Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2018-02-25, 12:21   #1
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 126
Sharp$: 56799
Standard

V75 Halmstad 3 mars


Denna vecka ska bli den kallaste på hela vintern i hela landet. Då passar svensk travsport på att ta bort barfotaförbudet. Runt 10 minusgrader i veckan. I december var det runt 10 plus i söder hela månaden. Då fick inte hästarna tävla barfota. Dags att skrota detta korkade förbud nästa vinter förhoppningsvis. I så fall kommer det bli fler starthästar dessutom. Är det någon bana som ska fixa till barfotabana i den stränga kylan i veckan är det väl dock Halmstad. Ska bli spännande att se hur det blir. Blir det barfotabana så kommer det bli väldigt mycket balansändringar. Dessa vägs inte in just nu men kommer såklart ändra ranken av loppen väldigt mycket.

V75-1

Jisses vilket intryck på Shorthanded Jag i comebacken i söndags. Bara vinner om lika bra trots ett grymt fint lopp med många väldigt bra hästar.


V75-2

Härligt lopp för lägsta klassen och här blir det extra intressant med skoryck. Typ 10 hästar som skulle kunna bli förvandlade första barfota runt om. Havbergs Viking slutade prestera i dec när barfotaförbudet kom. Innan dess flera kanoninsatser barfota runt om. Tänk att få se t ex Black Snapper första barfota och första. Ed jänkarvagn på lördag. Spelet kommer från och med nu bli väldigt mycket fokuserat på utrustningsändringar. Inte minst i atg live.

V75-3

Mycket klen gulddivision. Mest intressant med Jairo i gulddebuten. Nu kan Lövgren rycka skorna vilket kommer ge Jairo en växel till. Motbud är väl kanske Sorbet som är en utpräglad barfotahäst. Status på den? Quick Fix inte heller borta om spetsläge och om man drar av skorna på den på lördag.

V75-4

Vidöppet diamantsto försök utan stjärnor. Här blir det mycket intressant att se vilka man ska rycka skorna på på lördag. Kan bli helt avgörande i detta jämna lopp. En sådan som Veijos Novelle Madelene säkert en växel till minst barfota runt om.

V75-5

Riktiga vårkänslor när man ser superston som Ultra Bright och Untstricted i startlistan. Värre att bedöma dom spelmässigt i årsdebuterna däremot. Barfota runt om på båda viktigt. Vilken status är det på Treasure Kronos? Svårbedömd den med. Inte en krona in i de två sista frqnkrikestarterna. Detta lopp borde därför inte varit med på V75.

V75-6

Härligt lopp. Får Highspirit framspår kommer säkert Flemming rycka skorna nu och det kommer ge hästen ytterligare växlar. Vem ska slå den då trots fantastiskt motstånd? Men det är flera av de andra kanonerna i loppet som också kommer få nya växlar barfota.


V75-7

Nu när barfotaförbudet upphört kommer det också gå mycket fortare och det kommet missgynna Qahar QC. Därför ingen feeling för den här. Flera tänkbara vinnare i detta lopp och ska bli hyperintressant att se vem/vilka det blir skoryck på. Flera som har potential att lyfta sig minst en växel utan skor.

Sammanfattningsvis en omgång som höjer sig enormt sportsligt nu när det blir tillåtet att köra barfota. Bara hoppas att dom trots kylan i veckan lyckas få till en bra barfotabana på lördag.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Gotland (+5), lenninen (+5), _Edge_ (+5), Spiritus (+5), oggeb (+5), niveon (+10), MikaF (+5), asgaya3141 (+5)
olle är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-02-25, 18:27   #2
 
Dyngjohans avatar
 
Reg.datum: mar 2016
Ort: Staffanstorp
Inlägg: 61
Sharp$: 773
Standard

En trav amatörs tankar inför lördagens spel....
Avd 1.

