Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2014-10-17, 10:11   #16
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 866
Sharp$: 3614
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Wagner Visa inlägg
Ingen skulle vara intresserad av en sån licens. Det ligger varken i svenskas statens intresse eller hos licensen att spelarkåren bidrar med mindre pengar.
EU-kommissionen drar det svenska spelmonopolet inför rätta.
Beskedet kom vid lunchtid i dag – och nu öppnar regeringen upp för en lagändring.
– Regeringens avsikt är att påskynda det arbete som bedrivits sedan en längre tid i syfte att hitta ett licenssystem som ska kunna införas i Sverige, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Redan för ett år sedan gav kommissionen Sverige två månader för att förklara reglerna kring onlinespel.
Bakgrunden är att kommissionen anser den svenska lagstiftningen är och har varit inkonsekvent.
”Förändringar i den svenska spellagen för att den ska följa EU-lag har länge aviserats, men aldrig genomförts”, skriver kommissionen i ett pressmeddelande i dag.
Domstolsdragandet görs på två områden, skriver TT. I ett fall om reglerna för sportspel på internet, i det andra om pokerspel på nätet.

”Fyra miljarder skäl”
EU-parlamentarikern Christoffer Fjellner (M) har längre drivit från om att Sverige ska slopa spelmonopolet. Han rasar över Sveriges hållning.
– Nu har EU-kommissionen sagt att enough is enough. Det är pinsamt för Sverige, när det till och med finns majoritet i riksdagen och inget folkligt stöd för att ha ett spelmonopol. Vi kan inte ha det som vi har det nu, att staten sitter på alla stolar. Man kontrollerar, opererar och tjänar pengarna, säger han.
Fjellner fortsätter:
– Spelberoendet på Finansdepartementet verkar vara ett stort problem oavsett vem som styr. Men det är klart, de har ju fyra miljarder skäl att behålla spelmonopolet.


”Avsikt att påskynda”
Svenska spel vill inte kommentera uppgifterna utan hänvisar till regeringen.
Frågan om den svenska spelregleringen ligger på civilminister Ardalan Shekarabis bord. Han öppnar nu upp för att förändra lagstiftningen.
– Regeringens avsikt är att påskynda det arbete som bedrivits sedan en längre tid i syfte att hitta ett licenssystem som ska kunna införas i Sverige, säger han i ett pressmeddelande från Finansdepartementet.
Men när ett licenssystem kan införas, och hur det kommer att se ut, är inget Ardalan Shekarabi kan ge detaljer om.
– Det har pågått ett arbete för att kartlägga hur andra länder organiserat sitt spelsystem. Det finns redan ett underlag, men det måste utredas väldigt noga. Jag kan inte säga vilken del av spelmarknaden som kan bli aktuellt för ett licenssystem. Men principiellt har vi tagit ställning, säger han till Aftonbladet.

Källa: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19707787.ab
Migge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-10-17, 10:13   #17
 
Reg.datum: nov 2011
Inlägg: 1 489
Sharp$: 3466
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Migge Visa inlägg
Fast nu är det som putte64 redan är inne på att det är vad EU vill som avgör spelfrågan mer än att någon hänsyn ska tas till vad en röd/blå regerings enskilda önskemål om fortsatt spelmonopol.
Det är sant MEN en rödgrön regering lär slåss mer om att få fortsätta ha det som det är nu än en blå och undantag går alltid att få och även fast förändringar kommer att ske så är det bättre för "oss" om det sker efter en utdragen process och det fortsätter vara som nu i säg 5 år istället för 3 och detta sker troligare med en röd regering.
kusagwa är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-10-17, 13:25   #18
 
Semicolons avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 853
Sharp$: 1997


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Wagner Visa inlägg
För att det inte hänt någon annanstans.

Ingen skulle vara intresserad av en sån licens. Det ligger varken i svenska statens intresse eller hos licensen att spelarkåren bidrar med mindre pengar.

Limitering är en icke fråga för alla inblandade som ska tjäna pengar på verksamheten. Punkt.
Inte helt sant. I New South Wales (Australien) är bolagen som erbjuder spel på hästar som adminstreras av NSW racing commission tvungna att acceptera en minsta insats ifrån alla spelare. Odds får inte ändras och inga konton får stängas, gamla limmade konton som stängts har dom allt vackert fått öppna.

