Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2020-12-10, 16:08   #16
 
Reg.datum: jan 2015
Inlägg: 1 944
Sharp$: 2183
Standard

Bara en iakttagelse re Guld..
Narold Vox sistastreckad 0,44% ..Well ,vinterhäst,gillar långt-kan springa på i 4km om det behövs,gynnad av barfotaförbud..Absolut ej otänkbar om det blir lite körning här med trötta ben till slut.(2:a 1/11 på Båker i år efter Elian Webb.stod i 80ggr då)
Med om man tar några stycken imho.
__________________
Trust the FoxGod
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Fagerdahlen (+5)
Lazze är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-11, 00:13   #17
 
mr_stylezs avatar
 
Reg.datum: nov 2011
Ort: Lund
Inlägg: 2 678
Sharp$: 5208
Standard

Selmer I.H. ser jag som en riktigt bra Norrlandshäst, dvs att den är grym på Boden/Umåker mot motståndet där, men den duger inte mot bättre motstånd söderut..

Men fan vet i den form den har nu, imponerar hela tiden,går alltid med skor, inte värsta gulddivisionen som körts... kommer Anotnio tror bort har väl Selmer lika bra chans i nuvarande form som tex 2 7 8 här kan jag tycka ?
För mig, sett till hur överstreckad Coin Perdu är (minns också vad StatistikJens sagt många år nu om 2an i guld... not good) så är nog Selmer andrarankad bakom nr 6.

Rankingen för mig i nuläget (innan jag hört/läst intervjuer med tränarna ska sägas) är:

A:6
B:10,11,8,2,7
C: 4
__________________
Kuskar som inte försöker vinna, kanske inte bör vara kuskar.....
mr_stylez är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-11, 00:42   #18
 
mr_stylezs avatar
 
Reg.datum: nov 2011
Ort: Lund
Inlägg: 2 678
Sharp$: 5208
Standard

Liten sen genomgång av avd 5:

Här kommer nog många som vanligt att missa hur viktigt det är med innerspår på 3140 (hoppas jag iaf).. Jensa lär tyvärr tjata om i krönikan att det är spets rygg ledaren lr 3e inner som gäller som vanligt för att påminna...

Blir till att läsa på spetsstriden här och vilka kuskar som kan tänkas släppa /köra offensivt.. vet man spets/rygg ledaren efter 1000 m är nog mycket av loppet löst där..

Sen tycker jag alltid man ska passa sig för hästar som debuterar på 3140 (Vilket majoriteten gör här). det är tufft första gången för många och även om tränarna säger typ"hästen är stark det klarar den nog av" så ska man inte tro för mycket på det snacket tycker jag... Visst har man 30 starter på 2640 och vunnit 15 av de så fixar man troligen 3140 med, men det gäller ingen av hästarna här direkt...

Listar antal starter över 3140 (inom parentes) för alla hästarna samt resultat för dem:

1: (1) 2
2: Debut
3: Debut
4: (3) 0,d,0
5: Debut
6: Debut
7: Debut
8: (1) 0
9: Debut
10: (1) 3
11: (5) 4,0,3,0,2
12: (2) 1,6


Danilo Brick alltså mest erfaren av distansen samt har mött bra motstånd på den, i Sept tex var den 3a , en längd bakom Vagaond Bi, men före tex Ble Du Gers (som stod 60 m tillägg, men ändå). Samt att en viss Nurmos tränar.....
Klar förstahäst om det inte vore för startspåret....

1 Timo Lane har visat sin styrka i flera lopp, debut för Bergh nu (struken i egentliga debuten,men tar han ut den på V75 direkt nu brukar dem vara i ordning)... fördelaktigt spår 1 på Bergsåker, och sällan som alla utifrån vill ladda över 3140 från start...
Kan den hålla upp spetsen här har den nog bra chans.

Kan dock bli svårt då nr 2 Barry Wadd är kvick ut, den bör ta en längd om den laddas! Dock anar man att Tomas P vill köra snällt upplägg här, får kolla intervju om han ska ladda och sen släppa lr kanske kan tänka sig att krypa ner i rygg på 1an direkt ? Farlig oavsett i den formen den har nu!

Ska jag gissa hur det ser ut efter 1000 m så blir det :

1 lr 5 i spets, 2an rygg ledaren, 3 i tredje invändigt.
6 dödens,1 lr 5 andra utvändigt.


