Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2014-02-04, 12:29   #1
 
Reg.datum: jan 2011
Inlägg: 658
Sharp$: 5535
Standard

SvT och SS censurerar melodifestivalens röstresultat


SVT släpper inte officiella röstsiffror efter deltävlingarna, vilket innebär att Svenska Spel rättar sina spel efter SvT har skickat slutresultatet.

Dock inte för alla deltagare, enär de två som går till 2a chansen, inte rankas inbördes.

Det är mycket som är olustigt i denna soppa:

1:Svenska Spel påstår sig INTE veta definitiva slutröster från deltävlingarna, " vi ser ingen orsak till att inte lita på SvT resultatrapportering" är direkt olämplig inställning från ett spelbolag. Det finns orsak till att Notarius Publicus ska övervaka lottdragningar och liknande enligt lotteriinspektionens inrådan och det står beskrivet i den koncession som spelbolag har att följa.

2: Det är fullständigt absurt att tillhandahålla spel på evenemang där inte officiellt slutresultat delges, speciellt som det går att spela på såväl topp2, gå vidare till 2a chansen, Head to Head, vem som kommer sist. Alla dessa spel är naturligtvis direkt knutna till röstresultaten.

3: De som har tillgång till definitiva röstsiffror har stora insiderfördelar och kan tjäna många miljoner på detta inför kommande deltävling där 2a chansen avgörs, men inte bara inför den deltävlingen, utan de röstsiffror som kom i Lördags, kan användas som indicie på hur olika undersökningar stämmer inför lördagens tävling.

Alltså föreligger STORA insiderfördelar och ingen ska få mig att tro att det INTE används eller sprids från de som har kunskap. Pengars makt talar ALLTID sitt tysta men otvetydiga språk.

4:Jag har förövrigt ryktesvägen hört att några på Svenska Spel är informerade av någon på SVT, men utåt sätt så visar dom sig SS oförstående. Naturligtvis skulle jag säga då det innebär en högst trolig löneökning på många hundra tusen om dom använder informationen rätt.

5:Svenska Spel har slutat med liveodds på melodifestivalen sedan 2013 , på grund av att röstresultaten läkte förra året under pågående röstning, vilket innebar avsevärda förluster för Svenska Spel. Svenska Spel har också under årens lopp förlorat avsevärda summor på melodifestivalen då oddsen varit så fullständigt felanalyserade att man borde misstänka att det var medvetet felsatta odds.

6: Svenska Spel påstår sig arbeta MOT korrupta spel, insiderinformation som används för egen spelvinning och korrupt information, så HUR förklarar man då att man tillhandahåller spel där avgörande information för slutresultatet inte kommuniceras och inte är officiellt, röstsiffrorna är fullt jämförbara med tex hästarnas formrader eller fotbollslagens statistik osv. Det är fullständigt oacceptabelt att inte korrekta röstsiffror presenteras efter varje deltävling.

DET FÖRELIGGER ALLVARLIGA PROBLEM FÖR SPELSÄKERHETEN I MELODIFESTIVALEN

ERGO: Jag rekommenderar INGEN att spela på årets melodifestival, enär vi spelare dessvärre inte får korrekt information och därför helt spelar i blindo och får våra spel rättade av SVT och INTE Svenska Spel samt inte själva kan kontrollera huruvida slutresultatet är korrekt rättat.

