promo
Logga in
jan 2018
11

Calatans analys och speltips inför Stryktipset v.2 (13/1)

Nära men ändå inte förra veckan trots ett par guldkorn i analysen. 10 rätt på det föreslagna Mellansystemet för 432 kr samt 11 rätt och 2 mål från 13 rätt i Sharps Stryktipsbolag 125 (11 rätt men lite längre ifrån 13 rätt även i Sharps Stryktipsbolag 250 och Sharps Stryktipsbolag 500).

Årets andra kupong består av 7 matcher från Premier League och 6 matcher från Championship:


1. Tottenham - Everton
Tottenham just nu femma i ligan och det fjärde formstarkaste laget. Efter 4-1-förlusten borta mot Machester City i mitten av december har prestationerna varit bra och man har tagit 10 poäng på fyra matcher även om motståndet inte varit det mest skräckinjagande. Är bland de fyra lag i ligan som skapar allra flest kvalificerade målchanser framåt och är också bland de fyra lag i ligan som släpper till allra minst antal kvalificerade målchanser mot sig, trenden varit svagt negativ hela säsongen. Har bara en förlust på hemmaplan denna säsong och det var mot Chelsea i augusti (och inte helt rättvisande). Enda lilla orosmolnet är väl att Tottenham haft påfallande svårt att avgöra flera ’enkla’ hemmamatcher denna säsong; man fick bara 1-1 mot Burnley i augusti trots 28-13 i avslut och 5-3 i avslut på mål, spelade 0-0 mot Swansea i september trots 26-4 i avslut och 8-0 i avslut på mål, mäktade bara med 1-1 mot West Bromwich i november trots 23-5 i avslut och 5-2 i avslut på mål och fick bara 1-1 mot West Ham nu i januari trots 31-3 i avslut och 8-1 i avslut på mål. Så den där konsekventa höga nivån och sylvassa skärpan i offensiven står inte riktigt att känna igen fullt ut i år.
Everton visserligen på nionde plats och övre halvan av tabellen men man har nu dubbelt så långt (14 poäng) upp till spel i Europa som ner till nedflyttningsstrecket (7 poäng). Har 5 poäng från de senaste fem matcherna vilket är lite i överkant, de enda poäng som varit rättvisande sett till matchbild och målchanser är vinsten hemma mot Swansea i mitten av december. Efter det fyra riktigt bleka insatser: mer eller mindre utspelade av bottenlagen West Bromwich och Bournemouth och mot topplagen Chelsea och Manchester United skapade man inte ett enda avslut på mål. Är bland de lagen i ligan som både skapar färre och släpper till fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan, trenden har varit svagt negativ hela säsongen. Har bara vunnit en match på bortaplan denna säsong och det var mot Newcastle i mitten av december, en match där Newcastle kom till dubbelt så många avslut.
Utgångstips 1 men ett understreckat X är kanske ingen bortkastat gardering.

Statistik


2. Chelsea - Leicester
Chelsea just nu på plats tre i både tabell och formtabell. Har 11 poäng från de senaste fem matcherna mot blandat motstånd. Nu senast var enda gången av de fem senaste matcherna man mötte motstånd från övre tredjedelen av tabellen, då spelade man 2-2 borta mot Arsenal i en jämn match. Innan dess dominerade man stort när man mötte Southampton, Everton, Brighton och Stoke. Är nu bland de 6 lag som skapar allra flest kvalificerade målchanser framåt och är efter Manchester City det lag i ligan som släpper till minst antal kvalificerade målchanser mot sig. Starkt positiv trend senaste månaden då man i och för sig mött förhållandevis enkelt motstånd rakt igenom. Liten varningsflagg för det ohyggligt tuffa spelschemat med 9 matcher i december och 8 matcher i januari inkl semifinal i ligacupen mot Arsenal i onsdags och omspel i FA-cupen mot Norwich på tisdag.
Leicester håller på att fastna i ingenmansland. Ligger på plats 8 med lika långt upp till spel i Europa som ner till nedflyttningszonen (11 poäng). Har bara fått med sig 4 poäng från de senaste matcherna vilket är ganska rättvist, har dock varit förhållandevis tufft motstånd i form av bl a Crystal Palace, Manchester United och Liverpool. Sett till säsongen som helhet både skapar man och släpper till ganska exakt lika mycket kvalificerade målchanser som genomsnittet i serien; trenden har varit svagt positiv hela säsongen om man håller på att sakta men säkert jobba sig tillbaka in i matchen igen efter baksmällan förra säsongen.
Klar fördel Chelsea men ett understreckat X är kanske ingen bortkastat gardering här heller.