Lär väl upp och skvalpa i diverse domstolar osv. Men intressant är det hur som helst. Och det visar definitivt att det går att hantera frågan på ett annat sätt än vad vi gör här hemma. Att det skulle ske i Sverige känns dock föga sannolikt.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+1), Wagner (+5)
Semicolon är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-10-17, 14:49   #19
 
Reg.datum: jul 2011
Inlägg: 301
Sharp$: 2658
Standard

Att SvS inte limiterar är ju en sanning med modifikation. Man kan ju annars säga att samtliga kunder är limiterade till 1000kr / bet. (2000kr kan gå via hcp och rak).

Antar att de flesta som spelar tillräckligt högt för att de skall vara värt de kommer att skriva sig i utlandet och på det sättet kringgå problemet.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+1)
kingofding är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-10-17, 15:53   #20
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 866
Sharp$: 3614
Standard

Sverige inför rätta av Johan Lindberg/STC.

I över tio års tid har Sverige haft kravet på sig från EU att bestämma vad man ska göra med sin spelmarknad – öppna upp för licenser eller behålla monopolet. I över tio års tid har Sverige duckat, gömt sig och tillsatt en ny utredning om exakt samma sak. "Lugn, vi gör en ny utredning!", har regeringen, oavsett besättning, ropat.

I januari i år så kom en skarp varning från EU. "Sverige är överst på svarta listan – bestäm er nu!" var kontentan i den. Men Sverige gjorde som Sverige alltid gjort. Duckade, gömde sig och ropade "Lugn! Vi gör en ny utredning!".

Den här gången gick inte det. Inte heller hjälpte det att Svenska Spel i somras började registrera alla spelare när de spelar på allt utom att köpa trisslotter och spela olika spel inne på casinon (där du å andra sidan måste legitimera dig vid entrén). I går kom beskedet att EU-kommissionen drar Sverige inför rätta.

För Svensk Travsports del så välkomnar vi det beslutet. Framför allt har det varit frustrerande att se den svenska staten gynna spelaktörer på Malta och därmed gjort det sämre för svenska bolag som ATG och statens egna Svenska Spel. Det har i sin tur medfört färre möjligheter och lägre intäkter för trav- och galoppsporten och övrig hästnäring. Samt för Sverige, så klart.

Tidigare i veckan meddelade den sittande regeringen att trav- och galoppsporten hamnar under civilminister Ardalan Shekarabis försorg. Shekarabi var heller inte sen med att ropa "vi ger oss" när EU-kommissionens besked kom: "Vår avsikt är att påskynda det arbete som bedrivits sedan en längre tid. Vi tycker att ett licenssystem av något slag ska införas i Sverige, sa civilminister Ardalan Shekarabi (S) till Sveriges Radio."

Licenssystem = lika för alla
I ett licenssystem så skulle ATG fungera som vilket annat bolag som helst. Vill då alla utländska aktörer sortera in sig i ett svenskt system? Naturligtvis spelar förutsättningarna roll och är skattetrycket för hårt så kommer det inte att bli så. Och vad är då för hårt? I dag betalar ATG 35 procent i totoskatt (det enda spelbolaget som betalar lotteriskatt i Sverige). Ja, både externa bedömare och andra spelbolag menar att spelskatten borde ligga nåonstans mellan 15-20 procent, men absolut inte över.

Det här skulle då alltså också gälla ATG. Däremot ska man komma ihåg att ATG i dag inte betalar bolagsskatt och exakt var det landar i framtiden vet vi inte även om vi anar. Hur som helst – det viktigaste är att vi får slåss på lika villkor, att inte utländska bolag med privatpersoner som ägare har det betydligt bättre än ATG vars hela överskott går tillbaka till hästnäringen.

Betyder detta då att allt blir guld och gröna skogar i ett trollslag? Inte då. Det kommer precis som vanligt att krävas stenhårt jobb, tålamod och det kommer också att krävas betydligt fler investeringar för framtiden än vad ATG och Svensk Travsport visat upp historiskt. Vi har, ärligt talat, glömt bort/struntat i framtiden i flera avseenden. Och allt detta skulle ske på en helt ny spelplan. Nya möjligheter, nya utmaningar, nya problem. Men vi får chansen att äga möjligheterna – därför tycker jag att gårdagens besked var det bästa politiska beskedet på länge.

