTHEPOOH (23%)
2 NIGHT BRODDE (20%)
5 ALWAYS ON TIME (15%)

B-HÄSTAR

10 VIKENS HIGH YIELD (15%)
6 ZIO TOM JET (9%)

B/C-HÄSTAR

8 HEADING REFERENCE (3%)
3 DOM PERIGNON (3%)

C-HÄSTAR

9 FRANKLIN FACE (2%)
11 FINAL DREAM (2%)
4 REMARKABLE FEET (2%)

D-HÄSTAR

12 MR CLAYTON J.F. (1%)
7 KENNEDY (1%)


Varför i helvete skriver du sådana långa och jobbiga utläggningar kring varje lopp - ingen vill se dessa! Vi vill ha action, precis som i koppen!

Spoiler:
Skämtar bara - en otrolig fröjd att läsa dina utförliga analyser som är genomarbetade som väldigt få, om någon som man sett publiceras, i alla fall. Du skall ha ett stort tack och kudos för den tid du lägger ned bara på att skriva ned dessa. Märks också att du lagt x antal timmar på lopparkivet. Fortsätter du slikt, så finns det inte en chans i helvetet att du inte sätter en miljonrad - varför inte i morgon? STRÅLANDE JOBB!!!
__________________
YNWA
---------------------------------------------------
Sverige är förlorat - välkommen kaos!
Fulsprit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-25, 20:55   #13
 
Reg.datum: sep 2020
Inlägg: 151
Sharp$: 659
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Fulsprit Visa inlägg
Varför i helvete skriver du sådana långa och jobbiga utläggningar kring varje lopp - ingen vill se dessa! Vi vill ha action, precis som i koppen!

Spoiler:
Skämtar bara - en otrolig fröjd att läsa dina utförliga analyser som är genomarbetade som väldigt få, om någon som man sett publiceras, i alla fall. Du skall ha ett stort tack och kudos för den tid du lägger ned bara på att skriva ned dessa. Märks också att du lagt x antal timmar på lopparkivet. Fortsätter du slikt, så finns det inte en chans i helvetet att du inte sätter en miljonrad - varför inte i morgon? STRÅLANDE JOBB!!!
Varför i helvete citerar du sådana långa och jobbiga utläggningar - ingen vill se dessa!

Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
AmaerildeRimfrost (+20)
Slark är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-25, 21:02   #14
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 8 363
Sharp$: 1145


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Slark Visa inlägg
Varför i helvete citerar du sådana långa och jobbiga utläggningar - ingen vill se dessa!


Hehe, tog inte lång stund innan första geniet nappade på betet... Du trodde säkerligen du skulle få en massa Sharps för detta PK-inlägg...

__________________
YNWA
---------------------------------------------------
Sverige är förlorat - välkommen kaos!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Slark (+10), BroderH (+1)

Senast redigerad av Fulsprit den 2020-12-25 klockan 21:42.
Fulsprit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-25, 21:08   #15
 
Reg.datum: sep 2019
Inlägg: 7
Sharp$: 48
Standard

[url]https://www.atg.se/spel/V75_2020-12-26_5_5?couponId=bfad37ee-1511-4e51-ab21-f11d1c4db660[/url

JAG litar på no10 i 1: o h 7.e
kali får en spik osså
lde andra är småsvåra

Senast redigerad av Fluff den 2020-12-25 klockan 21:14.
Fluff är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-25, 21:30   #16
 
Reg.datum: dec 2019
Inlägg: 4 740
Sharp$: 12951
Standard

Mina vänner på Sharps typ Super Moderator, Moderator och Administrator i synnerhet.
En fråga gällande Sharps fliken Trav & Galopp.
Vad är ert mål och tankar med denna flik? Vad är känns viktigast i er trav värld för att få en intressant sida som lockar inloggade och nya medlemmar. Gradera gärna följande ganska vanligt förkommande inlägg.

Travtips. Mer eller mindre avancerande.
Redovisade inlämnande siffer spel med koder utan kommentarer.
Efterhandare med koder.
Analyser av idiot styrningar eller kusk hyllningar.
Allmänt trav snack.

Senast redigerad av Efterhandaren den 2020-12-25 klockan 21:36.
Efterhandaren är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-25, 22:39   #17
 
Reg.datum: aug 2018
Inlägg: 591
Sharp$: 5514
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Fulsprit Visa inlägg
Varför i helvete skriver du sådana långa och jobbiga utläggningar kring varje lopp - ingen vill se dessa! Vi vill ha action, precis som i koppen!

Spoiler:
Skämtar bara - en otrolig fröjd att läsa dina utförliga analyser som är genomarbetade som väldigt få, om någon som man sett publiceras, i alla fall. Du skall ha ett stort tack och kudos för den tid du lägger ned bara på att skriva ned dessa. Märks också att du lagt x antal timmar på lopparkivet. Fortsätter du slikt, så finns det inte en chans i helvetet att du inte sätter en miljonrad - varför inte i morgon? STRÅLANDE JOBB!!!
Trodde faktiskt du menade allvar för en sekund Nej, men tack iallafall och kul att höra att det uppskattas. Skrev mer ofta tidigare, men nu blir det när man har tid och lust. Kan bli en liten utläggning till nyår också, får se. Får hoppas man får rätt om några lopp imorgon först.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Fulsprit (+25)
Piraten är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 00:32   #18
 
Klankes avatar
 
Reg.datum: aug 2010
Inlägg: 3 715
Sharp$: 697
Standard

avd1. Min vinnare är stenklar med sunda vätskor möter ju inget som skrämmer och med minsta form är han ensam på banan. Stark som brännvin och detta måste vara en absolut toppchans för Jorma! 30 procent. spik 10.

avd2. Trumpie gillar jag intrycket på det luktar ledningnen flera vägar antingen i första eller andra skedet. Ser onekligen mycket bra ut och är omgångens bästa spik! (vi inleder med 2 starka spikar)

avd3. Very Kronos är ju helt grym för dagen och normalt bränner han inte en chans som denne. Skulle han göra det är loppet mer öppet. Disco kan ta spets och skulle denne hoppa är Ellian Web i spets (den senare krigar alltid bra i den positionen) Nadal är på G och gör sina bästa lopp från dödens men tufft spår nu. Finnen är en slugger och körs troligen offensivt. Espirit sisu är speedig med rätt lopp och får nog en fin resa nu. Sevilla är stark och Magnus A djuse är het för dagen...

avd4. Lurigt lopp Bästa hästarna från bakspåren och Valetta är det roliga draget hon är bäst bakifrån och det lär hon få visa nu? 7 procent. Spets tar nr 2 och leder länge.. favoriten nr 12 har varit lysande på slutet och gör upp om det igen. Örjan har en fin individ som får slå ur underläge. Vad kan kapable wealk?

avd5. Toppchans för spets men loppet är jämnt och flera vil syna björnen.. Sweetman är draget lägger jag 2a i ranken. Tapper senast! spets eller rygg ledaren nu!?

avd6 Det kommer bli offenivt av Bergh och mycket talar för spets ut och slut! men jag vill försöka syna. Jag gillar Speedy Tilly som inte är så mycket sämre fick dock ett sämre läge. Meritt gillar jag också den rankade jag etta senast..

avd7. Bästa hästen blåser nog ner dem med lite klaff men loppet är rätt jämnt och klaffar det lite sämre för favoriten kan det bli långt fram. Heading R spikade jag senast på en lapp och den var riktigt bra med kräm kvar. Bakom är det toköppet och vi målar på och hoppas det skräller till... Night brodde tar kanske spets men solvalla spöket sätter käppar i hjulet? Jag rankar 10-8-3-2-6-1-5-9 dessa får plats på mitt spel men favoriten har givetvis en bra vinstchans och Berghs troligen bästa chans enligt intervjun ... Tvilling 8-10? 15 ggr?

Bästa spiken: Trumpie avd2
Näst bästa spiken. Exaudio Vici avd1

Dragen:
Disco Volante
Valetta
Sweetman
Speedy tilly
Heading Reference


Prisvärda skrällar:
avd3. Ellian Web 4 procent
avd4. Iceland Radio 3 procent
avd5. Gooner 2 procent.

Bedövaren: Espirit sisu avd3

God tur1
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Fulsprit (+10), viking90 (+7)
Klanke är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 01:47   #19
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 8 363
Sharp$: 1145


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Piraten Visa inlägg
Trodde faktiskt du menade allvar för en sekund Nej, men tack iallafall och kul att höra att det uppskattas. Skrev mer ofta tidigare, men nu blir det när man har tid och lust. Kan bli en liten utläggning till nyår också, får se. Får hoppas man får rätt om några lopp imorgon först.

Nej, för fasiken - ville bara skoja till det lite och se hur många som nappar på betet och inte läser allt, hehe! All heder åt dina analyser - de osar klass, så ta till dig. Jag menade vartenda ord, ja de som var "dolda" då...

__________________
YNWA
---------------------------------------------------
Sverige är förlorat - välkommen kaos!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Piraten (+10)
Fulsprit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 05:37   #20
 
Reg.datum: jul 2014
Inlägg: 700
Sharp$: 4077
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Nicklas Visa inlägg
Har oscar aviserat spets med Ella pace?
Läste detta i en intervju från 21/12:
Hon är snabb ut och jag laddar för ledning inledningsvis, sen får vi se vad som händer. Ska jag släppa till någon frivilligt så är det nog till Adrian Kolgjini och Kali Smart, om de kommer i tidigt skede.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Nicklas (+1)
SakanAA är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 05:44   #21
 
Reg.datum: jul 2011
Inlägg: 2 549
Sharp$: 5341
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Klanke Visa inlägg
avd1. Min vinnare är stenklar med sunda vätskor möter ju inget som skrämmer och med minsta form är han ensam på banan. Stark som brännvin och detta måste vara en absolut toppchans för Jorma! 30 procent. spik 10.

avd2. Trumpie gillar jag intrycket på det luktar ledningnen flera vägar antingen i första eller andra skedet. Ser onekligen mycket bra ut och är omgångens bästa spik! (vi inleder med 2 starka spikar)

avd3. Very Kronos är ju helt grym för dagen och normalt bränner han inte en chans som denne. Skulle han göra det är loppet mer öppet. Disco kan ta spets och skulle denne hoppa är Ellian Web i spets (den senare krigar alltid bra i den positionen) Nadal är på G och gör sina bästa lopp från dödens men tufft spår nu. Finnen är en slugger och körs troligen offensivt. Espirit sisu är speedig med rätt lopp och får nog en fin resa nu. Sevilla är stark och Magnus A djuse är het för dagen...

avd4. Lurigt lopp Bästa hästarna från bakspåren och Valetta är det roliga draget hon är bäst bakifrån och det lär hon få visa nu? 7 procent. Spets tar nr 2 och leder länge.. favoriten nr 12 har varit lysande på slutet och gör upp om det igen. Örjan har en fin individ som får slå ur underläge. Vad kan kapable wealk?

avd5. Toppchans för spets men loppet är jämnt och flera vil syna björnen.. Sweetman är draget lägger jag 2a i ranken. Tapper senast! spets eller rygg ledaren nu!?

avd6 Det kommer bli offenivt av Bergh och mycket talar för spets ut och slut! men jag vill försöka syna. Jag gillar Speedy Tilly som inte är så mycket sämre fick dock ett sämre läge. Meritt gillar jag också den rankade jag etta senast..

avd7. Bästa hästen blåser nog ner dem med lite klaff men loppet är rätt jämnt och klaffar det lite sämre för favoriten kan det bli långt fram. Heading R spikade jag senast på en lapp och den var riktigt bra med kräm kvar. Bakom är det toköppet och vi målar på och hoppas det skräller till... Night brodde tar kanske spets men solvalla spöket sätter käppar i hjulet? Jag rankar 10-8-3-2-6-1-5-9 dessa får plats på mitt spel men favoriten har givetvis en bra vinstchans och Berghs troligen bästa chans enligt intervjun ... Tvilling 8-10? 15 ggr?

Bästa spiken: Trumpie avd2
Näst bästa spiken. Exaudio Vici avd1

Dragen:
Disco Volante
Valetta
Sweetman
Speedy tilly
Heading Reference


Prisvärda skrällar:
avd3. Ellian Web 4 procent
avd4. Iceland Radio 3 procent
avd5. Gooner 2 procent.

Bedövaren: Espirit sisu avd3

God tur1




Night Brodde kallar du för Solvalla spöke 9 starter 55 % vinster där
__________________
Som ofta bäst när det gäller.
Spiken64 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 08:32   #22
 
Reg.datum: maj 2017
Inlägg: 869
Sharp$: 4381
Standard

Reducerad

1 6 5 10 13 Våga ta bort Guldhjälmen med den fördelen
1 2 3 6 8 favven har ju inte fyllt år än
1 3 5 7 Hålla tummar å tår att den blir gamla synder
1 2 5 7 12 Vinner säkert Adrian ser inga superhästar med
1 2 4 5 6 Säkert gadd i onödan, varför skulle inte Goop köra spets o slut
1 2 4 5 6 11 Kan det nog smälla till
10 Tackar för %
kire1111 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 08:34   #23
 
evetons avatar
 
Reg.datum: jul 2014
Ort: Borlänge
Inlägg: 1 771
Sharp$: 4272
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Spiken64 Visa inlägg
Night Brodde kallar du för Solvalla spöke 9 starter 55 % vinster där
Förväxlar hästen med annan från samma stall - Harran Boko?
__________________
- "nästa gång, ska jag f-n spela plats också" -
eveton är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 08:43   #24
 
evetons avatar
 
Reg.datum: jul 2014
Ort: Borlänge
Inlägg: 1 771
Sharp$: 4272
Standard

Vad gäller Katja Melkkos status i stallet, så får vi förhoppningsvis en liten hint om läget innan inlämning då hon har 2 till start inom V4. Framförallt 5 James Gonzales i avd.2 kan vara en värdemätare som kommer med 4 raka och bör ha en riktigt bra chans att vinna loppet om den inte är nedsatt av det som kanske finns i stallet.
__________________
- "nästa gång, ska jag f-n spela plats också" -
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
viking90 (+5), Staketkusken (+1)
eveton är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 09:06   #25
 
Reg.datum: okt 2016
Inlägg: 1 077
Sharp$: 97
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av eveton Visa inlägg
Vad gäller Katja Melkkos status i stallet, så får vi förhoppningsvis en liten hint om läget innan inlämning då hon har 2 till start inom V4. Framförallt 5 James Gonzales i avd.2 kan vara en värdemätare som kommer med 4 raka och bör ha en riktigt bra chans att vinna loppet om den inte är nedsatt av det som kanske finns i stallet.
Jag vet inte om man ska stirra sig blind på fyra raka på James, senaste ramlade den undan i dåligt trav efter att ha blivit släppt till spets och har inte varit ute i speciellt hårda lopp. Tyckte det fanns många intressanta hästar med där så vet inte om man ska döma ut Melkkos stallform om den skulle råka förlora. Hon har för övrigt 5 segrar på 8 senaste starterna i stallet och 7/14 under hela december...
travanalys är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 09:12   #26
 
Reg.datum: jun 2020
Inlägg: 2 402
Sharp$: 5762
Standard

Mina varningar:

v75-1 Ganyboy 1%. Tillbaka hos Kolgjini, som faktiskt verkar ha lite smygform på stallet, och gör sin första start i dennes regi igen. Bra från bakspår i sin senaste start. Tror man inte stenhårt på Exaudio Vici, är Ganyboy inte så tokig i detta gäng.

v75-3 Selmer I.H. 4%. Fin häst. Gasas det för mycket eller går i stenhårt tempo kan det gynna hästarna på bakspår. Kanske kan hinna dit igen.

v75-7 Franklin Face 3%. Ta en titt på det senaste loppet. Hur mycket fanns det inte kvar där bakom trötta hästar? Bakspår nu, men kan haka på Night Brodde i starten. Får den chansen blir jag inte förvånad om den vinner.
Nobleflash är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 09:15   #27
 
Reg.datum: jul 2018
Ort: Halland
Inlägg: 6 459
Sharp$: 17424
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av travanalys Visa inlägg
Jag vet inte om man ska stirra sig blind på fyra raka på James, senaste ramlade den undan i dåligt trav efter att ha blivit släppt till spets och har inte varit ute i speciellt hårda lopp. Tyckte det fanns många intressanta hästar med där så vet inte om man ska döma ut Melkkos stallform om den skulle råka förlora. Hon har för övrigt 5 segrar på 8 senaste starterna i stallet och 7/14 under hela december...
Stallformen på långsikt är inga problem det är väl mest det att Big Shot blev struken för Infektion i Onsdags som hela stallforms frågan dök upp.
Hon har inte haft något till start sedan dess.

Zio Tom Yet är ju hyperintressant sett till både Kusk och Stallform!

Senast redigerad av viking90 den 2020-12-26 klockan 09:17.
viking90 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 09:53   #28
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 178
Sharp$: 57155
Standard

Gjorde ett par spel till:

V75-1: Exaudio Vici 100 kr v till 5 ggr hos Unibet

Betaltjänsterna skriker sig hesa om Racing Brodda. Mycket på att den inte är favorit. Men herregud. Nere i typ 2,85 i v odds hos bookisarna. Så där är den stor favorit. Kan inte se att den ska ha nästan dubbelt så stor chans som mitt spel vilket oddset antyder. Tittar man på skoinfon kan konstateras att barfotaförbudet troligen är stort plus för mitt spel. Alla andra har presterat bäst barfota. 5 ggr känns därför som ett spelvärt odds.