Tror man kan ta bort 8 ,7 och kanske 6 (Fernlund är ingen Goop) på lägena.. resten kan vinna, beroende på vilket lopp de får.
Vanligen ska spår 11 och 12 få svårt här med, men 2 riktigt bra/formstarka hästar därifrån så kan det gå..

9 Axel Ruda, underskattade jag senast, bara 3 år men vann ändå ett bra klass 1 lopp, riktigt bra gjort!
Kan få fin smygresa från sitt innerspår, farlig att glömma !

4 Madronjo gillar jag. Har varit med på den då den vunnit och jag kliver inte av tåget här heller! Skor kan vara tveksamt dock, men inte ens 1% nu och bra spår gör att den ska med.

5 Gooner har finfin form, ovan distansen, men bra läge, rätt startsnabb och hemmaplan samt van att gå med skor, är faktorer som talar för den... Plockas med!

10 Lennart Sjöhammar verkar trivas fint med Anders Eriksson,kan absolut vinna med rätt lopp här, både stark och bra i spurten.

Just nu har jag 1,2,11 som A-hästar och 3,4,5,9,10,12 som B (ej rankat dem än).
På mitt tillsammans-system lär jag ta alla nio hästarna ovan.
Svårt, men kul lopp!
__________________
Kuskar som inte försöker vinna, kanske inte bör vara kuskar.....
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Gotland (+5), monimaker1 (+6)
mr_stylez är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-11, 08:47   #19
 
Reg.datum: maj 2017
Inlägg: 869
Sharp$: 4381
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av mr_stylez Visa inlägg
Den blir väldigt påpassad ja, men den har körts defensivt flera lopp och mött sverigeliten, lättare motstånd dena gången samt står bra till för mer offensivt upplägg lr iaf sitta bra på det inför sista 800....

From the Mine väldigt bra men distansen är fördel Antonio och inte bara att gå ut o vinna från spår 8 i guld efter man haft kolik... Inte säkert de bara brakar till spets med den, utan kanske mer ger den vilsamt smyglopp i comebacken, kolla intervjuer med tränaren där i veckan!

Jag tycker nog Antotio ska vara klar favorit före Coin Perdu, den har inte alls samma hårdhet, konstigt den är mer streckad, men lär ändras till lör.. ska vi gissa på Antonio 49 % och Coin Perdu 30 % på lör?

Börjar dock tvivla 41%. Känns mer som örat har bokat mer plats än ögat hos många som spikar. Stå på tur och skrikhästar har man ju åk på förr
kire1111 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-11, 09:01   #20
 
Reg.datum: feb 2014
Inlägg: 1 242
Sharp$: 2091
Standard

Magkänslan säger att ANTONIO TROT borde vinna detta, bara galopp emot.

Värsta hindret borde vara From The Mine men hästen har haft kolik och från spår 8:a är det frågan om hur mycket tränaren vill pressa sin ögonsten. Det kommer fler lopp och en 2:a-3:e plats i V75 är inget att skämmas över.

Diamanten verkar vara jätteduktig och gjorde ett kanonlopp i augusti, men det var kort distans och om han vore redan nu i en nivå där han skulle kunna slå Antonio Trot på 2640, borde han ha vunnit loppet senast på 2140. Tror därför inte det är diamantens tur den HÄR gången.

COIN PERDU var en stjärna, men sedan skadades han och jag tror inte den redan nu, om den kommer tillbaka till sina gamla nivåer, kan slå Antonio Trot . Det finns ingen anledning att pressa en häst som varit borta så länge redan nu och riskera att den för alltid försvinner ur tävlingsbanorna. Jag tror inte det lär hända med en omtänksam kusk bakom tömmarna och en bra tränare.

Ja, så har jag resonerat men tror ändå jag fegar och låser på 6&8:a men kanske spikar Trot beroende på vad From The Mine tränare säger och vad Antonios ägare avslöjar här i forumet.
shasha är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-11, 09:19   #21
 
Reg.datum: feb 2013
Ort: Skövde
Inlägg: 238
Sharp$: 5415
Standard

Liten rapport om Antonio Trot:
Han gick jobb i måndags o var fin i första jobbet i andra gick han med brodd som förberedande, han verkade inte trivas med dessa!
Igår gick han ytterligare jobb med brodd och var mycket fin,det blir nog inga problem med brodd!
Det finns nog två varianter på Jormas styrning. 1. AT fram i dödens 2. AT backas bak i kön. Jag hoppas att han kör fram eller åtminstone hittar ned i position. Jorma väljer själv! Hur som vet Nurmos om hur det kan bli kört, men anser att det är bästa chansen på lördagen.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
mackpeter (+5), shasha (+5), mr_stylez (+10), Gotland (+5), SistaStallskriket (+50), pojmonen (+5), MattiasB75 (+10), asgaya3141 (+5)
jAnman är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-11, 09:23   #22
 
Reg.datum: feb 2014
Inlägg: 1 242
Sharp$: 2091
Standard

Har en fundering, det skrivs oftast om att kusken inte försökte nå "bästa placering", att deltagarna i tävlingen är skyldiga att försöka uppnå "bästa placeringen".

