Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2020-06-01, 07:33   #1
 
Reg.datum: aug 2015
Inlägg: 97
Sharp$: 383
Standard

Elitloppet är förstört för all framtid


Jag sov på saken angående stallkörningen i självaste elitloppsfinalen. Nu efter lite mera betänketid inser jag att det som hände igår kan vara den största skandalen i elitloppets historia, i samma nivå som de dopningsfall som har varit med Fabrice Souloy. (Avstängd i 10år i Sverige pga dopad häst på 3:e plats i elitloppsfinalen, första straffet 1 miljon i böter och 1 års avstängning överklagades) Stall Zet, Daniel Redén och Per Linderoth fuskar sig nu på ett annat sätt fram till en elitloppsvinst på 3 miljoner kronor. Det är en enorm stöld och bedrägeri som svensk travsport aldrig skådat tidigare av aktiva inom travet i det heligaste av det heligaste av lopp vi har, självaste elitloppsfinalen och då har man inte ens berört alla spelare som förlorade enorma summor som hade lastats in vad gäller vem som vinner elitloppet. Det snackas om spelkupper mot ATG från Malta, Tyskland som förstör för oss spelare och som förstör travsporten men det som hände igår har förstört elitloppets historia för all framtid, sådana fusk går inte att tvätta bort utan de finns alltid kvar där vidare i historien. Lyfter ingen trav journalist eller aktiv inom travet i Sverige fram detta för granskning, belysning och debatt är likaså den svenska travsporten helt död då det inte finns någon möjlighet att nya regler om flera hästar från samma stall förbjuds helt vilket alltså är det som förstör utgången av självaste elitloppsfinalen 2020. Gigantisk Skandal.
Spetsochslut är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-06-01, 08:00   #2
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Samma nivå som doping, nej nu backar vi lite va? För det första händer det minst 50 gånger i veckan att kuskarna inte kör järnet för att täppa till luckor, alldeles oavsett om de är stallkamrater eller inte. Antingen för att de inte vill bråka med hästen eller just för att de vill ha den ryggen att gå i sen. Eller ibland bara för att de inte kan köra bättre. Hände ju i det här loppet också vid ett tillfälle till, Earl Simon släpper ut Racing Mange.

Men ja, begränsning av hästar från samma stall skulle jag också gärna se. För att slippa det mesta av stallkörningar och spekulationer om dem. 2/lopp som max. Egentligen helst bara 1, men det vore inte schysst mot ett stall som Redéns som byggt upp ett stall av topphästar att strypa matchningsmöjligheterna så enormt. JOP och Tarzan t ex också har ju hästbestånd som ju skapats utifrån rådande regler.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-06-01, 08:00   #3
ab5
 
Reg.datum: feb 2010
Inlägg: 317
Sharp$: 1245
Standard

Du tycker inte du tar i lite för mycket? En möjlig förklaring är ju faktiskt att han ville ha ryggen på proppen som är en ganska bra häst.
ab5 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-06-01, 08:28   #4
 
Reg.datum: aug 2015
Inlägg: 97
Sharp$: 383
Standard

Doping är ett utstuderat fult fusk som går emot hästetik vad gäller ev hästens hälsa och djurskyddet så jag kan hålla med om att stallkörning går som ett finare fusk då det inte drabbar hästens hälsa eller djurskyddet så på det sättet är doping klart värre men när man kan stjäla 3 miljoner kronor, bedra spelare, andra tränare, hästägare, hästar, kuskar som igår så pratar vi om väldigt kraftiga fusk även om djurskyddet upprätthölls då ringverkningarna är enorma. (Souloy fuskade sig säkert till långt mycket mera pengar än tredjepriset i elitloppet genom åren ska väl dock likaså tilläggas)

Hävdar man att Per Linderoth ville ha rygg på Propulsion så har man inte sett någon elitloppsfinal tidigare där det alltid krigas om bästa positionerna för sin häst så långt fram som möjligt just eftersom det är sprinter distans på ett alltid oerhört välpreparerat och snabbt Solvalla. Så den efterhandskonstruktionen alternativt försök till bortförklaring kan ni bara stryka totalt.