V75-2 Vicar 100 kr v till 5,50 hos Unibet

Bygger på att det blir körning. Jättefavoriten Trumpie en barfotahäst. Visst, den vann senast med skor på Bergsåker, men det var ett blufflopp i spets. 15,4 var segertiden. Vicar vann sitt försök på 13,8. Gången innan blev Trumpie utmanad i spets i ett vardagslopp och vann inte då. Tyvärr har man nu på morgonen ändrat vagn på Vicar. Var anmäld med bike men ändrat till hybrid. Ingen given vinnare men 5,5 känns ok.

V75-7 Night Brodde 100 kr v till 5,50 hos unibet

La det spelet igår när oddsen kom. Sjunkit lite nu. Hästen trivs bevisligen på Solvalla och spelet bygger på att den spetsar vilket inte är helt säkert men ganska bra chans till det. Har då på näthinnan att den brukar bli väldigt svårfångad därifrån. Hoppas den sämre prestationen senast var en tillfällighet.

Därmed har jag förtidsspel för 400 kr och dagens spelbudget förbrukad. Är ju V75 igen redan i övermorgon och sedan även både torsdag och lördag kommande vecka så det gäller att hålla i pengarna i dessa winterburst tider om man inte vill riskera att vara bankrutt innan trettonhelgen.
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 10:18   #29
 
ExtremtRiks avatar
 
Reg.datum: dec 2013
Inlägg: 2 245
Sharp$: 2984
Standard

"Bokslut för året" på Very kronos? Inget prix dAmerique då? Har inte hängt med men varför provar de inte när hästen är så jävla bra och i bättre harmoni än någonsin senast?
Går det inte något kvalificerande lopp om åtta dagar?
Kör en prepare idag och kvala in då vetja haha!?
Han vinner en prepare oxå utan att förta sig mot de här lössen.
Ska han vintervila??
Vad är planen ?

Senast redigerad av ExtremtRik den 2020-12-26 klockan 10:22.
ExtremtRik är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 10:26   #30
 
evetons avatar
 
Reg.datum: jul 2014
Ort: Borlänge
Inlägg: 1 771
Sharp$: 4272
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av ExtremtRik Visa inlägg
"Bokslut för året" på Very kronos? Inget prix dAmerique då? Har inte hängt med men varför provar de inte när hästen är så jävla bra och i bättre harmoni än någonsin senast?
Går det inte något kvalificerande lopp om åtta dagar?
Kör en prepare idag och kvala in då vetja haha!?
Han vinner en prepare oxå utan att förta sig mot de här lössen.
Ska han vintervila??
Vad är planen ?
Du är medveten om att det återstår 5 dagar av året 2020?
__________________
- "nästa gång, ska jag f-n spela plats också" -
eveton är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 10:34   #31
 
mijo14s avatar
 
Reg.datum: maj 2012
Ort: Ystad
Inlägg: 1 373
Sharp$: 1805
Standard

Slängde in ett mindre innan John Blund igår...

V75
Inlämnat: 2020-12-25, 23:23
Solvalla
Lördag 2020-12-26
Start: 16:20
Kostnad: 196,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 13 Racing Brodda (10, 6) Favoriten varit sjuk!
2: 1, 2, 3, 4, 6, 8, 9 (5, 10)
3: 1, 3 (12, 10) Disco älskar Solvalla och VK fast!
4: 2, 3, 4, 5, 8, 12, 13 (11, 1)
5: 1, 2, 4, 5 (6, 3)
6: 5 Van Gogh Z.S. (4, 11) SOS
7: 1 Hickothepooh (10, 2) En häst som i våras var aktuell för olika storlopp. 10% är ett fynd och med Örjan plus spår 1 så ...

1x7x2x7x4x1x1 = 392 rader.
392 x 1 x 0,50 kr = 196,00 kr.
Totalt: 196,00 kr.
mijo14 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 10:39   #32
 
Staketkuskens avatar
 
Reg.datum: jul 2012
Inlägg: 1 329
Sharp$: 2930
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av eveton Visa inlägg
Vad gäller Katja Melkkos status i stallet, så får vi förhoppningsvis en liten hint om läget innan inlämning då hon har 2 till start inom V4. Framförallt 5 James Gonzales i avd.2 kan vara en värdemätare som kommer med 4 raka och bör ha en riktigt bra chans att vinna loppet om den inte är nedsatt av det som kanske finns i stallet.
Strålande! Bra input – det loppet måste vi se.
Staketkusken är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 10:42   #33
 
Reg.datum: aug 2010
Inlägg: 59
Sharp$: 2677
Standard

Är inte Van Gogh en bra spik ? Förstår inte riktigt varför den inte är mer spelad. Om 2 jämbördiga hästar möts, den ene i spets och den andra i dödens som de flesta tycks tro, vinner inte den i spets? Eftersom det gått så uselt på spelet på sistone så har jag antagligen fel och missar något. Är Algot Zonett så bra?
Racing Brodda har man ju haft med varje gång nu, mycket snack varje gång. Vågar ju inte ta bort den nu.....
Finns det något som talar för att det blir tempo i avd.2 ? Trumpie får nog springa i lugn och ro igen men jag tar med några till ifall att.
flaquelg är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 10:48   #34
 
Shooters avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 21 816
Sharp$: 37789
Standard

Slängde in ett litet förhandslir igår kväll. 50 ggr fläsket är helt okej.

Solvalla - Lopp 5, 3140m Volt
Placering - Topp 3:
T3 10 Exaudio Vici (1,64)

Solvalla - Lopp 6, 2140m Auto
Vinnare:
2 Trumpie (2,52)

Solvalla - Lopp 7, 2140m Auto
Placering - Topp 3:
T3 3 Disco Volante (2,21)

Solvalla - Lopp 8, 2140m Volt
Placering - Topp 3:
T3 2 Kali Smart (2,10)

Solvalla - Lopp 10, 2140m Auto
Placering - Topp 3:
T3 5 Van Gogh Z.S. (1,61)

Solvalla - Lopp 11, 2140m Auto
Placering - Topp 3:
T3 10 Vikens High Yield (1,63)


Totalodds: 50,33
Shooter är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 11:04   #35
 
Reg.datum: nov 2014
Inlägg: 5 670
Sharp$: 50101
Standard

Jens Sjödèn V75 Solvalla Annandagen på Service Plays
hoola är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 11:08   #36
 
evetons avatar
 
Reg.datum: jul 2014
Ort: Borlänge
Inlägg: 1 771
Sharp$: 4272
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av flaquelg Visa inlägg
Är inte Van Gogh en bra spik ? Förstår inte riktigt varför den inte är mer spelad. Om 2 jämbördiga hästar möts, den ene i spets och den andra i dödens som de flesta tycks tro, vinner inte den i spets? Eftersom det gått så uselt på spelet på sistone så har jag antagligen fel och missar något. Är Algot Zonett så bra?
Racing Brodda har man ju haft med varje gång nu, mycket snack varje gång. Vågar ju inte ta bort den nu.....
Finns det något som talar för att det blir tempo i avd.2 ? Trumpie får nog springa i lugn och ro igen men jag tar med några till ifall att.
Jag är katastrofalt usel på att hitta vinnarna och är också inne på att spika Van Gogh, vilket borde innebära att det inte är en bra spik - däremot en bra u-häst på en tvilling då spikarna brukar fixa hedervärda andraplatser.
Är även inne på att gå emot BG i avdelningen innan och lutar åt att spika 5 Eddy West, ytterligare en ok u-häst på tvilling.

Självförtroendet är allt annat än bra. Igår dissade jag Willmer Gel helt och spelade bl.a rak tvilling på Inken och Owen Face. Självklart vann WG och mina tvillinghästar är solklara 2:a och 3:a i mål. Vid sunda vätskor hade man väl också haft ett platslir på OF till 7.99 (ATG) men inte i nuvarande obefintliga spelform!

Dagens diss från min sida lägger jag på Trumpie - kommer inte att ha med den på någon spelform alls. Vinner den vinner inte jag - så, varsågoda
__________________
- "nästa gång, ska jag f-n spela plats också" -
eveton är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 11:13   #37
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Efter att ha lagt statistiken över tankarna man haft så får jag backning i att inte luta mig mot varken Trumpie eller Vikens High Yield som fortsatt känns överstreckade eller som rentav fel favoriter. I första fallet hjälper det till att Nicklas säger att han inte ska gå all in i starten också. Att ha brister i taktiken är första stora steget till att torska som storfavorit på V75.

*Spår 2 är bara på delad femteplats vad gäller spår här. Bakom alla de lägen som värsta motståndarna dragit.

*Av de favoriter som varit spelade till 40% eller uppåt är det 8/21 som vunnit (38%). Inget vidare med tanke på att medelvärdet på procenten där är på nära 60.

Att Vikens i sista är fel favorit känner jag mig också mer övertygad om.

*Spår 10 har sämst statistik av alla, 1 vinst på 52 försök.

*Bakspår i silverfinalerna har svaga resultat överlag, tydligt sämst jämfört med de övriga tre klasserna.

En statistisk kuriösitet jag hittade när jag gick igenom finaldatan förresten. I klass 1 har bakspårsfavoriterna lyckats riktigt bra, medan de i övriga klasser infriat som förväntat eller långt mycket sämre.

Silver: 1/4 (25%)
Brons: 0/12 (0%)
Klass 1: 9/14 (64%)
Klass 2: 1/8 (13%)
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 11:23   #38
 
Reg.datum: aug 2010
Inlägg: 59
Sharp$: 2677
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av eveton Visa inlägg
Jag är katastrofalt usel på att hitta vinnarna och är också inne på att spika Van Gogh, vilket borde innebära att det inte är en bra spik - däremot en bra u-häst på en tvilling då spikarna brukar fixa hedervärda andraplatser.
Är även inne på att gå emot BG i avdelningen innan och lutar åt att spika 5 Eddy West, ytterligare en ok u-häst på tvilling.

Självförtroendet är allt annat än bra. Igår dissade jag Willmer Gel helt och spelade bl.a rak tvilling på Inken och Owen Face. Självklart vann WG och mina tvillinghästar är solklara 2:a och 3:a i mål. Vid sunda vätskor hade man väl också haft ett platslir på OF till 7.99 (ATG) men inte i nuvarande obefintliga spelform!

Dagens diss från min sida lägger jag på Trumpie - kommer inte att ha med den på någon spelform alls. Vinner den vinner inte jag - så, varsågoda
Tog också bort Wilmer Gel och idag tar jag nr 1-8 och 11 i avd.5, en hint om var man ska spika favoriten...det blir ju mest önsketänkande jag vet egentligen inte varför jag går emot Goops som den såg ut sist. Spåret ?
Lycka till!
flaquelg är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 11:32   #39
 
Shooters avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 21 816
Sharp$: 37789
Standard

Jag nöjer mig nog med två spikar idag som jag tänkt mig ska leda runt om: Trumpie och Kali Smart.
Shooter är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 11:41   #40
 
Reg.datum: jul 2011
Inlägg: 2 549
Sharp$: 5341
Standard

Valetta 25 x 5.00 Night Brodde blir min lill dd

Odds 125.00
__________________
Som ofta bäst när det gäller.
Spiken64 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 12:01   #41
Banned
 
Reg.datum: dec 2014
Inlägg: 3 017
Sharp$: 5157
Standard

Spelat


Ingen V75:a, är helt iskall. Spelar lite småraketer och den här tycker jag är den roligaste, tyvärr på ATG - kom inte åt SvS idag.

Knifetown Hall plats (ev. 8-9 ggr), Disco Volante vinnare(ev. 5 ggr), Neelix plats (ev. 10 ggr). 2 av 3+trippel.

Senast redigerad av valo den 2020-12-26 klockan 12:03. Anledning: fel
valo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 12:06   #42
Banned
 
Reg.datum: dec 2014
Inlägg: 3 017
Sharp$: 5157
Standard

DD?


Citat:
Ursprungligen postat av Spiken64 Visa inlägg
Valetta 25 x 5.00 Night Brodde blir min lill dd

Odds 125.00
Är väl en raket eftersom du nämner "fasta odds"? SvS?
valo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 12:15   #43
 
Reg.datum: sep 2020
Inlägg: 151
Sharp$: 659
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Shooter Visa inlägg
Slängde in ett litet förhandslir igår kväll. 50 ggr fläsket är helt okej.

Solvalla - Lopp 5, 3140m Volt
Placering - Topp 3:
T3 10 Exaudio Vici (1,64)

Solvalla - Lopp 6, 2140m Auto
Vinnare:
2 Trumpie (2,52)

Solvalla - Lopp 7, 2140m Auto
Placering - Topp 3:
T3 3 Disco Volante (2,21)

Solvalla - Lopp 8, 2140m Volt
Placering - Topp 3:
T3 2 Kali Smart (2,10)

Solvalla - Lopp 10, 2140m Auto
Placering - Topp 3:
T3 5 Van Gogh Z.S. (1,61)

Solvalla - Lopp 11, 2140m Auto
Placering - Topp 3:
T3 10 Vikens High Yield (1,63)


Totalodds: 50,33

Superlir! Tror på stor sannolikhet för att allt det där sitter. Trumpie som vinnare till 2.52 känns lite lågt dock för att jag ska vilja spela det, men i övrigt ser det riktigt överkomligt ut.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Shooter (+20)
Slark är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 12:25   #44
 
Shooters avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 21 816
Sharp$: 37789
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Slark Visa inlägg
Superlir! Tror på stor sannolikhet för att allt det där sitter. Trumpie som vinnare till 2.52 känns lite lågt dock för att jag ska vilja spela det, men i övrigt ser det riktigt överkomligt ut.
Det krävs inte mycket för att man ska åka dit, men på förhand så ...
Shooter är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 12:40   #45
 
Reg.datum: okt 2012
Inlägg: 438
Sharp$: 3055
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Shooter Visa inlägg
Slängde in ett litet förhandslir igår kväll. 50 ggr fläsket är helt okej.

Solvalla - Lopp 5, 3140m Volt
Placering - Topp 3:
T3 10 Exaudio Vici (1,64)

Solvalla - Lopp 6, 2140m Auto
Vinnare:
2 Trumpie (2,52)

Solvalla - Lopp 7, 2140m Auto
Placering - Topp 3:
T3 3 Disco Volante (2,21)

Solvalla - Lopp 8, 2140m Volt
Placering - Topp 3:
T3 2 Kali Smart (2,10)

Solvalla - Lopp 10, 2140m Auto
Placering - Topp 3:
T3 5 Van Gogh Z.S. (1,61)

Solvalla - Lopp 11, 2140m Auto
Placering - Topp 3:
T3 10 Vikens High Yield (1,63)


Totalodds: 50,33
Jag provar detta förtidslir

Solvalla - Lopp 5, 3140m Volt
Placering - Topp 3:
T3 10 Exaudio Vici (1,70)

Solvalla - Lopp 6, 2140m Auto
Placering - Topp 3:
T3 6 Vicar (1,72)

Solvalla - Lopp 7, 2140m Auto
Placering - Topp 3:
T3 3 Disco Volante (1,90)

Solvalla - Lopp 8, 2140m Volt
Placering - Topp 3:
T3 2 Kali Smart (2,02)

Solvalla - Lopp 10, 2140m Auto
Placering - Topp 3:
T3 1 Miracle Tile (2,19)

Solvalla - Lopp 11, 2140m Auto
Placering - Topp 3:
T3 1 Hickothepooh (2,31)


Totalodds: 56,77
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Fulsprit (+5)
NicklasA är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 12:44   #46
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Förhandsliret idag blir några fina smällar där oddsen förvånar en hel del.

Whelk 45ggr
Upper Face 25ggr
Always On Time 25ggr

Spiken lutar mer och mer åt Van Gogh. För hur ska han inte hamna i ledningen efter en bit här egentligen? Det är ju bara om han aktivt undviker det nästan. Kör han för att komma dit står inte mycket i vägen. Intervjun med Bergh att han är orolig för att den ska bli vass om man laddar för mycket är ju det som gör en fundersam...
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 12:46   #47
 
Reg.datum: okt 2012
Inlägg: 438
Sharp$: 3055
Standard

I V75-4 tycker jag att 4 Gal Gadot Racing är märkligt bortglömd. Runt 2,5% just nu känns alldeles för lågt, tycker det dubbla är mer rimligt. Blev för hårt spelad sist, men kanske det är den insatsen som speglar dagens procent? Oavsett, alldeles för lite enligt mig och jag tar 3 hästar på ramen med GGR som utgång

A:4 B:2,3
NicklasA är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 12:48   #48
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Nu låter det annat på Nicklas igen:

"Jag har alla startsnabba hästarna runt omkring mig så jag behöver inte köra mer än jag har koll på dem och köra det jag behöver för att komma till ledningen. Det känns som mycket plus bara det. På förhand ser det bra ut."
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 13:10   #49
 
Reg.datum: jun 2020
Inlägg: 2 402
Sharp$: 5762
Standard

V4
Inlämnat: 2020-12-26, 14:09
Solvalla
Lördag 2020-12-26
Start: 14:45
Kostnad: 144,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 1, 2, 3, 6 (4, 5)
2: 2, 5, 7 (6, 3)
3: 7 Showtimejackflower (12, 10)
4: 1, 3, 4, 6, 9, 10 (7, 2)

4x3x1x6 = 72 rader.
72 x 1 x 2,00 kr = 144,00 kr.
Totalt: 144,00 kr.
Nobleflash är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 13:16   #50
 
Klankes avatar
 
Reg.datum: aug 2010
Inlägg: 3 715
Sharp$: 697
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av eveton Visa inlägg
Förväxlar hästen med annan från samma stall - Harran Boko?
Ja det är harran jag syftar på sorry ????????
Klanke är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 13:16   #51
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 8 363
Sharp$: 1145


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Shooter Visa inlägg
Slängde in ett litet förhandslir igår kväll. 50 ggr fläsket är helt okej.