Statistik


3. Crystal Palace - Burnley
Som vi varit inne på i många veckor nu så har Crystal Palace spelat mycket bättre än vad tabell och formtabell har angett en längre tid nu. Nu har man fått lite resultat med sig också och börjat klättra i båda tabellerna. Ligger nu på fjortonde plats med 2 poängs marginal till nedflyttningsstrecket. Är det åttonde formstarkaste laget i ligan med 8 poäng från de fem senaste matcherna. Inräknat i detta är sju ganska rättvisa poäng från tre bortamatcher mot Leicester, Swansea och Southampton men också en poäng från två hemmamatcherna mot Arsenal och Manchester City. Crystal Palace skapade lika många avslut som Arsenal men var inte lika kliniska i avsluten och förlorade med 2-3. Stod sedan emot urstarka Manchester City riktigt bra i en match som slutade 0-0 och 10-15 i skapade avslut; Palace var bara var en straffmiss från att tillfoga ligaledarna den första förlusten för säsongen. Crystal Palace går från klarhet till klarhet och är nu det lag i ligan som skapar flest och släpper till minst antal kvalificerade målchanser utanför top-6-lagen, trenden är positiv sen oktober.
Burnley är något av ett mysterium. Man är bland de lag i ligan som skapar allra minst och släpper till allra flest kvalificerade målchanser, men ligger just nu på sjunde plats och har 10 poängs marginal ner till mitten av tabellen. Burnley har överpresterat på en löjligt jämn nivå flera säsongen i rad nu så tränaren Sean Dyche gör någonting helt rätt med sin trupp. Burnley har fortsatt rada upp fina prestationer på slutet; man var bl a väldigt nära att chocka Manchester United efter två tidiga ledningsmål men släppte in kvitteringsmålet på tilläggstid och höll i princip jämna steg mot Liverpool nu senast (trots förlust 1-2). Innan dess klart bästa laget i båda 0-0-matcherna borta mot Brighton och Huddersfield. Har lyckats hålla såväl Tottenham som Liverpool och Manchester United stången på bortaplan!
Crystal Palace får utgångstipset men Burnley kan konsten att sätta hårt mot hårt. Tidiga garderingar med krysset först.

Statistik


4. Huddersfield - West Ham
Huddersfield ligger på elfte plats och således övre halvan av tabellen. Men hela nedre halvan av tabellen håller på att utvecklas till ett riktigt getingbo och det skiljer bara 4 poäng mellan plats 11 och plats 18 och nedflyttning. Huddersfield har skrapat ihop 6 poäng på de fem senaste ligamatcherna och det har väl inte varit helt orättvist. 5 av poängen har kommit mot formsvagt motstånd långt från toppen av tabellen. I de två senaste matcherna har man emellertid mött sjunde- och åttondeplacerade Burnley och Leicester, blev rejält överkörda och skapade sammantaget bara två avslut på mål på dessa två matcher. Huddersfield är bland de tre lag i ligan som skapar allra minst kvalificerade målchanser framåt. Släpper till ganska exakt lika många kvalificerade målchanser som genomsnittet i ligan. Trenden har varit negativ stort sett hela säsongen men har förbytts till svagt svagt positiv de senaste veckorna. Har visserligen bara gjort 10 mål på hemmaplan men har samtidigt bara släppt in 12 mål hemma vilket är sjunde bästa i ligan. Stabil och boostande vinst i FA-cupen mot Championship-laget Bolton i helgen som gick.
West Ham på plats 15 balanserar blott 2 poäng över nedflyttningszonen. Är dock ett de formstarkare lagen i ligan med 8 poäng från de fem senaste matcherna. Totalsumman är ganska rättvis men lite ojämna resultat: var det klart bättre laget hemma mot Newcastle men förlorade, var det klart sämre laget borta mot Bournemouth och Tottenham men lyckades på något sätt komma undan med 1 poäng från båda dessa matcher. Generellt bättre prestationer och resultat på hemmaplan än på bortaplan, är det lag som släppt in näst flest mål just på bortaplan. West Ham skapar ungefär lika många kvalificerade målchanser som genomsnittet i ligan men är bland de fyra lag som släpper till allra flest kvalificerade målchanser mot egna målet. Trendkurvan har varit ganska plan hela säsongen. Dålig insats i FA-cupen i helgen där man var det sämre laget i 0-0-matchen mot League One-laget Shrewsbury, omspel redan på tisdag.
Ganska jämna förutsättningar. Huddersfields stabilitet på hemmaplan och West Hams brist på stabilitet på bortaplan samt de vitt skilda känslorna i omklädningsrummen efter FA-cupmatcherna senast fäller avgörandet: utgångstips 1.

