Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2020-06-09, 20:50   #196
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 672
Sharp$: 2381
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av AmaerildeRimfrost Visa inlägg
Ja, jag var väl inte helt tydlig i det jag menade men du uppfattade det korrekt att det var Propulsion jag pratade om vad gäller hans karriär här i Sverige!

Annars håller jag med dig när det dopas en häst eller medvetet (ej medvetet?) fuskas på något annat sätt. Sådant går ju inte som spelare att läsa sig till eller se i lopparkiv. Samma när någon kör en häst i galopp medvetet etc. Det finns mycket skit inom travet och säkert i all sport där det finns mycket pengar!

Jag håller dock med dig att spelarna på något sätt i tillfälligt prestationshöjande fusk ska kompenseras. Det hade varit intressant att lämna in en stämningsansökan ifall man t ex missat en V75 eller annat poolspel med hög utdelning ifall man hade den som kom tvåa. Frågan är ifall det skulle vara möjligt att vinna en sådan rättegång. Jag skulle inte utesluta det åtminstone då han inte bara stulit pengar från övriga i loppet utan även från de som spelat på övriga hästar eventuellt!

Med tanke på att man accepterar reglerna, som de är utformade, när man lämnar in sitt spel är jag ganska tvärsäker på att det blir generaltorsk i rätten.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-06-09, 20:56   #197
 
AmaerildeRimfrosts avatar
 
Reg.datum: nov 2017
Inlägg: 7 366
Sharp$: 122

AmaerildeRimfrost Expertre
Stats: 70 - 95 - 9
ROI: 101.99%
Vinstprocent: 42.42%

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Strappa71 Visa inlägg
Med tanke på att man accepterar reglerna, som de är utformade, när man lämnar in sitt spel är jag ganska tvärsäker på att det blir generaltorsk i rätten.
Nej, nu tänker du fel! Men jag var inte tydlig nog i mitt inlägg! Så du kan ju tänkt rätt pga ej tillräcklig information Stämningsansökan ska alltså inte vara riktad mot spelbolaget utan mot den fuskande tränaren (eller vad det nu är). Det är ju den personen som "blåst mig på ev vinstpengar". Han och jag har ju inga avtal mellan oss som gör att jag accepterar några villkor. Dock har hans fusk lett till att min vinst på 12 miljoner uteblev (hypotetiskt).
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
AmaerildeRimfrost är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-06-09, 21:09   #198
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 8 363
Sharp$: 1145


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Bluesmith66 Visa inlägg
Har inte varit involverad i diskussionen tidigare men årets Elitlopp blev ju en riktigt trist soppa på flera sätt. Corona, utebliven publikfest och så detta med Proppen.

Har inte läst alla inlägg men av de jag läst så har inte mycket handlat om de som lirat och går miste om vinster på grund av incidenter som denna och liknande, så jag lyfter det litegrann.
Förstår att det kommer i skymundan av debatten huruvida det är medvetet fusk eller ej från ett stort och välkänt stall men det är ändå värt att ta upp då det trots allt är spelarnas pengar som till stor del får hjulen att snurra inom travsporten.
Säkert en hel del som är förbannade för uteblivna vinster när det kommer info att allt kanske inte gått rätt till men att de ändå är chanslösa på att få någon kompensation för uteblivna vinster.
Kan förstå att det är så gott som omöjligt att kompensera spelarna, åtminstone de som lirat på banan och kastat kvittot(om det nu finns några såna kvar), men jag kan inte heller påminna mig att "fuskande" hästägare eller tränare någon gång har gått ut och bett om ursäkt till de spelare som gått miste om vinster på grund av deras, medvetna eller omedvetna fusk. Men kanske har hänt och mitt minne som sviker...

