Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2011-11-10, 15:10   #1
Super Moderator
 
dellgrens avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Malmö
Inlägg: 1 163
Sharp$: 8661
Standard

Djupdykningar i sportens värld


Hej!

Ibland får jag suget efter att skriva lite. Mest de dagar då jag inte har något att göra egentligen. Sådana dagar kommer lite då och då. Då och då resulterar det också i lite artiklar om sport, främst fotboll. Jag påstår inte att jag är någon vidare skribent men jag tycker det är småtrevligt att samla ihop lite fakta och få ihop en text om lite mer "udda" saker runt om i världen.

Genom mina år så har det blivit en del sådana här texter som ligger och dammar på min dator. Så varför inte publicera dom? Kanske någon som kan hitta något intressant eller bara ett sätt för andra att fördriva lite tid?

När jag tittar igenom de som jag har på min dator så ser jag att en del av dem behöver en rejäl uppfräschning så det är inte så många som är bra nog att publiceras direkt. Men jag tittar lite på dom och ser vad som kan göras med dom.

Jag har en fäbless för östeuropeisk fotboll och det är mest det som jag har tittat på genom åren. Men å andra sidan är detta ju ganska så okända marker för många svenskar. Så, what the fuck, jag slänger in lite texter med jämna mellanrum. Det kan vara någon solskenshistoria, faktasammanställning, uppgång och fall eller bara en hederlig klubbpresentation. Tja, lite vad som helst egentligen.

Så läs om du vill. Det är inte alltid så professionellt skrivet men jag har i alla fall haft roligt under tiden som jag har skrivit!

dellgren är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2011-11-10, 15:29   #2
Super Moderator
 
dellgrens avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Malmö
Inlägg: 1 163
Sharp$: 8661
Standard

FC Unirea Urzicenis uppgång och fall


Unirea Urziceni. Var har du hört det namnet förut? Ringer det en klocka någonstans?

Fotbollsklubben FC Unirea Urziceni vann den rumänska fotbollsligan säsongen 2008/2009 vilket gjorde att laget direktkvalificerade sig för Champions Leagues gruppspel säsongen därpå. En ganska så oväntad utveckling för klubben som länge harvade i de lägre divisionerna i det rumänska fotbollssystemet men som alltså helt plötsligt befann sig i fotbollens finrum och tvingade alla ”fotbollsexperter” runt om i världen att lära sig ett nytt och svåruttalat namn. Men framgångssagan blev inte långlivad och idag har faktiskt FC Unirea Urziceni helt upphört att existera.

Beläget cirka 60 kilometer nordost om den rumänska huvudstaden Bukarest hittar vi den mindre orten Urziceni, en ort med idag drygt 18 000 invånare. Länge var det bara basketklubben Ialomita som bedrev idrottslig elitverksamhet i staden men år 1954 grundades fotbollsföreningen i staden och fick då namnet FC Unirea Urziceni.

Under de första årtionden i klubbens historia gjordes inga större avtryck inom den rumänska fotbollen utan man spelade i de lägre divisionerna och lyckades aldrig att avancera uppåt i systemet. FC Unirea Urziceni var vid det här laget, naturligtvis, enbart känt i lokala kretsar och utanför Ceausescus Rumänien var det få som kände till klubben.

År 1988 lyckades man dock ta sig till åttondelsfinal i den rumänska cupen men man fick se sig besegrade med 3-1 mot Corvinul Hunedoara (vars stora hjälte en gång i tiden, för övrigt, varit Shakhtar Donetsks nuvarande tränare Mircea Lucescu). En likartad framgång för klubben skulle dröja länge och återigen fick man se sig befinnas utanför de nationella tidningarnas sportsidor.

År 2002, när klubben spelare i tredjedivisionen "Divizia C", köps Unirea Urziceni upp av den rumänska affärsmannen Dumitru Bucsaru som vid denna tid var en av landets 300 rikaste personer. Han sätter upp stora mål för klubben och börjar pumpa in miljontals lei i klubbens kassa till nya spelarköp. Denna investering lönar sig och till säsongen 2003/2004 skriver klubben historia då man går upp till "Divizia B" för första gången. I samma veva kommer företaget Valahorum in som ny sponsor i klubben och stärker därmed ekonomin ytterligare för klubben.