Är det så det står? "Bästa placeringen" och inte "försöka vinna loppet"?

Jag tolkar nämligen dessa två olika, för mig innebär "bästa placeringen" att tränaren gett kusken order om att försöka uppnå bästa placeringen i det loppet utifrån hästens förutsättningar den dagen: har den varit sjuk? fel distans? kan inte gå barfota idag? fel spår? osv. osv.
Om varje tränare gick ut och försökte vinna varje gång, oavsett förutsättningarna den dagen, då skulle väl hästarna ta slut väldig fort?

Och då tänker jag att en del av analysen av loppet,är att försöka räkna ut tränarnas intentioner för hästen den dagen och i det loppet.
Så klart vill alla vinna, och den som har bästa förutsättningar tror jag kommer att försöka vinna, det är ju vad det går ut på. Det är den/dessa hästar vi försöker hitta.

Hur resonerar ni kring det här med "bästa placering"?hur tolkar ni det?
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Nobleflash (+5)
shasha är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-11, 09:31   #23
 
mr_stylezs avatar
 
Reg.datum: nov 2011
Ort: Lund
Inlägg: 2 678
Sharp$: 5208
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av jAnman Visa inlägg
Liten rapport om Antonio Trot:
Han gick jobb i måndags o var fin i första jobbet i andra gick han med brodd som förberedande, han verkade inte trivas med dessa!
Igår gick han ytterligare jobb med brodd och var mycket fin,det blir nog inga problem med brodd!
Det finns nog två varianter på Jormas styrning. 1. AT fram i dödens 2. AT backas bak i kön. Jag hoppas att han kör fram eller åtminstone hittar ned i position. Jorma väljer själv! Hur som vet Nurmos om hur det kan bli kört, men anser att det är bästa chansen på lördagen.
Tack för rapport, intressant info om brodden!

En fråga bara, du som äger och kan hästen bättre än oss andra, skulle han inte tåla dödens en gång i den form han är i nu?

För mig som entusiastisk tippare, som inte äger häst, är det helt självklart att en så stark häst i så bra form som möter lättare motstånd, ska fram i dödens/köra sig till spets i det här loppet?
Om han inte körs offensivt nu, när ska det då ngnsin hända?
Bara en fundering, det känns som att den väntat hur många lopp som helst nu, men man väntar väl isf på rätt läge kan jag tycka?
Lr anser Nurmos inte att hästen tål dödens/offensiva upplägg i guld?
Det där kan han såklart bättre än mig, men jag hade iaf blivit förvånad om så var fallet? Inte det intryck man fått precis?
Jag tror han kunnat ta ner alla hästar i landet från dödens utom kanske Very kronos i nuläget tex?

Men, bara min personliga åsikt som sagt
__________________
Kuskar som inte försöker vinna, kanske inte bör vara kuskar.....
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
shasha (+5)
mr_stylez är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-11, 09:57   #24
 
Reg.datum: mar 2012
Ort: stockholm
Inlägg: 15 403
Sharp$: 30288
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Basse Visa inlägg
10 Barry Wadd

Nästagångare så det skriker om det. Galopperar halvvarvet kvar och avslutar minst lika bra som Sjöströms Vinnare till tredjeplatsen
Så skrev jag efter Gävlestarten 3/12 . Ett lopp som vanns av Claes Sjöströms fine Eddy West.

Barry Wadd låg i 3:e ut och galopperade varvet kvar. Tappade 20m på det och inte minst position i loppet. Barry Drogs fram av vinnaren Eddy West men avlutade lika fint som favoriten och det såg inte slutsålt ut direkt. Barry gick över mål på Spänstiga ben.

Nästagångare skrev jag då och i V75:5 är det Barry Wadds Nästa start.
5% på de tidiga strecken ( var 2% i natt) , lär nog stiga lite till men jag hoppas Barry stannar under 12% .