Har i alla fall själv torskat en slant på grund av fusk och det är inte alls roligt när det kommer fram att den kuse man lirat på torskade mot en som var dopad t.ex.
Kanske fler som kommer ihåg just "min incident" eftersom det var den kända hoppryttarinnan Malin Baryard som var ägare till den dopade hästen som vann den gången?!
Kommer inte ihåg året men det var nog drygt 15 år sedan den händelsen.
Jag hade åkt till banan(Sundbyholm om jag minns rätt) enbart för att lira 3000 vinnare på en kuse jag hade hållit lite koll på och kände att det var dags för seger nu. Kommer tyvärr inte ihåg hästens namn men har för mig att den stod i drygt 8 ggr pengarna.
Hästen jag lirat på svepte fältet på sista bortre långsidan och kom ur sista sväng i ledningen och såg ut att gå mot vinst. Baryards dopade kuse satt instängd när en av de utvändigt om den plötsligt galopperade så den kunde ta sig ut och även förbi den jag lirat på.
Just då kändes det ju bara snöpligt att den utvändiga galopperat och släppt ut "vinnaren", men man hade ju varit med förr när oturen grinat en i ansiktet på alla möjliga och omöjliga sätt, så det var bara att svälja.
Det riktigt tråkiga var ju när det så småningom kom fram att "vinnaren" var dopad och man insåg att man blivit blåst av fuskare utan möjlighet att göra nåt åt det. Resultatlistan skrevs säkert om och de andra hästägarna osv fick det de skulle ha. Men lirarna, som sagt, vi får varken kompensation eller ursäkt efteråt, så vitt jag vet.

Kan väl tillägga att Fru Fortuna nog tyckte synd om mig, kanske visste hon om fusket, och kompenserade mig i loppet efter.
Hade ju egentligen gett upp efter torsk-liret och sa till kompisen att jag skulle åka hem då jag inte hade nån idé bland kvarvarande lopp. Jag kände bara igen namnet på en enda häst i nästkommande lopp och sa skämtsamt att man kanske skulle lira en femhundring på den enbart på grund av det. Den stod i 40 ggr och kompisen skrattade.
Jag sa att jag går ner och köper en korv och sen åker jag hem. Står i korvkön och kollar oddsen på en intern-TV och Bengt Erik Daggerts häst står fortfarande i 40 ggr pengarna. Köper en korv med pommes och börjar gå mot utgången när jag tänker "Ah, vad fan gör en femhundring till när jag redan torskat 3000" och går till totomaten och kör 500 vinnare.
Går ut ur totohallen precis när starten går, ser på oddstavlan på innerplan att oddset sjunkit till 30 ggr.
Bengt Erik ligger sist hela första varvet och det ser mörkt ut. Han vrider på i tredjespår och segar sig framåt undan för undan under slutvarvet och in på upploppet är han först, och även över mållinjen. Jag och papptallriken med pommes och korv skakade hela upploppet ner så det var ett under att det fanns nåt kvar på tallriken efter målgången.
Morgonen efter, på väg till jobbet, springer jag på min kompis som undrade om jag hade lirat på Daggerts häst.
"Vilken jävla tur du har" utbrast han efter att jag svarat på frågan.
Ja, både och, kan man väl säga angående den utflykten.
Ett noga övervägt spel som torskades, kanske på grund av en fuskande medtävlare, och ett helt slumpmässigt, vinnande spel som antagligen aldrig hade blivit lagt om inte det föregående torskspelet hade inträffat.
Var ju helt fel läge att fortsätta spel där och inget jag rekommenderar någon, eller som de luttrade pokerspelarna Over there säger: "Don´t throw good money after bad money !", även om det råkade gå bra just den gången.

Jaja, "lite" off topic med den anekdoten, ber om ursäkt för det men hoppas ni står ut med det.

Kommer väl aldrig någonsin att gå att åtgärda även om alla skulle spela via konto på t.ex ATG.se och alla kvitton osv finns sparade.
Det skulle säkerligen gå att kompensera de som borde ha vunnit men inte vann på grund av fusk eller andra oegentligheter, men värre att kräva tillbaks pengar från dem som fick men egentligen inte skulle ha fått några efter att resultatlistorna korrigerats.
Vi lirare får nog titta i stjärnorna efter rättvisa för vår del.

Bara att se glad ut och ta nya friska tag !