Solvalla - Lopp 5, 3140m Volt
Placering - Topp 3:
T3 10 Exaudio Vici (1,64)

Solvalla - Lopp 6, 2140m Auto
Vinnare:
2 Trumpie (2,52)

Solvalla - Lopp 7, 2140m Auto
Placering - Topp 3:
T3 3 Disco Volante (2,21)

Solvalla - Lopp 8, 2140m Volt
Placering - Topp 3:
T3 2 Kali Smart (2,10)

Solvalla - Lopp 10, 2140m Auto
Placering - Topp 3:
T3 5 Van Gogh Z.S. (1,61)

Solvalla - Lopp 11, 2140m Auto
Placering - Topp 3:
T3 10 Vikens High Yield (1,63)


Totalodds: 50,33

Djäkligt bra odds, måste jag säga. Nu tror jag inte på Trumpie, men man ser vad fort det bygger odds med dessa raketer. Är ju bara att byta ut de man inte tror på och få motsvarande. Men, tor hårt på dina platslir och lycka till - ser bra ut...

__________________
YNWA
---------------------------------------------------
Sverige är förlorat - välkommen kaos!
Fulsprit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 13:22   #52
 
Shooters avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 21 816
Sharp$: 37789
Standard

V4
Inlämnat: 2020-12-26, 14:22
Solvalla
Lördag 2020-12-26
Start: 14:45
Kostnad: 70,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 1 Galactica (3, 6)
2: 5 James Gonzales (7, 2)
3: 7, 8, 10, 11, 12 (1, 4)
4: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 (10, 9)

1x1x5x7 = 35 rader.
35 x 1 x 2,00 kr = 70,00 kr.
Totalt: 70,00 kr.
Rättningskod: ZRM GTN CWG
Shooter är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 13:23   #53
 
Shooters avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 21 816
Sharp$: 37789
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Fulsprit Visa inlägg
Djäkligt bra odds, måste jag säga. Nu tror jag inte på Trumpie, men man ser vad fort det bygger odds med dessa raketer. Är ju bara att byta ut de man inte tror på och få motsvarande. Men, tor hårt på dina platslir och lycka till - ser bra ut...

Tack detsamma! Kör hårt!
Shooter är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 13:29   #54
fri
 
Reg.datum: nov 2011
Inlägg: 737
Sharp$: 1521
Standard

Stefan Hultman ser ju allt annat än frisk ut i lajven, hoppas inte det är något allvarligt.
__________________
"Eat your betting money but don’t bet your eating money."
fri är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 13:42   #55
 
Shooters avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 21 816
Sharp$: 37789
Standard

Det lät ju inte så bra på Galactica, men hon är nog inte utan chans för det.
Shooter är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 13:43   #56
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 178
Sharp$: 57155
Standard

V4 ser ojämnt ut. Lämnar in en liten chansrad x 10

V4
Inlämnat: 2020-12-26, 14:41
Solvalla
Lördag 2020-12-26
Start: 14:45
Kostnad: 40,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 1 Galactica (3, 6)
2: 5 James Gonzales (7, 2)
3: 7 Showtimejackflower (12, 10)
4: 1, 3 (4, 10)

1x1x1x2 = 2 rader.
2 x 10 x 2,00 kr = 40,00 kr.
Totalt: 40,00 kr
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 13:44   #57
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 8 363
Sharp$: 1145


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av fri Visa inlägg
Stefan Hultman ser ju allt annat än frisk ut i lajven, hoppas inte det är något allvarligt.
Kommer aldrig orka hela sändningen och är borta innan första V75 - surt och synd! Han behövs bland de andra fjantarna...

Assault vinner montén nu!

Banan ser riktigt fin ut!
__________________
YNWA
---------------------------------------------------
Sverige är förlorat - välkommen kaos!
Fulsprit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 13:45   #58
 
SistaStallskrikets avatar
 
Reg.datum: apr 2019
Ort: Eskilstuna
Inlägg: 11 428
Sharp$: 4325
Standard

V4
Inlämnat: 2020-12-25, 23:00
SistaStallskriket andelsspel
Solvalla
Lördag 2020-12-26
Start: 14:45
Kostnad: 840,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 1, 2, 3, 6 (4, 5)
2: 2, 3, 5, 6, 7 (10, 4)
3: 4, 7, 8, 9, 10, 11, 12 (1, 5)
4: 1, 3, 11 (7, 4)

4x5x7x3 = 420 rader.
420 x 1 x 2,00 kr = 840,00 kr.
Totalt: 840,00 kr.
SistaStallskriket är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 13:48   #59
 
Reg.datum: sep 2020
Inlägg: 151
Sharp$: 659
Standard

Tycker att det finns ganska många hyggliga spikförslag i dag. Här är ett axplock av dessa:

Avd 1: 10 Exaudio Vici (men funnits sjukdom i stallet, så borde passas).
Avd 3: 1 Very Kronos (tveklöst bästa hästen).
Avd 4: 5 Alhambra Mail (kan definitivt plocka ned Kali Smart från dödens).
Avd 5: 5 Eddy West (form, spåret, hamnar rätt på det härifrån).
Avd 6: 5 Van Gogh Z.S (bästa hästen, hygglig form).
Avd 7: 2 Night Brodde (spets och slut).
Slark är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 13:49   #60
 
Shooters avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 21 816
Sharp$: 37789
Standard

Härligt! Hon är bara bäst.
Shooter är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 13:52   #61
 
Reg.datum: feb 2010
Inlägg: 173
Sharp$: 2318
Standard

V75
Inlämnat: 2020-12-26, 14:51
Solvalla
Lördag 2020-12-26
Start: 16:20
Kostnad: 672,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 6, 13 (10, 1)
2: 2, 4, 5, 6 (3, 8)
3: 1 Very Kronos (3, 12)
4: 1, 2 (5, 12)
5: 1, 2, 5, 6 (4, 3)
6: 4, 5, 11 (1, 7)
7: 1, 2, 3, 5, 6, 8, 10 (9, 7)

2x4x1x2x4x3x7 = 1344 rader.
1344 x 1 x 0,50 kr = 672,00 kr.
Totalt: 672,00 kr.
Biznice är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 13:57   #62
 
Reg.datum: feb 2014
Inlägg: 1 242
Sharp$: 2091
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Fulsprit Visa inlägg
Kommer aldrig orka hela sändningen och är borta innan första V75 - surt och synd! Han behövs bland de andra fjantarna...

Assault vinner montén nu!

Banan ser riktigt fin ut!
Nu verkar de inte visa han i bild längre, men på rösten verkar han antingen sjuk eller också fått väldig dåliga nyheter innan sändning så att han är väldig berörd. Hoppas de byter ut honom blixtsnabb så han kan få hjälp med vad det än är som är fel.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Fulsprit (+5)
shasha är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 14:06   #63
fri
 
Reg.datum: nov 2011
Inlägg: 737
Sharp$: 1521
Standard

Nu är kontakten med Hultman borta...
__________________
"Eat your betting money but don’t bet your eating money."
fri är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 14:06   #64
 
eklonovs avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Ort: Stränkan
Inlägg: 109
Sharp$: 3114
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av shasha Visa inlägg
Nu verkar de inte visa han i bild längre, men på rösten verkar han antingen sjuk eller också fått väldig dåliga nyheter innan sändning så att han är väldig berörd. Hoppas de byter ut honom blixtsnabb så han kan få hjälp med vad det än är som är fel.

Ingen kontakt med han nu ... känns inge vidare
eklonov är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 14:07   #65
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 8 363
Sharp$: 1145


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Moncler Bo ser riktigt fin ut med Jepson nu - blir V/P på denne och en tvilling med Bergharns...
__________________
YNWA
---------------------------------------------------
Sverige är förlorat - välkommen kaos!
Fulsprit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 14:16   #66
 
Reg.datum: sep 2013
Inlägg: 9 089
Sharp$: 21445
Standard

Sveriges just nu bästa häst blir min enda spik idag. Övriga lopp får tre till fem streck. Vi siktar på 7 rätt och hoppas på favoriten och några kring 10 %. Gör ett privat system efter värmningar. Så här blev bolagssystemet.

1) 6,10,13 r5-1 (många ettor i raden på 10. Har dock missat jobb pga feber efter senaste vinsten. Vågar därför inte spika honom. Flera betaltjänster spikar 13. Bra sto, men hon vinner inte så ofta. Bergh har en stark långlufsare i 6, som tidigt avancerar till ledningen och dirigerar loppet.

2) 2,3,5,6 r8-4 (kommer sannolikt att spika 2 på mitt privata system. Lovande treåring. 3 imponerade senast. 6 med Örjan får också ett streck liksom 5 med Erik)

3) 1 r3-12 (1 är bästa ekipaget i Sverige. Vinner oberoende av resa. Spik)

4) 2,5,12 r3-11 (tre favoriter med lika många streck)

5) 1,2,4,5,6 r11-3 (1 blir stor favorit, som skall fällas. Björn låter inte lika säker som vid senaste starten. Flera startsnabba - 4,5,6 - borgar för öp. Då brukar Örjan vinna - idag med 2. Han fick dödens i derbykvalet och blev bortkörd i Kass II- finalen. Kraftigt kuskförstärkt och min förstahäst till 11 %)

6) 1,4,5,11 r7-3 (hypersnabba stoet 1 tar ledningen och släpper till 5. Dödens får antingen stallkamraten 7 eller mer sannolikt 4. 11 med Örjan är minst lika bra som 4. Om Wäijersten trycker på 5 bäddar det för 11 eller om Erik får fritt från vinnarhålet med 1)

7) 1,2,3,10 r6-8 (3 tar ledningen och kan förhoppningsvis räcka till 8 %. 2 slutade springa, när han senast på Åby veks ner på OS. Storfavoriten 10 är Berghs bästa vinstchans idag. Streckar även norske 1 med Örjan)

Kostar 1440:-. God Fortsättning på Julen!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Fulsprit (+7)
mackpeter är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 14:16   #67
 
Reg.datum: jun 2020
Inlägg: 2 402
Sharp$: 5762
Standard

Där hoppade James Gonzales och förlorade ett lopp den fick bestämma helt och hållet, tills Jorma behövde peta på den lite när Matilda Cash kom.
Nobleflash är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 14:16   #68
fri
 
Reg.datum: nov 2011
Inlägg: 737
Sharp$: 1521
Standard

Hultman och CCP-viruset är nog ingen bra kombination.
__________________
"Eat your betting money but don’t bet your eating money."
fri är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 14:18   #69
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 178
Sharp$: 57155
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Nobleflash Visa inlägg
Där hoppade James Gonzales och förlorade ett lopp den fick bestämma helt och hållet, tills Jorma behövde peta på den lite när Matilda Cash kom.
Första jänkarvagn på Goops. Synd att man inte betalade för det .
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 14:18   #70
fri
 
Reg.datum: nov 2011
Inlägg: 737
Sharp$: 1521
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Nobleflash Visa inlägg
Där hoppade James Gonzales och förlorade ett lopp den fick bestämma helt och hållet, tills Jorma behövde peta på den lite när Matilda Cash kom.
Och Goopen verkar ha rejäl form igen.
__________________
"Eat your betting money but don’t bet your eating money."
fri är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 14:19   #71
 
evetons avatar
 
Reg.datum: jul 2014
Ort: Borlänge
Inlägg: 1 771
Sharp$: 4272
Standard

Svårt att dra några slutsatser gällande Melkkos stall efter det loppet. Favoriten försvarade sig med galopp, om det bara var för att den inte är bra nog eller inte frisk kan inte jag bedöma. Berghs häst slocknade dock betänkligt.
__________________
- "nästa gång, ska jag f-n spela plats också" -
eveton är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 14:19   #72
 
Reg.datum: jun 2020
Inlägg: 2 402
Sharp$: 5762
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av olle Visa inlägg
Första jänkarvagn på Goops. Synd att man inte betalade för det .
Hade med Matilda Cash på min lapp.

Testat med en spik på 7:an i nästa, vi får se hur det går.
Nobleflash är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 14:19   #73
 
Reg.datum: mar 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 760
Sharp$: 2638
Standard

äsch det låter bara som att hultman har snarkat sönder sin gomspene och har svårt med talet efter det
heddari är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 14:27   #74
fri
 
Reg.datum: nov 2011
Inlägg: 737
Sharp$: 1521
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av heddari Visa inlägg
äsch det låter bara som att hultman har snarkat sönder sin gomspene och har svårt med talet efter det
Kan ju också vara rejält julbakis efter några hårda dagar. Vi får hoppas på det, men han ser ju ut som han precis klivit ut ur bastun efter 10 öl.
__________________
"Eat your betting money but don’t bet your eating money."
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
heddari (+5)
fri är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 14:40   #75
 
Reg.datum: mar 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 760
Sharp$: 2638
Standard

mina två miljondrag i omgången blir
2 amigo racer i avd 1 och 10 axel ruda i avd 5
heddari är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 14:42   #76
 
Reg.datum: jan 2012
Ort: stockholm mm
Inlägg: 883
Sharp$: 5159
Standard

Lopp 2 Matilda Cash

Varför får inte Goop straff för att inte hållit rakt spår på upploppet ?


Goop o Jormas sulkyhjul kommer ju nästan i kontakt med varandra , den ena leder in på upploppet den andra kommer in i 3e spår.

tror inte en amatör kommit undan med den spårhållningen
incitatus är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 14:51   #77
 
Reg.datum: dec 2012
Inlägg: 1 304
Sharp$: 4120
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av incitatus Visa inlägg
Lopp 2 Matilda Cash

Varför får inte Goop straff för att inte hållit rakt spår på upploppet ?


Goop o Jormas sulkyhjul kommer ju nästan i kontakt med varandra , den ena leder in på upploppet den andra kommer in i 3e spår.

tror inte en amatör kommit undan med den spårhållningen
Kim fick inte den chans han skulle ha om BG håller sitt spår
abborre är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 14:51   #78
fri
 
Reg.datum: nov 2011
Inlägg: 737
Sharp$: 1521
Standard

"Desperate Times Call for Desperate Measures", provar att chansa bort Exaudio Vici i Avd 1 och tar in Ganyboy istället.
__________________
"Eat your betting money but don’t bet your eating money."
fri är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 14:52   #79
 
V75fahlles avatar
 
Reg.datum: nov 2011
Ort: Lomma
Inlägg: 2 286
Sharp$: 4912
Standard

V75
Inlämnat: 2020-12-26, 15:26
RTJ-LOSs andelsspel
Solvalla
Lördag 2020-12-26
Start: 16:20
Kostnad: 1 125,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 6, 10 (13, 1)
2: 2, 3, 4, 5, 6 (8, 9)
3: 1 Very Kronos (3, 5)
4: 2, 5, 7, 8, 12 (13, 3)
5: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 11 (9, 10)
6: 5 Van Gogh Z.S. (4, 3)
7: 1, 2, 3, 5, 9 (10, 11)

2x5x1x5x9x1x5 = 2250 rader.
2250 x 1 x 0,50 kr = 1 125,00 kr.
Totalt: 1 125,00 kr.
Min kostnad: 1 125,00 kr x 10/24 = 468,75 kr
Rättningskod: VRB HTV DPB



V75
Inlämnat: 2020-12-26, 15:41
RTJ-LOSs andelsspel
Solvalla
Lördag 2020-12-26
Start: 16:20
Kostnad: 72,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 6 Vikens Dome (10, 13)
2: 2, 4, 6 (5, 3)
3: 1 Very Kronos (3, 12)
4: 5, 12 (2, 13)
5: 1, 2, 3, 4 (5, 6)
6: 1, 3, 4, 7, 10, 11 (5, 2)
7: 2 Night Brodde (10, 1)

1x3x1x2x4x6x1 = 144 rader.
144 x 1 x 0,50 kr = 72,00 kr.
Totalt: 72,00 kr.
Min kostnad: 72,00 kr x 10/24 = 30,00 kr
Rättningskod: XTC GTW HZ


Det blev en stor och en liten lapp idag. Spikar Very kronos på båda. Jag
går även på van Gogh zs på den stora och låser avd 1 på 6, 10. På den lilla täcker jag upp bakom van Gogh zs och spikar vikens Dome och night brodde. Lycka till!

__________________
MVH V75fahlle
V75fahlle är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:02   #80
 
Reg.datum: jan 2015
Inlägg: 365
Sharp$: 2069
Standard

En dryg hundring satsad...

1. 10 Exaudio kanske bara rundar men gillar 13 RB. 5 Ufo Jet är skrällen och får ett streck. Chansar bort 6 Vikens dome.
2. 2 Trumpie tror jag spetsar och håller hela vägen
3. 1 Very Kronos lär komma ut från innersniffen och vinner från dödens
4. 2 Kali Smart känns som dagens bästa spik. Spetsar och möter lättare idag.
5. Kan bli körning här? Gynnar 6 & 11.
6. Känns lurigt. Har personligen svårt för Bergh. Han kanske bara vinner skitlätt men jag vill gadda med ett par st. 10 Beartime gillar jag. Dojjor inga problem och grym kusk. 2:a en hals bakom Seismic Wave samma dag förra året.
7. Svårt... målar på. 11 Final dream tack!

