Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2020-07-14, 19:14   #1
 
Reg.datum: aug 2018
Inlägg: 591
Sharp$: 5514
Standard

V75 Axevalla 18/7


AVDELNING 1
KLASS 2

Jag låser nog på de två mest betrodda här. Kan Tycoon Broline stå på benen och svara spetsen leder han nog runt om. Tyvärr är han dock väldigt galoppbenägen och det är ingen man vill hålla i handen när vinden blåser.

Lord Horse är lite mer stabil och han kan öppna bra med aktuell startmetod. Hästen är under utveckling och de två senaste vinsterna har varit av bra märke. Men man ska komma ihåg att storfavoriterna har galopperat bort sig vid både dennes vinster och med ettorna i raden drar han kanske lite mer streck än han borde.

Galopperna till trots ska man komma ihåg att Goops häst var spelad till 1,50 gånger pengarna senast han mötte ovanstående konkurrent. Den sistnämnda var spelad till runt 10 gånger.

AVDELNING 2
DIAMANTSTOET

Ruskigt svårt lopp, vidöppet och kräver många streck för att känna sig rejält trygg. Argbiggan och Whelk är rejäla och tunga att stå emot om det klaffar lite, men Anders respektive Jörgen är ju inga kuskvirtuoser.

På den främre volten är Irish Steel kanske bäst, men snävt spår och Crebas vill se sin häst i ryggar då stallkamraten har god spetschans, vilket gör att segerchanserna sänks. Stallets andra häst, Sunettan Palema, får skickliga Ulf Ohlsson i sulkyn och hästen är ganska hygglig. Kan nog leda loppet länge och har vettig vinstchans om kusken tillåts bestämma lite.

AVDELNING 3
GULDDIVISIONEN

Kommande storlopp stundar och Axevallalöpningen håller väl inte den högsta sportsliga klassen. Vi får dock se några fina hästar med god form och jag tror att vi finner omgångens bästa spik just här.

Handsome Brad var senast ute i Kouvola och Kymi Grand Prix. Han höll då godkänt som fyra i ett starkt fält och dessförinnan hade han plockat hem vinsten i Jämtlands Stora Pris. Stenströmers sjuåring tillhör landets bästa hästar och han trivs utmärkt över de lite längre distanserna.

Björn Goops gamla kämpe Romanesque är i toppform för dagen och tioåringen stod för en stark svepning senast på Visby, om än i moderat sällskap. Det är tuffare emot nu, men distansen är nog bara en fördel och hans avslutning kan bita bra.

Bakom dessa är det öppet och jag har svårt att se någon av övriga vinna loppet. Yes Mickey var en riktig besvikelse senast och Rajesh Face har inte visat någon gnista på länge. Då är det väl i sådant fall Floris Baldwin som är tredjestrecket på visad form. Trots galopp och markförlust i inledning av Ulf Thoresens, höll han ändå klart positivt till tredjeplatsen bakom Ble du Gers och Zarenne Fas.

AVDELNING 4
UNGDOMSLOPP

Flera kuskar i loppet är överkvalificerade för dessa typerna av lopp och en av de är Kevin Oscarsson. Att han dessutom sitter upp bakom en av de bästa hästarna stärker möjligheterna för ekipaget. Hästen gynnas även kraftigt av det långa upploppet och kusken kan vänta med att kasta loss. Ja, möjligheterna för Wild Love ser goda ut trots att den värsta opponenten är riktigt bra.

Ivory di Quattro är en stenkross i Berghs regi och senast blev det en lätt rutinseger efter att ha fått övertagit ledningen. Nu är dock uppgiften annorlunda då han startar med dubbla tillägg, på samma volt som hästar som har tjänat ganska mycket mer. Mats E Djuse i sulkyn är dock starka papper.

Jag väljer därför att ranka ned ovanstående ytterligare ett hack, då jag finner mer värde i Staro Leonardo som jag tror kan vara lite tuffare. Hästen är härdad i tuffa sällskap och för två starter sedan plockade han ned Norton Commander, vilken startar som betrodd i silverdivisionen.

