Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2015-07-21, 16:15   #616
 
MoniMakerApps avatar
 
Reg.datum: jan 2015
Inlägg: 98
Sharp$: 1252
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av AndyMart Visa inlägg
V5 var det väl?
Ja, endast V5. Skulle vara intressant å se hur det skulle slå med 5 kronor raden vid ett återinförande av Riks-V5 på Onsdagar.
MoniMakerApp är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-21, 17:29   #617
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 675
Sharp$: 2402
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av draken Visa inlägg
Utdelningarna är ju oftast inget att hoppa högt över på v4 och v64. Kul att dela några tusen på 10 andelar. Det kan man ju både ha och mista. Tämligen ointressant för de flesta skulle jag tro.
Man kan dela på 2 eller 4 eller 6 och slippa penga-hanteringen som alltid är ett "krux". Varför ska det alltid delas på just 10? Dåligt argument!

Med tanke på att det körs andelsspel på de flesta streckspelen ute hos ombuden så borde det rimligen finnas ett intresse för det även online.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Viroid (+1)
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-21, 17:33   #618
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 675
Sharp$: 2402
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av MoniMakerApp Visa inlägg
Ja, endast V5. Skulle vara intressant å se hur det skulle slå med 5 kronor raden vid ett återinförande av Riks-V5 på Onsdagar.
Jag skulle älska ett sådant spel.

Men tyvärr är "allmogen" galet kritiska till radprishöjningar av befintliga spelformer. I Norge körde man ett test med 2kr/rad på V5 för att höja svårighetsgraden. Men det blev fiasko och de ändrade tillbaka ganska snabbt.

Det verkar som att man måste skapa helt nya spela spelformer för att kunna ändra svårighetsgraden via radpriset.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-21, 17:37   #619
 
Shooters avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 21 817
Sharp$: 37791
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av MoniMakerApp Visa inlägg
Ja, endast V5. Skulle vara intressant å se hur det skulle slå med 5 kronor raden vid ett återinförande av Riks-V5 på Onsdagar.
Nej tack! V86 är ett perfekt spel och dyra V5:or skulle nog inte många haka på. I alla fall inte jag.
Shooter är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-21, 17:38   #620
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av hatten1 Visa inlägg
Hur kommer det sig att en travintresserad skulle vilja investera en krona på virtuella hästar, när det inte har något med trav att göra? Då är risken/Chansen större att samma person skulle spela till USA/Australien/Frankrike vilket bevisligen sker, men i enstaka 1000tals kronor, vilket är förunderligt när spelet från USA omsätter +500 miljoner
Virtuella hästar är väl inget som direkt lockar heller, men ATG har ju börjat skuffa undan travtävlingarna till tider då det krockar med en massa andra aktiviteter. Då kommer de få se hur människor också slutar spela. Det är möjligt att de når andra nya grupper med det här tänket, som mer än väl väger upp vad jag och andra spelare omsätter, men jag är tveksam.
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-21, 22:15   #621
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 178
Sharp$: 57155
Standard

Intressant krönika från tre jägersrotränare i dag som bl a finns på L Kolgjinis hemsida.
Dessa herrar hade inte varit populära här på Sharps efter en sådan krönika om dom vore aktiva på forumet.

...........................................
I år kommer tre svenskfödda tvååringar att bära sig ekonomiskt. 2 865 av de registrerande varmblodsfölen 2013 gör det inte. Nästa år, när dessa talanger fyller tre år, kommer 29 stycken att vara ekonomiskt bärkraftiga. Resten är en förlustaffär – och förlusterna bara ökar för varje år som går.