Utan att lägga några moraliska aspekter alls på det du skriver eller om du har rätt eller fel så djävlars hur många underbara spelrelaterade historier det finns i travets underbara värld - kudos för att du delade med dig. Kanske borde vi skapa en egen tråd kring detta - finns mången här inne med decennier utav anekdoter som bara är så underbara. Mackpeter har ju en massa att berätta så shoot alla som har slika berättelser - älskar dem högt!!!

__________________
YNWA
---------------------------------------------------
Sverige är förlorat - välkommen kaos!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Gotland (+5), Bluesmith66 (+5)
Fulsprit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-06-09, 21:15   #199
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av AmaerildeRimfrost Visa inlägg
Nej, nu tänker du fel! Men jag var inte tydlig nog i mitt inlägg! Så du kan ju tänkt rätt pga ej tillräcklig information Stämningsansökan ska alltså inte vara riktad mot spelbolaget utan mot den fuskande tränaren (eller vad det nu är). Det är ju den personen som "blåst mig på ev vinstpengar". Han och jag har ju inga avtal mellan oss som gör att jag accepterar några villkor. Dock har hans fusk lett till att min vinst på 12 miljoner uteblev (hypotetiskt).
Lika generaltorsk där dock.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-06-09, 21:24   #200
 
Reg.datum: dec 2012
Inlägg: 1 304
Sharp$: 4102
Standard

Men om Proppen är streckad på typ 65% i ett lopp han vinner. Först ska ju en annan häst starta. För det andra då vet man ju inte vilken % det blir på dom andra startande hästarna ock så blir ju hela strecklista för V75 annorlunda om man ta bort dagens största favorit o då måste ju spelarna hitta andra hästar att strecka / spika. För det tredje så blir ju loppet troligtvis kört helt annorlunda så den som blev 2a i det aktuella loppet kanske bara skulle blivit 4a. Hur man ska räkna ut det är ju omöjligt för man vet ju inte segraren. Det är bara acceptera ( som spelare) att det är toto resultatet som oxå gäller. Punkt
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
AmaerildeRimfrost (+1)
abborre är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-06-09, 21:25   #201
 
AmaerildeRimfrosts avatar
 
Reg.datum: nov 2017
Inlägg: 7 366
Sharp$: 122

AmaerildeRimfrost Expertre
Stats: 70 - 95 - 9
ROI: 101.99%
Vinstprocent: 42.42%

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Stekel Visa inlägg
Lika generaltorsk där dock.
Då får du fan komma med mer än en oneliner! Vet du något om hur juridik fungerar? Jag utesluter absolut inte att det går att vinna ett sådant fall men menar du motsatsen så tvärsäkert så får du allt förklara varför!
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
AmaerildeRimfrost är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-06-09, 21:26   #202
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 672
Sharp$: 2381
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av AmaerildeRimfrost Visa inlägg
Nej, nu tänker du fel! Men jag var inte tydlig nog i mitt inlägg! Så du kan ju tänkt rätt pga ej tillräcklig information Stämningsansökan ska alltså inte vara riktad mot spelbolaget utan mot den fuskande tränaren (eller vad det nu är). Det är ju den personen som "blåst mig på ev vinstpengar". Han och jag har ju inga avtal mellan oss som gör att jag accepterar några villkor. Dock har hans fusk lett till att min vinst på 12 miljoner uteblev (hypotetiskt).

Jag kommer till samma slutsats ändå. Chansen att vinna i rätten ligger någonstans mellan försumbar och noll.

Edit: Åtminstone i Proppen-fallen. Det är ju helt omöjligt att reda ut hur det skulle ha sett ut utan Proppen i loppen.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!

Senast redigerad av Strappa71 den 2020-06-09 klockan 21:29.
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-06-09, 22:04   #203
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av AmaerildeRimfrost Visa inlägg
Då får du fan komma med mer än en oneliner! Vet du något om hur juridik fungerar? Jag utesluter absolut inte att det går att vinna ett sådant fall men menar du motsatsen så tvärsäkert så får du allt förklara varför!
Jag tycker faktiskt att hela idén faller så hårt på sin egen orimlighet att det räcker med en oneliner.