Källa: https://www.travsport.se/article/2.292/1.407931
Migge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-10-17, 16:09   #21
 
putte64s avatar
 
Reg.datum: sep 2012
Inlägg: 7 558
Sharp$: 8278

Fotboll, testet slutfört
Stats: 57 - 143 - 0
ROI: 95.31%
Vinstprocent: 28.50%

Standard

Skriver som jag gjorde på Twitter:

Helt otroligt att Lindberg inte ens förstått EU kravet, som INTE är "att bestämma vad man ska göra med sin spelmarknad – öppna upp för licenser eller behålla monopolet"



Citat:
Ursprungligen postat av Migge Visa inlägg
Sverige inför rätta av Johan Lindberg/STC.

I över tio års tid har Sverige haft kravet på sig från EU att bestämma vad man ska göra med sin spelmarknad – öppna upp för licenser eller behålla monopolet. I över tio års tid har Sverige duckat, gömt sig och tillsatt en ny utredning om exakt samma sak. "Lugn, vi gör en ny utredning!", har regeringen, oavsett besättning, ropat.

I januari i år så kom en skarp varning från EU. "Sverige är överst på svarta listan – bestäm er nu!" var kontentan i den. Men Sverige gjorde som Sverige alltid gjort. Duckade, gömde sig och ropade "Lugn! Vi gör en ny utredning!".

Den här gången gick inte det. Inte heller hjälpte det att Svenska Spel i somras började registrera alla spelare när de spelar på allt utom att köpa trisslotter och spela olika spel inne på casinon (där du å andra sidan måste legitimera dig vid entrén). I går kom beskedet att EU-kommissionen drar Sverige inför rätta.

För Svensk Travsports del så välkomnar vi det beslutet. Framför allt har det varit frustrerande att se den svenska staten gynna spelaktörer på Malta och därmed gjort det sämre för svenska bolag som ATG och statens egna Svenska Spel. Det har i sin tur medfört färre möjligheter och lägre intäkter för trav- och galoppsporten och övrig hästnäring. Samt för Sverige, så klart.

Tidigare i veckan meddelade den sittande regeringen att trav- och galoppsporten hamnar under civilminister Ardalan Shekarabis försorg. Shekarabi var heller inte sen med att ropa "vi ger oss" när EU-kommissionens besked kom: "Vår avsikt är att påskynda det arbete som bedrivits sedan en längre tid. Vi tycker att ett licenssystem av något slag ska införas i Sverige, sa civilminister Ardalan Shekarabi (S) till Sveriges Radio."

Licenssystem = lika för alla
I ett licenssystem så skulle ATG fungera som vilket annat bolag som helst. Vill då alla utländska aktörer sortera in sig i ett svenskt system? Naturligtvis spelar förutsättningarna roll och är skattetrycket för hårt så kommer det inte att bli så. Och vad är då för hårt? I dag betalar ATG 35 procent i totoskatt (det enda spelbolaget som betalar lotteriskatt i Sverige). Ja, både externa bedömare och andra spelbolag menar att spelskatten borde ligga nåonstans mellan 15-20 procent, men absolut inte över.

Det här skulle då alltså också gälla ATG. Däremot ska man komma ihåg att ATG i dag inte betalar bolagsskatt och exakt var det landar i framtiden vet vi inte även om vi anar. Hur som helst – det viktigaste är att vi får slåss på lika villkor, att inte utländska bolag med privatpersoner som ägare har det betydligt bättre än ATG vars hela överskott går tillbaka till hästnäringen.

Betyder detta då att allt blir guld och gröna skogar i ett trollslag? Inte då. Det kommer precis som vanligt att krävas stenhårt jobb, tålamod och det kommer också att krävas betydligt fler investeringar för framtiden än vad ATG och Svensk Travsport visat upp historiskt. Vi har, ärligt talat, glömt bort/struntat i framtiden i flera avseenden. Och allt detta skulle ske på en helt ny spelplan. Nya möjligheter, nya utmaningar, nya problem. Men vi får chansen att äga möjligheterna – därför tycker jag att gårdagens besked var det bästa politiska beskedet på länge.