Och då ska ni dessutom veta att mer än var tredje travhäst, 37 procent, ägs av en A–tränare.
Det är dessa krassa siffror som gör att viljan att satsa, att våga och att drömma håller på att försvinna.
Vi är inte så naiva, vi har varit med många år i den här branschen, att vi tror att travsporten ska vara en guldgruva. Men det måste finnas drägliga villkor för alla aktiva, för hästägarna och för basen till hela verksamheten – uppfödarna.
Det måste i alla fall finnas en möjlighet att drömmen ska kunna gå i uppfyllelse. Idag stämmer inte den travpolitiska kartan överens med verkligheten.
Pengarna finns inte på samma ställe som de aktiva och därmed hästarna.
Låt oss peka på ett exempel. Den 19 juni kördes det ett Treåringslopp på Hagmyren, det krävdes 19,4/2140 meter för att vinna ett förstapris på 50 000 kronor, för 1.20,7 blev det en matlapp på 5 500 kronor. Det är bara att gratulera Jörgen Westholm till en skicklig matchning, men det utvecklar inte Svensk Travsport.
Vi kämpar i en sport som håller på att dö, det snackas till höger och vänster. Men det händer ingenting.
Det smetas ut bidrag och premier, enligt ST’s egna redovisning 135 miljoner under 2014. Detta samtidigt som prispengarna från 2012 till 2014 sjunkit från 815 miljoner till 696.
I vår värld sysslar vi med travsport och väljer du att definiera begreppet sport står det: ”Sport är ett samlingsbegrepp för olika mer eller mindre atletiska aktiviteter med tävlingsmoment.”
Tävlingsmoment.
Vi ska tävla om pengarna och det måste finnas så mycket pengar i vår sport att det ska locka till investering.
Det är ruskigt lätt att bara sitta och gnälla, vi väljer istället att ge ett antal konkreta exempel som skulle få svensk Travsport att må mycket bättre. Hur det skulle gå att lösgöra de pengar som skulle kunna rädda sporten.
# Premieloppen kostar, med administration, 45 miljoner årligen. Kan du få en 2-åring att ta sig runt en bana under 1.35 får du 20 000 kronor. Skulle du istället ta dessa pengar och lägga på tävling blir det fyra lopp i veckan med ett förstapris på 100 000 kronor. Om dessa 220 lopp öronmärks för två– och treåringar skulle möjligheten för att få ekonomisk bärighet på de unga hästarna öka dramatiskt. Pengarna skulle snabbare komma tillbaka till de som investerat och därmed skulle de snabbare kunna återinvestera dem i sporten, uppfödarna skulle få bättre betalt för fler hästar. Hjulen skulle börja snurra snabbare.
# Svensk Travsport har för stor kostym. Det finns för många banor i Sverige. På sträckan Jägersro–Halmstad–Åby finns ett stor antal hästar i träning, det finns ett stort upptagningsområde både publikt och spelmässigt. Samma sträcka Boden–Skellefteå–Umeå finns det också tre travbanor utan att det finns vare sig häst– eller befolkningsunderlag. Samma sak i Hälsingland. Sälj ut stallarna billigt på ett antal banor, de nya ägarna får sedan underhålla banorna som skulle fungera som utmärkta träningsanläggningar.
# Gör om Lördagsloppet till ett unghästlopp. Då skulle de yngre hästarna få ytterligare ett 50–tal 100 000 kronorslopp.
# Se till att den största och mest speldragande banan är huvudbana varje kväll.
# Vänd på prioriteringsordningen. Ta ut summan som ska gå till prispengar först, inte som idag att prispengar är den summa som blir över när allt annat är betalt.
#Är det rimligt att galoppen med 1,9 procent av omsättningen ska ha 10 procent av inkomsterna?
# Solvalla, Åby, Jägersro och Bergsåker måste ha en unik ställning i travsporten. Jämför med ishockeyns SHL. Vi måste visa upp och värna om det bästa i vår sport. Varken hockeyn eller fotbollen sänder division–femmatcher i TV.
# Pengarna måste styras dit där hästarna finns.
# Tänk ett varv extra när propositionerna skrivs, dra inte bara en kopia på fjolårets ”proppar”. Sporten utvecklas och då måste strukturen på sporten också göra det. Idag har travsporten en helt otidsenlig struktur. Vi älskar vår sport, vi vill att den ska utvecklas, vi vill att det tas krafttag för att rädda den.
Och det måste göras NU.
Elller vad säger ni Johan Lindberg, Petter Johansson och Hasse Skarplöth?
Vi ser fram mot era svar. Hemsidan är öppen för era inlägg.
För Svensk Travsports framtid
Lutfi Kolgjini, Lars I Nilsson, Ola Samuelsson
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Emeffeff (+5)
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-21, 23:42   #622
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av olle Visa inlägg
Intressant krönika från tre jägersrotränare i dag som bl a finns på L Kolgjinis hemsida.
Jag skrev ett svar till dem på min blogg:

Travtränarna Lutfi Kolgjini, Lars I Nilsson och Ola Samuelsson har idag publicerat en krönika där de går hårt åt dagens fördelning av prispengar och resurser. En del de säger är mycket rimligt, annat har de fått om bakfoten.

