Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2018-03-16, 14:17   #1
 
Reg.datum: aug 2011
Inlägg: 121
Sharp$: 2533
Standard

Hur får vi tillbaka publiken?


Tjenare!

Såklart är grundförutsättningar som bra sport och fulla fält intressehöjande men här kommer lite andra funderingar för att locka publik. Som det ser ut just nu är publiken helt förlorad vintertid men jag tror inte alls det är kört om vi börjar tänka lite 2018 och utanför boxen. Vissa förslag säkert katastrofala men vi måste ju testa nåt? Vad har ni för idéer som verkligen skulle kunna gå att genomföra. Jag kastar loss några "skjuta från höften förslag" direkt för att få igång det hela.


Fler banspel likt V3. Exempelvis Dagens Dubbel live där du får avvakta med hästarna i DD 2 tills efter DD 1 (om du har rätt i DD 1 såklart). Dagens Dubbel är ett oerhört populärt spel för såväl nybörjare, som medelsvensson och storspelare. Att få fördelar på banan skulle säker locka en del folk. Om omsätningen skulle rasa rejält pga dessa ojämna vilkor kan man testa livespel på någon annan spelform istället.

Flytta in en av stadens sportbarer till travbanan och jobba fram ett spännande samarbete som båda tjänar på. En egen "vinnardubbel" på banan. Rätt Champions Leauge resultat med spel på banans sportbar plus bäst spelat på kvällens "Champions Leaugelopp" på banan ger en storvinst!

Företagsduellen där 12 olika företag bjuds in till restaurangen och får varsin häst i t.ex. fem 12-hästarslopp. Poäng 1-12 i varje lopp. Flest poäng vinner t.ex. 5% i en häst eller guidning på stallbacken och tillhörande middag men tränare.

Samarbete eventpaket. Kombinera t.ex. Ishockey med trav+mat+hotell (till bra pris) samma helg i exempelvis Karlstad där arenorna ligger nära varandra.

Anställ en regionsutvecklare/banutvecklare som jobbar endast med att se nya möjligheter och samarbeten för att locka publik

Fler barnaktiviteter som gör att familjer kan komma iväg på ett enklare sätt. Gratis läxhjälp (ingår i entrén) om det finns någon lärare som tillhör banan! Blir inte många gånger på ett år om det finns några som rullar. (kanske lite väl utanför boxen men varför inte, gynnar eleven och gynnar banan som får en extra förälder? =). Andra förslag som ger mervärden för familjer att åka iväg på trav en iskall decemberkväll?

Loppisar verkar ha varit ett givande inslag på flera håll och kan säkert utvecklas ytterligare!

Senast redigerad av grobben den 2018-03-16 klockan 14:21.
grobben är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-03-16, 14:40   #2
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 141
Sharp$: 56942
Standard

Det där med dagens dubbel ändringar blir nog knepigt. En sak som skulle och kanske kommer snart är att en avgift införs för alla spel och alla vinster på atg.se. Redan införts på Harry Boy spel. Förr i tiden innan man spelade via nätet så var det ju en klar fördel att besöka Jägersro istället för ombud för att det inte kostade att spela eller vinna.

Atg kunde ju infört en spelavgift på typ 5 kr för alla v spel och kanske 25 kr för att få spela V64/V86 och V75 per omgång (svårt att ta betalt per kupong eftersom mycket spel är reducerat ) . Sedan en ny avgift på typ mellan 10-100 kr om man vinner något baserat på vinstens storlek. Samtidigt både gratis att spela och vinna om man är på travbanan.

Få skulle väl sluta spela V75 om det kostade en slant att spela och även att vinna. Finns ju inga alternativ.