Källa: https://www.travsport.se/article/2.292/1.407931
__________________
Om man gör som man alltid har gjort, då får man samma resultat som man alltid har fått!
putte64 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-10-17, 19:46   #22
i hate bunnies
 
booreds avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Akihabara
Inlägg: 1 452
Sharp$: 1188

mackapär ver.0.8.1
Stats: 2879 - 3456 - 618
ROI: 100.19%
Vinstprocent: 45.45%

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av kingofding Visa inlägg
Att SvS inte limiterar är ju en sanning med modifikation. Man kan ju annars säga att samtliga kunder är limiterade till 1000kr / bet. (2000kr kan gå via hcp och rak).

Antar att de flesta som spelar tillräckligt högt för att de skall vara värt de kommer att skriva sig i utlandet och på det sättet kringgå problemet.
Visst, men inga personliga limitar iaf, dock flaggade konton.
Med EU-mått är dock statliga bolag en klass för sig av den enkla orsaken att man inte får spela nåt hos övriga i EU om man inte förlorar i raskt takt nog.

De går ju självklart att gå runt med utländsk adress, vpn, etc men kan knappast vara bra för bolagen i längden om endast de vassaste spelarna samlas på ett ställe och de andra mjölkas av eu scambolag(dessa kunder har ju ingen behov att orka göra komplicerade åtgärder för att kunna spela på pinnen tex)

Går inte "vettiga" bolag bra är det ju knappast bra för deras kunder i längden heller och till slut är de ännu sämre ställt fast man skulle krångla till det

pessimistiskt och mörkt men känns som spelargrupperna blir mer och mer segmenterade
__________________
active:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
old:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


"…a soccer match is equivalent to two teams throwing a dice. The number 6 means goal and the number of attempts of both teams is fixed already at the beginning of the match, reflecting their respective fitness in that season."
boored är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-10-17, 20:00   #23
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 866
Sharp$: 3614
Standard

Att döma av inläggen i denna tråden samt övriga trådar så verkar ju den allmänna uppfattningen vara att spelbolagen har en majoritet av "vinnande kunder" & därför måste limitera av den anledningen.

Jag tror nog tvärtom istället att majoriteten av kunderna är förlorande & även om dom vinnande kunderna fick spela utan limiteringar så skulle ändå spelbolagen gå med vinst i längden, dock möjligtvis med en lägre vinst men ändå med vinst!

Nä, min gissning är nog av säg t.ex. tio kunder så är kanske två st. är riktiga Sharp$ & övriga åtta förlorande kunder på det stora hela...

Men självklart så vill ju spelbolagen maximera sina vinster ytterligare & tar då till limiteringar som en utväg bland många andra.

Mycket vill ha mer...(klassiskt ordspråk!).
Migge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-10-17, 20:34   #24
i hate bunnies
 
booreds avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Akihabara
Inlägg: 1 452
Sharp$: 1188

mackapär ver.0.8.1
Stats: 2879 - 3456 - 618
ROI: 100.19%
Vinstprocent: 45.45%

Standard

Klart majoriteten är förlorande, annars skulle det ju aldrig gå ihop och bolag skulle inte existera öht.

Snarare att dom inte ens tolerera en promille vinnare eller ens spelare som inte förlorar snabbt nog för att generera vinst till bolaget
__________________
active:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
old:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


"…a soccer match is equivalent to two teams throwing a dice. The number 6 means goal and the number of attempts of both teams is fixed already at the beginning of the match, reflecting their respective fitness in that season."
boored är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-10-17, 21:12   #25
Cc
 
Ccs avatar
 
Reg.datum: maj 2010
Ort: Karon, Phuket - Thailand
Inlägg: 846
Sharp$: 11053
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av boored Visa inlägg
Klart majoriteten är förlorande, annars skulle det ju aldrig gå ihop och bolag skulle inte existera öht.

Snarare att dom inte ens tolerera en promille vinnare eller ens spelare som inte förlorar snabbt nog för att generera vinst till bolaget
Mellan 3-5% slår break even hos alla de bookies jag har eller haft insyn i! Med tanke på att majoriteten av dem betalar tillbaka minst 90% av spelarnas insatser så är det enkelt att förstå varför limiteringarna kommer ganska snabbt för dem som har ett spelmönster som är "suspekt".