Jag kommer också kräva mina insatser tillbaka på deltävlingen som var i Malmö, enär inte officiellt resultat föreligger inom den tidsrymd som ett spel ska avslutas!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+1), KP (+10), DIF (+5)
hatten1 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-02-04, 12:44   #2
 
Reg.datum: nov 2012
Inlägg: 1 589
Sharp$: 5965


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Va? Finns det faktiskt folk som spelar på Melodifestivalen?
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
bettingmaster (+10), Pilkast (+5)
BroderH är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-02-04, 13:45   #3
 
jaroitens avatar
 
Reg.datum: mar 2010
Ort: KOJAN
Inlägg: 838
Sharp$: 3307


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av BroderH Visa inlägg
Va? Finns det faktiskt folk som spelar på Melodifestivalen?
Om man gillar pengar så lägger man spel på alla värdeodds man kan hitta och Mellon har varit bland det lättaste spelobjekten att hitta värdeodds på genom åren.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
lodmajster (+5)
jaroiten är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-02-04, 13:50   #4
 
Reg.datum: jun 2010
Inlägg: 185
Sharp$: 1322
Standard

Jag förstår inte problemet?
wedetips är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-02-04, 14:20   #5
 
jaroitens avatar
 
Reg.datum: mar 2010
Ort: KOJAN
Inlägg: 838
Sharp$: 3307


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av wedetips Visa inlägg
Jag förstår inte problemet?
Om någon vet att bidrag 1 fick 100 000 röster i sin deltävling och bidrag 2 fick 45 000 röster i sin deltävling är det en rätt så värdefull information om de två bidragen skulle mötas i en duell i andra chansen.
jaroiten är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-02-04, 23:34   #6
 
Reg.datum: sep 2012
Inlägg: 76
Sharp$: 1304
Standard

Tycker du är extremt konspiratorisk gällande detta.

Varför skulle SVT ge ut felaktiga resultat? Tror du Svenska Spel och SVT arbetar för fuska mot dig eller andra spelare?

Hur ska nån inom Svenska Spel nånsin kunna tjäna miljoner på att spela på Melodifestivalen för att dom vet röstningsresultatet?

Det går inte att jämföra röster mellan olika veckor och sen få ett svar på hur det går i andra chansen, det är så många flera parametrar än så som spelar in, även om det så klart ger en fingervisning. Skulle dessutom kunna påverka röstningen i Andra Chansen en del om siffrorna var offentliga.

Att det finns insiderläckor är känt efter förra året när dom tog bort livespelsmöjligheten, men svenska spel hade knappast den informationen, annars skulle dom väl inte blivit ”lurade” på livespelet?

Du vet att dom släpper alla röstningssiffror efter finalen va?

Är väl på samma sätt som när t.ex FIFA står för statistik för fotbollsmatcher, är ju alltid deras siffror som gäller, ser inget konstigt med att Svenska Spel rättar efter Svts resultat.

Vet inte helt hur röstningen går till, men så klart ska dom ha en extern part som kontrollerar att röstning går korrekt till.

Om du inte litar på SVT nu, varför skulle du lita på dom om röstningssiffrorna blivit offentliga direkt? Vill dom manipulera så är det ju bara att ändra sifforna. Officiellt resultat kommer alltid komma från SVT.

Hur mycket har Svenska Spel torskat på Melodifestivalen? Har du siffror eller är det spekulationer? Du tror alltså att dom använt Melodifestivalen för att plundra Svenska Spel? Jag tror snarare på dåliga oddssättare och dålig riskhantering. Dom är numer betydligt mer aktiv och justerar oddsen hårt.
bingotant är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-02-05, 04:29   #7
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 794
Sharp$: 2499
Standard

Finns det någon anledning att INTE ge ut komplett info om all röstning egentligen?
Det är väl bara lägga ut det för beskådning...
SuprMario är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-02-05, 08:12   #8
 
simb chaplin 1s avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 158
Sharp$: 1607

chaplins spel
Stats: 125 - 85 - 7
ROI: 101.11%
Vinstprocent: 59.52%

Standard

Håller med er som är inne på linjen varför man inte delger det defenitiva antalet röster på varje bidrag, speciellt på de som redan åkt ut som inte har mer med tävlingen att göra. På varje betting evenemang oavsett hur vad det är för typ av event ska man självklart ha fullständigt resultat. Nu spelar jag inte själv på melodifestivalen just, men det är säkert ett bra objekt för dem som har lite info, tror säkert det finns bra pengar att göra där.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
eddieh (+3)
simb chaplin 1 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-02-05, 10:04   #9
 
Reg.datum: jan 2011
Inlägg: 658
Sharp$: 5535
Standard

Bingotankt:
Tack för att du skriver,var länge sedan.(skrev exakt samma på GV,så jobbar väl för SS?)