Men jag kan backa upp det med en halv termin juridik på universitetet om det hjälper. Och ett fall av erfarenhet i skadeståndsstämning på det. Där dessutom dokumentation fanns svart på vitt på det mesta, men som ändå landade i noll och ingenting efter två års process. Förutom en sexsiffrig nota för advokaterna då såklart.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-06-09, 22:40   #204
 
AmaerildeRimfrosts avatar
 
Reg.datum: nov 2017
Inlägg: 7 366
Sharp$: 122

AmaerildeRimfrost Expertre
Stats: 70 - 95 - 9
ROI: 101.99%
Vinstprocent: 42.42%

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Stekel Visa inlägg
Jag tycker faktiskt att hela idén faller så hårt på sin egen orimlighet att det räcker med en oneliner.

Men jag kan backa upp det med en halv termin juridik på universitetet om det hjälper. Och ett fall av erfarenhet i skadeståndsstämning på det. Där dessutom dokumentation fanns svart på vitt på det mesta, men som ändå landade i noll och ingenting efter två års process. Förutom en sexsiffrig nota för advokaterna då såklart.
Men fortfarande ingenting som har med aktuellt fall att göra. Inga liknande processer. Domstolar är inte svarta eller vita. Tingsrätt och Hovrätt kommer fram till olika bedömningar. Advokater spelar en viktig roll för att övertyga domaren (domarna) och nämndemännen.

Jag håller dörrar öppna. Möjligen är jag helt fel på det men jag tänker då inte knäböja utan skarpa argument mot det åtminstone. Den som är så säker i sin åsikt som du bör komma med skarpare argument. Jag säger inte att du inte skulle få rätt i kanske 999 av 1000 fall liknande det hypotetiska som "nämnts". Jag tror inte det är över 50% chans att vinna! Det kanske bara finns 5%. Men jag menar inte det är 0%! Åtminstone inte just nu!
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
AmaerildeRimfrost är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-06-10, 05:51   #205
fri
 
Reg.datum: nov 2011
Inlägg: 728
Sharp$: 1518
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av abborre Visa inlägg
Men om Proppen är streckad på typ 65% i ett lopp han vinner. Först ska ju en annan häst starta. För det andra då vet man ju inte vilken % det blir på dom andra startande hästarna ock så blir ju hela strecklista för V75 annorlunda om man ta bort dagens största favorit o då måste ju spelarna hitta andra hästar att strecka / spika. För det tredje så blir ju loppet troligtvis kört helt annorlunda så den som blev 2a i det aktuella loppet kanske bara skulle blivit 4a. Hur man ska räkna ut det är ju omöjligt för man vet ju inte segraren. Det är bara acceptera ( som spelare) att det är toto resultatet som oxå gäller. Punkt
Håller med. Det här är inte så lätt.

Tar vi ett 100-meters lopp i löpning har vi en helt annan sak. Där springer alla bredvid varandra på en linje, det går fort och löpningsförloppet spelar nada roll (även om vi om vi vill kan hårdra det och säga att "om inte hen varit dopad hade löpare A fått bana 3 och hen är skrockfull, så då hade inte hen kommit 2:a som nu, etc.).

Samma sak med prestationsgrenar, hade kastare A inte varit dopad, så hade inte B kastat längre/kortare, etc. (även om så klart pressen av en riktigt bra kastare, kan få de andra att prestera bättre/sämre).

Därför känns det helt fel att bara stryka den "dopade" och ändra ordningsföljden rakt av därefter.
__________________
"Eat your betting money but don’t bet your eating money."
fri är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-06-10, 09:52   #206
 
Frasse77s avatar
 
Reg.datum: jul 2015
Ort: Skövde
Inlägg: 432
Sharp$: 1234
Standard

Krönika travronden. Detta med det strikta tränaransvaret tror jag är extremt svårt att komma ifrån. ST har i denna regeln en klausul som dom kan använda för gå fria själva.

- Vad vi sett svåremotsägliga bevis för är att Propulsion blev nervsnittad innan Redén slog till på auktion och köpte hästen som berikat hans liv och svensk travsport i många år efteråt. Det verkar också klarlagt att uppgifterna om ingreppet inte kom det amerikanska förbundet, USTA, till kännedom förrän efter auktionen, men varför?