Jag vill börja med att berätta för dessa herrar att travsporten totalt sett inte får mer om man bara avser att knycka av andra banor. Man exemplifierar med ett treåringslopp på Hagmyren som hade 50.000kr till vinnaren. Det är ett av tre lopp på Hagmyren i år med 50.000kr i förstapris, (precis som förra året). Det är dessutom banans högst doterade lopp för treåringar. Vi kan vara överens om att den situationen inte utvecklar svensk travsport, men lösningen är inte att beröva banan dessa tre lopp. Det finns över huvudtaget väldigt få unghästlopp i Norrland, jag tror unghästarna har färre kronor per häst att köra om i Norrland än i andra delar av landet.

Det är också alldeles sant att det finns färre hästar i Boden, Skellefteå och Umeå jämfört med Jägersro, Halmstad och Åby. Det märks dock ordentligt i banornas budget och tilldelning av tävlingar. De sydliga banorna körde 152 tävlingsdagar under 2014, de tre nordliga körde 70 dagar. Skillnaden i prispengar är smått enorm, 159Mkr mot 42Mkr. Det går naturligtvis att sukta över de pengarna också, men jag tror det kommer surt efter när den totala kakan minskat. Lägger man ned banor kommer det bli färre som spelar och det blir färre som köper de hästar som inte duger i de stora stallen.

I övrigt har dessa herrar med sin stora insikt i travets verklighet rätt på ett antal punkter där man måste börja tänka om. Mer unghästlopp på t.ex. V75 vore bra. Klassen strax under årgångstoppen har det rätt så tufft, och det vore roligt om fler av de hästarna kunde gå ihop ekonomiskt. Den vansinniga prioriteringen som ATG gör där V64 anses vara det finaste oavsett vilken kvalitet man har på loppen bör tas bort. Att tävla om pengarna istället för bidrag och premier samt att börja med att sätta prispengarna i budgeten och sedan fördela det som blir över till administrationen är mycket sunt.

Det är också dags att ifrågasätta galoppen. Den äger 10% av ATG, men kanske är det dags att travet och galoppen går skilda vägar? På sikt skulle bägge kunna må bättre av det då man kan utvecklas utan att behöva begränsas av den andre. Även propositionerna för vilka lopp som skrivs ut ifrågasätter man, och jag tycker det är rätt. Jag vill inte se tvångsstrykningar i debutantlopp, och jag är evinnerligt trött på att se lopp med höga prispengar som inte drar fullt fält. Om ett breddlopp inte blir fullt skall vi vara glada, för det betyder att det är få hästar i poängnöd. Men när man kör lopp med både 100 och 200 tusenlappar i förstapris och det inte drar fullt fält så är det trist.

Jag hoppas verkligen att storbanorna i våra största städer får utvecklas. De behövs för att sporten i stort skall utvecklas.Jag vill inte se sömniga fredagslunchtävlingar på Solvalla, jag vill se sport av högsta klass. Jag vill inte se Jägersro vara saxbana en kväll när uppladdningen inför Hugo Åbergs börjat. Jag hoppas att Robert Bergh kan bli en vitamininjektion för Åby, och att Bergsåker lyckas ersätta hans fina stall med nya tränare som vill och kan satsa framåt.

Det allra viktigaste är dock att den totala kakan växer, det är så vi får utveckling.
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
SO (+1)
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-22, 07:53   #623
 
Wagners avatar
 
Reg.datum: mar 2010
Inlägg: 5 967
Sharp$: 2210
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av olle Visa inlägg
Intressant krönika från tre jägersrotränare i dag som bl a finns på L Kolgjinis hemsida.
Dessa herrar hade inte varit populära här på Sharps efter en sådan krönika om dom vore aktiva på forumet.

...........................................
I år kommer tre svenskfödda tvååringar att bära sig ekonomiskt. 2 865 av de registrerande varmblodsfölen 2013 gör det inte. Nästa år, när dessa talanger fyller tre år, kommer 29 stycken att vara ekonomiskt bärkraftiga. Resten är en förlustaffär – och förlusterna bara ökar för varje år som går.