Laget etablerar sig i andradivisionen och står snart inför ett möjligt avancemang till högstaligan - både sportsligt och ekonomiskt. Efter tre års förbättrade resultat i Divizia B befinner sig klubben i ett play-offkval till det rumänska fotbollens finrum. Resultaten i detta play-off går Unirea Urzicenis väg och för första gången i klubbens historia ska man nu spela i Liga I, Rumäniens högsta fotbollsliga.

Ett led i att anpassa klubbmaterialet till den nya nivån är att se sig om efter en tränare som kan leverera på absolut högsta nivå. I slutet av september kontrakterar man en av Rumäniens största fotbollsprofiler, Dan "Super Dan" Petrescu (en av de där från 1994, ni vet...), som manager och ger honom tydliga direktiv och resurser att sikta mot toppen av ligan. Petrescu hade precis fått sparken från polska Wisla Krakow men kom inom loppet av 3 år göra FC Unirea Urziceni till en absolut toppklubb inom rumänsk fotboll och lägga grunden till något som kunde bli verkligt stort.

Första säsongen i Liga I (2006/2007) ledde till en tiondeplats, med mycket god marginal ner till nedflyttningsplats, för klubben men målet hade egentligen bara varit att etablera sig som ett stabilt lag. Pengarna från ägaren Bucsaru fortsatte att komma in i klubben och man kunde nu satsa ännu hårdare på att ta hem en titel åt klubben och målet var att göra det inom tre år.

Säsongen därefter (2007/2008) gick något bättre och Unirea placerades på en femteplats efter vinnarna CFR Cluj och de tre Bukarest-lagen Steaua, Rapid och Dinamo. Femteplatsen innebar också att klubben kvalificerat sig till UEFA-cupen för första gången. Dessutom kunde årets lyckosamma resultat även fyllas på med silver i den rumänska cupen efter finalförlusten mot CFR Cluj (1-2). Den ekonomiska rullningen var igång och att ha kvalificerat sig till Europaspel innebar ännu större intäkter för klubben som ni verkligen var att räkna med inom rumänsk fotboll.

Den tredje säsongen i Liga I kom att bli FC Unirea Urzicenis absoluta fullträff. När den trettiofjärde, och sista, omgången av serien kunde summeras stod klubben som totalsegrare. Efter att ha fått 1-1 hemma mot Steaua Bukarest kunde Dan Petrescu och hans mannar lyfta bucklan och skriva in sig i historieböckerna på riktigt. Den inhemska cupen (ut i kvartsfinal) och debuten i UEFA-cupen (utslagna direkt av Hamburg) gick kanske inte riktigt som planerat men det överskuggades naturligtvis inte viktorian i Liga I. I och med mästartiteln var Unirea Urziceni också kvalificerade för nästa års gruppspel i Champions League och hade storslagna planer på att bli en toppklubb i Europa.

Dan Petrescu fortsatta att coacha sina mannar och skulle till säsongen 2009/2010 alltså både klara av spel i Champions League och Liga I. Den inhemska cupen prioriteras inte och det ger resultat då man åker ut redan i åttondelsfinalen mot Brasov. Däremot så går spelet i både Liga I och Champions League bra till en början.
Champions League 2009/2010 inleds visserligen mot en förlust borta mot Sevilla men följs sedan upp av 1-1 hemma mot Stuttgart, storseger med 4-1 borta mot Rangers och sedan 1-1 hemma mot samma klubb samt 1-0 hemma mot Sevilla krävs det bara ett poäng borta mot Stuttgart för att avancera från gruppspelet. Den avgörande bortamatchen i Tyskland förloras dock med 3-1 och FC Unirea Urziceni hamnar på en tredjeplats med 8 inspelade poäng. Dessa 8 poäng är rekord för en rumänsk klubb i Champions League-sammanhang och genererar alltså fortsatt spel i den nystartade Europa League.