Från ensamt springspår på mellanvolten finner vi Andre Agassi. Ida Olsson sitter upp och hon är hundraprocentig bakom ”kusen” med 2/2 segrar. Det är en fördel då hon känner hästen och det finns chans på tidig ledning från läget. Pihlström är optimistisk inför den här starten och tror att hästen kan springa riktigt fort om han hittar till tät.

Bakom dessa räknas även Nisse Sånna från mellanvolten med skickliga Victor Rosleff i sulkyn. Kommer ekipaget vettigt på det kan hästen vara tillräckligt tuff för att hålla undan för de bästa hästarna över två varv. Detsamma gäller Victory Lee som har gått bra på slutet och får skickliga Gustav Johansson i sulkyn, samt Personal Goals med skickliga Magnus A Djuse.

AVDELNING 5
SILVERDIVISIONEN

Silver håller ganska hygglig klass den här veckan med höga toppar. Zidane Grif är ju ett riktigt ämne och spurten senast var av bästa märke, det är sällan Jorma kör så passivt. Det är fältets bästa häst och lägger man till insatsen senast så är han den givna tipsettan. Nurmos selar inte ut honom för att bli tvåa och det vankas skoryck. Faller det väl ut kan vi få se en mycket god segertid, men jag är långt ifrån säker på att han håller sig i trav hela vägen trots att Nurmos menar på att hästen har mognat. Felfri är det dock toppchans.

Norton Commander trodde många skulle bli en faktor i den högsta klassen i år, men det har varit en del strul med hästen och han har inte löpt upp till sin fulla kapacitet i årets tre starter. Nu börjar dock Lugauers stall hitta tillbaka lite efter en något svagare period och kanske kan detta smitta av sig även på Norton. Spåret är lurigt, men han är ett tidigt motbud trots risigt läge.

Kick Off Classic har gått bra en längre tid och besegrade senast M.S. Triple J. samt Hickothepooh på Jarlsbergs V75-omgång. I silver står han sig bra och han ska räknas tidigt. Detsamma gäller Sevilla som spurtade starkt bakom Gustafson senast och alltid är farlig på speed.

Ubiquarian Face har gått jämnt och bra i årgångsloppen och är ganska tuff av sig. Debut i silver nu, men kan räcka långt från ett passande läge. Stallet låter uppåt inför uppgiften, som de flesta gånger de har en häst till start!

AVDELNING 6
BRONSDIVISIONEN

Jag gillar verkligen Armour As och senast var han helläcker när Håkan B segrade med honom efter en offensiv styrning. Vi vet hur höga tankar Riordan har om den här hästen och jag förstår honom, det är en ruggig motor i Varenne-avkomman. Från ett bra läge hade det varit toppchans, men spår tolv är inte roligt. Hästen har dock fart och hårdhet för att vara med i striden ändå.

Jepson kan nog tidigt sitta i ledningen med Royal Navy Neo och han lär vara förbättrad med ett lopp innanför västen. Han hade ett framgångsrikt fjolår och duger fortsatt mycket gott i brons när han presterar på topp. Ska ses med goda chanser om spets.

Jorma lär dock gasa vad som går med Cab Lane från innern, men frågan är om det räcker? De kommer komma från flera håll utifrån och jag tror att ekipaget på ett eller annat sätt blir överflyglade. Hästen är dock så pass bra i ljusa stunder att han kan utmana även med en annan resa. Nurmos låter nöjd och det är lite påställt inför uppgiften.

Snabbast ut av alla är väl kanske Franklin Face, som också har visat form en längre tid. Man kan väl säga att han står lite på tur för en seger i brons och det är inte omöjligt att det blir här. Erik skickar vad som går och lyckas han ta en längd på invändiga körs hästen i front. Där är han god för en låg 12-tid.

Bakom dessa är spurtkanonen Southwind Queen tidigast. Det här är en läcker Muscle Hill-märr med goda fartresurser. Vettigt läge nu och ekipaget kan sitta bra på det tidigt i loppet. Slipper hon göra för mycket själv kan det gå vägen för märren är fartfylld och stoeliten under Åbergs-kvällen finns i planerna. Det säger en del om kapaciteten.

Skrällen kan vara Veleno d’Amore som jag varnade för i sverigedebuten. Då behövde han loppet efter lite frånvaro, men man såg vad förbättrad han var vid starten under elitloppshelgen på Solvalla. En snöplig galopp gjorde dock att Rosleff fick backa sig sist efter första kurvan, men intrycket var positivt. Klockan visade 09-fart sista 800, med spår i sista sväng och bra fart över mål.