Man skulle även kunna kombinera det med en rejäl avgift för att följa travloppen live via atg.se. Det kostar nästan en tusenlapp i månaden att prenumerera på viasats och cmores sportkanaler. Det betalar många med glädje. Tror inte det skulle vara något problem att ta 1000 kr i månaden för atg live eller en hundralapp för ett endagsklippkort. Men kanske fler då skulle åka till banan och se loppen istället ?
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-03-16, 14:49   #3
 
Shooters avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 21 716
Sharp$: 37583
Standard

Vore vansinnigt att ta betalt för ATG Live. Det har vi ju redan sett. Därför de insåg att det måste bli gratis om de vill få någon omsättning. Det skulle snarare få folk att sluta lira på travet. På banorna bör inträdena bli gratis och mat och dryck bättre och billigare. Sedan bör man piffa upp en del publikplatser. I övrigt behövs något ytterligare som ger mervärde när man besöker en travbana. Informationen ska vara gratis, lättillgänglig och korrekt. Det ska vara enkelt och billigt att spela så många lockas till liret. Jag har föreslagit ATG att införa ett en egen gratis produkt för reducerade system direkt på hemsidan när man kryssar i loppen. Dessutom bör lopparkivet bli gratis. Det är på spelet man ska lägga pengarna, inte på det övriga.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
AmaerildeRimfrost (+5), abborre (+10), Trinity (+5), 777 (+15), abstruse (+10)
Shooter är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-03-16, 14:52   #4
 
AmaerildeRimfrosts avatar
 
Reg.datum: nov 2017
Inlägg: 7 366
Sharp$: 122

AmaerildeRimfrost Expertre
Stats: 70 - 95 - 9
ROI: 101.99%
Vinstprocent: 42.42%

Standard

Skulle ATG införa en avgift för att få spela så är det i långa loppet som att gräva sin egen död och ge Legolas allt de önskar! All utveckling går åt andra hållet. Tycker du tänker gammalmodigt där.

Att göra något mer attraktivt är oftast mycket bättre än att göra det övriga sämre! Skulle fler bowlat idag ifall de gjorde biljard och annat som konkurrerar mindre attraktivt? Nej, folk hade gått till attrraktiva saker istället. Bowlingen utvecklade sig med poängräknare, rökmaskiner, disco och fest istället. Nu har jag inga siffror men det är känslan att de förstod vad som behövde göras.

Titta på travbanorna idag? Det är lika muntert som att besöka en gammal kyrka och tycka att nu är det fest! Ingen av mina polare har någonsin trivts på en travbana. De undrar varför i hela friden det inte händer något. Lopp i några minuter en gång i halvtimmen nästan.

Det måste vara action, det måste hända saker! Locka olika grupper och se visioner. Inget av detta finns inom travet dessvärre, det är för mycket mossa i de styrande. Konkreta förslag har jag men de tänker jag inte ens nämna utan att ta betalt

1000 kronor för att se travet på ATG? Haha, skojar du eller? Tillgänglighet öppnar upp, kostnader gör att folk flyr! Enkel matematik.

Redan idag är spelavdragen inte speciellt attraktiva. Ska vi sen betala för att få spela, och betala för att kunna se det vi spelar på? Vem skulle vilja göra det? Utan spelet existerar inte travet! Där har du matematiken! Gör det dyrare och svårare att följa det vi spelar på så lär vi inte spela och sen dör travet och vips har vi andra saker som lockar!
AmaerildeRimfrost är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-03-16, 15:01   #5
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 141
Sharp$: 56942
Standard

Jag provocerade lite. Det enda sättet att få tillbaka publiken såsom travarenorna ser ut idag vore att stänga ner atg live helt och ta rejält betalt för spel utanför banorna. Men det är såklart inget som kommer ske. Även om det skulle innebära mer publik så skulle spelet dala till katastrofnivå.

Alternativ två att bygga nya attraktiva anläggningar som ger mycket mer för besökaren än 10 travlopp . Men det finns det inga pengar till.