Pengarna fortsätter att komma in i klubben tack vare de fina resultaten i Champions League och ägaren, Bucsaru, kan plocka ut åtskilliga miljoner euro till sin egen ficka. Vid det här laget väljer tränaren, Dan Petrescu, att skriva på ett kontrakt för ryska Kuban Krasnodar och lämnar därmed Unirea Urziceni lagom till årsskiftet 2009/2010. Han efterträds av israelen Ronny Levy.
Bucsaro, som tackat Petrescu för framgångarna, börjar nu bli orolig för klubbens framgång och börjar plocka ut mer och mer av sina investerade pengar i klubben.

Efter nyår 2010 fortsatte säsongen med spel i ligan och i Europa League. Liverpool fick stå för motståndet i den nya europeiska turneringens sextondelsfinal och efter två förluster (0-1 borta och 1-3 hemma) var man eliminerade och kunde enbart fokusera på att försvara sin titel i Liga I. När den sista omgången var färdigspelad den 22 maj fick man se sig distanserade med 3 poäng till vinnarna CFR Cluj. Men samtidigt så resulterade andraplatsen i ett kval till Champions League säsongen därpå.

Inför förra årets säsong (2010/2011) hade FC Unirea Urziceni ett spännande år framför sig med att försöka ta tillbaka mästartiteln i Rumänien och också kvala in till Champions League. Men när det hela summerades i somras hade klubben gått ett helt annat öde till mötes - ett mycket dystert sådant.

Liga I inleddes något tungt och första vinsten kom först i sjätte omgången för klubben. Därpå följde visserligen ett par vinster och man fick kontakt med lagen i täten. Men i kvalet till Champions League och efterföljande Europa League gick tungt. Zenith Sankt Petersburg blev för svåra i tredje kvalomgången till CL och vann med sammanlagda 1-0. I kvalet till Europa League blev det återigen respass direkt - denna gång mot kroatiska Hajduk Split (1-4 och 1-1) och återigen fick Unirea Urziceni fokusera enbart på den inhemska ligan.

Men ägaren, Dumitru Bucsaru hade andra tankar. De ekonomiska intäkterna från Europa-spelet hade uteblivit i och med resultaten och han började sälja spelare i truppen. Efter halva säsongen så var i stort sett hela den ordinarie truppen såld och klubben störtade ner i en avgrund utan dess like. Med inlånade spelare från Steaua och Dinamo Bukarests reservlag avslutade FC Unirea Urziceni säsongen i Liga I med att bli placerade näst sist i tabellen, 10 poäng upp till rätt sida om nedflyttningsstrecket. Degraderingen till Liga II var ett faktum och klubben var försatt i ekonomisk kris.

Dumitru Bucsaru överger klubben med skulder motsvarande cirka 15 miljoner kronor. Dessa skulder försöker klubben betala genom att sälja ut delar av arenan: nattbelysningen, videosystem och annat köps upp av staden Urziceni för cirka 850 000 kronor men det räcker inte för att rädda klubbens ekonomi. Under sommaren 2011 tas beslutet om att inte anmäla sitt deltagande i Liga II och kort därefter tas beslutet om att lägga ner klubbens verksamhet helt och hållet.

En kurios del om laget är den att det sägs att FC Unirea Urziceni enbart har en bortasupporter. Han kallas för "den ensamma vargen" men hette egentligen Leonard Constantin. Efter beskedet om klubbens nedläggning ska han ha sagt att han tycker det är sorgligt men att han med tiden kommer att hitta en ny klubb att supporta. Fotboll är hans liv och han har redan börjat fundera på andra alternativ.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Majo (+10), Hardcourt (+5), dgothe (+10)
dellgren är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2011-11-10, 15:31   #3
 
Majos avatar
 
Reg.datum: nov 2010
Inlägg: 612
Sharp$: 1016


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Kul! Bra skrivet
Majo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2011-11-10, 15:54   #4
 
Reg.datum: maj 2011
Inlägg: 28
Sharp$: 337
Standard

Riktigt kul att läsa, dellgren.
avva98 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2011-11-10, 16:11   #5
 