Statistik


5. Newcastle - Swansea
Newcastle på plats 13 med 2 poängs marginal ner till nedflyttningszonen. Har tagit 7 poäng de senaste fem matcherna vilket kan tyckas vara lite i överkant eftersom Newcastle bara skapat fler avslut och avslut på mål än motståndarlaget i senaste ligamatchen mot Stoke (och det var en ganska jämn historia med 11-13 i avslut och 4-6 i avslut på mål i Newcastles favör). Satsade fullt ut och körde över League Two-laget Luton i FA-cupen i helgen som gick. Sett till hela säsongen så skapar Newcastle färre och släpper till fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan. Efter en förtroendeingivande inledning på säsongen har trenden nu varit negativ sedan slutet av september, även så senaste månaden. Saknar eventuellt sina fem bästa ordinarie spelare (högst snittbetyg hos WhoScored) i startelvan; målvakten Elliot och mittbacken Lejeune saknas definitivt, stora frågetecken kring mittbacken Lascelles och defensive mittfältaren Merino som inte kunnat gå för fullt de senaste matcherna samt frågetecken även för anfallaren Joselu som helt tappat målsinnet och varit petad de senaste två ligamatcherna.
Tabelljumbon Swansea är bland de formsvagaste lagen i ligan. Här är medelsvenssons analys klar. Men vad kommer fram om man skrapar lite på ytan? De fem senaste matcherna inkluderar drabbningar med Liverpool och Tottenham, förluster som inte är så mycket att orda om. Innan dess bortamatch mot Everton där man spelade jämnt och rättvist tog ledningen i första halvlek. Everton kvitterade på tilläggstid i första halvlek vilket fick Swansea lite ur balans och Everton kunde peta in vinstmål i andra halvlek. Sen spelade man 1-1 mot form- och trendstarka Crystal Palace, en match där Palace var något bättre men Swansea visade bra moral och hämtade upp 0-1-underläge. Även i bortamatchen mot Watford visade man upp riktigt bra glöd och moral; Watford ledde länge i en helt jämn kamp men Swansea vände matchen med två sena mål. Gjorde också en riktigt bra insats i senaste matchen där man rättvist spelade 0-0 mot överlägsna Championshipledarna Wolverhampton i FA-cupen. Swansea är det lag i serien som, sett till hela säsongen, skapar minst antal kvalificerade målchanser framåt och är också bland de lag i ligan som släpper till flest kvalificerade målchanser mot sig, trenden har dock varit positiv hela säsongen. Fick viktige mittfältaren Fer utvisad mot Wolverhampton men överklagade avstängningen och han är alltså tillgänglig på lördag.
Newcastles siffror är på tok för gröna de senaste matcherna. Swanseas något för röda. Tvåan understreckad redan tidigt på onsdagen. Bra läge att luta sig hårt mot utgångstecknet 2.