V75
Inlämnat: 2020-12-26, 15:42
Solvalla
Lördag 2020-12-26
Start: 16:20
Kostnad: 96,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 5, 10, 13 (9, 11)
2: 2 Trumpie (5, 6)
3: 1 Very Kronos (5, 3)
4: 2 Kali Smart (12, 5)
5: 6, 11 (3, 1)
6: 3, 5, 10, 11 (4, 1)
7: 1, 2, 5, 6, 8, 9, 10, 11 (3, 7)

3x1x1x1x2x4x8 = 192 rader.
192 x 1 x 0,50 kr = 96,00 kr.
Totalt: 96,00 kr.
Rättningskod: WTC HTS MZK
NAFETS är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:04   #81
 
mr_stylezs avatar
 
Reg.datum: nov 2011
Ort: Lund
Inlägg: 2 676
Sharp$: 5206
Standard

Försöker såhär idag, inga motiveringar hinns med, busy julhelg

Berghs nr 6 avd 1 lr nr 5 avd 6 måste vinna.

V75
Inlämnat: 2020-12-26, 15:50
Solvalla
Lördag 2020-12-26
Start: 16:20
Kostnad: 504,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 6 Vikens Dome (13, 1)
2: 2 Trumpie (3, 7)
3: 1 Very Kronos (8, 10)
4: 2, 12 (2, 12)
5: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 (4, 5)
6: 1, 3, 4, 5, 7, 10, 11 (5, 4)
7: 1, 2, 6, 8, 9, 10 (3, 11)

1x1x1x2x12x7x6 = 1008 rader.
1008 x 1 x 0,50 kr = 504,00 kr.
Totalt: 504,00 kr.

V75
Inlämnat: 2020-12-26, 15:51
Solvalla
Lördag 2020-12-26
Start: 16:20
Kostnad: 504,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 1, 5, 6, 8, 9, 10, 13 (6, 13)
2: 2 Trumpie (3, 7)
3: 1 Very Kronos (8, 10)
4: 2, 12 (2, 12)
5: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 (4, 5)
6: 5 Van Gogh Z.S. (4, 1)
7: 1, 2, 6, 8, 9, 10 (3, 11)

7x1x1x2x12x1x6 = 1008 rader.
1008 x 1 x 0,50 kr = 504,00 kr.
Totalt: 504,00 kr.

Lycka till alla och god fortsättning!
__________________
Kuskar som inte försöker vinna, kanske inte bör vara kuskar.....
mr_stylez är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:08   #82
 
Reg.datum: sep 2013
Inlägg: 9 089
Sharp$: 21445
Standard

V75
Inlämnat: 2020-12-26, 16:06
Solvalla
Lördag 2020-12-26
Start: 16:20
Kostnad: 324,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 6, 10, 13 (5, 9)
2: 2 Trumpie (6, 3)
3: 1 Very Kronos (3, 12)
4: 2, 5, 12 (3, 11)
5: 1, 2, 4, 5, 6, 11 (3, 7)
6: 1, 4, 5, 11 (7, 3)
7: 1, 2, 10 (6, 8)

3x1x1x3x6x4x3 = 648 rader.
648 x 1 x 0,50 kr = 324,00 kr.
Totalt: 324,00 kr.
Rättningskod: ZSF DTS DZB
mackpeter är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:08   #83
 
SistaStallskrikets avatar
 
Reg.datum: apr 2019
Ort: Eskilstuna
Inlägg: 11 428
Sharp$: 4325
Standard

V75
Inlämnat: 2020-12-26, 16:07
Sundbyholms Travbana, Sista Stallskrikets andelsspel
Solvalla
Lördag 2020-12-26
Start: 16:20
Kostnad: 2 289,60 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 6, 10, 13 (1, 5)
2: 2 Trumpie (6, 5)
3: 1, 3 (7, 12)
4: 2, 12 (5, 13)
5: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 11 (9, 12)
6: 1, 2, 3, 4, 5, 11 (7, 10)
7: 1, 2, 3, 5, 6, 10 (8, 9)

3x1x2x2x10x6x6 = 4320 rader.
4320 x 1 x 0,50 kr = 2 160,00 kr.
SistaStallskriket är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:13   #84
 
Fagerdahlens avatar
 
Reg.datum: feb 2016
Inlägg: 1 191
Sharp$: 2301
Standard

Hoppas att marginalerna är på ens sida idag!

V75
Inlämnat: 2020-12-26, 16:11
Solvalla
Lördag 2020-12-26
Start: 16:20
Kostnad: 320,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 2, 6, 9, 10, 13 (11, 8)
2: 6 Vicar (2, 3)
3: 1, 3, 5, 10 (8, 4)
4: 2 Kali Smart (5, 4)
5: 1, 2, 3, 6 (4, 5)
6: 5, 11 (4, 3)
7: 2, 6, 8, 10 (1, 5)

5x1x4x1x4x2x4 = 640 rader.
640 x 1 x 0,50 kr = 320,00 kr.
Totalt: 320,00 kr.
Rättningskod: SSL FTQ LZJ
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
mackpeter (+3)
Fagerdahlen är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:16   #85
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 178
Sharp$: 57155
Standard

Sista chansen idag att få en riktigt stor jackpot till nyårsafton. De extra 33 mkr som ligger där just nu inget som sticker ut jämfört med en vanlig jackpottlördag som det funnits massor av i höst.

Skräpomgångarna i Norge och Danmark kommande dagar kommer (förhoppningsvis) inte ha några högre omsättningar och därmed heller inga jättepengar som flyttas till nyår.
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:25   #86
 
SistaStallskrikets avatar
 
Reg.datum: apr 2019
Ort: Eskilstuna
Inlägg: 11 428
Sharp$: 4325
Standard

Om inte Racing Brodda vinner nu vinner hästen ALDRIG.....
SistaStallskriket är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:26   #87
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 8 363
Sharp$: 1145


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Sjukt, konstigt lopp!
__________________
YNWA
---------------------------------------------------
Sverige är förlorat - välkommen kaos!
Fulsprit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:26   #88
 
Reg.datum: jun 2020
Inlägg: 2 402
Sharp$: 5762
Standard

Amigo Racer nästagångare. Gick ju ruggit in i sista kurvan, men blev stoppad lite då av Global Unspoked som gav sig.

Min varning Ganyboy, som jag faktiskt ej tog med på eget system tillslut, gick fint efter startgalopp och blev 3:a.
Nobleflash är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:26   #89
 
mr_stylezs avatar
 
Reg.datum: nov 2011
Ort: Lund
Inlägg: 2 676
Sharp$: 5206
Standard

Wtf hände med Berghs 6a? Gick iväg mitt i loppet, helt plötsligt var han sist? Hoppa han lr var den bara usel?

Inte bra om hans hästar inte gillar underlaget idag.... Goops nr 12 i avd gilla ju inte de fick man ju höra, kanske fler som påverkas... typiskt isf för Solvalla ....

13 var ju grym dock!
__________________
Kuskar som inte försöker vinna, kanske inte bör vara kuskar.....
mr_stylez är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:30   #90
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 178
Sharp$: 57155
Standard

Synd att Jormas galopperade men Racing Bordda såg så fin ut att den nog plockat ner den ändå. Den blev också V75 favorit till slut så betaltjänsterna var helt rätt ute på att skrika om den.
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:33   #91
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 8 363
Sharp$: 1145


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av mr_stylez Visa inlägg
Wtf hände med Berghs 6a? Gick iväg mitt i loppet, helt plötsligt var han sist? Hoppa han lr var den bara usel?

Inte bra om hans hästar inte gillar underlaget idag.... Goops nr 12 i avd gilla ju inte de fick man ju höra, kanske fler som påverkas... typiskt isf för Solvalla ....

13 var ju grym dock!

Bara usel för att sedan takta ur och galoppera som helslagen...

__________________
YNWA
---------------------------------------------------
Sverige är förlorat - välkommen kaos!
Fulsprit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:35   #92
 
evetons avatar
 
Reg.datum: jul 2014
Ort: Borlänge
Inlägg: 1 771
Sharp$: 4272
Standard

Försökte gå mot strömmen. Spikade Exaudio Vici och garderade istället Van Gogh. Fel, fel, fel som vanligt
__________________
- "nästa gång, ska jag f-n spela plats också" -
eveton är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:37   #93
 
SistaStallskrikets avatar
 
Reg.datum: apr 2019
Ort: Eskilstuna
Inlägg: 11 428
Sharp$: 4325
Standard

V5
Inlämnat: 2020-12-26, 16:36
SistaStallskriket andelsspel
Solvalla
Lördag 2020-12-26
Start: 17:05
Kostnad: 800,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 1, 3 (7, 12)
2: 2 Kali Smart (12, 5)
3: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 11 (9, 12)
4: 2, 3, 4, 5, 11 (1, 7)
5: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10 (9, 7)

2x1x10x5x8 = 800 rader.
800 x 1 x 1,00 kr = 800,00 kr.
Totalt: 800,00 kr.
SistaStallskriket är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:43   #94
 
Reg.datum: sep 2013
Inlägg: 9 089
Sharp$: 21445
Standard

De flesta av oss hade streckat de tre favoriterna 6,10 och 13. Min eloge dock till Fagerdahlen, som även streckat 2 i första - vaket men räckte inte riktigt denna gång.
mackpeter är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:45   #95
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Berghs hoppade inte men nog var det kontakt, var på benet med hjulet. Och då borde det väl bli trängning?
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:45   #96
 
Reg.datum: jun 2020
Inlägg: 2 402
Sharp$: 5762
Standard

Usch. Den var sur.
Nobleflash är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:45   #97
 
SistaStallskrikets avatar
 
Reg.datum: apr 2019
Ort: Eskilstuna
Inlägg: 11 428
Sharp$: 4325
Standard

Fy fan vad dåligt att inte hålla undan!! Ska sitta och lira fint.... Äcklad!!
SistaStallskriket är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:46   #98
 
Reg.datum: jun 2020
Inlägg: 2 402
Sharp$: 5762
Standard

Kom igen domarnämnd.
Nobleflash är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:48   #99
 
evetons avatar
 
Reg.datum: jul 2014
Ort: Borlänge
Inlägg: 1 771
Sharp$: 4272
Standard

Jag har ju sågat 2:an, klart att domarna ger den segern
__________________
- "nästa gång, ska jag f-n spela plats också" -
eveton är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:48   #100
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 178
Sharp$: 57155
Standard

Dåligt av Trumpie att inte hålla undan men vinnaren kan bli diskad. Omöjligt att veta vad domarna gör numera. Olika från bana till bana och gång efter gång.
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:49   #101
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 8 363
Sharp$: 1145


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Diskar de för detta är det helt sjukt!!!
__________________
YNWA
---------------------------------------------------
Sverige är förlorat - välkommen kaos!
Fulsprit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:49   #102
 
SistaStallskrikets avatar
 
Reg.datum: apr 2019
Ort: Eskilstuna
Inlägg: 11 428
Sharp$: 4325
Standard

Finns inte en möjlighet att dom diskar....
SistaStallskriket är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:50   #103
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 178
Sharp$: 57155
Standard

Var nog rätt att inte diska.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Nobleflash (+5)
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:50   #104
 
evetons avatar
 
Reg.datum: jul 2014
Ort: Borlänge
Inlägg: 1 771
Sharp$: 4272
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av eveton Visa inlägg
Jag har ju sågat 2:an, klart att domarna ger den segern
Kors i taket
__________________
- "nästa gång, ska jag f-n spela plats också" -
eveton är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:51   #105
 
Reg.datum: jun 2020
Inlägg: 2 402
Sharp$: 5762
Standard

Surt, vi som spikade får hoppas på skrällar i andra lopp för något på sex och fem rätt.
Nobleflash är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:51   #106
 
Reg.datum: maj 2010
Inlägg: 175
Sharp$: 1674
Standard

Man ser ju klart att han är på vänster framben... så otroligt att dom inte diskar..
mrgump är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:54   #107
 
Frasse77s avatar
 
Reg.datum: jul 2015
Ort: Skövde
Inlägg: 441
Sharp$: 1256
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av mrgump Visa inlägg
Man ser ju klart att han är på vänster framben... så otroligt att dom inte diskar..
En sak är säker hade Bergharn blivit störd hade han levt rövaren nu, och speciellt när sonen åkte dit i sista steget. Så var absolut ingen diskning så bra gjort av domarna. (Inte ofta på slutet som tagit bra beslut)
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
znipstern (+1)
Frasse77 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:55   #108
Super Moderator
 
Skaeggets avatar
 
Reg.datum: dec 2014
Ort: Karlstad
Inlägg: 4 218
Sharp$: 8853
Standard

Jag tyckte också att Berghs häst vinglade till...han kanske inte var på honom, men nog var han lite i vägen?
__________________
@skgget


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Skaegget är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:55   #109
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 5 896
Sharp$: 11970
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av olle Visa inlägg
Var nog rätt att inte diska.
Hade lirat Trumpie, men det var nog ändå rätt att ge MD segern, men definitivt ett gränsfall, då han skulle väntat några meter till...

Senast redigerad av mikaels den 2020-12-26 klockan 15:58.
mikaels är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:55   #110
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av mrgump Visa inlägg
Man ser ju klart att han är på vänster framben... så otroligt att dom inte diskar..
Ja och så frågar de Bergh om det var kontakt. Det vet ju inte han, sitter ju bakom hästen! Om den hoppat så hade de väl diskat, men nu klarade den störningen utan problem och då friade de. Om jag ser rätt så var det noll millimeter mellan hjul och framben iallafall. Får kika igen sen.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:56   #111
 
mr_stylezs avatar
 
Reg.datum: nov 2011
Ort: Lund
Inlägg: 2 676
Sharp$: 5206
Standard

V5
Inlämnat: 2020-12-26, 16:51
Solvalla
Lördag 2020-12-26
Start: 17:05
Kostnad: 1 008,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 1 Very Kronos (3, 12)
2: 2, 12 (5, 8)
3: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 (1, 5)
4: 1, 3, 4, 5, 7, 10, 11 (2, 6)
5: 1, 2, 6, 8, 9, 10 (3, 5)

1x2x12x7x6 = 1008 rader.
1008 x 1 x 1,00 kr = 1 008,00 kr.
Totalt: 1 008,00 kr.
__________________
Kuskar som inte försöker vinna, kanske inte bör vara kuskar.....
mr_stylez är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:56   #112
fri
 
Reg.datum: nov 2011
Inlägg: 737
Sharp$: 1521
Standard

Morotai Degato hade näst lägst odds i går och i morse. Någon som kände på sig...
__________________
"Eat your betting money but don’t bet your eating money."
fri är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 15:59   #113
 
Reg.datum: mar 2015
Inlägg: 1 121
Sharp$: 3612
Standard

Provar en chanstvilling på formhästar
TVILLING
Inlämnat: 2020-12-26, 16:55
Solvalla Lopp 7
Lördag 2020-12-26
Start: 17:05
Kostnad: 200,00 kr
Vadet gäller startnummer

Hästar
7, 8
Utgångshästar
6 Floris Baldwin

2 x 100,00 kr = 200,00 kr.
Totalt: 200,00 kr.
Rättningskod: RWL FTP CSJ
Nollkollolisten är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:02   #114
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 5 896
Sharp$: 11970
Standard

Nej fan, han ska ju diskas...ser man nu...
mikaels är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:03   #115
 
SistaStallskrikets avatar
 
Reg.datum: apr 2019
Ort: Eskilstuna
Inlägg: 11 428
Sharp$: 4325
Standard

Saxbana....

V4
Inlämnat: 2020-12-26, 16:26
SistaStallskriket andelsspel
Vincennes
Lördag 2020-12-26
Start: 17:00
Kostnad: 960,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 2 EDEN GEDE (8, 7)
2: 3, 5, 6, 8, 11, 13 (2, 1)
3: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 10, 11, 13 (9, 8)
4: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 (1, 2)

1x6x10x8 = 480 rader.
480 x 1 x 2,00 kr = 960,00 kr.
Totalt: 960,00 kr.
SistaStallskriket är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:03   #116
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 5 896
Sharp$: 11970
Standard

Eniga i nämnden...är så jävla trött på detta...
mikaels är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:04   #117
 
Frasse77s avatar
 
Reg.datum: jul 2015
Ort: Skövde
Inlägg: 441
Sharp$: 1256
Standard

Va fan Bergharn märkte inte detta, eller är han trött gnälla på domaren
Var ju diskning...!
Frasse77 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:04   #118
 
Reg.datum: maj 2010
Inlägg: 175
Sharp$: 1674
Standard

hur fan kan dom bedöma så?? Helt sjukt. Diska om han kör på en annan häst..
mrgump är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:04   #119
 
Reg.datum: feb 2014
Inlägg: 1 242
Sharp$: 2091
Standard

De här tävlingarna på Solvalla brukar väl inte ge så stor utdelning vad gäller pengar?

Kör i alla fall en V5, skippade V75

V5
Inlämnat: 2020-12-26, 17:03
Solvalla
Lördag 2020-12-26
Start: 17:05
Kostnad: 960,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 1, 7 (3, 10)
2: 2, 5, 11, 12 (8, 13)
3: 1, 2, 5 (6, 4)
4: 1, 4, 5, 10, 11 (7, 3)
5: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10 (9, 7)

2x4x3x5x8 = 960 rader.
960 x 1 x 1,00 kr = 960,00 kr.
Totalt: 960,00 kr.
Rättningskod: PPD HTS GSG
shasha är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:04   #120
 
Fagerdahlens avatar
 
Reg.datum: feb 2016
Inlägg: 1 191
Sharp$: 2301
Standard

TRIO
Inlämnat: 2020-12-26, 16:55
Solvalla Lopp 7
Lördag 2020-12-26
Start: 17:05
Kostnad: 40,00 kr
Vadet gäller startnummer

Plac.
1:a: 1 Very Kronos
2:a: 7 Sevilla
3:a: 10 Selmer I.H.

