Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2019-08-28, 17:50   #1
 
Grants avatar
 
Reg.datum: okt 2012
Ort: Slättelynga
Inlägg: 2 442
Sharp$: 6099
Standard

I was only Joker


"Finliret bakom miljonvinsten
Under helgen var det dags för den stora multijackpoten att delas ut och i potten fanns över 100 miljoner kronor. En som var med och tog del av alla miljoner var Travronden Spels egna Anton Stöckel.

Linus Eriksson
[email protected]
I intervjun nedan går vi igenom hur systemet såg ut, Antons bästa tips för att vinna med Jokersystemet och hans generella tips för att bli en vinnare på travet.

Till att börja med, grattis!

- Stort tack, det är otroligt roligt! Speciellt roligt är det att bolaget som jag spelade med äntligen fick in sin miljonvinst.

“Äntligen?”, berätta mer

- För två år sedan blev jag kontaktad av ett gäng från min hemort som undrade om jag ville managera ett bolag åt dem. De var nio personer som ville spela ett större system en gång i månaden och det har trillat in lite smått, men när det kommit till de riktigt stora pengarna har det varit stolpe ut - nu klaffade det äntligen!

Vad var det som gjorde att det “klaffade” just denna omgång?

- Ingemar Stenmarks gamla citat är väl kanske klyschigt, men likväl är det sant - “ju mer jag tränar, desto mer tur har jag”. Lite liknande är det inom travet, ju mer du pluggar och läser på loppen, desto mer tur kommer du att få. I alla fall i den meningen att du kommer ha bättre koll på loppen, bygga en bättre rank och kanske hitta just det där loppet där någonting konstigt kan ske som andra kommer kalla “tur”.

- Den här omgången hade jag jobbat med V75-3 och V75-7 för Travronden Spel. När vi gjorde tipsen tidigt under veckan hade jag Eldorado B. som spetsfavorit i den tredje avdelning. Under fredagen kom det in en strykning på Hazard Boko som gjorde att Ural kom ner ett hack i banan. Där fick jag en känsla för att chanserna för att Ural som tidigare var favorit till att få trava i dödens, nu skulle köras ännu mer offensivt och få överta ökade markant. Jag ringde därför upp Torbjörn Jansson, men där lät det fortfarande som alla kunde läsa i intervjun som att det enda som gällde var spets.

- Med Hazard Boko borta samtidigt som Bergh låg lågt gällande Spickleback Face skulle deras segerchanser omfördelas. Visst höjde det chanserna för Bucks To Burn något, men framförallt ökade det chanserna för Ural som jag rankade upp som förstahäst till Travronden Spels “sista minuten-system”. Hans segerchanser var helt enkelt högre än streckprocenten och eftersom våra sena system bygger på att hitta spelvärde var det givet att ranka honom som etta.

Vad spikades, för jag antar att det fanns en spik?

- Givetvis. I den sista avdelningen bedömde jag att Ringostarr Treb skulle ha bra chans att få dämpa i spets och vi på Travronden Spel hade honom som spik både tidigt i veckan och även på de sena systemen eftersom det faktiskt fanns värde i honom sett till min segerchansbedömning.

Du pratade om “utgång”, vad är det?

- Jag använder mig alltid av Jokersystemet när jag gör system. Även när jag spelar på tillsammans där det bara är matematiska system använder jag mig av jokersystemet för att ranka loppen och framförallt för att se till att det finns potential i systemet.

- Det finns ett menyval i Jokersystemet som heter “Utdelning”, där går det att se inom vilka utdelningsintervall dina rader ligger och denna växlar jag till hela tiden för att kolla att jag har “rätt lutning” på utdelningspotentialen
.

- Just det här systemet var ett reducerat system som jag gjort i Jokersystemet. När det kommer att spela på Tillsammans är det matematiska system som gäller, men när jag spelar privat och när det är möjligt spelar jag alltid Jokersystem.

Och hur byggde du då upp systemet?

- Jag hade som sagt en utgång på Ural, där visste jag att om min starka känsla var rätt, så skulle jag skaffa mig ett övertag på många andra genom att ha fler kuponger kvar än om någon annan vann loppet. Det var ett garderingslopp, men genom att hitta hästar att ta lite ställning för i sådana lopp går det att skaffa sig ett bra övertag mot andra.

- Sedan hade jag också en utgång på Pydin som jag egentligen var inne på hade väldigt god chans att vinna loppet. Men, eftersom jag hade en större summa att spela för hade jag råd att gardera upp. Den sista utgången var på Visa As som vi på Travronden Spel också hade som förstarankad.