Rosleff fick sköta tömmarna även i starten därpå, men då hade han lite övertro på sin häst efter att han tog dödens trots en 07-öppning och det blev fel helt enkelt. Nu är det två varv och får han smyga med i ryggar fram till upploppet kan hans avslutning räcka långt.


AVDELNING 7
KLASS 1


Hummer Scott fick spår lite väl långt ut på vingen, men hästen är kapabel. Han satt bombfast senast och såg helt oberörd ut bakom Inspector på Åmål. Bakker sitter inte fast en gång till och Axevallas långa upplopp gynnar hästen som är stark till slut. Motståndet är visserligen tuffare, men hästen är vass och står på tur för en seger.

Tipsettan ges dock till Four Guys Dream som är en svår konkurrent att tampas mot. Han har fått tagit igen sig efter halsinfektionen i maj och det är en riktig motor i Perssons ”pålle”. Det är dock tuffare motstånd även för den här och han måste vara ordentligt i ordning för att segerstrida. Läget och kapaciteten väger dock till dennes fördel.

Farlander Am gick positivt bakom Goops överlägsna italienare senast och det är inget snack om att hästen har tagit ett kliv till. Johan Svensson är dock ingen man vill hålla i handen allt för mycket när det gäller V75. Men spåret och formen gör att ekipaget är tidiga.

Som om det inte räckte med dessa måste även Charlock Wiking och kuskförstärkta Redneck Woodland. Likaså gäller The Gambler som har en rejäl repa att tillgå om Adrian kan trilla ned i ett vettigt slagläge.

Goop har ett intressant nyförvärv i Vicking Trebi och nu har han snart 150 hästar på träningslistan! Stallet går bra för dagen och den här hästen har varit ute mot tufft motstånd på italiensk mark. På de nio senaste starterna har sexåringen vunnit fem stycken, och i förlusterna har hästarna varit:

Deimos Racing, sexfaldig miljonär och topphäst välkänd bland svenskarna.
Urali SM, miljonär som tävlar mot eliten.
Zagabria Vani, kunde inte hämta in tillägget på denna Ehlert-tränade segermaskin.
Tyl Etoile, Love You-dotter som under året har besegrat Timone Ek.

Det säger lite om hästen. Nu har han varit ifrån ett tag och det är osäkert var han står formmässigt, men att han ska räknas i den klassen han befinner sig i är givet.

Sweetman är kvickfotad och kommer närmast från ett försök i sprintermästaren. Går 11-tider över distansen och ska räknas trots sitt risiga läge.

Exclusive Matter har jag svårt att se hur han ska komma till från spåret, men hästen har en vass avslutning tillgodo och upploppet är långt, det kan gå. Då tror jag mindre på Zlatan Knick som missgynnas av bakspåret. Men Örjan är Örjan och streckar man brett är det livsfarligt att lämna honom utanför.

Dream Cash känns inte som en sprinter, men hästen är rejäl och har läget. Vien Ici känns också missgynnad av distansen och att han ska blåsa förbi dessa över 1600 känns tufft. Men större under har skett och det vankas skoryck.

Jag tar de flesta!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
AmaerildeRimfrost (+7), Lazlo (+7), exlee (+7), Fulsprit (+25), TungPung (+5), viking90 (+7), Torstens (+7), MikaF (+5), 777 (+4), shasha (+10), Trinity (+7), asgaya3141 (+7)

Senast redigerad av Piraten den 2020-07-15 klockan 17:43.
Piraten är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-07-14, 20:58   #2
 
Reg.datum: feb 2016
Inlägg: 36
Sharp$: 2317
Standard

Ser bra ut Piraten, 95% samma som mina tidiga tankar. Förutom i avd:4 där vi har olika kuskar, vilket ger ett annat utfall.
BigBenGab är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-07-14, 21:23   #3
Rob
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 946
Sharp$: 3081
Standard

Även jag har en annan kusk på Bergharns pansarvagn, en av de vassaste ungkuskarna för tillfället! Tänkbar spik
Rob är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-07-14, 21:37   #4
 