Sandys avatar
 
Reg.datum: mar 2010
Inlägg: 393
Sharp$: 2610

Tennis 2015
Stats: 81 - 118 - 5
ROI: 103.27%
Vinstprocent: 40.70%

Standard

Nice! Trevlig läsning ... Släng in det på svenska wikipedia ?
Sandy är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2011-11-10, 16:13   #6
 
Savves avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 104
Sharp$: 512

Savves spel
Stats: 22 - 18 - 2
ROI: 110.43%
Vinstprocent: 55.00%

Standard

Kul läsning. När jag läste texten kom jag på att det fanns en klubb i Skottland som upplevde nästan samma öde, visserligen spelade dom inte i Champions League men dom gick upp i Skottlands högsta liga. Nu finns dom inte längre..och jag minns inte vad klubben hette..
Savve är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2011-11-10, 16:22   #7
Super Moderator
 
dellgrens avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Malmö
Inlägg: 1 163
Sharp$: 8661
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Savve Visa inlägg
Kul läsning. När jag läste texten kom jag på att det fanns en klubb i Skottland som upplevde nästan samma öde, visserligen spelade dom inte i Champions League men dom gick upp i Skottlands högsta liga. Nu finns dom inte längre..och jag minns inte vad klubben hette..
Tack och bock. Kan det möjligen vara Gretna FC som du tänker på? Supportrarna till den klubben har nu startat upp Gretna FC 2008 men det är återigen en lång väg att vandra
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Savve (+10)
dellgren är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2011-11-10, 19:32   #8
 
Reg.datum: aug 2010
Inlägg: 85
Sharp$: 386
Standard

Intressant och välskriven text
__________________
Federer, KUNG!
Hardcourt är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2011-11-10, 21:18   #9
Super Moderator
 
dellgrens avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Malmö
Inlägg: 1 163
Sharp$: 8661
Standard

Världens bästa fotbollsnation - Japan?


Att utse världens bästa fotbollsnation kan man göra på många olika sätt. Vanligast är att anordna ett världsmästerskap och där kora de nästkommande fyra årens bästa fotbollslag. Möjligen kan man också titta på de olika världsrankingar som finns och där se vilken nation som ligger i topp.

Men det finns också andra sätt att se det på. När man sitter och surfar runt på internet stöter man ibland på mer eller mindre intressanta hemsidor. Någon som tillhör den förstnämnda kategorin torde vara www.ufwc.co.uk som jag hittade för en tid sedan. Här ser man lite annorlunda på vilken fotbollsnation som egentligen är bäst i världen just nu.

De som ligger bakom denna hemsida utgår helt ifrån den första internationella landskamp som spelats inom herrfotboll – den mellan Skottland och England den 30 november 1872. Vinnaren i denna match borde alltså således utses till världens bästa nation. Osmidigt nog så slutade denna match oavgjord och man kunde alltså inte utse någon världsmästare.
Platsen fick alltså stå vakant till dess att lagen möttes igen ett par månader senare. Den 8 mars 1873 möttes lagen återigen och denna gång vann England matchen med 4-2 och blev på så sätt världens första världsmästare.

Hur länge kunde då England behålla sin världsmästartitel? Till dess att man förlorade en landskamp såklart. Lite som inom brottning och boxning – man är världsmästare tills den dagen då man förlorar sin titel till någon annan. Denna förlust kom nästan exakt på dagen ett år senare mot – Skottland. Faktum är att Skottland och England turades om att vara världsmästare i fotboll fram till och med år 1903 då Skottland förlorade en landskamp mot Irland och eftersom man då var regerande världsmästare gick titeln över till grannön. Under åren som gick så fick även Wales blanda sig in i leken och lyckades även dom med bedriften att bli världsmästare (1907) och likaså Nordirland (1927).

Titeln som världsmästare höll sig på de brittiska öarna under 58 år innan Österrike fick äran att klassas som bäst i världen efter att ha besegrat Skottland med 5-0 på hemmaplan 1931. Och så har det fortsatt genom åren som gått…

Kommer ni ihåg Englands chockförlust mot USA i VM 1950? Detta innebar också att USA som första nation på den amerikanska kontinenten kunde titulera sig som världsmästare. Senare har även Brasilien, Australien, Sydkorea och Nigeria tagit hem titeln till sina respektive kontinenter och därmed har alla konfederationer haft en medlemsnation som kunnat titulera sig världsmästare.