Vad är fördelarna med Jokersystemet?

- Den största fördelen är väl att du får så mycket frihet när du bygger ditt systemet. Hästar som du tror mycket på, kan du välja att betala mer för och även om du tror jättemycket på en häst kan du ändå gardera genom att göra som jag gjorde, att spela “utgång”.

- Om du har garderat ett lopp med fem hästar på ett matematiskt system, kommer varje häst att ha 20 procent av alla dina rader. Säg att det är en storfavorit du garderar som har jättebra chans, de som spikar kommer att ha 100 procent av alla sina rader kvar efter att den vunnit, men på det matematiska kommer du bara att ha 20 procent. Med andra ord kommer du sitta sämre på det inför kommande avdelningar än alla andra. På ett jokersystem däremot, kan du via reduceringen se till att du istället för 20 procent, får 40 procent eller mer på storfavoriten. Vinner den sitter du fortfarande lite i underläge, men inte lika illa på det som om det varit ett matematiskt.

Är det inte krångligt med Jokersystem?

- Absolut inte! Alla som någon gång har gjort en vanlig V75-lapp kommer att kunna använda Jokersystemet. Förr var det kanske svårare, men det webbaserade som finns nu är hur enkelt som helst att använda.

Vilka tips har du till en som är ny - hur reducerade du?

- Jag gillar att använda mig av poängreducering. Det gör systemet “mjukare” och inte lika “snävt” som en del andra av metoderna. Om det behövs för att få ned kostnaden, eller om jag vill betala mer för någon häst i omgången, lägger jag även till en utgång där jag försöker hitta två eller tre hästar med bra chans eller som är spelvärda och sedan kräva in att en av dessa vinner.

- Sedan försöker jag att hålla min reducering till mellan 70 och 80 procent. Reducerar du för hårt är risken stor att du “reducerar bort dig”, din ranking måste vara perfekt för att du ska överleva hela omgången om du har en reducering på runt 90 procent eller högre. Risken med så pass snäva reduceringar är också att du tar bort potentialen i systemet.

- Våga också ranka upp hästar med låg procent, som du bedömer vara felstreckade. Lägg även dessa om du använder poängreducering, som en- eller tvåpoängare för att skaffa dig ett övertag och öka potentialen.

Konkret, vad är din “vanliga” reducering till V75?

- Då använder jag poängreducering. Jag väljer att poängen får vara max 11 eller 12 poäng. Sedan ger jag hästarna poäng mellan 1-3. Hästar jag inte tror speciellt mycket, som är hårt överspelade och som jag ändå vill ha med blir trepoängare. Hästar som jag tycker är intressanta och spelvärda blir tvåpoängare och hästar som jag tror väldigt mycket på eller som har mycket bra spelvärde blir enpoängare.

- Därefter, om jag nu behöver få ned kostnaden eller helt enkelt vill betala mer, plockar jag fram hästar som jag tycker har bra chans eller är spelvärda och gör en utgångsgrupp.

- I helgen hade jag utgång på Pydin som hade bra segerchans, Ural som var spelvärd och som skulle ge mig ett övertag samt på Visa As som hade bra segerchans så vida hon kom ut från innerspåret. Sedan krävde jag att minst en av dessa skulle vinna.

Dina bästa tips rent allmänt?

- Hårt jobb lönar sig. Läs på allting du kommer över för du kommer garanterat hitta nya reflektioner som du själv inte har tänkt på. Om det sedan påverkar din egen syn på loppet är upp till en själv att bedöma. Alla kollegor på Travronden Spel är oerhört skickliga i sina analyser vilket gör plugget enklare för min egen del, när jag ska sätta mig in i en omgång. Sedan läser jag alltid Daniel Berglunds krönika eftersom jag vet hur mycket tid han lägger ned och där hittar jag alltid någonting som jag själv inte har tänkt på.

- Självklart är det sedan intervjuer med tränare och kuskar. Nu är jag part i målet, men jag måste säga att vi är grymma när det kommer till det. Vi har massor av intervjuer tidigt i veckan, sedan följer vi upp dessa med ett nytt intervjusläpp på fredagarna där vi tagit det senaste från veckan som har gått.

- Sista minuten-informationen fram till spelstopp. Här kommer du att få den senaste utrustningen på hästarna vilket ofta spelar stor roll. Det skickar även signaler om hur loppet kommer att bli kört, precis som det gjorde i helgen angående Ural. Hade det inte varit för liverapportering som vi hade här på sajten hade jag inte känt till det helstängda huvudlaget, missat att värdera den informationen och således kanske inte ens satt det.
Varje V75-lördag har vi en liverapportering igång inne här på sajten och där kommer det alltid fram exklusiv och ovärderlig information.