1 x 40,00 kr = 40,00 kr.
Totalt: 40,00 kr.
Rättningskod: XWM LTW KSM
Fagerdahlen är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:05   #121
 
Reg.datum: jan 2015
Inlägg: 365
Sharp$: 2069
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Nollkollolisten Visa inlägg
Provar en chanstvilling på formhästar
TVILLING
Inlämnat: 2020-12-26, 16:55
Solvalla Lopp 7
Lördag 2020-12-26
Start: 17:05
Kostnad: 200,00 kr
Vadet gäller startnummer

Hästar
7, 8
Utgångshästar
6 Floris Baldwin

2 x 100,00 kr = 200,00 kr.
Totalt: 200,00 kr.
Rättningskod: RWL FTP CSJ
Varför lirar du inte KOMB?

Kombodds 6-7, 165 ggr degen
6-8, 257 ggr
NAFETS är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:06   #122
 
SistaStallskrikets avatar
 
Reg.datum: apr 2019
Ort: Eskilstuna
Inlägg: 11 428
Sharp$: 4325
Standard

Vad sjukt!!! Adielsson till spets!
SistaStallskriket är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:06   #123
 
Reg.datum: jun 2020
Inlägg: 2 402
Sharp$: 5762
Standard

Haha, så håller han upp ledningen.
Nobleflash är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:08   #124
 
Reg.datum: jun 2020
Inlägg: 2 402
Sharp$: 5762
Standard

HANN HAN DIT? SNÄLLA SÄG DET
Nobleflash är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:09   #125
 
Reg.datum: jun 2020
Inlägg: 2 402
Sharp$: 5762
Standard

fan... känslan säger ändå Very
Nobleflash är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:09   #126
 
SistaStallskrikets avatar
 
Reg.datum: apr 2019
Ort: Eskilstuna
Inlägg: 11 428
Sharp$: 4325
Standard

SATAN!!! Två målfoton där mina såg helt jävla klara ut.... Spiken 2 åkte på däng i Frankrike och nu riskerar man att Very Kronos skrynklar som en jävla åsna.... FY FAN
SistaStallskriket är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:11   #127
 
Reg.datum: jun 2020
Inlägg: 2 402
Sharp$: 5762
Standard

Surt.

Åkte på spiken i förra och Floris Baldwin hade varit grymt att få in, som man hade med. Istället blir det favorit till 59%.
Nobleflash är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:12   #128
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 178
Sharp$: 57155
Standard

Nu behöver Very Kronos sin vintervila , för banorna kommer bara bli sämre och sämre nu och det är en alldeles för fin häst för att tävla med i skräploppen i januari och februari och Frankrike ska inte vara aktuellt.
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:12   #129
 
mr_stylezs avatar
 
Reg.datum: nov 2011
Ort: Lund
Inlägg: 2 676
Sharp$: 5206
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av mr_stylez Visa inlägg
V5
Inlämnat: 2020-12-26, 16:51
Solvalla
Lördag 2020-12-26
Start: 17:05
Kostnad: 1 008,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 1 Very Kronos (3, 12)
2: 2, 12 (5, 8)
3: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 (1, 5)
4: 1, 3, 4, 5, 7, 10, 11 (2, 6)
5: 1, 2, 6, 8, 9, 10 (3, 5)

1x2x12x7x6 = 1008 rader.
1008 x 1 x 1,00 kr = 1 008,00 kr.
Totalt: 1 008,00 kr.

Jag var aldrig orolig......
__________________
Kuskar som inte försöker vinna, kanske inte bör vara kuskar.....
mr_stylez är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:12   #130
 
SistaStallskrikets avatar
 
Reg.datum: apr 2019
Ort: Eskilstuna
Inlägg: 11 428
Sharp$: 4325
Standard

TOP 7
Inlämnat: 2020-12-26, 17:12
SistaStallskriket andelsspel
Solvalla Lopp 9
Lördag 2020-12-26
Start: 17:50
Kostnad: 480,00 kr
Vadet gäller startnummer

Plac.
1:a: 1, 2, 5, 6, 8
2:a: 1, 2, 5, 6, 8
3:a: 1, 2, 5, 6, 8
4:a: 1, 2, 5, 6, 8
5:a: 1, 2, 5, 6, 8
6:a: 11 Gooner
7:a: 4 Sweetman

Din ranking:
1 2 5 6 8 11 4

Reserver:
3 7

120 x 4,00 kr = 480,00 kr.
Totalt: 480,00 kr.
SistaStallskriket är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:17   #131
 
KalleKluts avatar
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 4 176
Sharp$: 9423
Standard

Hade gärna tagit Floris..

V5
Inlämnat: 2020-12-26, 16:57
Solvalla
Lördag 2020-12-26
Start: 17:05
Kostnad: 64,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 1, 6, 10, 12 (3, 5)
2: 2, 12 (5, 8)
3: 5, 11 (1, 2)
4: 4, 5, 7, 11 (1, 3)
5: 2 Night Brodde (10, 1)

4x2x2x4x1 = 64 rader.
64 x 1 x 1,00 kr = 64,00 kr.
Totalt: 64,00 kr.
Rättningskod: QWH FTX JSB
KalleKlut är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:18   #132
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 8 363
Sharp$: 1145


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Skärp er, för faan! Ingen pååkning och ingen störning! Diska när det är påkallat och inte när det inte är något... Säger dessutom Bergharn att det inte var en störning så är det så - han är väl den som aldrig lägger något emellan vad gäller att dissa domarkåren... Han lär höra och känna om kusen blev nuddad/påkörd...
__________________
YNWA
---------------------------------------------------
Sverige är förlorat - välkommen kaos!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Bonbon (+20), Nollkollolisten (+10), olle (+5)
Fulsprit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:20   #133
Banned
 
Reg.datum: dec 2014
Inlägg: 3 017
Sharp$: 5157
Standard

Whelk ser bra ut. Knifetown Hall i första gjorde ett topplopp! Westholm på båda.
valo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:25   #134
Super Moderator
 
Skaeggets avatar
 
Reg.datum: dec 2014
Ort: Karlstad
Inlägg: 4 218
Sharp$: 8853
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Fulsprit Visa inlägg
Skärp er, för faan! Ingen pååkning och ingen störning! Diska när det är påkallat och inte när det inte är något... Säger dessutom Bergharn att det inte var en störning så är det så - han är väl den som aldrig lägger något emellan vad gäller att dissa domarkåren... Han lär höra och känna om kusen blev nuddad/påkörd...
Let's agree to disagree......
__________________
@skgget


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Fulsprit (+1)
Skaegget är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:29   #135
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 178
Sharp$: 57155
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Fulsprit Visa inlägg
Skärp er, för faan! Ingen pååkning och ingen störning! Diska när det är påkallat och inte när det inte är något... Säger dessutom Bergharn att det inte var en störning så är det så - han är väl den som aldrig lägger något emellan vad gäller att dissa domarkåren... Han lär höra och känna om kusen blev nuddad/påkörd...
Det sitter alltid många staketdomare bak datorskärmarna vid diskningssituationer, och i de flesta fall med spel. Rimligen bör det finnas domare som har bäst koll i domartornet på banan, även om det hänt att man undrat. Men idag är det svårt att ha synpunkter på beslutet.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Fulsprit (+5)
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:32   #136
 
Reg.datum: nov 2014
Inlägg: 5 670
Sharp$: 50101
Standard

Har svårt förstå logiken i domarnas bedömning.
Dick Sjöberg medgav att Kylin Blom kommer att bötfällas.Alltså måste han ha gjort sig skyldig till något som strider mot reglementet. Det är i så fall FAKTA med rörliga bilder som underlag men han får behålla segern eftersom domarna GISSAR att han hunnit dit ändå.Det är inte ens indicier!
Jag känner inte till några andra sammanhang där en avgörande bedömning grundar sig på en gissning.
hoola är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:33   #137
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 178
Sharp$: 57155
Standard

Fan . Tror Lyx Håleryd åkte på linjen om Tredjeplatsen . Hade 50 plats till 10,50 och det hade vänt rött till grönt vad gäller nettot idag :(
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:33   #138
 
SistaStallskrikets avatar
 
Reg.datum: apr 2019
Ort: Eskilstuna
Inlägg: 11 428
Sharp$: 4325
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av SistaStallskriket Visa inlägg
V5
Inlämnat: 2020-12-26, 16:36
SistaStallskriket andelsspel
Solvalla
Lördag 2020-12-26
Start: 17:05
Kostnad: 800,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 1, 3 (7, 12)
2: 2 Kali Smart (12, 5)
3: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 11 (9, 12)
4: 2, 3, 4, 5, 11 (1, 7)
5: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10 (9, 7)

2x1x10x5x8 = 800 rader.
800 x 1 x 1,00 kr = 800,00 kr.
Totalt: 800,00 kr.
Såja!!! Nu får det smälla....
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Fulsprit (+5)
SistaStallskriket är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:34   #139
 
Frasse77s avatar
 
Reg.datum: jul 2015
Ort: Skövde
Inlägg: 441
Sharp$: 1256
Standard

Fint sto Kali Smart med en lite udda stamtavla.
Frasse77 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:34   #140
Super Moderator
 
Skaeggets avatar
 
Reg.datum: dec 2014
Ort: Karlstad
Inlägg: 4 218
Sharp$: 8853
Standard

Om Mikaels, som jobbar som domare på travbana, säger att han borde diskas så väger det högre än vad vi andra trav-lallare "tycker", eller för den delen "gissar".
__________________
@skgget


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Skaegget är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:34   #141
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 349
Sharp$: 1394
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av olle Visa inlägg
Fan . Tror Lyx Håleryd åkte på linjen om Tredjeplatsen . Hade 50 plats till 10,50 och det hade vänt rött till grönt vad gäller nettot idag :(
Såg så ut tyvärr.
znipstern är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:37   #142
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 178
Sharp$: 57155
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av lenninen Visa inlägg
Om Mikaels, som jobbar som domare på travbana, säger att han borde diskas så väger det högre än vad vi andra trav-lallare "tycker", eller för den delen "gissar".
Men han har väl rimligen sämre koll hemma framför skärmen än domarna på banan. Men om en bandomare är så tvärsäker är det egentligen illa för det visar ju att bedömningarna från domare till domare är väldigt olika för samma situationer. Det var ju massor av spelpengar som resultatet fick avgörande betydelse för.
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:39   #143
 
Reg.datum: jan 2012
Ort: stockholm mm
Inlägg: 883
Sharp$: 5159
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av hoola Visa inlägg
Har svårt förstå logiken i domarnas bedömning.
Dick Sjöberg medgav att Kylin Blom kommer att bötfällas.Alltså måste han ha gjort sig skyldig till något som strider mot reglementet. Det är i så fall FAKTA med rörliga bilder som underlag men han får behålla segern eftersom domarna GISSAR att han hunnit dit ändå.Det är inte ens indicier!
Jag känner inte till några andra sammanhang där en avgörande bedömning grundar sig på en gissning.

jag brukar bara titta på den störda hästens ben


får den en rytmstörning
sker en sidoförflyttning av hästen


Inget av detta sker - hästens ben fortsätter i samma linje o i samma rytm

alltså ingen störning , bekräftas ju också av berg, jo han känner om hästen blir störd

nog brukar det kunna vara svårbedömd, tycker denna situation inte ens var något att bedöma, det var trångt men inte mer

skall de diska här, får de köpa diskmaskin för då får de mycket att diska framöver
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Fulsprit (+10)
incitatus är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:39   #144
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 8 363
Sharp$: 1145


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av lenninen Visa inlägg
Om Mikaels, som jobbar som domare på travbana, säger att han borde diskas så väger det högre än vad vi andra trav-lallare "tycker", eller för den delen "gissar".

Inte en chans - han har förr varit ute och cyklat i sina bedömningar så ingen auktoritet i ämnet, enligt mig... Han har dessutom enkom ett par ögon som ser samma TV-bilder som vi gör, inget mer, inget mindre...
__________________
YNWA
---------------------------------------------------
Sverige är förlorat - välkommen kaos!
Fulsprit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:40   #145
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 178
Sharp$: 57155
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av znipstern Visa inlägg
Såg så ut tyvärr.
Bara två spel kvar . Beartime i avd 6 till 35 ggr och Night Brodde till 5,5 i sista som kan vända dagen till plus.

Annars får man försöka hitta några bra spel till Romme på måndag kväll.
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:41   #146
Super Moderator
 
Skaeggets avatar
 
Reg.datum: dec 2014
Ort: Karlstad
Inlägg: 4 218
Sharp$: 8853
Standard

Av ngn anledning går det inte att se avd 2 igen på atg.se..........
__________________
@skgget


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Skaegget är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:41   #147
ms
 
Reg.datum: nov 2011
Inlägg: 495
Sharp$: 2135
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av lenninen Visa inlägg
Om Mikaels, som jobbar som domare på travbana, säger att han borde diskas så väger det högre än vad vi andra trav-lallare "tycker", eller för den delen "gissar".
Ja. Om domare på plats gör den bedömningen med tillgängliga kameror från alla vinklar gör den bedömningen. Sen kan domare och "domare" med öl i handen hemma göra sina egna, subjektiva bedömningar, hur mycket de vill. Att sedan Berg bekräftade beslutet är en jättepunkt på ämnet.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
SO (+12)
ms är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:41   #148
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 1 522
Sharp$: 7944
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av lenninen Visa inlägg
Om Mikaels, som jobbar som domare på travbana, säger att han borde diskas så väger det högre än vad vi andra trav-lallare "tycker", eller för den delen "gissar".
All respekt för Mikaels, men han är bandomare inte måldomare. En helt annan roll.
Altoc är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:42   #149
 
Reg.datum: nov 2014
Inlägg: 5 670
Sharp$: 50101
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av incitatus Visa inlägg
jag brukar bara titta på den störda hästens ben


får den en rytmstörning
sker en sidoförflyttning av hästen


Inget av detta sker - hästens ben fortsätter i samma linje o i samma rytm

alltså ingen störning , bekräftas ju också av berg, jo han känner om hästen blir störd

nog brukar det kunna vara svårbedömd, tycker denna situation inte ens var något att bedöma, det var trångt men inte mer

skall de diska här, får de köpa diskmaskin för då får de mycket att diska framöver
Ingen störning är din konklusion - varför bötfälls Kylin Blom?
hoola är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:45   #150
Super Moderator
 
Skaeggets avatar
 
Reg.datum: dec 2014
Ort: Karlstad
Inlägg: 4 218
Sharp$: 8853
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av incitatus Visa inlägg
jag brukar bara titta på den störda hästens ben


får den en rytmstörning
sker en sidoförflyttning av hästen


Inget av detta sker - hästens ben fortsätter i samma linje o i samma rytm

alltså ingen störning , bekräftas ju också av berg, jo han känner om hästen blir störd

nog brukar det kunna vara svårbedömd, tycker denna situation inte ens var något att bedöma, det var trångt men inte mer

skall de diska här, får de köpa diskmaskin för då får de mycket att diska framöver
Hästen hoppar ju till lite!
Dessutom har man bedömt det som kontakt, därav bötern. Så sluta bara.
__________________
@skgget


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Skaegget är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:45   #151
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 8 363
Sharp$: 1145


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Jag kan då inte se någon kontakt - de måste ha otroliga bilder för att se detta. Nej, fake news och ingen störning...
__________________
YNWA
---------------------------------------------------
Sverige är förlorat - välkommen kaos!
Fulsprit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:47   #152
Super Moderator
 
Skaeggets avatar
 
Reg.datum: dec 2014
Ort: Karlstad
Inlägg: 4 218
Sharp$: 8853
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Fulsprit Visa inlägg
Jag kan då inte se någon kontakt - de måste ha otroliga bilder för att se detta. Nej, fake news och ingen störning...
De visade nyss filmen. Ser du verkligen inte att hästen studsar till lite?
__________________
@skgget


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Skaegget är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:49   #153
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av incitatus Visa inlägg
jag brukar bara titta på den störda hästens ben


får den en rytmstörning
sker en sidoförflyttning av hästen


Inget av detta sker - hästens ben fortsätter i samma linje o i samma rytm

alltså ingen störning , bekräftas ju också av berg, jo han känner om hästen blir störd

nog brukar det kunna vara svårbedömd, tycker denna situation inte ens var något att bedöma, det var trångt men inte mer

skall de diska här, får de köpa diskmaskin för då får de mycket att diska framöver
Det är ju skillnad på om det är trängning och vad det resulterar i, galopp oftast. En del hästar klarar ibland att få rejäl smäll på benet i lopp och trava vidare obehindrat. Men det är ju fortfarande trängning. Nu har de inte lagt upp videon ännu (väldigt ovanligt) så man kan kika igen, men jag tyckte då helt säkert när de vevade repriserna att det var kontakt. Utan att hästen blev alls speciellt brydd av det då.

Att Bergh inte märker det säger just ingenting, han sitter ju bakom hästen och störs inte hästen av det behöver det ju inte märkas. Att han inte hör det är ju givet, en liten touch mitt i brinnande upplopp hör man ju inte. Kuskar som tjoar till höger och vänster och massa ekipage på liten yta runtom.