För mig är det här en icke-diskussion ändå! Det är länge sedan jag spelade på Sv. Spel överhuvudtaget! Likaså hos EU-baserade bookies. Men ifall Sverige satsar på samma system som i Danmark, England, Italien osv så kan man nog lugnt konstatera att det är dags att plocka ut alla evt. pengar från alla perifera bookies. Iaf om man pysslar med sportspel.

Av dagens EU-bookies så är det väl än så länge egentligen bara Bet365 som insett att marknaden håller på att falla samman, de har ju börjat öppna sin bok senaste året, en av beslutsfattarna, Glen Fox är en framsynt herre med av den gamla stammen och bolaget gjorde en kovändning när han började för några år sedan. Numera hedgar de risk i Asien det är mycket svårare att bli limiterad där om man inte håller på enbart med någon obskyr marknad där edgen är stor mot dem.
__________________
"Om det fanns en profitabel marknad skulle det just nu suttit ett team av insatta och tömt allt värde."
- matchingbetisover 2015-09-08
Cc är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-10-17, 21:36   #26
 
putte64s avatar
 
Reg.datum: sep 2012
Inlägg: 7 558
Sharp$: 8278

Fotboll, testet slutfört
Stats: 57 - 143 - 0
ROI: 95.31%
Vinstprocent: 28.50%

Standard

Det troliga är att det blir så dyrt att köpa licens och betala skatt i Sverige att EU baserade bookies förlorar minst 25% av vinsten från de Svenska kunderna.
Vill de då inte köpa en licens, lär de bli tvungna att blockera alla Svenska kunder.
I samtliga fall blir det betydligt sämre för spelarna.

Några vet säkert hur man går runt ett sådant förbud, andra måste lära sig det om de inte vill lira till marknadslägsta odds.

Citat:
Ursprungligen postat av Cc Visa inlägg
Mellan 3-5% slår break even hos alla de bookies jag har eller haft insyn i! Med tanke på att majoriteten av dem betalar tillbaka minst 90% av spelarnas insatser så är det enkelt att förstå varför limiteringarna kommer ganska snabbt för dem som har ett spelmönster som är "suspekt".

För mig är det här en icke-diskussion ändå! Det är länge sedan jag spelade på Sv. Spel överhuvudtaget! Likaså hos EU-baserade bookies. Men ifall Sverige satsar på samma system som i Danmark, England, Italien osv så kan man nog lugnt konstatera att det är dags att plocka ut alla evt. pengar från alla perifera bookies. Iaf om man pysslar med sportspel.

Av dagens EU-bookies så är det väl än så länge egentligen bara Bet365 som insett att marknaden håller på att falla samman, de har ju börjat öppna sin bok senaste året, en av beslutsfattarna, Glen Fox är en framsynt herre med av den gamla stammen och bolaget gjorde en kovändning när han började för några år sedan. Numera hedgar de risk i Asien det är mycket svårare att bli limiterad där om man inte håller på enbart med någon obskyr marknad där edgen är stor mot dem.
__________________
Om man gör som man alltid har gjort, då får man samma resultat som man alltid har fått!
putte64 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-10-17, 21:55   #27
 
Reg.datum: jan 2011
Inlägg: 658
Sharp$: 5535
Standard

Cc; ibland läser man meningar som ger klarhet. Respekt
hatten1 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-10-18, 09:33   #28
 
Semicolons avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 853
Sharp$: 1997


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Cc Visa inlägg
Av dagens EU-bookies så är det väl än så länge egentligen bara Bet365 som insett att marknaden håller på att falla samman, de har ju börjat öppna sin bok senaste året, en av beslutsfattarna, Glen Fox är en framsynt herre med av den gamla stammen och bolaget gjorde en kovändning när han började för några år sedan. Numera hedgar de risk i Asien det är mycket svårare att bli limiterad där om man inte håller på enbart med någon obskyr marknad där edgen är stor mot dem.
Intressant att du nämner Bet365. Har också hört liknande saker, att de nu driver någon slags semisharp bok, på alla större marknader får man anstränga sig svårt för att bli utslängd, även om man är vinnande.