- Klyscha: Gå din egen väg! Våga göra fel för att göra rätt. Våga tro på dina egna idéer och betala mer för dessa på Jokersystemet - det kommer att löna sig!"

En del spännande tankar om att reducera.

Mvh Uffe
__________________
"Why "ATGtillsammans" is a model for future lottery games"

Senast redigerad av Grant den 2019-08-28 klockan 17:54.
Grant är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2019-09-02, 07:28   #2
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 672
Sharp$: 2381
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Grant Visa inlägg
"Finliret bakom miljonvinsten
Under helgen var det dags för den stora multijackpoten att delas ut och i potten fanns över 100 miljoner kronor. En som var med och tog del av alla miljoner var Travronden Spels egna Anton Stöckel.

Linus Eriksson
[email protected]
I intervjun nedan går vi igenom hur systemet såg ut, Antons bästa tips för att vinna med Jokersystemet och hans generella tips för att bli en vinnare på travet.

Till att börja med, grattis!

- Stort tack, det är otroligt roligt! Speciellt roligt är det att bolaget som jag spelade med äntligen fick in sin miljonvinst.

“Äntligen?”, berätta mer

- För två år sedan blev jag kontaktad av ett gäng från min hemort som undrade om jag ville managera ett bolag åt dem. De var nio personer som ville spela ett större system en gång i månaden och det har trillat in lite smått, men när det kommit till de riktigt stora pengarna har det varit stolpe ut - nu klaffade det äntligen!

Vad var det som gjorde att det “klaffade” just denna omgång?

- Ingemar Stenmarks gamla citat är väl kanske klyschigt, men likväl är det sant - “ju mer jag tränar, desto mer tur har jag”. Lite liknande är det inom travet, ju mer du pluggar och läser på loppen, desto mer tur kommer du att få. I alla fall i den meningen att du kommer ha bättre koll på loppen, bygga en bättre rank och kanske hitta just det där loppet där någonting konstigt kan ske som andra kommer kalla “tur”.

- Den här omgången hade jag jobbat med V75-3 och V75-7 för Travronden Spel. När vi gjorde tipsen tidigt under veckan hade jag Eldorado B. som spetsfavorit i den tredje avdelning. Under fredagen kom det in en strykning på Hazard Boko som gjorde att Ural kom ner ett hack i banan. Där fick jag en känsla för att chanserna för att Ural som tidigare var favorit till att få trava i dödens, nu skulle köras ännu mer offensivt och få överta ökade markant. Jag ringde därför upp Torbjörn Jansson, men där lät det fortfarande som alla kunde läsa i intervjun som att det enda som gällde var spets.

- Med Hazard Boko borta samtidigt som Bergh låg lågt gällande Spickleback Face skulle deras segerchanser omfördelas. Visst höjde det chanserna för Bucks To Burn något, men framförallt ökade det chanserna för Ural som jag rankade upp som förstahäst till Travronden Spels “sista minuten-system”. Hans segerchanser var helt enkelt högre än streckprocenten och eftersom våra sena system bygger på att hitta spelvärde var det givet att ranka honom som etta.

Vad spikades, för jag antar att det fanns en spik?

- Givetvis. I den sista avdelningen bedömde jag att Ringostarr Treb skulle ha bra chans att få dämpa i spets och vi på Travronden Spel hade honom som spik både tidigt i veckan och även på de sena systemen eftersom det faktiskt fanns värde i honom sett till min segerchansbedömning.

Du pratade om “utgång”, vad är det?

- Jag använder mig alltid av Jokersystemet när jag gör system. Även när jag spelar på tillsammans där det bara är matematiska system använder jag mig av jokersystemet för att ranka loppen och framförallt för att se till att det finns potential i systemet.

- Det finns ett menyval i Jokersystemet som heter “Utdelning”, där går det att se inom vilka utdelningsintervall dina rader ligger och denna växlar jag till hela tiden för att kolla att jag har “rätt lutning” på utdelningspotentialen
.

- Just det här systemet var ett reducerat system som jag gjort i Jokersystemet. När det kommer att spela på Tillsammans är det matematiska system som gäller, men när jag spelar privat och när det är möjligt spelar jag alltid Jokersystem.

Och hur byggde du då upp systemet?