Senast redigerad av Spetsochslut den 2020-06-01 klockan 08:29.
Spetsochslut är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-06-01, 08:29   #5
 
Reg.datum: dec 2019
Inlägg: 4 657
Sharp$: 12772
Standard

Elitloppskandal är väl att ta i men visst är det tveksamt rent sportsligt när 3 av 8 hästar kommer från samma stall i ett storlopp med 3 mille i första pris. Självklart håller kuskarna koll på sina stallkamrater och kör säkert med lite kompis tankar.
Men att bevisa stallkörning är ju nästan omöjligt om man inte gör som Svanen på Åby och erkänner att jag släppte fram hästen med bäst chans. Att jämföra detta med doping är ju lite magstarkt. Men misstankar kommer ju alltid när stallkamrater tävlar om stora pengar.
The Kolgjinis mäktiga bortkörning av sina hästar häromdagen var väl ett typexempel på en misstänkt stallkörning.
Där fick betrodda hästar betala med omöjliga lopp och mindre spelade bakspårshästar tackade för bjudningen.

Senast redigerad av Efterhandaren den 2020-06-01 klockan 08:44.
Efterhandaren är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-06-01, 09:14   #6
DIF
 
Reg.datum: maj 2012
Ort: Mariehäll - gräddhyllan
Inlägg: 1 847
Sharp$: 1678
Standard

Tycker att det kan vara märkligt med 3 djur från samma stall, men om syftet är att bjuda in de 16 bästa så får man nog tugga i sig att det kan bli så.
Det kan vara olika ägare på dessa - och det är nog så att de flesta vill vinna med just sin häst.

Det lopp proppen fick och den insats han gjorde i försöket är så otroligt starkt, galet bra!

Att finalen sen blir körd på konstigt sett får kuskarna ta på sig. Märkligt att ingen tar mer initiativ för att vinna och bli historisk.
Grodätaren borde ha kört upp och tagit dödens, han gjorde ju bort sig å det grövsta att lyckas bli fast med starkaste hästen....
Hade han tagit dödens i hårdare tempo kunde både den eller Cokstile ha vunnit loppet.

Skorycket på Milliondollarryhme - och sitta fast med rubbet kan inte vara kul, den vinner som bösskott i nästa start.

Men värdigare vinnare än Proppen - kommer vi inte få efter det försöket.
DIF är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-06-01, 09:59   #7
 
Reg.datum: jan 2014
Inlägg: 330
Sharp$: 1950
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av ab5 Visa inlägg
Du tycker inte du tar i lite för mycket? En möjlig förklaring är ju faktiskt att han ville ha ryggen på proppen som är en ganska bra häst.
Så Cokstile var inte en tillräckligt bra rygg som vann sitt försök på 1.09.4 i dödens? det borde vara sjuka böter på Per linderoth att han släpper ner Proppen förändrar ju hela loppet. Det förändrar ju loppscenariot och till exempel Cokstiles chanser som är medveten om att han måste dra fram Proppen i tredjespår. Det var lika dåligt som Franck Ouvrie trängning och han blev diskad och fick 60k i böter.

Den som blev värst straffad var ju Christoffer Eriksson.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
AmaerildeRimfrost (+1), 777 (+2)
pelleplutt är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-06-01, 10:59   #8
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 674
Sharp$: 2391
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av ab5 Visa inlägg
Du tycker inte du tar i lite för mycket? En möjlig förklaring är ju faktiskt att han ville ha ryggen på proppen som är en ganska bra häst.
I försöket tackade först Erik A och sedan Christoffer E. nej till rygg på Propulsion. Det är helt enkelt inte genom att släppa ner Propulsion i banan som man ens har en teoretisk chans att slå honom.

Det är helt enkelt en situation som uppstår för att hästarna är från samma stall.

Vad som är rätt och fel och hur reglerna för antal hästar per lopp från samma stall ska vara är en helt annan femma. Men det vi såg i går hade mest troligt inte hänt om inte Sorbet hade varit tränad av samma tränare som Propulsion och Missle Hill.

Märklig taktik med Sorbet fick vi höra redan i intervjun med Redén innan försöken. Ingen kan väl tro annat än valet av starttaktik med Sorbet ( som visat sig vara kusligt startsnabb när de fäller ner norsken innan start ) berodde på att tanken var att det var Missle Hill som skulle till spets av just de två?

Nej. Ett tak på två hästar per tränare i Elitloppet, och då placerade i var sitt försök, skulle vara önskvärt. Om båda tar sig till final får det bli en bedömningsfråga om de hjälper varandra otillbörligt. När de är tre st så blir det svårt att hitta löpningsscenarier där de INTE agerat som de gör för att de är från samma stall.