En snabb blick på loppet och jag frågar mig...Hur bra är 3 Revelino Jet??
2 Pacific Face ...passa
5 Shorthanded Jag med Ingves
7 Someting Fishy med 3 vinster i DK
Sen har vi far och son Untersteiner för att det är på Halmstad
6 Cantona Amirica
12 Magic Happens

Avd 2

Här väljer jag att spika 3 Sauron Pil....men det finns mot bud
5 Ibelieveinamerica...vinst var annan gång,dax nu??
10 Uddens Index med 2 vinster i bagaget
4 Yankee Boy har en bra tid
Avd 3

Vi kör en spik till....
1 Jairo

Avd 4

Kanske en vinnare i 5 Belle Godiva.... 2 vinster
1 Day Composite verkar vara en jämn och bra häst och med en vinnar kusk
7 Gaya di Quattro har varit påtänkt ett tag men inte lyckats
Så tar vi 13 Dj Star för att det är ett bra spår.

Avd 5

Här får jag syn på tre hästar
2 Britt Palema
4 Geisha Sund
vem av dom tar spets
7 Treasure Kronos har varit i Frankrike och lekt
En häst i minnet.....6 Dixi Sisu


Avd 6

Här finns det kanske en som lurar dom alla....9 Falk on Hill
Men det är många om budet
Mina favisar 4 Erik Sting och 7 Mitos Gold
Går det lika bra för 12 Highspirit,nu med Troels Andersen??
10 Dds Perseverance och 11 National Prince är giftiga

Avd 7

Tror det räcker med 4 Qahar QC och 6 Linus Boj...men jag har haft fel förr.....

Och glöm inte far och son Untersteiner denna veckan...kan bli många vinster
Dyngjohan är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-02-25, 18:40   #3
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 126
Sharp$: 56799
Standard

Blir en tuff uppgift för Troels med Highspirit. Spår 12 över 1640a mot väldigt bra motstånd kommer kräva både skoryck och en helt felfri kuskinsats.
olle är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-02-25, 20:34   #4
Gus
 
Guss avatar
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 127
Sharp$: 1495
Standard

Fick inte Jairo det sämsta startspåret han kunde få ?
Ät långsammare än medel från start.
Gus är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-02-26, 07:04   #5
 
Dyngjohans avatar
 
Reg.datum: mar 2016
Ort: Staffanstorp
Inlägg: 61
Sharp$: 773
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Gus Visa inlägg
Fick inte Jairo det sämsta startspåret han kunde få ?
Ät långsammare än medel från start.
Det gör inget bara han är först i mål :-)
Dyngjohan är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-02-26, 08:35   #6
 
Reg.datum: maj 2017
Inlägg: 869
Sharp$: 4380
Standard

Ja skoryck kommer nog ge några växlar till för många, men gör väl bara många redan överlägsna hästar mer överlägsna. Men säkert många galopper också när det ska satsa framåt i hög fart, så utdelningen kan säkert blir bra ändå... Ja o nu ska det tjatas om hur Jairo ska sitta fast el inte från spår 1, sitter säkert lika fast o förlorar som Olle rols gjorde sist, el not...

Senast redigerad av kire1111 den 2018-02-26 klockan 08:44.
kire1111 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-02-26, 09:16   #7
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 126
Sharp$: 56799
Standard

Enligt travrondens intervjuer i tisdagstidningen sticker följande skoryck ut

Cantona America i avd 1 ska man rycka alla skorna på . Stort plus. Puro har inte bestämt sig gällande Shorthanded Jag.

Havbergs Viking i avd 2 barfota runt om. Plus. Multicam sulky på Harri K och ev jänkarvagn på Uddens Index.

Ingen intervju med Lövgren i avd 3 ännu men skoryck runt om på Harry H och Rocky Winner (plus på båda) och barfota bak nu på Kadett CD. Det aviseras bike på Sorbet.

Aviseras skoryck på hela 7 hästar i avd 4 så här blir det mycket jobb med barfotaanalyser. Eventuellt jänkarvagn på Helen Afrika dessutom.

Även i avd 5 aviseras skoryck på hela 7 hästar tidigt i veckan . Både barfota runt om och jänkarvagn aviseras t ex på Treasure Kronos. Även Ultimate Wine ska tävla barfota runt om som i fjor.

Hela sex hästar det tidigt aviseras skoryck på tidigt i veckan, bl.a. ska man troligen rycka alla skor på två av de hetaste. Erik Sting och Highspirit.

I avd 7 mest intressanta skorycken att Qahar QC ska tävla barfota fram och att man ska rycka alla skor nu på Coktail Fortuna. Master Crowe ska man rycka bakskorna på.