- Jag hade som sagt en utgång på Ural, där visste jag att om min starka känsla var rätt, så skulle jag skaffa mig ett övertag på många andra genom att ha fler kuponger kvar än om någon annan vann loppet. Det var ett garderingslopp, men genom att hitta hästar att ta lite ställning för i sådana lopp går det att skaffa sig ett bra övertag mot andra.

- Sedan hade jag också en utgång på Pydin som jag egentligen var inne på hade väldigt god chans att vinna loppet. Men, eftersom jag hade en större summa att spela för hade jag råd att gardera upp. Den sista utgången var på Visa As som vi på Travronden Spel också hade som förstarankad.

Vad är fördelarna med Jokersystemet?

- Den största fördelen är väl att du får så mycket frihet när du bygger ditt systemet. Hästar som du tror mycket på, kan du välja att betala mer för och även om du tror jättemycket på en häst kan du ändå gardera genom att göra som jag gjorde, att spela “utgång”.

- Om du har garderat ett lopp med fem hästar på ett matematiskt system, kommer varje häst att ha 20 procent av alla dina rader. Säg att det är en storfavorit du garderar som har jättebra chans, de som spikar kommer att ha 100 procent av alla sina rader kvar efter att den vunnit, men på det matematiska kommer du bara att ha 20 procent. Med andra ord kommer du sitta sämre på det inför kommande avdelningar än alla andra. På ett jokersystem däremot, kan du via reduceringen se till att du istället för 20 procent, får 40 procent eller mer på storfavoriten. Vinner den sitter du fortfarande lite i underläge, men inte lika illa på det som om det varit ett matematiskt.

Är det inte krångligt med Jokersystem?

- Absolut inte! Alla som någon gång har gjort en vanlig V75-lapp kommer att kunna använda Jokersystemet. Förr var det kanske svårare, men det webbaserade som finns nu är hur enkelt som helst att använda.

Vilka tips har du till en som är ny - hur reducerade du?

- Jag gillar att använda mig av poängreducering. Det gör systemet “mjukare” och inte lika “snävt” som en del andra av metoderna. Om det behövs för att få ned kostnaden, eller om jag vill betala mer för någon häst i omgången, lägger jag även till en utgång där jag försöker hitta två eller tre hästar med bra chans eller som är spelvärda och sedan kräva in att en av dessa vinner.

- Sedan försöker jag att hålla min reducering till mellan 70 och 80 procent. Reducerar du för hårt är risken stor att du “reducerar bort dig”, din ranking måste vara perfekt för att du ska överleva hela omgången om du har en reducering på runt 90 procent eller högre. Risken med så pass snäva reduceringar är också att du tar bort potentialen i systemet.

- Våga också ranka upp hästar med låg procent, som du bedömer vara felstreckade. Lägg även dessa om du använder poängreducering, som en- eller tvåpoängare för att skaffa dig ett övertag och öka potentialen.

Konkret, vad är din “vanliga” reducering till V75?

- Då använder jag poängreducering. Jag väljer att poängen får vara max 11 eller 12 poäng. Sedan ger jag hästarna poäng mellan 1-3. Hästar jag inte tror speciellt mycket, som är hårt överspelade och som jag ändå vill ha med blir trepoängare. Hästar som jag tycker är intressanta och spelvärda blir tvåpoängare och hästar som jag tror väldigt mycket på eller som har mycket bra spelvärde blir enpoängare.

- Därefter, om jag nu behöver få ned kostnaden eller helt enkelt vill betala mer, plockar jag fram hästar som jag tycker har bra chans eller är spelvärda och gör en utgångsgrupp.

- I helgen hade jag utgång på Pydin som hade bra segerchans, Ural som var spelvärd och som skulle ge mig ett övertag samt på Visa As som hade bra segerchans så vida hon kom ut från innerspåret. Sedan krävde jag att minst en av dessa skulle vinna.

Dina bästa tips rent allmänt?

- Hårt jobb lönar sig. Läs på allting du kommer över för du kommer garanterat hitta nya reflektioner som du själv inte har tänkt på. Om det sedan påverkar din egen syn på loppet är upp till en själv att bedöma. Alla kollegor på Travronden Spel är oerhört skickliga i sina analyser vilket gör plugget enklare för min egen del, när jag ska sätta mig in i en omgång. Sedan läser jag alltid Daniel Berglunds krönika eftersom jag vet hur mycket tid han lägger ned och där hittar jag alltid någonting som jag själv inte har tänkt på.