Är kanske också talande att i fallet med New South Wales nya racingregler var Bet365 den enda bok som redan från dag ett av de nya reglerna la sig platt och öppnade alla gamla konton utan prut. Övriga bookies, Wh-group, lads, unibet australia med flera har ju gjort vad dom kan för att obstruera de nya reglerna. Till exempel Ladbrokes krav på en 93 sidors ansökan för att få öppna gammalt konto var ju en fascinerande läsning i all sin bisarra glans. Att öppna konton i australien kan ju vara lite bökigt i god tid, men detta tog nog någon form av pris... (jag överdriver lite, det var inte 93 sidor, men andemeningen är korrekt.)
Semicolon är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-10-18, 10:39   #29
Cc
 
Ccs avatar
 
Reg.datum: maj 2010
Ort: Karon, Phuket - Thailand
Inlägg: 846
Sharp$: 11053
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Semicolon Visa inlägg
Intressant att du nämner Bet365. Har också hört liknande saker, att de nu driver någon slags semisharp bok, på alla större marknader får man anstränga sig svårt för att bli utslängd, även om man är vinnande.

Är kanske också talande att i fallet med New South Wales nya racingregler var Bet365 den enda bok som redan från dag ett av de nya reglerna la sig platt och öppnade alla gamla konton utan prut. Övriga bookies, Wh-group, lads, unibet australia med flera har ju gjort vad dom kan för att obstruera de nya reglerna. Till exempel Ladbrokes krav på en 93 sidors ansökan för att få öppna gammalt konto var ju en fascinerande läsning i all sin bisarra glans. Att öppna konton i australien kan ju vara lite bökigt i god tid, men detta tog nog någon form av pris... (jag överdriver lite, det var inte 93 sidor, men andemeningen är korrekt.)
Mr Fox har jobbat en massa år på Centrebet/Centre Racing i Australien innan han återvände till hemlandet. Han är som sagt av den gamla skolan och har insett att ju fler missnöjda kunder de har ju färre nya kunder reggar sig! Enkel matte egentligen men nu är det ju så att de flesta EU-bookies inte har en ledning som förstår vilka villkor som gäller för att agera traditionell bookmaker. De har heller inte personal som är kompetent nog att hantera odds/risk/hedge osv. Många har inte nån personal alls mer än supportfolk och låter ex. Oddsmatrix sköta resten.

Som jag sagt tidigare nån gång, snart är Las Vegas i Europa, de bidar sin tid och väntar på hur reglerna på spelmarknaden kommer att se ut slutgiltigt. Det finns ett antal olika "work-arounds" som kommer hamna i nån slags gråzon, men tanken är att man skall kunna spela oavsett var man bor i världen oavsett lagstiftning. Svensk Div.2 fotboll och Skidskytte lär inte komma på programmet kanske men vad jag sett så långt kommer långt fler marknader än vad som Asiaterna erbjuder finnas tillgängliga.
__________________
"Om det fanns en profitabel marknad skulle det just nu suttit ett team av insatta och tömt allt värde."
- matchingbetisover 2015-09-08
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
zabroder (+25)
Cc är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-02-04, 00:19   #30
 
Wagners avatar
 
Reg.datum: mar 2010
Inlägg: 5 967
Sharp$: 2200
Standard

Citat:
2015-02-03 23:06

Regeringen anser sig inte ha råd att utreda ett licenssystem för spelbolag. Samtidigt tar utländska aktörer allt större delar av den svenska marknaden och drar in miljarder.

Förra året omsatte den svenska spelmarknaden nästan 45 miljarder kronor, enligt en beräkning som Lotteriinspektionen har gjort. I genomsnitt spenderar de svenska hushållen 2,43 procent av sin disponibla inkomst på spel — vilket motsvarar 5 783 kronor per person över 18 år. När utbetalade spelvinster har dragits av har varje svensk över 18 år i genomsnitt förlorat 2 118 kronor.

Utöver det tillkommer nätspel hos utländska spelbolag, som förra året hade hela 57 procent av den svenska marknaden. Omsättningen för de utländska spelbolagen tros ha ökat med 40 procent bara sedan 2013. Drygt 4,4 miljarder i spelinkomster, efter utbetalda vinster, beräknas passera utanför den svenska spellagstiftningen.

Källa: Lotteriinspektionen
__________________
En ROI på 110 och 100 kr insats ger bara hälften så tjock plånbok som vid 102 % i ROI och 1000 per bet
Det värsta är inte att bli limiterad - Det är värre om man inte blir det
Nu även på Twitter
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+1)
Wagner är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td