Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in

Spelskola

Här hittar du guider för hur du bäst spelar på olika saker.

Bonustrading

Inledning

Det viktigaste men också det begränsande verktyget i en sportspelares arsenal är utan tvekan den spelkassa, eller som vi Sharps säger bankrulle (BR), man har att tillgå. Även om du besitter de rätta kvalitéerna för att var en vinnande spelare kommer du inte kunna dra in några nämnvärda pengar innan dessa att din bankrulle vuxit sig såpass stor att avkastningen börjar synas i plånboken.

Till en början är det viktigt att försöka utnyttja varenda krona av din initiala investering på bästa sätt och ett av de enklaste och förmodligen allra effektivaste sättet att bygga upp din BR från grunden är att ”bonustradea” eller bonushora som uttrycket vackert nog översatts till svenska.

Denna guide är skapat för att på ett enkelt sätt visa hur man effektivt utnyttjar spelbolagens bonusar (som egentligen är till för att få spelare lojala till ett spelbolag mer än att du som spelare ska tjäna pengar på). Som nybörjare kan det ändå vara svårt att förstå alla termer och tillvägagångssätt så om du kollat igenom tråden utan att finna svaret på din fråga är du välkommen att ställa dina frågor i den här tråden så ska vi göra vårt bästa för att besvara den.

I vårt grunläggande exempel kommer vi att använda oss av spelbörsen Betfair, internetplånboken Moneybookers och spelbolaget bet365. För att hitta fler spelbolag där du kan utnyttja bonushoreri rekommenderar vi att du går in på vår spelbolagsflik uppe i menyn där du hittar lämpliga bonusar till flertalet seriösa bolag du kan använda dig av som dessutom har enkla omsättningskrav och passar således perfekt för denna guide.

Utförande - Spelbolag till Betfair

För att kunna utnyttja dessa bonuserbjudanden behöver varje spelare ha ett konto på Betfair (som ni skapar genom sharps.se för att bidra till sidans underhåll). Samt nästa steg blir att öppna ett konto hos ett bolag som erbjuder någon form utav bonus. För att kunna utnyttja dessa bonuserbjudanden på enklast sätt behöver varje spelare ha tillgång till en internetplånbok så som Moneybookers eller Neteller. Detta kommer underlätta era transaktioner även senare i framtiden när ni spelar. Varje seriös spelare använder en internetplånbok för sina transaktioner och inga spontana in/uttag från sitt bankkonto. Med en internetplånbok har ni även bestämt er för en summa som ni har tillägnat ert spelande. Guiden kommer förutsätta att ni skaffar en internetplånbok. Dock går det likabra att utnyttja denna guide med vanliga insättningar genom visakort/bank med.

Steg 1: Sätt in Pengar

Gör valfri insättning på Moneybookers i den storlek ni önskar, för effektivt bonushoreri så skulle vi rekommendera en BR med 10000 SEK men det går att genomföra med mindre än halva den summan. Anledning till att det bör finnas runt 10000 SEK är för att när man får en bonus så vill man utnyttja hela det belopp som erbjuds och inte bara delar, samt du vill kanske lösa flera bonusar samtidigt. Dessutom behöver kontot på Betfair ha motsvarande belopp i sitt saldo som ska lösas från bonusen och gärna med marginal.

Steg 2: Lokalisera lämpligt bonuserbjudande

När Moneybookers är laddat med pengar så lokaliserar vi först lämpliga bonusar. Det gör man enklast via https://www.sharps.se/oddsbonusar. Öppna konto genom att klicka på länkarna och följ instruktionerna. Glöm även inte att hämta er gratis Sharp$ för forumet.

Vi använder bet365 som exempel i denna guide.

Där erbjuds du att få din insättning dubblerad med upp till 1000 SEK samt även 500SEK genom mobilen, detta är en mycket bra bonus som är ganska sällsynta numera. Vi riktar in oss på 1000 SEK bonusen.

Här väljer vi att sätta in 1000 SEK på bet365 och därmed erhålla ytterligare 1000 SEK i bonus. Ditt saldo är nu 2000 SEK på bet365.

VIKTIGT! Läs alltid reglerna för bonusen, se över vilka spelformer som godkänns, vilka minimumodds som måste spelas på och vilka omsättningskrav som finns och inte minst om alla insättningssätt är godkända för bonusen. Ibland krävs kortinsättning. Vissa sidor på nätet kan erbjuda högre bonusar genom samarbete som de har med spelbolagen däremot är omsättningskraven så löjliga att det inte går att utnyttja dessa svagheter.

Steg 3: Sätt in pengar på Betfair

Sätt in 2500 kronor på Betfair för att du ska kunna boka dina spela här och så att du vinner på antingen Betfair eller bet365.

Steg 4: Lokalisera ett lämpligt objekt

Nu gäller det att hitta spel som är lämpliga för att köpa loss din bonus. Skapa ett konto på www.oddsoddsodds.com för att underlätta din sökning. Under fliken "Highest odds" kan du välja vilket spelbolag du ska söka på och scanna marknaden efter objekt där just den spelbolaget är marknadshögst.

Det är viktigt att hitta objekt där boken är marknadshögst eller mycket nära högst för att ha så liten förlustmarginal som möjligt när man köper ur sin bonus.