Trodde de tidigare ägarna att det räckte med att kommunicera detta till New Jersey Racing Commission?
Trodde de att NJRC skulle föra uppgifterna vidare till USTA?
Eller gjorde de helt sonika en "fuling" för att nervsnittningen inte skulle hamna i katalogen? Det är från USTA:s register som auktionsfirman tar all information om hästarna.
Alldeles oavsett är det tyvärr inget som Svensk Travsport eller Daniel Redén kan "gömma" sig bakom när kommer till ansvaret för att hästen tävlat på svensk mark. Uppgifterna fanns nämligen där – på ett exportcertifikat – hos ST innan Propulsion gjorde sin första start i Sverige.

Den som ansvarar för anmälan till lopp är enligt Svensk Travsport också ansvarig för att hästen är i tävlingsmässigt skick. I det ingår givetvis att hästen inte är nervsnittad. Det är dopningsklassat i Sverige och en häst som genomgått ett sådant ingrepp är förbjuden från att tävla här för all framtid.

Med stor sannolikhet hålls Daniel Redén ansvarig för att Propulsion inte varit i "tävlingsmässigt skick" och det lär i så fall leda till att hästens resultat efter importen till Sverige stryks. Att Redén med stor sannolikhet agerat i "god tro" är inget obestridligt försvar. Frågan är dock hur Svensk Travsport resonerar om straffet för Redén.

Kan man kalla honom ovetande trots att uppgifterna stod där i exportcertifikatet?
Kan man kalla Svensk Travsport ovetande? Tyvärr känns det inte så.
ST har genom antingen slarv, okunnighet eller bådadera låtit en häst tävla trots att det strider mot svensk djurskyddslag. Dessutom inledde man en utredning 2019 efter att ha nåtts av uppgifter om att Propulsion skulle vara nervsnittad. Ingenting hände, mycket beroende på att utredningen var undermålig.

Förbundet ska med all rätt ha kritik utifrån ett hästvälfärdsperspektiv. Därför kan man nu anta att Svensk Travsport har ett stort intresse av att visa att man visst bryr sig om hästarna och djurskyddet och det genom att dela ut ett straff som tydligt pekar på det. Man kan dock inte ändra på det som redan hänt. Det här är en skandal som kräver svar och att Svensk Travsport gör om sina rutiner radikalt. Förhoppningsvis förändrar man även sin organisation och adderar kunskap.

Den som straffas för att Propulsions resultat stryks är troligen Daniel Redén. Eventuellt blir han också tvungen att betala tillbaka de nästan 34 miljoner kronor som hästen tjänat efter importen från USA. Historien slår även mot Propulsions avelsvärde – om han nu ens blir godkänd som avelshingst. Många lider med Redén och Propulsion och det är inte svårt att förstå varför. Samtidigt ska rätt vara rätt. Reglementet är till för att följas.

Svensk Travsport kommer också att få sitt straff och det blir sannolikt större och mer varaktigt. Detta i form av ytterligare förtroendetapp. ST ansvarar för att skandaler som denna inte ska uppstå och den här gången verkar man dessutom varit delaktiga. Det är oundvikligt att hemska saker inträffar ibland, men så är inte fallet här.

Senast redigerad av Frasse77 den 2020-06-10 klockan 10:00.
Frasse77 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-06-10, 09:58   #207
 
Frasse77s avatar
 
Reg.datum: jul 2015
Ort: Skövde
Inlägg: 432
Sharp$: 1234
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Bluesmith66 Visa inlägg
Har inte varit involverad i diskussionen tidigare men årets Elitlopp blev ju en riktigt trist soppa på flera sätt. Corona, utebliven publikfest och så detta med Proppen.