Kan vara en rimlig chansspik på V75 eller top7
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
shasha (+5)
Basse är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-11, 10:19   #25
 
Reg.datum: feb 2013
Ort: Skövde
Inlägg: 238
Sharp$: 5415
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av mr_stylez Visa inlägg
Tack för rapport, intressant info om brodden!

En fråga bara, du som äger och kan hästen bättre än oss andra, skulle han inte tåla dödens en gång i den form han är i nu?

För mig som entusiastisk tippare, som inte äger häst, är det helt självklart att en så stark häst i så bra form som möter lättare motstånd, ska fram i dödens/köra sig till spets i det här loppet?
Om han inte körs offensivt nu, när ska det då ngnsin hända?
Bara en fundering, det känns som att den väntat hur många lopp som helst nu, men man väntar väl isf på rätt läge kan jag tycka?
Lr anser Nurmos inte att hästen tål dödens/offensiva upplägg i guld?
Det där kan han såklart bättre än mig, men jag hade iaf blivit förvånad om så var fallet? Inte det intryck man fått precis?
Jag tror han kunnat ta ner alla hästar i landet från dödens utom kanske Very kronos i nuläget tex?

Men, bara min personliga åsikt som sagt
Jodå, han tål och orkar springa i dödens. Jag ser honom gärna där framme, han vann 4 kilometer från dödens på Axevalla, styrkan är hans vapen och Nurmos vet det också, men han ger inga körorder, så det är bara att hoppas på att Jorma har vaknat med finsk sisu!
jAnman är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-11, 10:22   #26
 
Reg.datum: feb 2013
Ort: Skövde
Inlägg: 238
Sharp$: 5415
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av jAnman Visa inlägg
Jodå, han tål och orkar springa i dödens. Jag ser honom gärna där framme, han vann 4 kilometer från dödens på Axevalla, styrkan är hans vapen och Nurmos vet det också, men han ger inga körorder, så det är bara att hoppas på att Jorma har vaknat med finsk sisu!
Kan väl tillägga att Nurmos trodde att AT skulle vunnit över Very K om inte galoppen kommit
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Basse (+5), shasha (+5), monimaker1 (+5)
jAnman är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-11, 10:53   #27
 
mr_stylezs avatar
 
Reg.datum: nov 2011
Ort: Lund
Inlägg: 2 678
Sharp$: 5208
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av jAnman Visa inlägg
Kan väl tillägga att Nurmos trodde att AT skulle vunnit över Very K om inte galoppen kommit
Klara besked,stort tack! Lycka till imorgon =)
__________________
Kuskar som inte försöker vinna, kanske inte bör vara kuskar.....
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
jAnman (+10)
mr_stylez är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-11, 11:36   #28
 
Shooters avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 21 827
Sharp$: 37805
Standard

En del spikar Våler Nikolaj emot Åsrud Vilja. Jag är inne på att spika Åsrud. Tror hon är bäst.
Shooter är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-11, 11:59   #29
 
Shooters avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 21 827
Sharp$: 37805
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Basse Visa inlägg
Så skrev jag efter Gävlestarten 3/12 . Ett lopp som vanns av Claes Sjöströms fine Eddy West.

Barry Wadd låg i 3:e ut och galopperade varvet kvar. Tappade 20m på det och inte minst position i loppet. Barry Drogs fram av vinnaren Eddy West men avlutade lika fint som favoriten och det såg inte slutsålt ut direkt. Barry gick över mål på Spänstiga ben.

Nästagångare skrev jag då och i V75:5 är det Barry Wadds Nästa start.
5% på de tidiga strecken ( var 2% i natt) , lär nog stiga lite till men jag hoppas Barry stannar under 12% .

Kan vara en rimlig chansspik på V75 eller top7
Jag har streckat den ursprungligen och ser att Nybrink med fler varnar för hästen. Möjligt dock att jag tar bort den. Tomas Pettersson på V75, hmm!
Shooter är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-12-11, 13:33   #30
 
Fagerdahlens avatar
 
Reg.datum: feb 2016
Inlägg: 1 191
Sharp$: 2301
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Shooter Visa inlägg
Jag har streckat den ursprungligen och ser att Nybrink med fler varnar för hästen. Möjligt dock att jag tar bort den. Tomas Pettersson på V75, hmm!
Efter förförra veckans spektakel i avd 1 och 2 så blir man påmind om hur volatil hästsporten kan vara ha!
Fagerdahlen är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td