Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2019-11-09, 19:11   #1
 
Reg.datum: jul 2018
Ort: Halland
Inlägg: 3 571
Sharp$: 12033
Standard

V86 13/11 Jägersro/Solvalla


Jag har lagt några timmar nu på eftermiddagen och under V75 för att få lite tidiga tankar om Jackpot-omgången som stunder på Onsdag!
OBS! Jag är ingen självutnämnd expert eller utnämnd expert av nån annan heller för den delen , bara en hobbyspelare som gillar att dela mina tankar och få lite feedback och idéer från er andra på forumet! Hoppas få igång lite tugg!


V86 *Jackpot! Solvalla/Jägersro
*6,3 miljoner extra i 8 rättspotten på onsdag!

Solvalla
Längd: 1000 m
Bredd: 20,7 m (2140 m), 21,7 m (1640 m)
Upplopp: 196 m
Open stretch: Nej
Vinklad startbilsvinge: Nej
Jägersro
Längd: 1000 m
Bredd: 23,0 m (2140 m), 23,0 m (1640 m)
Upplopp: 190 m
Open stretch: Nej
Vinklad startbilsvinge: Ja

AvdI - 1640m Auto
Sprinterdistans på Jägers då burkar ju spets vara väldigt åtråvärt så lite körning på flera händer är inte omöjligt i avd 1. Bland de tidiga spelarna är nr 1 Strangerinthenight ganska hårt betrodd som andrahandare just nu detta är alltså ett 3-årigt sto som möter mestadels äldre valacker här, tuff uppgift dessutom inte säkert man lyckas hålla upp spets även om startsnabbhet finns. Minst rutin i detta gäng också, överspelad i min bok det ska dock tilläggas att hästen har tjänat 3:e mest i detta fältet trots minst starter. 2 Hector Greenwood är en av hästarna som kan utmana o spets men i vagnen sitter Marijn de Haan inte den som vinner oftast på Svenska travbanor... 5 Deep Sea har visat god form ute på öjn men här stöter den på lite tuffare hästar och även med en båtresa i kroppen som nuvarande favorit känns den väldigt sårbar. 7 Van Gils speedade ner sina motståndare väldigt enkel men en fin spurt senast och ska räknas igen! 8,9,10 känns intressant för mig med, nästa rabblat upp hela startfältet så bred gardering tycker jag känns nära till hands här.

AvdII - 2140m Auto
Här hittar vi i skrivande stund omgångens största favorit, 1 Ribaude med Björn Goop. En väldigt stor favorit som inte vunnit ett lopp hittills i år på 13 försök som inte ska kunna hålla upp ledningen dessutom, +70% stämmer inte överens med dennes vinstchans för mig. Inte ens nära. 2 Yieldson har matchats väldigt hårt och gör här 4 starten på en knapp månad men har körts ganska snällt och gick med full fart över mål senast, gick bra vid denna tiden förra året! 4 Sean Banan gör en ganska sällsynt start i sulky då den är en typisk Montéhäst annars, spännande med Örjan i vagnen men möjligt den för lite för många streck på sig tack vare Örjan. 5 Total Recall är snabb ut och kan nog hitta till ledningen och trivs väldigt bra me Ulf Eriksson 4 vinster på 7 försök med han i vagnen, mitt första streck! 6 Vine Vision svepte fältet väldigt fint i senast starten och blir att räkna med igen. Möjlig stallkörning? Då Sjöström kör nr 6 och Jepson kör Sjöströms tränade nr2....

AvdIII - 2140m Auto
5 Coram D`Inverne gick fint över upploppet senas på Åby och kunde nästa ta sig förbi storfavoriten från Stall Bergh denna gången trots ett inte helt optimalt lopp från spår 8 och störd i starten då invändiga galopperade fick Kevin köra första biten in i kurvan i 4:e spår men hittade sedan ner andra utvändigt. Möjligt spik, men jag gillar 7 Nairajah som ännu inte vunnit ett lopp men med Maharajah som far så ska väl vinsten snart komma!