Har inte läst alla inlägg men av de jag läst så har inte mycket handlat om de som lirat och går miste om vinster på grund av incidenter som denna och liknande, så jag lyfter det litegrann.
Förstår att det kommer i skymundan av debatten huruvida det är medvetet fusk eller ej från ett stort och välkänt stall men det är ändå värt att ta upp då det trots allt är spelarnas pengar som till stor del får hjulen att snurra inom travsporten.
Säkert en hel del som är förbannade för uteblivna vinster när det kommer info att allt kanske inte gått rätt till men att de ändå är chanslösa på att få någon kompensation för uteblivna vinster.
Kan förstå att det är så gott som omöjligt att kompensera spelarna, åtminstone de som lirat på banan och kastat kvittot(om det nu finns några såna kvar), men jag kan inte heller påminna mig att "fuskande" hästägare eller tränare någon gång har gått ut och bett om ursäkt till de spelare som gått miste om vinster på grund av deras, medvetna eller omedvetna fusk. Men kanske har hänt och mitt minne som sviker...

Har i alla fall själv torskat en slant på grund av fusk och det är inte alls roligt när det kommer fram att den kuse man lirat på torskade mot en som var dopad t.ex.
Kanske fler som kommer ihåg just "min incident" eftersom det var den kända hoppryttarinnan Malin Baryard som var ägare till den dopade hästen som vann den gången?!
Kommer inte ihåg året men det var nog drygt 15 år sedan den händelsen.
Jag hade åkt till banan(Sundbyholm om jag minns rätt) enbart för att lira 3000 vinnare på en kuse jag hade hållit lite koll på och kände att det var dags för seger nu. Kommer tyvärr inte ihåg hästens namn men har för mig att den stod i drygt 8 ggr pengarna.
Hästen jag lirat på svepte fältet på sista bortre långsidan och kom ur sista sväng i ledningen och såg ut att gå mot vinst. Baryards dopade kuse satt instängd när en av de utvändigt om den plötsligt galopperade så den kunde ta sig ut och även förbi den jag lirat på.
Just då kändes det ju bara snöpligt att den utvändiga galopperat och släppt ut "vinnaren", men man hade ju varit med förr när oturen grinat en i ansiktet på alla möjliga och omöjliga sätt, så det var bara att svälja.
Det riktigt tråkiga var ju när det så småningom kom fram att "vinnaren" var dopad och man insåg att man blivit blåst av fuskare utan möjlighet att göra nåt åt det. Resultatlistan skrevs säkert om och de andra hästägarna osv fick det de skulle ha. Men lirarna, som sagt, vi får varken kompensation eller ursäkt efteråt, så vitt jag vet.

Kan väl tillägga att Fru Fortuna nog tyckte synd om mig, kanske visste hon om fusket, och kompenserade mig i loppet efter.
Hade ju egentligen gett upp efter torsk-liret och sa till kompisen att jag skulle åka hem då jag inte hade nån idé bland kvarvarande lopp. Jag kände bara igen namnet på en enda häst i nästkommande lopp och sa skämtsamt att man kanske skulle lira en femhundring på den enbart på grund av det. Den stod i 40 ggr och kompisen skrattade.
Jag sa att jag går ner och köper en korv och sen åker jag hem. Står i korvkön och kollar oddsen på en intern-TV och Bengt Erik Daggerts häst står fortfarande i 40 ggr pengarna. Köper en korv med pommes och börjar gå mot utgången när jag tänker "Ah, vad fan gör en femhundring till när jag redan torskat 3000" och går till totomaten och kör 500 vinnare.
Går ut ur totohallen precis när starten går, ser på oddstavlan på innerplan att oddset sjunkit till 30 ggr.
Bengt Erik ligger sist hela första varvet och det ser mörkt ut. Han vrider på i tredjespår och segar sig framåt undan för undan under slutvarvet och in på upploppet är han först, och även över mållinjen. Jag och papptallriken med pommes och korv skakade hela upploppet ner så det var ett under att det fanns nåt kvar på tallriken efter målgången.
Morgonen efter, på väg till jobbet, springer jag på min kompis som undrade om jag hade lirat på Daggerts häst.
"Vilken jävla tur du har" utbrast han efter att jag svarat på frågan.
Ja, både och, kan man väl säga angående den utflykten.
Ett noga övervägt spel som torskades, kanske på grund av en fuskande medtävlare, och ett helt slumpmässigt, vinnande spel som antagligen aldrig hade blivit lagt om inte det föregående torskspelet hade inträffat.
Var ju helt fel läge att fortsätta spel där och inget jag rekommenderar någon, eller som de luttrade pokerspelarna Over there säger: "Don´t throw good money after bad money !", även om det råkade gå bra just den gången.