Sammanfattningsvis mer utrustningsändringar på lördag än vad det varit på hela året totalt och detta kommer sannolikt också ha stor inverkan på resultaten så slarva inte med utrustningsanalyserna denna omgång för att optimera chansen till 7 rätt.

Senast redigerad av olle den 2018-02-26 klockan 09:17.
olle är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-02-26, 10:44   #8
 
Reg.datum: mar 2015
Inlägg: 1 112
Sharp$: 3703
Standard

Upp mot -10 grader på nätterna o ett antal minus på dagarna. Även om det är Sveriges bästa banmästare kan dom verkligen fixa en barfotabana? Ok ingen nedebörd kan ju hjälpa till.
/N
Nollkollolisten är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-02-26, 11:28   #9
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 126
Sharp$: 56799
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Nollkollolisten Visa inlägg
Upp mot -10 grader på nätterna o ett antal minus på dagarna. Även om det är Sveriges bästa banmästare kan dom verkligen fixa en barfotabana? Ok ingen nedebörd kan ju hjälpa till.
/N
Dom fixade det en vinterdag för 3-4 år sedan vill jag minnas . Då fanns inget barfotaförbud och på i princip alla banor tävlade alla hästar med skor. När det samtidigt kördes en V75a i Halmstad hade dom en bra barfotabana.

Däremot så lär det knappast bli många skoryck på övriga banor där barfotakörning också är tillåtet från torsdag. Det lär dröja minst en vecka med den kyla som råder ock ska råda hela denna veckan.
olle är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-02-26, 14:16   #10
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

Alldeles oavsett hur duktiga de är på Halmstad så är det en rätt hård tjäle i backen efter den här köldknäppen. Det betyder väldigt hård och stum bana. Det går säkert att ordna fäste och ett fint ytlager, men tränare som tänkt sig större uppgifter för sina hästar kommande halvår kanske sparar sina hästar och låter skorna sitta kvar. Jag tänker inte muttra åt en enda en som gör så när man ser en mängd märkliga galopper i de första loppen.
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-02-26, 14:21   #11
 
Reg.datum: maj 2015
Inlägg: 942
Sharp$: 2739
Standard

Vågar man hoppas på att Treasure Kronos blir lite bortglömd pga raden? Åtminstone inte favorit.
Spiritus är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-02-26, 22:33   #12
777
 
Reg.datum: aug 2014
Inlägg: 580
Sharp$: 277
Standard

Ultra Bright i Stoeliten verkar vara en riktig barfotahäst. Så fort hon fick av sig skorna förra året så började hon vinna. 8 vinster på 10 starter, en galopp och en tvåa. Lite synd på spåret men det klarar hon nog om inspirationen kommer. Treasure Kronos är annars en av mina absoluta stofavoriter men tycker Riordan har börjat misshushålla med hennes krafter, han får akta sig så han inte blir Jim Oscarsson nr 2...
777 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-02-26, 22:50   #13
777
 
Reg.datum: aug 2014
Inlägg: 580
Sharp$: 277
Standard

10 Unrestricted. Har startat från bakspår 8-9 ggr, aldrig vinst men bra prestationer. Första över kort. Och Johan är ju Johan!

Hon har förresten astronomiskt höga startpoäng? Jaha hon vann ju breeders förra året också, bland annat.
777 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-03-01, 08:30   #14
 
Fagerdahlens avatar
 
Reg.datum: feb 2016
Inlägg: 1 191
Sharp$: 2301
Standard

Sauron Pil måste ju vara omgångens mest överspelade favorit med längder?
Klass 2 och med galopprisk... njaa den garderar jag.

Quick Fix - någon som har skoinfo på den? Den är ju startsnabb som bara den.
För mig räcker det nog med 3 streck i guld, Quick Fix, Jairo och Sorbet.

Revelino Jet i första ser intressant ut.
Fagerdahlen är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-03-01, 10:22   #15
 
Shooters avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 21 686
Sharp$: 37590
Standard

Sauron Pil, Treasure Kronos samt Master Crow är tre spikbud för mig. Barfotainformationen blir dock väldigt viktig den här gången då det finns några hästar som är gynnade om de kan gå utan skor. Sorbet, Treasure Kronos, Ultra Bright och Pastore Bob till exempel. Hoppas att de går ut med informationen i god tid.
Shooter är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg


td