Gratis inträde , billigare mat osv inget som får många att åka till travbanan istället för att få allt serverat hemma i soffan. Tyvärr. Men så är verkligheten numera . Vardagstravet som publiksport historia.
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-03-16, 15:28   #6
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

Publiken kommer tillbaka när travsporten har tillräckligt mycket tempo och spänning som andra publkidrotter. Att i ett uppkopplat samhälle med massor av spel precis överallt tro att några speciella spelformer eller avgifter att spela på nätet skulle kunna vända trenden är över hövan naivt. Det kommer inte att ske.

Det finns få sporter med så mycket transportsträckor över så lång tid som travsporten. Ta en vanlig lördag. Första loppet 14:45, det sista strax efter 19. Långt över fyra timmar. På det har man fått se travlopp i 12 x 2,5 minuter i snitt + plus lite spänning med något uppförstorat målfoto och några omstarter. En timme sport och spänning, tre och en halv timmes väntan.

Låt oss komprimera det där till följande schema:
14:45 Lopp 1
14:57 Lopp 2
15:09 Lopp 3
15:21 Lopp 4
15:45 Lopp 5
15:57 Lopp 6
16:09 Lopp 7
16:21 Lopp 8
16:33 Lopp 9
16:50 Lopp 10
17:02 Lopp 11

Ett lopp mindre, två timmar kortare, mycket mer händelserikt under tiden man är där.

Gör sedan banorna till ställen dit man kommer för att må bra. Det är inte viktigt med så många som möjligt, det viktiga är att publiken mår bra och trivs. Bygg om banorna till "mansgrottor" på en del av ytorna med biljardbord, darttavlor, sportbar, casinobord, bowling, flipperspel etc. Bygg tjejparadis på andra delar av ytorna, bygg lekland för barnen på det som blir över. Erbjud plats för andra föreningar att ha sina klubblokaler där.

Det skall vara folk på banorna alla dagar i veckan, även om det inte är trav. Det är då man får in pengar.
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-03-16, 16:08   #7
 
Reg.datum: mar 2015
Inlägg: 1 118
Sharp$: 3614
Standard

Ok gratis inträde löser inte allt men kanske kan locka några hundra till per kväll.
Gratis spel på banan, ändra, lägg på samma tillägg som om du spelar hos ombud för att täcka entréavgifterna. Någon ekonom får väl räkna fram den exakta %satsen.

Dagens barnaktivitet - en hoppborg - jo tjena. Kom in i verkligheten, datorrum till ungarna naturligtvis, kanske en laserdoom. Datorrummet kanhända kan användas till vardags av dataspelsföretag mot hyra, om banan inte ligger för långt in i skogen.

Rum för Kvinnliga aktiviteter precis som jag som man önskar ett herrum på köpcentra när resten av familjen ska shoppa.
Kanhända!
/N
Nollkollolisten är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-03-16, 16:51   #8
 
Reg.datum: maj 2014
Inlägg: 129
Sharp$: 1116
Standard

Nollkoll! Gratis inträde lockar inte några hundra till per kväll,möjligen i månaden! Tror tyvärr att travet liksom galoppen går mot sotdöden!.
enstahill är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-03-16, 18:46   #9
 
Reg.datum: mar 2015
Inlägg: 1 118
Sharp$: 3614
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av enstahill Visa inlägg
Nollkoll! Gratis inträde lockar inte några hundra till per kväll,möjligen i månaden! Tror tyvärr att travet liksom galoppen går mot sotdöden!.
Ok kan ge dig lite rätt, tänkte kanske mest på storstadsbanorna. Bollnäs, Skellefteå m fl mer tveksamt. Får nöja sig med 10 pers
/N
Nollkollolisten är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-03-16, 18:59   #10
 
Reg.datum: jul 2016
Inlägg: 52
Sharp$: 243
Standard

20-25% bättre odds på vinnarspel på banan?
ostkaka är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-03-16, 19:03   #11
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 141
Sharp$: 56942
Standard

Söka tillstånd för casinoverksamhet kanske. Har väl blivit bra i USA med enarmade banditer på travbanorna. Då får spelarna mer spänning mellan travloppen.
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-03-16, 19:10   #12
 
doobs avatar
 
Reg.datum: aug 2011
Ort: Skara, Sverige
Inlägg: 6 998
Sharp$: 838
Standard

Det måste finnas mervärde att åka ut till banan!

