Logga in
Artiklar

Intervjuserie med cappers: papakPapak - En man med en plan.
Skrivet av: Lemasive


Papak är en Sharp som har växt fram ordentligt sedan Sharps startade i mångas ögon, det är själva sinnebilden av en man som rånar dom stora stygga bolagen för att sedan ge tillbaka till oss små och stora spelare. Jag tänkte att vi ska lära känna honom lite bättre så jag ställde 9 frågor och fick ett mycket trevligt bemötande.


Hej Papak, du är ju känd på forumet för att spela på ganska udda matcher och ligor. Hur kommer det sig att du kan såpass mycket och har bra värden i dom?

Det beror på att jag tidigt valde att inrikta mig i lite mer udda ligor där jag trodde att jag hade en edge gentemot bolagen. Visst går det att vara vinnande på tex Premier League, La Liga osv men det är mycket svårare och varför göra det svårt för sig? Allting började egentligen med den europeiska basketen främst adriatiska ligan samt serbiska och kroatiska basketligorna men så småningom började jag även snegla på NBA. Fördelen med små udda ligor är att man oftast kan få förstahandsinformation i många fall innan ens bolagen vet själva om det och hinner justera linorna.


Du är ju bara en människa som oss andra, hur startar egentligen din dag. Vad skulle du säga är en normal rutin för dig när det gäller betting?


Brukar kolla vad som erbjuds under dagen och om jag hittar några matchups som jag tycker är intressanta så analyserar jag dessa och kommer fram
till min egna lina. Hemmaplansfördel, PPG allt sånt tas med i beräkningarna och om min lina skiljer sig tillräckligt mycket från spelbolagens så är det ett spel. Dagligen håller jag kontakt med ca 10-15 pers och diskuterar fram spel med dom ibland eller tar del av oehört värdefull information, detta främst i den sydamerikanska fotbollen där oddsen kan droppa oehört snabbt.

Skulle du kalla dig själv en Sharp och isåfall vad är det som gör dig till det? För oss som gnetar på dagligen vad har du för tips egentligen?Kollar man resultatmässigt så är jag definitvt en sharp, mina NBA-spel förra säsongen som finns dokumenterade på Sharps gör att jag
egentligen kan räkna mig till en av världens bästa NBA-cappare. Inte ens betalservices som tar betalt flera hundra dollars per månad hade såhär bra resultat. Ta en titt på toptencappers.com och kolla på mina stats om ni inte tror mig.

Mitt tips är att man måste arbeta hårt om man vill lyckas. Statistik är viktigt men är inte allt tex har en spelare varit ute och festat till 05:00, går han igenom en personlig kris eller har hans fru fött barn? Alla dessa faktorer påverkar spelare positivt eller negativt och det är viktigt att veta sånt i en sport som tex basket där hela lag kan stå och falla med sina fixstjärnor. Samtidigt finns det vissa matchups lag emellan där vissa lags spelstil passar motståndarna perfekt - allt sånt här måste man ta reda på och utnyttja till sin fördel. Det är inte ett enkelt jobb, visst med tiden automatiserar man vissa delar av sin betting men man måste ständigt vara uppkopplad för att få senaste nyheterna, det kan svänga fort inom sportens värld och då gäller det att man är där. Tack gode gud för Steve Jobs och iPhone, utan den hade jag inte kunant göra 50% av mitt jobb.

(intervjuarens reservationer, alla med Iphone bör dö)

Hur kom du i kontakt med betting, är det något som alltid har funnits där eller något som till nu på senare tid? Är betting det enda som har intresserat dig eller är du en gambler?Intresset har jag alltid haft men det är främst sista 1 1/2 året som det egentligen resulterat i en mera seriös satsning från min sida. Innan dess så var det att man som minderårig lånade brorsans konto på Expekt för att lägga någon sjuling - då visste man ju inget om ROI, Träff% osv utan det var bara att knåpa ihop en parlay med "säkra" lag och hoppas på det bästa. Det gick ju inte bra om man kollar till avkastning men det var inte några större summor det handlade om, det hände dock att man med viss tur lyckades sätta en sån kupong och man var kung i någon vecka! Rent generellt så har spel & dobbel alltid funnits nära till hands i bekantskapskretsen.
När jag växte upp så var var sida 377 det enda som vevades runt hemma på TVen under helgen samtidigt som pappas kompisar samlades hemma hos någon och spelade kort i ett rökfyllt rum ända fram tills morgonen.


Vilken liga känner du dig mest hemma i och varför?

Måste nog säga att det ändå är NBA trots att det är en stor liga, finns hur mycket statistik som helst att inhämta där och efter ett tag lär man känna lagen riktigt bra och det flyter på. Det är nog den största fördelen med dom större ligorna, statistiken som finns tillgänglig, oftast är det svårt att hitta statistik för mindre ligor och man sitter otaliga gånger med Google Translate för att försöka få fram något betydelsefullt från lagens hemsidor.

Du har varit på semester och har kommit tillbaka oerhört starkt i skrivande stund, hur kommer det sig att du visar sådan form?


Förmodligen för att jag valt att just fokusera där jag är som bäst. Innan så spelade jag på MLB och andra sporter och jag plussade men det
var för dåligt för att jag skulle kunna fortsätta. Nu har jag gått tillbaka till det som funkat bäst för mig och det syns på resultaten, även om urvalet är lite väl begränsat för att dra några egentliga slutsatser.Många har ju hatlag eller spelare som alltid ger såkallade "fittningar" är det något du har eller känner vid personligen?

Det är faktiskt inget jag har hållit koll på. Finns egentligen inget lag jag hatar när det gäller betting då jag försöker vara så objektiv som möjligt
och inte låta känslorna styra men visst har man tänkt tanken på att ett lag sabbat kanske 2-3 gånger för en men då har man läst situationen fel och bör kolla upp
vad man kan förbättra.

Vi vänder på frågan har du några favoritlag, något lag som du gärna se live kanske?

Jag har ett enda favoritlag och det är i fotbollen, Dinamo Zagreb från Kroatien. Jag ser 2-3 matcher per år live och atmosfären är obeskrivlig. Sen klappar hjärtat lite extra för New Jersey Nets och det är pga Drazen Petrovic, gudabenådad spelare som omkom i en bilolycka.

Vad sysslar du med på fritiden när du inte rekar och spelar matcher, och kommer betting fortsätta vara en del i ditt liv länge?


Jag jobbar till och från med butiksinredningar men har planerat att helt avveckla det och börja leva på min betting och då eventuellt flytta utomlands. Betting kommer vara en del av mitt liv länge, helt klart.


Tack så mycket Papak för att du har tagit dig tid att svara på så många frågor, hoppas du har en lyckad fortsättning och fortsätter tjäna pengar åt oss andra.

Kommentera (42)Postat 2010-08-06
td