Min svar på trådrubriken?

Nej då. Elitloppet överlever det här också. Men det finns en del att tänka på för framtida Elitloppsgeneraler.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!

Senast redigerad av Strappa71 den 2020-06-01 klockan 20:12.
Strappa71 är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-06-01, 17:53   #9
 
Reg.datum: sep 2015
Inlägg: 72
Sharp$: 1273
Standard

Håller med i sak. Självklart hade inte P. L släppt ner Örjan. Det är bara dumt att påstå/tro. Klockren stallkörning förstås.

Däremot tror jag inte att det påverkar utgången av loppet. Den enda skillnaden är Örjan då börjat avancemanget tidigare och stött ut Cockstile. Han får då gå en något längre väg men får samma rygg. Vinner ju så pass lätt att det knappast påverkar utgången. Även om det förstås går att säga säkert.
addictedtoraw är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-06-02, 18:54   #10
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 5 896
Sharp$: 11970
Standard

Är Proppen nervsnittad dessutom?...skulle inte vara bra... https://www.travronden.se/travsport/...t-mote-i-kvall

Senast redigerad av mikaels den 2020-06-02 klockan 18:56.
mikaels är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-06-02, 19:11   #11
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Av kommentarerna från veterinärerna låter det ju ändå som att hela grejen är skitsnack. Påpassligt skitsnack.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-06-02, 19:44   #12
 
Frasse77s avatar
 
Reg.datum: jul 2015
Ort: Skövde
Inlägg: 438
Sharp$: 1248
Standard

Enligt intyget är det inget snack utan Propulsion är nervsnittad och borde varit med ett intyg när han togs till Sverige. Så att Reden ej vet ngt låter väldigt konstigt, men samtidigt har jag ingen aning om vad för fördel Propulsion har haft av detta. Men synd det blir sådana här misstankar för är en fantastisk häst.

Här är länken till USTA: https://pathway.ustrotting.com/searc...2F4CFAE#result
Frasse77 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-06-02, 19:55   #13
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Låter ju konstigt att flera vetrinärer då tvärsäkert avskriver det. Tajmingen på det här stinker tänker jag. Tror inte på slumpen.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-06-02, 20:10   #14
 
Frasse77s avatar
 
Reg.datum: jul 2015
Ort: Skövde
Inlägg: 438
Sharp$: 1248
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Stekel Visa inlägg
Låter ju konstigt att flera vetrinärer då tvärsäkert avskriver det. Tajmingen på det här stinker tänker jag. Tror inte på slumpen.
Där håller jag med dig att tajmingen är knepig. Säkert är det ej slumpen, men samtidigt låter det osannolikt att två förbund både Usa och Kanada registrera nervsnittad om det ej är så.
Kanske kan detta läka ihop eller ngt för som du säger veterinärer säger ju han har känsel. Men reglerna säger ju det är förbjudet att starta en häst som är nervsnittad så då spelar det väl egentligen ingen roll om det läkt ihop eller ej kan jag tänka mig. Men låter ju helt sjukt om alla resultat sedan export ska tas bort. Som sagt synd med en sådan här soppa, för det är en fantastisk häst.
Frasse77 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-06-02, 20:22   #15
 
Frasse77s avatar
 
Reg.datum: jul 2015
Ort: Skövde
Inlägg: 438
Sharp$: 1248
Standard

Så här står det i "Karens och Förbudslista"

3. FÖRBJUDNA ÅTGÄRDER
Förbjudna åtgärder inkluderar, men är inte begränsade enbart till:
• Tävla dräktigt sto efter 120 dagars dräktighet
• Nervsnittning/nervblockad
• Kryoterapi/nedkylning så att smärtlindring uppstår
• Undanhålla dricksvatten före tävling
• Manipulation av blod och blodkomponenter. Följande är förbjudet:
• Administration eller återförande av homologt eller heterologt blod eller produkter av
röda blodceller i det cirkulatoriska systemet; undantaget de som är framtagna för och
behöver ges i livräddande syfte.
• På konstgjord väg öka syretransport eller syreavgivning, inkluderande men inte
begränsat till, modifierade hemoglobinprodukter, undantaget livsuppehållande
tillförsel av syre.
• All form av intravaskulär manipulation av blod eller blodkomponenter på konstgjord
väg.
• Manipulation av inandningsluft för att öka mängden röda blodkroppar (så kallad
höghöjdsträning och motsvarande)
Frasse77 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td