Statistik


6. Watford - Southampton
Två lag som egentligen har potential att slåss om platserna precis bakom de europeiska cupplatserna i ligan men som underpresterat hela säsongen.
Watford har nu nästan tre gånger så många poängs avstånd upp till sjätteplatsen än ner till nedflyttningsstrecket. Har 3 poäng från de senaste fem matcherna vilket är ganska rättvist mot blandat motstånd. Skapar något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan och släpper till ungefär lika många kvalificerade målchanser som genomsnittet i ligan; trenden varit positiv i flera månader. Känns lite som att underpresterandet har börjat sätta sig i huvudet på både trupp och tränare nu, i december radade man upp både förluster och röda kort. Kanske kan man få lite positiv utväxling efter den mycket stabila insatsen i FA-cupen där man slog (ett visserligen reservbetonat) Bristol City med 3-0 hemma. Har haft en lång lista med skador ett tag nu, speciellt i defensiven. Är en bidragande faktor till att Watford släppt in flest mål i ligan efter Stoke och West Ham.
Southampton gör sin överlägset sämsta säsong sedan återkomsten till Premier League 2012. Balanserar nu precis över nedflyttningsstrecket och är det formsvagaste laget i ligan med 2 poäng från de senaste 5 matcherna. I ärlighetens namn har man haft ett tufft schema med matcher mot bl a Chelsea, Tottenham och Manchester United och man har stått upp bra mot Huddersfield, Manchester United och Crystal Palace. Men det kan inte vara någon vidare kul stämning i klubben och omklädningsrummet just nu när 7 poängs marginal ned till nedflyttningszonen krympt till 0 på en månad. Slog dock Fulham med 0-1 i FA-cupen i helgen. Southampton skapar något fler men släpper också till något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien. Saknar en del ordinarie gubbar i defensiven p g a skador.
Två lag vars främsta styrka är offensiven och som nu dras med skadebekymmer i defensiven. Utgångstips 1 men kan gå åt vilket håll som helst egentligen beroende på dagsform och starkast huvud för dagen.

Statistik


7. West Bromwich - Brighton
West Bromwich just nu nästjumbo med 4 poäng upp till säker mark. Är även det näst formsvagaste laget med endast 2 poäng från de senaste fem matcherna. Detta är dock ganska orättvist och missvisande; West Bromwich skapade fler avslut och avslut på mål än både Manchester United (förlust på hemmaplan), Stoke (förlust på bortaplan) och Everton (oavgjort på hemmaplan) i december. Spelade sen helt rättvist 1-1 hemma mot Arsenal och förlorade en jämn match borta mot West Ham nu senast. Sett till hela säsongen skapar man något färre och släpper även till något färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien, trenden har varit svagt negativ i stort sett hela säsongen men ett trendbrott de senaste veckorna! West Bromwich släpper till ungefär lika lite kvalificerade målchanser mot sig som Manchester United och Chelsea på hemmaplan men är det lag som underpresterat mest av alla lag hittills just på hemmaplan (släppt in 15 mål mot Manchester Uniteds 5 och Cheleas 7); dags att det vänder även resultatmässigt nu? Hela klart läge för underskattning av hemmalaget i match 7!
Brighton just nu på plats 12 i tabellen och plats 11 i formtabellen med 6 poäng från de fem senaste matcherna. Har spelat i princip helt jämna matcher och fått med sig 5 poäng mot Burnley, Watford och Newcastle men varit rejält utspelade av Chelsea och nu senast Bournemouth. Sett till hela säsongen så skapar Brighton något färre och släpper till något fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i ligan, trenden har varit svagt negativ hela säsongen. Från formtoppen i mitten av november där som bäst låg på en åttondeplats med 7 poäng ner till nedflyttningsstrecket har man sakta men säkert sett det avståndet krympa till 3 poäng. Brighton har bara två vinster och två oavgjorde matcher på bortaplan denna säsong; vinsterna var mot bottenlagen Swansea och West Ham i oktober/november (två matcher där motståndarlaget skapade dubbelt så många avslut som Brighton) och de två oavgjorda resultaten kom mot Watford i augusti (Watford åkte på en tidig utvisning) samt i en jämn match mot Newcastle i december.
Tittar man lite under huven så har West Bromwich varit betydligt bättre än vad tabellerna anger det senaste medan Brighton inte imponerat. Blir ettan (mot förmodan) understreckad är den ett mycket intressant spikalternativ.