Säger inte att det ska diskas, det var nog ett svårt val. Tittar de 5 minuter på det brukar det vara det.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:50   #154
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 8 363
Sharp$: 1145


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av lenninen Visa inlägg
De visade nyss filmen. Ser du verkligen inte att hästen studsar till lite?
Nope - naturlig rörelse...
__________________
YNWA
---------------------------------------------------
Sverige är förlorat - välkommen kaos!
Fulsprit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:51   #155
 
Frasse77s avatar
 
Reg.datum: jul 2015
Ort: Skövde
Inlägg: 441
Sharp$: 1256
Standard

Blir ju lite fel när vi diskuterar kontakt eller inte. Det domaren ska bedöma om hästen vinner fördel eller ej beroende på övertrampet. Nu sa ju domaren att dom mena luckan skulle kommit direkt efter och då säger ju reglementet att dom ska fria hästen och bötfälla kusken.
Sedan om reglementet är fel eller rätt kan man sedan diskutera.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Fulsprit (+5)

Senast redigerad av Frasse77 den 2020-12-26 klockan 16:52.
Frasse77 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:54   #156
 
Reg.datum: nov 2014
Inlägg: 5 670
Sharp$: 50101
Standard

Tack Örjan för spiken!!!
hoola är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:54   #157
 
Reg.datum: jun 2020
Inlägg: 2 402
Sharp$: 5762
Standard

Fasen att han inte kör fram och lägger sig i dödens med Gardner Shaw.
Nobleflash är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:56   #158
Banned
 
Reg.datum: dec 2014
Inlägg: 3 017
Sharp$: 5157
Standard

Gardner Shaw gick iväg från start, kom inte ned, backades sist och gick som ett spjut resten av loppet och in som trea. Starkt!
valo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 16:57   #159
 
Reg.datum: jun 2020
Inlägg: 2 402
Sharp$: 5762
Standard

Gooner drogs bakåt till sista plats och spurtade vasst med.
Nobleflash är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:06   #160
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Frasse77 Visa inlägg
Blir ju lite fel när vi diskuterar kontakt eller inte. Det domaren ska bedöma om hästen vinner fördel eller ej beroende på övertrampet. Nu sa ju domaren att dom mena luckan skulle kommit direkt efter och då säger ju reglementet att dom ska fria hästen och bötfälla kusken.
Sedan om reglementet är fel eller rätt kan man sedan diskutera.
Stämmer, springande punkten är om luckan finns tillräckligt tidigt för att hästen ska hinna till vinst. Nu var han förbi först 2 meter före mål ungefär. Om man nu menar att det tagits en lucka som inte fanns än så undrar man hur han skulle hunnit fram om han väntat på den lagliga luckan.

Kontakt var det, de körde det i slow motion nu i tv-sändningen och om ni inte såg det där nu så är ni blinda.

Menmen, det vore jävligt tråkigt om ingen vågade köra hårt på marginalerna. Så tycker egentligen inte det är så dumt att de är restriktiva med diskningarna överlag. Kunde bli en rätt trist utveckling för löpkörningen som är trist nog emellanåt.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:08   #161
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 8 363
Sharp$: 1145


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Stekel Visa inlägg
Stämmer, springande punkten är om luckan finns tillräckligt tidigt för att hästen ska hinna till vinst. Nu var han förbi först 2 meter före mål ungefär. Om man nu menar att det tagits en lucka som inte fanns än så undrar man hur han skulle hunnit fram om han väntat på den lagliga luckan.

Kontakt var det, de körde det i slow motion nu i tv-sändningen och om ni inte såg det där nu så är ni blinda.

Menmen, det vore jävligt tråkigt om ingen vågade köra hårt på marginalerna. Så tycker egentligen inte det är så dumt att de är restriktiva med diskningarna överlag. Kunde bli en rätt trist utveckling för löpkörningen som är trist nog emellanåt.
Ingen kontakt och inte blind - lita i stället på vad du ser, inte vad du hör...
__________________
YNWA
---------------------------------------------------
Sverige är förlorat - välkommen kaos!
Fulsprit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:11   #162
 
Reg.datum: aug 2019
Inlägg: 593
Sharp$: 495
Standard

Blir enormt stor Top7 till nästa gång. Är det till nyår eller nästa lördag som den jackpotten går?
Tipsb är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:15   #163
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Fulsprit Visa inlägg
Ingen kontakt och inte blind - lita i stället på vad du ser, inte vad du hör...
Precis vad jag gör, jag hör dig hela tiden säga det ena men ser något annat.

Du tog ju glatt hörsägen från Bergh så fort han sa något om det, även om han satt bakom hästen och du själv hade bra bilder framifrån som visade frambenen på hästen. Något man omöjligen kan se när allt man har framför sig är en häströv. Så vem är det som litar på vad de hör istället för vad de ser? Både du och Bergh, men i hans fall är det förlåtet för att han omöjligen kan se det där han sitter.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:17   #164
 
Frasse77s avatar
 
Reg.datum: jul 2015
Ort: Skövde
Inlägg: 441
Sharp$: 1256
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Stekel Visa inlägg
Stämmer, springande punkten är om luckan finns tillräckligt tidigt för att hästen ska hinna till vinst. Nu var han förbi först 2 meter före mål ungefär. Om man nu menar att det tagits en lucka som inte fanns än så undrar man hur han skulle hunnit fram om han väntat på den lagliga luckan.

Kontakt var det, de körde det i slow motion nu i tv-sändningen och om ni inte såg det där nu så är ni blinda.

Menmen, det vore jävligt tråkigt om ingen vågade köra hårt på marginalerna. Så tycker egentligen inte det är så dumt att de är restriktiva med diskningarna överlag. Kunde bli en rätt trist utveckling för löpkörningen som är trist nog emellanåt.
Exakt så är det ju, men problemet är ju nu att travet omsätter ofantliga pengar dagligen på spel. Så reglementet borde väl egentligen också uppdateras eller också införa proffsdomare så det ej blir sådana skillnader hur olika banor bedömer.

Har ej sett reprisbilderna i slowmotion men säger ni det var kontakt så är det säkert så. Ovanligt att Bergharn var tyst, men samtidigt fick han mycket skit sist han gnällde och vet det tog lite grand på honom och det märks på körningar idag. Han behöver vara i balans för det ska funka. Kanske ngt och tänka på inför DD spelet idag.
Frasse77 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:21   #165
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Frasse77 Visa inlägg
Exakt så är det ju, men problemet är ju nu att travet omsätter ofantliga pengar dagligen på spel. Så reglementet borde väl egentligen också uppdateras eller också införa proffsdomare så det ej blir sådana skillnader hur olika banor bedömer.

Har ej sett reprisbilderna i slowmotion men säger ni det var kontakt så är det säkert så. Ovanligt att Bergharn var tyst, men samtidigt fick han mycket skit sist han gnällde och vet det tog lite grand på honom och det märks på körningar idag. Han behöver vara i balans för det ska funka. Kanske ngt och tänka på inför DD spelet idag.
De har en riksdomare som styr domargruppen vid V75-omgångar nu, så det är klart. Har inte gjort så stor skillnad. De har fortfarande omröstning om de är oeniga, men klart att ledaren i gruppen blir tongivande. Och sen är alltid kommentaren att man var helt eniga. Tror jag hört en eller två gånger genom åren att man var oeniga när den frågan kommit, enad front officiellt är lag även om det inte var så.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:24   #166
 
Reg.datum: nov 2014
Inlägg: 5 670
Sharp$: 50101
Standard

Vad fan gjorde Bergh?
hoola är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:26   #167
 
Shooters avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 21 816
Sharp$: 37789
Standard

Sex rätt och endast målfototorsk på en tveksam diskning i andra; om någon av 1,2,3,6,10 vinner sista. Hoppas på denna också:

Solvalla - Lopp 9, 2140m Auto

Placering - Topp 3:

T3 6 Gardner Shaw (3,10)

 Resultat: T3 2 Oracle Tile, T3 6 Gardner Shaw, T3 9 Ready Doc

Solvalla - Lopp 10, 2140m Auto

Placering - Topp 3:

T3 4 Algot Zonett (1,61)

Solvalla - Lopp 11, 2140m Auto

Placering - Topp 3:

T3 2 Night Brodde (2,08)

Totalodds: 10,38
Shooter är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:28   #168
 
Reg.datum: jun 2020
Inlägg: 2 402
Sharp$: 5762
Standard

Algot Zonett var jag inne på att spika, men tog flera tillslut.

Berghs hästar chanslösa idag. Dålig form eller trivs inte alls med banan. Iom att verkligen alla av hans hästar går dåligt känns det som att något inte står rätt till med förberedelser.
Nobleflash är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:30   #169
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 178
Sharp$: 57155
Standard

Borde väl bli femrättsjackpot åtminstone på 2 och 10 i sista. Bara en vinnare lite utanför ramarna så här långt.
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:30   #170
 
Frasse77s avatar
 
Reg.datum: jul 2015
Ort: Skövde
Inlägg: 441
Sharp$: 1256
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Stekel Visa inlägg
De har en riksdomare som styr domargruppen vid V75-omgångar nu, så det är klart. Har inte gjort så stor skillnad. De har fortfarande omröstning om de är oeniga, men klart att ledaren i gruppen blir tongivande. Och sen är alltid kommentaren att man var helt eniga. Tror jag hört en eller två gånger genom åren att man var oeniga när den frågan kommit, enad front officiellt är lag även om det inte var så.
Är du säker på det? Trodde dom ej införde det.
Sant har hört en gång på 25år när domarna varit oeniga var på Axvalla en Tisdag för många år sedan.
Min goda vän var en av domarna och det var en trång situation men dom fria. Men min vän ringde upp till hovmästaren på restaurangen och sa han ej stod bakom den friande dom på en Stig H häst. Så hovmästaren basunera ut det ej var enigt domslut. Fråga sen min vän varför i helvete gjorde du så?

"Frasse vad fan ska jag göra när jag hadr spik på tvåan och helgarderat i sista så var tvungen försöka"

Så kunde det gå till förr i tiden..

Senast redigerad av Frasse77 den 2020-12-26 klockan 17:32.
Frasse77 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:32   #171
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 8 363
Sharp$: 1145


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Stekel Visa inlägg
Precis vad jag gör, jag hör dig hela tiden säga det ena men ser något annat.

Du tog ju glatt hörsägen från Bergh så fort han sa något om det, även om han satt bakom hästen och du själv hade bra bilder framifrån som visade frambenen på hästen. Något man omöjligen kan se när allt man har framför sig är en häströv. Så vem är det som litar på vad de hör istället för vad de ser? Både du och Bergh, men i hans fall är det förlåtet för att han omöjligen kan se det där han sitter.

Skitsnack, som vanligt från din djävla käft!
__________________
YNWA
---------------------------------------------------
Sverige är förlorat - välkommen kaos!
Fulsprit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:32   #172
 
Reg.datum: feb 2010
Inlägg: 173
Sharp$: 2318
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Biznice Visa inlägg
V75
Inlämnat: 2020-12-26, 14:51
Solvalla
Lördag 2020-12-26
Start: 16:20
Kostnad: 672,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 6, 13 (10, 1)
2: 2, 4, 5, 6 (3, 8)
3: 1 Very Kronos (3, 12)
4: 1, 2 (5, 12)
5: 1, 2, 5, 6 (4, 3)
6: 4, 5, 11 (1, 7)
7: 1, 2, 3, 5, 6, 8, 10 (9, 7)

2x4x1x2x4x3x7 = 1344 rader.
1344 x 1 x 0,50 kr = 672,00 kr.
Totalt: 672,00 kr.
5 eller 8 då!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
heddari (+10)
Biznice är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:33   #173
 
Reg.datum: okt 2012
Inlägg: 438
Sharp$: 3055
Standard

Svårt att veta med Bergh som kusk....

Släpper med favoriten idag (förvisso helt rätt då hästen knappast kan varit kry) men tokkör andra dagar med en braklus och har ihjäl både sin och andra hästar. Jaja, kul för Wäjersten men hade spikat hans andra då jag trodde Algot skulle få trava utvändigt
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
hoola (+2)
NicklasA är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:34   #174
 
Reg.datum: jul 2018
Ort: Halland
Inlägg: 6 459
Sharp$: 17424
Standard

Herrejävlar va dåligt Berghs hästar går idag.
viking90 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:37   #175
 
Reg.datum: jun 2020
Inlägg: 2 402
Sharp$: 5762
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av NicklasA Visa inlägg
Svårt att veta med Bergh som kusk....

Släpper med favoriten idag (förvisso helt rätt då hästen knappast kan varit kry) men tokkör andra dagar med en braklus och har ihjäl både sin och andra hästar. Jaja, kul för Wäjersten men hade spikat hans andra då jag trodde Algot skulle få trava utvändigt
Bergh hade inte mycket till val. Hade hästen varit med honom hade han aldrig släppt. Det var mer att Wäjersten såg att hästen inte hade aktionen med sig och var allmänt trög, så han körde till. Utan att behöva offra något egentligen.
Nobleflash är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:38   #176
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Frasse77 Visa inlägg
Är du säker på det? Trodde dom ej införde det.
Sant har hört en gång på 25år när domarna varit oeniga var på Axvalla en Tisdag för många år sedan.
Min goda vän var en av domarna och det var en trång situation men dom fria. Men min vän ringde upp till hovmästaren på restaurangen och sa han ej stod bakom den friande dom på en Stig H häst. Så hovmästaren basunera ut det ej var enigt domslut. Fråga sen min vän varför i helvete gjorde du så?

"Frasse vad fan ska jag göra när jag hadr spik på tvåan och helgarderat i sista så var tvungen försöka"

Så kunde det gå till förr i tiden..
Ja man kan bli mörkrädd för mindre, och det kan nog finnas något kvar. Men det är nog som mycket annat lite bättre ställt nu. Riksdomare har funnits länge. Officiellt bestämmer de inte, men eftersom det är de som får stå hettan från media efteråt när något svårdömt ska försvaras så lär de i praktiken ha väldigt mycket att säga till om.

"Riksdomaren tjänstgör vid trestjärniga tävlingar och i övrigt när Svensk Travsport anser det nödvändigt. Riksdomaren fungerar som rådgivare åt de lokala funktionärerna samt ingår i måldomarnämnden under vissa lopp. Han eller hon kan, om särskilda skäl föreligger, även utses till måldomare. Riksdomaren är också anvarig för information gentemot media."

Citat:
Ursprungligen postat av Fulsprit Visa inlägg
Skitsnack, som vanligt från din djävla käft!
Där var argumenten slut ja. Det är väl så nära en pudel man kan få från dig så jag tar den
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
lenninen (+7)
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:38   #177
GGS
 
Reg.datum: okt 2016
Inlägg: 595
Sharp$: 3346
Standard

Värden i teorin.

1 __ 14648-- 170-- 22
2 __ 11826-- 142-- 19
3 __ 25208-- 261-- 29
4 __ 233536-- 774-- 50
5 __ 69107-- 494-- 42
6 __ 17948-- 201-- 25
7 __ 205229-- 749-- 49
8 __ 41892-- 371-- 36
9 __ 56281-- 443-- 39
10 __ 5846-- 75-- 11
11 __ 199193-- 744-- 49
12 __ 376254-- 851-- 52
GGS är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:39   #178
 
AmaerildeRimfrosts avatar
 
Reg.datum: nov 2017
Inlägg: 7 366
Sharp$: 124

AmaerildeRimfrost Expertre
Stats: 70 - 95 - 9
ROI: 101.99%
Vinstprocent: 42.42%

Standard

Det är solklar kontakt mellan hästarna 4 och 11 i andra V75! Den som inte ser det borde gå till optikern när de öppnar på måndag.

Huruvida domarna gör en korrekt bedömning bryr jag mig mindre om - men de måste ju strama upp det hela. Håller ju inte att domarna "inte med 100%-ig säkerhet kan säga att den inte vunnit ändå".
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
AmaerildeRimfrost är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:39   #179
 
Staketkuskens avatar
 
Reg.datum: jul 2012
Inlägg: 1 329
Sharp$: 2930
Standard

Tränger man sig ut och kör på en annan häst så finns ju ingen lucka. Fattar väl alla som förstår trav. Ska givetvis diskas då och inte dela ut nån löjlig böter. I så fall kan väl kuskarna ge varandra på käften och sparka på varandras hästar under loppen. Svenskt trav är ett pajaseri sedan flera år där kuskarna bestämmer, inte själva sporten och det så kallade förbundet. Regler kan tolkas på 24 olika sätt och inget är fel. Tv-folket gör dessutom allt för att skydda och hitta bortförklaringar.

Det måste in proffsdomare, glasklara regler och ”affärsfolk” på ledande positioner.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
AmaerildeRimfrost (+5)
Staketkusken är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:42   #180
 
Frasse77s avatar
 
Reg.datum: jul 2015
Ort: Skövde
Inlägg: 441
Sharp$: 1256
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Stekel Visa inlägg
Ja man kan bli mörkrädd för mindre, och det kan nog finnas något kvar. Men det är nog som mycket annat lite bättre ställt nu. Riksdomare har funnits länge. Officiellt bestämmer de inte, men eftersom det är de som får stå hettan från media efteråt när något svårdömt ska försvaras så lär de i praktiken ha väldigt mycket att säga till om.

"Riksdomaren tjänstgör vid trestjärniga tävlingar och i övrigt när Svensk Travsport anser det nödvändigt. Riksdomaren fungerar som rådgivare åt de lokala funktionärerna samt ingår i måldomarnämnden under vissa lopp. Han eller hon kan, om särskilda skäl föreligger, även utses till måldomare. Riksdomaren är också anvarig för information gentemot media."



Där var argumenten slut ja. Det är väl så nära en pudel man kan få från dig så jag tar den
Jag visste riksdomaren fanns, men trodde aldrig dom använde det. Mer än han ringde upp ngn gång när Kanal75 nissarna missat en spik...