Och då ska ni dessutom veta att mer än var tredje travhäst, 37 procent, ägs av en A–tränare.
Det är dessa krassa siffror som gör att viljan att satsa, att våga och att drömma håller på att försvinna.

Vi är inte så naiva, vi har varit med många år i den här branschen, att vi tror att travsporten ska vara en guldgruva. Men det måste finnas drägliga villkor för alla aktiva, för hästägarna och för basen till hela verksamheten – uppfödarna.

Det måste i alla fall finnas en möjlighet att drömmen ska kunna gå i uppfyllelse. Idag stämmer inte den travpolitiska kartan överens med verkligheten.

Pengarna finns inte på samma ställe som de aktiva och därmed hästarna.
Låt oss peka på ett exempel. Den 19 juni kördes det ett Treåringslopp på Hagmyren, det krävdes 19,4/2140 meter för att vinna ett förstapris på 50 000 kronor, för 1.20,7 blev det en matlapp på 5 500 kronor. Det är bara att gratulera Jörgen Westholm till en skicklig matchning, men det utvecklar inte Svensk Travsport.

Vi kämpar i en sport som håller på att dö, det snackas till höger och vänster. Men det händer ingenting.
Det smetas ut bidrag och premier, enligt ST’s egna redovisning 135 miljoner under 2014. Detta samtidigt som prispengarna från 2012 till 2014 sjunkit från 815 miljoner till 696.

I vår värld sysslar vi med travsport och väljer du att definiera begreppet sport står det: ”Sport är ett samlingsbegrepp för olika mer eller mindre atletiska aktiviteter med tävlingsmoment.”
Tävlingsmoment.

Vi ska tävla om pengarna och det måste finnas så mycket pengar i vår sport att det ska locka till investering.
Det är ruskigt lätt att bara sitta och gnälla, vi väljer istället att ge ett antal konkreta exempel som skulle få svensk Travsport att må mycket bättre. Hur det skulle gå att lösgöra de pengar som skulle kunna rädda sporten.

# Premieloppen kostar, med administration, 45 miljoner årligen. Kan du få en 2-åring att ta sig runt en bana under 1.35 får du 20 000 kronor. Skulle du istället ta dessa pengar och lägga på tävling blir det fyra lopp i veckan med ett förstapris på 100 000 kronor. Om dessa 220 lopp öronmärks för två– och treåringar skulle möjligheten för att få ekonomisk bärighet på de unga hästarna öka dramatiskt. Pengarna skulle snabbare komma tillbaka till de som investerat och därmed skulle de snabbare kunna återinvestera dem i sporten, uppfödarna skulle få bättre betalt för fler hästar. Hjulen skulle börja snurra snabbare.

# Svensk Travsport har för stor kostym. Det finns för många banor i Sverige. På sträckan Jägersro–Halmstad–Åby finns ett stor antal hästar i träning, det finns ett stort upptagningsområde både publikt och spelmässigt. Samma sträcka Boden–Skellefteå–Umeå finns det också tre travbanor utan att det finns vare sig häst– eller befolkningsunderlag. Samma sak i Hälsingland. Sälj ut stallarna billigt på ett antal banor, de nya ägarna får sedan underhålla banorna som skulle fungera som utmärkta träningsanläggningar.

# Gör om Lördagsloppet till ett unghästlopp. Då skulle de yngre hästarna få ytterligare ett 50–tal 100 000 kronorslopp.
# Se till att den största och mest speldragande banan är huvudbana varje kväll.

# Vänd på prioriteringsordningen. Ta ut summan som ska gå till prispengar först, inte som idag att prispengar är den summa som blir över när allt annat är betalt.
#Är det rimligt att galoppen med 1,9 procent av omsättningen ska ha 10 procent av inkomsterna?

# Solvalla, Åby, Jägersro och Bergsåker måste ha en unik ställning i travsporten. Jämför med ishockeyns SHL. Vi måste visa upp och värna om det bästa i vår sport. Varken hockeyn eller fotbollen sänder division–femmatcher i TV.

# Pengarna måste styras dit där hästarna finns.
# Tänk ett varv extra när propositionerna skrivs, dra inte bara en kopia på fjolårets ”proppar”. Sporten utvecklas och då måste strukturen på sporten också göra det. Idag har travsporten en helt otidsenlig struktur. Vi älskar vår sport, vi vill att den ska utvecklas, vi vill att det tas krafttag för att rädda den.

