promo
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2021-01-04, 01:08   #1
Administrator
 
Reg.datum: feb 2017
Inlägg: 4 662
Sharp$: 9567
Standard

Diskussion ang redovisning av inlämnade spel


Jag bryter ut den här diskussionen från lördagens V75-tråd och hoppas få lite inputs från er som lägger spel här i andelssektionen. Kom gärna med inputs om såväl fördelar som nackdelar kring detta.


Citat:
Ursprungligen postat av olle Visa inlägg
När man går in på forumet för andelsspel kan det dock bli lite svårt att välja bland alla som säljer andelar. Många , de flesta, erbjuder andelsspel utan att sen varken redovisa systemet eller göra någon form av uppföljning. Hade ju varit önskvärt att kunna få lite koll på hur andelssäljarna spelar och hur det går. Blir ofta lite att köpa grisen i säcken annars. Tycker basse är ett föredöme där. Lägger alltid ut sina sålda spel och följer dessutom upp hur det går/gått, oavsett om det gått bra eller dåligt. Därmed får köparna bra koll på hur han spelar och hur det går och inte konstigt att andelarna blir populära.
Citat:
Ursprungligen postat av Gotland Visa inlägg
Precis.

Jag har vid upprepade tillfällen starkt rekommenderat att man åtminstone presenterar sitt spel efter inlämning/start (vilket flera av de seriösa gör idag) men har fått mycket kritik för det. Därav har inget sådant krav införts (än) från vårt håll utan vi har istället låtit marknadens efterfrågan få styra. Fortsätter folk att köpa andelar utan redovisning/uppföljning så verkar ju efterfrågan finnas där. Märkligt kan man tycka.

Personligen skulle jag aldrig köpa in mig på ett sådant andelsspel. Jag skulle ej heller köpa ett där spelläggaren kör en Harryboy men det är lite samma sak där.

Grundtanken är att låta forumet vara så öppet som möjligt utan för mycket regler och förbud. Däremot är just redovisningen något som är ett gränsfall då det finns ett antal fall där det skryts kring egen förträfflighet utan att någon kunnat följa resultaten. Så det kanske kan bli något vi i framtiden bör ställa som krav för att få posta i den sektionen.

Vad tycker övriga? Bör det finnas ett sådant krav? Är det rimligt?

Oavsett så är rekommendationen fortsatt att man visar vad man lämnat in. Även om många struntar i det.

__________________
Mer kass än vass - men glad ändå!


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
bokis29 (+5)
Gotland är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2021-01-04, 09:15   #2
 
SistaStallskrikets avatar
 
Reg.datum: apr 2019
Ort: Eskilstuna
Inlägg: 6 099
Sharp$: 85
Standard

Personligen lägger jag nästan alltid ut den lirade kupongen. Är lite jobb att göra som Basse att redovisa/kommentera löpande också men det är inte alltid jag hinner men försöker.

Tycker det är det mest korrekta att redovisa mina system och samtidigt roligt att jobba in/glädjas med andra om man ser raderna.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Gotland (+5), boomboom (+10)

Senast redigerad av SistaStallskriket den 2021-01-04 klockan 09:18.
SistaStallskriket är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2021-01-04, 11:47   #3
 
mr_stylezs avatar
 
Reg.datum: nov 2011
Ort: Lund
Inlägg: 2 422
Sharp$: 4836
Standard

Tycker det är en självklarhet att man redovisar det man spelar och sålt andelar för.
Tycker absolut ni kan ha det som krav
__________________
Kuskar som inte försöker vinna, kanske inte bör vara kuskar.....
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Gotland (+5)
mr_stylez är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2021-01-04, 11:48   #4
 
Reg.datum: jul 2018
Ort: Halland
Inlägg: 5 150
Sharp$: 15208
Standard

Jag tycker det är minst lika viktigt med info innan inlämning i tråden.
Många öppnar bara upp en tråd med "V4-xxx 10kr" Sen en länk i tråden på länken kan man se ett färdigt system jag har köpt några sådana andelar men när jag sen ser systemet bland mina kvitton ser det helt annorlunda ut med spik där det helgarderats från början t.ex...Sånt kan göra mig lite galen.

Ok om det står att lappen är preliminär eller att lappen görs klart tätt på start då vet man ju åtminstone att det finns chans till att det ändras.

Jag håller också med om att det bästa vore om alla kopierar in sitt system efter inlämning så man kan få en hum om hur hen spelar, spikar man alltid dagens största eller spikar men hellre ett drag osv...Lite info om sina tänka spikar är aldrig fel heller.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Gotland (+5)
viking90 är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2021-01-07, 16:28   #5
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 116
Sharp$: 1196
Standard

Håller fullständigt med föregående talare, någon form av hint på hur systemet kommer se ut kan absolut vara ett krav - oavsett om det är trav eller stryk/EU/topptips. Vet många som inte vill ”köpa grisen i säcken”. Personligen har jag funderat på att köpa andel till något topptips eller eu-tips vid bra omgångar, men när jag länkat mig in på de andelarna så är det nästan aldrig ifyllt något preliminärt som man kan göra på svs med ”det lutar åt”. Många är duktiga här och kanske vinner ofta, det har jag ingen koll på men lägg gärna ut preliminära rader eller iaf en hint om hur det blir uppbyggt.
Bullo är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2021-01-07, 16:47   #6
 
linfres avatar
 
Reg.datum: maj 2010
Ort: Uppsala
Inlägg: 1 400
Sharp$: 3455
Standard

Jag tänker så här. När jag köper andelar av någon här så förlitar jag mig helt på dom. De får fritt ändra och bygga systemet hur de vill. Mycket info kommer nära start som helt kan kasta om ett system. Så att behöva visa ett preliminärt system där man som spelläggare känner att man inte får ändra alltför mycket känns fel. Plus att preliminära rader inte ska användas av icke deltagande spelare för att hitta drag och spikar.

Däremot några rader om tankar kring omgången och liknande är ju trevligt, samt även redovisning av systemet när omgången väl börjat så att även de som inte spelat kan se raden. Dock att "liverätta" och uppdatera raden i inlägget löpande är kanske overkill och mest en trevlig bonus så länge raden lever Uppskattas dock!

Tycker de flesta som lägger andelsspel här gör ett fantastiskt jobb och jag köper ofta andelar här som har genererat en hel del mindre vinster senaste tiden
__________________
Citat:
"Before I do anything I ask myself: Can an idiot do that? And if the answer is yes, I do not do that thing." -Dwight Schrüte
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
SistaStallskriket (+50)

Senast redigerad av linfre den 2021-01-07 klockan 16:48.
linfre är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2021-02-06, 16:49   #7
Administrator
 
Reg.datum: feb 2017
Inlägg: 4 662
Sharp$: 9567
Standard

Det KAN inte vara så svårt att klistra in sina spel i sina trådar.
Att klicka på kvittot och hitta knappen "dela" nere till höger och sedan välja visa som text och kopiera det som kommer upp borde de flesta klara av.__________________
Mer kass än vass - men glad ändå!


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Senast redigerad av Gotland den 2021-02-06 klockan 17:38. Anledning: edit
Gotland är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg


td