Det viktiga är ATT Svenska Spel KAN ge felaktiga resultat utan att någon kan kontrollera dom OM det är så att inte Notarius Publicus övervakat röstsammanställningen.
2: Om det inte fanns något värde i röstsiffrorna, varför är dom i sådant fall inte officiella från början? Jag håller med dig delvis gällande nya parametrar mot nya 2a chansenartister och nytt framträdande men värdet är finns tveklöst. Jag skulle med glädje betala ordentligt med pengar för att få samtliga exakta röstresultat exlusivt.
Svenska Spel blev informations2a under livespelet, enär dom fick siffrorna något sent om man säger så på livespelet.
Fifa är något helt annat, det är riksorganet för fotbollspel, och har en helt annan roll än SvT, tror det är oerhört svårt att jämföre dessa två företags kunskap inom informationshantering och statiskt analys och kompetens inom spelstatistik.
Precis som du säger måste notarius publicus vara närvarande när röstsammanräkning sker.
När alla får resultaten samtidigt direkt efter deltävlingen, så har alla samma info, skillnad det.
Hur mycket dom förlorade står inte att finna, men det är bara se hur fel dom kommer hela tiden på oddsen, för att räkna ut att dom förlorar enormt och exempelvis livespelet som lades är bevis på det.
¨
Orsaken att dom förlorar är naturligtvis alltid usel riskhantering och usla compilers, frågan är varför dom aldrig lär sig? Vore andra compilers lika usla inom internationella bookies, hade dom fått sluta omgående.


Men det viktigast missar du , det är att spelarna ALLTID har rätt att får korrekta siffror som påvisar spelets utgång inom kort tid efter spelomgångens slut.
Nu får man röstsiffrorna efter fem veckor, vilket är i mot alla principer vid spel.
Röstsiffrorna är statistiska uppgifter som ska vara tillgängliga ögonblickligen efter deltävlingens slutförande enär det är officiella uppgifter och grundläggande för spelet!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+1), boored (+10), eddieh (+3)
hatten1 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-02-05, 10:18   #10
DIF
 
Reg.datum: maj 2012
Ort: Mariehäll - gräddhyllan
Inlägg: 1 847
Sharp$: 1678
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av hatten1 Visa inlägg
Bingotankt:
Tack för att du skriver,var länge sedan.(skrev exakt samma på GV,så jobbar väl för SS?)

Det viktiga är ATT Svenska Spel KAN ge felaktiga resultat utan att någon kan kontrollera dom OM det är så att inte Notarius Publicus övervakat röstsammanställningen.
2: Om det inte fanns något värde i röstsiffrorna, varför är dom i sådant fall inte officiella från början? Jag håller med dig delvis gällande nya parametrar mot nya 2a chansenartister och nytt framträdande men värdet är finns tveklöst. Jag skulle med glädje betala ordentligt med pengar för att få samtliga exakta röstresultat exlusivt.
Svenska Spel blev informations2a under livespelet, enär dom fick siffrorna något sent om man säger så på livespelet.
Fifa är något helt annat, det är riksorganet för fotbollspel, och har en helt annan roll än SvT, tror det är oerhört svårt att jämföre dessa två företags kunskap inom informationshantering och statiskt analys och kompetens inom spelstatistik.
Precis som du säger måste notarius publicus vara närvarande när röstsammanräkning sker.
När alla får resultaten samtidigt direkt efter deltävlingen, så har alla samma info, skillnad det.
Hur mycket dom förlorade står inte att finna, men det är bara se hur fel dom kommer hela tiden på oddsen, för att räkna ut att dom förlorar enormt och exempelvis livespelet som lades är bevis på det.
¨
Orsaken att dom förlorar är naturligtvis alltid usel riskhantering och usla compilers, frågan är varför dom aldrig lär sig? Vore andra compilers lika usla inom internationella bookies, hade dom fått sluta omgående.