Matchen Odense - Villarreal 2011-08-17 agerar bra exempel på en trade.

Målet med en bonustrade är att vinna på samtliga utfall av marknaden du spelar på, i detta fall 1X2 där oddsen på bet365 är:

1: 3.75
X: 3.50
2: 2.00

Betfair erbjuder möjligheten att Boka Villarreal till 2.08, att boka innebär att man agerar bookmaker själv och erbjuder någon annan att spela på Villarreal till 2.08. För dig innebär det att du spelar 1X till oddset 1.926 innan Betfairs kommission och 1.8797 efter kommission. Betfair tar nämligen en kommission/avgift vid varje trade. Oddset på +0.5 (asiatiska versionen av 1X ligger som högst på 1.94).

Detta innebär att du placerar 2.000 SEK på Villarreal på bet365 och samtidigt placerar 1970.44 på att BOKA Villarreal på Betfair till 2.08.

Viktigt är att hålla koll så att det finns pengar på Betfair på den markanden du vill spela på innan du placerar ditt vad hos bet365.

Dessa utfall kommer ge en total förlust på 128.08 SEK och det du hoppas på här är att Villarreal inte vinner och dina pengar således hamnar på Betfair och är borta från bet365.

Varför hoppas man på det?

Därför att vid varje trade så kan du räkna med 2-8% förlust på det totalt satsade beloppet och du vill såklart förlora så lite som möjligt. Därför är det viktigt att identifiera så bra objekt som möjligt, med så liten skillnad som möjligt mellan oddset Boka på Betfair och oddset på objekten hos din bookie.

Hade oddset på Boka varit 2.06 hade förlusten i detta fall varit 108 SEK istället för 128.

Till din hjälp har du http://www.arbcruncher.com/ och alternativet Back/Lay i rullgardinsmenyn där du får hjälp att räkna dina insatser och kalkylera ditt resultat. Ange Back-odds (det odds du tänker spela hos bet365), din insats, gå ned till raden nedanför och ange det Lay-odds som finns hos Betfair, sätt 5% i kommision på raden för Lay och tryck på "calculate" så visas den summa du ska satsa på Betfair.

Se illustration:

Vad händer då om jag vinner spelet hos bet365 och således förlorar hos Betfair?

- Du får helt enkelt upprepa proceduren för att antingen tillslut få över pengar till Betfair eller klara omsättningskraven hos bet365 så du kan ut dina pengar.

Vad händer om jag vinner spelet hos Betfair och har tomt med pengar hos bet365?

- Då har du lyckats med en bra trade och kan ta ut pengarna från Betfair till Moneybookers och fortsätta på samma sätt med nya spelbolag.
Resultatet blir följande: Du har satt in 1000 SEK på bet365 och 2500 SEK på Betfair. Du har efter matchens slut saldot 0 SEK på bet365 men däremot 4470 SEK på Betfair. Från början hade du endast 3500 SEK att röra dig med. Ditt resultat är nu 4470-3500 = +970 kr på detta.

Utförande - Spelbolag till Spelbolag (Ej Betfair)

Det finns även möjligheter att spela ut böcker mot andra vanliga böcker om man föredrar det, ibland kan det ge mindre förluster på grund av olika böckers utbetalningsprocent. Det föreligger dock vissa osäkerhet då vissa böcker inte accepterar insatsen, eller sänker oddsen medan du spelar och det kan man inte värja sig emot.

Ska man använda detta spelsätt så rekommenderas att man spelar emot säkra böcker som tillåter höga insatser såsom Pinnaclesports, 188bet, SBObet eller Canbet.

Utförandestegen är likadana som i första exemplet förutom det faktum att du inte sätter in pengar på Betfair utan då på exempelvis Pinnaclesports och bet365. Hos Pinnaclesports ser ni alltid maxinsatsen som gäller och därmed minimerar ni riskerna.

Pinnaclesports erbjuder ingen bonus men väldigt bra odds och höga insatser. Ni kan även använda er utav två spelbolag som erbjuder bonus och kan då spela bonuskraven mot varandra och bli lite effektivare.

Hur går det till?

Spela 2000 SEK på Villarreal på bet365 till 2.00 i odds samt 2051.28 SEK på Odense+0.5 (1X) till 1.95 på Pinnaclesports.

Det ger ett resultat på -48.72 SEK.

För att räkna detta använder du fliken Multiback i rullgardinsmenyn på arbcruncher.com och skriver in Back-oddset på bet365 samt Back-oddset på Pinnaclesports och enbart insatsen på bet365 för att sedan trycka på Calculate och få insatsen till Pinnaclesports räknad åt dig.

Se illustration:

Slutord

Rådet när man startar med bonustrading är att läsa på denna guide så man förstår allt innan man startar. Efter det är det en bra ide att börja med de mindre free bets som erbjuds, det tillåter att man kan starta med en minde rulle men tillåter även att man gör misstag utan att det kostar för mycket. När man börjar att lösa olika bonusar är det bara att gå vidare och ta nästa. Se bara till att vara 100% införstådd i hur reglerna för bonusen ser ut innan ni startar. Undvik att tradea på tennis då olika böcker har olika regler för vad som sker om matchen bryts vilket händer ofta i tennis.

promo
td