Inte fan åker jag ut och betalar inträde för att stå på en kall jävla uteplats eller på en plaststol i en halvkall inomhusläktare och gå på restaurang och bli pungslagen via notan för skitmat lockar heller inte!

Ölen är inte direkt svinbillig heller!

Den info man får från banan smattrar x 10 i ATG Live och där går jag mellan loppen om jag inte sitter klistrad då jag får se TVÅ eller fler banor samtidigt. Är så fallet hinner jag ändå på ett rent skithus, till min egen kyl för kall dryck eller bara gör något annat mellan varven! Jag har tillgång till MYCKET mer information inför loppen från datorn hemma!

OM travbanorna bjöd på prisvärd god mat, rimligt pris på alkohol. Varma sköna VIP-säten. Som någon sa en schysst sportbar. MASSOR av information - gärna exklusiv - och mer professionell travsport. DÅ skulle jag åka ut till banan! Det ska vara bättre, mer bekvämt och mer attraktivt att vara på plats!

Sen tjatar jag mig hes ofta för totalt döva öron om att ledande, styrande, aktiva och funktionärer måste börja behandla travsporten professionellt!!

HÅRDA tag mot amatörism som ger oss befängda autoomstarter DAGLIGEN! Undermålig utrustning som lallare tar med sig till banan som orsakar fördröjda starter. Tycker folk det är rimligt att hålla ett helt fält och hela travsverige i upp emot 10 minuter extra med allt vad det innebär gällande spelsäkerhet? Jag FATTAR INTE varför folk inte reagerar? Varför tas det inte upp bland styrande och domare? Varför i helvete protesterar inte spelarkollektivet? Att journalister inte reagerar vet vi - dom är knähundar och inte objektiva! Inför 2 minutersregel a la Speedway och STRYK den som inte är tillbaka till start inom 120 sekunder! I Frankrike och Australien finns reservdelar och sulkys bredvid banan och fel åtgärdas blixtsnabbt. Inga jävla amatörekipage som är inne i smedja och stall där inte!

Det finns MASSOR av göra och utveckla men det så länge travsporten behandlas med samma professionalism som ett bygdetrav blir det såhär...
__________________
Twitter: @sharpsdoob
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
olle (+10), Migge (+10), addictedtoraw (+10)

Senast redigerad av doob den 2018-03-16 klockan 19:13.
doob är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-03-16, 19:17   #13
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Viroid Visa inlägg
Publiken kommer tillbaka när travsporten har tillräckligt mycket tempo och spänning som andra publkidrotter. Att i ett uppkopplat samhälle med massor av spel precis överallt tro att några speciella spelformer eller avgifter att spela på nätet skulle kunna vända trenden är över hövan naivt. Det kommer inte att ske.

Det finns få sporter med så mycket transportsträckor över så lång tid som travsporten. Ta en vanlig lördag. Första loppet 14:45, det sista strax efter 19. Långt över fyra timmar. På det har man fått se travlopp i 12 x 2,5 minuter i snitt + plus lite spänning med något uppförstorat målfoto och några omstarter. En timme sport och spänning, tre och en halv timmes väntan.

Låt oss komprimera det där till följande schema:
14:45 Lopp 1
14:57 Lopp 2
15:09 Lopp 3
15:21 Lopp 4
15:45 Lopp 5
15:57 Lopp 6
16:09 Lopp 7
16:21 Lopp 8
16:33 Lopp 9
16:50 Lopp 10
17:02 Lopp 11

Ett lopp mindre, två timmar kortare, mycket mer händelserikt under tiden man är där.