Vet det pratades om ett" War room" men då har dom inte infört det i alla fall.
Frasse77 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:42   #181
 
Reg.datum: okt 2012
Inlägg: 438
Sharp$: 3055
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Nobleflash Visa inlägg
Bergh hade inte mycket till val. Hade hästen varit med honom hade han aldrig släppt. Det var mer att Wäjersten såg att hästen inte hade aktionen med sig och var allmänt trög, så han körde till. Utan att behöva offra något egentligen.
Absolut, jag förstår att han släppte idag. Men det har väl knappt hänt förr att han bryr sig om sånt, det var det jag menade med att det är svårt att räkna på honom som kusk
NicklasA är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:44   #182
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 8 363
Sharp$: 1145


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Linda Sedström trodde hon gjorde ett genidrag, hehe!
__________________
YNWA
---------------------------------------------------
Sverige är förlorat - välkommen kaos!
Fulsprit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:47   #183
 
Reg.datum: jul 2018
Ort: Halland
Inlägg: 6 459
Sharp$: 17424
Standard

De var en av de jävligaste spurterna man sett, det ljuger väl lite i och med att ledarna blir väldigt stumma men inte ofta man ser så stor skillnad i tempo på hästar...
viking90 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:48   #184
 
Reg.datum: jul 2017
Inlägg: 5 022
Sharp$: 14804
Standard

V75
Inlämnat: 2020-12-26, 16:03
Solvalla
Lördag 2020-12-26
Start: 16:20
Kostnad: 144,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 13 Racing Brodda (10, 6)
2: 4, 6 (2, 5)
3: 1, 3, 9 (12, 5)
4: 2 Kali Smart (5, 12)
5: 1, 2, 4, 5 (6, 3)
6: 5, 11 (4, 1)
7: 1, 2, 5, 6, 9, 10 (3, 8)

1x2x3x1x4x2x6 = 288 rader.
288 x 1 x 0,50 kr = 144,00 kr.
Totalt: 144,00 kr.
Rättningskod: VZL CTX GZD

Fan att man inte visste att Berghs hästar va så dåliga på banan idag hade man ju ändrar låset i sjätte !
zimonzzon85 är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:48   #185
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 178
Sharp$: 57155
Standard

Första jänkarvagn på Westerholms räddade dagen

TVILLING
Inlämnat: 2020-12-26, 18:32
Solvalla Lopp 11
Lördag 2020-12-26
Start: 18:42
Kostnad: 30,00 kr
Vadet gäller startnummer

Hästar
1, 2, 3, 6, 8, 10
Utgångshästar
4 Remarkable Feet

6 x 5,00 kr = 30,00 kr.
Totalt: 30,00 kr
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:48   #186
 
mijo14s avatar
 
Reg.datum: maj 2012
Ort: Ystad
Inlägg: 1 373
Sharp$: 1805
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av mijo14 Visa inlägg
Slängde in ett mindre innan John Blund igår...

V75
Inlämnat: 2020-12-25, 23:23
Solvalla
Lördag 2020-12-26
Start: 16:20
Kostnad: 196,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 13 Racing Brodda (10, 6) Favoriten varit sjuk!
2: 1, 2, 3, 4, 6, 8, 9 (5, 10)
3: 1, 3 (12, 10) Disco älskar Solvalla och VK fast!
4: 2, 3, 4, 5, 8, 12, 13 (11, 1)
5: 1, 2, 4, 5 (6, 3)
6: 5 Van Gogh Z.S. (4, 11) SOS
7: 1 Hickothepooh (10, 2) En häst som i våras var aktuell för olika storlopp. 10% är ett fynd och med Örjan plus spår 1 så ...

1x7x2x7x4x1x1 = 392 rader.
392 x 1 x 0,50 kr = 196,00 kr.
Totalt: 196,00 kr.
Hade Bergh bara haft vett att stryka favoriten i 6e så hade nyårsraketen varit betald.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
znipstern (+5)
mijo14 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:48   #187
 
SistaStallskrikets avatar
 
Reg.datum: apr 2019
Ort: Eskilstuna
Inlägg: 11 428
Sharp$: 4325
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av SistaStallskriket Visa inlägg
V5
Inlämnat: 2020-12-26, 16:36
SistaStallskriket andelsspel
Solvalla
Lördag 2020-12-26
Start: 17:05
Kostnad: 800,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 1, 3 (7, 12)
2: 2 Kali Smart (12, 5)
3: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 11 (9, 12)
4: 2, 3, 4, 5, 11 (1, 7)
5: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10 (9, 7)

2x1x10x5x8 = 800 rader.
800 x 1 x 1,00 kr = 800,00 kr.
Totalt: 800,00 kr.
Faaaaaaaaaaaaaan
SistaStallskriket är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:49   #188
 
Reg.datum: sep 2020
Inlägg: 573
Sharp$: 1375
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av zimonzzon85 Visa inlägg
V75
Inlämnat: 2020-12-26, 16:03
Solvalla
Lördag 2020-12-26
Start: 16:20
Kostnad: 144,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 13 Racing Brodda (10, 6)
2: 4, 6 (2, 5)
3: 1, 3, 9 (12, 5)
4: 2 Kali Smart (5, 12)
5: 1, 2, 4, 5 (6, 3)
6: 5, 11 (4, 1)
7: 1, 2, 5, 6, 9, 10 (3, 8)

1x2x3x1x4x2x6 = 288 rader.
288 x 1 x 0,50 kr = 144,00 kr.
Totalt: 144,00 kr.
Rättningskod: VZL CTX GZD

Fan att man inte visste att Berghs hästar va så dåliga på banan idag hade man ju ändrar låset i sjätte !
Grattis!!!!
robert78Polen är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:50   #189
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Frasse77 Visa inlägg
Jag visste riksdomaren fanns, men trodde aldrig dom använde det. Mer än han ringde upp ngn gång när Kanal75 nissarna missat en spik...

Vet det pratades om ett" War room" men då har dom inte infört det i alla fall.
Jodå de kör. War room vet jag inte om de testat än, men tror de klubbade att de skulle prova iallafall.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:51   #190
 
Staketkuskens avatar
 
Reg.datum: jul 2012
Inlägg: 1 329
Sharp$: 2930
Standard

Bergh skyller på banan, men givetvis en bortförklaring. Sjukdom i bägge stallarna eller är dagens deltagare uppstallade i Sundsvall enbart? Eller kom någon från Skene?
Staketkusken är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:51   #191
 
Reg.datum: dec 2012
Inlägg: 1 304
Sharp$: 4120
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av olle Visa inlägg
Första jänkarvagn på Westerholms räddade dagen

TVILLING
Inlämnat: 2020-12-26, 18:32
Solvalla Lopp 11
Lördag 2020-12-26
Start: 18:42
Kostnad: 30,00 kr
Vadet gäller startnummer

Hästar
1, 2, 3, 6, 8, 10
Utgångshästar
4 Remarkable Feet

6 x 5,00 kr = 30,00 kr.
Totalt: 30,00 kr
inte första 28/8 .. 3/10 oxå
abborre är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:53   #192
 
Frasse77s avatar
 
Reg.datum: jul 2015
Ort: Skövde
Inlägg: 441
Sharp$: 1256
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Staketkusken Visa inlägg
Bergh skyller på banan, men givetvis en bortförklaring. Sjukdom i bägge stallarna eller är dagens deltagare uppstallade i Sundsvall enbart? Eller kom någon från Skene?
Hästarna från Bergharn kom både från Hajom och Sundsvall.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Staketkusken (+1)
Frasse77 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 17:53   #193
 
Reg.datum: jul 2018
Ort: Halland
Inlägg: 6 459
Sharp$: 17424
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Staketkusken Visa inlägg
Bergh skyller på banan, men givetvis en bortförklaring. Sjukdom i bägge stallarna eller är dagens deltagare uppstallade i Sundsvall enbart? Eller kom någon från Skene?
Vikens High Yield är väl stallad i Skene (eller mer exakt Hajom).
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Staketkusken (+1)
viking90 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 18:03   #194
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 8 363
Sharp$: 1145


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av SistaStallskriket Visa inlägg
Faaaaaaaaaaaaaan
Surt - stor skillnad på utdelningen där!
__________________
YNWA
---------------------------------------------------
Sverige är förlorat - välkommen kaos!
Fulsprit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 18:09   #195
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 178
Sharp$: 57155
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av abborre Visa inlägg
inte första 28/8 .. 3/10 oxå
Ja ser det nu. Bike brukar förbättra Westholms hästar. Skönt med en sådan avslutning. Inget av förtidsliren satt så 400 back hos bookisarna. Sen får man framförallt tacka basse för att dagen slutade riktigt bra. Fick 1/50 del på hans top 7 andelsspel som gav 65 lax tillbaka.

Nya tag på måndag. Momarken i morgon inget för mig. Noll koll och noll intresse för den meny som erbjuds där.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Staketkusken (+1), Basse (+5)
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 18:12   #196
ms
 
Reg.datum: nov 2011
Inlägg: 495
Sharp$: 2135
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Altoc Visa inlägg
All respekt för Mikaels, men han är bandomare inte måldomare. En helt annan roll.
Det var en jäkla skillnad....
ms är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 18:20   #197
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 178
Sharp$: 57155
Standard

Atg hade nog hoppats på jackpot idag. Visst kan dom marknadsföra multijackpoten nyårsafton men inte troligt nu att spelvärdet kommer bli så fantastiskt som många tror. Typ 150 mkr i omsättning och mycket tyska multisystem och 33 mkr extra i sjurättspoolen inte bland det bästa som funnits precis. Men blir kanske en del miljoner till på de fyra V75or som ska köras sönd-onsdag. Men svårt att tro att det blir sådan omsättning på dessa V75or att det kommer göra jätteskillnad.
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 18:23   #198
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 1 522
Sharp$: 7944
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av ms Visa inlägg
Det var en jäkla skillnad....
Ja, det är en enorm skillnad. Tror Mikaels själv är den förste att vidimera det.
Altoc är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 18:50   #199
Super Moderator
 
Skaeggets avatar
 
Reg.datum: dec 2014
Ort: Karlstad
Inlägg: 4 218
Sharp$: 8853
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Fulsprit Visa inlägg
Skitsnack, som vanligt från din djävla käft!
Skärp dig. Vi kan tycka olika, men det där.....
__________________
@skgget


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Skaegget är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 19:19   #200
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 675
Sharp$: 2402
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av olle Visa inlägg
Borde väl bli femrättsjackpot åtminstone på 2 och 10 i sista. Bara en vinnare lite utanför ramarna så här långt.
Nej. Bara på 10an. Det finns verktyg som räknar på det här med hygglig precision och det hade varit enormt ovanligt med under 15 kr när "modellen" säger 18 kr.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 19:22   #201
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 675
Sharp$: 2402
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Tipsb Visa inlägg
Blir enormt stor Top7 till nästa gång. Är det till nyår eller nästa lördag som den jackpotten går?

Har för mig att de går vidare till "nästa ordinarie omgång" som rimligen är 2021-01-02 på Kalmar.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 19:23   #202
 
Reg.datum: aug 2018
Inlägg: 591
Sharp$: 5514
Standard

För att publiceras så pass tidigt i veckan tycker jag min analys var relativt bra den här gången. Hade ingen koll på sjukdomsbilden på Exaudio Vici när tipsen publicerades bland annat. Rankade upp och varnade rejält för Floris Baldwin, samt rankade Hickothepooh först. Imorgon börjar vi plöja arkivet inför nyårsafton!
Piraten är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 19:25   #203
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 178
Sharp$: 57155
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Piraten Visa inlägg
För att publiceras så pass tidigt i veckan tycker jag min analys var relativt bra den här gången. Hade ingen koll på sjukdomsbilden på Exaudio Vici när tipsen publicerades bland annat. Rankade upp och varnade rejält för Floris Baldwin, samt rankade Hickothepooh först. Imorgon börjar vi plöja arkivet inför nyårsafton!
Ja. Startlistorna ska komma i morgon kväll både till Axevalla och Kalmar ser jag. Skönt att vara ledig nästa vecka
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 19:27   #204
 
Melanders avatar
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 1 180
Sharp$: 4702
Standard

Om du sätter sjuan med 3 spikar kan det väl ändå bli mycket hög utdelning? Eller menar vissa att vinna 20 miljoner är målet? iså fall GLÖM DIN DRÖM.
Melander är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 19:33   #205
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 675
Sharp$: 2402
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Melander Visa inlägg
Om du sätter sjuan med 3 spikar kan det väl ändå bli mycket hög utdelning? Eller menar vissa att vinna 20 miljoner är målet? iså fall GLÖM DIN DRÖM.
Vad är hög utdelning? Var vänligt och definiera.

Om någon satsar 100 kr och vinner 20000 kr så är 20000 kr en superhög utdelning.

Om man kör ett andelsspel med 15000 kr i total insats så är 20000 kr en skräputdelning.

På V75 siktar jag alltid på 7-siffrigt även om 6-siffriga utdelningar slinker med. Rader med chans på 8-siffrigt finns med ibland, men inte varje omgång.

Om jag inte kan förmå mig att spela mot den typen av utdelningar så är det bäst att stå över just V75. ( Då får det bli V5-lir istället. )
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 19:36   #206
 
Staketkuskens avatar
 
Reg.datum: jul 2012
Inlägg: 1 329
Sharp$: 2930
Standard

Undrar för övrigt när Magnus A Djuse går i väggen? Umeå i går, Solvalla i dag och så Skellefteå i morgon.
Staketkusken är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 19:39   #207
 
Melanders avatar
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 1 180
Sharp$: 4702
Standard

En hög utdelning är enligt mig på satsade 144kr Vinst ca 15k. hur många ggr har du haft sju siffrigt? jag har haft 6.
Melander är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 19:42   #208
 
Reg.datum: aug 2019
Inlägg: 593
Sharp$: 495
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Melander Visa inlägg
En hög utdelning är enligt mig på satsade 144kr Vinst ca 15k. hur många ggr har du haft sju siffrigt? jag har haft 6.
Hoppas inte att du betalade för att få sex?
Tipsb är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 19:43   #209
 
Melanders avatar
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 1 180
Sharp$: 4702
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Tipsb Visa inlägg
Hoppas inte att du betalade för att få sex?
Nej då dom 6 finns bankade.
Melander är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 19:47   #210
 
Melanders avatar
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 1 180
Sharp$: 4702
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Tipsb Visa inlägg
Hoppas inte att du betalade för att få sex?
Något mer du vill veta?
Melander är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 19:48   #211
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 178
Sharp$: 57155
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Melander Visa inlägg
En hög utdelning är enligt mig på satsade 144kr Vinst ca 15k. hur många ggr har du haft sju siffrigt? jag har haft 6.
Beror lite på vad man har för mål med spelandet också hur man spelar.

Om man som jag långsiktigt har som mål att inte gå minus så är det betydligt bättre att satsa på enklare spel som v/p och tvilling. Det är betydligt lättare att uppfylla målet då än genom att satsa pengarna på V86 för höga utdelningar. Speciellt om man inte är villig att satsa stora pengar.

Tror de allra flesta har betydligt högre mål än så. Då kör man svåra streckspel där möjligheterna till stora vinster finns. Tyvärr är det ju inte mer pengar netto i dom poolerna så för varje storvinnare finns det dom som förlorar ännu mer. Krävs större spelkassor och för de allra flesta enormt tålamod med förluster för att lyckas. Ingen går plus på V75 eller V86 särskilt ofta. De allra flesta aldrig men de få som gör det kan göra det rejält.
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 19:49   #212
 
Melanders avatar
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 1 180
Sharp$: 4702
Standard

Blev törstig måste nog hämta en PUCKO.
Melander är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 19:51   #213
 
Reg.datum: jul 2018
Ort: Halland
Inlägg: 6 459
Sharp$: 17424
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Melander Visa inlägg
Blev törstig måste nog hämta en PUCKO.
Med minttu då eller?
viking90 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 19:51   #214
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 675
Sharp$: 2402
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Melander Visa inlägg
En hög utdelning är enligt mig på satsade 144kr Vinst ca 15k. hur många ggr har du haft sju siffrigt? jag har haft 6.
Vad har mitt antal 7-siffriga med den här frågan att göra?

Du vräker ur dig snack om hög utdelning utan att definiera vad du menar med hög utdelning.

Sedan konstaterar du nu att hög utdelning kan vara lite olika? Förstår du vad jag menade min önskan om förtydligande?

Sex V75or med 7-siffrig utdelning? Stort grattis till de vinsterna.

( Men det verkar inte ha gått så bra ändå totalt sett för dig? För egentligen är det ju inte så mycket värt om totalen inte är så bra )
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 19:59   #215
 
Melanders avatar
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 1 180
Sharp$: 4702
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av viking90 Visa inlägg
Med minttu då eller?
Vad är mintu kanske din kompis Strappa vet?
Melander är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 20:00   #216
 
Melanders avatar
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 1 180
Sharp$: 4702
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Strappa71 Visa inlägg
Vad har mitt antal 7-siffriga med den här frågan att göra?

Du vräker ur dig snack om hög utdelning utan att definiera vad du menar med hög utdelning.

Sedan konstaterar du nu att hög utdelning kan vara lite olika? Förstår du vad jag menade min önskan om förtydligande?

Sex V75or med 7-siffrig utdelning? Stort grattis till de vinsterna.

( Men det verkar inte ha gått så bra ändå totalt sett för dig? För egentligen är det ju inte så mycket värt om totalen inte är så bra )
Jag ligger +250.000 under 2020. Jag klagar inte!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
viking90 (+25)
Melander är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 20:02   #217
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 178
Sharp$: 57155
Standard

Alla som öppnar sitt atg konto får ju numera varje gång svart på vitt. Med ett klick ser man nettoresultatet senaste 12 månaderna. Väldigt bra. Ser det illa ut bör man kanske ta sig en funderare dels på om man spelar rätt och dels på om ekonomin tål förlusterna. Är ju med garanti minusnetto på de allra flesta atg konton under en 12 månadersperiod med de höga spelavdragen och att miljonvinsterna till de få ska finansieras av det stora kollektivet.
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 20:03   #218
 
Melanders avatar
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 1 180
Sharp$: 4702
Standard

I morgon har jag draget ........tyvärr måste jag iväg på jobb SORRY. Klirr Klirr i morgon igen...
Melander är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 20:03   #219
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 675
Sharp$: 2402
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Melander Visa inlägg
Vad är mintu kanske din kompis Strappa vet?
Jag antar att det är den finska mintlikören som avses. Men det heter Minttu.