- Självklart är det sedan intervjuer med tränare och kuskar. Nu är jag part i målet, men jag måste säga att vi är grymma när det kommer till det. Vi har massor av intervjuer tidigt i veckan, sedan följer vi upp dessa med ett nytt intervjusläpp på fredagarna där vi tagit det senaste från veckan som har gått.

- Sista minuten-informationen fram till spelstopp. Här kommer du att få den senaste utrustningen på hästarna vilket ofta spelar stor roll. Det skickar även signaler om hur loppet kommer att bli kört, precis som det gjorde i helgen angående Ural. Hade det inte varit för liverapportering som vi hade här på sajten hade jag inte känt till det helstängda huvudlaget, missat att värdera den informationen och således kanske inte ens satt det.
Varje V75-lördag har vi en liverapportering igång inne här på sajten och där kommer det alltid fram exklusiv och ovärderlig information.

- Klyscha: Gå din egen väg! Våga göra fel för att göra rätt. Våga tro på dina egna idéer och betala mer för dessa på Jokersystemet - det kommer att löna sig!"

En del spännande tankar om att reducera.

Mvh Uffe

Om det handlar om Jackpot-omgångar så rekommenderar jag alla att hålla sig så långt borta som möjligt från utdelnings-funktioner i alla reduceringsprogram förutom baratrav.se.

Alla övriga reduceringsprogram överskattar extrapengarnas andel av den slutliga potten till den grad att det gör mer skada än nytta. Ett system kan se ut att ha "rätt lutning" ett par timmar innan spelstopp för att sedan svänga helt sista kvarten. Det är inte förrän EFTER spelstopp som dessa programs beräkningar blir vettiga igen.

Och det har man exakt noll och ingen nytta av.

Så länge det INTE är en Jackpot-omgång så fungerar utdelningsfunktionerna lika bra i alla program på marknaden.

Just Jokersystemets ENDA fördel över resten av programmen är att lopp-kommentarerna finns inbyggda i programmet. I övrigt, inget alls.

Det fetade i ovanstående inlägg är alltså helt felaktigt och ett skadligt råd.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Gotland (+5), Tirich (+10), svepet (+5)

Senast redigerad av Strappa71 den 2019-09-02 klockan 07:29.
Strappa71 är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2019-09-02, 10:19   #3
 
Grants avatar
 
Reg.datum: okt 2012
Ort: Slättelynga
Inlägg: 2 442
Sharp$: 6099
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Strappa71 Visa inlägg
Om det handlar om Jackpot-omgångar så rekommenderar jag alla att hålla sig så långt borta som möjligt från utdelnings-funktioner i alla reduceringsprogram förutom baratrav.se

Det fetade i ovanstående inlägg är alltså helt felaktigt och ett skadligt råd.
Där finns två fetade påståenden i texten från Travronden.

"Reduceringsprocenten" har vi ju diskuterar förr och jag tror
vi är överens, man tävlar med återstående rader och inte antalet
bortreducerade. Spelar man för 20000:- så kan det vara bra rader
även om procenten är mycket hög.

Vad gäller utdelningsintervallreducering förstår jag inte riktig
vad som går fel vid just jackpotomgångar, du får gärna utveckla.

Mvh Uffe
__________________
"Why "ATGtillsammans" is a model for future lottery games"
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
ExtremtRik (+1)
Grant är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2019-09-02, 13:10   #4
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 672
Sharp$: 2381
Standard

Samtliga reduceringsprogram ( förutom baratrav.se ) räknar med "nuvarande omsättning".

Om det är 4M extra i potten på V75 och omsättningen "just nu" är 15M kommer 7r-rättsvärdet att vara dubbelt så högt som det skulle ha varit med samma V75% på vinnarna som det skulle varit utan extrapengarna. Men man "vet", genom ATGs utmärkta ensam-vinnare-prognos ungefär hur stor den slutliga omsättningen kommer att bli och då räknar baratrav.se med den istället ( efter att man har valt det såklart. )

Säg att den slutliga omsättningen blir runt 84M. Då kommer 7r-värdet bara att vara 18% högre än utan extrapengarna.


Kortfattat:

Eftersom alla reduceringsprogram utom baratrav.se räknar med nuvärdet på omsättningen överskattar de extrapengarnas påverkan på den slutliga allarättspotten. Den minskar ju allteftersom som omsättningen ökar.

Om man tittar på teoretisk utdelning redan på fredagen när det är en stor jackpot blir det extra mycket fel eftersom så stor del av omsättningen kommer in sista timmarna på lördagen.