Men det viktigast missar du , det är att spelarna ALLTID har rätt att får korrekta siffror som påvisar spelets utgång inom kort tid efter spelomgångens slut.
Nu får man röstsiffrorna efter fem veckor, vilket är i mot alla principer vid spel.
Röstsiffrorna är statistiska uppgifter som ska vara tillgängliga ögonblickligen efter deltävlingens slutförande enär det är officiella uppgifter och grundläggande för spelet!
Håller med i allt du skriver. Ingen borde spela en krona på det där, som upplagt för mygel! Vore kul om SS övriga spelresultat delgavs på samma sätt.
Allt som "mörkas" räknar jag som stöld, fusk eller liknande. Om inte alla resultat och siffror kan redovisas öppet för alla så borde spelen förbjudas.
Finns det människor som på riktigt tror att inte folk utnyttjar sånt här
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+1)
DIF är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-02-05, 12:39   #11
 
Reg.datum: sep 2012
Inlägg: 76
Sharp$: 1304
Standard

Haha, du tror jag jobbar på Svenska Spel.. som sagt du är inte lite konspiratorisk.

Du utgår från att Melodifestivalen är till för att spelas på, men majoriten tittar för nöjes skull och vill behålla ovissheten in i det sista, precis som produktionen vill. Jag skulle bli mycket förvånad om Svenska Spel hade röstningssiffrorna, varför skulle dom ha det? Självklart finns det några inom produktionen som har tillgång till röstningssiffrorna, men det är nog inte många, även om det är för många för Svenska Spel att erbjuda livespel. Men jag förstår inte hur Svenska Spel blir boven i det fallet, det va ju dom som blev utsatta.

Angående röstningssifforna fungerar det på samma sätt i t.ex. X-factor UK som omsätter mångdubbelt vad Melodifestivalen gör, där bookies kan ta rätt stora pengar trots att produktionen har tillgång till röstningssiffror. Alla siffror redovisas precis som i Melodifestivalen efter tävlingen är avslutad, precis som Eurovision. Idol i TV4 redovisar aldrig siffrorna, det känns lite tveksamt, men det är en marknad där det är väldigt begränsade spelmöjligheter.

Jag förstår inte med din inställning hur du någonsin skulle kunna lita på SVT och Svenska Spel, för är Melodifestivalen riggad så kan SVT skriva det antal röster hur dom vill på bit papper, men då skulle du vara nöjd? Förstår du vilket förtroendetapp det skulle vara? Bara för att hustla spelare? Jag förstår heller inte varför du spelar (spelade?) på Melodifestivalen då tillvägagångssättet för röstningen varit den samma så länge jag spelat på den iaf, 7-8 år.

Hur ska medarbetare på Svenska Spel som du skriver få en "trolig löneökning på många hundra tusen"? Går knappt att spela några pengar hos andra än Svenska Spel. Bet365 och Willhill tar några tusen till even odds om du har bra konton.
bingotant är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-02-05, 16:36   #12
i hate bunnies
 
booreds avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Akihabara
Inlägg: 1 452
Sharp$: 1188

mackapär ver.0.8.1
Stats: 2879 - 3456 - 618
ROI: 100.19%
Vinstprocent: 45.45%

Standard

Spelar väl ingen roll, ska det vara ett spelobjekt ska också resultat vara offentliga och öppna. Vad än det gäller, Mello eller x-factor.