AvdIV - 1640m Auto
2 Lingbo Eivor är väl snart värd en seger och här har vi optimala förutsättningar med framspår över sprinterdistans gasa så länge lampan lyser Malin Friman! Under 1%! Bara hoppas Malin vågar testa i spets om Örjan kommer tidigt och ställer frågan eller ev. Erik A som kör en häst som gör debut över kort distans.

AvdV - 2140m Auto
4 Cobbys Olifant vann senast efter att Uhrberg återigen var positiv inför men det var precis att han vann trots ett perfekt lopp i ryggar fram till sista kurvan när man fick gå i tredjespår men vann väldigt knappt. 1 Kung Edward har det varit lite drag runt här på Sharps.se i höst och kanske kan skrälla efter invändig resa. 5 Global Takeover satt kvar med mängder av krafter senast bakom vinnaren Dizzy River! 6 Stonewashd Diamant har varit ute mot tuffa ston i senast starterna och kommer nu ut mot endast Valacker, kan hon hävda sig bland killarna här? 8 Staro Leonardo brukar alltid ha en fin fart över upploppet och hittar Lövgren ner i andraspår kan han plocka många över upploppet.

AvdVI- 3140m Volt
Ojoj vilken lopp att klura ut 3140m för relativt orutinerade hästar. Mitt första streck här blir nog 10 Rolex Tilly som har springspår på tillägg och kommer från vinst dock efter ett perfekt lopp i rygg på ledaren och lucka i sista sväng. Jevgeni Ivanov har med två hästar i loppet en på start där Björn Goop (1 Let it be me Tooma) kanske kan trolla sig till spets och släppa till Oskar J (9 Monet Augustinu) som får en pangstart brevid Rolex Tilly på springspåret på 20m tillägg. Skulle nog inte våga lämna firma Dahlén/Jepson utanför lappen med 13 Tyson Dimanche som trivts bra på 2640 tidigare när han var hos Bergh så 3140 borde funka med!

AvdVII - 1640m Auto
9 Zeeland Kronos har fått två snälla lopp där man gått i ryggar och avslutat snabbt sista biten och jag tror man fäller väldigt många här trots att det är "spetsbanan" Jägersro. 2 Olivia Cheri är snabb de gånger hon sätter fötterna rätt och kan hitta till ledningen felfri, utmanar om spets gör annars 7 Franklin Face vid en snabb överblick.

AvdVIII - 2140m Auto
Vi avslutar Jackpotomgången med en av två avdelningar som har några miljonärer bland de startade nämligen 3 Longcat Hanover, 7 Sheriff Bi, 8 Han Herred, 9 Fame Boko & 12 Bottnas Commandeur som alla tjänat över en miljon kronor eller ja 3 Longcat Hanover har en tvångssumma på sig som får upp startprissumman över miljonen men i själva verkar har hästen sprungit in under miljonen. Vem vinner loppet då? Inte fan vet jag...4 Leader Brodde är favorit just nu med Mattias Djuse en häst som vunnit 1 av 14 i år men har 7, SJU andra platser! Lite blöt när det närmar sig linjen månne. Kanske rentav att Örjan rundar av omgången med en sällsynt Walmann seger! Fick senast ett tufft lopp i dödens men höll helt ok över upploppet!

Blev en del text, så ber om ursäkt för ev. stavfel eller dylikt....
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Gotland (+8), Henkezan (+5), Stinsen (+10), Tirich (+5), gosper (+5), Akke (+5), mijo14 (+20)

Senast redigerad av viking90 den 2019-11-10 klockan 09:16.
viking90 är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2019-11-10, 22:24   #2
 
Reg.datum: feb 2019
Inlägg: 33
Sharp$: 9
Standard

Suverän genomgång och för mig som nybörjare alltid nyttigt. Jag tror jag bestämmer mig för att avd 6 blir den svåraste och mest sträckkrävande.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
viking90 (+5)
Stinsen är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg