Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2011-03-30, 17:18   #1
Webmaster
 
marss avatar
 
Reg.datum: mar 2010
Inlägg: 804
Sharp$: 3518
Standard

Välkommen till ny server och ny design!


Först vill vi börja med att tacka alla Sharps medlemmar som under det dryga året vi existerat har förvandlat ett litet forum med flashbackfolk till ett numera nationellt spelcommunity med bidragande personer från alla Sveriges håll och kanter. I skrivande stund har vi cirka 5'000 medlemmar, 6'500 ämnen och 110'000 inlägg. Vi växer i en stadig takt och för att kunna bibehålla den goda kvaliteten på forumet kommer vi att genomföra en rad åtgärder under den närmaste månaden:

Som ni märker har vi fått en ny, snyggare och bättre optimerad sida som vi hoppas ni uppskattar. Framförallt är det framsidan som fått sig ett upplyft, men hela sidan, forumet inkluderat, har fått en något ljusare nyans. Sharps har också flyttat in på en egen server hos ett annat hostingbolag (PRQ) för att kunna tillgodose framtida prestanda- och bandbreddbehov. Vi tar gärna emot konstruktiv kritik på vad ni tycker kan ytterligare förbättras i denna trådens kommentarer.

En andra sak som kommer också inom en väldigt snar framtid är att ”Dagens x x/x”-trådar i respektive forum kommer att automatiskt skapas där förstainlägget varje dag listar de populäraste matcherna inom den sporten samt tydliga riktlinjer på hur svarsinlägg ska vara utformade (med motiveringar dvs).

Några smärre buggfixar har gjorts till spreadsheetet och reksystemet. Nytt är också att man numera får välja en relevant bild till varje rek som sedan presenteras här på förstasidan. Vi vill också passa på att välkomna RobinD som moderator på sidan för att hjälpa till att hålla en hög nivå på innehållet.

Efter att ha undersökt vilka spelbolag som verkar populärast från all spreadsheet-data har vi kommit fram till att utöka antalet spelbolag till att nu innefatta Nordicbet, bet365, Unibet, Centrebet, bwin och Sportingbet; alla bolag som förr eller senare kommer att limitera storspelare, men som är bra alternativ för dem som ännu inte spelar om stora summor tack vare deras stora spelutbud och generösa bonusar. Mer om varje enskilt spelbolag finns nu att läsa under den nya fliken ”Spelbolag” här uppe till höger.

Pengarna som eventuellt kommer från denna utökning kommer först och främst gå till att betala serverhyran (som nu steg i och med serverflytten), i andra hand till att köpa in Sharps merchandice (kläder, paraplyer, skohorn etc med Sharps-logga på) för tävlingar/försäljning till Sharp$. Helt enkelt så kommer det göra det möjligt för Sharps att bli ännu bättre och ge mer förmåner till alla medlemmar.
__________________
Sköter det tekniska - för andra ärenden kontakta Boone eller KP!
mars är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2011-03-30, 17:38   #2
Webmaster
 
marss avatar
 
Reg.datum: mar 2010
Inlägg: 804
Sharp$: 3518
Standard

Nya regelverket


NETIKETT
________________________________________

Läs, och visa respekt för andra människors uppfattning. Inlägg som inte är på svenska, danska, norska eller engelska raderas. Den som bryter mot någon av netikettreglerna kan få en tillsägelse. Flertalet tillsägelser som inte hörsammas kan resultera i en varning.

0.01. Rubriken ska visa vad diskussionstråden handlar om
Är ditt inlägg huvudsakligen en fråga skall rubriken sluta med ett frågetecken.

0.02. Inlägg ska hålla sig i närheten av ämnet för gällande forum
Var noga med att posta ditt inlägg i rätt forum. Ditt inlägg ska ha anknytning till det ämne som forumet avser. Ifall det finns flera forum som passar för ditt inlägg väljer du det forum som du tycker är lämpligast.

0.03. Håll er till ämnet i tråden
Istället för att frångå aktuellt ämne i tråden, så starta hellre en ny tråd med ny rubrik. Är off-topicinlägget riktad till en medlem skall PM-funktionen användas istället. Inlägg som är off-topic kan raderas utan förvarning och motivering.

0.04. Korspostning är förbjudet
Att korsposta, det vill säga att posta samma inlägg i flera olika trådar, eller skapa samma tråd i flera forum, är inte tillåtet.

0.05. Din avatar och signatur ska inte vara stötande
Din avatar och din signatur ska inte vara stötande för andra personer.

Bilder på personer under 18 år som kan tänkas vara av sexuell natur är inte tillåtet. Signaturen och avataren får ej innehålla något som bryter mot forumets regler. Inte heller är det tillåtet att utge sig för att vara admin eller moderator, ifall man inte är det. Detta kan resultera i både varning och avstängning.

Ditt användarnamn bör inte likna någon annan etablerad användare. Om detta upptäcks efter registrering så kan användaren tvingas ändra sitt namn till ett mer unikt. Den som medvetet registrerar ett namn som kan förväxlas med någon annan på forumet i syfte att sabotera blir avstängd.

0.06. Frågor om låsningar, borttagningar osv. diskuteras med moderator via PM
Frågor om eventuella låsningar, borttagningar osv. diskuteras med berörd moderator via PM. Detta för att hålla en så hög nivå som möjligt på forumet.

0.07. Använd spoilerfunktion när du publicerar känslig information
När man postar inlägg som avslöjar information som kan förstöra för andra användare ska forumets inbyggda spoilerfunktion användas. Exempel på sådan information är att avslöja vinnaren i en tävling före det officiella tillkännagivandet eller slutet på en film eller bok. Allt sådant ska döljas så att det står läsaren helt fritt att välja om han/hon önskar läsa denna.

0.08. Viss spridning av upphovsrättskyddat material är förbjudet
Det är inte tillåtet att efterfråga eller publicera direktlänkar som ger tillgång till upphovsrättskyddade filer och material som exempelvis musik, filmer och datorprogram utan upphovsmannens tillstånd.

Spel från betaltjänster får postas i Service Plays forumet om eventuella motiveringar från tjänsten tas bort. Styrkeangivelser (antal units etc) är tillåtet att posta.

0.09. Falsk ryktesspridning är förbjuden
Det är inte tillåtet att sprida påhittade uppgifter om personer, företag eller organisationer i syfte att utsätta dessa för andras missaktning. Att avsiktligen förvränga eller uppdikta information i syfte att vilseleda är förbjudet.

0.10 Spelpostning utan motivering är förbjudet
Det är inte tillåtet att posta spel utan motivering i de dagliga diskussionstrådarna. Använd spreadsheetet för att bokföra/visa spel utan motivering.

0.11 Efterhandspostning skall undvikas
Att posta resultatet av spel i trådar utan att först ha diskuterat eller presenterat spelet innan spelstopp, skall undvikas i största möjliga mån då det kan uppfattas som störande av andra medlemmar.


REGLER
________________________________________
Den som bryter mot reglerna riskerar en varning, i vissa fall bannlysning.
En varning plockas bort efter 12 månader.

En varning = Avstängd från forumet i en vecka.
Två varningar = Avstängd från forumet i en månad.
Tre varningar = Permanent avstängd från forumet.

1.01. Reklam och annonsering är förbjuden
Den som postar reklam (spam) i forumet blir avstängd, utan varning. Det är inte heller tillåtet att använda diskussionsforumet för privat eller kommersiell annonsering, som exempelvis köpes- och säljes-annonser eller kontaktannonser.
Undantag:
• Det är tillåtet att ha en länk till sin egen webbplats eller blogg i sin signatur, om den är INTE är kommersiell (dvs vinstdrivande).
• Det är tillåtet att nämna företag och bloggar i diskussioner så länge inte huvudsyftet är att marknadsföra dessa och det är relevant för diskussionen.

1.02. Diskussioner om illegal avkodning av tv-signaler är förbjudna

Diskussioner om streamad tv över internet i syfte att på illegal väg få tillgång till nordiska bolags sändningar eller sändningar där nordiska bolag har primärrättigheter är inte tillåtna.

Brott mot denna regel kan leda till avstängning från forumet.
1.03. Hatbrott är förbjudet
Att hota eller medvetet misskreditera en grupp personer med anspelning på etnicitet, religion eller sexuell läggning är förbjudet.

1.04. Att uppvigla till brott är förbjudet
Det är förbjudet att uppvigla och organisera brottslig verksamhet från forumet. Brottslig verksamhet är enbart tillåten i teorin.

1.05. Användare på Sharps.se har rätt till anonymitet
Den som på forumet (via inlägg, PM eller chat) postar, eller hotar att posta, personuppgifter, IP-nummer eller annan information, med uppsåt att avslöja en annan användares identitet riskerar avstängning, med undantag för användare som själva publicerat dessa uppgifter i forumet.

Ett annat undantag kan vara ifall uppgifterna redan är allmänt kända, eller finns publicerade på andra webbplatser. Då kan en sammankoppling vara tillåten.

Att publikt sammankoppla användares alternativa konton eller konton på andra forum eller webbsidor är inte tillåtet och kan leda till varning, undantaget då admin, moderator eller användaren själv tidigare meddelat uppgiften publikt.

1.06. Missbruk av multipla konton är förbjudet
Det kan finnas godtagbara orsaker till att ha multipla konton, men det är inte tillåtet att ha flera användare som diskuterar exakt samma frågor om man inte är öppen med det.

Missbruk av multipla konton, exempelvis att man omväxlande använder flera konton i samma tråd, resulterar i bannlysning av samtliga konton.

Det är inte tillåtet att besöka forumet (inklusive IRC) genom ett alternativt konto ifall man är temporärt eller permanent avstängd.

1.07. Grova personangrepp, trakasserier och hot är förbjudet
Grova personangrepp riktade mot andra användare är förbjudet, liksom trakasserier, hot eller förtäckta hot. Detta gäller både i inlägg och PM och kan leda till avstängning. Att använda signatur eller avatar för att angripa en användare betraktas som trakasserier.

Att använda nedsättande uttryck i debatten framställer möjligen skribenten som en sämre debattör, men är tillåtet. Upprepade personangrepp som inte räknas till grova kan tillsammans resultera i en tillsägelse eller varning.

1.08. Att sprida länkar till datavirus och trojaner är förbjudet
Det är förbjudet att posta länkar till virus, trojaner, spyware eller annan skadlig programvara, ifall man inte tydligt informerar om att länkarna är skadliga. Den som medvetet publicerar en sådan länk blir avstängd från forumet.
__________________
Sköter det tekniska - för andra ärenden kontakta Boone eller KP!
mars är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2011-03-30, 18:04   #3
 
dillehals avatar
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 273
Sharp$: 1433
Standard

först, höhö

grymt jobbat mars och resten av gänget, i like it alot!
dillehal är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2011-03-30, 18:06   #4
 
Grovbenstommes avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Så nära men ändå så långt borta
Inlägg: 562
Sharp$: 1663
Standard

Me likey likey. Fint jobb!
__________________
"Selektivt minne innebär att man bara minns det man vill minnas. Detta kan vara medvetet eller undermedvetet. Som exempel kan nämnas att många personer bara minns när de har otur och inte när de har tur eller tvärtom."
Grovbenstomme är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2011-03-30, 18:09   #5
 
Pacmans avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 1 769
Sharp$: 6882

Pacmanscorner Twitterpicks
Stats: 1093 - 1168 - 229
ROI: 99.65%
Vinstprocent: 48.34%

Standard

Håller med, fina grejer med ny profil och allt
Pacman är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2011-03-30, 18:19   #6
 
Overkills avatar
 
Reg.datum: mar 2010
Inlägg: 5 228
Sharp$: 7957

Speedway 2013
Stats: 6 - 6 - 0
ROI: 97.78%
Vinstprocent: 50.00%

Standard

Vilket grymt jobb ni gör, grabbar! Tack som fan!
Overkill är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2011-03-30, 18:20   #7
 
dillehals avatar
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 273
Sharp$: 1433
Standard

har en liten fundering som känns lite fel att ta upp såhär i efterhand.. men dagens populäraste spel kanske skulle kunna sorteras i sporter eller i "kvällens/nattens populäraste spel" då våra nhl-rekare gör ett sådant bra jobb så är dagens populäraste spel konstant NHL.

en liten tanke bara, personligen så störs jag inte, men men
dillehal är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2011-03-30, 18:25   #8
 
Reg.datum: apr 2010
Inlägg: 16
Sharp$: 472


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

För oss som inte har en stor skärm med hög upplösning, har bara 1024*768, så anpassas inte sidan så som den gjorde innan flytt. Är det på gång eller ska sidan vara så stor? Tråkigt att behöva scrolla hela tiden.
SAACFoxen är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2011-03-30, 18:29   #9
 
Overkills avatar
 
Reg.datum: mar 2010
Inlägg: 5 228
Sharp$: 7957

Speedway 2013
Stats: 6 - 6 - 0
ROI: 97.78%
Vinstprocent: 50.00%

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av SAACFoxen Visa inlägg
För oss som inte har en stor skärm med hög upplösning, har bara 1024*768, så anpassas inte sidan så som den gjorde innan flytt. Är det på gång eller ska sidan vara så stor? Tråkigt att behöva scrolla hela tiden.
Du kan ju minska storleken på själva sidan.

Håll ner CTRL och tryck på - borta vid siffrorna för att förminska, + för att förstora sidan.

Om du redan visste detta ber jag dig att bortse från denna post.
Overkill är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2011-03-30, 18:33   #10
 
Reg.datum: aug 2010
Inlägg: 604
Sharp$: 2463
Standard

Grymt bra jobbat gubbar!!
tino är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2011-03-30, 18:33   #11
Webmaster
 
marss avatar
 
Reg.datum: mar 2010
Inlägg: 804
Sharp$: 3518
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av dillehal Visa inlägg
har en liten fundering som känns lite fel att ta upp såhär i efterhand.. men dagens populäraste spel kanske skulle kunna sorteras i sporter eller i "kvällens/nattens populäraste spel" då våra nhl-rekare gör ett sådant bra jobb så är dagens populäraste spel konstant NHL.

en liten tanke bara, personligen så störs jag inte, men men
Mm vet egentligen om detta då fler påpekat det tidigare, ska se hur vi kan få en lösning på det.

Citat:
Ursprungligen postat av SAACFoxen Visa inlägg
För oss som inte har en stor skärm med hög upplösning, har bara 1024*768, så anpassas inte sidan så som den gjorde innan flytt. Är det på gång eller ska sidan vara så stor? Tråkigt att behöva scrolla hela tiden.
Tyvärr kommer det nog inte finnas möjlighet för det, blev ett svårt val, antingen ser sidan sämre ut för de med hög upplösning eller för de med låg, eftersom det största användartalet låg i kategorin med hög upplösning fick det bli på detta sättet. Jag har inte hittat någon bra lösning för att anpassa det på annat sätt,ska titta lite mer på det iaf men kan inte lova nåt.
__________________
Sköter det tekniska - för andra ärenden kontakta Boone eller KP!
mars är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2011-03-30, 18:43   #12
 
Reg.datum: apr 2010
Inlägg: 16
Sharp$: 472


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Ok, tackar och är nöjd med svaren från både mars och Performance :-)
SAACFoxen är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2011-03-30, 18:50   #13
 
phekstroms avatar
 
Reg.datum: mar 2011
Inlägg: 109
Sharp$: 1615


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

fantastiskt *applåder*.
phekstrom är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2011-03-30, 18:53   #14
 
pawwesharks avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 176
Sharp$: 1818

golf2011-2012
Stats: 32 - 24 - 8
ROI: 100.93%
Vinstprocent: 57.14%

Standard

Snyggt
pawweshark är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2011-03-30, 19:08   #15
AWESOME
 
iCashs avatar
 
Reg.datum: dec 2009
Ort: London
Inlägg: 1 874
Sharp$: 1591
Standard

__________________
"If Vegas where to make a shit load of money on this game, what would have to happen?"
"Betting is a marathon, not a sprint!"
"Statistics are like bikinis. What they reveal is suggestive, but what they conceal is vital"
iCash är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg


td