Statistik8. Barnsley - Wolverhampton
Barnsley just nu på plats 19 med tunna 2 poängs marginal ner till nedflyttningszonen. Formen ser inte helt hopplös ut med 6 poäng från de fem senaste matcherna. I de två senaste matcherna mot rivalerna Sunderland och Reading från nedre tredjedelen av tabellen så har 4 poäng varit ganska rättvist. Men mot Brentford, Fulham och Preston från övre halvan av tabellen har man inte haft mycket att sätta emot och 2 poäng från dessa matcher är verkligen på tok för mycket. Barnsley både skapar färre och släpper till fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien även om trenden varit svagt positiv mer eller mindre hela säsongen. Åkte ur FA-cupen efter 4-1 borta mot Millwall i helgen; viktigast från den matchen är kanske att bulldozern på defensiva mittfältet Williams blev utvisad och således är avstängd på lördag. Dessutom återkallade Leicester sin utlånade yttermittfältare Barnes från Barnsley för någon vecka sedan; Barnes har stått för flest assist och näst flest mål i Barnsley denna säsong. Helt klart två mycket tunga avbräck!
Wolverhampton överlägsna serieledare, formstarkaste laget i serien, det lag som gjort flest mål och släppt in minst antal mål i serien. Och rättvist så: man är bland de två lag i serien som skapar allra flest och släpper till allra minst antal kvalificerade målchanser, trenden har dessutom varit positiv hela säsongen. Mattats av något i offensiven på bortaplan dock. Gjorde en bra match i FA-cupen i helgen där man spelade helt jämnt med Swansea trots en halvtimme med en man mindre på plan. Returmöte på onsdag.
Klar fördel Wolverhampton.

Statistik


9. Birmingham - Derby
Birmingham näst sist i tabellen men har börjat röra på sig i formtabellen. Tagit 7 poäng ganska rättvist de senaste fem matcherna. Även om inte motståndet varit av yppersta klass de senaste fem matcherna så har prestationerna genomgående varit bättre i december-januari än tidigare på säsongen. Sett till hela säsongen är man det lag i serien som skapar näst minst antal kvalificerade målchanser framåt, släpper till fler kvalificerade målchanser bakåt än genomsnittet i serien. Liten varningsflagg: Birmingham har denna säsong skrällt och vunnit, inte helt orättvist, på hemmaplan mot topplagen Bristol City, Cardiff och Leeds samt höll nere serieledande Wolverhamptons avslut till totalt 9 i december. Moralstärkande hemmaseger i FA-cupen mot serierivalen Bolton i helgen.
Derby ligger tvåa i tabellen, tvåa i formtabellen och tvåa i tabellen räknat på enbart bortamatcher. Är lite bättre än man egentligen kan förvänta sig: Derby både skapar och släpper till ungefär lika många kvalificerade målchanser som genomsnittet i serien. Kan man ana att turen börjar vända? Har tagit 11 poäng de fem senaste matcherna men det har varit jämna matcher och i tre av matcherna har motståndarlaget skapat fler avslut, inklusive bottenlaget Hull. Hade en tung match mot Manchester United i FA-cupen i helgen där man kämpade och slet men förlorade p g a två sena mål i minut 84 och 90. Sitter den lite i huvudet (och benen) fortfarande? Derby har ganska klent facit på bortaplan mot övriga bottenlag i tabellen: spelade 1-1 mot Sunderland men Sunderland vann statistiken över avslut med 20-11, slog Bolton med 1-2 men statistiken över avslut skrevs 7-10 och i 0-0-matchen mot Hull vann Hull skottstatistiken med 11-7.
Något bättre grundkapacitet hos Derby men lite väl stora favoriter tycker jag. Definitivt ingen spik att förlita sig på. Rollen som storfavorit verkar passa Derby ganska dåligt och rollen som underdog verkar passa Birmingham ganska bra. Jag helgarderar gärna med streck i ordningen X-1-2.