Sverige då? Ja det var faktiskt inte så länge sedan vi kunde stoltsera med att vara världens bästa lag. När vi slog Ungern i VM-kvalet 2008 på Solna med 2-1 tog vi över titeln från ungrarna. Vi lyckades behålla den efter matchen mot Portugal (0-0) eftersom oavgjorda resultat gör att regerande mästare behåller positionen. Däremot gav vi bort titeln till Holland när vi förlorade i träningsmatchen ett par månader sedan. Så den 18 november 2008 var alltså senaste gången vi svenskar kunde stoltsera med att vara världens bästa fotbollslag.

Holland gick in till VM i Sydafrika som titelhållare och fick behålla sin titel hela vägen fram till finalen där man som bekant förlorade mot Spanien. Inte nog med att Spanien kunde titulera sig som världsmästare enligt FIFA – nu kunde man också titulera sig inofficiell världsmästare.

Hur ser det ut idag då? Jo, lite förvånande så är faktiskt Japan världens bästa fotbollsnation. Efter att ha besegrat Argentina i en träningsmatch i oktober 2010 har landet försvarat titeln inte mindre än 14 gånger. En otroligt fin svit som med allra största sannolikhet kommer att förlängas med tanke på att nästa landskamp för japanerna spelas imorgon mot Tadzjikistan i det asiatiska VM-kvalet. Just Tadzjikistan var Japans senaste motståndare som man besegrade med 8-0 för en månad sedan.

Hur går det till att bli världsmästare? Här under följer titelvandringen från den allra första officiella landskampen. Det land som är fetmarkerat är i och med matchresultatet nya världsmästare:

30/11/1872 SCOTLAND 0-0 ENGLAND Glasgow FR
Oavgjort. Ingen titel kunde delas ut

08/03/1873 ENGLAND 4-2 SCOTLAND London FR
England tar hand om första titeln

07/03/1874 SCOTLAND 2-1 ENGLAND Glasgow FR
Skottland vinner tillbaka titeln

06/03/1875 ENGLAND 2-2 SCOTLAND London FR
Oavgjort. Skottland behåller titeln

04/03/1876 SCOTLAND 3-0 ENGLAND Glasgow FR
Skottland försvarar titeln

Om man ser till historien så är Skottland den mest framgångsrika fotbollsnationen. Man har spelat hela 103 matcher om världsmästartiteln (bäst av alla) och vunnit 86 av dessa (bäst i världen). Dessutom har man haft titeln i besittning i 13 003 dagar (bäst i världen). Men säg den lycka som varar för evigt. Just nu är alltså Japan världens bästa fotbollsnation.

Vill du veta mer?
http://www.ufwc.co.uk/
http://en.wikipedia.org/wiki/Unoffic...mpions_(soccer)
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Norrman90 (+2), dgothe (+10)
dellgren är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2011-11-10, 21:33   #10
 
Khans avatar
 
Reg.datum: aug 2011
Inlägg: 172
Sharp$: 2322
Standard

Kul sätt att se på det! Trevlig läsning
Khan är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2011-11-10, 21:39   #11
 
AndreasB1897s avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Blekinge
Inlägg: 1 792
Sharp$: 3864
Standard

Haha riktigt rolig fakta om Japan!
__________________
Twitter: @AndreasB1897
AndreasB1897 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2011-11-11, 11:38   #12
 
Reg.datum: aug 2010
Inlägg: 85
Sharp$: 386
Standard

__________________
Federer, KUNG!
Hardcourt är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2011-11-11, 11:49   #13
 
Reg.datum: jul 2010
Ort: Malmö
Inlägg: 359
Sharp$: 2706
Standard

Sjukt bra tolkning av vem som är världsmästare !

Sverige är ju faktiskt rankade som lag nummer 9 i världen enligt detta

Senast redigerad av Norrman90 den 2011-11-11 klockan 11:50.
Norrman90 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2011-11-11, 22:09   #14
Super Moderator
 
dellgrens avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Malmö
Inlägg: 1 163
Sharp$: 8661
Standard

Gällande den inofficiella världsmästartiteln så behåller Japan den efter att idag ha slagit Tadzjikistan med 4-0 på bortaplan i det asiatiska VM-kvalet.