Inte existera väl fotboll till för att spelas på heller. Men om det går att spela på ska det vara öppet och offentligt oberonde av insatsnivåer.
__________________
active:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
old:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


"…a soccer match is equivalent to two teams throwing a dice. The number 6 means goal and the number of attempts of both teams is fixed already at the beginning of the match, reflecting their respective fitness in that season."
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+1)
boored är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-02-05, 17:30   #13
 
Reg.datum: apr 2010
Inlägg: 530
Sharp$: 1294
Standard

Ser inte problemet. Att offentliggöra röstsiffrorna skulle ju sabba spänningen helt.

Satsa inga pengar om du tycker du har informationsunderläge.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
bingotant (+10)
ChrisWaddle är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-02-05, 23:10   #14
i hate bunnies
 
booreds avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Akihabara
Inlägg: 1 452
Sharp$: 1188

mackapär ver.0.8.1
Stats: 2879 - 3456 - 618
ROI: 100.19%
Vinstprocent: 45.45%

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av ChrisWaddle Visa inlägg
Ser inte problemet. Att offentliggöra röstsiffrorna skulle ju sabba spänningen helt.

Satsa inga pengar om du tycker du har informationsunderläge.

Precis, men det är aldrig hållbart för spelformen att folk ska behöva tänka så. Särskilt i dagens samhälle där info sprids snabbt.
__________________
active:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
old:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


"…a soccer match is equivalent to two teams throwing a dice. The number 6 means goal and the number of attempts of both teams is fixed already at the beginning of the match, reflecting their respective fitness in that season."
boored är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-02-05, 23:26   #15
 
Reg.datum: jan 2011
Inlägg: 658
Sharp$: 5535
Standard

Intressant, Bingotant anser att röstsiffrorna inte har något större värde inför kommande tävlingar, Chriswaddle anser att siffrorna skulle förstöra spänningen inför kommande tävlingar.

Att något så enkelt kan vara så svårt.

Är ingen som helst skillnad på röstsiffrorna mellan Lets Dance och mello, eller mellan dessa tävlingar och all statistik som finns på idrott.

Siffror är ingen sanning för hur olika skeenden utvecklar sig, utan indicier på vad som troligen kommer att utspela sig. Om SS tar för STOR hänsyn till dessa indicier och tror dom är en sanning, så blir det överodds, om SS tar för liten notis om dessa siffror så skapas överodds.

Men PROBLEMET ligger i att resultatet av röstsiffrorna ALLTID måste vara officiella och bevakade av Notarius Publicus, annars hamnar man alltid för eller senare i ett förtroendeproblem som utmynnar i olika teorier, exakt vad som sker i politiska röstningar när rösträknarna inte har förtroende.

Av vilken orsak ska någon ha förtroende för SvT, det företaget är på inget sätt undantaget från allmänna moralen i samhället och det finns otaliga exempel på missbruk av förtroende från såväl SvT som samhället i stort.

Vad som allt oftare slår mig är Svenskarnas fullständiga oförstående och ointresse av SPELSÄKERHET. Förtroendet är förvånansvärt brett och högt för myndigheter, organisationer och företag samt politiker och högt uppsatta tjänstemän. Trots att det allt oftare visar sig vara obefogat förtroende.

Förra året var MINST 15 matcher, förmodligen över 30 svenska fotbollsmatcher korrupta, året innan dess avslöjades noll och ingen ifrågasatte fotbollen i Sverige förutom några oerhört få insatta.

Svenska Spel insåg i och med basketskandalen 2012 att det var dags att börja iakta försiktighet med basket, och 2013 med fotboll och livespel på mello, men långt kvar till seriös spelsäkerhet.

ATG är överhuvudtaget inte på planhalvan. Där sker det oegentligheter dagligen, utan någon som helst bevakning eller åtgärder för inblandade ATG/ST,SG. Där är mängden gravade hundar så stor att alla vill asfaltera för att slippa stanken.

MVH Hatten
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Pilkast (+25)

Senast redigerad av hatten1 den 2014-02-05 klockan 23:28.
hatten1 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td