V75%en på hästarna svänger inte supermycket. Men det gör extrapengarnas andel av totalen. Man kan minska den här effekten genom att vänta in i det sista. Men då blir det ont om tid att korrigera när värdena inte sitter där man önskar. Och det blir ändå systemfelsmässigt höga värden.

Effekten blir att raderna i botten med skräputdelning ser ut att ge ganska bra betalt. T o m väldigt bra betalt, fast det aldrig varit i närheten av att bli så.


Baratrav.se löser det genom att låta användaren ange "Simulerad allarättspott". Mha den räknas "Simulerad omsättning" ut och mha den får varje rad ett förväntat radvärde som stämmer så bra det kan göra. Övriga program överskattar värde genom detta systemfel.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Gotland (+5)

Senast redigerad av Strappa71 den 2019-09-02 klockan 13:11.
Strappa71 är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2019-09-02, 13:50   #5
 
ExtremtRiks avatar
 
Reg.datum: dec 2013
Inlägg: 2 245
Sharp$: 2984
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Strappa71 Visa inlägg
V75%en på hästarna svänger inte supermycket.
Nja inte var för sig kanske men på sju stycken vinnare blir det en hel del även där.

Sen kanske extremfall som söndagens Inti Boko som gick från 13% på lördag kväll till 19% vid spelstopp eller Attraversiamo på 8% till 12% är mindre vanligt, särskilt "vanliga icks söndagsomgångar".

Min personliga erfarenhet från det egna programmet är att 30.000 i prognos, helt utan hänsyn till jackpot kan bli 7000 enbart på typ sex timmar enbart pga dessa skillnader.

Har man extrema krav på EV+ så blir det kanske viktigt men för egen del var syftet med prognosen främst för att skilja ur rader som skulle spelas som endast V6 på tiden när V64 gick på Solvallas onsdagar.


Med all respekt för hårda krav på EV+ som du Strappa kanske har kan jag tycka att för flertalet användare räcker det att uppdatera strecken hyfsat nära spelstopp!?

(Nu använder jag inte tex Joker så vet inte hur programmet uppdaterar strecken)
ExtremtRik är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2019-09-02, 13:58   #6
Administrator
 
Reg.datum: feb 2017
Inlägg: 7 729
Sharp$: 9271
Standard

Jag tycker iofs det låter som att baratrav har hittat en bra lösning på just problematiken vid jackpot. Jag börjar bli sugen på att testa programmet...

Att strecken svänger lite under sista dygnet vet vi ju och ibland även sista timmen då vissa stora går "rakt ut" på något ekipage men uppdaterar man strecken löpande så borde det inte skilja så jättemycket vid inlämning även om mycket spel landar in sista halvtimmen...
__________________
Mer kass än vass - men glad ändå!


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Gotland är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2019-09-02, 14:10   #7
 
ExtremtRiks avatar
 
Reg.datum: dec 2013
Inlägg: 2 245
Sharp$: 2984
Standard

Kanske missade min poäng, att "mellan tummen och pekfingret" räcker gott för mig personligen då mitt syfte med en prognos begränsar sig till två saker: Att filtrera bort rader som ger för lite, där fem och sexrättspott faller bort alltför ofta samt att en övre gräns där potten inte räcker till i förhållande till vinstchans. Fast där är ju vinstchansen mer avgörande än prognosen och det missar väl många program helt?

Börjar tro att Strappa har personliga kopplingar till programmet han nämner, och kanske Gotland oxå ?

Senast redigerad av ExtremtRik den 2019-09-02 klockan 14:22.
ExtremtRik är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2019-09-02, 14:33   #8
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 672
Sharp$: 2381
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av ExtremtRik Visa inlägg
Kanske missade min poäng, att "mellan tummen och pekfingret" räcker gott för mig personligen då mitt syfte med en prognos begränsar sig till två saker: Att filtrera bort rader som ger för lite, där fem och sexrättspott faller bort alltför ofta samt att en övre gräns där potten inte räcker till i förhållande till vinstchans. Fast där är ju vinstchansen mer avgörande än prognosen och det missar väl många program helt?

Börjar tro att Strappa har personliga kopplingar till programmet han nämner, och kanske Gotland oxå ?

Absolut ingen ekonomisk vinning från min sida. Enbart välvilja till er som orkar läsa mina inlägg. Det är ju på den teoretiska sidan av spelet som jag kan hjälpa till mest.

Grejen med att det visar "fel" är att det är väldigt slumpmässigt beroende på hur snabbt och när lejonparten av omsättningen rullar in.