Statistik


10. Bristol City - Norwich
Skrev såhär om hemmalaget inför förra veckans kupong: ’Bristol City gör en riktigt fin säsong i Championship. Ligger för närvarande på fjärde plats med bara två poäng upp till andraplatsen och direktuppflyttning till Premier League. Har två raka förluster i serien. Men den första var mot serieledande Wolverhampton och där vann Bristol City såväl bollinnehavet som statistiken över avslut och avslut på mål. Den andra kom borta mot fjärdeplacerade Aston Villa; 5-0 skrevs slutresultatet men statistiken för avslut på mål var 6-1 så lite väl stora siffror. En stor del av förlusterna måst nog tillskrivas stackars reservmålvakten Luke Steele som gör debut när han ersätter utvisade förstemålvakten Fielding vid ledning 1-0 i minut 64 i matchen mot Wolverhampton bara för att släppa in kvitteringen 2 minuter senare och 1-2 på tilläggstid. I nästa match släpper han sen alltså in 5 av 6 skott på mål. Förstemålvakten Fielding har sonat sitt straff och är tillbaka i truppen mot Watford. Inga andra avbräck heller. Spelar sju matcher under januari inklusive dubbelmöte med Manchester City i ligacupens semifinal. Slog ju ut ett halvt reservfyllt Manchester United i kvartsfinalen i december. Seriespelet måste rimligen ha högsta prioritet för Bristol City. Följt av ligacupen där man alltså kan ta sig till final genom att slå ett Manchester Citys reserver (ställde upp med endast två ordinarie och tog sig med nöd och näppe vidare mot Leicester i sin kvartsfinal). Svårt att veta hur mycket tränare och spelare är beredda att offra mot Watford med första matchen mot Manchester City bara tre dagar därpå.’ Så här med facit i hand så straffade Bristol City ut sig själva ur FA-cupen genom att vila i princip hela startelvan. Fullt fokus på serien och ligacupen. Bra prestationer i serien det senaste trots att formtabellen bara säger 7 poäng. Stod emot Manchester City fantastiskt bra i tisdagens ligacupsemifinal trots förlust, släppte in 2-1 i andra tilläggsminuten. Men hoppet lever definitivt inför returen den 23 januari. Bristol City är bland de fyra lag i serien som skapar allra flest kvalificerade målchanser och är även bland de fem lag i serien som släpper till allra minst kvalificerade målchanser mot sig, trenden har varit svagt positiv hela säsongen. Förhoppningsvis kan fyra raka förluster för Bristol City hålla nere streckningen något på den raka ettan, ser betydligt rödare ut än vad det egentligen har varit.
Om bortalaget löd analysen såhär förra veckan: ’Norwich håller på att fastna i ingenmansland i Championship; har nu 10 poäng upp till playoff för uppflyttning och 9 poäng ner till nedflyttning. Och det är en högst passande och rimlig tabellplacering; Norwich både skapar och släpper till lika mycket kvalificerade målchanser som genomsnittet i serien. Trenden har varit svagt negativ sett till säsongen som helhet. [...] FA-cupen är Norwich bästa (och enda?) chans på ära och berömmelse denna säsong. Man gjorde en riktigt bra insats i ligacupen där man bl a slog svårspelade Brentford borta i sextondelsfinal och pressade Arsenal till förlängning på Emirates Stadium i åttondelsfinal. Kommer satsa helhjärtat och sälja sig dyrt på lördag.’ Man lyckades hålla 0-0 mot Chelsea och returmötet är redan på onsdag. I seriematchen nu på lördag kommer ingenting att riskeras. Även om benen är på planen så kommer tankarna redan vara på Stamford Bridge.
Spiketta!

Statistik


11. Ipswich - Leeds
Hoppet om en playoff-plats håller på att glida Ipswich ur händerna. Efter blott 4 poäng från de fem senaste matcherna har man nu sjunkit till plats 12 och har 8 poäng upp till sjätteplatsen och chans på uppflyttning. För bara några veckor sedan såg det betydligt muntrare ut med plats 7 och endast 3 poängs avstånd. Inräknat i de fem senaste seriematcherna är tre förluster mot topplagen Wolverhampton, Derby och Fulham där man inte varit riktigt nära alls. Utskåpade i senaste matchen mot Fulham: 25-3 i avslut och 8-1 i avslut på mål i Fulhams favör. Ipswich både skapar färre och släpper till betydligt fler kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien, trendkurvan har varit ganska hackig hela säsongen.
Tabellsexan Leeds är det femte formstarkaste laget i serien med 10 poäng på de fem senaste matcherna. Har dock bara mött lag från nedre halvan av tabellen och har bara vunnit skottstatistiken i en av dessa matcher: nämligen senaste matchen mot Nottingham (som hade fokus på FA-cupmatchen mot Arsenal några dagar senare?). Leeds skapar något färre än och släpper till ganska exakt lika många kvalificerade målchanser som genomsnittet i serien. Inledde säsongen mycket starkt men trenden har varit negativ ganska länge nu.
Två lag utan särskilt imponerande prestationer det senaste. Båda också med tunga FA-cupförluster i helgen. Kan gå lite hur som helst. Utgångstips X men helgardering vad det lider.