Och det måste göras NU.
Elller vad säger ni Johan Lindberg, Petter Johansson och Hasse Skarplöth?
Vi ser fram mot era svar. Hemsidan är öppen för era inlägg.
För Svensk Travsports framtid
Lutfi Kolgjini, Lars I Nilsson, Ola Samuelsson
Så jag ska orka läsa texten.
__________________
En ROI på 110 och 100 kr insats ger bara hälften så tjock plånbok som vid 102 % i ROI och 1000 per bet
Det värsta är inte att bli limiterad - Det är värre om man inte blir det
Nu även på Twitter
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+1), PinkiePie (+1)
Wagner är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-22, 14:29   #624
 
Shooters avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 21 817
Sharp$: 37791
Standard

Raffe slutar på TV4, känns inte som någon stor förlust. Han säger att han lägger 15-16 timmar på varje sändning, men det märks inte direkt.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+1)
Shooter är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-22, 14:39   #625
 
Reg.datum: feb 2010
Inlägg: 1 859
Sharp$: 3457
Standard

Ludde och kollegornas krönika kom nog fel dag.

Jägersros största dag och man kan inte ens fylla loppen.

2-åringslopp med 75 lax i första och Malmqvist har halva startfältet, grabbarna från Vomb har ingen
Lillis är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-22, 15:28   #626
 
Reg.datum: jan 2015
Inlägg: 2 524
Sharp$: 1184
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Shooter Visa inlägg
Raffe slutar på TV4, känns inte som någon stor förlust. Han säger att han lägger 15-16 timmar på varje sändning, men det märks inte direkt.
Jaså? Vem kommer att ersätta? Hoppas på någon kunnig iaf.
Chiron är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-22, 15:49   #627
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 178
Sharp$: 57155
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Chiron Visa inlägg
Jaså? Vem kommer att ersätta? Hoppas på någon kunnig iaf.
Comeback av professorn ?

Men hoppas mest på Benny och Sven.
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-22, 15:52   #628
 
Reg.datum: jan 2012
Ort: stockholm mm
Inlägg: 883
Sharp$: 5159
Standard

3 åringar i Lördagsloppet ?

Ja OK om det är sent på hösten och hästarna har en tävlingskarriär att bedöma, men det är ingen brist på 3åringslopp för de bättre, snarare för många , räcker det inte med E3-Bredeers - Kriteriet , varje storloppsdag brukar ha 3årignslopp med bra pengar och Solvalla kör ett antal lopp med minst 100 i första pris

Jag skulle inte gilla att på V75 på Jägersro har 3 åringar högst 200¨' på V75, det är för mig mer svårbedömd än ett kallblodslopp, förmodligen har jag bara sett någon enstaka live.

en riktigt dålig ide, känns som man redan nu bränner 3 åringarna, i vart fall årets 4 åringar är en kull med flera toppar som gått bakåt som 4 åringar
incitatus är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-22, 15:55   #629
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Chiron Visa inlägg
Jaså? Vem kommer att ersätta? Hoppas på någon kunnig iaf.
Jag tror de får svårt att hitta "någon kunnig" med tanke på vad de betalar. Som jag förstått så är väl ersättningen rätt OK så länge man får jobba på Solvalla eller i studion. Däremot när det blir resor så är det ganska dåligt betalt per timme man lägger ned.

Många har eget företag som de fakturerar ifrån, och då ser det kanske ut att vara mycket pengar. Tills man upptäcker vad arbetsgivaravgifterna kostar, och semester, pension, olycksfallsförsäkring, arbetskläder, telefon och mat för den som är ständigt på språng. De flesta betalar ett par tusenlappar i månaden till en bokföringsfirma och så förväntas man ha en bil som alltid startar och går i alla väder när man skall ta sig någonstans. Man kan inte ens påstå att det är bra arbetstider.
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Chiron (+1), Migge (+1)
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-07-22, 15:59   #630
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Lillis Visa inlägg
Ludde och kollegornas krönika kom nog fel dag.

Jägersros största dag och man kan inte ens fylla loppen.

2-åringslopp med 75 lax i första och Malmqvist har halva startfältet, grabbarna från Vomb har ingen
Ja, efter den där salvan trodde man ju att det skulle komma något extra idag, för att visa var skåpet skulle stå, men det blev ju ett väldigt antiklimax när startlistorna kom.
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td