På V64 är det ännu mer extremt än på V75.

Det var just när jag räknade lite mer noggrant på mina "mellan tumme och pekfinger"-villkor som jag insåg att jag inte skulle använda dem alls med vare sig HPT eller Jokersystemet. Till att pricka gränsen för 2-felsjackpot duger det inte alls.

Detta beslut tog jag långt innan baratrav kom in i bilden. Och det var just nyheten att skaparen lagt till just den här funktionen som fick mig att börja titta på programmet överhuvudtaget.

För övrigt finns det med en, inte helt uttestad, början till funktion för just 2-fels-utdelningsreducering. Kruxet är att det finns en massa olika utdelningar för 4 rätt på varje rad man spelar. Det kräver lite mer för att få till det "riktigt bra".
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
ExtremtRik (+1)
Strappa71 är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2019-09-02, 14:36   #9
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 672
Sharp$: 2381
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av ExtremtRik Visa inlägg
Nja inte var för sig kanske men på sju stycken vinnare blir det en hel del även där.

Sen kanske extremfall som söndagens Inti Boko som gick från 13% på lördag kväll till 19% vid spelstopp eller Attraversiamo på 8% till 12% är mindre vanligt, särskilt "vanliga icks söndagsomgångar".

Min personliga erfarenhet från det egna programmet är att 30.000 i prognos, helt utan hänsyn till jackpot kan bli 7000 enbart på typ sex timmar enbart pga dessa skillnader.

Har man extrema krav på EV+ så blir det kanske viktigt men för egen del var syftet med prognosen främst för att skilja ur rader som skulle spelas som endast V6 på tiden när V64 gick på Solvallas onsdagar.


Med all respekt för hårda krav på EV+ som du Strappa kanske har kan jag tycka att för flertalet användare räcker det att uppdatera strecken hyfsat nära spelstopp!?

(Nu använder jag inte tex Joker så vet inte hur programmet uppdaterar strecken)
Svängningen från 30000 till 7000....är det räknat på icke-JP-omgång? Räknat på olika omsättningar vid JP-omgång?

I mina öron låter det mer som den effekt jag talar om som beror på extrapengar vs omsättning än swings i Spel%. Det är därför jag undrar.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2019-09-02, 14:49   #10
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av ExtremtRik Visa inlägg
Nja inte var för sig kanske men på sju stycken vinnare blir det en hel del även där.

Sen kanske extremfall som söndagens Inti Boko som gick från 13% på lördag kväll till 19% vid spelstopp eller Attraversiamo på 8% till 12% är mindre vanligt, särskilt "vanliga icks söndagsomgångar".

Min personliga erfarenhet från det egna programmet är att 30.000 i prognos, helt utan hänsyn till jackpot kan bli 7000 enbart på typ sex timmar enbart pga dessa skillnader.

Har man extrema krav på EV+ så blir det kanske viktigt men för egen del var syftet med prognosen främst för att skilja ur rader som skulle spelas som endast V6 på tiden när V64 gick på Solvallas onsdagar.


Med all respekt för hårda krav på EV+ som du Strappa kanske har kan jag tycka att för flertalet användare räcker det att uppdatera strecken hyfsat nära spelstopp!?

(Nu använder jag inte tex Joker så vet inte hur programmet uppdaterar strecken)
I lördags på V75 kom en tredjedel av omsättningen sista timmen, och nästan en fjärdedel sista 20 minuterna. Det fanns en del hästar som ökade några procent där, och naturligtvis kan det påverka utdelningen rätt så rejält när t.ex. Beartime går från 6,65 till 9,35%.
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Gotland (+5), ExtremtRik (+1)
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2019-09-02, 15:36   #11
Administrator
 
Reg.datum: feb 2017
Inlägg: 7 729
Sharp$: 9271
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av ExtremtRik Visa inlägg
Börjar tro att Strappa har personliga kopplingar till programmet han nämner, och kanske Gotland oxå ?
Jag kan bara svara för egen del och har alltså inte ens testkört baratrav ännu. Har inte en susning om vem som står bakom det.

Själv reducerar jag mest på lite enklare grunder typ ABC (lättast att få andelsköparna att förstå kraven då) och har klarat mig bra med speltjanst.se än så länge.

Är mest bara lite intresserad att se vad jag kan lära mig mer kring reduceringar etc och gillar jag produkten så kan jag mycket väl tänka mig att betala för ett bra verktyg som hjälper mig få fram det jag vill ha inför inlämning.