Statistik


12. Middlesbrough - Fulham
Middlesbrough huserar i nuläget på plats 8 i tabellen. Är det sjunde formstarkaste laget med 9 poäng på de fem senaste matcherna. Ganska ojämna och inte helt övertygande prestationer dock. Ganska jämna matcher mot Millwall och Sheffield Wednesday från nedre halvan av tabellen och femteplacerade Aston Villa. Helt rättvis seger mot bottenlaget Bolton men inte alls rättvist nu senast när man vann med 2-3 mot niondeplacerade Preston trots att Preston vann avsluten med 20-7 och avsluten på mål med 7-4. Middlesbrough skapar ganska exakt lika mycket kvalificerade målchanser som genomsnittet i serien och släpper till färre kvalificerade målchanser än genomsnittet i serien, trenden har varit positiv i princip hela säsongen men har vänts till svagt negativ de sista veckorna.
Fulham på tionde plats i tabellen är det tredje formstarkaste laget i serien. Överlag ganska bra prestationer om än något ojämnt. Är bland de fem lag i serien som skapar flest kvalificerade målchanser, släpper till ungefär lika många kvalificerade målchanser mot sig som genomsnittet i serien. Trenden har varit svagt negativ i princip hela säsongen men vänts till svagt positiv de senaste veckorna.
Ganska jämna förutsättningar. Då lägger jag helst mina ägg i Fulham-korgen som skapar mest offensivt samt har bäst trend och minst ojämna prestationer det senaste.

Statistik


13. Millwall - Preston
Femtondeplacerade Millwall har spelat ihop 7 poäng de senaste fem matcherna. Stor skillnad i resultat på hemma- och bortaplan sett till hela säsongen: Millwall är det sjätte bästa hemmalaget med 24 poäng men samtidigt det näst sämsta bortalaget med 6 poäng. Tycker detta går igen även på slutet där man rättvist tagit 10 poäng på de senaste fyra hemmamatcherna, och då har man mött bl a topp-8-lagen Middlesbrough och Sheffield United samt serieettan Wolverhampton. Slog även Barnsley hemma i FA-cupen i helgen. Styrkan är helt klart offensiven: Millwall är bland de 6 lag i serien som skapar flest kvalificerade målchanser framåt, släpper samtidigt till något fler kvalificerade målchanser mot sig än genomsnittet i serien. Är det lag i serien som dragit på sig flest röda kort hittills: 4.
Preston på nionde plats i både tabell och formtabell. Kunde varit ännu bättre: skapade dubbelt så många avslut och avslut på mål än Middlesbrough i senaste seriematchen men förlorade 2-3. Starka segrar mot bl a sjundeplacerade Sheffield United och serietrean Cardiff innan dess. Femte bäst facit på bortaplan i serien med 20 poäng hittills. Preston skapar ungefär lika många kvalificerad målchanser som genomsnittet i serien och är bland de fem lag i serien som släpper till allra minst kvalificerade målchanser mot sig. Är det lag i serien som dragit på sig flest kort totalt hittills: 64 gula och 2 röda.
Väljer aktivt bort det korrekt streckade krysset; det finns en myt om att ’alltid spela kryss i match 13’ men i själva verket är match 13 den match på kupongen som historiskt sett slutar med kryss mest sällan.
Starkt hemmalag möter starkt bortalag. Båda i bra slag så detta kan gå hur som helst, kanske fäller ett rött kort avgörandet?

Statistik


Veckans spik: Bristol City

Veckans skräll: Swansea


Enkelraden:
1.1
2.1
3.1
4.1
5.2
6.1
7.1
8.2
9.X
10.1
11.X
12.2
13.1


Lilla systemet: 64 rader
1.1
2.1X
3.1X
4.1
5.2
6.12
7.1
8.2
9.1X
10.1
11.X
12.X2
13.12


Mellansystemet: 432 rader
1.1
2.1X
3.1X2
4.1
5.2
6.1X2
7.1
8.2
9.1X
10.1
11.1X2
12.X2
13.12


Stora systemet: 1728 rader
1.(1)X
2.(1)X
3.[1]X2
4.1
5.2
6.1X2
7.[1]X
8.2
9.1X
10.1
11.1X2
12.1[X][2]
13.12
Villkor:
- Minst 1 tecken inom parentes sitter (mycket stor vinstchans)
- Minst 1 tecken inom hakparentes sitter (stor vinstchans)

Kommentera

promo
td