Jaja, "lite" off topic med den anekdoten, ber om ursäkt för det men hoppas ni står ut med det.

Kommer väl aldrig någonsin att gå att åtgärda även om alla skulle spela via konto på t.ex ATG.se och alla kvitton osv finns sparade.
Det skulle säkerligen gå att kompensera de som borde ha vunnit men inte vann på grund av fusk eller andra oegentligheter, men värre att kräva tillbaks pengar från dem som fick men egentligen inte skulle ha fått några efter att resultatlistorna korrigerats.
Vi lirare får nog titta i stjärnorna efter rättvisa för vår del.

Bara att se glad ut och ta nya friska tag !
Tror det är så enkelt att när vi lämnar in spelar så är förutsättningar satta. Så att spelbolagen skulle ersätta tror jag är omöjligt. Men angående detta borde det direkt sättas en häst per ägare i varje lopp. Har en tränare flera hästar i ett lopp ska det vara olika ägare på dessa, och inte som nu när Tarzan och Reden som äger sina hästar startar 3-5 hästar i samma lopp.
Frasse77 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-06-10, 17:33   #208
 
Reg.datum: jan 2012
Ort: stockholm mm
Inlägg: 881
Sharp$: 5142
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Frasse77 Visa inlägg
Krönika travronden. Detta med det strikta tränaransvaret tror jag är extremt svårt att komma ifrån. ST har i denna regeln en klausul som dom kan använda för gå fria själva.

- Vad vi sett svåremotsägliga bevis för är att Propulsion blev nervsnittad innan Redén slog till på auktion och köpte hästen som berikat hans liv och svensk travsport i många år efteråt. Det verkar också klarlagt att uppgifterna om ingreppet inte kom det amerikanska förbundet, USTA, till kännedom förrän efter auktionen, men varför?

Trodde de tidigare ägarna att det räckte med att kommunicera detta till New Jersey Racing Commission?
Trodde de att NJRC skulle föra uppgifterna vidare till USTA?
Eller gjorde de helt sonika en "fuling" för att nervsnittningen inte skulle hamna i katalogen? Det är från USTA:s register som auktionsfirman tar all information om hästarna.
Alldeles oavsett är det tyvärr inget som Svensk Travsport eller Daniel Redén kan "gömma" sig bakom när kommer till ansvaret för att hästen tävlat på svensk mark. Uppgifterna fanns nämligen där – på ett exportcertifikat – hos ST innan Propulsion gjorde sin första start i Sverige.

Den som ansvarar för anmälan till lopp är enligt Svensk Travsport också ansvarig för att hästen är i tävlingsmässigt skick. I det ingår givetvis att hästen inte är nervsnittad. Det är dopningsklassat i Sverige och en häst som genomgått ett sådant ingrepp är förbjuden från att tävla här för all framtid.

Med stor sannolikhet hålls Daniel Redén ansvarig för att Propulsion inte varit i "tävlingsmässigt skick" och det lär i så fall leda till att hästens resultat efter importen till Sverige stryks. Att Redén med stor sannolikhet agerat i "god tro" är inget obestridligt försvar. Frågan är dock hur Svensk Travsport resonerar om straffet för Redén.

Kan man kalla honom ovetande trots att uppgifterna stod där i exportcertifikatet?
Kan man kalla Svensk Travsport ovetande? Tyvärr känns det inte så.
ST har genom antingen slarv, okunnighet eller bådadera låtit en häst tävla trots att det strider mot svensk djurskyddslag. Dessutom inledde man en utredning 2019 efter att ha nåtts av uppgifter om att Propulsion skulle vara nervsnittad. Ingenting hände, mycket beroende på att utredningen var undermålig.