Nästa nation som har chansen på världsmästartiteln är alltså Nordkorea (!) som tar emot japanerna på tisdag i det fortsatta kvalet. Nordkorea har aldrig varit världsmästare men har alltså chansen den 15 november att bli den 48:e mästaren genom tiderna.
dellgren är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2011-11-13, 13:35   #15
Super Moderator
 
dellgrens avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Malmö
Inlägg: 1 163
Sharp$: 8661
Standard

Snooker - del I


Många av idrotterna världen runt har sina affischnamn. Jag tror inte riktigt att snookern hade varit lika populär runt om i världen idag om det inte vore för en viss herr Ronnie O’Sullivan. Visst får sporten stor medial exponering genom Eurosport men min åsikt är att det krävs en fixstjärna för att ge en idrott ett genomslag (jämför bara med idrotten bowls som Eurosport också sänder). Gärna en person som är bra på att skapa rubriker och som alltid ligger i världstoppen inom sin idrott .

Jag har själv Ronnie O’Sullivan att tacka för att jag fick upp ögonen för snookern. Jag kommer ihåg att jag för inte allt för många år sedan suckade när jag såg att Europsport (ja, detta var på den tiden då det var den enda sportkanalen i TV-utbudet) sände en av alla de tusen olika turneringar av den där tråkiga biljardsporten. Jag ville hellre titta på fotboll eller någon annan ”riktig” sport.

Så en dag var jag sjuk och var hemma från jobbet och zappade runt bland kanalerna. Snooker visades på TV och längst nere på skärmen kunde jag läsa O’Sullivan och ett annat namn som jag inte kan komma på just nu. Eftersom jag alltid haft en förkärlek till Irland och O’Sullivan lät just irländskt (kommer ni ”äldre” ihåg den fantastiska medeldistanslöperskan Sonia O’Sullivan förresten?) så bestämde jag mig för att ge det en chans.

Jag satt där och tittade på en sport som jag absolut inte förstod reglerna på. Varför försöker han inte sänka den där bruna bollen som ligger precis intill hålet? Den röda han siktar på ligger ju inte ens i läge. Helt plötsligt så hörde jag en röst och insåg att det minsann kommenterades också. På svenska! Snart fick jag lära mig att denna herre som med väldigt många tysta mellanrum guidade mig runt i matchen hette Kim Hartman. Och jag måste inflika att jag nog anser honom vara kanske den bästa kommentatorn inom svensk TV. Det är inte många onödiga ord som sägs och han är extremt kunnig på sin idrott. Om jag jämför honom med mitt absolut största hatobjekt, Robert Perlskog (som dessutom förstör min egen favoritsport – handboll), är Kim Hartman rena guden!

Helt plötsligt fann jag mig ha suttit och sett ett helt ”frame”. Vad fan är ett frame för något, tänkte jag? Nåväl. Jag satt kvar och såg färdigt sändningen. Matchen var inte avslutad än men Hartman berättade att den skulle återupptas lite senare på kvällen och nu skulle spelarna dricka lite te. Vad gjorde jag senare den kvällen?

Jo jag lärde mig att det finns olika miljöer på ett snookerbord. Jag lärde mig vad en snooker verkligen är för något, samma sak med ett century och att siffran 147 var relevant. Och jag lärde mig dessutom att Ronnie O’Sullivan var en av världens bästa snookerspelare som hade en väldigt attraktiv och offensiv spelstil. Men framförallt så lärde jag mig att se på denna eminenta sport och verkligen uppskatta den. Sedan denna dag så ser jag alltid till att ha Eurosport i mitt kanalutbud.

(Dessutom har jag lärt mig att njuta extra av en snookersändning om Michaela Tabb är utsedd till domare)

http://www.youtube.com/watch?v=VkC2l2Yt3tM
(Lite snookergodis från årets VM)
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Shell Peppe (+5), performance (+5)

Senast redigerad av dellgren den 2011-11-13 klockan 13:38.
dellgren är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td