Uttalas Minto.

Rekommenderas med varm choklad och grädde på toppen.

De få ggr jag tar en drink så är det gärna den blandningen.

God Jul!
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 20:09   #220
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 675
Sharp$: 2402
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Melander Visa inlägg
Jag ligger +250.000 under 2020. Jag klagar inte!
Det är bra jobbat. För min egen del gick det mycket dåligt under många av årets månader. Tack vare en fantastisk oktober+november ligger jag inte så långt efter dig på årsbasis. Detta helt och hållet på spelformer med 6 lopp och färre. Mestadels V5+V4.

Men nu vi lägger vinstjämförelserna åt sidan eftersom de är helt oväsentliga.....

Vad menade du egentligen med ditt inlägg om 3 spikar, 20M och höga utdelningar?

Det är helt kryptiskt och du har fortfarande inte definierat vad du menar med en "hög utdelning"? Eller menar du att det kan vara lite olika och beror på?

Utveckla ...
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 20:12   #221
 
Frasse77s avatar
 
Reg.datum: jul 2015
Ort: Skövde
Inlägg: 441
Sharp$: 1256
Standard

Har en variant på dryckesmenyn som är en kaffelatte med after eight och minttu är ganska populär. Så Minttu ska ej underskattas.
Frasse77 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 20:13   #222
 
Melanders avatar
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 1 180
Sharp$: 4702
Standard

Men tror dock inte på att du enbart dricker den mixen få ggr /år.Men du kanske är smyg absolutist.GOD JUL påre
Melander är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 20:17   #223
 
Melanders avatar
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 1 180
Sharp$: 4702
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Strappa71 Visa inlägg
Det är bra jobbat. För min egen del gick det mycket dåligt under många av årets månader. Tack vare en fantastisk oktober+november ligger jag inte så långt efter dig på årsbasis. Detta helt och hållet på spelformer med 6 lopp och färre. Mestadels V5+V4.

Men nu vi lägger vinstjämförelserna åt sidan eftersom de är helt oväsentliga.....

Vad menade du egentligen med ditt inlägg om 3 spikar, 20M och höga utdelningar?

Det är helt kryptiskt och du har fortfarande inte definierat vad du menar med en "hög utdelning"? Eller menar du att det kan vara lite olika och beror på?

Utveckla ...
OK pust på satt ca 144 kr och en ca vinst på 15.000 är för mig en HÖG vinst.Bara ett exempel vet att du kommer med andra tillägg nu men orkat inte med dom Så 144kr ca 15000 är för mig en HÖG utdelning.
Melander är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 20:28   #224
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 178
Sharp$: 57155
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Melander Visa inlägg
Jag ligger +250.000 under 2020. Jag klagar inte!
Grymt. Aldrig plussat i närheten av dom summorna under ett år.
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 20:44   #225
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 675
Sharp$: 2402
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Melander Visa inlägg
Men tror dock inte på att du enbart dricker den mixen få ggr /år.Men du kanske är smyg absolutist.GOD JUL påre
Absolut inte absolutist. Tycker det är gott och nekar inte att det ger en go' feeling...men...

Men på senare år vill inte alkohol gå ur min kropp ( gissar vilt och hoppas att det hänger ihop med min diabetes ) så det blir extremt långt mellan ggrna.


Mindre än 5 ggr/år. Dvs numera samma låga frekvens som mitt V75-spelande.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 20:47   #226
 
Frasse77s avatar
 
Reg.datum: jul 2015
Ort: Skövde
Inlägg: 441
Sharp$: 1256
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Melander Visa inlägg
Jag ligger +250.000 under 2020. Jag klagar inte!
Riktigt imponerande att ha plussat 250K under detta år!!!!!!!
Frasse77 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 21:08   #227
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 8 363
Sharp$: 1145


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Strappa71 Visa inlägg
Vad är hög utdelning? Var vänligt och definiera.

Om någon satsar 100 kr och vinner 20000 kr så är 20000 kr en superhög utdelning.

Om man kör ett andelsspel med 15000 kr i total insats så är 20000 kr en skräputdelning.

På V75 siktar jag alltid på 7-siffrigt även om 6-siffriga utdelningar slinker med. Rader med chans på 8-siffrigt finns med ibland, men inte varje omgång.

Om jag inte kan förmå mig att spela mot den typen av utdelningar så är det bäst att stå över just V75. ( Då får det bli V5-lir istället. )

Förstår vad du menar, men "rensar" du bort rader som ger lägre utdelning än du är villig att ta, med hjälp av reduceringsverktyg? Var lägger du ribban? Hur låga utdelningar är du villig att ta? Vilka odds vill du minst ha? 100- (ibland)1000 (oftast) ggr insatsen, eller mer?

Känns det inte surt när utdelningen hamnar just utanför dina krav? Vet inte om jag har ballar eller plånbok för att spela på ett slikt sätt...

__________________
YNWA
---------------------------------------------------
Sverige är förlorat - välkommen kaos!
Fulsprit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 21:13   #228
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 8 363
Sharp$: 1145


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av viking90 Visa inlägg
Med minttu då eller?
Fasiken vad gott det lät - dricker du detta? Kommer ihåg de härliga Minttu-racen på någon av Finlands, eller Ålandsfärjorna på 90-talet. Härliga tider!

__________________
YNWA
---------------------------------------------------
Sverige är förlorat - välkommen kaos!
Fulsprit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 21:18   #229
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 675
Sharp$: 2402
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Fulsprit Visa inlägg
Förstår vad du menar, men "rensar" du bort rader som ger lägre utdelning än du är villig att ta, med hjälp av reduceringsverktyg? Var lägger du ribban? Hur låga utdelningar är du villig att ta? Vilka odds vill du minst ha? 100- (ibland)1000 (oftast) ggr insatsen, eller mer?

Känns det inte surt när utdelningen hamnar just utanför dina krav? Vet inte om jag har ballar eller plånbok för att spela på ett slikt sätt...

Nej. Det känns inte surt alls. Vanesak. Samma pengar som vi ( V75-taktik i andelsspel ) sparar in på rader med lägre utdelning landar istället på utdelningar i den höga änden + varvning på de rader som klarar sig precis ovanför gränsen.

Mestadels handlar det om att se till att det går plus om det blir alla rätt.

Det är brant, men inte så brant som det kanske verkar och per person är det aldrig "kännbara summor" som väljs bort.

( Sedan är kännbar summa en definitionsfråga såklart. Men för de som är med är den inte kännbar. )


Får man 100 ggr insatsen så är det RIKTIGT bra. 1000 ggr har aldrig hänt än på V75 för mig. Allt från 20 ggr och uppåt är "helt okej".
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
znipstern (+5), Fulsprit (+5)
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 21:51   #230
 
Reg.datum: okt 2010
Inlägg: 957
Sharp$: 4924
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Melander Visa inlägg
Blev törstig måste nog hämta en PUCKO.
Lobo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 22:04   #231
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 349
Sharp$: 1394
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Strappa71 Visa inlägg
Nej. Det känns inte surt alls. Vanesak. Samma pengar som vi ( V75-taktik i andelsspel ) sparar in på rader med lägre utdelning landar istället på utdelningar i den höga änden + varvning på de rader som klarar sig precis ovanför gränsen.

Mestadels handlar det om att se till att det går plus om det blir alla rätt.

Det är brant, men inte så brant som det kanske verkar och per person är det aldrig "kännbara summor" som väljs bort.

( Sedan är kännbar summa en definitionsfråga såklart. Men för de som är med är den inte kännbar. )


Får man 100 ggr insatsen så är det RIKTIGT bra. 1000 ggr har aldrig hänt än på V75 för mig. Allt från 20 ggr och uppåt är "helt okej".

Att bry sig om möjligt utfall är väl A & O i hasardspel?
Här på forat finns det signaturer som spelar V4 dagligen för 4-500 kronor. Givet de utdelningar som det normalt är måste det vara alldeles omöjligt att gå plus.


Znip- 3369 kr rikare än jag skulle ha varit om jag inte spelat alls på trav under 2020.
znipstern är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-26, 22:14   #232
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 675
Sharp$: 2402
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av znipstern Visa inlägg
Att bry sig om möjligt utfall är väl A & O i hasardspel?
Här på forat finns det signaturer som spelar V4 dagligen för 4-500 kronor. Givet de utdelningar som det normalt är måste det vara alldeles omöjligt att gå plus.


Znip- 3369 kr rikare än jag skulle ha varit om jag inte spelat alls på trav under 2020.
Ja. Om man spelar alla rader i sitt system x1 så är det väldigt, väldigt svårt.

Efter att jag började variera antalet ggr jag spelade de rader som ingår i mina system fick jag väldigt mycket bättre resultat.

När jag vinner på V4 så vinner jag i stora drag ungefär samma summa oavsett vilket av mina spelade utfall som slår in.

Fortfarande gäller det att ha hyggligt spelvärde på spikar/u-hästar. Men det går att minska variansen ganska mycket och på så sätt se om man verkligen spelar bra eller om det är enstaka turvinster med högre utdelningar som gör att resultaten ser bra ut för tillfället.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-27, 08:08   #233
 
Reg.datum: jul 2018
Ort: Halland
Inlägg: 6 459
Sharp$: 17424
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Fulsprit Visa inlägg
Fasiken vad gott det lät - dricker du detta? Kommer ihåg de härliga Minttu-racen på någon av Finlands, eller Ålandsfärjorna på 90-talet. Härliga tider!

De få gångerna Minttu rinner genom mig så är det blandat med varmchoklad + toppat med vispgrädde nästan bara när man är på skidsemester
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Fulsprit (+5)
viking90 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-27, 11:05   #234
 
Reg.datum: jul 2012
Inlägg: 131
Sharp$: 1024
Standard

Mina tankar efter igår.

Att ta med till nästa gång:

Tycker Ready Roc gick mycket bra. Remarkable Feet agerade mkt bra på jänkarvagnen. Hickothepoohs avslutning är ju enorm?

Gardner Shaw gick bra efter att ha backat. Upper Face gjord helt ok också.

Floris Baldwin som jag nämnde tidigare tycker jag gick mkt bra tillslut igen efter invändig resa. Att tänka på här är om Sevilla någon gång framåt får ett bra spår så kommer den bli underspelad för den gjorde en minst lika bra avslutning gången innan när Very vann, Floris 2a och Sevilla 3a.

Att Morotai Degato öppnade så bra och visade prov på bra spurtresurer. Vicar kommer vinna med jänkarvagnen nästa gång.

Racing Brodde bara bäst.

Storataget.se
Cicikor är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-27, 11:27   #235
 
Shooters avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 21 816
Sharp$: 37789
Standard

Angående fadäsen i V75-2 igår. Domarna ger böter till Oscar för att han trycker till Robbans häst, tar sig ut och vinner med en nos. Självklart så vinner han inte loppet om han väntar en liten, liten stund till. Då håller ledaren undan med en nos istället. Däremot så hade han blivit tvåa om han kört korrekt, alltså borde domarna ha flyttat ner honom en pinne och givit honom andraplatsen. Det hade varit ett riktigt domslut. Nog om detta, jag får inte mina sju rätt tillbaka i alla fall.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Fulsprit (+5)
Shooter är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-27, 11:30   #236
 
mijo14s avatar
 
Reg.datum: maj 2012
Ort: Ystad
Inlägg: 1 373
Sharp$: 1805
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Strappa71 Visa inlägg
Vad är hög utdelning? Var vänligt och definiera.

Om någon satsar 100 kr och vinner 20000 kr så är 20000 kr en superhög utdelning.

Om man kör ett andelsspel med 15000 kr i total insats så är 20000 kr en skräputdelning.

På V75 siktar jag alltid på 7-siffrigt även om 6-siffriga utdelningar slinker med. Rader med chans på 8-siffrigt finns med ibland, men inte varje omgång.

Om jag inte kan förmå mig att spela mot den typen av utdelningar så är det bäst att stå över just V75. ( Då får det bli V5-lir istället. )
Precis!
Butiker med + 20 olika andelssystem ( Biffens stora, Kims spikfria...) med sammanlagd inlämningskostnad motsvarande tre månadslöner. I det perspektivet är utdelningar under 100’ kattskit.
Har själv satt sjuan på system under hundringen och vunnit 1000 - 140000kr. Kräver betydligt mer skicklighet än Biffens Stora eller Kims spiklösa!
mijo14 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-27, 11:45   #237
GGS
 
Reg.datum: okt 2016
Inlägg: 595
Sharp$: 3346
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Strappa71 Visa inlägg
Ja. Om man spelar alla rader i sitt system x1 så är det väldigt, väldigt svårt.

Efter att jag började variera antalet ggr jag spelade de rader som ingår i mina system fick jag väldigt mycket bättre resultat.

När jag vinner på V4 så vinner jag i stora drag ungefär samma summa oavsett vilket av mina spelade utfall som slår in.

Fortfarande gäller det att ha hyggligt spelvärde på spikar/u-hästar. Men det går att minska variansen ganska mycket och på så sätt se om man verkligen spelar bra eller om det är enstaka turvinster med högre utdelningar som gör att resultaten ser bra ut för tillfället.

Går man inte i vinst i längden då man spelar alla rader i sitt system x1 så lär man inte gå med vinst även om man variera antalet ggr som man spelar de rader som ingår i systemet.
Du har nog bara haft tur hittills eller så går du med vinst även vid endast x1.
GGS är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-27, 12:00   #238
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 675
Sharp$: 2402
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av GGS Visa inlägg
Går man inte i vinst i längden då man spelar alla rader i sitt system x1 så lär man inte gå med vinst även om man variera antalet ggr som man spelar de rader som ingår i systemet.
Du har nog bara haft tur hittills eller så går du med vinst även vid endast x1.
Nej. Det där stämmer inte alls GCS. Jag trodde mycket mer om dig än detta.

Man kan ha en rad med låg utdelning men hyggligt spelvärde. Om den spelas x1 så är det inte alls säkert att nettovinsten på den raden täcker hela systemets insats.


Om du menar att det krävs att man vinner på systemet x1 för att t ex vinna på systemet x5 så stämmer det naturligtvis. Men det är inte det jag menar och det är inte så jag spelar.

Jag varierar antalet ggr varje rad spelas inom systemet. Ett fåtal rader med relativt hög utdelning spelas x1. De utvalda rader som finns med på systemet som ger lägst utdelning spelas flest ggr.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-27, 12:01   #239
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 675
Sharp$: 2402
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av mijo14 Visa inlägg
Precis!
Butiker med + 20 olika andelssystem ( Biffens stora, Kims spikfria...) med sammanlagd inlämningskostnad motsvarande tre månadslöner. I det perspektivet är utdelningar under 100’ kattskit.
Har själv satt sjuan på system under hundringen och vunnit 1000 - 140000kr. Kräver betydligt mer skicklighet än Biffens Stora eller Kims spiklösa!
Vem bryr sig om skicklighet? Det handlar väl om att vinna pengar?

Blir det mer värt om man gör med en extra låg insats?
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-27, 12:30   #240
GGS
 
Reg.datum: okt 2016
Inlägg: 595
Sharp$: 3346
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Strappa71 Visa inlägg
Nej. Det där stämmer inte alls GCS. Jag trodde mycket mer om dig än detta.

Man kan ha en rad med låg utdelning men hyggligt spelvärde. Om den spelas x1 så är det inte alls säkert att nettovinsten på den raden täcker hela systemets insats.


Om du menar att det krävs att man vinner på systemet x1 för att t ex vinna på systemet x5 så stämmer det naturligtvis. Men det är inte det jag menar och det är inte så jag spelar.

Jag varierar antalet ggr varje rad spelas inom systemet. Ett fåtal rader med relativt hög utdelning spelas x1. De utvalda rader som finns med på systemet som ger lägst utdelning spelas flest ggr.

Tack för att du har så höga tankar om mig, jag har spelat på detta vis i många år så jag förstår precis hur du menar, men är du inte en vinnande spelare i längden x1 så blir det svårt hur du än gör. Om du inte går med vinst x1 så bör du ju aldrig lämna in någon rad x1.
GGS är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-27, 12:44   #241
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 675
Sharp$: 2402
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av GGS Visa inlägg
Tack för att du har så höga tankar om mig, jag har spelat på detta vis i många år så jag förstår precis hur du menar, men är du inte en vinnande spelare i längden x1 så blir det svårt hur du än gör. Om du inte går med vinst x1 så bör du ju aldrig lämna in någon rad x1.
Det betyder att man måste stå över rader med hyggligt spelvärde men med utdelningar under systemets totala kostnad. Och det leder till en ( annan! ) vinnande strategi, men med mycket högre varians.

Menar du alltså att Kelly har fel? Att man INTE ska variera insatsen med avseende på ( bl a ) sannolikheten för utfallen?
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Kgrh (+5)
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-27, 13:20   #242
DIF
 
Reg.datum: maj 2012
Ort: Mariehäll - gräddhyllan
Inlägg: 1 847
Sharp$: 1683
Standard

Finns sjukt många mytomaner i tråden!
Har valt självavstängning i 3 månader för att testa mig själv.
Skittråkiigt men bra. Frigör en hel del tid.
Hade man fått betta på att få se vissa spelares årssummering hade jag satsat stora stålar...

Den enda man lurar på att hitta på vinster är sig själv.
DIF är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td