Melanders avatar
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 1 180
Sharp$: 4681
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Rob Visa inlägg
Även jag har en annan kusk på Bergharns pansarvagn, en av de vassaste ungkuskarna för tillfället! Tänkbar spik
Inte på kartan!
Melander är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-07-14, 21:47   #5
Rob
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 946
Sharp$: 3081
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Melander Visa inlägg
Inte på kartan!
Inte på kartan tänkbar spik eller inte på kartan vass ungkusk?
Rob är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-07-14, 22:08   #6
 
Melanders avatar
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 1 180
Sharp$: 4681
Standard

Vinner inte tyvärr
Melander är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-07-14, 23:35   #7
 
Reg.datum: aug 2018
Inlägg: 591
Sharp$: 5514
Standard

Ändrat nu! Började fila på det loppet redan när anmälningarna var ute, så trodde Hannah skulle köra.
Piraten är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-07-15, 14:54   #8
 
Reg.datum: feb 2016
Inlägg: 36
Sharp$: 2317
Standard

Piraten
Staro Leonardo som du tror på har ju ett kuskplus den med, även om det inte är lika klart som ivory di quattro.
BigBenGab är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-07-15, 17:44   #9
 
Reg.datum: aug 2018
Inlägg: 591
Sharp$: 5514
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av BigBenGab Visa inlägg
Piraten
Staro Leonardo som du tror på har ju ett kuskplus den med, även om det inte är lika klart som ivory di quattro.
Ja, tack för att du påminde mig. Ska läsa igenom det nästa gång så det inte blir lika många fel.
Piraten är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-07-15, 17:48   #10
Rob
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 946
Sharp$: 3081
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Piraten Visa inlägg
Ja, tack för att du påminde mig. Ska läsa igenom det nästa gång så det inte blir lika många fel.
Fel är inga problem egentligen - det tokiga blir ju när bygger tipset på det...
Rob är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-07-15, 21:04   #11
 
Reg.datum: aug 2018
Inlägg: 591
Sharp$: 5514
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Rob Visa inlägg
Fel är inga problem egentligen - det tokiga blir ju när bygger tipset på det...
Ja, var för övrig med omgången. Men rankingen kvarstår.
Piraten är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-07-16, 08:18   #12
Banned
 
Reg.datum: dec 2014
Inlägg: 3 017
Sharp$: 5157
Standard

SO?


Någon som vet något om SO? Har inte "sett" honom på ett tag. Alltid upp-
friskande när han dyker upp!!
valo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-07-16, 17:09   #13
 
Reg.datum: jan 2012
Ort: stockholm mm
Inlägg: 881
Sharp$: 5143
Standard

Hur skall det gå för Nurmos i år på Axevalla

startade 19 hästar denna helg förra året, nu vis av skadan bara 5 i år

förra året får väl ses som en katastrof, inte koll på oddsen men nurmos är ofta hårt spelad när han åker så långt

19 0-1-3

7 av starterna var på lördagens v75 kupong

ingen vinst på 19 starter , ja Dixei Brick var ju först men fick passgång 50 kvar som klar o blev diskad 1a

Senast redigerad av incitatus den 2020-07-16 klockan 20:22.
incitatus är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-07-16, 22:29   #14
 
Reg.datum: mar 2012
Ort: stockholm
Inlägg: 15 403
Sharp$: 30288
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av valo Visa inlägg
Någon som vet något om SO? Har inte "sett" honom på ett tag. Alltid upp-
friskande när han dyker upp!!
Han har tyvärr lämnat forumet. Eller rättare sagt slutat posta inlägg.
Vart påhoppad ett par gånger för mycket och tyckte inte det var roligt längre.

Hoppas han ändrar sig någon gång senare men just nu har han tagit semester från Sharps.
Basse är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-07-16, 22:37   #15
 
Melanders avatar
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 1 180
Sharp$: 4681
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Basse Visa inlägg
Han har tyvärr lämnat forumet. Eller rättare sagt slutat posta inlägg.
Vart påhoppad ett par gånger för mycket och tyckte inte det var roligt längre.

Hoppas han ändrar sig någon gång senare men just nu har han tagit semester från Sharps.
Han kommer tillbaka tro mig det kliar för mycket där bakom kepsen
Melander är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td