__________________
Mer kass än vass - men glad ändå!


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
ExtremtRik (+1)
Gotland är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2019-09-02, 15:47   #12
 
ExtremtRiks avatar
 
Reg.datum: dec 2013
Inlägg: 2 245
Sharp$: 2984
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Strappa71 Visa inlägg
Svängningen från 30000 till 7000....är det räknat på icke-JP-omgång? Räknat på olika omsättningar vid JP-omgång?

I mina öron låter det mer som den effekt jag talar om som beror på extrapengar vs omsättning än swings i Spel%. Det är därför jag undrar.
I mitt program tas ingen som helst hänsyn till JP(eller för den delen omsättning), det får man höfta till själv, visst EV blir fel men det blir den alltid med snittstreck så krävs en hel del av tipparen oavsett.

Bara ett exempel men alltså små skillnader bli som bekant stora över så många som sju lopp tillsammans.

//
ExtremtRik är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2019-09-02, 15:53   #13
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 672
Sharp$: 2381
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Gotland Visa inlägg
Jag kan bara svara för egen del och har alltså inte ens testkört baratrav ännu. Har inte en susning om vem som står bakom det.

Själv reducerar jag mest på lite enklare grunder typ ABC (lättast att få andelsköparna att förstå kraven då) och har klarat mig bra med speltjanst.se än så länge.

Är mest bara lite intresserad att se vad jag kan lära mig mer kring reduceringar etc och gillar jag produkten så kan jag mycket väl tänka mig att betala för ett bra verktyg som hjälper mig få fram det jag vill ha inför inlämning.


Det "fina" med både HPT och Baratrav.se är att det finns sätt att delge systemet till andelsköparna utan att de behöver hänga med alls i "förutsättningarna".

Att kunna läsa av kvarvarande rader på samtliga hästar i kvarvarande lopp är egentligen allt de flesta behöver.

Typexempel på när t o m ABC-system blir krångliga att följa är när man inte längre har chans på alla rätt. Hände titt som tätt förr om åren att man själv fick fundera länge på varför man bara fick fem rätt och inte sex.

Jag har en del äldre/ovana andelsköpare med på mina system som aldrig skapat ett reducerat system i sitt liv. Och de hänger med bra och följer våra system lätt tack vare rättningslänkar/rättningsbilder.

Så valet att enbart köra U- eller ABC-system behöver absolut inte hänga på deltagarnas förståelse av systemuppbyggnaden. ( Är min erfarenhet. )
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2019-09-02, 15:58   #14
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 672
Sharp$: 2381
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av ExtremtRik Visa inlägg
I mitt program tas ingen som helst hänsyn till JP(eller för den delen omsättning), det får man höfta till själv, visst EV blir fel men det blir den alltid med snittstreck så krävs en hel del av tipparen oavsett.

Bara ett exempel men alltså små skillnader bli som bekant stora över så många som sju lopp tillsammans.

//
När man räknar på radvärden vid icke-JP förkortas omsättningen bort vid radvärdesberäkningarna. Helt korrekt. Det påverkar inte alls. Då är det bara Spel%-swings som gör att det varierar.

Men när det är JP blir inte formlerna lika enkla. Därav behovet av antingen simulerad allarättspott eller omsättning.



Om du har väldigt avancerade beräkningar av EV på 1&2 fel beror de inte heller på JP eller omsättning.

Men så länge du använder beräknad allarättsutdelning som gräns för vilka rader du bör sortera bort så finns det ingen genväg.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2019-09-02, 16:02   #15
Administrator
 
Reg.datum: feb 2017
Inlägg: 7 729
Sharp$: 9271
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Gotland Visa inlägg
Jag kan bara svara för egen del och har alltså inte ens testkört baratrav ännu. Har inte en susning om vem som står bakom det.
Fast en sak slog mig just, vi kanske borde försöka få till ett samarbete.

Det är ju rätt många här inne som använder olika former av reduceringsprogram och är ägarna/skaparna av baratrav intresserade så skulle vi väl kunna få till ett upplägg som gynnar alla?

Särskilt då flera av våra mer rutinerade teoretiker här inne påtalat flera positiva saker om programmet.

Jag gillar ju saker som gynnar ALLA Sharpsare.

Kanske kan kombineras med en diskussion/spelskola som behandlar spelupplägg/systemkonstruktion på ett lite djupare plan...

Det tycker jag vore intressant!


__________________
Mer kass än vass - men glad ändå!


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
gosper (+10), Basse (+10), SakanAA (+10), cab19 (+10)
Gotland är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td