Förbundet ska med all rätt ha kritik utifrån ett hästvälfärdsperspektiv. Därför kan man nu anta att Svensk Travsport har ett stort intresse av att visa att man visst bryr sig om hästarna och djurskyddet och det genom att dela ut ett straff som tydligt pekar på det. Man kan dock inte ändra på det som redan hänt. Det här är en skandal som kräver svar och att Svensk Travsport gör om sina rutiner radikalt. Förhoppningsvis förändrar man även sin organisation och adderar kunskap.

Den som straffas för att Propulsions resultat stryks är troligen Daniel Redén. Eventuellt blir han också tvungen att betala tillbaka de nästan 34 miljoner kronor som hästen tjänat efter importen från USA. Historien slår även mot Propulsions avelsvärde – om han nu ens blir godkänd som avelshingst. Många lider med Redén och Propulsion och det är inte svårt att förstå varför. Samtidigt ska rätt vara rätt. Reglementet är till för att följas.

Svensk Travsport kommer också att få sitt straff och det blir sannolikt större och mer varaktigt. Detta i form av ytterligare förtroendetapp. ST ansvarar för att skandaler som denna inte ska uppstå och den här gången verkar man dessutom varit delaktiga. Det är oundvikligt att hemska saker inträffar ibland, men så är inte fallet här.

propulsion var innan åtgärden inte värd många korvören, snackhäst som inte presterat något, 12 tider. och stora problem med auktionen,

desperat försök att får ordning på propulsions trav´, i en sista chansning
så snittar man honom

vips så springer Propulsion 09,2 09,3 äntligen lever hästen upp till förväntningarna

problemet, han är 4 år, då är de stora loppen över, stakesloppen, ganska små pengar att köra om om man inte går ut mot eliten,

men europa de brukar vara intresserade av USA 4 åringar vi prövar sälja

tror inte säljarna var medvetna om att Propulsion är belagd med startförbud i stora delar av Europa
incitatus är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-06-10, 18:35   #209
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av incitatus Visa inlägg
propulsion var innan åtgärden inte värd många korvören, snackhäst som inte presterat något, 12 tider. och stora problem med auktionen,

desperat försök att får ordning på propulsions trav´, i en sista chansning
så snittar man honom

vips så springer Propulsion 09,2 09,3 äntligen lever hästen upp till förväntningarna

problemet, han är 4 år, då är de stora loppen över, stakesloppen, ganska små pengar att köra om om man inte går ut mot eliten,

men europa de brukar vara intresserade av USA 4 åringar vi prövar sälja

tror inte säljarna var medvetna om att Propulsion är belagd med startförbud i stora delar av Europa
Tror jag nog de visste. Men de kommer vinna stämningen Redén förmodligen kastar på dem för att de "inte visste".
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2020-06-10, 19:49   #210
 
Reg.datum: apr 2015
Inlägg: 690
Sharp$: 1014
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Fulsprit Visa inlägg
Utan att lägga några moraliska aspekter alls på det du skriver eller om du har rätt eller fel så djävlars hur många underbara spelrelaterade historier det finns i travets underbara värld - kudos för att du delade med dig. Kanske borde vi skapa en egen tråd kring detta - finns mången här inne med decennier utav anekdoter som bara är så underbara. Mackpeter har ju en massa att berätta så shoot alla som har slika berättelser - älskar dem högt!!!

Tack !
Har själv hållit på och spelat på hästar sedan slutet av 80-talet så jag har nog ett gäng till på lager om tråd startas och motivationen att skriva infinner sig. Känns som lusten att skriva oftast inträffar efter nån riktigt tråkig torsk, kanske i nåt slags terapeutiskt syfte.
Lyckas ofta motstå frestelsen att skriftligen "häva ur mig nåt" om dåliga kusk-insatser el liknande, det är ju sällan jag själv som gjort en dålig bedömning
Då och då kan jag dock inte stå emot och det kommer några okvädingsord från mitt tangentbord, men då brukar jag skylla på att mina fingrar lider av Tourettes..hehe.

Men håller med dig Fulsprit, kan vara kul att läsa om andras, både misslyckade och lyckade, spel eller andra händelser som passar in i sammanhanget.
__________________
Inom travet spelar galoppen ofta en avgörande roll !
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Fulsprit (+10)
Bluesmith66 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td