Gör sedan banorna till ställen dit man kommer för att må bra. Det är inte viktigt med så många som möjligt, det viktiga är att publiken mår bra och trivs. Bygg om banorna till "mansgrottor" på en del av ytorna med biljardbord, darttavlor, sportbar, casinobord, bowling, flipperspel etc. Bygg tjejparadis på andra delar av ytorna, bygg lekland för barnen på det som blir över. Erbjud plats för andra föreningar att ha sina klubblokaler där.

Det skall vara folk på banorna alla dagar i veckan, även om det inte är trav. Det är då man får in pengar.
Kloka tankar! Leklanden är omåttligt populära, lägger man dem vid travbanan och har gemensamt inträde på något smart vis så har man vunnit mycket när det gäller att få trafik till banorna. Folk vet ju knappt var de ligger, men om det är på ett ställe dit de ändå åker så kommer de kika in förr eller senare och förhoppningsvis bli travbitna och komma igen.

Att pressa ner tiden mellan lopp är ok att göra ibland, men att hålla lite mer lucka mellan spelformerna är nog klokt. Blir stressigt att komponera system annars. Och inför storloppen bör man ha en mäktig "build-up" med defilering och stämningsmusik. Något de blivit lite bättre på senaste åren men där man fortfarande kan göra en del tror jag.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-03-16, 20:20   #14
 
Reg.datum: mar 2015
Inlägg: 1 118
Sharp$: 3614
Standard

Många bra förslag. Men det gäller att få dit "vanligt" folk, inte spelnördar som oss. Vi hittar den plattform som vi tycker ger oss bäst chans att vinna pengar.
/N
Nollkollolisten är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-03-16, 20:26   #15
 
doobs avatar
 
Reg.datum: aug 2011
Ort: Skara, Sverige
Inlägg: 6 998
Sharp$: 838
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Viroid Visa inlägg
Publiken kommer tillbaka när travsporten har tillräckligt mycket tempo och spänning som andra publkidrotter. Att i ett uppkopplat samhälle med massor av spel precis överallt tro att några speciella spelformer eller avgifter att spela på nätet skulle kunna vända trenden är över hövan naivt. Det kommer inte att ske.

Det finns få sporter med så mycket transportsträckor över så lång tid som travsporten. Ta en vanlig lördag. Första loppet 14:45, det sista strax efter 19. Långt över fyra timmar. På det har man fått se travlopp i 12 x 2,5 minuter i snitt + plus lite spänning med något uppförstorat målfoto och några omstarter. En timme sport och spänning, tre och en halv timmes väntan.

Låt oss komprimera det där till följande schema:
14:45 Lopp 1
14:57 Lopp 2
15:09 Lopp 3
15:21 Lopp 4
15:45 Lopp 5
15:57 Lopp 6
16:09 Lopp 7
16:21 Lopp 8
16:33 Lopp 9
16:50 Lopp 10
17:02 Lopp 11

Ett lopp mindre, två timmar kortare, mycket mer händelserikt under tiden man är där.

Gör sedan banorna till ställen dit man kommer för att må bra. Det är inte viktigt med så många som möjligt, det viktiga är att publiken mår bra och trivs. Bygg om banorna till "mansgrottor" på en del av ytorna med biljardbord, darttavlor, sportbar, casinobord, bowling, flipperspel etc. Bygg tjejparadis på andra delar av ytorna, bygg lekland för barnen på det som blir över. Erbjud plats för andra föreningar att ha sina klubblokaler där.

Det skall vara folk på banorna alla dagar i veckan, även om det inte är trav. Det är då man får in pengar.
Hur fan ska du få det schemat att fungera när ETT materialfel kan ta 10 minuter? Har du sovit under en sten senaste åren?
__________________
Twitter: @sharpsdoob
doob är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td